Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Google Pixel topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Aktív témák
-
quadgenya
csendes tag
Megvolnék
Eddig nagyon jó.
Köszi Kelzsoca -
madgie
titán
válasz
kelzsoca
üzenetére
Mire belakom az előző romodat, jön a friss, javított, amiben alapból benne van majd' minden, amit összevadászgattam. Grrr... vagyis köszi

Ja, nekem eddig az r11-nél nem dobálta a hálózatot, most az r8-cal néha igen. Wifi probléma itt is van, de wifi ki/bekapcsolással megoldható.
-
jkorr
csendes tag
Bocs, ha csak szemetelem a topikot, de most végeztem az első romcserével és kikívánkozik...

A csudazip 2-es megoldást választottam, meg az új kelzsoca-féle romot, elsőre ment minden, csak követni kellett az utasításokat. Alig pár perce van még fent a rom, nekiesek mindjárt, hogy újra belakjam, csak meg szeretném köszönni kelzsocának a munkáját, illetve lényegében minden kedves topiklakónak a sok hasznos választ (a nem általam feltett kérdésekre, de egy hete követem a fórumot), és segítséget.
-
dodo76
tag
Sziasztok mp4 es és 3g -s filmekhez milyen lejátszot ajánlanátok???Ha 240*320 a felbontása akkor nálam az nem jelenik meg egész képernyőn??Vagy milyen formátumba töltsek le filmet,milyen felbontásba(csak kicsi mb-ost tudok mert gyári 2 gb-os a mem karim)segitségeket,infokat elöre is köszönöm!
-
Golfanton
csendes tag
A LauncherPro-ba be lehet allítani hogy az apps listát ne függőlegesen lehessen görgetni hanem vízszintesen?
Mert sehogyan nem jövök rá hogyan kell. -
Glatius
őstag
válasz
quadgenya
üzenetére
A séf tanácsa szerint fogyasszad! ;-) Mindent leírt.
-
quadgenya
csendes tag
Hello
Eszt az uj r8 hun update-t rá lehet rakni wipe nélkul az r8 hun-ra?
Vagy csak ugy lehet?Látom már Kentucky már megelözöt a kérdésel.
-
Glatius
őstag
válasz
leszvigasz
üzenetére
Sajnálatos de ehhez kell egy router. Az android inkább a megosztásban jeleskedik.
-
leszvigasz
csendes tag
Sziasztok!
HP notebookom van (6720s) és szeretném a netet megosztani a telónak wifin keresztül.Több programot is próbáltam már (pl.: Connectify), de nem lehet hotspotot (AP-t) csinálni, csak Ad-Hoc-ot, azt meg ugye nem látja az android. Haveromnak is HP- ja van és neki sem sikerül. Kérdésem, hogy találkozott- e már valaki ezzel a hibával, és ha igen mivel orvosolható?
Előre is köszönöm!
-
Glatius
őstag
-
Tonchi
aktív tag
Arra lennék kiváncsi hogy mit módosít a t-s frissítés, mit fríssít, ki próbálta tehát minden a t-s frissítésről
LINK -
anglergab
addikt
Kelzsoca, thxer:
1. a saját szám elküldése jól működik a legújabb r8-ban? (régebben tapasztaltam olyat, hogy beállítottam, de elfelejtette a beállításomat (visszaállt defaultra))?
2. Az USB-töltés letiltható valahogyan? Nem lehet valami scriptet megszerkeszteni ehhez?
Lehet, hogy érdemes lenne megnézni, hogy a stock romban hogyan tudták megoldani.
Nem hiszem, hogy a 2.2-n lehetetlen lenne. (már nagyon sokan kérdezték)
3. A "rendszer-oktató" nincs általában a főzött rom-okban, ezért az elérési lehetőségét a Settings.apk-ból célszerű lenne kitörölni. -
ska-punk
csendes tag
Hello!
Kelzsocától szeretném megkérdezni , az r 11 romban van agps? Ha van ki lehet valahogy kapcsolni?
-
zouljaboy
csendes tag
válasz
dragon1993
üzenetére
Egy hülyével beszélsz,ha tudnám mi az,az biztos jó lenne ...

De azért köszönöm.Joshi : huppsz,köszi hogy szóltál..
-
thxer
aktív tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Valamelyik 2.2-es romban már láttam hogy a beállításokban a hívásbeállításoknál volt olyan lehetőség hogy saját szám elküldése. Ezt nem lehetne belerakni ebbe a romba?
Valamint hiányzik az usb töltés beállításának lehetősége ami a gyári 2.1-be megvan.Egy pár bug:
A képernyő időkorlátnál az opciók nyelve angol és a telefon névjegyénél van egy "Rendszer-oktató" menü ami nem működik. -
Joshi
titán
válasz
zouljaboy
üzenetére
Nem független, sajnos T-mobil függő de függetleníthető csak erről itt a PH-n nem lehet témázni ugyanis tiltott a warez.
dragon1993: Ha Rom cserével függetleníthető akkor nem értem hogy miért tiltott a warez, hiszen egy rom csere is warez nem? Ez a topik másról se szól mint a rom csere-beréről.

-
dragon1993
addikt
Kelzsoca új romjához GYORS LINK
zouljaboy
Felteszel egy új fözött romot és szevasz. -
zouljaboy
csendes tag
Sziasztok,bocsi a hülye kérdésemért,tudom már 1000szer megkérdezték ezt..
Nagyon szeretnék venni egy ilyen telefont,de Telenoros vagyok..
Szóval ha a T-mobilnál veszem meg(mert hát ugye ott lehet),akkor nyugodtan beletehetem a Telenoros kártyám,ugyanugy okés lesz minden (mert hát az van írva hogy független)
Köszönöm a választ. -
Miksz
tag
nálam az energia gazdálkodás widget nem kóser , amugy gyors és dizájngos

Oppáá restart és műxik

-
zozyk
addikt
válasz
tariattila
üzenetére
Apk file.
-
Carline
őstag
válasz
vampire17
üzenetére
Amugy SMS-re jo megoldas. 0.facebook.com

Olcsobb is(hehe), jobb is
Csak az a baj, hogy az ismerettségemben másnak nincs droidja

Maradna inkább az sms.
XT9-et meg szeretem, mert gyorsít az írásban.Fólia:
Mikor megvettem a telót első dolgom volt ebayen rendelni 3db-os matt fóliát.
5-6$ volt az ára ingyen postával.
Méretpontos, érzékelőknél kivágott a fólia. -
kelzsoca
félisten
válasz
vampire17
üzenetére
1. sorry, ez a helyes: MD5: a93f0a3cf6841b7acd72db6347a09c46
2. azok csak ikonok egyébként, bármikor-bármire cserélhetőek, kép, szöveg ami tetszik

Egyszerű az egész, amit meg szeretnél változtatni arra hosszan rányomsz és felajánlja a lehetőségeket
Pl szedhetsz le netről ikon packot, képet, ábrát bármit hozzá és azt felpakolva sd-ről be tudod pakolgatni. -
zozyk
addikt
válasz
tariattila
üzenetére
Nálatok is ez az MD5?
a93f0a3cf6841b7acd72db6347a09c46
-
vampire17
addikt
válasz
kelzsoca
üzenetére
Koszi szepen az uj ROM-ot!!
Csupan ket kerdesem lenne.
1. nem jo valamiert az ellenorzo osszeg. (nezze mar meg valaki h jo e nala, vagy nekem baxta el letoltes kozben)
2. a launcher pro ban azok a gombok (call dealer, stb) angolok a ROM-ban igaz? Mint a kepen.
energy_: [link]
Feltenni ugy kell, mintha ROM-ot raknal.
-
bodoraudio
aktív tag
kelzsoca köszönöm

-
Miksz
tag
Köcce kelzsóca, már pakkolom is fel

-
kelzsoca
félisten
FLB-R8_HUN_update
A rom magyar nyelvre lett fordítva.
A fordításban segítségemre voltak, és a segítségük nélkül nem készülhetett volna el a honosítás: Keeperv85, hjanos1, Empire fórumtársak!
Módosítások/javítások:
- alkalmazások nagyrésze eltávolítva
- fényképező hang törölve
- csengőhangok, üzenetjelző hangok megritkítva
- kamera hang finomítva (halk csippanás)
- bootanimáció eltávolítva
- gyári betűtípus (comfortaa font használata csak az órára)
- gyári launcher eltávolítva
- launcherpro hozzáadva (háttérkép hozzáadva+TallMin_Green ikonok)
- gyári téma eltávolítva
- generationX_green téma beépítve és magyarítva
- alap android billentyűzet
- másik Contacts.apk hozzáadva (vannak csoportok)
- apk fájlok optimalizáva (Zipalign)
- nyelv és területi beállítások, időzóna átállítva: magyar
- heap size: 42M (ennél magasabb érték beállítása hibákhoz vezethet)
- hwui bekapcsolva
- A2SD
- flb-froyo-blade-r8fix beépítve
- élő háttérképek hozzáadva
- email-gmail hozzáadva/lefordítva
- szervizkód működik=> *983*0#
- ébresztőóra lecserélve gyárira (kép is)
- a kijelző időkorlát 30 percre állításakor jelentkező FC javítva
- tárcsázó hozzáadva (alapból a névjegyzékben nem szerepelt)
- pár apróbb módosítás/csinosításA rom alap kernelt tartalmaz, OC és az RDS rádió használatához másik kernelt kell felrakni!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
MD5: 275c0029c8be9ee8cee193760f52123c
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
A romban és a fordításban hibák előfordulhatnak!
A romban lévő alkalmazások:
Ébresztőóra, böngésző, számológép, naptár, email, gmail, kamera, fényképező, névjegyzék, fájlkezelő, galéria, market, üzenetek, zene, tárcsázó, reboot, superuser, task manager.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>A romot lehetőleg így tegyétek fel (minden adat törlődni fog!)
Recoveryből menjetek végig ezeken:
- wipe data/factory reset
- wipe cache partitionadvenced menüpont alatt:
-wipe dalvik cachemounts and storage menüpont alatt:
- format boot
- format data
- format cache
- format sd-ext (ha van ext particiód)Ha ezeket végigzongoráztad jöhet a rom telepítés!
install zip from sdcard menüpont:
- choose zip from sdcardKiválasztod a romot, majd felteszi, aztán újraindítod a telefont, és szép lassan indul a rom (az első bekapcsolás rom felrakása után hosszabb időt vesz igénybe)
LauncherPro sebesség optimalizálás:
Alap képernyő mellett nyomjunk egy MENU gombot, majd Tulajdonságok-Haladó beállítások.
Itt tegyünk pipát a 3D fiók használata mellé, a launcher újraindul.
Ismét nyomjunk a Menu-re, majd Tulajdonságok-Haladó beállítások, kerresük meg a Megynyitás sebessége menüpontot, és a csúszkát húzzuk fel maximum értékre (alapból 4, maximum 10)Ha megvan készen is vagyunk!

-
bodoraudio
aktív tag
vampire linkje jó!
-
bodoraudio
aktív tag
kösz

-
vampire17
addikt
válasz
bodoraudio
üzenetére
-
bodoraudio
aktív tag
nem engedi tölteni 404 hiba
-
kelzsoca
félisten
Hamarosan

-
embraced
csendes tag
Sziasztok! Hogy tudok élő háttérképet hozzáadni ehhez a FLB-R8_HUN Romhoz?
-
anglergab
addikt
válasz
Nohab61
üzenetére
A megfelelő mappában add ki a parancsot! Helyesen:
sudo ./adb devices
Magyarázat: sudo általában mindig kell az adb helyes működéséhez, a ./ prefixum pedig akkor, ha nincs benne az adb binárist tartalmazó mappa elérési útja a PATH környezeti változóban. Manuálisan bele kell írnod, lásd ux1 leírását itt lentebb!
Miután megcsináltad, ellenőrizheted az echo $PATH paranccsal. (előtte persze lépj ki, majd újra be a terminálba!)
Nézd meg ux1 ubuntus leírását, az 1. hozzászólásban találod! [link]Linux alatt nincs szükség driverekre az adb használatához, azonban kis trükközésre szükség lehet, hogy a ZTE Blade-t megfelelően felismerje -- az adb-hez -- a rendszer (lásd a fentebb linkelt leírásban!).
-
Nohab61
aktív tag
Most kezdem a linuxozást (ubuntu 10.10)
és az alábbi problémába futottam. Felraktam az android sdk-t a ddms működik a telefonnal pl. tudok képet lementeni, de valahogy az adb parancs egyáltalán nem működik a terminálban. bármit beírok pl adb devices azt kapom hogy adb: a parancs nem található.
valakinek valami ötlet? -
Artika
aktív tag
válasz
ThuG4LifE
üzenetére
Én kb 2 hete használom matt védőfóliával és jól bírja.....
Viszont még a szilikon tok nem érkezett meg így egy nokia bőrtokban hordom és szépen sötétkékre koptatta azokat a részeket melyek érintkeznek (csúsznak kivételkor és betevéskor) a belső bőrfelülettel
Úgyhogy vigyázni rá
ne tegyétek csak szövet belsejű tokba... -
kelzsoca
félisten
válasz
vampire17
üzenetére
A jelenlegi névjegyzékkel ez nem hozható össze, mivel többen szerették volna a csoportokat használni, így ez a verzió került bele, és ahogy néztem ez a változat nem szereti azt a szinkronizációt ami nektek kellene.
Külön, update.zip-ként majd megcsinálom azt a névjegyzéket is, ami ezt támogatja, az alap r8-as változat támogatja (úgy néz ki) de ott meg csoportok nincsenek

-
pista59
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Nem csodazip, hanem CSUDAZIP

Most látom, neked csodazip kellett, ahhoz viszont, mint látod, semmiféle cw nem kell.

-
Sheepczx
tag
sziasztok
egy olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy sima usb kábelt amit ha rádugok a bléd-re akkor jelzi hogy tölt de 1%-kal se megy fekjebb az akksi (de lejjeb sem), ez a kábel hibája vagy normális? -
vampire17
addikt
válasz
Carline
üzenetére
Amugy SMS-re jo megoldas. 0.facebook.com

Olcsobb is(hehe), jobb is

persze nem hatrany, ha annak akinek kuldod megy a telojan a facebook. Szerencsere ez azert mar eleg altalanos.
Hatranya h nem jelzi ha uj uzit kaptal. (bar allitolag valaki mar dolgozik ilyen app-on is)
-
jkorr
csendes tag
Úgy járt már valaki, hogy MarketEnabler ide vagy oda, egy bizonyos cégtől nem tud vásárolni? Azt hittem gond van a kártyámmal, de nem, a Kairosoft Co.,Ltd nem hajlandó csak velem szóbaállni, akárhogy próbálkoztam, másik appot azonnal meg tudtam venni gond nélkül.
Konkrétan a leértékelt Game Dev Story-t venném meg, de a japánok nem akarják.
-
Hívásköltséges kérdésemre, valaki?

A kijelző fölötti plexi (üveg?) mennyire érzékeny a karcokra? Gyári fólia van rajta, de a széleinél már kezdi összeszedni a mocskot, és elég ronda...
szerk.:
ThuG4LifE & vampire17: ok, akkor leszedem, aztán jövő héten veszek hozzá tokot. -
Carline
őstag
Érdekesek ezek az üzenetküldő progik.
Az alap üzenetkezelőben azt sem tudom hány karakterem van még hátra és a hosszú ékezeteket használva sem tudom hogy most 160 karakterem van vagy csak 70.
GO SMS, Handcent SMS és Youle üzenetkezelőket használtam már eddig. Ezek legalább kiírták, hogy mennyi a még fennmaradó karakterszám és aszerint tudtam kalkulálni.
A hosszú ékezeteket meg mindegyik program sajátságosan kezelte. Volt amelyikbe írhattam "éáóú" magánhangzós szavakat akkor sem váltott át unicode-ra, volt amelyikbe ha már belekerült egy hosszú magánhangzó azonnal unicode (70 karakter/SMS) lett.
Van egyáltalán olyan üzenetküldő progi vagy kiegészítés, hogy az elküldendő szövegben kicseréli a normál 160 karakteres SMS szabványnak megfelelő kalapos ékezetekre a nem megfelelőket? -
kelzsoca
félisten
válasz
gordonfreemN
üzenetére
1 órán belül kint lesz a rom javított kiadása, kezdheted elölről a telepítést

-
vampire17
addikt
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Sikerült.
Kicsit felbosszantott a rengeteg fajta leírás, az ember nem tudja mihez nyuljon...
De meg lett a megoldás, csak kelzsoca írásait kell követni, mert minden más nekem túl van variálva (de még hogy mennyire)
-
ThuG4LifE
senior tag
kiváncsiságból feldobtam a 2.3-at mielött jön kelzsoca javított romja, bejön a dolog, igaz kicsit döcögős még, de gondolom később egész jó kis rom-ok jönnek majd

-
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Ha nem menne a csodazippel, próbáld meg ezt: [link]
-
mpire
tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Csodazipeléshez nem kell clockwork recovery. Olyan leírást nézz, amiben az image mappát is feltesszük az SD-re.
szerk: na lemaradtam a válasszal -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
vagyis, ugyanugy müködik nekem a csodazip, mintha nem lenne recovery a vason?
Tehát image mappa, aztán akksi ki, vissza, hangerő+ plussz power nyomva tart, és nekem itt lefagy, hogy abba a kib*szott
összevissza mindenbe,... 
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ b*ssza meg...
Tudom hogy nem kell, de már van fennt...
Ugy néz ki megvan, pillanat...
-
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Ugyanúgy ahogy a CWM 3-t feltetted.
csodaziphez nem kell CWM, az SD kártya image mappájába kibontod, és hangerő+ bekapcs.al indítod a telefont.
-
gordonfreemN
addikt
Hi! Hogyan kell 3-as recovery-ről visszaállni 2.5-re (mert a szaros csodazip nem müködik ám akármivel...)???

És csodazip-elésre melyik leírást lehet használni a legegyszerübben a kb 28-ból???
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Programozás topic
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Mikrotik routerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone Air - Black - 512GB - Újszerű - ALZA Jótállás: 2028.09.28-ig
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

köszi kelzsoca, ez qrvajó!

2.2 FLB R8_HUN-romodon...