- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
svedmalac
tag
Nekem is a 930 a fő telefon...
HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
Francia91
veterán
válasz Blue Eagle #98696 üzenetére
Pár dolgot azért hozzátehetünk a PH teszt témához:
- nyilván egy tesztidőszak alatt nem fog kimozgósodni az USB csatlakozó
- nincs arra idejük, stb, hogy külsős kameraszoftverekkel tesztelgessék a telefont, főleg hogy a hangsúly azon van, hogy a gyári szoftverrel milyen képminőségre képes
- a frissítéses problémák bő fél évvel a telefon megjelenése/tesztelése után jelentek meg, nyilván így ezt sem tudhatták a tesztelők, főleg hogy egy stock, sallangmentes Android-tól pont a stabilitást várná el az ember.Ha a frissítéses mizéria, és a kilazuló USB csatlakozó nem lenne, tök jó középkategóriás telefonnak mondanám, mert pl a kamera szoftveresen megoldható dolog.
A Nokia elvileg csak az x.1-es szériát cseszte el így, azokkal vannak ezek a problémák. Ahogy eddig olvasgattam
A Nokia 7 Plus-t a mai napig dícsérik pl"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Blue Eagle
őstag
válasz Francia91 #98695 üzenetére
Nagyon szomorú amiket írtál. Ezt azért nem gondoltam volna az "újhullámos" Nokiáról, főleg úgy, hogy a PH tetszett plecsnit adott neki. Pedig már szemezgettem a Nokia 6.2-vel, így most nem is tudom mit tegyek. Még biztos jó párat alhatok rá...
Köszi a részletes összehasonlító elemzést!
-
Francia91
veterán
válasz Blue Eagle #98694 üzenetére
Utolsó Nokia telefonom, többé nem veszek Nokiát, ha a 7.1-et veszem alapul.
Általános használatra jó lenne, csak a frissítések el vannak cseszve. Tavaly nyáron pl motoros túra közben egy rendszerfrissítés során tégla lett a telefon, majd mikor hazaértem 6 nap múlva, tudtam bevinni garanciális szervizbe... Aztán idén februárban rendszerfrissítés során nemtudott felépülni a rendszer, minden újraindítás után telefongyalu.... Pár hete jött ki egy frissítés rá, ami ezt orvosolta. És ez közismert hiba volt jópár Nokia telefonnál. Aztán az USB csatlakozó egy jó év után kimozgósodott (szintén közismert szériahiba mostmár), úgy kell lerakni tölteni, hogy figyelek a kábel állására, különben nem tölt semmit...
Maga a telefon hardveresen jó lenne, tök jól használható. A gyári kameraszoftver konkrétan egy nulla, szerintem csak akkor használtam pár fotó erejéig, mikor meglett a telefon (videóra használható, bár megdöbbentem, hogy a telefon nem tud 1080p/60 fps videót rögzíteni, pedig a hardver képes lenne rá... ) . Egy GCam-mal 100x jobb képeket lehet vele lőni, aztán használom még a LightRoom Camera alkalmazást, hogy DNG-ben tudjak fotózni, mert ott tűnik ki, hogy maga a szenzor sokkal többre lenne képes. Persze gépen utólag fel kell dolgoznom a RAW-ot, de a 1020-asnál és 950-esnél amúgyis csináltam ezt a témát.
Böngészés, navigáció, stb jól megy rajta, de a frissítéses mizéria és az USB csatlakozó felnyomta a pumpát bennem.
A Lumia 950-esem és 1020-asom volt motoron használva navigációként (USB kábel a csatiban, elég sok rázkódást kaptak, a motor egyhengeres kétütemű), még most is olyan az USB csatlakozójuk, mint újkorukban, pedig a 7.1-es egyszer sem volt sehol sem naviként használva (van egy külön GPS készülékem azóta, még anno a 950-est mentesítette a navigációs feladatok alól).
Összegezve: Én azt látom, hogy ezt a telefont csak összedobták, sokkal jobb is lehetett volna (normális kameraszofver, mert a szenzor jóval többet tudna, normális USB csatlakozó, és 1080p/60 fps videófelvétel, mert a SnapDragon 636-os SoC támogatja eredetileg).
A Lumia 950-est ehhez képest nekem még mindig jobb használni (mikor szervizbe adtam a téglává válás miatt a 7.1-est, a 950-es volt megint az elsődleges telefonom).
Utolsó Nokia telefonom, azt már eldöntöttem. Idáig pedig Nokia hű voltam.... De csak eddig"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Vtwo
senior tag
Kitartás elvtársak...izé...nertársak...akarom mondani teltársak
-
Vtwo
senior tag
Úgy látom lassan felvehetem az utolsó mohikán előnevet.
Van még aki napi szinten (fő telefonként) használja a wp10-est szerény személyemen kívül ? -
this is life
Ármester
válasz zolee001 #98686 üzenetére
Na ja , csak ios-en iliquid retina notification iwidget/itile/isquare lesz a neve , lekerekített sarokkal amit levédetnek a szabványügyi hivatalban .
Amúgy a csempétől és a lista felépítésű app drawer-től a mai napig nem tudtam elszakadni,annyira kézre esik és átlátható.Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
-
betegphiu
senior tag
válasz Blue Eagle #98682 üzenetére
930-at nem tudtam valamiért unlockolni,pedig előtte mindkét 735-re ráhegesztettem a 10- est- 950-es buildet.
Úgyhogy ezen a 14393.2551 van, ez vol az utsó rájuk.asszem.
950 XL megvan,de egy tavalyi , eső miatt elmaradt koncerten úgy szarrá áztunk,hogy a beszédhangszórója lottyra ment és a kamerának is lefőtt a kv.
Kattogó hangot ad és olyan fókuszt csinál,amilyet őnagysága szeretne.
De meg fogom csináltatni.
Ezen kívül van egy 520,532 ,a két.db 735 és anyunak egy 640.[ Szerkesztve ]
-
swoody
senior tag
válasz LacTom #98679 üzenetére
Anyume a telefon es ha nem fontos nem cserelnem le, azert is irtam fentebb, hogy sajnalom azt, hogy ezt a telefont valasztottuk anno....
Ios draga volt mikor ezt vettuk, es ennek a felepitese nagyon megtetszett, egy tok jo rendszernek tunt, illetve a letisztult kialakita is meggyozott.
Visszaterve a viber-re ket hete meg semmi baja nem volt, meg annyit fogok csinalani, hogy kap egy reset-et, aztan valszeg keresek egy occcso ifont
-
betegphiu
senior tag
válasz Blue Eagle #98680 üzenetére
Befogtam a 930-at két hete. Zenelejátszó lett belőle,meg néha fotózom vele. Olyan jó kézbe venni még mindig 🙂
Ráadásul ez kihajtja a fejhallgatómat,a droidos vackom nem.
És tök izgi,hogy ez a fos, hegesztett messenger előbb megjeleníti az üzenetet,mint a Redmi Note7 😃 -
LacTom
csendes tag
válasz swoody #98678 üzenetére
Már csak a legnagyobb fanatikusok használják ezt az operációs rendszert, akik elfogadják, hogy vannak alkalmazásbeli problémák. Ha te nem vagy az, ideje elgondolkozni a cserén.
Én is imádtam a rendszert, nagyon nehezen engedtem el, de muszáj volt, mert most már sajnos alap okos telefonként sem tud funkcionálni.
-
swoody
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Lumia 550 es az a problemam, hogy nem tud viber hivast fogadni, hogyha nincs megnyitva az alkalmazas a hivas idopontjaban.
Ha le van zarva a telo vagy pedig a menube vagyok a hivas nem csorog ki.
Remelem tudjatok az okat, nem tudok rajonni mi lehet a baj, ujra raktam a viber-t, de nem lett jo.
Koszontem szepen.
-
hdtomi
senior tag
Pedig aktív a csoport, gyors megnéztem. Lehet az admin nem ér rá.
Mi 8 & Mi Band 6 (+ Lumia 950) - Windows 10 Home 64-bit - Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK
-
wenkman
tag
válasz -szabi- #98666 üzenetére
Nem baj, ha én válaszolok? :-D
https://winsider.hu/2017/08/24/windows-10-mobile-registry-modositasa/[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
addikt
válasz Blue Eagle #98631 üzenetére
Ez a registry átírás módszert linkelhetnéd, tovább-frissíteném 735 telómat. Köszi.
-
Out
addikt
válasz Sztyepadzso #98664 üzenetére
Igen, nem hivatalos Microsoft vagy Facebook app.
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
svedmalac
tag
930-ra felraktam, hibátlanul működik
HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
Blue Eagle
őstag
válasz wenkman #98652 üzenetére
Szia!
Neked hogyan sikerült a LED-aktiválás?
Nálam a megfelelő .cab csomagfájl behúzása az iutool-lal. Vigyázz, három-féle .cab van erre a célra a neten, az egyik ebből a L950-hez való. Úgy tudom a L950-ben is van értesítési-LED, jó lenne, ha valaki megerősítené vagy cáfolná ezt. (Sajnos a L930-ban 100%, hogy nincs, erre most jöttem rá.)Task managerrel nem lehet kilőni feleslegesen futó programokat?
Nekem nem sikerült.Egyébként van valami Messenger for UWP (talán ez a neve) app, de iszonyú lassú a 735-ösön.
Nem csak az. Ott van pl. az Explorer 4 Facebook, az is bűn lassú és nekem nem is tetszik.
8.1 Denimmel nem volt a gyorsaságával semmi gond, csak hát lelőtték, így kénytelen az ember felhekkelni a felső-kategóriára szánt legutolsó W10M 1709 verziót és ez nem éppen snapi 400 és 1GB RAM-ra lett optimalizálva. -
wenkman
tag
válasz Blue Eagle #98639 üzenetére
Hello!
Neked hogyan sikerült a LED-aktiválás?
Ugyan már kétszer is aktiváltam, és jelenleg is jól szuperál. de még mindig nem tudom, melyik lépés volt sikeres.
Találtam ugyanis egy oldalt, ahol több módszer is le volt írva, de hiába szenvedtem, nem jött össze egyikkel sem. Aztán egyszercsak mégis!!!
Szóval a jövőre tekintettel, kérdem, csak kíváncsiságképpen, nálad mi volt a nyerő? :-)Imádom a telót, de lehetne kicsit gyorsabb...
Task managerrel nem lehet kilőni feleslegesen futó programokat?
http://allaboutwindowsphone.com/features/item/23896_How_to_see_Windows_10_Mobiles_.phpEgyébként van valami Messenger for UWP (talán ez a neve) app, de iszonyú lassú a 735-ösön.
-
Spet
addikt
válasz Blue Eagle #98646 üzenetére
Elméletileg ez (csak PC van megjelölve)
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
-
hdtomi
senior tag
Úgy tudom ez a Messenger üzenet nemrég jött elő és egy kis csoport dolgozik rajta.
Mi 8 & Mi Band 6 (+ Lumia 950) - Windows 10 Home 64-bit - Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK
-
Francia91
veterán
válasz Blue Eagle #98640 üzenetére
Márciusban még azt írta, hogy nem támogatott ezen a rendszeren, használjak támogatott rendszert
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Blue Eagle
őstag
válasz tottiiii #98636 üzenetére
Szia!
A face és a messenger app már nagyon régóta lekapcsolt. Jókora felháborodás volt anno belőle.
Ha a 930-at gyárira állítod vissza mondjuk a WDRT-vel (Windows Device Recovery Tool), ami teljesen lehetséges dolog ma is, akkor megkapod a gyári WP 8.1 Denim rendszert. Így lesz egy szép butafonod. Telefonálni tudsz vele, talán valamilyen szinten a böngésző is menni fog és talán exchange alapú és outlook.com-os emaileket is letölt majd. Talán. Áruház lekapcsolva, appokat nem tudsz rakni rá, a gyáriak nem frissülnek.
De, PC segítségével hivatalosan fel lehet frissíteni W10Mobile-ra. A 1607 10.0.14393.1066-ig fog frissülni, ami ugyan már win10, de már ez a build sem támogatott. Ez után registry buherálást kell csinálni és átírni pár értéket, hogy a microsoft update szerverrel elhitessük azt, hogy a 930 mobilod nem az, hanem 950 XL. Így jogosult lesz a L930 (@950 XL) telód a legutolsó 2020.januári update-re is. Itt már megy az áruház, lefrissülnek a legutolsó verzióra az appok és tudsz rá még telepíteni ezt-azt. Sajnos nagyon finnyás lesz a kicsike, mivel az áruházban lévő appokat már rég nem frissítették a fejlesztők, ezért már akadnak olyan appok, amit fel sem tudsz telepíteni, vagy ha mégis az nem indul el, vissza kilép a kezdő képernyőre.
Én most egy L735-öt használok így és el vagyok vele: emailek (outlook, gmail) megy, szinkronizál, Edge megy, szinkronizálja a könyvjelzőket, jelszevakat, OneDrive megy és szinkronizál, Időjárás app is ok.
Ha valamit kihagytam és érdekel, szólj, kérdezz. -
tottiiii
tag
Sziasztok! Règen wpztem,10-nèl mèg működik a face ès a messenger app? Ha most vennèk egy gyárira visszaállított 930-at,tudnèk mèg bármit is használni rajta,telefonáláson kívül persze?
-
Sztyepadzso
őstag
válasz Blue Eagle #98634 üzenetére
Nem tudom, ez volt 2017-ben. Persze, nyitva volt, le is töltöttem valami reg filet, amivel a LED-nek működnie kellett volna, meg úgy is próbálkoztam, hogy átírtam valamit, (magyarán nem fájlként adtama regisztrációs adatbázishoz), de nem jött össze.
-
Blue Eagle
őstag
válasz Sztyepadzso #98633 üzenetére
-
Sztyepadzso
őstag
válasz Blue Eagle #98632 üzenetére
Szuper!
Anno, nekem nem ment a (tényleg) 950-en. -
Blue Eagle
őstag
válasz Blue Eagle #98631 üzenetére
És még az értesítő LED-et is meg lehetett csinálni! Hipp-hipp hurrá!
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Végül is nem vettem meg a Lumia 650-et. Hogy bánhatom, vagy nem az más kérdés. Aztán ugyanennyi árért ráakadtam egy dobozos Lumia 735-re. Erénye, hogy még soha nem volt használva.
8.1 Denim esetében az áruház nem működik, ezen kívül több dolog sem.
Aztán OtcUpdater-rel felpakoltam a WP10-et, de legál úton csak a 1607 Redstone1-ig jutottam. Itt ugyan már működött az áruház, de az alkalmazások így sem frissültek.
Ezután jött az Inerop Tools és kinyitottam a telót. Átírtam három regisztry értéket, hogy ez nem Lumia 735 hanem Lumia 950 XL. Hoppá! Már jöttek is a további frissítési körök. Meg sem állt a legutolsó 15254.603 verzióig. Majd visszaállítva az eredeti telefon név és típus.
Most már lefrissültek az appok az utolsó verzióra, és minden jól működik. Tudom, még! -
-szabi-
addikt
válasz Sztyepadzso #98624 üzenetére
Nem tudom a választ, reklámmentesen működik minden funkciója vásárlás nélkül.
Hasonlót még csak nem is találok droidra, hiába a nagy választék. -
Khaal
őstag
Én is bagóért vettem a 930-asom annak idején, de egyszerűen annyira kihalt a windows mobile infrastruktúra, hogy le kellett cserélnem.
Samsung S7 lett helyette, lényegében mindent tud amit a 930 tudott. Pár windowsos kis finomság hiányzik, de cserébe vannak androidon is jó ötletek.
Okostelefonnak sajnos már alkalmatlanok a windows mobile telefonok. -
-
-szabi-
addikt
válasz Sztyepadzso #98622 üzenetére
Egyszerű a kezelőfelülete.
Szekvenciális rögzítést és azzal kompatibilis gpx exportot támogat.
Nem igényel külső oldalra regisztrációt.
Nem telepít vagy 100 megát és nem kér érthetetlen hozzáférést.
Reklámmentes. -
Sztyepadzso
őstag
válasz -szabi- #98621 üzenetére
Persze, hogy vannak sz@rok, és több, mert összesen 100× annyi van, mint a WP-n. Meg ide boldog - boldogtalannak volt ideje már fejleszteni, és hogy a WP valahogy nem lett vonzó a fejlesztőknek, az elég nagy részben a MS sara, az összes elkezdett de be nem fejezett ötlettel és ígéretettel(Project Andromeda, 3D Scan-egy! kamerával-, 3D érintőkijelző, UWP).
Tudom, hogy van ezer app, ami a lámpát kapcsolja fel, meg igen, sokszor van az, hogy reklám van az appban vagy korlátolt funkcionalitással bír, ha nem veszed meg 1,49€-t. A WP-n is volt és még mindig van fizetős alkalmazás.
Egyébként mit tud a run the map, hogy nincs párja a Play Storeban?
-
-szabi-
addikt
Kettő hónapja váltottam 735-ös (win10) droidra.
Ennyi idő után elmondhatom droidon is vannak f@szságok aminél csak fogom a fejem.
Ráadásul a droid store-ban hiába a nagyszámú alkalmazás nagyrészt használhatatlanok.
Egy példa a mai napig nem találtam olyan egyszerű de nagyszerű appot droidra, mint itt volt a run the map, pedig már vagy 10-et kipróbáltam.
Szóval egyik kutya másik eb. Sajnálom a win vonalat, semmivel nem volt rosszabb, mint droid. -
Sztyepadzso
őstag
Flagship-hez flagshipet tessék hasonlítani.
Nem állítom, hogy minden android telefon jó, mert ott is szakadékok vannak, de nyilván a vásárlókhoz igazolított árkategórián belül kell maradni, és annak megfelelő elvárással élni.
Nekem is volt használatban 950, aztán amikor kongatták a vészharangot, akkor a következő szerződéslejártakor Sony XZ1 lett.
Ha a saját gyártója nem képes élhető, a konkurens rendszerekkel és az azon futó SAJÁT appjaival legalább szintet tartani képes rendszert elkészíteni, akkor ez veszett ügy. Nem kell ebbe ehhez nem szokott embert belerángatni.
-
Out
addikt
válasz Sztyepadzso #98618 üzenetére
Kétlem, hogy kapnék 30 ezerért olyan android-ot mint a mostani Microsoft Lumia 950-esem, mert hogy ezt annyiért vettem és nagyon szeretem
Régóta nézegetem egyébként az android piacot, de nem merek választani telefontCommodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
-
törölt tag
válasz Blue Eagle #98614 üzenetére
De, csak kevés/nincs új app.
-
hdtomi
senior tag
válasz Blue Eagle #98610 üzenetére
Nekem az a telefon tetszett, de én is csak azt tudom mondani, hogy alap dolgokra jó csak. Ha szinte ingyen adják és nem akarod eladni, + jó az aksija tehetsz egy próbát. Édesanyám 550-et használ. Viber megy rajta, de amúgy csak az alapdolgokra használja. Facebook, Messenger stb. felejtős, alap frissítések sem jönnek már.
-
válasz Blue Eagle #98610 üzenetére
Attól függ mire. Van ami megy (telefonálás, sms), van ami nem (programok telepítése az áruházból)
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok! Mennyire életképes még ez a rendszer? Lumia 650 amúgy a hardver ami érdekelne bagó árért. Ennek kapcsán kérdem.
-
lesko.egon
csendes újonc
válasz Sztyepadzso #98600 üzenetére
Gondoltam , hogy döcög Videókból látva majdnem egy asztali win10-es rendszer..Viszont ha annyira üti az akksit akkor meggondolandó
-
zolee001
őstag
válasz Sztyepadzso #98606 üzenetére
Csak XL-ek vannak,a QI töltés hazavágta az akksikat igy álandó tápról megy,magát a készülékeket nem is látom mivel vagy pc-röl lépek be vagy az azureban
A mezögazdasági öntözös progit a githubról szedtem le készen,step by step utmutatókkal ,hogy miket kell beszerezni és összeszerelni,szal nem az én érdemem
Azért 1 hiányossága van,ha nincs viz a flakonban ahonnan az akvárium szivattyu vételezné akkor igazán szólhatna vagy feltölthetné vizzel:-) -
zolee001
őstag
válasz Sztyepadzso #98604 üzenetére
Pl virágcserepekbe van érzékelö valamint "öntzöcsö"és ha száraz a virágföld akkor "meglocsolja",különbözö automation fladatok az azure-al összekötve,valahonnan lett idöjárás érzékelö és gyönyörü statisztikákat készit szép szines diagramokkal :-)
Kb ezekre szoktam mondani,hogy az embernek elgurult a gyogyszere:-) -
hdtomi
senior tag
válasz svedmalac #98596 üzenetére
Én 950-ről Xiaomi Mi 8-ra váltottam, ha nem találok egy nagyon jó készüléket, vártam volna tovább is. De nem bántam meg, nem tettem rá semmi launchert, de használom az MS alkalmazásait. Xiaominak szerintem tök jó, egyszerű a felülete. Csatolt telefon alkalmazást nagyon hasznosnak tartom, ami WP-vel nem működik, de Androiddal igen...
-
zolee001
őstag
Már tákolják a WP telokra az androidot ,azt hiszem van letölthetö pre-beta alfa verzió
Nekem mint IoT eszközök funkcionálnak a WP telefonok
Raspberry 10.000,táp hozzá 5000,doboz 4000,display 20.000
vs
WP telefon 5000 mindenestöl
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest