Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok! WDRT-t még működésre lehet bírni? Nálam a program indításakor automatikusan frissíteni akarja magát az alkalmazás, és már ott el is vérzett, nem lép tovább.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Sztyepadzso #99105 üzenetére
Nem. Visszaállni a 8.1-re WDRT-vel lehet csak.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Ferenczi Áko #99109 üzenetére
Nem, ez a videó biztos, hogy nem kell! Ez az asztali, sima Windows 10-et taglalja. Telefonra ez irreleváns.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Ferenczi Áko #99098 üzenetére
Nem tudom, de ennyit azért tudok segíteni az ügy érdekében:
[Glance screen XDA] Próbát megér, jelezzétek, hogy mi van, kíváncsi vagyok.
Ezek szerint a L 1020 kijelzője Glance screen kompatibilis?
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Ferenczi Áko #99096 üzenetére
Így van!
Ez mellett a visszaállítás után lesz egy minden piszoktól mentes, szűz, ropogós buildod.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Ferenczi Áko #99093 üzenetére
Ha elérte a frissítés az utolsó buildot (15254.603) és természetesen azt telepítette, akkor utána csinálj rögtön egy Gyári alaphelyzetbe állítást. Ekkor ugyanis az átírt reg értékek visszaállnak eredetibe.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Francia91 #99091 üzenetére
Az 5-öst linkelted pár oldallal korábban, de a 4.10.0.6 telepítőt megoszthatnád még. Megköszönném!
Egyébként jelzem mindenkinek, ha a XAP telepítőt sehogy nem tudjuk rávenni, hogy az alkalmazás telepedjen a W10M-re, akkor telepítsük fel a PC-re a [WP8.1 SDK Tools Lite] -ot. Ha kész, akkor telepítés a Windows Phone Application Deployment 8.1 segítségével jó eséllyel sikerülni fog!
-
Blue Eagle
őstag
Ki és melyik Lumia Camera appot tudja futtatni W10M Lumiáján? Nálatok is az áruházból telepített legfrissebb Lumia Camera "búcsúzik"?
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Francia91 #99060 üzenetére
Az Áruházban belementem az alkalmazásaim listájába (ahol a fiók alapján jegyzi, miket telepítettem/töltöttem el korábban)
Nálam meg jó ideje úgy van, hogy ez a lista üres. Pedig 2 méter hosszú lajstromom volt ami a "megvásárolt"/beszerzett alkalmazásokat illeti, vegyesen a régi WP8-al együtt. Most tök üres.Mi a bánatért? Nem értem.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Francia91 #99072 üzenetére
Háát bocsi nem tudtam. De jó tudni! Nem vagyok nagy fényképezgető emberke.
A villanócsővet ismerem, építettem már stroboszkópot és annak gerjesztő-vezérlő elektronikáját (hú de rég vót)
Bizony ilyet manapság ne várjatok telefon gyártóktól, ilyen megoldásra nem fognak vetemedni. Mostani nagy teljesítményű LED-del és szoftveresen megoldja oszt kész. -
Blue Eagle
őstag
Ja értem! Nem mondjátok, hogy a N8 ban xenon villanó cső van!? Mint a filmes fényképezőgépekben? De hát annak a működtetése bonyolult annyival, hogy több ezer voltal kell gerjeszteni!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Ferenczi Áko #99043 üzenetére
Jaj Ákos! Az a neved igaz? Nem figyeltél!
Pedig végig, napok óta ezen téma körül folyik itt a diskurzus. A #98983 hozzászólásban is írom, és benne az Interop Tool kezdetű link kell neked. Itt le lesz írva minden, igaz angolul. Ettől a hozzászólástól olvasgass is.
Kérded melyiket rakd fel abból amit linkeltem?
Te semelyiket! Majd fel fog menni az utolsó is magától OTA-n, ha átírod a regisztryben az adott értéket.
Nézd a lényeg, hogy a regisryben három helyen át kell írni a telefon jellemzőit, hogy nem L1020, hanem L950 vagy 950 XL. Így az MS szerver nem azt látja, hogy a te telód L1020, hanem 950-esnek véli, ezért már kezdi is küldeni a legújabb frissítéseket is. -
Blue Eagle
őstag
válasz
Ferenczi Áko #99039 üzenetére
Áruház megy? Gmail- fiókot tudsz felvenni? Csak egy csepp a tengerben.
Nézd meg magad a vàltozásokat: link -
Blue Eagle
őstag
válasz
Ferenczi Áko #99036 üzenetére
Micsoda? Jézus! Hát ezzel a builddal nem sokra mész! Interop Tool, registry mód, stb... tovább frissíteni.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Ferenczi Áko #99029 üzenetére
Mi most a build a frissítések végeztével?
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Ferenczi Áko #99029 üzenetére
Melyik eljárással, hogyan csináltad? Oszd meg légyszi, jó lesz válasznak azoknak, akik a jövőben hasonlóan ilyen kérdéssel fordulnak ide. Ha lehet picit szájbarágósan. -
Blue Eagle
őstag
válasz
Francia91 #99024 üzenetére
Hm... olyan mint ha az a ottani szükséges rádió modem nem lett volna benne abban a W10M-ben. Ilyesmire gondolok. Registry módosítással fel lehetne rakni akár a legfrissebb W10M-et is. Azért én kíváncsi lennék rá mit szólna hozzá a teló.
2016 augusztusában ugyebár elvágták az Insider-es lehetőséget
mert? Akkor mi volt pontosan? Miért vágták el ezt a lehetőséget? Én már mocskosul nem emlékszem... -
Blue Eagle
őstag
válasz
Ferenczi Áko #99020 üzenetére
Hát magától valószínűleg nem megy fel, de kis csinoblival igen. Picit olvass vissza.
Lényeg, hogy legyen alatta azért egy kis vas.
A L1020 2GB RAMja nem rossz. -
Blue Eagle
őstag
válasz
Ferenczi Áko #99017 üzenetére
Ha Jézus újra megszületne és köztünk járna, akkor talán látnánk a WP feltámadásának csodáját. Egyébként nem.
2020.01.14.-én volt az utolsó és egyben záró frissítés.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
c64fanhun #99010 üzenetére
Szia!
Hol is kezdjem? A Lumia 520 egy igen jó kis telefon VOLT! Szomorú, de tényleg elszomorít engemet is, hogy (már nem is emlékszem mikor pontosan) teljesen lekapcsolták a WP 8.1 szervereit véglegesen megszüntetve a támogatást. Legalább az áruház menne! De NEM megy sajnos.Nem tudom mennyi olyan WP teló van még fennmaradva ami hivatalosan nem támogatta a Windows 10 Mobile frissítésre váltást, ugyanis ide tartozik a kérdéses Lumia 520, hiszen a listában nem szerepel. Talán e számok alacsony mivolta hozta meg a Microsoft döntését.
De térjünk a tárgyra:
Tehát, elvileg nem rakható rá a W10M, de gyakorlatilag igen.
Ha szeretnéd kínozni magad és megtapasztalni a "meglepően fürge" ellentétét, akkor tessék, itt egy kis segítség. Én biztos nem rabolnám az időm vele, az 512 MB RAM nem éppen kielégítő szám. Egyébként itt a fórumban ha visszaolvasol jó néhány hozzászólást, pont erről témázgatunk. Igen ám, de az itt szereplő telók hivatalosan megkapták a W10M frissítési lehetőséget.
Egyszerű azokkal most a teendő, csak átadjuk az Otc-Updater-tool-nak a lehetőséget és már megy is fel a WP8.1 telóra a W10M. Ha pedig igazi eredményt akarunk elérni, akkor a W10M legutolsó kiadását/frissítését kell felrakni, ami már komolyabb vasaknak való. Míg a W10M-ben van fejlesztői lehetőség, addig a WP8.1-be bejutásért meg kell küzdeni.Ha majd jön valaki és azt írja csináld, mert ő is már csinált többször ilyet, legyen. Én viszont nem biztatlak.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Zsolt7981 #99001 üzenetére
Kicsit szkeptikus vagyok ebben a megoldásban. Az a WinXP így nagyon minimalizált, meg aztán ahogy rádugja az ember a telót a gépre és megtörténik a hardver észlelés, egyből eszközillesztőkért matat a rendszer és telepíti is a driver kabinetből (normál esetben) és nem egyet (!). Kérdem én: ha nincs winyó, hova telepít? Sehova, szerintem, mert ugye CD-re nem lehet.
Nekem van XP-m, próbáltam, ja és abban van winyó. Még így sem tudott minden meghajtót telepíteni, ki akart menni online, de annak már úgy sincs értelme. Ennek ellenére működött látszólag minden kapcsolat, a eszközportál is a böngészőben.Szteyepadzsoval tudok egyet érteni, én nem is tudnám a laposomat, illetve annak OS-ét winyón elképzelni. Már...
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Sztyepadzso #98997 üzenetére
Hát, ez egy régi történet. Jó lett volna, talán ha egy évig ment a Project Astoria fejlesztése.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
dragontiger #98996 üzenetére
Akkor ahogy írtam, próbáld meg alaphelyzet állítás után ismét az Interop Regisry editorával átírni az adott értékeket 950 XL-re hajazva és lehet próbálni az update-t. Ha akkor sem, jobbat nem tudok, WDRT. Nem tudsz szerezni Windows-os PC-t vagy lapost? Végül is WP-hez az dukál!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
dragontiger #98994 üzenetére
Nem adtál meg szerintem minden információt. Mit is akarsz pontosan? Miért csak 1703-ig frissíted? Ha a legutolsó frissítést akarod, akkor NE frissítsd az alkalmazásokat az áruházból, ne hagy neki, hogy frissítsen! A 1703-ig hogyan jutottál el? Pontosan melyik build ami rajt van?
Ha a frissítés az általad említett hibával elszáll, akkor jobb esetben Gyári visszaállítás után ismét próba, rosszabbikban mindent kezdhetsz elölről a WDRT-től. Aztán rá kell jönni hol toltál el valamit amitől hibát kapsz.A facéban és messzendzserében nem tudok segíteni.
Androidos alkalmazás futtatása ezen a platformon??? Viccelsz?Azt hiszem annak nem csak Te örülnél!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
zorzy4 #98990 üzenetére
Szóval ezt a leírást, illetve oldalt linkeltem neked, ahol olvasható és látható a pontos leírás lépésről-lépésre:
[[Interop Tool ami segít a registy-be bejutni és néhány értéket módosítani, azaz hogyan csapjuk be a MS szerverét, hogy ez a L830 is megkapja a legutolsó frissítést-2020.01]]Két egérgörgetéssel lejjebb a linkelt oldalon találsz egy ilyen kezdetű bekezdést:
1. On your Windows PC, grab a recent version of Interop Tools from here
És ott az a here!
Ja és ne törődj vele, hogy az oldal a Lumia 735 veszi példának... érvényes a L830-ra is. Írják is benne.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
zorzy4 #98987 üzenetére
Az oldalon, amit 5 hsz fentebb linkeltem letölthető, egy tömörített állományba van csomagolva minden. A MEGA-ról fog jönni a tartalom. Ha kicsomagolod benne lesz a Dependencies mappa és abban a kérdéses fájlok. Ugyebár számunkra az arm az érdekes, tehát abban az alkönyvtárban.
Az oldalon képek is vannak csatolva, szerintem jól le is írják, nem olyan ördöngösség.Szerk: Már 6 hsz-el feljebb van.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Ferenczi Áko #98985 üzenetére
Nekem mindegyiknél ez a folyamatsor vált be:
1. WDRT;
2. OtcUpdater - frissítés a típusra kiadott utolsó hivatalos kiadásig;
3. Gyári alaphelyzetbe állítás;
4. Interop Tool és az 5 Dependencies telepítése az Eszközportálon keresztül majd annak indítása telefonon és megfelelő beállításainak alkalmazása;
5. Registry-ben átírni a 'PhoneManufacturer', 'PhoneManufacturerModelName', 'PhoneModelName' értékeit a megadott Lumia 950 XL-nek megfelelően;
6. Ezután megindul a frissítési hullám OTA-n, meg sem áll az utolsó kiadásig;
7. Gyári alaphelyzetbe állítás, kész!Opcionális a Lumia 730/735, 950 esetében:
8. Interop Tool és az 5 Dependencies telepítése az Eszközportálon keresztül majd annak indítása telefonon és megfelelő beállításainak alkalmazása;
9. Microsoft LEDalert kabinet behúzása az OS-be admin parancssorból az iutool paranccsal, kész!Vannak más metódusok is, lehet próbálkozni, nekem így sikerült mindig.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
zorzy4 #98982 üzenetére
Bocsáss meg, de le van írva a neten (angolul, de a google fordító segít), biztos hagytam a hozzászólásaimban morzsákat, vagyis linkeket, de várj, párat irányzéknak adok:
[OtcUpdater-rel Upgrade hivatalos Win10M-re hogyan][Interop Tool ami segít a registy-be bejutni és néhány értéket módosítani, azaz hogyan csapjuk be a MS szerverét, hogy ez a L830 is megkapja a legutolsó frissítést-2020.01]
Neki kell állni, csinálni. Lesz kérdés, akadály, majd akkor írj, segítek. Nem nagyon lehet elrontani, de a regisztrációs adatbázisban kotorászással óvatosan, csak azt amit írnak!
A legvégén nem kell visszaírni az eredeti értékeket, csak kell csinálni egy gyári visszaállítást. -
Blue Eagle
őstag
válasz
zorzy4 #98979 üzenetére
Szia!
Pont erről van szó most! A L830 hivatalosan frissíthető volt 10-re, igen a normál metódus már halott. Jelige: OtcUpdater. Keres rá itt a topikban, vagy pl. a Lumia 930, Lumia 730/735 topikban is bejáratott fogalom.
Frissíthető kis registry buherával az utolsó, a L830-ra nem hivatalos W10M-re is. Mindenképp ajánlott, mert még így viszonylag bizonyos keretek között használható lesz mint okostelefon. -
Blue Eagle
őstag
válasz
dragontiger #98978 üzenetére
Sajnálom, én egyszerűbb megoldást nem tudok! Tulajdonképpen nincs is, mert elsőként az OtcUpdater-rel kell megnézni van-e újabb frissítés a 1607-re, ha nincs akkor eszközportálon keresztül felrakni az Interop Tools-t (ehhez is PC javallt, mert 5 db. dependencis-t kell mellé deploy-ozni). Juj, de csúnyán fogalmaztam!
Aztán van még a Vcreg10 is, amihez nem kell nagyon PC, de azzal nem biztos, hogy tudsz majd matatni a Registry-ben, az Interop Tools az tuti siker e téren is. -
Blue Eagle
őstag
válasz
dragontiger #98976 üzenetére
Hali!
Nos, 1607 az már őskövület. Fel kell elsőként okosítani a 1703 utolsó 2020 januári 15254.603 buildre. Kis segítség ide eljutni: [link]
Ha elkészültél a fentebb írt buildre, akkor menni fog a Google-fiók hozzáadása, de ne közvetlenül a Google fiókod akard felvenni, hanem válaszd a "Másik fiók - POP,IMAP" lehetőséget, és itt add meg a gmailos email címed, neved és jelszavadat. Ez utóbbit most is kipróbálhatod, de asszem most nem fog menni.
A Facehoz nem konyítok. Nézz szét a többi Lumiás topikban (L950, L950 XL, L930, stb), ott volt róla szó. Ez nem annyira szakmai kérdés igazából.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Zsolt7981 #98970 üzenetére
Most viszonylag pontosan végignéztem a töltési metódust a Lumia 930 esetében. 15%-ra merítettem a gyerekekkel, majd hagytam kihűlni (meleg lett a játékoktól). Ezután indult a töltés 1,50 Amper kezdő töltőárammal. Mivel a töltőáram nem konstans a töltés végéig, így az folyamatosan csökkent. A töltés kezdetétől kb. 1 óra múlva elérte a 75%-ot az akku, majd még 1 óra és 100%, kész. Ekkor a töltőáram nulla lett.
Telón az USB-aljzat jó lehet? Forrasztások is a panelon? Fixen megáll benne az USB dugó? Mert nekem még most is nagyon erősen fogja.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Zsolt7981 #98963 üzenetére
Több okot fel lehet sorakoztatni ami befolyásolja a normál- vagy gyorstöltést.
A leggyakoribb az USB-kábel hibája, ill. gagyi kivitelezése. Ha eredeti, jó minőségű és mégsem megfelelően tölt, azaz lekorlátozódik az áteresztett áramerősség, az leginkább a csatlakozó dugók és aljzatok lazasága, kontakt hibája miatt van. Lehet a gond az USB dugókkal vagy a teló aljzatával. Ritkán fordul elő, hogy a telóban lévő töltésvezérlő hibásodik meg.
Mindenesetre célszerű beszerezni olyan univerzális töltőfejet, ami rendelkezik a töltés során mért feszültség és áramerősség kijelzéssel. Ilyenek már kevés pénzért elérhetők az eBay, AliExpress oldalain. Általában 15Watt teljesítmény, azaz 3Amper leadására képesek.
A L930 lemerülten kb 1,8 amperről kezdi a töltést. -
Blue Eagle
őstag
Francia91, Zsolt7981!
6900,- ft az európai feloldás prémium verzióra, az egész világra 10900,- ft.
Hát valahogy nem veszem meg.
Sehol nem leltem cinkeltet... -
Blue Eagle
őstag
Bocsánat! Az utolsó hozzászólásokat javítanom kell. A Nokia Camera telepszik belső fájlkezelővel, és működik! Még a Lumia Camerát sem kellett eltávolítani előtte.
Lumia 735 a delikvens. -
Blue Eagle
őstag
Sziasztok! A Lumia kamerával kapcsolatban annyi, hogy csak akkor ment fel nálam Francia91 által linkelt Lumia kamera (köszönet a linkért), ha a régit, vagyis az újabb verziót eltávolítottam. Ugyanis az Áruházban lévő legújabbra lefrissül, és ez használatba vételkor közli a felhasználóval, hogy "Búcsút vettünk ettől az alkalmazástól." Lumia 930 az érintett teló.
Próbáltam L735-re is. Fontos tudni, hogy azon is a legújabb Win10 van, persze trükközéssel.
Na, erre hiába telepítettem, kisírt a szája a használatba vételkor, hogy szükség van a Denim frissítésre (!).Amúgy én PC-vel összekötve a Windows eszközportállal szeretem csinálni az ilyesmi dolgokat...
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
A nem támogatott böngészőket sajnos kitiltották. -
Blue Eagle
őstag
válasz
Sztyepadzso #98825 üzenetére
Ja!
Nem app működteti, hanem a windows értesítési központja. Minden értesítéskor működik a LED. A LED csak fehéret tud.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Sztyepadzso #98823 üzenetére
Helló! Mire gondolsz? LED-re? A 98652 hsz-ban írtam.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Hínár929 #98792 üzenetére
Szia!
Az operációs rendszer a töltési metódust semmilyen módon nem tudja befolyásolni! Tehát semmi összefüggés nincs a W10M és a rossz töltés között. A Windows csak egyet tud ennek kapcsán: energiagazdálkodást, vagyis pl. leveszi a fényerőt, lekapcsolja a rezgést, a navigációs háttérfényt, stb., mindezt azér, hogy tovább bírja a merülő akksi üzemidővel. -
Blue Eagle
őstag
válasz
ricsi99 #98752 üzenetére
Szia!
8.1-el sajnos karácsonyfadísz. Telefonálni tudsz vele, áruház nyista, s a beépített alkalmazások sem fognak 100%-ban működni.
A 8GB emmc és az 1GB RAM még nem is vészes, ez van a L735-ben is, és élhető rajta a legutolsó W10M (2020.01). De a Snapdragon 200, az elég szűköcske szemben a Snapdragon 400-al (L735).
Én azt mondom egy próbát lehet megérne a W10M, de csak azért ezt a telót választani használatra, mert az androidos teló akksija gyenge, áááá az semmiképp sem jó választás!
Az én L735 telómon a legutolsó Win10 van. Próbáltam nemrég a Facét (fészbukféleség nevezem így), háát működik valahogy, de kegyetlen lassú a telón, azt hittem eret vágok! Ja, és tele reklámmal. Uninstall.
Végszó: gagyizni lehet vele, megnézni mit produkál a legutolsó W10M kiadással ha sok időd van vele szórakozni, mert nem lesz egyszerű felpakolni rá. Ha működni fog másodtelónak, tartaléknak egy darabig jó lesz, másra nem. -
Blue Eagle
őstag
válasz
Sztyepadzso #98749 üzenetére
Melyik Win10 van a 920-on? Az idei januári? És sikerült végül életet lehelni a LED-be a 950-esen? Én úgy tudom van az előlap mögött fehér LED úgy mint a L735 esetében.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
lesko.egon #98745 üzenetére
Válasz itt. Kissé kacifántos, de csak akkor lesz úgymond "100%"-os az eredmény, ha a legutolsó verzióra frissítesz. A 100% azért van idézőjelben, mert egy W10M már soha nem lesz 100%-os sajna. Jó munkát!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
lesko.egon #98733 üzenetére
Szia!
Emergency download driver telepítve van? -
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Az Alkalmazások és szolgáltatások menüpont alatt elérhetők az appok és azok speciális lehetőségei. Itt alaphelyzetbe kellene állítani az egyik alkalmazást, de az Alaphelyzet gomb szürke, inaktív. Ezt hogyan lehet registryből aktívvá tenni? Valaki tudja? Most bezzeg sehogy nem találok instrukciót erre a neten. -
Blue Eagle
őstag
válasz
szabonagyur #98717 üzenetére
Szia. De, biztosan enged az. Egy hónapja raktam vissza, és ezután álltam neki a Win10 apdétnek.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Francia91 #98695 üzenetére
Nagyon szomorú amiket írtál. Ezt azért nem gondoltam volna az "újhullámos" Nokiáról, főleg úgy, hogy a PH tetszett plecsnit adott neki. Pedig már szemezgettem a Nokia 6.2-vel, így most nem is tudom mit tegyek.
Még biztos jó párat alhatok rá...
Köszi a részletes összehasonlító elemzést!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
wenkman #98652 üzenetére
Szia!
Neked hogyan sikerült a LED-aktiválás?
Nálam a megfelelő .cab csomagfájl behúzása az iutool-lal. Vigyázz, három-féle .cab van erre a célra a neten, az egyik ebből a L950-hez való. Úgy tudom a L950-ben is van értesítési-LED, jó lenne, ha valaki megerősítené vagy cáfolná ezt. (Sajnos a L930-ban 100%, hogy nincs, erre most jöttem rá.)Task managerrel nem lehet kilőni feleslegesen futó programokat?
Nekem nem sikerült.Egyébként van valami Messenger for UWP (talán ez a neve) app, de iszonyú lassú a 735-ösön.
Nem csak az. Ott van pl. az Explorer 4 Facebook, az is bűn lassú és nekem nem is tetszik.
8.1 Denimmel nem volt a gyorsaságával semmi gond, csak hát lelőtték, így kénytelen az ember felhekkelni a felső-kategóriára szánt legutolsó W10M 1709 verziót és ez nem éppen snapi 400 és 1GB RAM-ra lett optimalizálva. -
Blue Eagle
őstag
válasz
tottiiii #98636 üzenetére
Szia!
A face és a messenger app már nagyon régóta lekapcsolt. Jókora felháborodás volt anno belőle.
Ha a 930-at gyárira állítod vissza mondjuk a WDRT-vel (Windows Device Recovery Tool), ami teljesen lehetséges dolog ma is, akkor megkapod a gyári WP 8.1 Denim rendszert. Így lesz egy szép butafonod. Telefonálni tudsz vele, talán valamilyen szinten a böngésző is menni fog és talán exchange alapú és outlook.com-os emaileket is letölt majd. Talán.Áruház lekapcsolva, appokat nem tudsz rakni rá, a gyáriak nem frissülnek.
De, PC segítségével hivatalosan fel lehet frissíteni W10Mobile-ra. A 1607 10.0.14393.1066-ig fog frissülni, ami ugyan már win10, de már ez a build sem támogatott. Ez után registry buherálást kell csinálni és átírni pár értéket, hogy a microsoft update szerverrel elhitessük azt, hogy a 930 mobilod nem az, hanem 950 XL. Így jogosult lesz a L930 (@950 XL) telód a legutolsó 2020.januári update-re is. Itt már megy az áruház, lefrissülnek a legutolsó verzióra az appok és tudsz rá még telepíteni ezt-azt. Sajnos nagyon finnyás lesz a kicsike, mivel az áruházban lévő appokat már rég nem frissítették a fejlesztők, ezért már akadnak olyan appok, amit fel sem tudsz telepíteni, vagy ha mégis az nem indul el, vissza kilép a kezdő képernyőre.
Én most egy L735-öt használok így és el vagyok vele: emailek (outlook, gmail) megy, szinkronizál, Edge megy, szinkronizálja a könyvjelzőket, jelszevakat, OneDrive megy és szinkronizál, Időjárás app is ok.
Ha valamit kihagytam és érdekel, szólj, kérdezz. -
Blue Eagle
őstag
válasz
Sztyepadzso #98633 üzenetére
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Blue Eagle #98631 üzenetére
És még az értesítő LED-et is meg lehetett csinálni! Hipp-hipp hurrá!
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Végül is nem vettem meg a Lumia 650-et. Hogy bánhatom, vagy nem az más kérdés. Aztán ugyanennyi árért ráakadtam egy dobozos Lumia 735-re. Erénye, hogy még soha nem volt használva.
8.1 Denim esetében az áruház nem működik, ezen kívül több dolog sem.
Aztán OtcUpdater-rel felpakoltam a WP10-et, de legál úton csak a 1607 Redstone1-ig jutottam. Itt ugyan már működött az áruház, de az alkalmazások így sem frissültek.
Ezután jött az Inerop Tools és kinyitottam a telót. Átírtam három regisztry értéket, hogy ez nem Lumia 735 hanem Lumia 950 XL. Hoppá! Már jöttek is a további frissítési körök. Meg sem állt a legutolsó 15254.603 verzióig. Majd visszaállítva az eredeti telefon név és típus.
Most már lefrissültek az appok az utolsó verzióra, és minden jól működik. Tudom, még! -
Blue Eagle
őstag
Sziasztok! Mennyire életképes még ez a rendszer? Lumia 650 amúgy a hardver ami érdekelne bagó árért. Ennek kapcsán kérdem.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
makoss #96584 üzenetére
OMG...
A fotón számunkra az látszik, hogy aktív a Telepítés gomb. Ez azt jelenti, hogy valamikor már telepítve volt az adott felhasználói fiókból, de jelenleg nincs ezen a készüléken, mert el lett távolítva vagy megtörtént a Telefon alaphelyzetbe állítása.
A bemutatott fotód mellé úgy lenne kerek a kérdés, ha megtudhatnánk mi történik ha ráböksz a Telepítés gombra. -
Blue Eagle
őstag
Igen, itt a nagyszerű utolsó 950 a legutolsó build-al, legfrissebb beépített appokkal és ha leteszem az asztalra vagy csak telefonálok, sms-t vagy email-t kezelek semmi gondja, de ha már másra is kell (pl. böngésző) akkor főzőlapnak is kiváló mindamellett a villanyórát is jól pörgeti.
Elmondanám az én véleményem is: az utolsó jó windows-os mobil eszköz az a WM6.x volt, utána kicsit el(f)úrták a vonalat.Ja, és nem csak a droid tud 1-2 év használat után lassulni, bolondozni, de erre megoldásnak ott a factory reset. Nekem 1hete azért kellett hard resetet csinálnom, mert a SIM1 foglalatban megszűnt létezni működni az adatkapcsolat. Hát ennyi.
-
Blue Eagle
őstag
m.-al kezdodjenek az oldalak cimei
Oké, ezt én is tudtam.hiba a rendszerben
Mármint milyen rendszerben?kell par nap mig a mobil nezetek kerulnek elore.
Pár nap? Há' már pár hete ilyen! Akkor most mit is csináljak szerinted? Ugyanis nem értem még mindig, korábban ilyen problémám nem volt egy mobil eszközzel sem.Kezdem sejteni milyen rendszerre gondolsz, ugyanis az androidos tabletem is hasonlót produkál.
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Miért van az, hogy a böngészőben megnyitott oldalak amik tudják alapból a mobil nézetet nálam nem működik?
Hiába állítom be az Edge-ben, hogy mobilos nézet legyen, egyszerűen nem akarja.
Asztali nézetben nyílnak meg pl.: Prohardver, Jófogás, Vatera
Viszont pl. az ebay indul mobil nézetben.
Tabokat bezártam, teljes előzmény törlés és app bezárása után is ez van.Tökre kellemes, hogy először megnyílnak az az oldalak teljes nézetben.
Próbálkoztam az áruházból telepített más böngészővel is, ugyanilyen sikerrel.Régebben jó volt most mi lehet a gond? Vagy ezen is csak az alaphelyzetbe állítás segít csak?
-
Blue Eagle
őstag
válasz
tha_answer #96030 üzenetére
-
Blue Eagle
őstag
válasz
karamblo #95948 üzenetére
Mit kell tenned, hogy sokáig használhassad?
Már ne haragudj, de erre a kérdésre mit lehet válaszolni? Ha azt válaszolom, hogy rakd el tartósítószerbe az úgy jó? Vagy ne dobáld nagyon magasra. Hm...
Nem a Denim frissül havonta, hanem az alkalmazások. Az is csak szűk keresztmetszeten. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest