- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
bluemirage #99655 üzenetére
Ja, hát nem egy alpesi alagút, az tény
.
Amúgy minden táblán 06.30 van, mint Sopron elkerülő kiírva, most is meg is vettem a kocsira a megyei matricát, hogy kikerülhessem Sopront, de azóta se csodáltam meg belülről, most kb ugyanannyit kell mennem, igaz, nem dugóban. -
Sztyepadzso
őstag
Hát, a Viber Backup google play-es letöltésnél a google drive-ba ment.
Ha appgallery-s a letöltés, akkor huawei cloudba.
apple esetén, gondolom, Valami Icloudba (vagy hogy hívják) ment,
itt meg, gondolom, Onedrivera.
Lehet, hogy ott is be kell lépni.
De ugye mókolt a Viber aktiválás, ki tudja, hogy működik-e. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
Sztyepadzso #99604 üzenetére
Elnézést !
A wdrt-t patchelni kell. Ezt itt nem tudom neked megosztani, szóval azt javaslom, csatlakozz ehhez a Telegram csoporthoz:
https://t.me/Windows10Phone
És keress rá a patch szóra, ott pár találat.visszafelé, és ott a leírás. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
zorzy4 #99603 üzenetére
A WDRT néha nem megy, de eddig mindig helyreállt. De az aktív telegram csoport szerint épp megy(most kérdeztem meg)
De a WDRT nem fog neked újabb rendszert felrakni, mert -ahogy ez a nevében is áll-recovery program, azaz egy régi rendszert pakol vissza, ez esetben azt, amivel a Lumia a dobozban jött.
Ezután kell neked felinstallálnod,- igen, egyesével -az összes nagy frissítést.
Ha 8.0-val jött, akkor az lesz rajta. A telefon pedig általában megtalálja a frissítéseket (még). Ha nem tenné, akkor itt:https://www.youtube.com/@w10mgroup találsz videós útmutatót arra, hogyan flasheld a megfelelő appokkal a telefont az elérhető utolsó szoftverrre.
Ugyanakkor lehet, hogy azok az appok, amik most még működnek, nem fognak már beengedni, vagy a szerverre csatlakozni, ha most újrahúzod a telót. Ez van, rendszer nem támogatott kb 5 éve már... -
Sztyepadzso
őstag
Nem, hiszem, hogy update advisoral mennek a dolgok. Az szeritnem a két rendszer váltásakor működött, utána nem. Addig volt a lehetőség, hogy a támogatott modellek megkapják.
Most már nem olyan egyszerű, de a wdrt szeritnem még megy, azzal a dobozból kivételkor rajta lévő rendszer kerül rá. Ott, meg egyébként bármikor, ha megy a telefon, válhatsz nyelvet. Szeritnem mind, mindig rajta van.
Arról írtam egyszer itt hosszabban, hogyan updateltem a 920-at 10-ig.
Nem hiszem, hogy a 4G menni fog. -
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
hentes555 #99564 üzenetére
Ahhoz meg azt kell hozzátenni, hogy azok is melegednek, de az összes 808 és 810-el szerelt akkori telefonra igaz volt ez.
Akkuban egyedül a Polarcell nevű gyártóban bízhatsz, nekem iy olyanok vannak mindenhol, gyakorlatilag gyári értékeket mutat(annao az eredeti akku valami 20 %-ot esett 100ról a bekapcsolás után, mielőtt cseréltem. A Polarcell pedig tudta azt a 2-3 %-ot, amivel az elején az eredeti is rendelkezett).
Leld benne örömöd, a fotózásban tényleg erős, videózásban hasonlóképp. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
Salamander #99563 üzenetére
Lehet, hogy egy használt 735 esetén henkölni kell, hogy legyen W10M, ha még 8.1-en van. A kérdés, hogy mennyire döcögős, ha ráekecsölöd.
Tudom, hogy nem akar vele kb mást, csak telefonálni, de pl engem személy szerint felbasz, ha ilyen egyszerű, alap dologok nem ugranak azonnal fel, mint pl a névjegyzék. Aztán akkor valamiben kárt teszek.
Arra jó a 8.1 is, azt is lehet jailbreakelni, és 8.1 SDKval PC-ről rátölteni letöltött alkalmazásokat. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
hentes555 #99560 üzenetére
A gmail valamilyen extra mókolást igényel, ha jól emlékszem, mert a 2FA valamit bekavar, ha minden igaz.
Ezekre egyábként mind választ találsz a Telegram "Windows 10 Mobile (Lumia)" csoportban.(nem ugyanaz, mint a fent említett, hanem annak szülőcsoportje, vagy tárcsoportja, nevezd, ahogy akarod).
2843 Tag, per pillanat perceken belül választ kapsz -
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Francia91 #99554 üzenetére
Pedig te aktív felhasználó vagy lehet, hogy tetszene. Van egy csoportunk Lumia Photography néven , ha van jól elkapott pillanat, oda szoktuk feltenni.
Igen, az a Nokia. Nem WP, emiatt bocs, de muszáj vele büszkélkednem, mert 15€volt+5€ posta, elvileg tönkrement állapotban. Aztán bekapcsoltam, és ment.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Francia91 #99549 üzenetére
Ne bízz az offline naviban. Ez alatt azt értem, ha tényleg offline, és offline tud keresni. Annak idején elég pipa voltam, mert az "offline" , ha nem volt net, konkrétan nem találta meg a települést, pedig próbakép az volt a kijelző közepén.
Tudnod kell azt isy hogy bár sokat "elsőzött" a Lumia 920(nekem az volt az első), azért az 10 éve volt. OIS, NFC, Qi, mindben első volt, ha jól rémlik. Ha teheted, akkor 950/950XL legyen, azok a képek most is megállják a helyüket.
Az L1020 szintén szuper képeket készít, van benne egy Xenon vaku, és egy hatalmas szenzor, 41MPx-el. S bár a W10 rámegyy a 8.1-el ideális, mert az előbbire sovány a vas.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
rizseslecsó #99543 üzenetére
Szia,
Ajánlom figyelmedbe ezt a yt csatornát, és a leírásukban szereplő Telegram csatornákat.
https://m.youtube.com/@w10mgroup/about
Itt meg fogod találni a neked való videót, az alapján sikerrel jársz, de feljebb én is leírtam(920-ra), de lehet, h nem aktuális már.
https://prohardver.hu/tema/windows_phone_felhasznalok_szakmai_topikja_off_til/hsz_98804-98804.html -
Sztyepadzso
őstag
válasz
zorzy4 #99540 üzenetére
A legegyszerűbb, ha felmész a telegram nevű chatalkalmazásba, és ott megkeresed a "Windows Phone 8.1 (Lumia)" csoportot, és belépsz. Ott találsz egy csomó leírást (keress a guides parancsra, akkor kilistázza), amiket _először olvass el_ majd ha valami nem világos, akkor kérdezz. Baromi érthetően meg van minden írva, igaza angolul, de itt nincsenek műszaki dolgok, a google fordító is megteszi, ha nem megy.
Itt megtalálod a módját annak, hogyan telepítsd fel a Denim updateig a dolgokat, majd ha jailbreakelted a telefont, akkor a többszáz program közül telepíthetsz kedvedre, ők leszedték őket, deployolhatóak a Win SDK 8.1 segítségével. Ami nem működött, mert szerver oldalon lelőtték, az most se fog(Whatassp, Messenger-tudom, nem használod, de akkor is) , de a többi menni fog. -
Sztyepadzso
őstag
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
ugabor66 #99525 üzenetére
? nekem az utolsó kiadás van: 1.3.3.
Nem tudom, Store-os verzió (lite) hol áll, de a "rendes" a 1.3.3-on.
Meg a PC-re rakható verzió hogy áll, nem tudom(legalábbis azt hiszem, van ilyen).
Kár, hogy a firefox nem dobott nekünk egy wm10-es böngészőt, ha már feltehették magukat a Store-ba.
Mindenesetre sajnálom a tapasztalataidat, sajnos ennyit tudok nyújtani. (én se élek már a rendszeren) -
Sztyepadzso
őstag
válasz
ugabor66 #99511 üzenetére
Win 10-re felteheted a W.U.T.-ot, aminek van beépített böngészője. Ez, -bár szintén Edge motort használ, mert nincs más per pillanat- elvileg fejlettebb.
Egy srác pedig dolgozik egy másik böngészőn, ami elvileg elhiteti az oldalakkal, hogy Chrome/FF vagy valamelyik másik böngészőt használod. Fejlesztés alatt van. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
ledgeri #99503 üzenetére
Most aktuálisan készüléken lévő appokat én le tudok menteni olyan formátumban, amit a készülék egy gyári visszaállítás után tud újból használni?
https://www.youtube.com/watch?v=2PeF7RP2JPM
Ehhez a mentéshez mindenképpen kell az USB csatlakozó?
Azt hiszem, van PC/s és PC nélküli változat, de nézd meg a videót.
De minden kérdésedre is választ találhatsz a a YT csatornát kezelő csoporttól, amiknek egy Telegram csatornájuk van, párezer taggal, többszer lementett alkalmazással. Angolul kérdezz (Google fordító is megteszi), de előbb olvas el a leírások tucatjait, amiket nekünk csináltak.
Vannak appok, amik a platform bukása után szép lassan kizárták az új felhasználók belépési lehetőségét, csak a már aktívak tudták tovább használni, aztán egyszercsak majd őnekik is lehúzzák a rolót. Ez appfüggő. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
eladohardver #99499 üzenetére
Ha nem akarja elveszíteni a munkahelyi fiókot, akkor ezzel sajnos nem jut előre(mert nem tudom, hogy a W10M-en fel lehet-e még venni), mert a 2. lépes a factory flash, azaz elvész minden.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
eladohardver #99497 üzenetére
Köszi, de én nem élek vele
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
havasil #99494 üzenetére
A rendszer halott, sajnos.
Ha W10M-et raknál rá, ahogy @eladohardver írta, akkor nagyon valószínű hogy a munkahelyi fiókot buknád, mert hivatalos update nincs. Anno Insiderként fel lehetett tenni, ami már nem működik, es rendszer pedig elég lassúcska lenne, és annyival nagyobb funkcionalitást nem kapnál. Anno én így oldottam meg, de többre nem emlékszem.
Nem tudom, mire tervezed használni, de van pár tematikus Telegram csoport akiken keresztül lehet jailbreaelni a 8.1-et, majd PC-ről deployolni a Telegramos gyűjteményben lévő, működő, store - ból leszedett appokat(amik még működnek). Nekem kettő L1020-am is van ilyen. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
#73820095 #99479 üzenetére
Szia,
Azt, hogy itt tehetsz fel ilyen kérdéseket. És lelkes tagok vannak itt, általána gyorsan választ is kapsz.
Őszintén szólva, sajnálom. A Lumia 640 WP8-al jött ki, ezt már csak mókolással tudod WM10-re fejleszteni( a szerverek és a telefon között már nincs kapcsolat. Amennyiben ez sikerül, akkor lesz egy telefonod, Windows Store-ral, egyre szűkülő kínálattal. Amennyiben nem fejlesztesz W10M-re, akkor gyakorlatilag nem használható, mint okostelefon. Nem most fogod megszeretni a rendszert.
-Viber: elméletileg aktiválható valahogy, itt, a topickban szerintem rá tudsz keresni,de ha megy is, korlátozott lesz a funkcionalitása(nem tudom, WP8 vagy W10M)
-Whatsapp: Nincs, felejts el.(Szerver oldalon van lelőve)
-Böngésző: korlátozott, sok oldal sír, hogy nem tetszik neki, nézd inkább pl. Chrome-al. (ez is 8.1/W10 függő, utóbbi valamivel jobb).
-Az email is szolgáltatófüggő, google pl már neccesebb az utóbbi idóben(fiók hozzáadása).
-Szeritem otthagyták az appokat, ahogy voltak, ha vannak egyáltalán. Pl yettel erősen kétlem, hogy lenne, mert a cég is kb 3 hónapos, a telefon meg 7 éves.
Ha tudsz, akkor ne most ugorj rá a szopórollerra. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
galocza #99462 üzenetére
Szia,
igazából nem bonyolult, csak a nevek ismeretlenek.
Telegram: üzenetküldő szolgáltatás és app(pont, mint a Viber)-most a háború miatt sokszor szóba is jön a neve. Sajnos csak félig-meddig működik 8.1-en, ugyanis az utolsó kiadott Telegram app a 32bit-es felhasználó-ID-ket tudja csak kezelni, amik régebben lettek reigisztrálva, pár hónapja a nagy igény miatt 64bit-re kellett váltaniuk. A 8.1-es app értelemszerűen nem lett már frissítve, de pl én, 32bittel be tudok lépni, csak képek nincsenek, meg a 64es emberek unsupported usernek vannak nevezve.
Unigram: A fenti szolgáltatáshoz egy harmadik feltől származó app, ami sokkal funkciógazdagabb, és támogatott a W10M-en, és frissítik is. (64bit-et is), egyszerűen telepíthető a Store-ból, PC-re is.
Ezen a szolgáltatáson vannak regisztrálva csoportok, tematikusan, WP 8.1, W10M, WoALumia, S40, Project Astoria, stb, témában, moderálva. Itt megtalálható annak a leírása is, hogyan tudod magad gyakorlatilag fejlesztővé tenni és a fejlesztői segédprogramokkal(SDK) a csoportok által összegyűjtőtt, csoportosított és karbantartott appokat a telefonra, PC-n át feltenni(deploy). Nem akarok onnan ide semmit sem másolni, mert a srácok rengeteget belefeccöltek, részletes és alapos pdf-ket csináltak, és már több ízben lopták a munkájukat-igen, nem vagy egyedül, mások is szeretik a telefonjaikat). Videók is készültek, YT-on vannak fent, és napra készek :
https://www.youtube.com/channel/UCh6rGJDK9z3NLw2h1fzPliA. Itt megtalálod a további linkeket is.
Nem nagy mutatvány, és ha döcögísnek érzed a 10-et, akkor a 8.1-re visszatérve is egész használható marad a telefonod, nem kell az előre telepített appokra hagyatkoznod.
Jailbrea:ezzel a telefon nem csak a store-ból lesz hajlandó appokat elfogadni. A w10M-en ugye van bakapcsolható fejlesztői mód, 8.1-en nincs, ezért kell.
SDK:Software dewelopment kit: ahogy a nevén látszik a szoftverfejlesztők appja, amivel a telefonra tudják tenni-a saját fejlesztői aláírásukkal az appjaikat. Jailbreak esetén az aláírás ugye nem kell, magyarán nem kell fejlesztőnek lenni. Az MS adja ki, a 8és 8.1 is kell a PC-n(hoz egy halom drivert meg kisfaszom, ami kell). Érdemes a WDRT-t is feltenni, mert az is ugyant hozza magával.
Interop:A telefon registry-be tudsz belépni, kb, mint a PC-n. Ez lesz a te esetedben a megoldás arra, hogy feljebb kerülj a 10-es buildekben: A registry-ben a telefont 950/950xl-re kell átírni(product code alapján), majd ekkor a beépített frissítési szolgáltatás már talál frissítést. Ha minddel végzett, akkor kell egy Hard Reset, akkor a registry visszaáll, de az OS build nem.
Viszont jó okkal nem mentek tovább a buildek azokra a telefonokra. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
galocza #99460 üzenetére
Tudom, hogy ez szajkózom itt, de mindenkinek ajánlom, így neked is, hogy a telegram nevű appot tedd fel-pontosabban annak a fork-ját az unigram-ot. Ott van pár nagy csoport, akik a 8.1- és a 10-el foglalkoznak. Ott megvan a 8.1 jailbreak is, amivel utána felteheted a programokat a 8.1-re is. De adnak megoldást a 10-re való frissítésre is, és szeritenm az 532-vel is lesz w10M-es tapasztalatuk.
Ha a bolt hiánya jelent neked gondot, a 10 meg problámás lehet-1 GB RAM-od lesz, az rohadt kevés. regisztrálsz telegram-ra, a PC-re meg felteszed(ha W10/11-ed van) a Telegram/Unigram-ot, megkeresed a csoportot, és a Guide-ket megnézed (írják mindenhol, hogy előszőr olvasd el a nagyon érthetően megírt pdf utasításokat, ha a telefont jailbreakelni akarod), ott le lesz írva, atrán felteszed a WP SDK 8.0-t meg a 8.1-et amivel a Jailbreakelt telefonra a PC-ről fel tudod tenni az appokat-amiket a Telegram csoport mega-s tárhelyéről tudsz leszedni, több ezer játék és app van ott.
szerk:
Még annyit, hogy a telefon update nem áll le magától. letölti a dolgokat kérdés nélkülneked meg muszáj lesz feltenned őket. Azaz ugyanoda jutsz. Itt vagy teleszórod a saját tárhelyed(ami öntökönlövés), hogy ne tudja letölteni, vagy interop Unlockolod a telót, hogy a registry-ben kikapcsold a dolgokat. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
ledgeri #99455 üzenetére
Ha ugyanazon MS fiókon vagy a PC-n és a telefonon, akkor a könyvtárban láthatod az eddig telepített alkalmazásokat, minden eszközt beleértve. Itt az, ami a PC-re nem telepíthető, az lehetett WP 8.1 vagy W10M alkalmazás(esetleg már megszűnt).
Ha 10 van rajta, akkor visszaállítás(Hard Reset) után belekhatod, ha minden igaz, de néhány dolgot el lehet felejteni(Interop Unlock, Bootloader Unlock) , mert egy ponton kell hozzá Mass Storage Mode. Amennyiben 8.1 van rajta, úgy a fenti kritériumok mellett -szerintem- nincs megfelelő válasz. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
Lizardman #99446 üzenetére
Nincs.
Az üzenetküldő alkalmazások nagy része nem működik:
Messenger, Whatsapp, Facebook(böngészőből szintén nem, meft az sem támogatott), SZERVER oldalon lelőve, nem fog menni.
Ami működik:
Skype, Telegram(Unigram), Discord(Unigram) működik, Viberhez kell egy aktiválásos kör.Amennyiben erre késztetést érzel, javaslom az Unigram telepítését, majd erre a csatornára a feliratkozást:
https://t.me/Windows10Phone. (angol)
Itt megtalálsz mindent, ami kellhet. Elsőre a Guide-kat olvas el. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
jozdavab #99443 üzenetére
Persze, szívesen megosztom itt, nem titkos.
https://t.me/Windows10Phone
Van több társcsatornája, WP8.1. Lumia Prototípus, WoALumia, etc. Szigorúan angol, és a topic címét követő hozzászólásokat kérnek. Ha pedig most állítanál be valamit akkor ne kérdezz, hanem a guides-ben keress rá. Saját appjuk van a W10-re, saját app-tárral.
A soft resetet pedig az általad felsorolt lehetséges problémák miatt vetettem fel. -
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
germinator66 #99437 üzenetére
Ha kezeli is, nem hinném hgy az utolsót rakja fel. Legalábbis a. Lumiáimnál nem így van. Ez után neked kell tudnod az utolsóra frissíteni. Hogy hogyan, ne kérdezd, de legutóbb azt tapasztaltam, hogy az 1020 már nem akart feljebb frissíteni. Az pedig már 8.1, nem 7...
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
eladohardver #99432 üzenetére
Mert, ahogy [írta] utána, resetelés elleni védelem alatt resetelte.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
petike26 #99407 üzenetére
Utánakérdeztem, mindenki elsőre az akkut mondta a Telegramon
(akik ezeket írják, törték fel a WP 8.1-et meg a W10M-et, telepítettek W10(Desktop) - ot a 950(XL)-re, és gondozzák a magára hagyott Astoria Projectet.)De annak idején leejtetted, lehet, hogy valami flexkábel kilazult, az is okozhatta a későbbiekben leírt kamera-anomáliáty vagy akár itt is lehet okozója.
-
Sztyepadzso
őstag
Vannak, de ajánlani sajna nem ajánlanám, egyrészt, mert nem megbízhatóak, tapasztalataim szerit maguktól össze tudnak omlani, ami után el sem hajlandóak indulni, csak újraindítás után. Ez szerintem a nagy erőforrás-igény miatt lehet. Emiatt ugye melegszik, meg sokat fogyaszt, akkor meg tölteni kell, akkor meg melegszik...... Ördögi kör.
A kijelző kikapcsolását csak fizetős verziók tudják.
Jó szívvel egyiket se ajánlanám. -
Sztyepadzso
őstag
Köszönöm, igen, az ibuprofén-diklofenák ösvényen tartva magamat, elviselhető...
-Valamiért igen, nagyon válogatós. Talán mert anno egy ökoszisztémaként képzelték el a 950/950 XL-Dokkoló-t. A nem alap 5V/1A USB töltési módok(bármelyik gyors) csekkolják a kábel-adapter-telefon hármast, hogy minden passzol-e. Szerintem ez zavar be, merthogy ez se nem PD, se nem QC, se nem akármi más. Nekem is van egy(szép rózsaszín, mert az 80%os áron volt...), USB-C-Hubom, nem szereti. Lehet, hogy a kábelezés is ennek megfelelően van a Portban megoldva(anno a Sony XZ1-em, amihez USB-C wireless charging pad-et vettem, nem tudte azt használni, de a Lumia 950 igen..., úgyhogy ezt is el tudom képzelni).
-A töltőnél a legjobb az eredeti (itt), de Gustave szerint minden FIX 5V 3A megteheti. Ez jár a telóhoz és a dockhoz is. Ha valamelyikhez kapsz, akkor kész vagy.
-Elvileg valamit tud. A Telegram csoportban feszt 4-5 betűs mozaikszavakkal dobálóznak, amikről halovány fogalmam sincs, mit takarnak, lehet, hogy a válasz azokban rejtőzik. De én tudtam pl steam-et telepíteni, majd onnan Fallout 2-t telepíteni. HW monitor(vagy hogy hívják) szintén ment, az MS Edge(Chromium) engedi a Google Remote Desktopot telepíteni, megy is, megy a sima MS Remote Desktop, de pl a Remote System Monitor nevű app szerver kliense nem megy fel.
Szerény véleményem szerint túl sok lenne ez a rendszernek, WoA Lumia alatt.
Ugyanakkor te csak az én hozzászólásom után kezdtél a WoA Lumia után érdeklődni. Milyen appot kerestél az MS áruházban? Ezek szerint neked van valami ötleted. Ha gondolod, a W10M-es Lumiával megnézhetem, fut-e Rajta az app... -
Sztyepadzso
őstag
Na haragudj, hogy érdemben csak most reagálok, de kikapták a bölcsességfogam, úgyhogy nem fűllött hozzá a fogam, hogy írogassak.
Ezért mondatért pedig bocs.
Sajnos nagyjából nem értem, mi is az, amiről beszélsz, de tudnod kell, hogy ez a rendszer kiforratlan(bár Gustave a teljes szabadidejét ebbe öli, amiért hála neki), és a legjobb jóindulattal sem nevezhező stabilnak.
A rendszer elérhető memóriája 3 GB, magyarán bárminek a futtatása emellett(arról nem is beszélve, hogy futnia kell tudni a rendszeren, ami ugye ARM) finoman szólva se leányálom. Ez rengeteg adat egy nem erre kitalált SD 810(808-ról ne is beszéljünk, aminek a GPU-ja és a nagymag-cluster nem múködik rendesen)-nek.
Az adapter, amit használni tudsz, az eléggé le van korlátozva: ez a MS HD-500 Display Dock. Ezzel faszán működik, kapsz 3 USB portot(1-en tölt is magasabb áramerősséggel), egy HDMI és egy Display Portot. A dock és a telefon ugyanazt a töltőt használja, ez egy FIX 5V/3A-es töltő, és a telefon/dock(bár a 808 és a 810 támogatja valamelyikeket) NEM támogat semmilyen egyéb gyorstöltési szabványt. Márpedig a WoALumia sokat fogyaszt. Ahhoz hogy egyáltalán felrakd az OS-t, egy tisztességes akku is kell, ami egy min 5 éves telefonnál minimum véleményes. Rossz akkuval töltőre dugva sem kapcsol be, egyszerűen kell egy rendes. A telepítés meg egy olyan módban folyik, amikor nincs töltés, tehát azt is bírnia kell.
Mindezt azért írom, hogy erre figyelj annál a vételnél(eredeti töltő legyen+kalkulálj egy rendes akksival, ami kb 20-25 Euro, és a Polarcell gyártja. Minden más "eredeti"/bontatlan MS felejtős.), amit egyébként én erre a célra NEM javaslok.
Nagy melegedést produkál a telefon WiFije, amiatt érdemes azt kikapcsolni, és ethernet-USB átalakítót használni(-1 port). -
Sztyepadzso
őstag
Hát ezért szerintem ne vegyél..(bagoly mondja). Van 2db 920, 2db 950, 1 db 950 XL, 1 1020.
1. 920 - WP 8.1, Interop Unlock, Bootloader Unlock -(Telefonom volt 2013-2015 között)
2. 920 - W10M, Normál (Feleségem telefonja volt volt 2013-2015 között)
3. 950 - W10M, Interop Unlock, Bootloader Unlock, CMD Injector, stb. (Telefonom Volt 2015-2017 között)
4. 950 - Lumia WoA, W11-el, Chipen Hűtőbordával, Törött kijelző, (Donornak vettem 2016-ban-SIM foglalat szar volt-70Euro)
5. 950 XL- Lumia Woa W10-el, Hűtőbordával a fém kereten.(Csak Lumia WOA miatt vettem 1 éve.(30 Euro))
6. 1020 -WP 8.1, Interop Unlock, Bootloader Unlock -(csak mert nem volt, és Xenon60Euro+Grip-25Euro)
-
Sztyepadzso
őstag
Szia.
Arra, hogy az app support gyakorlatilag 0. Ez alatt az appok kivezetését, nem elérhetőségét és a fejlsztők által(nyilván jogosan) elengedett updateket értem. Van pár ellenpélda, de nagyon ritka. Ahogy Francia91 írja, az MS odaböffent pár Office update-et, de azt is szerintem csak a törvényi kötelezettség miatt(vagy már az sincs? nem tudom). Mindamellett a fent lévő appokat is az androidhoz képest jóval silányabb funkciókínálat jellemzi.
itt olvasom fentebb, hogy chatkezelő appok pl messenger nem megy. De máshol azt is olvastam, hogy amennyiben a telefon nem volt még visszaállítva gyári állapotba azóta, akkor működik az app, csak újra nem lehet leszedni az áruházból.
-Nem, nem működik, szerveroldalon van lekapcsolva.
- ha a normál windows áruházban fent vannak ezek az appok, azok miért nem működnek telefonon?
-Mert az áruház közös, de minden app mellett ott van, mire "megy fel".- láttam fentebb korábban linkelt appx gyűjteményt is letölthetőt. azokkal sem lehet működésre bírni az appokat amik nem találhatóak meg a telefonos áruházban?
-Nem,nem lehet, ellenben ha van benned kis geekvér, akkor interop unlockolhatod, és lelkes WM fanok útmutatása alapján alternatív áruházakat-W10M Group Mega Repo/Penguin Store telepíthetsz, és eltűnt, áruházban már nem fellelhető nappokat telpíthetsz. Ez nem oldja meg a szerveroldali dolgokat, és nem is kalózverzió-oldal(azaz fent lévő és/vagy nem ingyenes appok nem lesznek fent).- alternatívák mennyire vannak nem létező / kivezetett appokra?
-_Elvileg_ A Viber aktiválható, erről itt írtunk. Ott van még az Unigram, ami egy Telegram Messenger Kliens, hasonló a Viberhez. Van official Telegram is, de az nem olyan funkciógazdag és azt hiszem nem is támogatják. Ez a messenger azér tlehet számodra érdekes, mert itt vannak olyan csoportok, akik életben tartják a rendszert. Ők írták a fent említett appokat és tartják rendben a Repo-t, és rendkívül szívélyesen segítenek(angolul).
Amit nem írtál, de fontos lehet: Az akku, ha múködik is, lassan meghal egy Lumiában. Ne vegyél használtat, se Eredeti új, bontatlant. Ezek vagy hamisak, vagy már azok is tönkrementek. A polarcell nevű oldalt ajánlom, ők csainálnak még. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
wenkman #99379 üzenetére
Ha lumiád van, akkor nagyon sok adatátvitel alapú chatszolgáltatást nem használhatsz(messenger, fb, insta, whatsapp), mert az a 10-en sincs. Azaz vagy nem használsz ilyet, hanem telefonálsz és SMS - t írsz vagy a Lumia csak 2. telefon, pl a fenti túrázásra.
A 8.1-et pont ugyanúgy lehet unlockolni, majd SDK 8.1-el deployolni. Hacsak az appok a 8.1-en el nincsenek vágva a szerverről (nem hiszem), akkor ugyanúgy működni fog. Hosszabb üzemidő és pörgősebb működés mellett. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
wenkman #99377 üzenetére
Interop unlock után neked is szabad lesz a bejárás a registrybe. Ha tudod, ott mit csinálsz, akkor csináld...Én mostanában sokat pörgök ezeken a dolgokaon egy 950-el meg egy 1020-al(10 és 8.1), de én nem olvastam ilyenről.
Ehhez semmi unlock nem kell, csak fejlesztői mód:Ha W10M van rajta, akkor a fejlesztői módban mindent bekapcsolva PC-ről elérheted a telefont(ugyanarról a hálózatról), és láthatod a futó alkalmazásokat és szolgáltatásokat-lehet, hogy önmagában az app futtatása is megeszi a memóriát, nem beszélve arról, hogy ez a telefon 8.1-re lett "méretezve", a 10 meg sokkal erőforrásigényesebb(ellenben az ebben a bekezdésben bemutatott módszer 10-en működik csak.)
Lehet, hogy jobban jársz 8.1-el? -
Sztyepadzso
őstag
-
Sztyepadzso
őstag
Van ez a 1020-as Lumiám, W10M-el.Valamit csekkolni akartam, úgyhogy BT fülest akrtam csatolni hozzá, de azt írja ki, hogy"Nem sikerült csatlakozniPróbálkozhat az alábbiakkal:-Ezen a Windows eszközön kapcsolja be a BT-t-Frissítsen"Nyilván be van kapcsolva, és nyilván "friss".Ezt teszi, ha egyszerűen BT menün keresztül, illetve ha a kisalkalmazásokon keresztül csatlakoztatnám.Van ötleetetek?Közben megoldódott, így:
https://forum.xda-developers.com/t/1020-bluetooth.3602753/
(nekem a 3 nyert a registryben) -
Sztyepadzso
őstag
válasz
Francia91 #99340 üzenetére
Ha:
-az 8.1 Store még élne
-meg lenne hozzá kedvem és időm,
Akkor visszaraknám a 8.1-et, mert ugye azt nagyon nem próbáltam ki(ez az én saram), hogy hogyan teljesít, milyen gyorsan indít a kamera, meg tudnék Onedrive-ra felrakni, úgy, hogy nem kellene miatta az appokat baszkurálnom. Ez utóbbit úgy értem, hogy ugye be van álítva az automatikus feltöltés, ami nem indul el.Megoldás: Ami miatt korábban sírt a szám, hogy nincsenek a galériában a felvételek: Egész egyszerűen nem jelennek meg addig, amíg a megnyitott galériát be nem zárom(nem kilépek, hanem a futó alkalmazásik közül ki nem lövöm), ekkor egymás után, kb 1-2 másodperces szünetekkel megjelennek a képek, majd ha bemegyek a onedrive-ba, akkor bőszen tolja őket felfelé, mint a kisangyal. De gondolom, h nem megy a Onedrive 8.1-en.
Közben beléptem a Telegram Csoportokba, amik a Lumiákkal, WP8.1-el, W10-el, WoA-val, Project Astroiával, Zellesoft-al foglalkoznak. Napi 100-200 üzenet, kérdés, válasz van, csoportonként, szóval aktívak, persze páran azt hiszik, hogy a a porosodó 520-on majd Android 11 lesz(kb), mindenesetre gyorsan választ szokott kapni bárki.
Van két Lumia 920-am, látnám hasznukat néha, pl babamonitorként(csak hang), hátha az androidnak van erre valami ingyenes appja(még nem kerestem), ami egygombus UI-val oldja meg a dolgot Wi-Fi-n. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
Router #99326 üzenetére
"dll is a part of Microsoft Visual C++ and is often required for running programs developed with Visual C++. Some games or applications may need the file in the game/application installation folder."
Magyarán ebből fent kell lennie az aktuális verziónak. Szerintem, de nem vagyok benne 100%-ig biztos, de ha wdrt fent van, akkor ez is(rég telepítettem), de talán az egyéb Lumia "hackelő" programok, InterOP, Internals miatt vagy valami játék miatt van fent nálam. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
Sztyepadzso #99322 üzenetére
Túl későn a szerkesztéshez, de:
Amim megvolt, appxbundle vagy melyik, azt elvileg telepíti, hoba legalábbis nincs, cserébe app skncs a listán... -
Sztyepadzso
őstag
Nektek fent van W10-en a Lumia Creative Studio? Nekem nem engedi feltenni, pedig megvolt anno
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Router #99308 üzenetére
A 8.1hez nincs már áruház, de nem tudom, meddig frissíti magát a telefon, áruház nélkül. Az aawp-on kipróbálták, a cyanig elmegy, de nem tusom, azzal jön - e camera.
Egyébként meg 10-re kell hekkelni, és elérhető, valamikor. Valamikor meg nem. Lásd az utolsó 30 hozzszólást velem kapcsolatban.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Francia91 #99305 üzenetére
Köszi, @this is life
A bajom az, hogy nincs a listában. Pár napja telepítettem a Lumia Camera appot, meg még pár dolgot, mert egyszercsak megjelentek ott és fel is mentek. Most meg semmi. Nincsen ott.Egyébként ma megjött a Camera grip is, makulátlan állapotban, ahogy a teló is.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Francia91 #99291 üzenetére
Anno, okostelefonos korszakom kezdetén vettem meg a Proshotot, szeritnem kb nem használtam... De itt muszáj voltam feltenni. Time lapse funkció van benne, amit én androidon sokat használok. Bár ez nem tud belőle videót csinálni. Ugyanakkor a HDR-t nem látom benne
A kép pedig jól sikerült!
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Francia91 #99289 üzenetére
Igen. De ahogy a #99280ban írtam, ugyanezzel a hibával kidobott, vagy hogy használjam az alapértelmezett appot. Most ment
. Közben okosítottam magam a proshot-tal is, lehet, h jobban elmerülök abban is. Kamera grip elvileg épp megbétel alatt van, kíváncsi leszek rá.
Kicsit túlpörögtem Lumia témában...
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Sztyepadzso #99287 üzenetére
Na, ez így nem ment, úgyhogy megint megnéztem a listából telepítést, ami anno nem ment, és most működött!
Felment az app!Mindenkinek köszönöm a rám fordított időt!
(és működik is) -
Sztyepadzso
őstag
válasz
this is life #99286 üzenetére
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
this is life #99281 üzenetére
Nekem nem múködik a telepítés.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
this is life #99281 üzenetére
Köszi, meg fogom próbálni!
Közben a Onedriveomat böngészve a megosztott mappáknál ezt találtam. Nem is emlékeztem rá, hogy elmentettem a linkjét.
Itt kipróbáltam minden Lumia Camera appot, amit összegyűjtött, volt vagy 6, különböző verzió, xap, appxbundle.
8.0 SDK-val,( mert nekem az volt, @Blue Eagle 8.1 Zippyshare linkje egy felugró reklámkupac , nem bírtam azt leszedni se), illetve PC-n keresztül, deploy-oltam(?!) őket, sikertelenül, legalabbis az SDK feszt hibát dobott, a böngészős deploy után meg a Lumia Camera sírt, hogy nem elég friss, rakjam fel a denimet....Egyébként, ha visszaraknám 8.1-re Wdrt-vel, majd hagynám, hogy eljusson addig, amíg (Cyan?-az allaboutwindows phone-on 920-al próbálták idén, frissült kb addig), akkor azzal az sdk-val tudnám a tobbi appot feltenni a telefonra? Vagy az hogyan működik 8.1-en?
-
Sztyepadzso
őstag
Visszakerestem, de úgy néz ki, a linkek már nem működnek az általatok felöltött Nokia Camera appokhoz. Tudnátok nekem újat dobni? Nekem a listás dolog nem működik, nem látom ott...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen videókártyát?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Gyúrósok ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Battlefield 6
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- További aktív témák...
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest