- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Én is egy Lumia 550-et használtam otthoni telónak, de le keleltt cserélnem egy androisodra már. Sem böngészni, sem levelezni nem lehetett már vele. Sajnálom, mert kamerában még használható volt.
Na meg amit imádok, az a mikrofon és a hangszóró (mindkettő, beszéd és külső) minősége. -
janeszgol
félisten
válasz
zelikocc #99360 üzenetére
Írd ki aláírásban. Azért még nem büntetnek. (Mostanában is látom még nagybetűsöknél is.)
Más: én most töltögettem át a Lumiáim többségét, és komolyan mondom a droid kutyaszar a WP8-hoz, W10-hez (volt W10M) képest. Baromira imádom a telefonok méretét, az OS-t, annak felületét.
-
janeszgol
félisten
Hali!
W10. Szerintetek a videóhívás működik még valamilyen formában? A gyári tárcsázó nem kapott ilyen funkciót?
A másik kérdésem: RCS üzenetküldés van a gyári üzenet appban? (Androidon a gyári sms üzi is tud RCS-t.)Köszi.
-
janeszgol
félisten
válasz
this is life #99241 üzenetére
Az is korrekt. Raadasul most az Emagnal van egy vissza vitt darab picivel 50 ezer alatt.
-
janeszgol
félisten
válasz
wenkman #99238 üzenetére
Sok kerdes, de sokat meg is valaszoltal magadnak. Kompromisszumot kell kotnod a szoftver, meret tengelyen.
Kompromisszum szerint:1, szoftver. Hasznaltan egy Galaxy S8-S9, Huawei P20.
2, Meret: ujonnal egy Xiaomi Redmi 9. Sima 9. Esetleg egy Nokia 3.4. Ha mar rendbe tettek. (Kamera nem okes, de nem szempontod, irtad.)
Esetleg kiprobalhatsz egy Realme-t.Van meg egy. Meretben kenyelmes, hardverben lathatoan gyengebb, mint a fentiek, de elheto. Samsung A20e. 50 ezernel huztad meg a hatart, ez meg belefer.
-
janeszgol
félisten
válasz
wenkman #99236 üzenetére
Hát attól függ. Általánosságban azt mondom igen, lassabb lehet. Pl egy Huawei vagy Xiaomi igencsak gondolkodós 2 GB ram mellett. Hasonlóan lassú vagy lassabb, mint a 735.
Samsung detto. Egy HMD már jobban használható, ha éppen nem rontják el az optimalizációt. Elszokták néha rontani.
Az Android 10-nek viszont emelkedett a memóriaigénye. -
janeszgol
félisten
válasz
this is life #99223 üzenetére
No igen. A WP 8 még oké volt, bár volt pár furcsaság (pl képet duplázása Lumia 625), de jó volt. Hát a W10-nek kellett kb másfél év, mire jó lett. 2018 nyarára tették rendbe, amikor már keveseket érdekelt.
-
janeszgol
félisten
válasz
Ferenczi Áko #99156 üzenetére
Az osszes Lumia kozul (kiveve 950/950XL, ezekbol nincs nekem es nem is volt...950 volt egy rovid ideig, de alaplapos lett) ez a kedvencem, a 630/635. Utana a 640, aztan az 550 es 650.
-
janeszgol
félisten
válasz
Ferenczi Áko #98906 üzenetére
A Cyan akkor lesz Denim, ha az áruházból lefrissítette az appokat. Attól még a szükséges OS frissítés megvan, csak az app frissítés nincs, ezért nem írja ki a Denimet, de attól még tartalmazza az ahhoz szükséges OS frissítéseket. Mivel az app frissítés már nehézkes 8.1-en, nem fog váltani rá. De az nem igaz, hogy csak Denimről lehet 10-re menni. Bármiről tudsz 10-re menni, mivel teljes újra telepítést kapsz.
-
janeszgol
félisten
En leginkabb fotozasra es videozasra hasznalom a Lumiakat. Manapsag is jonnek ki telefonok a 40, 50 ezres kategoriaban is, melyen ebben nagyon gyengek.
Mikrofon minosegben jok a Lumiak. -
janeszgol
félisten
Elindult a telepítő, most már kábel nélkül csinálja.
Az értékhez elég egyet írni, az úgy fog megjelenni, ahogy a példában.
A "SystemDefaultTlsVersions"-ban a harmadik kifejezést TLs formában adtam meg. De talán ez mindegy is. -
janeszgol
félisten
Üdv!
Ha volt már, akkor bocsi. Éppen most akartam egy Lumia 640-et OTC-zni (WP8.1-el vettem kemény 4 ezer forintért, hát nem sokat használták), és hibára futottam. A kiszolgáló nem tudott az adott fedora szerverrel kommunikálni. Ez titkosítási hiba, sajnos a Lumiák nem ismerik a TLS 1.2-t. A megoldást bemásolom, és linkelem is, én megcsináltam mindkét helyen a duplaszó bejegyzést. Tehát amit bemásolok, azt mind megcsináltam. Működik, mert most teszi rá a mikroprogramot a telefonra.For 32-bit applications that are running on 32-bit OSs and for 64-bit applications that are running on 64-bit OSs, update the following subkey values:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework\v2.0.50727]
"SystemDefaultTlsVersions" = dword:00000001
"SchUseStrongCrypto" = dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework\v4.0.30319]
"SchUseStrongCrypto" = dword:00000001For 32-bit applications that are running on 64-bit OSs, update the following subkey values:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\.NETFramework\v2.0.50727]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\.NETFramework\v4.0.30319]
[link]
megj.: se kábel csere, se port csere nem segített. Ezek a regedit bejegyzések viszont igen. -
janeszgol
félisten
Kár. A nyáron még WP 7-tel is ment az FB messenger böngészőből.
Akkor kiejelenthetjük, hogy totál leépült a rendszer. Attól még megtartom a telefonokat, mert imádom a Lumiákat. Pláne kamerában tök jók.
Kamera, zene, böngészővel ebook olvasás (W10), hívás és sms, esetleg email, de ez utóbbi is kezd necces lenni (az outlook jól megy, ellenben a gmal nem mindig már). -
janeszgol
félisten
válasz
#05304832 #98814 üzenetére
Az apn az access point name. Itt a beállítási konfig:
Hogyan tudom működésre bírni?
Hozz létre egy új APN-t a következő beállításokkal:
Név: Digi Internet vagy amit szeretnél
APN: internet
APN típus: default vagy default,supl
MCC: 216
MNC: 3 vagy 03
Hitelesítés típusa: PAP
APN protokoll: IPv4/IPv6 vagy IPv4
APN roaming protokoll: IPv4 -
janeszgol
félisten
válasz
ricsi99 #98752 üzenetére
Én a W10M-et azért tettem fel, mert az Edge-et könyvolvasónak használom. Simán megnyitja a pdf fájlokat. Ennyi igazából. Illetve a weblapokkal jobb kompatibilitása van, mint a WP 8.1-en lévő IE 11-nek. Ennyi.
Ma már használtan tök jó áron lehet venni értelmes androidos telefont. 10 és 20 ezer ft között mondjuk. Szerintem érdemes ebbe az irányba menned.
-
janeszgol
félisten
válasz
Francia91 #98695 üzenetére
+ USB/Type-C csatira. Ugyan ilyen a Nokia 6.1 Plus, 5.1 Plus is. Ezt nem értem. A Nokia 2.1, 3, 3.1, 5, 6, 5.1, 7 Plus csatija nem ilyen, sokkal strapabíróbb.
Én a HMD-t már tavaly kukáztam sajnos. Sajnálom, mert tetszett az indulásuk, és bizony azt gondoltam, hogy TOP1 gyártó lesz nálam. -
-
janeszgol
félisten
Én is imádom a Lumiákat.
-
-
janeszgol
félisten
Nos, hát vége az OTC Updaternek is. Nekem ma nem sikerült frissítenem egy L640-et, mivel nem tudott csatlakozni az MS szerveréhez. Arra vagyok kíváncsi, hogy pl egy már W10M-es telefon tud-e még frissülni, vagy azt is lelőtték?
(Még két L640 be van tervezve vételnek, remélem azon a W10M valamelyik verziói lesznek, és akkor megnézem. A W10M azért kell, mert a böngésző tud epub formátumot, illetve PDF-et is megjeleníteni, nekem ez nagyon fontos. Könyvolvasásra kiválóak.) -
janeszgol
félisten
-
-
janeszgol
félisten
válasz
zotya1967 #98391 üzenetére
Ma már elindult a bizalmatlanság az okostelefonokkal szemben. Én használok androidos telefonokat is. Ha az ember biztos forrásból veszi az ismert márkákat, akkor nincs probléma adatbiztonság szempontjából. Pl Samsung, talán a Huawei, Sony, LG stb. Ma szerencsére a bootloader nyitás sem mindennapos dolog, valahol nem is lehet már. De bizony sok a kisebb márka, amiknek a hátteréről keveset tudunk. Ilike, Doogee, Xiaomi, Archos, Navon stb. Ki tudja melyik telefonon mi rejtőzik. Ma egy okostelefon félig önálló, de ha ért hozzá a kezelője, és használ eseménykezelő programokat, akkor szinte önálló életet tudnak élni. És ez bizalmatlanságot szül nálam.
Kb egy hónapja láttam a villamoson egy lányt, aki előlapikamera-takarót használt. TV-nél, notiknál megszokott, de telefonon addig még nem láttam ezt. Elindult egy bizalmatlanság, ami könnyen válságot eredményezhet.A Lumiákban pont ezt szeretem. A megszokottságot, a biztonságot. Természetesen az adathalász emailben a linkre kattintva ugyanarra a csaló oldalra jutsz, mint bárki más, de ezt leszámítva (ezt azért könnyű kikerülni ép ésszel) nincs mitől tartani. Amíg az MS újra be nem lép a telefonok világába, addig használok Lumiat is. Utána is megtartom őket, de használni csak addig használok szerintem.
-
janeszgol
félisten
válasz
kw3v865 #98357 üzenetére
Ma már sokkal jobb a Win10. Kapsz plusz funkciókat is, többek között epub és pdf támogatást a böngészőben, mai nekem az egyik kulcs funkcióm.
wenkman: csak a Recovery Tools tudja visszatenni azt az OS-t (legutolsó builddal), amivel megjelent a telefon. A gyári visszaállítás természetesen nem fogja.
Xantal: hopp. Én egy 1 gigás L635-tel futottam bele ebbe (viszont több 635 is frissült). Azóta sem jöttem rá, miért csinálta. Azt is kipróbáltam, hogy Windows Device Recovery Tools programmal újra flasheltem, de utána sem működött. Más ötletem nincs, lehet nem tudok segíteni. Azért utána böngészek picit.
-
janeszgol
félisten
válasz
Xantal #98349 üzenetére
Már csak az OTC Updater segít. Ezt letöltöd, leindítod, ráteszed a mobilod (előtte a wifit kapcsold be), majd miután rátette a mikroprogramot, elindul a frissítés. Akkor kiírja, hogy vedd le a kábelről, de elég csak bezárnod a programot, hagy töltődjön a telefon. A 735 esetében kb 3 óra az akció.
-
janeszgol
félisten
Nem mindegyik. Tegnap vettem három nagyon megkímélt Lumia 735-öt: vodás, független és telekomos. Nos a független 1703-ig ment, a két függő meg 1607-nél leragadt. Ezt már enno is megfigyeltem, hogy nem mindegyikre megy rá ugyan az, pedig az ember azt gondolná, hogy azonos széria azonos rendszerre frissíthető.
-
janeszgol
félisten
-
janeszgol
félisten
válasz
#40993792 #98252 üzenetére
Köszi, akkor ez is rendben van. A fórumtag mindenképp frissítsen. Nem kell az áruházas történet (működik még? szerintem nem), keressen rá: OTC Updater, és töltse le az MS honlapjáról. Letölti, elindítja, USB-re rádugja a telót (előtte legyen wifin/adatkapcsolaton), rátölti a mikroprogramot és elindítja, majd amikor kiírja, hogy lehúzható az eszköz, akkor lehúzza, és minden megy magától. Néha rá kell nézni, hátha restartolni kell, illetve bár magától is keresi a frissítést, én kézzel rá szoktam nyomni a keresésre, gyorsabb.
Ennyi.
-
janeszgol
félisten
válasz
Win-doze #98246 üzenetére
Én az összes elérhetőt frissítettem W10-re, ráadásul most októberben és novemberben, a lehető legfrissebbig elmentem buildban, amit a telefon engedett. A kamera nem csinál rosszabb képet már egy ideje, mint 8.1-en, fagyást nem tapasztaltam, gyors merülést sem.
Egy cél vezérelt: az Edge képes megjeleníteni az Epub és PDF fájlokat, így adtam egy plusz funkciót a Lumiáimnak, ne csak kamerás telefonok maradjanak. (Mivel sokat olvasok, nálam ez fontos.)
Illetve a Groove és Videó miatt: ha jól emlékszem több konténerformátumot támogat a W10. De ebben majd kijavítanak a bajtársak. Igen bajtársak, mivel együtt süllyedünk a hajóval.Szerk.: egy valamit nem tudok, és abban az itteniek segítségét kérném, és az a BT. Volt probléma, hogy 5 perc után eldobta nálam W10-en, aztán javítottak rajta. Most nem tudom mi a helyzet, 8.1-en órákat hallgattam minden probléma nélkül 1-2 szobával arrébb is a zenéket.
-
janeszgol
félisten
válasz
#40993792 #98228 üzenetére
Nos, igazad van. Találtam itthon olyan 550-et, maiben így van beállítva, hogy a balrahúzható menü alatt is a háttérképem van, nem is haloványan, hanem teljesen. Akkor többnél is beállítható.
Lehet hogy apróság vagy hülyeség, de nekem ez tetszik, és ezért foglalkoztatott a dolog. -
janeszgol
félisten
Sziasztok!
Ha jól látom csak a 650 kapta meg azt a funkciót, hogy a menüben is a háttérképet mutatja és nem a feketeséget? Ezt anno az Androidnál is nagyon szerettem (nem is tudom mlyikkel jött be, de a négyes főverzióva, az tuti).
Sajnálnám ha így lenne, jó lenne, ha 550-en és 640-en is be lehetne ezt állítani. -
janeszgol
félisten
válasz
this is life #97984 üzenetére
Ezt köszönhetjük annak, hogy kicsit rámentek az üzemidőre, viszont mivel nagyobb akkut max csak ráírni tudnak a dobozra, ezért ilyen ostoba energiatakarékossági profillal jönnek. Ezt ráadásul nem is lehet szabályozni.
Kellett a törődés a Lolli előtti időkben? Lehet. Ma már ugye elég okosítottak a szoftverek. De pl egy Alcatel 4.2, 4.4 a mai napig kiváló fork. Vagy a Huawei 4.1. De tudok nagyon rosszakat is. LG KitKat például. Samsung KitKat például. Bár a Samsung a JBt is elrontotta szvsz. -
janeszgol
félisten
válasz
hroberto #97977 üzenetére
Volt közöttük bajos. Teljesen rom-függő. Én is használtam 2.2-t, 2.3.5 és 2.3.6 rendszert (LG Optimus One és Net, Wildfire S, Galaxy Y). Ezeken megfelelő volt. A Galaxy Y-on idegesítő manapság, hogy frissít az a vacak Google Szolgáltatások, elfoglalva az egész tárhelyet. És ezt minden hideg/meleg újra indításkor megjátssza. Meg ma már ugye nem olyanok a weblapok, mint 7 évvel ezelőtt. Szóval a kicsi tárhelynél módjával tud cachelni.)
Ami nagyon tré volt (még a gyári is), az az ICS és a kezdeti Lolli. A Lolli csak több frissítés után lett elfogadható. Ebből tud valaki értelmeset mondani? -
-
janeszgol
félisten
válasz
Plazmacucci #97871 üzenetére
Természetesen van droidos telefonom is (mivel az az egyetlen értelmes mobilos rendszer ma), de a Lumia örök!
-
janeszgol
félisten
válasz
betegphiu #97861 üzenetére
Hát ez az! Egy Lumia 630, 640 is jobb képeket lő, mint a Nokia 3, 5, 5.1.
A Lumia 630/635 stereoban vesz fel hangot 128 kbps bitrátával. Az iPhone X is mono 96 kbps. A Lumia 640 és 550 is mono, de sorban 160 kbps és 192 kbps. Öröm velük videózni emiatt.
Éjszakai videózás? A Lumia 630 (meg a többi) ott is tartja a 30 fps-t, míg a Nokia 3, 3.1 és 5 leesik 23-25 fps környékére. Néha még alább is és már akad picit. -
janeszgol
félisten
Amit mondott, akar igaza is lehet. Ahogy mondta, az nem mindegy.
Ha a telefonos alapfunkciok, mediaeszkoz funkcio, kamera, net, email okostelozasnak szamit, akkor az.
Ha belevesszuk az appozast, akkor feature phonna lettek szeretett eszkozeim. De nekem igy is megfelelnek. -
janeszgol
félisten
-
janeszgol
félisten
Az Ezred utcai Edigi valami szerviz lehet, vagy a szerelt/visszaküldött cuccok oda kerülnek vagy nem tudom, de a bontott, használt készülékek ott dekkolnak és onnan küldik másik boltba/vevőhöz.
Én is vettem egy ebook olvasóm és egy telefont. Hibátlanok és a teljes garit megkaptam, mert csak bontottak voltak. (A másik két opcióval csak 1 év gari jár.) Mindkettőt az Ezred utcából küldték.
De azért egy S8 árban adni egy 950XL telefont... mondom, a felét sem! -
janeszgol
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Háztartási gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest