- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaal
őstag
válasz
wenkman #99425 üzenetére
Én annak idején Samsung S7-re váltottam a 930-asról. Mindent tudott legalább olyan szinten mint a 930 az általam fontos dolgokból. S9-re terveztem lecserélni, de S9+ lett belőle, kellett 1 hónap de végül meg tudtam szokni a nagyobb méretét.
S9 / S10-et tudom ajánlani, amelyiket találsz a megcélzott pénzügyi kerettel.
S9-re már nem fog jönni verzió frissítés, de így is teljesen használható telefon még mindig.
S8 se rossz, de minimális plusz lóvéért az S9 egyértelműen jobb minden téren. -
Khaal
őstag
Én is bagóért vettem a 930-asom annak idején, de egyszerűen annyira kihalt a windows mobile infrastruktúra, hogy le kellett cserélnem.
Samsung S7 lett helyette, lényegében mindent tud amit a 930 tudott. Pár windowsos kis finomság hiányzik, de cserébe vannak androidon is jó ötletek.
Okostelefonnak sajnos már alkalmatlanok a windows mobile telefonok. -
Khaal
őstag
válasz
szzozi01 #98564 üzenetére
Volt pár Core2 laptopom, de eszembe nem jutott volna Vistat rakni rájuk. Win7 gyorsabb, programok is jobban támogatják, ha meg esetleg olyan régi a hardver, hogy hivatalosan nem lenne driver valamihez, a vistas driver 99.99%-ban működik win7 alatt is.
930-as nekem is nagy kedvenc volt, de lecseréltem egy Samsung S7-re és bár az elején kicsit hiányoztak a windowson meg szokott dolgok, most már nem mennék vissza, annyira gyenge lett a windowsmobile támogatottsága minden téren.
-
Khaal
őstag
válasz
szzozi01 #98562 üzenetére
Ez a windows mobilenál és főleg vistánál
maradás mi alapján történt?
Egyszerűen nem látom mi ok lehet kitartani, google térkép, facebook, böngésző ma már mind sokkal jobb androidon, időjárás appból is találni normálisat. A felhasználói felület megszokást igényel windows után, de arra se mondanám azt. hogy egyértelműen rosszabb, csak más.
Én is a végsőkig ki szoktam húzni egy rendszerrel, már évek óta XP-t használt mindenki amikor én még mindig ragaszkodtam a win98se-hez, és utána az XP-ről win7re váltást is kihúztam a végsőkig, de azóta azért változott a világ. Nemrég kezdtem el frissíteni a gépeimet win7-ről 10-re, és bár sok mindent visszasírok a 7esből, nem kérdéses hogy frissíteni fogom mindegyik gépem amivel netre akár csak nagy ritkán is csatlakozom.
A Lumia 930-asom is sokszor visszasírom, de mára már odajutottunk hogy kb semmi sem működött rajta normálisan ami nem natív microsoft cucc, de már utóbbiak is egyre kevésbé támogatottak.
ui.: Vista pedig egyértelműen minden téren alulmarad win7el szemben, nem csoda hogy lényegében mindenki váltott az utóbbira amint lehetősége lett rá.
-
-
Khaal
őstag
válasz
wenkman #98518 üzenetére
Windows mobileon csak edge-re épülő böngészők vannak, tehát se chrome se mozzilla, számottevő különbség nem lesz.
Lassan Edge is ki lesz futtatva, onnantól sajnos kb. teljesen kampec lesz a windowsos "okos" telefon vonalnak sajnos. Persze feature phoneként még mindig használhatóak lesznek, de manapság nehéz elképzelni, hogy egy weblapot ne tudj megnézni a mobilodon. -
-
Khaal
őstag
Egy S7-essel a kezemben már én se érzek igényt hogy elővegyem a 930-ast a fiókból, akár csak fényképezésre is.
Viszont még mindig tartom a véleményem, hogy maga az alap rendszer a legjobb a három közül.
Nyilván kb. amióta bejelentették hogy vége lesz a bulinak egyre fosabb minden, közben droidon meg almán gyomlálják a bugokat folyamatosan.
Szerintem óriási potenciál lett volna a rendszerben, ahogy mostanra a hardver felnőtt a szinte teljes mobil-desktop átjárhatósághoz, az asztali windows felhasználóbázisával meg lett volna az alap amire már építkezni lehet.
Sajnos jelenleg feature phone szintre süllyedt az egész, sőt a háttérben ügyködő kis koboldok néha még azt is elcseszik. Ahogy majd megtörténik az edge kifuttatása, folyamatosan még használhatatlanabb lesz minden, addig még elfogadom hogy valaki együtt tud élni a kompromiszumokkal. -
Khaal
őstag
válasz
betegphiu #97881 üzenetére
Amikor legutóbb néztem csak 950 / 950XL-re volt elérhető és azokon sem hasított.
930-asból maximum téglát tudnál csinálni szerintem, de ha el is indul akkor is használhatatlanul lassú lesz és valószínűleg semmi (wifi,gps,kamera..stb. ) nem fog működni.
zolee001: mobilnet támogatással mi a helyzet, pár hete azt olvastam, hogy működik már, de most meg az a hír hogy legutóbbi frissítéssel valamit átírtak win10-en így újból nincs. Ha ez működne rajta akkor már egész használhatónak mondható rendszer lenne.
-
Khaal
őstag
Facebook / Messenger / Instagram hármas ma ténylegesen is ki lett lőve.
Van valami trükk rá, hogy a böngészőben normálisan betöltsenek, vagy be kell érni a végletekig lebutított használhatatlan legacy mobilos kinézettel?Whatsapp elvileg ez év végéig még működik elvileg.
-
Khaal
őstag
Nekem ugyanezt csinálja már jó ideje (1-2 hónap, talán?), de néha megjavul magától egy időre. Úgy kerültem meg a témát, hogy amikor elindítottam azonnal legörgettem egy kicsit, úgy nem lépett ki. Mostanában pedig a Slimsocialt használom inkább. Sajnos ahogy észrevettem az utóbbi időben a messenger élőcsempéje is hasraütés szerűen hol működik, hol nem...
-
Khaal
őstag
WP-n ez a csúcs, kb. ennyi. Van emiben jobb az Elite X3 vagy a 950XL, de összeségében ez a telefon a WP "királya". 33 szerintem egyáltalán nem sok érte 2 év garival, persze csak ha az ember elfogadja, hogy most már lényegében bármikor degradálódhat 100%-ban feature phone-ná.
Engem csak az Edge tervezett kilövése tart vissza a vásárlástól. Ha lenne WP alá másik böngészőmotor akkor nem lenne gond, mert amire nincsen app azt eddig is 90%-ben meg lehetett oldani böngészőn keresztül.
Amint viszont elkezd majd az eddigieknél is jobban földbeállni az Edge támogatottsága úgy lesz egyre használhatatlanabb a WP az alapfunkciókon kívül bármi másra.
-
Khaal
őstag
válasz
#77646080 #97267 üzenetére
Nekem reset után már el se hajlandó indulni, ugyanúgy jártam mint egy kolléga írta itt korábban: kiírja hogy frissítsem a legfrissebb verzióra és átdob az áruház oldalra.
Én felraktam helyette az accuweathert, mivel az időkép is csak bekapcsolt GPS-el működik normálisan, egyébként az is mindig visszaállt Budapestre. -
Khaal
őstag
válasz
#27216896 #97250 üzenetére
Qi szabványos töltő kell, abból lényegében bármilyen jó, én 930-asomhoz egy párszáz forintos kínai vacakot használok.
Arra figyelj, hogy a hálózati adapterből is nagyobbat igényelnek, általában minimum 1.5Amperes kell.
Amit linkeltél az is jó lehet, de szerintem elég drága.Képernyőnél a közelségérzékelő lehet hibás, nekem egyik telefonon az előlap kicsit el volt válna a sarkánál, akkor csinálta.
-
Khaal
őstag
válasz
Sztyepadzso #97236 üzenetére
Erre már nem tudok mit mondani, touché.
Megnézem majd tesóm 950-esén, nem világos nekem, hogy miért lenne más a térképfájl mérete és miért ne lenne ugyanaz a tartalma. -
Khaal
őstag
válasz
Sztyepadzso #97234 üzenetére
Ez Windows 10 és Térképek alkalmazás? Mert akkor nem értem neked miért feleakkora a fájl. Kicsit lejebb görgetsz mit ír mikor frissült a térkép? Maga az alkalmazás is friss? Nálam 930-ason: 5.1705.1391.2000
-
Khaal
őstag
válasz
Sztyepadzso #97229 üzenetére
Kipróbáltam offline, 3 találatot is adott, maga a település, egy Lövői út és egy Lövölde utca.
Hódmezővásárhelyi elkerülő is látszik.314MB kompletten Magyarország, 2019.02.01. volt az utolsó frissítés.
Lehet én értettem félre valamit, de elvileg mobilra is ugyanabból a térképadatbázisból jönnek a frissítések rá mint az asztali vonalon. Nyilván vesztett már a fényéből ez is amióta nem prioritás a mobil vonal Microsoftnál, de egy halott oprendszerre ez még mindig egy igen jó app. Ha csak ilyen szinten működne minden más is, én totál elégedett lennék.
-
Khaal
őstag
Windows Mobile mint platform szerintem "mobiltelefon"-ként még mindig teljesen vállalható, "okostelefon"-ként pedig a szódával elmegy és a totális katasztrófa használhatatlan elavult hulladék kategória között van egyéni igényektől függően. Én speciel tavaj vettem meg az új Lumia 930-asomat
mert ugyanennyi pénzért droidon erős kompromisszumokat kellett volna kötnöm valamelyik számomra fontos dologban. Sokan sokféleképpen használják a telefonjukat, nem érdemes összeveszni. Konkrétan a beépített Windows Maps alkalmazás az egyik felfelé kilógó pont, teljesen jól használható, frissítések is jönnek rá.
Ez a topik lassacskán úgyis átmegy retro zónába, Microsoftnál már rég kirántották a szőnyeget a mobil vonal alól 2020-ban elvileg megszűnnek a biztonsági frissítések is, az utolsó utáni "új" windows rendszerű telefon (Wileyfox Pro) is már több mint egy éves.
-
Khaal
őstag
válasz
Fancy-boy #96937 üzenetére
Akármennyire is hígfos lett a winmo mint okostelefonos rendszer mostanra, én sok utánaolvasás után is a 930-as melett döntöttem így 2018 közepén. Egyszerűen ami ugyanezért a pénzért lett volna droidos telefon az mind erősen elmaradt lényegében az összes számomra fontos aspektusban. Gyengébb kijelző, kamera, processzor, kevesebb memória, ócskább anyaghasználat, vezetéknélküli töltés hiánya...stb. Cserébe a nagyon korrekt hardverért én úgy döntöttem együtt tudok élni pár a rendszerből fakadó kompromiszummal.
De ha megnézed egy LG G3, Sony Z2 vagy Samsung S5 használata is kompromiszumokkal jár manapság, ugye ott 6.0 a plafon, annál sem lehet már olyan messze a vég.
Én egyébként azt modom mesterségesen túlpörgetett egy világban élünk, elvégre igazán semmi se indokolná hogy egy okostelefon használhatatlanul elavulttá válljon pár év alatt, elvégre a felhasználók nagy része kb ugyanarra használja a telefonját mint 4-5 évvel ezelőtt: telefonálás, üzenetküldés, e-mail, zenehallgatás, navigáció, fényképezés, böngészés. A tartalomfogyasztás aminek sokkal kiemeltebb szerepe lett napjainkra, de a nagyobb felbontású videókat leszámítva itt se tudnék mondani olyan számottevő előrelépést ami indokolná a megsokszorozódott hardverigényt. A mesterséges intelligencia, hangfelismerés, képfeldolgozás, tényleges "okos" szolgáltatások amik valóban igénylik a számítási kapacitást, aki ezeket használja azzal rendben, fizetessék meg az árát, de az milyen már hogy a folyamatos frissítésekkel fokozatosan lényegében használhatatlanná vállnak a régebbi telefonok?
-
Khaal
őstag
válasz
EQMontoya #96893 üzenetére
Ugyanaz megy mint az asztali vonalon, ms-nél nincsen már házon belül komolyabb tesztelgetés. Kinyomják a frissítést aztán majd a felhasználók tesztelik, ha gond van akkor meg hegesztenek rá gyorsan egy javítást.
Ezzel elvben még nem is lenne akkora gond, elvégre Windowsnak óriási a felhasználóbázisa és szinte végtelen a variáció hardver és szoftverkörnyezet terén, házon belül úgysem tudnának minden lehetőséget letesztelni.
Mármint asztali vonalon.Mobil ágon ez simán csak egy újabb arconköpés, tekintve hogy kb maréknyi a w10m által támogatott telefonok köre, azok is nagyrészt hasonló hardverrel vannak megáldva, szoftverileg meg jelenleg ha jól emlékszem már csak 3 főverzió ami hivatalosan támogatott, a gyári alkalmazások köre meg hasonlóan szűk, csak gondolom már nincs kapacitás MS-nél hogy az amúgy is rohamosan lemorzsolódó felhasználói kört rendesen kiszolgálják.
Ui.: Most már nyugodtan lehet frissíteni, kijavították az outlookot. Mellette jött egy Onenote update is bónuszként.
-
Khaal
őstag
válasz
Chuck Norris #96851 üzenetére
Nálam is ugyanez van, ém barom bekapcsolva hagytam az automatikus frissítést, erre tessék... Én meg folyton dicsértem mindenkinek, hogy hiába szűkös az alkalmazáskínálat, az alapdolgok olyan olajozottan működnek mint soha egy droidos telefonomon sem.
Remélem mielőbb javítják, mert az vicc hogy az ezeréves butatelefonomon lazán megy a javás facebook meg mail, ezen a csilivili okostelefonon meg nem 😄
-
Khaal
őstag
válasz
Chuck Norris #96825 üzenetére
Igen, már látom, nekem van ott melette egy "szerkesztés" link is.
Adatforgalmi korlátot ha beállítasz akkor ott lesz elérhető (vagy legalábbis akkor már lesz "szerkesztés" és az alatt be tudod kapcsolni). -
Khaal
őstag
válasz
Chuck Norris #96823 üzenetére
"Forgalom részletei" alatt lesz.
-
Khaal
őstag
válasz
Chuck Norris #96817 üzenetére
Adathasználat beállításoknál van hogy roaming esetén ne szinkronizáljon, hasznos dolog.
-
Khaal
őstag
válasz
ghostrider20 #96778 üzenetére
Windows 8.1-en sajnos már nem működik se a messenger, se a facebook. Ahogy olvasom hivatalosan nincs is rá win 10, talán az egyel korábban linkelt módszerrel rá lehetne varázsolni a 10-est, úgy már lenne FB és Messenger. Lehet szentségtörés ebben a topikban, de akkor már lehet inkább meg kellene próbálni androidot rakni rá, elvileg 6.0 is kijött rá hivatalosan (bár nem tudom miben különbözik az androidos és a windowsos verzió).
-
Khaal
őstag
válasz
betegphiu #96774 üzenetére
CU elvileg hoz plusz dolgokat, (fejletteb Edge, jobb sebesség), de ha jól értelmeztem amit olvastam, 930-ason jelenleg AU a max amit masaztolás nélkül fel tudsz rakni hivatalosan.
AAWP-n olvastam ezt a leírást FCU upgradehez: [link] annyira nem vészes megcsinálni, lényegében átvered a rendszert hogy 950-esnek lássa a telefont amíg felrakja a frissítéseket.
Lehet nekifutok majd ha lesz egy kis időm, hiszen az AU-ra elvileg már csak pár hónapig jönnek a frissítések és vége (bár nem találtam pontos dátumot sehol).
-
Khaal
őstag
Valakinek esetleg van tapasztalata, Lumia 930-asra érdemes felnyomni a Creators Update-et? Olvastam hozzá leírást, nem olyan bonyolult folyamat, de jó lenne tudni megéri-e szenvedni vele.
-
Khaal
őstag
válasz
bizonytalan #96723 üzenetére
Edgeben tökéletesen megy a google-os keresés címsorból.
Az appot felraktam, az nekem se működik, de szerintem ezt már ezeréve nem fejlesztik, csak elfelejtették levenni az áruházból. -
Khaal
őstag
https://www.microsoft.com/hu-hu/p/private-lite/9wzdncrfhwxz?rtc=1&activetab=pivot:reviewstab
Nem próbáltam, szóval lehet semmire se jó.
Beépített pin kódos megoldás nem jó? -
Khaal
őstag
válasz
germinator66 #96650 üzenetére
Rendszer>értesítéseknél be van pipálva hogy lezárt telefonon is megjelenjenek az értesítések?
-
Khaal
őstag
válasz
this is life #96624 üzenetére
Nekem egy Chuwi 8"-as atomos tabletem volt, 2/32 már tényleg nagyon kezd kevés lenni, bár én minimális mennyiségű programot telepítettem csak, adatok meg SD kártyán voltak, így még élhető volt.
Azért adtam el mert nem jött be a desktop win10 érintőbillenytűzet megoldása, plusz bármi komolyabb feladatra már nagyon harmatos az atom ereje, mára már retronak számító core2duos subnotim win7el jobb felhasználói élményt ad, plusz ott van kéznél a fizikai billenytűzet valamint csatlakozási lehetőségek tárháza a tabletek 1 max 2 usb plusz esetleg hdmi csatlakoójához képest.
Hogy ne legyen annyira off a hozzászólásom, ezeken 99%-ban teljes értékű "asztali" win10 van, nem is tudom gyártanak-e még windows rt-s tabletet bárhol. -
Khaal
őstag
Én is megoldást keresnék arra, hogy kéznél legyen a felhasznált mobiladat kijelzése, ne kelljen mindig a beállítások mélyéről kitúrni. "Adatforgalmi segéd" mint olyan nyomtalanul eltűnt win10-ből és még csak hasonló appot se találok.
Tudom, tudom, halott rendszer, de eddig mindenre találtam megoldást amire szükség volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest