- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gusztáv
addikt
válasz
batai15 #10855 üzenetére
Nálam elég egyszerű a helyzet, a cégnél ez az egy rendszer támogatott hivatalosan, az iOS épp hogy megtűrt, az Android meg tiltott.
De ha szabadon választhatnánk, akkor sem tudnék jobb rendszert mondani a céges készülékeknek. Az iPhone nagyon jó készülék, de iszonyat drága, az adatmozgatás is körülményes (a publikus felhő is tiltott nálunk), de legalább rendszeresen frissítik. Android a rootolás, a laza jogosúltságkezelés, meg a frissítések elmaradása miatt felejtős. Vagy sok pénz és idő ráfordításával, MDM szoftverrel kell felügyelni.
Ezzel szemben WP kellően zárt, a sandboxing miatt nem kell parázni, hogy mit telepít a felhasználó, nem fogja a céges emaileket lopkodni semmit. Win-es környezetbe egyszerűen beilleszthető, extra szoftverek nélkül is elég jól kezelhető. A hívásfunkciók, emailezés, Exchange szinkronizáció jól működik (nálunk ezek a legfontosabb, legtöbbet használt dolgok). Persze nincs annyi játék, meg a legfrissebb appok is hiányoznak, de azért én még majdnem mindenre találtam alternatívát. A legnagyobb probléma a cégnél, hogy a Waze nem megy rendesen.
Nekem privát telefonként is bőven megfelelő a tudása. Van hasonlítási alapnak egy Moto X (2014)-em, ami egy igen jó telefon, de pl kamerában messze gyengébb a 930-nál is.
-
mtm800
senior tag
válasz
batai15 #10869 üzenetére
wp-t, droidot is használok minden nap aktívan egymás mellett. Nincs gondom egyik rendszerrel sem. Persze hozzáteszem, melóra használom....tehát bizonyos progik.... fb insta , stb társaik nálam mobilon nem játszanak.Se wp-n l830 , sem droidon .../már viszonylag régóta egy Mate 7/, nem tapasztalok problémát.Melóból adódóan fellelhető az összes rendszerű és típusú teló nálam hivatalból.....ezért is használom őket kb egyforma üzemi feltételekkel párhuzamosan....de nem törnék pálcát egyik rendszer felett sem. Az emberek 90 % ha olvasna és kérdezne mielőtt telót venne...a tized része köpködés nem lenne a fórumokban.
-
törölt tag
válasz
batai15 #10869 üzenetére
Hát nem tudom. Én mindig is szenvedtem androidon. Jó mondjuk van egy g pad-om azért azon jó írni és szeretem is. Amoled kijelző nem nagyon van. Ami hasonlít kijelzőben a 735-höz az a galaxy A5. Az viszont drágább igaz abban 410-es processzor van. Lehet a samsung miatt ment el a kedvem az androidtól mert optimalizálásban soha nem voltak jók lásd galaxy s advance. 4.1.2-n egy youtube videótól lehalt a rendszer. Többi windowdos telefont nem ismerem mert ez az első és remélem nem is utolsó amíg van windows az is marad. Tableten viszont maradok androidnál. De abból se samsungot soha többet csak szívtam vele.
-
scyllarus
veterán
válasz
batai15 #10855 üzenetére
Mert a droid lagol és fagy. Ez sztereotípia, de tényleg, fél órája néztem egy Huawei G8-at, 100k+ ár,felső középkategória, T-ben kipakolva, szóval nincs rátelepítve 100 alkalmazás, kvázi gyári állapot és akad a főképernyő görgetése...A család összes droidja, 20-100k között mind problémás. Lehet, hogy egy S6/G4 már jó, de nem fogok 200k-t költeni egy telóra, nekem nem ér annyit egyik sem.
Az IOS ronda, drága és (számomra) használhatatlan.
A BB-t nem próbáltam, jókat hallottam róla, de az sem lehet jobban ellátva alkalmazásokkal.
Csak ez marad. A kis céges 532 tökéletesen működik, elégedett vagyok vele, most gondolkozom egy priváton, csak mert a 4" kicsi nekem (meg kamera sem ártana)batai15: "a Lumia 640 semmivel sem jobb" - de az, ott volt mellette kirakva, sokkal folyékonyabban ment rajta minden.
-
-
confuser
senior tag
válasz
batai15 #10855 üzenetére
Mert a többi rosszabb.
Az Android egy fregmentált átjáróház, az iOS egy szivárvánnyal lehányt aranyárú faék, a BB meg még a WP-nél is halottabb. A WP-ben ott van a lehetőség, biztonságos, rendszerezett, struktúrált, az élő csempében pedig nagyon sok kiaknázatlan lehetőség rejlik.
-
törölt tag
válasz
batai15 #10855 üzenetére
Nem akad nem fagy nem gondolkodik. Android akad fagy nehézkes az írás mert mindig gondolkodik. Csak 100+ felett érdemes ilyet venni. Ha jó a hardver a gyártó szarik optimalizálni a rendszert úgyis 1 hét múlva jön az utód. Iphone csak 1 dolog. Rohadtul túlárazott. 58 ezer forintért vettem a 735-öt fél éve. Mondj olyan telefont ami ennyibe kerül és ilyen felszereltséggel rendelkezik pl qi töltés nfc hd amoled közelség távolság érzékelő zeiss lencse gg3 stb.
-
válasz
batai15 #10855 üzenetére
Nekem azert mert stabilan teszi a dolgat , tisztaban vagyok a korlataival , igy nincs meglepetes, minden programot megleltem ra amire szuksegem volt , es vegezetul de nem utolso sorban a lenyeg hogy nem droid fut rajta , szazbol 99 embernel az van , nekem nem lesz ... epp eleget szivok a sw oldal helyrallitasaval amikor telot hoznak eletre keltsre . Symbianon is a vegsokig kitartottam ... itt is ez lesz... kar hogy a bb is oda lett .. ios meg szinten elvbol nem palya. A felulet tetszik, a telefonom stabilan megy , kamera okes , ami kellett megleltem ra ... kozepkategoriaban ezt nem biztos hogy maradektalanul tudna nyujtani a droid , ha a wp-nek kuka lesz akkor talan egy meizu , az birizgalja a fantaziam evek ota .
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
batai15 #10564 üzenetére
hát pedig a lehetőség ott lenne egy stabilabb, működőképesebb rendszerre, ha mégsem döntesz mellette, akkor tessék férfiként viselni a w10 problémáit.
és akár kiadtak telefonokat már ezzel, akár nem, ez egy félkész bugtanya, szerencsére ott van a lehetőség, hogy ha nem tetszik, válts vissza. kivéve a 950 (XL) tulajoknak, csak őket sajnálom... sajnálnám, ha nem tartanám, hogy aki nem néz utána rendesen egy ilyen árkategóriás terméknek, és emiatt beszopja, az magára vessen.Plazmacucci: na igen, itt-ott azért nagyon hiányzik a 10. billentyűzet, action center, toast értesítések, startképernyő (én a csempeháttérrel használtam a 10-et is), beállítások menü, edge, fb, stb
de az tarthatatlan, hogy hívásokat, pláne munkával kapcsolatosakat ne kapjak meg. erre a hétre várok egy számomra elég komoly projekttel kapcsolatos hívást, nem engedhetem meg magamnak, hogy ne jöjjön be az a hívás a telefonom miatt, többek közt ezért is ment vissza a 8.1. emellett olyan kényelmi funkciók voltak bugosak/nem létezők, mint az onedrive automatikus feltöltés, a data sense, vagy a gestures beta, amire most nehéz visszaszokni, annyira elszoktam tőle 10-en.amúgy az tök hülye a 10 tárcsázóban, hogy ha le volt zárva, akkor először felhúzod a feloldót, de nem a felhúzás magasságában van a felvevő gomb, mint 8.1-en, hanem visszaugrik a kép aljára. na mindegy, ez már részletkérdés, meg remélhetőleg a gesturest átemelik majd a 10-be idővel, és nem is kell használni
-
-
-
-
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
batai15 #9663 üzenetére
azt biztos, hogy a 930 kijelzője zabál, mint állat, nálam is 80% körül mozog az érték. más telefonoknál ez hogy alakul?
amúgy igen, pár menü még butább is lett, mint a 8.1-es verzió, pl a data senseben tök jó volt, hogy volt egy hátralevő napok csík is az elhasznált adat csík alatt, úgy ránézésre is láttad, hogy jól állsz-e adatforgalmilag, vagy kezdhetsz spórolni, hogy kihúzzad hó végéig. most meg számolgathatsz, hogy "izé, 379 mega van hátra, meg 14 nap, az annyit tesz hogy naponta, uhh, hány mega is? 37-ben megvan kétszer, marad 9, 99-ben talán hétszer, várjámá, 7*10 az 70, plusz 7*4 az 28, ja, épp megvan, na akkor napi 27 megát szabad használni", ugye mennyivel egyszerűbb így, mint két progress barral?
(igen, írtam már róla feedbacket)egyébként nekem fosul frissül a data sense, csak akkor frissíti a hátralevő értéket, ha újra beállítom a havi ciklus adatait (ahol mellesleg 8-ára kell beállítani a reset dátumot, hogy 7-én reseteljen
), de talán az is elég neki, ha az app használat menübe bemászok, nem tudom. mindenesetre nem frissül magától a(z amúgy bénán kinéző) csempe, nem úgy, mint 8.1-en. remélem azért a hivatalos kiadás, frissített firmware megoldja majd ezt is...
-
-
Gery1987
őstag
válasz
batai15 #9614 üzenetére
Szia!
Előfordulhat hogy keres az e-mail címek között is. Csináltál HR-t a telepítés után? Ugye nem tettél fel semmit korábbi mentésből?
Ha egyik sem akkor HR, és akkor után szűz beállítást csinálj, majd app frissítés és csak utána telepíts fel más külső appokat.
BUÉK MINDENKINEK! A Puffin adjon nektek erőt és mindent lebíró akaratot!
-
HaZse
őstag
válasz
batai15 #9126 üzenetére
Számomra már most jobb a w10m, mint a 8.1-es rendszer.
Csak pár dolgot említek:
- Lehet a nevekre keresni a tárcsázóban.
- Csörög és rezeg egyszerre
- E-mail szépen kezel több fiókot
- Az Üzenetek és Skype üzenetek egy helyen jól olvashatóan látszódnak és lehet is rá válaszolni
- A gépház szépen csoportokban szedve vannak a pontok, úgy, mint az asztali W10-en.
- A kamerával (tlelefon függő) a lassított felvétel készítés nekem tetszik és rendszeresen használom a fiam úszásánál és a kick-box edzésénAmi viszont nem tetszik:
- Az alkalmazásoknál a betűméret nagyon pici
- Ha gyorsan küldök SMS-t és utána a küldés után rögtön a windows gombbal kilépek, akkor újraindúl a telefon és az SMS-t se küldi el -
Syl
nagyúr
válasz
batai15 #8976 üzenetére
>az edge jobb már?
Igen. Az nem szarul jeleníti meg az oldalakat, hanem gyakran sehogy. Meg sem nyitja. Csak áll mint tehén a lucernásban.
(#8979) Melack
Akkor ez valami preview bug lesz.
Most frissült nálam is a build. Telefon power OFF-ban van, holnap kiderül hogy vizsgázik.
Eddig éjszakára minden telefonomat airplane módba raktam, mostantól visszaszokom a 15 évvel ezelőtti praktikához: minden este kikapcsolom.(#8955) Ryoo
>Abszolút megértem, hogy nem akarsz többé használni ilyen rendszerű telefont,
Igazából én inkább azt szeretném, ha a w10m elérné végre azt az állapotot amit az egyszerű ember elvár tőle. Megbízhatóan és stabilan működjön.
-
anorche1
őstag
válasz
batai15 #8976 üzenetére
A megjelenítéssel nekem eddig nem volt gondom, ellenben zavaró lassú görgetésnél a meg-megakadás, megugrás. Nem olyan idegesítő mint ie -nél hogy össze vissza ugrált az oldalon főleg nagyításkor, és nincs az a rendkívül idegesítő dolog, hogy megérintve a kijelzőt, a tartalom balra (vagy jobbra?) elcsúszik.
Viszont néha rájön az 5perc, és nem hajlandó a linkeket megnyitni, ilyenkor vagy az oldalt, vagy az egész böngészőt kell bezárni majd úra megnyitni.A jelszavakat, előzményeket, könyvjelzőket nálam nem szinkronizálja az asztali géppel, pedig be van kapcsolva, és ugyanaz a build van fent (vagyis volt, a telón már 36 van).
A lassú görgetésnél akadás, ugrálást nem csak az edge -ben vettem észre, hanem talán az összes win10 -es alkalmazásban: gépház, Facebook, áruház, de pl. az instagramnál, twitternél, alkalmazáslistában jó.
A fényképek alkalmazással is kezdhetnének valamit. Ami 8/8.1 -ben volt, az tökéletes, ios szintű alkalmazás volt. A képek azonnal megjelentek benne, nem kellett kézzel frissíteni, a képekben történő nagyítás, pásztázás is hibátlan, gyors volt, nem a szemem láttára élesedett ki a kép, mint ennél. De ez az asztali gépnél is így van, ott meg biztosan nem lehet a gyenge hardverre fogni, egyszerűen szarul van megírva.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest