- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaZse
őstag
válasz
Partyface007 #10771 üzenetére
A posta beállításokat nézd meg. Nekem pl. az asztali Win10-es gépemre egyszerre érkezik meg az e-mail. (Na jó párszor kicsit később szól a telefon, de nem vészesen).
Az is igaz, hogy 8.1 alatt jobb volt az e-mail érkezésének gyorsasága. Akkor mindig akkor érkezett az e-mail, mikor az asztalira.
-
HaZse
őstag
válasz
Partyface007 #10769 üzenetére
Akkor nekem meg miért jó?
Invitel - optikai kábel - + Mikrotik Router.
Sőt a Skype és a Viber meg a Messenher is tökéletesen működik. A Skype üzenetek az SMS-ek mellett vannak és onnan is lehet küldeni üzenetet. Sőt a tárcsázóból meg hívást is tudok intézni Skype-n keresztűl.
-
HaZse
őstag
válasz
Partyface007 #10750 üzenetére
"csak az a baj hogy patent hardveren is sz@r a rendszer :-)"
Érdekes, de nekem aL930-ason tökéletes a rendszer. Minden funkciója működik és gyors is a rendszer.
-
HaZse
őstag
Az eszem megáll, hogy mi megy itt egy-két embernél. Konkrétan (Batai15 és Plazmacucci). Itt sírtok, hogy ilyen, megy olyan rossza és bugos a rendszer. Ha a saját telefonotok nem 550-es, vagy 950 és 950XL, akkor miért nem teszitek vissza a 8.1-et, ha nektek azzal semmi bajotok nem volt.
A másik két nagy op. rendszer is bugos, vagy ott ez a természetes működéshez kell? Lásd: Androidnál a 6.0-s verziót, ahol szinte hetenként adnak ki kisebb-nagyobb frissítő csomagot. (Nexusra), vagy az IOS 9-es verziónál is már a 9.2-nél (asszem) tart a frissítés, mert ott is van bug a rendszerben.
A w10m-nél is van hiba ezt aláírom. De érdekes müdon nálam csak a messenger alkalmazásnál van a hiba, mikor sokat írok ott, akkor egy idő után nem jön elő a billentyűzet. (De egy restart és megy minden tovább). Sőt én még a 8.1-es biztonsági mentésemet használom. Sőt azt is figyelembe kell venni, hogy amíg nem írják újra az áruházban található összes alkalmazást, hogy a w10m-en is probléma nélkül működjön, addig lehetnek az adott alkalmazásnak problémái.
Sőt nekem is volt tegnap olya, hogy a csempén nem jelent meg az e-mail értesítés száma, de csináltam egy restartot és minden rendben volt utána.
És azt is el kell fogadni, hogy a különböző op. rendszert készítő gyártók is hibázhatnak. De ez azért van, mert a felhasználóknak fontos, hogy minél újabb és nagyobb számozás legyen a telefonjában a névjegy alatt.
-
HaZse
őstag
Pontosan.
Az MS azt közölte, hogy azokra a telefonokra fog kijönni a w10m, amiben min. 1GB RAM van és min. 8GB tárhellyel rendelkezik.
Ebből vonja le mindenki, hogy melyik telefonok nem felelnek meg ennek a kritériumnak.
Ui.: A Metro Commander Pro-t ma megvettem 30HUF-ért és a win10-es Lenovo miix2 10"-es tabomon is remekül megy.
Szóval van értelme ennek az univerzális programoknak. Sőt a tárcsázó is mehet így PC-re.
-
HaZse
őstag
BUÉK mindenkinek így utólag.
Nekem ma reggelre frissítette az Outlook Postát.
Amúgy a win 8.1-et én direkt lementettem és ha kijön a végleges és még akkor sem lesz jó, akkor még így is vissza tudom állítani a 8.1-et.
-
HaZse
őstag
válasz
Plazmacucci #9501 üzenetére
Érdekes, mert szerintem nem kellene ekkora HW a 60fps-hez.
Sőt a Nokia 808-nál, amiben .CPU: 1.3 GHz ARM 11 és GPU Broadcom BCM2763 van benne, azt tudott 1080p@30fps-el rögzíteni 3x veszteségmentes nagyítással.
Sőt az is lehet, hogy eleve a kamera modul tulajdonsága a szűk keresztmetszett.
-
HaZse
őstag
válasz
batai15 #9126 üzenetére
Számomra már most jobb a w10m, mint a 8.1-es rendszer.
Csak pár dolgot említek:
- Lehet a nevekre keresni a tárcsázóban.
- Csörög és rezeg egyszerre
- E-mail szépen kezel több fiókot
- Az Üzenetek és Skype üzenetek egy helyen jól olvashatóan látszódnak és lehet is rá válaszolni
- A gépház szépen csoportokban szedve vannak a pontok, úgy, mint az asztali W10-en.
- A kamerával (tlelefon függő) a lassított felvétel készítés nekem tetszik és rendszeresen használom a fiam úszásánál és a kick-box edzésénAmi viszont nem tetszik:
- Az alkalmazásoknál a betűméret nagyon pici
- Ha gyorsan küldök SMS-t és utána a küldés után rögtön a windows gombbal kilépek, akkor újraindúl a telefon és az SMS-t se küldi el -
HaZse
őstag
Nálam nagyon jó akkuidőt produkál a legújabb build Lumia 930 alatt.
A mai napon eddig 1.1 és 1.3%-os volt az akkucsökkenés. Igaz, én nem játszom rajta. Egy-két oldal megnézése, míg az asszony bevásárol, e-mail szinkronizációja, FB háttérben, és sok telefonálás.
Szerintem teljesen jó az üzemidő már nálam.
-
HaZse
őstag
válasz
gretzky77 #9065 üzenetére
Akkor rosszul fogalmazta. Elnezest.
Arra gondoltam, hogy mivel a 550/950/XL eleve tp-vel jott ko, igy azokon mas lehet a build szam es a proci is mar 64 bizes, ezert a viselkedes a programoknak mas lesz.
Mas:
Akinek nem jo a w10m, mert nem mukokdik megfelelown az tegye vissza a 8.1et. Ha meg mar nagyon megtetszett a w10m kinezete es mukodese azok meg viseljek el a beta fázisban felbukkano hibakat. Ha meg majd kijon a vegleges mint pc-nem lesz akkor majd jogos lesz az elegedetlenseg. A masig hogy 10-es rendszertol csak ipdatek lesznek elerhetoek. De meg nincs kint az rtm. De ha valakinek a 8.1-re kijott a w10m insider nelkul, akkor majd az a build lesz a vegleges.
-
HaZse
őstag
Nem érte meg, hogy akinek az akkuidő kevés a w10m-ben, az miért nem pakolja vissza a 8.1-et és majd akkor teszi fel, mikor már hivatalosan is kijött.
Azt is fogyelembe kellene venni, hogy a telefonok akkuja is öregszik. Tehát egy L925 vagy L920-as telefonnál a kapacitás már nem olyan, mint az elején volt.
A másik, hogy nagyon unalmas és sok hozzászólás van itt, aminek semmi értelme.
A Lumia 950/XL tulajok meg menjenek a saját topikjukba, mert ott is mondenkinek még béta FW van a telefonján. Ide meg nbekik felelslehges beírni.
-
HaZse
őstag
Szerintetek honnan tudom letölteni a 8.1-ben lévő Nokia SMS hangot? Az nekem nagyon hiányzik.
-
HaZse
őstag
Sajnos itt azok pampognak hibásan működő alkalmazásokról, akik egy mentésből állították vissza a rendszert. Nekem is volt restart, de mióta az elejétől kezdve mindent újra a 0-ról kezdve csináltam, azóta nekem minden problémám megszűnt. És amiket én használok, az mind flottúl megy. (FBBeta, Viber, Skype, Vodafone alkalmazás, OTP alkalmazás és egy-két alkalmazás)
No meg azt is el kell fogadni, hogy az MS hivatalosan még nem adta ki a w10m-et és addig ezt a rendszert úgy kell kezelni, mint egy Beta-t.
-
HaZse
őstag
válasz
mmaattee90 #8160 üzenetére
Tedd fel a Windows Device Recovery Tool alkalmazást és kikapcsolt telefon mellett indítsd el az alkalmazást, majd dugd rá az USB kábelt. Hátha így életre tudod kelteni. Feltéve, ha valóban nem járt semmiféle nedves környezetben.
A múltkor hoztak nekem egy hasonló állapotban lévő Lumia 925-öt és ott ez a program sikeresen visszatette a 8.1-et.
-
HaZse
őstag
-
HaZse
őstag
A Media Markt-ban már lehet kapni a Lumia 950 DS telefont. Igaz, kicsit drágán, de elméletileg van már nekik. [link]
-
HaZse
őstag
válasz
vandeminek #7835 üzenetére
Asztalin csinálod, vagy notin? Ha asztalin, akkor az USB kábelt cseréld le és hátulra az USB 2.0-s portba dugd be. Hátha így jó lesz.
-
HaZse
őstag
válasz
confuser #7815 üzenetére
Én nem tapasztaltam, hogy az általam használt alkalmazások lassan indulnának el W10M alatt. A legutolsó build óta meg nekem megszűntek a véletlen kilépések. L930
Mondjuk játékot azt nem próbáltam, mert olyanra egyáltalán nem használok egy egérmozi kijelzőt. (Elég otthon az xbox, amivel a fiammal együtt játszunk a 48"-os TV-n.)
-
HaZse
őstag
válasz
Plazmacucci #7580 üzenetére
Nem jól értelmezed, amit írtam.
Én arra gondolok, hogy a 950-esen egy más verzió fut. Valaki itt írta, hogy a 950XL-en egy belső verzió fut. Gondolom, hogy most a 950-es szoftverén dolgoznak, mert nemsokára megvásárolható lesz a 950-es.
-
HaZse
őstag
Mivel ez még mindig TP, ezért lehetnek és vannak is benne hibák. Szerintem a 950 és 950XL telefonokra nem ez a build van feltelepítve. Ez olyan, mint amikor kijöt pl. a 640-es, akkor azon is más rendszerverzió futott. Szerintem itt is pont az van.
Amúgy kicsit túlzás ez a hulladék szó nem gondolod?
-
HaZse
őstag
Mondjátok mér meg, hogy mi értelme naponta, sőt egy napon belül többször is feltenni a kérdést, hogy van-e új build.
Nem mindegy, hogy mikor is lesz elérhető a következő build? Mert aki elégedetlen a jelenlegivel, az tegye vissza a 8.1-et.
Számomra kicsit unalmas, hogy majdnem minden 3-ik hozzászólás az új builted kérdezi.
-
HaZse
őstag
válasz
gabancs #7168 üzenetére
Mondd, Te most direkt csinálod a fesztivált, vagy ennyire gyerekes vagy?
"Tehát cirka 2 év alatt még mindig nem sikerült működésre bírni ezt a nyomorék LED-et." Nem is tudtam, hogy 2016. júliusa van. Amúgy meg a Lumia 735-öt nem is 2014. júliusától lehet kapi, hanem 2014. szeptemberétől, tehát picivel több, mint 1 éve. [link]
"Aztán vannak olyan telefonok, aminek a kijelzője erre alkalmatlan, ezért tették bele a LED-et." A Lumia 735 és 730-on kívül mutassál még legalább 2 telefont, amin van értesítő LED elhelyezve.
Amúgy a Lumia 930-aon sincs értesítő led és Glance sincs. Tehát a butuska elméleted megbukott.
-
HaZse
őstag
válasz
L3oN1o7 #7107 üzenetére
Ez egy Olasz szolgáltatói rom. Az, hogy magyar nyelv is benne legyen, ahhoz másik program kell, amivel a magyar rom-ot tudod feltenni.
Ha jól emlékszem, akkor ezek kellenek hozzá:
Nokia DataPackage Manager 2013.7.5.msi
NokiaCareSuiteForStore-5.3.112.1425.exe
UserGroupsConfiguration.cfg -
HaZse
őstag
válasz
tomboy0013 #7051 üzenetére
"A OneDrive feltöltéses hiba az ami jobban zavar csak az 581-ben. Remélem végre javítják az 586-tal."
Az OneDrive kép és videófeltöltéssel mi a baj? Nekem rendesen működik. (Lumia 930 black Hungay Unlocked)
-
-
HaZse
őstag
Ugyan mivel oktattalak ki?
Azzal, hogy pl. a Mozgásadatok nevű alkalmazást is például az áruházon keresztül frissítesz? Amit ugye külön nem tudz csak úgy kikeresni az áruházból.
Mi volt ebben a kioktatás? Az egész abból indult ki, hogy - ha jól tudom - nálad nem jelent meg a Drive+ a telefonon és ezt nem találtad az Áruházban sem. Erre én is írtam, hogy az a rendszer része, tehát a HR után már eleve a telefonon rajta van. De ezt te nem fogadtad el.
Ha más volt, akinek ez probléma volt, akkor elnézést.
-
HaZse
őstag
válasz
netpeti98 #6977 üzenetére
A fórumtársnak nem ez volt a problémája, hanem, hogy a Drive+ nincs az áruházban és erre írtam, hogy mert az a rendszer része és azt direkt nem lehet feltelepíteni. És erre írtam, hogy az Opulook Posta is az áruházon keresztül frissül. De minden az áruházon keresztül frissül, kivéve az alap rendszert, mikor pl. jelen esetben új build települ a telefonra.
-
HaZse
őstag
válasz
tisti1965 #6909 üzenetére
Ha rádugod a telefont a PC-re, akkor hallod a csatlakozási hangot? Ha igen, akkor az eszközkezelőből töröld le a telefonodat.
Plusz távolítsd el az "Eszközök és nyomtatók"-ból (Vezérlőpultból eléred) a telefonodat.
Ha meg nem hallod a hangot, akkor cserélj USB kábelt és másik portot is keress.
-
HaZse
őstag
válasz
consono #6891 üzenetére
Nekem 930-ason működik a fényképek és videók feltöltése.
Szerintem egyre használhatóbb. Bár gx-két helyen a betűméret lehetne nagyobb (pl. az alkalmazások listázásánál). Sajnos nálam valamiért megint nem ad hangot az e-mailek érkezésekor. Pedig látszik, hogy jött e-mail.
-
HaZse
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #6743 üzenetére
Ennyire nem értek én ehhez. Látszik is, hogy én csak használom a telefonokat. Mert én úgy tudtam, hogy a droidnál alapból nincs root jog. Csak akkor van, mikor a felhasználó feltöri a rendszert és a SU parancsot a system könyvtárba beteszi. Plusz a SuperUser nevű alkalmazást felteszi, ami a root jogot szabályozza.
-
HaZse
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #6741 üzenetére
Root-tal most is lehet egy app hozzáféréseit szabályozni. A 6-os droidtól meg bekerül ez fícsőr.
Hát ez az, ha egy droidor ROOT-olsz. Szerencsére WP-nél nincs ROOT. Épp ezért biztonságosabb, mint a droid. Amúgy a 6.0-s verzióban sincs ROOT jog, csak annyi, hogy az app, amihez hozzá akar férni, azt tudod külön-külön szabályozni.
Amúgy volt droidom és most is van egy tab, ami sajnos driod. De amúgy nem szeretem a droidot, pedig volt drága droidom is. (Pl.: galaxy s5, LG g3, stb.). De egyik se jött be. Mindegyikben kerestem a WP által megszokott kényelmi funkciókat.
Nem tudom, hogy észrevettétek, de végre az MS megcsinálta, hogy hívás közben rezeg és csörög egyszerre.
-
HaZse
őstag
Mit jelent szerinted, hogy okosabbak? Azt, hogy több mindenhez tud rendszerszinten hozzáférni? Még olyanokhoz is, amihez egyátalán semmi köze se lenne?
Még szerencse, hogy az ilyen hozzáféréseket a WP alapból tilt. (Néha jó lenne azért hozzáférni. pl. hívás felvétele).
Aki ezt szeretné, az vegyen droid telefont és élvezze ott a szabadságot.
A másik, hogy a google drive helyett és google docs helyett meg MS alkalmazásokat kell használni.
-
HaZse
őstag
válasz
Zsoleszhun #6725 üzenetére
Nálam sem megy. Érdekes, mert a Lumia Camera csak képet tud rögzíteni, míg a mezei Kamera app meg csak videót tud rögzíteni. A kijavításik ezt így kibírom.
-
HaZse
őstag
Nálam is a szolgáltatói üzenetek helyett ez a Gergő Széll nevet láttam. De mióta az build van fent és csináltam egy HR-t, azóta szolgáltató lett ismét a Gergő Széll helyett.
MrCsiT Most komolyan egy játék és egy jegyzetelő alkalmazást hoztál fel?
Ugye nem mondod komolyan. Ennyi erővel bárki említhet olyan alkalmazást, ami az áruházban nincs benne, de pl. a play vagy az IOS store-ban benne van.
Amúgy meg szerintem nem az lesz, hogy natívan futni fognak a játékok, hanem, hogy az MS biztosít egy alkalmazást/kezelőfelületet/stb. lehetőséget, ahol a már meglévő android alkalmazásokat a fejlesztől egy minimális energia/idő befektetéssel WP-s eszközön is futtathatóvá válik.
-
-
HaZse
őstag
válasz
#40993792 #6541 üzenetére
"Edge-re semmilyen kihatással sincs a betűméret növelése, ami nekem gond (43 vagyok, a nagy kijelző épp emiatt kell
) . Remélem, majd kijavítják, hiszen korábban működött és amúgy is alap dolog. Most szemüveggel olvasható (igen kicsik a karakterek...), de ez nem normális."
Sajnos ebben én is zenész vagyok. 8.1 alatt az IE ezt a nagyítási dolgot lekezelte. (Benne is volt a beállításokban). Ez eléggé elszomorító, hogy az Edge-ben ez még mincs benne. Mert nekem is szükségem lenne rá így 40 évesen.
-
HaZse
őstag
válasz
Gery1987 #6533 üzenetére
Az elején nekem sem volt időjárásom. Én úgy oldottam meg, hogy megvártam az áruházban lévő frissítés végét, majd újraindítottam.
Majd megint az áruházba mentem és megint kerestem frissítést. Majd ha talált, azokat letöltöttem és utána újraindítottam.
Ez mindaddig megcsináltam, amíg nem talált semmi frissíteni valót. (A mozgásadatok-at nem tudta valamiért frissíteni)
Maj utána működött az időjárás a helyadatokkal együtt.
Az óra nálam megy (Lumia 930)
-
HaZse
őstag
Most teszi vissza HR után a mentésemet. Érdekes módon az előző mentésem megint nem látszik, csak az amit a HR előtt én csináltam.
A másik, hogy a bizt. mentésnél nem kért ellenőrzést. És végig is ment a visszaállítás.
Amúgy a HR után minden csont nélkül ment. Az áruház lehetne gyorsabb is, mert az eléggé lassan tölt be mindent, plusz a frissítések is lassan jelennek meg az áruházon belül.
Amúgy nagy megelégedéssel használom. Sőt azt vettem észre, hogy végre működik a bejövő hívás esetén a csengés és rezgés együtt.
-
HaZse
őstag
válasz
zsoltzsolt #6406 üzenetére
Szerintem igen, mert most néztem a frissítést, de nem talált. Ezért gondolom, hogy csak 8.1 alól lehet feltolni az új buildet.
Estefelé kiporóbálom, de előtte mentek egy SMS mebtést.
-
HaZse
őstag
válasz
Boonen007 #6370 üzenetére
Azért remélem, hogy nem csak egy fake video. Mondjuk eddig a 572-es build egész szépen muzsikál. Mondjuk egy-két alkalmazás (3rd) használata során dob egy újraindítást. No meg az outlook pósta értesítésnél a hang kiválasztásánál, ha az elejére mész, akkor onnan kilép.
-
HaZse
őstag
válasz
Giovan! #6345 üzenetére
Szerintem van köze, mert az insider feltelepítése után zavarodott össze a fiókom. Azért, mert nem a telefonon futtatott insider w10m-el van a baj, szerintem ez is idetartozik.
Ja, bocsi, itt csak a telefonnal kapcsolatos dolgokat lehet beírni. A fiókkal kapcsolatosat nem.... Értem.
-
HaZse
őstag
válasz
chipesz #6341 üzenetére
Hát az MS magyar szerkciója számomra egy rakás......
A faszi (kb. 40 perc tartás után) semmit sem tudott mondani, csak hogy írjam meg a problémámat a fórumon és majd a műszakiak 2-3 nap elteltével lehet, hogy válaszolnak majd rá.
No comment.
Az angolom meg nem olyan jó, hogy én itt folyékonyan írjak nekik.
-
HaZse
őstag
válasz
zsoltzsolt #6337 üzenetére
Mikor kiírja, hogy külső tárhelyre nem menthető, akkor lent a három pötty és ott be tudod állítani, hogy a belső tárhelyen melyik könyvtárba legyen elkészítve a mentés.
(Ha ezt hamarabb tudtam volna, akkor most nem szívnék az SMS mentéssel)
Jelenleg épp a telefont tartom, hátha sikerül valami "értelmes" emberrel beszélnem az MS-nél.
-
HaZse
őstag
válasz
confuser #6323 üzenetére
Köszi. Megtaláltam, csak én voltam béna.
El is mentett 1725SMS-t. Olyanok is benne vannak, amiket 2013-ban kaptam és írtam, de majd holnap írok az MS chat felületén és megkérdezem, hogy hova tüntek a 2015. 01.01. től 2015. 10.21-ig kapott és küldött SMS-ek.
Ezzek a mentős progival csak az a baj, hogy egyben egy file-ban tárolja az összes SMS-t. Nincs ehhez egy külső win-es alkalmazás, ami ezt "dekódolja"?
-
HaZse
őstag
Mindenkinek köszönöm a segítséget. Megpróbálok írni az MS-nek, de eddig nem találtam e-mail lehetőséget, hogy azon vegyem fel velük a kapcsolatot. (Így megmarad, hogy mit írtam és ők erre mit válaszolnak).
Eddig chat, telefon és postacímet találtam. Ha valaki tudja az e-mail címüket, akkor ossza meg velem.
Köszönöm.
Ezen kívül nekem tökéletes a jelenlegi rendszer. Kivéve, hogy az Edge nem tud nagyítani az oldalon, ha az mobil oldal. Pedig eddig az IE ezt tudta.
-
HaZse
őstag
Aki itt az SMS mentést említi SD kártyára, az abba nem gondol bele, hogy nem mindenkinek van lehetősége oda menteni. Pl. nekem sincs, mert Lumia 930-asom van)
A webes mentéseim eddig voltak, de most a következő van csak:
Akkor a nagyokosak kérdezem, akik engem hibáztatnak, hogy akkor mondják már meg, hogy hol van nekem az előző mentéseim. Mert itt most azt látom, hogy a 2015. 10.21.-es mentésem is eltűnt, és helyette lett egy tegnapi mentésem.
A véleményem, hogy akkor is az MS hibázott, mert neki el kellett volna különítenie ezeket a mentéseket és nem letörölni őket, mert helyem az van bőven. (111GB szabad tárhelyem van az onedrive-ben)
-
HaZse
őstag
válasz
Plazmacucci #6246 üzenetére
Nem érted as problémámat. Mikor még semmilyen rendszeren (mobil) a saját fiókommal nem használtam a w10m-et, akkor többszőr is vissza tudtam tenni a mentésemet a felhőből. (Minden adat megvolt).
Letöltöttem az insider app-ot és feltettem a w10m-et, és abból csináltam egy mentés természetesen előtte a telefont átneveztem.
Mikor visszatettem a 8.1-et, akkor NEM VOLT MEG az előte készített mentéseim egyike sem. Ez pedig azt jelenti, hogy az MS LETÖRÖLTE az összes 8.1-es mentésemet. Pedig volt abból több is. (Ugyebár a mentés neve ott szerepel és alatta a mentés időpontja). Na nekem a mentés időpontja ott van, hogy okt. 21-e. (Ekkor még megvolt az összes SMS üzenetem). Mikor azt visszaállítottam, akkor csak a 2014. dec 31-ig kapott és küldött SMS-eket találtam meg. Tehát akkor hol van a 2015. 01. 01.-től 2015. 10.21-ig az SMS-eim? AZ előtte lévők megvannak és az azutáni meg nincs?
Ezt én úgy veszem, hogy az MS belepiszkált a mentésbe és letörölte abból jó pár SMS-t. (Ezt onnan veszem észre, hogy a bankom -OTP - minden munkanap reggel 7:30-kor küld nekem egy értesítőt, hogy mennyi az egyenlegem. Namármost ezt az egyenleg SMS-t csak 2014. 12.31-ig látom. A következő ilyen SMS, az a csütörtöki (2015. 10.22). Akkor magyarázd már el, hogy hova tünk a két időszak közötti üzenetek?
Ha semmit sem állít vissza (programok, SMS, híváslista, kezdőképernyőn lévő ikonok), akkor elhiszem, hogy a w10m mindent töröl. De nem így történt, hanem az alkalmazások, kezdőképernyő és valamennyi SMS-t visszaállít. De az idei SMS-ek közül egyet sem. Tehát 2015-ös üzenetek nincsenek meg, de a híváslista az meg megvan.
Itt az MS hibázott. Én csak 1 ember vagyok, de ilyen esettel gondolom sokan találkoztak. És nemcsak én vagyok emiatt pipa az MS-re.
moleculez: Ha mondasz egy SMS mentől alkalmazást, ami az SMS küldési idejét is menti, akkor kérlek oszd meg velem. Eddig nem volt vele probléma. De mivel direkt kipróbáltam a nejem 830-asán a mentésem visszaállítására (8.1-es rendszer), de ott sincs meg a 2015-ös SMS-eim. Tehát vagy mindent vissza lehet állítani, vagy semmit. Mert az eléggé furcsa, hogy 2015-ben több mentést is csináltam és azok meg megvoltak eddig.
Giovan!: Nem gondolod komolyan, amit itt írsz ugye? Az ki van kötve, hogy egy fiókot hány mobil eszközök használj? Biztos van valamiféle szám, de az tuti, hogy nem egy darab telefon. És itt a baj, hogy a régebbi telefonnal készített mentéseim sincsennek meg. Pedig volt 925 és 830-as telóm is. ÉLs azok mentéseit sem látom. De az, hogy a nyáron használt 830-asom mentését se lássa az nem user error. Tehát az MS elbaxta a mentés részét. Akkor mondd már meg, hogy azoknak miért van meg, akik itt írják, hogy neki 4 azaz NÉGY darab mentést is lát. Én meg csak 1 darabot, holott már vagy 2-3 éve WP telefont használok.
-
HaZse
őstag
válasz
janos666 #6241 üzenetére
Ha lenne megbízható és normális SMS backup, akkor azzal már én rég lementettem volna az összes számomra fontos SMS-eimet. Amúgy csütörtökön még megvoltak a HR előtt. De utána csak a 10572-es buildet kaptam vissza és nem az előzőt, amiben csináltam a biztonsági mentést.
Ne haragudj, de ez egy kicsit túlzás, amit írtál nem gondolod?
Nem vagyok hülye gyerek. Az rendben van, hogy egy béta állapotban lévő rendszert használok, akkor az még nem teljesen tökéletesen fog működni.
De az, hogy a tartalékban (nejem) lévő Lumia 830-ason csinálok egy gyári visszaállítást (neki 8.1 van rajta) és belépek a saját fiókomba, akkor ott se hozza vissza az akkori mentést, amikor még egyszer sem tettem fel a 10-es verziót. Kb. 1 hete tettem fel először a 10-es verziót a saját telefonomra. Természetesen az insider telepítése előtt az egész rendszerről csináltam egy biztonsági mentést manuálisan, ami utána az onedrive-ben (webes felületen) meg is volt.
Majd feltettem az insider alkalmazást a telefonra és ott kiválasztva a fast ring-et fel is pakolta a rendszert. Akkor minden megvolt. Majd miután itt mi8ndewnki HR-t ajánlott egy új rendszer feltelepítésekor, akkor ismét csináltam egy biztonsági mentést, de azt más néven. (Átneveztem a telefont). És ez is megvolt a webes felületen.
Majd a HR után már nem volt ott egyik mentésem sem. Ekkor megijedtem, majd vissza tettem a 8.1-et a Windows Device Recovery Tool alkalmazással, ott belépve a fiókba ismét nem találtam az összes előzőleg készített biztonsági mentésemet. (Volt közte olyan, amit tavaly csináltam, mikor a Lumia 1020-amat adtam el)
Tehát nem én szúrtam el, hanem az MS cég csinált olyat, hogy legyalulta minden kérés és kérdés nélkül a biztonsági mentéseimet.
És ez szerintem egy rohadt nagy hiba, mert eddig nekem csak a WP állította vissza mindig az összes SMS-eimet.
De akkor azt mondd már meg nekem, ha Te olyan okos vagy, hogy akkor miért vannak meg olyan SMS-ek, amiket TAVALY fogadtam és küldtem el. (Ebben benne van az MMS is)
-
HaZse
őstag
válasz
Plazmacucci #6234 üzenetére
Remélem, hogy ez egy durva vicc akart lenni. Akkor másoknak vajon miért van meg az összes SMS-e?
No meg elvileg az insider feltelepítése előtt is voltak mentéseim. (Idén legalább magam csináltam vagy 4 db-ot).
És azok sincsenek meg.
Glenda Sajnos mikor visszatettem a 8.1-et és ott sem találtam több biztonsági mentést a tlefonra, mint az az 1 db, amit látok WEB-en is.
Tehát szerintem az MS valami nagy galibát csinált. És sajnos volt benne egy eléggé hosszú SMS üzenetváltásom is, amit lehet, hogy majd egy vita miatt be kell majd mutatnom a bíróságon.
-
HaZse
őstag
Az SMS-eim sajnos nincsenek meg, csak a tavaly decemberig lévők. Tegnap kaptam SMS-t a banktól a napi összeg értesítőt és azt a tavaly decemberihez tette. Tehát az egész idei SMS-eim kukába mentek.
Ezt jól elcseszte az MS, mert még régebbi mentéseim sincsenek meg, csak 1 db. telefon és 1 db. PC mentésem van meg.
A másik, hogy Edge böngészőben még mindig nem lehet nagyítani az oldalaknál, ha az mobil nézetben van betöltve. Pedig ez működött 8.1 alatt az IE böngészőben.
Ezért kénytelen voltam leszedni a Mathon Browsert, de abban meg nem lehet a jelszavakat menteni. Tehát ez még így eléggé béna.
Sőt a telefon alkalmazás nálam angolul van. (Nem annyira gáz, mert tudok angolul, csak így olyan vegyes felvágott)
-
HaZse
őstag
Nekem is ezt csinálta. Án ezt úgy kerültem ki, hogy kivettem a SIM kártyát és a nyelvet angolra (UK), a régiót is angolra (UK) tettem. (Persze előtte egy billentyűkömbinációs módon hajtottam végre a HR-t).
Ott beállítottam mindent (Bejhelentkeztem, visszaállítást visszatöltőtte), majd minden lefrissített. Majd a nyelvet és a régiót Magyarra tettem. Eddig minden jó, de az SMS-eket most próbálom visszaszerezni a felhőből.
A fogyasztás tegnap jó volt, de éjszaka valamiért 60%-ot merült. Gondolom, hogy nálam akadt be egy alkalmazás, am szívta az akkut.
De napi használatban (tegnap és ma) rendesen működött a Lumia 930-asomon.
-
HaZse
őstag
Na ez az SMS visszaállítás eléggé gáz, mert nincsenek meg az idei SMS-ek. Csak a tavalyi és azelőtti.
A tököm ki van.
Ennyit az MS biztonsági mentéseiről.....
-
HaZse
őstag
Sajnos ez így van.
A biztonsági mentéseim meg nincsenek meg.
Egy van csak Windows Phone néven. A bizt. mentés alapján az okt. 21-ei mentés, de volt menne okt. 23-i híváslista és SMS is.
De még mindig nem értem, hogy az outlook-ban is csak miért ezt az egy "Windows Phone" nevű mentést látom és nem találom a többit.
Úgy tudtam, hogy a webes felületen min degyik kellene látnom.
-
HaZse
őstag
Probléma megoldva.
Megoldás (nálam Lumia 930): SIM kártya kivesz, NYelvet UK Angolra, a régiót is UK Angolra kellett állítani.
De sajnos a régi mentéseim elillantak. Sőt még az is, amit augusztusban csináltam, mikor eladtam a Lumia 830-amat. Az sincs meg.....
Ez így szívás. Lhet, hogy a W10M Insider a hibás benne és az töröl valami az OneDrive tárhelyről?
-
HaZse
őstag
Köszi.
Majd megnézem. Most ott tartok, hogy újként csináltam mindent. Felfrissítette magát a 8.1 legfrisebbre. Majd az áruházból letöltöttem az imsider alkalmazást. Ott a fast ringet kiválasztva letölti és feltelepíti a windows 10-es frissítést. Majd az fel is teszi.
De mikor az 572-es verzióban a gyári visszaállítást választom, akkor az első lépésnél a nyelv kiválasztásánl a tovább gombot megnyomom, ki kell választani a régiót, majd a tovább gomb és ott felugrik egy ablak, ahol újra kell indítani a telefont.
De sajnos nem indítja újra, hanem az alkalmazás oszlopot nyitja meg, ahol az FM rádió és egy másik alkalmazás található. Nincs beállítás, nincs semmi se start képernyő se.
Mosz szívok rendesen. Holnap meg meló.......
Se biztonsági mentés 8.1 alatt, se windows 10 insider se megy fel rendesen, hogy ott esetleg ki tudjam választani a biztonsági mentést.
Grrrr.......
-
HaZse
őstag
Hogy csessze meg az MS ezt az új betat. Direkt csináltam a rendszeremről egy biztonsági mentést, majd visszatettem a 8.1-et. Mikor orr a bejeltkezés után ki kell választani a mentési kéet, ott nem találtam a pár perccel azelőtt készített mentést. Mot szívtam egy nagyot és elveszett a kb. 1 éves SMS pakkom, amiben sok fontos üzenet volt.
Mit csinált az MS a mentéseimmel? Helyem az van bőven, ugyanis az OneDrive tárhelyem 140GB.
-
HaZse
őstag
Egy bosszantó dolgot vettem észre én az Edge böngészőben.
Mégpedig, hogy ha mobilos oldalra megyek. (pl.: m.jofogas.hu), akkor ott nem tudok a tartalman nagyítani, míg 8.1 alatt ez az IE alatt tökéletesen működött.
A másik, hogy az Edge nagyon szívja az akkut lefelé.
Verzió: 10549.4)
Megpróbálom visszatenni a 8.1-et, majd onnan az inszderrel a legújjabbat. Remélem, hogy SMS-eket vissza tudom tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- bambano: Bambanő háza tája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest