- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chamber
csendes tag
Nah, csináltam még pár képet a bevilágítás témához.
Ahol kéknek néz ki a képernyő az sötétben készült, ahol nem ott felkapcsoltam a villanyt
A világító folt a képernyő közepén az egérkurzor.
Fényerő az elején 50 volt, az utolsó 2nél felhúztam a 100-ra (contrast meg 87en volt, "Game" beállításhoz annyira rakta az intelligens magic color kütyü).A döglött rókás kép nemtom mekkora fényerővel készült, de a monitor pixel - és suxpixel - hiba mentes! Minden ami pixelhibának néz ki azért fényképező okolható
Képek: [1] [2] [3] [4] [5] -
Chamber
csendes tag
válasz
Sir Maxwell #9995 üzenetére
T220at én semmiképp nem vennék... (max akkro ha ebben tuti Samu panel van, dehát ezsem tuti asszem)
A 2232 és 2253-hoz képest a +10ezer Ft csakis a desing miatt van (bár meg kell hagyni nekemis tetszik a T sorozat desing-ja) tudásban úgy néz ki egyáltalán nemjobb ahogy olvasgattam a teszteket az utóbbi pár hétben.
A 2253 olyan normál monitor forma, a 2232-esnek viszont "LCD TV-s" desingja van, ha fontos a design akkor inkább ilyet sztem. -
Chamber
csendes tag
A normál kontrasztja szerintem a 2232-nek is ugyanúgy 1000:1-hez.
Háttérvilágítás látható egy keskeny sávban alul-felül homogén (sötét) háttereknél. Én csak filmnézés közben veszem észre, ottis főleg csak akkor ha alul felül fekete csík van a filmen. De még ott sem zavaró. Játék/netezés/stb közben még sohasem (most csütörtökön vettem mondjuk x) vettem észre.
Csináltam egy képet, de nem sikrült túl jól :/
Azért [ittvan]. Alul látszik rajt a világosabb sáv. -
Chamber
csendes tag
A 226BW már elég régi. Az utódja a 2232BW (ilyet vettem most csütörtökön).
A végére a 2232BW és 2253BW között vaciláltam én, árban ugyanannyiak kb viszont az előbbit jobbnak hozták ki a tesztekben meg a designja is ennek tetszett jobban úgyhogy ezt rendeltem.
Samsungok közül 2. az összes monitorból pedig 6. [testfreaks]-en
Hátrány, hogy lutri hogy milyen panelosat fogsz ki (olvass vissza párszáz hozzászólást mennyi szó esett róla x)
Legjobb az eredeti samsung panel. Én pont ilyet kaptam (ipon.hu-ról rendeltem), és teljesen meg vagyok vele elégedve. De asszem ez a panel hisztéria pont a 226BWnél kezdődött. A 2 közül mindenképp a 2232BW-t ajánlom, persze ha nem samsung lesz a vége akkor tárgytalan -
Chamber
csendes tag
4:3as arányhoz:
Ha a monitor nemis tudja (az új Samsung 2232BW-en pl nem találtam ilyen beállítást OSDben), akkorsincs semmi gond! A videókártyák tudják ugyanis (mind ATI mind pedig az NVidia). Nekem ATI kártyám van, abban itt található meg:Az utóbbi párszáz hozzászólásban vki berakta már NVidiás kártyánál is a hasonló beállításokról a képet.
U.I.: Ha jól sejtem akkor csak DVI csatlakozást használva tudják ezt a videókártyák, ugyanis mint a képen is látható nem a szipla "Kijelző beállításai" között van ez, hanem egy teljesen külön pont "Digitális képernyő (DVI)". Bár 60ezres kategóriában úgysem fogsz DVI csati nélküli monitort venni x)
-
Chamber
csendes tag
válasz
Tituszazeb #9945 üzenetére
Ahogy Bulitt is írta a DVI csatlakozó alap a TFT monitorokhoz, analóggal rosszabb a képük
Az ipon.hu-n a legolcsóbb DVI csatis 22"-os a HANNS.G HG216DP. És ezt a típust pont [tesztelték] is, úgyhogy sztem olvasd át. Ilyen árban nemfogsz jobbat találni szerintem. Nem egy kiemelkedő monitor, de komoly negatív tulajdonságai sincsenek a teszt szerint... átlagos. -
Chamber
csendes tag
Na, nekemis meglett ma az új monitor: Samsung 2232BW
Version: M-PE22B0CAB-1002.0 Szóval Samsung paneles. Yippii!
Döglött pixel/subpixelt eddig nem sikerült találnom (üzemidő 3 óra eddig a titkos menü szerint, szóval még nem régóta tesztelem)Nincs ilyen hardveres beállító kütyüm, úgyhogy a színek maradnak kb úgy ahogy vannak.
Az OSDben találtam ilyen color control / magic colors beállítást azt benyomtam inteligensre, így egész szép szerintemA háttérvilágítás tényleg nem az igazi, alul felül látható 1-1 keskeny sávban, DE csak fekete háttérnél. Játék/netezés/egyéb közben nem fogja észrevenni senki, csakis filmnézésnél főleg ha alul felül még mindig ottvannak a fekete csíkok (mert a filmek még ezen a wide monitroron sem férnek el rendesen x)
A kapott Magic Tune progi amivel egyszerűbben és több opcióval lehetne vezérelni a monitort (OSD helyett) sajnos nem szereti a videókarim típusát (Radeon X1950XT), telepítése után kiírta hogy "bocsi, de ebben a gépkonfigban nem működök" :/
Megnéztem a [Samsung oldalán], és tényleg nincs kint a támogatott kártyák közt... remélem majd frissítik és előbb-utóbb bekerül.Eddig meg vagyok vele elégedve, de most mentem játtszani is kicsit végre
-
Chamber
csendes tag
Hmm, nemtom az előző hsz-ben megy-e a kép mert néha látom, néha nem. Úgyhogy inkább [itt a link] fórumhoz ahol találtam
-
Chamber
csendes tag
válasz
Baga1983 #9937 üzenetére
Hát nemtudom, nemvagyok szakértő de google-el többhelyen is ezt találtam csak eddig...
Ettőlmég lehet hogy van vmi driver windowshoz/videókarihoz amitől esetleg felismeri, de ilyenre nem bukkantam eddig. Max keresgess teis google-elVagy még olyat találtam, hogy az control panelben vhol van egy "custom resolution" rész, ahol elvileg rá lehet kényszeríteni a monitorra olyan felbontásokat is amiket alapból nem dob fel, mert hibásan ismeri fel. De ottmeg neked kell beállítani minden sz@rt, a felbontástól kezdve a függ/vízszintes frissítési frekvenciákig.
-
Chamber
csendes tag
válasz
Baga1983 #9935 üzenetére
Egy kérdés: hogyan van a monitorod rákötve a PC-re? A hagyományos régi analóg kábellel (15pin D-Sub vagy mi a neve) vagy pedig DVI kábellel?
Elvileg az analóggal csakis CRT-nek fogja felismerni az NVidia control panel! Szóval ha úgy van bekötve akkor megvan a probléma forrása
Ha a videókarin meg a monitoron is van DVI ki/bement akkor irány a boltba DVI kábelért (amúgyis bűn analóg jellel használni ha nem muszáj x) -
Chamber
csendes tag
Valószínű a héten nekemis lesz egy Samsung 2232BW-m. Remélem, hogy samsung paneles lesz, de ha nem akkor majd max többet szórakozok a színbeállításokkal
Mindenképp megnézem / megírom majd hogy milyet sikerült kifogni.
Csak ne legyen pixelhibás, mert nincs kedvem még pár hétig a 14es CRT-n (17es bekrepált, szóval elő kellett szednem ezt az ősrégit amíg nincs új) tolni míg kicserélik xD -
-
Chamber
csendes tag
Helló!
Énis most szeretnék venni egy 22es LCD monitort. Samsungokban gondolkodom, bár ez a panel hisztéria nemtetszik.
A 2232BW ill. 2253BW tulajoktól kérdezném, hogy hogyan kezelik ezek a monitorok a NEM 16:10 arányú bemenő jeleket?
Mindenképp széhúzzák teljes képernyőre (nagyon torz 4:3as arányról 16:10re szerintem) vagy raknak fekete csíkokat körbe és csak a képernyő közepén az adott felbontásnak megefelelő méretű részt használnak-e? Van egy 82cm-es LCD TVnk azon van vagy 7-8 féle képarány mód (full, normal, 1:1, zoom ilyesmik).
Szóval tudnak az adot típusok ilyen módokat^^? Illetve ha tudnak akkor automatán érzékelik és beállítják vagy lehet manuálisan is állítgatni őket?(Jöhet infó a többi mostanában emlegetett monitorhoz is, mert a gyártó leírásaiban egyáltalán nem illetve a tesztekben is csak ritkán említik meg ezt)
Válaszokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest