- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacusch69
tag
válasz
Apophis #7431 üzenetére
Kicsit tévedésben vagy: az Iiyama E2201W volt Samsung-paneles, a B1, B2 változat már CMO-s. És itthon csak az utóbbi 2-ből kapsz.
Nézd meg az E2201W-B2 összehasonlítását ugyanezen az oldalon...
Egyébként nem értem, mi a gondod néhány századmásodperc késéssel, gyakoran 100 feletti pinggel játszom hálózatban, mégsem zavaró különösebben.Ha beszélsz németül:
http://prad.de/board/thread.php?threadid=37875
Ajánlom az oldal közepén a kidolgozást bemutató képeket...
-
-
mobbo
senior tag
válasz
Apophis #7394 üzenetére
nem ertem mirol beszelunk
crt-n azert kellett a 100hz mert ez volt a interlaced kepfrissitesi freki duplaja, itt lehetett stabil kepet kapni
tft-nel ez 60hz es nem interlaced hanem progressivea v-sync kikapcsolasa lehetove teszi hogy a vga a kep barmelyik reszen elkezdhesse kirajzolni a kepet, ne csak az elejen, igy szetesik a kep, vizszintesen csikos lesz, mivel hol itt hol ott csipi el a lerenderelt kepkocka a kirajzolast, mozgasnal latszik csak
minek neked 100 meg 200 fps? ezt aruld el
ez nem crt, hanem tft, nincs a keppontoknak ures allapota, mindig van kint info, amit aztan lecserel az uj infora, masodpercenkent 60szorallits mindent 60ra plusz vsync ON es stabil kepet kapsz
jatekokban se lesz kulonbseg(counter strike-osok mondtak regen mindig hogy ha nagyobb az fps gyorsabban megy ossze a celkereszt loves utan
ezen olyan jokat tudtam rohogni)
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Apophis #7396 üzenetére
Gyanús nekem valami. A Fifa08 -nál például az 1680x1050 nálunk rángatott, 1280x1024-ben meg natívra véve, tehát középre, teljesen jó volt. Nem fagyás volt, mert a fraps folyamatosan 50-60 fps-t mutatott a rángatás közben is. Minden felbontásban középen is csinálja a késéseket?
7401: miért nem tökéletes, mert van a szélén fekete csík?
-
Hikvision
senior tag
válasz
Apophis #7394 üzenetére
Szerintem meg a "Profi Gamer" nemfog átszokni állandóan az otthoni crt-ről egy versenyen lévő tft-re. Elég sanszos, hogy állandóan ugyanazt a tft-t használja. Nekem is volt egy 19-es tft siemens monitorom és sose tapasztaltam semmilyen negativ dolgot vele crt után. Egyedül a betekintési szög volt furi filmeknél de meglehet szokni. Mostmeg nemkapok sehol rendes 22"-os Wide monitort. Elöször a metroban vettem egy L22W-3-as FuSi-t de miután már a 3.at is visszavittem mert pixelhibás volt és olyan durván bevilágítottak fekete háttérnél hogy öröm volt nézni utána, gondoltam váltok márkát és Rendeltem egy Asus MW221U-t még vásárlás elötti próbán elvérzett rajta egy gyönyörűszép piros pixel, pont a monitor közepén. Most nemtudom, hogy hol érdemes vásárolni, ahol viszonylag jó árak vannak,vásárlás elött ki lehet próbálni,és adnak rá 3 nap pixelgarit. vagy lehet rá vásárolni 30nap Px.Garit.
-
mobbo
senior tag
válasz
Apophis #7390 üzenetére
ha 60 a maxfps plusz 60hz-es a monitorod es birja stabilan a geped a 60fps-t akkor olyan stabil kepet kapsz hogy beszarsz
barmilyen fps-ben
(crt-nel volt ez a 100fps erdekes, itt mar nem)ha profi gamereknek jo a tft akkor talan neked is jo lesz
szerintem szar a geped, nem birja a vga
-
KIRKJE
csendes tag
válasz
Apophis #7380 üzenetére
Nekem 226BW-m van, Made in Slovakia, szóval CMO paneles, kb 8 éve játszok FPS-ekkel online (cs, mohaa, cod-ok, css és tf2) néha wc3 - tft és nekem sokkal jobban tetszik a TFT wide screen, mint a CRT képe, én úgy érzem a CRT-nek volt elmosodottabb képe, ennek a monitornak a képéhez képest.
Egyébként a wc3 - tft is lehet 1680 × 1050-ben játszani, itt nagyon sok játékhoz találsz ötleteket [katt]
-
Lacusch69
tag
válasz
Apophis #7380 üzenetére
Másodpercenként 25 képváltás már folyamatos mozgást eredményez az emberi szem számára. (Ez is rémlik még az RTV műszerész tankönyvből)
Más.
Valami infója van valakinek a BenQ X2200W-ről?
A műszaki adatok alapján elég jónak tűnik.
http://www.chip.de/bestenlisten/Bestenliste-TFT-Display-22-Zoll--index/index/id/591/findAll/0
-
wwhy
veterán
válasz
Apophis #7380 üzenetére
Az előzőekben azt írtad, h az utánhúzás nem gond. A motion blur-t nem tudom; egy gondolat még a frissítéshez: a pixeleknek nincs szükségük elektronaágyúra, h frissüljenek, ergo nincs frissítési frekvencia. Marketingduma. A CRT-nél kellett persze, mert a foszfort villogtatni kellett, h kép legyen, ez fárasztotta a szemet. A TFT-nek akár a 20Hz is elég lenne, mert kvázi elég a pixelek színváltásához. Az idő nem mindegy, h mennyi idő alatt vált színt (=reakcióidő, válaszidő); de ha nem elég a 2ms. akkor vannak már 1ms-s monitorok is
A játékokról nem tudok nyilatkozni
Az viszont tényt, h a nem natív felbontás az nagyon maszatos.
-
wwhy
veterán
válasz
Apophis #7378 üzenetére
A frissítést nem értem. Az LCD-technológiából adódóan a TFT-nek a hagyományos értelemben gyakorlatilag nincs is frissítése, tehát nem remeg, villódzik a kép, mint anno a 60-100 Hz között. Érzésem szerint kicsit kevered a frissítést és az utánhúúzást
Próbálj ki más TFT monitort is (általában haverok, LAN-party bejön)
-
Lacusch69
tag
válasz
Apophis #7371 üzenetére
Nem teljesen így van, a CRT-nél a 120Hz 60db képváltást jelent mp-enként, mert félképekben vált. (Valami még rémlik erről a tv-szerelői múltamból)
Szóval gyakorlatilag, ha nem tévedek, a 120Hz CRT egál a 60Hz TFT-vel.
Ha nem így van, valaki javítson ki, én ezt 20 éve tanultam, és fél évig dolgoztam a szakmában... -
Lacusch69
tag
válasz
Apophis #7368 üzenetére
Biztos, hogy Samsung paneles?
Egyébként egy rep.szimes fórumon ugyanezeket a hibákat rótták fel neki, de az CMO-s volt.
Én ezeknek a hibáknak csak egy kis részével találkoztam a 223BW-nél, elvileg egy 226BW-nek sokkal jobbnak kellene lennie az enyémnél. Ha teheted, próbálj ki egy 226-osat, hátha más lesz a véleményed. -
philoxenia
MODERÁTOR
-
ZEN1TH
őstag
válasz
Apophis #7287 üzenetére
Hát figyelj, nekem most nagyon tetszik, nem feltétlen az a helyzet h nem jó játékra a tft-t, persze mezei játékra mindenképpen jó, de ha nem vagy kényes és jól be tudod állítani akkor tökéletes is lehet. 60hz-el meg azért volt bajom mert a CS másképp viselkedik különböző értékeknél. 100 on nyomtam crtvel, aztán 60tft-n nagyon gáz volt, de most a 75 el majdnem olyan mint crtn, max a vsync miatt nem olyan, de teljesen korrekt. Nem bántam meg h megvettem a 223bw-t. Egyébként alig van bevilágítása, filmezni meg isten király, meg hát ugye wide.
-
goom
senior tag
válasz
Apophis #7274 üzenetére
"Alig van magassága"?? Huh, hát neked mennyi lenne elég?
Szerintem pazar a játékokban; elsősorban persze az újakkal, amik már támogatják az 1680×1050-es felbontást (NfS-PS, Crysis, MoH-Airborne, CMR-DiRT). Nem elveszítesz helyet alul-felül, hanem inkább nyersz balról és jobbról!
De pl. az AoE2 sem volt ilyen szép nálam soha... pedig ott ugye kell a szélére a két függőleges csík. -
Lacusch69
tag
válasz
Apophis #7274 üzenetére
RTS-sel nem játszom.
FPS-ben, ha az alkalmas a 16:10 megjelenítésére, csak jót tesz a nagyobb horizontális látómező.
Ha nem alkalmas, akkor a driverben (Nvidiánál biztosan) ki lehet kapcsolni a széthúzást, és a 22"-os wide monitor normál 19"-osként fog üzemelni, két fekete csíkkal az oldalán. Igaz, a felbontás non-native lesz, de nem vészes.Il-2: mosódik a gyorsan mozgó objektum, ha világos, homogén háttér előtt van. Ez eléggé megnehezíti az ikon nélküli azonosítást.
A játéknak nincs wide opciója: vagy a kép tetejéből és aljából vág le kb. 100-100pixelt, vagy összehúzod középre normál 19"-osként. (Ez utóbbi a jobb megoldás, mert használható az 1024x768-as felbontás is, amire eredetileg optimalizálták)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Tőzsde és gazdaság
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Horgász topik
- Óvodások homokozója
- Xbox Series X|S
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged