- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apophis
őstag
válasz
mindfreak #7516 üzenetére
Én most próbáltam ki mindkettőt. A 2232BW-ből Samsung paneles (legjobb), 226BW-ből CMO (legbénább) sajnos, emiatt a színei halál gyengék, de minden alkalmazáshoz külön beállíthatók, ami macerás, de a S és A panelosoknak eleve jobbak a színei. Amúgy jóval gyorsabb a 2232-nél, ami játékokhoz a legfontosabb, emiatt nálam ez a nyerő. Előnye még a masszívabb talp. Bevilágításban nem vettem észre durva eltérést, itt a kategória szabja a korlátokat, feltekerve mindkettő igencsak gyatra feketét produkál. Kirívóan gyengébbek a betekintési szögei a 226-nak, bár én közelről nézem, kicsit távolabbról talán már nem zavaó.
-
Apophis
őstag
válasz
Lacusch69 #7432 üzenetére
A latency nem rontja a minőséget. Az más kérdés, hogy 100-as pinggel már nem ott lesz a cél, ahová lőttél, de ez simán korrigálható elé célzással (amit egyébként maga a hitbox is megkövetel sok helyen). Megint már, hogy rárántok a célra, amit egy CRT azonnal lekövet, míg a mostani TfT-n szépen nézhetem, ahogy a crosshair odavánszorog. Valójában persze már rég a célon vagyok, de a monitor késik, így nem tudok javítani az esetleg rossz célzáson sem.
Egy próbát mindneképp megér a 226BW, Ilyamát még B2-t sem nagyon kapni, hát még az original verziót.
Viszont be kell vallanom, másfél nap 22" után elég siralmas a 19" CRT képe, alig férek el rajta
.
-
Apophis
őstag
Itt a lényeg: teszt.. Delay CRT-hez képest. Látható, hogy pl. a 226CW is ~35 körül produkál, ahogy a mostani 2232BW (S)-em is, bár ebben a tesztben nincs benne. Eddig külkönböző helyeken két monitort találtam, ami nullaközeli input laggal rendelkezik: Ilyama Pro Lite E2201W-B1 és Samsung 226BW. Bár konkrétan ez a teszt az Ilyamát is lerontja. Mondjuk elvileg a 226CW a BW javított háttérvilágítással és garantált Samsung panellal, akkor nem értem, miért ilyen tetű lassú ebben a tesztben, így már nem merek 20k-t ráfizetni.
-
Apophis
őstag
Holnap akkor visszaviszem a 2232BW-t, és megpróbálom becserélni egy Ilyama E2201W-re, esetleg Samu 226BW-re, ami a tesztek szerint sokkal gyorsabban reagál a mostaninál.
-
Apophis
őstag
válasz
philoxenia #7415 üzenetére
Ma felraktam a vistát. Először a Bioshockot tettem fel, azt szépen középre rakta natívban, de átraktam 1680-ba. Most felraktam a Starcraftot, és ezt már kényszeresen kinyújtja, pedig a driverben be van állítva. Természetesen DVI kábel.
-
Apophis
őstag
Nem hajlandó natívban megjeleníteni kisebb felbontásokat, kinyújtja teljesre. Hiába jelölöm be a VGA driverben, azonnal visszaáll.
Erre valaki?
-
Apophis
őstag
Azért kell 100 meg 200 FPS, hogy ne legyen késés. Mert 60-on berántom az egeret közepes sebességgel, aztán nézhetem, ahogy a célkereszt szépen elvonszolja magát, míg 120 Hz-en, azaz 120 FPS-en (V-Sync) ilyen nincs, azonnal reagál a monitor. Kocajátékosoknak talán nem tűnik fel, de engem RTS-ek alatt is zavar. Nem ott van a mutató, ahol lennie kéne. Most válogathatok, hogy vagy jó a kép, de lassú, mint a tetű, vagy reagál rendesen, de szétesik. Ekkora képernyőn már nagyon zavaró a sok törés. Ezek tisztán a frissítéssel vannak összefüggésben, mert a motion blurr 170 FPS-en ugyanúgy jelentkzik, hiába 2ms, de ez a kisebb probléma.
Philoxenia: nem hajlandó natívban megjeleníteni kisebb felbontásokat, kinyújtja teljesre. Hiába jelölöm be a VGA driverben, azonnal visszaáll. SC: BW pl. elég érdekes 800*600-ról kinyújtva
. Amúgy ez az egyetlen játék jelenleg, ami majdnem tökéletes, de scrollnál azért elmosódik és szétesik a kép.
-
Apophis
őstag
válasz
Hikvision #7395 üzenetére
Az meglehet, hogy az átszokás miatt inkább kínlódik otthon is TfT-vel. Az a bajom, hogy már rendes használt CRT-t sem lehet kapni, pedig mérföldekkel veri a TfT-ket minden szempontból, így mindneképp váltani kell. Szerencsétlen kis Samsungom már 2 sípolós szakaszon van túl, egyre rondább a képe, hamarosan megadja magát.
Amúgy a képe jó, bevilágítás van, de ez ebben a kategóriában természetes, ahogy a kamu betekintési szög is. Azt mondom, kiváló film és netmonitor. Nem tudom, visszaveszik-e egyáltalán, mert pixelhiba nicns rajta.
-
Apophis
őstag
Kikapcsolt V-Sync mellett ilyen 150-200-akat kapok, viszont durván csíkozódik a kép, így be kell kapcsolnom, szóval megvan a stabil 60 FPS, ami rég kevés. A 100 már elég, talán a 75 is elég lenne, ha ki tudnám sajtolni a panelből, de nem engedi. Profi gamer meg a büdös életben nem használ TfT-t otthon.
-
-
Apophis
őstag
Nem villódzik, de a FPS-t 60-ra limitálja, ami bőven kevés. A másik a pixelek lassú reagálása, ami az utánhúzást és motion blurrt generálja. Azaz forgok FPS-ekben, és alig látok valamit. Rárántom az ellefélre a célkeresztet, de az késik X ms-ot.
Mondok akkor konkrét példákat: TF2-ben csinálok egy 180+180 jumpot, de közben csak elmosódott masszát látok. Gyorsscrollozok DoW-DC-ben, dettó. Egyébként az RTS-eknek egyáltalán meg sem nőtt a belátható területe. CoD4-ben a mozgás darabos lett, gyors forgás szintén lehetetlen. War3-TfT nem tud 1680-at, így 1280-ba rakva valami irgalmatlan mouse lagot produkál, gondolom a nem-natív miatt.
-
Apophis
őstag
Egyáltalán nincs jobb, mert a sokszázezres példányok csak betekintésben és színekben jobbak (grafikai munkára).
Wwhy: nem az utánhúzás a gond, mert azt valóban alig tapasztalok (bár az IL2-sök mást mondanak). Két gond van: a motion blurr és a frissítés, pedig ezekben a 2232BW a top3-ban van. Hogy őszinte legyek, nem értem, hogy képes bárki ilyen monitorokkal játszani, de 100%-nak tartom, hogy pl. a profik csak a szponzorok miatt.
-
Apophis
őstag
válasz
Lacusch69 #7370 üzenetére
Amennyire meg lehet róla győződni a service menü alapján, Samsungos. Szimulátorokal nem játszok, de már egy sima RTS scrollozásnál is zavar, FPS-ek alatt meg vicc. Közepes rántásokat sem bír, irgalmatlan motion blurr, gyors célzásnál egyszerűen nem látok semmit. Állítólag meg lehet szokni, hát nekem nem sikerült. A másik probléma a 60Hz, elvileg tudna 75-öt is, de a CRT 120-a után mindegy, mert bőven kevés, komoly késéseket produkál. Esetleg valami letölthető, bevált profilt tud valaki mutatni? Hátha mégis én állítottam el valamit.
-
Apophis
őstag
Bekapcsoltam én mindent, egy napig konfiguráltam. Ráadásul ez Samsung paneles. Milyen játék? Bármilyen, kipróbáltam az összes feltelepített FPS-t és RTS-t, mind használhatatlan. Megrántom az egeret és késik, mintha mouse lag vagy smoothing lenne. Görgetek, késik. Egyszerűen CRT-vel nem egy kategória sebesség tekintetében (színekről ne is beszéljünk, de az játékban nem szempont).
-
Apophis
őstag
Egy napja nyúzok egy 2232BW-t, és azt kell mondjam, minden szempontból alulmúlja a régi CRT-t, úgyhogy vissza is viszem. Egyetlen kipróbált játék sem járt a játszhatóságnak akár csak a közelében. Nagy csalódás, marad a használt CRT.
-
Apophis
őstag
Pl ez a teszt is írja, hogy nincs HDMI, ugyanakkor ajánlja a monitort, bár játékra Iiyamát, ami itthon nem nagyon kapható.
Mindenesetre úgy látszik, eldőlt, 2032BW vagy 2232BW lesz, majd a pixelméret alapján döntök. , többen írták, hogy a 22"-t már egy méterről nézik, ami nekem elég távoli.Esetleg valaki, akinek sikerült Samsung paneleset beszereznie, megosztaná priviben, hol találta?
-
Apophis
őstag
-
Apophis
őstag
Samsung 226CW miben jobb a 2232BW-nél, ami megérne 20k felárat?
-
Apophis
őstag
Úgy egy éve próbáltam ki ismerős 21" középkategóriás TfT-jét, amit akkor játékra alkalmatlannak minősítettem az utánhúzás, eleve lassú reagálás miatt. Sajnos az ismerettségi körömnek nicns 22" wide monitora, illetve van egy prémium Eizo, ami a másik véglet, boltokban meg nem nagyon lehet tesztelgetni.
-
Apophis
őstag
Akkor asszem inkább beszerzek egy újabb használt 21" CRT-t.
-
Apophis
őstag
Valaki 22" wide monitorral foglalkozik játékkal komolyan? Külön érdekelne FPS és RTS playerek véleménye is.
-
Apophis
őstag
Samsung 223BW-től fölfele olyan 80k-ig mit érdemes venni elsősorba játékra (2ms), de nagyon fontos a színhűség is (már amennyire a kategória engedi). Esetleg más márkának van jelenleg hasonló ár/érték arányú modellje?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen autót vegyek?
- Dark Souls sorozat
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Linux kezdőknek
- Doctor Who (2005)
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- LG Ultragear 27GN60R (Garanciás)
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged