- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Nézd meg jobban: a tesztben és a hsz-ban is 2253LW és 2232BW van, nincs szó 2253BW-ről.
Ha 2253BW érdekel: tegnap vettem 2253BW-t, eddig: szép nagy, de nem színhelyes, kék háttérrel egy halott szubpixel, bevilágítás felül, RTC-t bekapcsolva ordináré nagy utánhúzás pl. mozgó színes szövegnél és egy kevés ghosting ablak mozgatásánál. Választ várok, hogy érvényesíthető-e a pixelhiba-garancia, ha igen, viszem is vissza.
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Vettem egy 2253BW-t.
Pixelhiba nincs, színek nagyjából elmennek (laikusként nem zavarja a szemem, kalibráló biztos mást mondana), viszont a tetején alapos bevilágítás. A széleitől kicsit beljebb kezdődik egy közepénél kb hüvelykujj vastagságú csík (most nem vagyok otthon, ha hazaérek, megmérem). Ez normális, vagy már súlyosabb hiba, próbáljam meg visszacseréltetni?
Kösz:
.mf -
.mf
veterán
válasz
#31342592 #8855 üzenetére
RTA mode 2-t próbáltad már? Agresszívabb RTC, gyorsabb is, mint az 1-es mód (ami átmenet RTC-nélküli és RTC-s között), viszont több hiba árán.
Xbitlabs-en a napokban volt egy teszt ennek a kistestvéréről (2053bw), ott a 100 nit-re, jóval csökkentett fényerő és kontraszttal már (TN-ek közt) jónak mondták a színvisszaadást.
Képélességet, színvisszaadást, gyorsaságot, (RTA2-es) utánhúzást milyennek értékeled? Én is erősen gondolkozom a 2253-ason, csak nagyon kevés még róla a review és a feedback.
-
.mf
veterán
válasz
skylaner #8771 üzenetére
Valahol én is itt tartok - bár már szűkíteni tudtam a kört, a 226BW, 2232BW, 2253BW (22"-osak) és a 2253LW (21,6") között vacilálok. Kár, hogy a 2253-asokról nem találni tesztet -- esetleg itt látott valaki róluk egy-két fórumhozzászólásnál bővebb infót?
Mostanában a review oldalak mintha kissé le lennének maradva... -
.mf
veterán
Jobb panel van benne, például.
Volt ph-n is teszt róla, bár ennél általában jobb értékeléseket szokott kapni szerte a neten review-kban.horvti (7159): Ah, a jó magyar disztribútorok. Nem elég, hogy itt majd' duplájába kerülnek, még a garanciával is szórakoznak?
Akiknek bajuk volt, próbálták a nemzetközi vevőszolgálatukat? Amerikában elég flexibilisek még pixelhibát illetően is; meg nem ártana tudtukra adni, hátha seggberúgják az itteni disztribútort, hogy az ő hírnevüket ezáltal rontja. -
.mf
veterán
válasz
Bandi18 #7138 üzenetére
Egy Samsung 223BW alig 1-2 ezerrel több, és van rá 72 órás pixelgarancia; valamint azt mondják, viszonylag jó a képe.
Minden monitoron van minimum D-sub csatlakozó, a videókártyádon is.
Ha 5700LE, akkor jól sejtem, hogy a procid sem egy mai darab? (Nincs a profilod kitöltve).
Ha nagy felbontású (720 vagy 1080p) filmeket akarsz nézni, akkor lehet, hogy a procid lesz a szűk keresztmetszet. A felbontás menni fog, a vidkarin 400MHz-es a ramdac, tehát 2048×1536-ot is tudna; viszont néhány nagyon magas bitrátájú 1080p-s filmhez erős processzor kell. -
.mf
veterán
válasz
birdpal #7121 üzenetére
>>"Akkor most már tényleg nem tudom milyen monitort vegyek!"
Nem vagy vele egyedül
226-tól csak az riaszt el, hogy ide S paneles szinte nem is érkezett, és úgy hallom, hogy CMO a többség. Azt is mondták már itt korábban, hogy kb 226 C < 2232C < 2232 S < 226 S a minőségi sorrend, 2232 C alapbeállításon pontatlan, de icc profillal már elég jó értékeket ad, szemben a 226 C-vel, ami még icc profilokkal sem teljesen egyenletes.
Szóval ezek után 2232-re hajlok, már a hülye formatervezése sem zavar annyira, csak még gyógyulófélben itthon vagyok, azért nem mentem még el venni. -
.mf
veterán
válasz
birdpal #7119 üzenetére
A szokásos: olcsó anyagok, konstrukció és dizájn (nyomógomb megnyomásakor elfordul, döntéskor recseg-ropog, ujjlenyomatgyűjtő fényes műanyag), TN betekintési szögei, nincsenek multimédia-csatlakozók, kikapcsolhatatlan fEngine, pontatlan gyári színbeállítások (4.8 átlag deltaE, de legalább egyenletes). Kalibrálva már jobb a színbeállítása, viszont csíkosodik/sávosodik. Szinte nincs is input lagje, és a színskála nagyobb részét fedi le, mint a többi TN.
Szóval vegyes a kép róla. -
.mf
veterán
válasz
B-L-A-C-K #7087 üzenetére
Ha jobban megnézed:
>>"Hol van 223BW, 226BW, 206BW és esetleg még néhány egymás mellett megnézhetően kiállítva? "
Szóval amint látod, már ebből az egész neten-panelnek-utánanézős dologból elegem van, most már csak a saját szememmel akarom látni, hogy ezek milyenek élőben és egymáshoz képest. Ahhoz viszont valami olyan hely kéne, ahol ezekből lehetőleg minél több ki van téve egymás mellé és össze lehet hasonlítani. E-digitalban amikor múltkor voltam, mintha csak 1-2 lett volna csak kint. Esetleg MM vagy EW?
-
.mf
veterán
Wáááágh
Elegem van a Samu panel-csereberéjéből.
Most már mindenről olvastam mindent, hogy bármelyikben bármilyen panel lehet, épp csak a Samu panelnak van a legkisebb esélye...
Hol van 223BW, 226BW, 206BW és esetleg még néhány egymás mellett megnézhetően kiállítva?
A 206BW-ben még mostanában is CMO panel van, vagy már jutnak AUO és Samu panelek is beléjük? (Vagy azokon még vannak cimkék?) Esetleg 22"-esekből előfordulnak nem CMO vagy Chungwa panelekkel szereltek is?
Üdv az őrület határáról:
.mf -
.mf
veterán
válasz
philoxenia #7072 üzenetére
Az túlzás - már alig emlékszek belőle valamire is, érteni még felrémlenek a dolgok előttem, de beszélni...
milyen gyorsan elfelejti az ember, ha nem használja
Lacush69: kösz, akkor majd még beleásom magam. Remélem a CFA-ból C nem CMO-ra utal
Azok a források, amiket olvastam, miszerint 21.6"-os panelt csak a Samu gyárt, remélem nem tévednek. De minden jó, ha a képe jó
(az utánhúzás engem annyira nem zavar, a mostani érezhetően lassú monitor inkább; valamint úgy hallottam, hogy 5ms-os társainál gyorsabb. Azért az vicces, hogy szinte sehol sincs egy review vagy teszt se róla...)
-
.mf
veterán
válasz
philoxenia #7059 üzenetére
A linkelt emberke is azt kérdezi, hogy milyen panel lehet benne, mert nem tudja a címke alapján kideríteni. Asszongy, hogy dominánsnak érzi a kéket, és kérdezi, hogy meg tudná-e valaki mondani a panel típusát, illetve azt, hogy a 226bw-nél használt állítások javítanak-e ennél is.
Más:
most olvastam egy olyat, hogy a 223BW-be való méretű panelt csak a Samsung gyárt, így az szinte garantált Samsung paneles, szemben a 226bw-, 206bw-, 2232bw-, 2032bw-vel, mert Európában ezeknek többségében AUO vagy CMO panel van. Meg tudja ezt 223bw-tulajdonos erősíteni?
Ha ez igaz, akkor megvan a következő monitoromha a "12ms"-os 3-4-5-éves lg-t túléltem, akkor ez már csak gyorsabb lehet, ... remélem
-
.mf
veterán
válasz
philoxenia #7053 üzenetére
Milyen panel van benne? Ebből kapható CMO-son kívűli panellal szerelt is idehaza?
Más:
megnézve a tulajdonságait, lemérve a leendő helyét, az a +4cm kicsit húzósan túllóg, de annyira nem vészesen. Mivel nem csak én használnám, hanem olyanok is, akiknek talán rosszabb a szeme, a 20" vs 22" pixelmérete mennyivel másabb/kényelmesebb? Most (3-4 éve) egy 17"-os van, a 0.264-hez képest milyen a 0.258 és 0.282? Valaki személyes tapasztalat?(Utolsó párszáz hsz között is szerepelt ez a kérdés, de nem volt rá válasz)
-
.mf
veterán
1680 * 1050 = 1 764 000 pixel
1280 * 1024 = 1 310 720 pixel
Tehát mindössze 34.58%-kal nagyobb; és az FPS-ekben a szélesebb látótér akár jobban is jön, mint a magasabb.
De ott van még a széles 19-es is (pl Samu 961bw):
1440 * 900 = 1 296 000
Tehát ennek még kevesebb pixele is van...
Kellőképpen elbizonytalanítottalak?
Akkor mégegyet bedobok: ha DVI-vel csatlakoztatod, akkor a vidkarinál be lehet állítani, hogy kisebb felbontást használjon, nem úgy, hogy nagyítja és torzítja, hanem úgy, hogy fekete csíkokat hagy mellette. Szóval pl egy 1680*1050 22"-es így lehet akár 1440*900 is csíkokkal alatta-felette-mellette, de a megjelenített kép kb 19-20"-es monitor méretéhez hasonlítható. Utána meg vissza. Egy 19"-esnél viszont már nem lehet növelni a képet...Asszem régen volt már szerencsém 20 vagy 21"-os CRT-hez, és ugyan elsőre tényleg kellett a fejem forgatni, de gyorsan hozzá lehetett szokni, és tetszett is. (A súlyát kivéve
)
Én speciel 20"-es 1680*1050 vételét tervezem, már csak azt kell kitalálnom, melyiket (206BW vagy 2032BW... hülye panel-mizéria...)
-
.mf
veterán
válasz
philoxenia #7045 üzenetére
Akkor ezt benéztem, bocs
-
.mf
veterán
válasz
philoxenia #7038 üzenetére
Azért még vannak mások is.
Legolcsóbb 24" PVA: Acer AL2416wb, depo szerint 67k [link]
Régi és nincs rajta DVI, de PVA.
(De lehet, hogy már ez is kifutóban van és szinte nem is lehet rendelni, ahogy a 102035W-vel is jártam...) -
.mf
veterán
Amíg nincs a piacon és nincs review, addig hiába kérdezgeted.
Annyit tudni róla, ami a specifikációknál van. Nagyobb kontraszt valószínűleg valami backlight-trükközéssel, tehát jórészt marketing, viszont 5ms-os panel, ami visszalépés a 206-ossal és 2032-essel szemben. Az az előnye még, hogy van bennük pivot funkció, már akinek ez hiányzott az újabb modellekből. -
.mf
veterán
>>"++ Pixelhibák. Örömmel láttam, hogy a fórumon senkinek sincs a halott pixelekkel gondja, vagy ha van, akkor a bolt szó nélkül kicseréli. Tényleg ilyen jó a helyzet? Az üzletek honlapjain csak elvétve látok pixelgaranciát, zéró (sub)pixeleset pedig szinte soha."
Sajnos messze nem ilyen rózsás a helyzet. Tudtommal csak a Samsung és az LG vállal 72 órás pixelhiba-garanciát; a többinél ilyen nincsen, csak az ISO szabvány szerint lehet visszavinni pixel-hiba miatt. Én is úgy látszik Samsungra fogok kényszerülni, mert a kinézett p-mva-s monitort azon az egy helyen, ahol még rendelik, nem lehet vásárlás előtt kipróbálni, tehát ha van rajta 0<x<4 fekete vagy fehér pixel, akkor megszívnám.
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Sajnos indulhat a keresés elölről:
a Belinea 102035W annyira kifutóban van, hogy az azt áruló boltok közül már csak egyben tudják megrendelni, a többi most fogja levenni az árlistáiról és már nem rendelnek; és abban az egyben viszont nem lehet vásárlás előtt kipróbálni.
Szóval úgy néz ki, hogy Samsung lesz belőle, a pixelgari miatt.
Melyiket érdemes ezek közül: 205bw, 206bw és 2032bw - vagy esetleg valami mást?
22" nem játszik, nem fér be; a felbontása meg ugyanakkora. 19" w-nél pedig még a jelenleginél is kisebb a felbontás. Felhasználás: játék, net, ritkán film.
Magasság-állítás sem fontos - tehát csak a panel minősége képe, bevilágítás, stb ilyesmik érdekelnek.
Az utolsó párszáz hsz-t végignéztem, nem találtam pont erre választ; és teszt sincs sok róluk (rég volt nagy monitoros round-up a ph-n...)Előre is kösz:
.mf -
.mf
veterán
válasz
philoxenia #6882 üzenetére
Ok, kösz.
A dolog önmagától megoldódott: a nagyker nem hozott, csak 1,5-2-hét múlva lenne leghamarabb... azaz kaptam annyi gondolkodási és utánajárási időt. Még ránézek a többi boltra, de mivel depo náluk "rendelésre"-t írt, és sztem ugyanattól a nagykertől szerzik, valszeg ott is csak akkor tudnak szerezni.
Sztem azért ilyen olcsó, mert régebbi széria, és jönnek az újabbak - azaz kifutó termék. -
.mf
veterán
válasz
philoxenia #6867 üzenetére
Kösz a választ!
Sajnos a 102035W eltűnőben van, kevés helyen találni, ott is mind csak rendelik. Pont azért választottam azt a boltot, mert eddig korrektnek hallottam őket - erre jött ez a meglepetés, hogy vannak ilyen fura dolgaik.
Sajnos a ph-s és máshol olvasott reviewkban (tudni én madzsar
) is azt olvastam, hogy nincs hozzá DVI kábel - cserébe huszonezerrel olcsóbb, mint a többi ugyanilyen p-mva paneles monitor. A lényeg csak ennyi: DVI kábel használata tud több hibát előhozni a monitorból, mint sima D-sub? Eddig csak a színskála/sávosodást hallottam egyes modelleknél (pl Dell 2007WFP rev03), van még ezen kívűl?
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Képzeljétek, hogy jártam tegnap:
Elmentem egy boltba 102035W-t venni; mivel a telefonjuk fél óra alatt 4 hívásnál is végig vagy foglalt volt, vagy nem vették fel, ezért zárásig nem akartam tovább várni, elindultam. Ott derült ki, hogy nincs a monitor, csak rendelni lehet.
A feketeleves viszont most jön: azt mondták, hogy vásárlás előtt nem lehet kipróbálniEz nekem nem tetszik, sőt, egy kicsit fura. Ha pixelhibás, akkor arra ott van a 3 nap - de ha pl. durva bevilágítási hibája van, akkor mi van? Ilyenkor melyik fogyasztóvédelmi szabályokra hivatkozhatok?
Más: DVI használata jár egyéb előnyökkel azon túl, hogy a képméretet jobban kezeli (mármint a sávok nyújtás helyett)? Mert elvileg a monitorhoz nem jár, csak D-sub, tehát azt külön kell venni - és úgy látom alaposan elkérik az árát.
Kösz:
.mf -
.mf
veterán
Kösz, a többi monitorrol már hallottam/olvastam itt-ott, csak azok mind kis híján 100e-be kerülnek, ami végzős egyetemistaként, még ha dolgozok is mellette, kicsit sok. :/ Ha a pénz nem lenne akadály, akkor már rég egy 2407WFP virítana mondjuk 8800GT SLI-vel egy rendes lapon
22"-es annyira nem érdekel, a felbontása, ami fontos (mostanában sokat fordítok), ugyanakkora; tehát marad csak az 5 cm-rel nagyobb képátló, ami pedig nekem nem ér meg ~10k-val többet.Holnap reggel megnézem, aztán reménykedek, hogy idővel nem lesznek vele bajok
Azért kösz a választ!
-
.mf
veterán
Egy ideje gondolkodok monitor-váltáson, és az AUO P-MVA paneles Belinea 102035W elég jónak tűnik, főleg a 67k-s árához képest. Azonban itt a ph-n pár topicban körbenézve kicsit vegyes a vélemény róluk: egyrészt az összeszerelés minősége, másrészt a csak ISO-szerinti pixelhiba-garancia ellensúlyozza a jó árat és a néhány pozitív tapasztalatot.
Mi róla/róluk a vélemény?
Esetleg valami más nem-TN 20" széles monitort 75k körülig?
(Annál több nekem sok, ha nincs bajom az ősrégi LG1730S-emmel, akkor újabb és jobb TN-es is jó lesz, abból pedig már 60k alatt kapni rendeseket).Ma délután, legkésőbb holnap reggel elrohannék érte, remélem egy-két gyors válasz érkezik addig.
Kösz:
.mf
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged