Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaal
őstag
válasz
old_artist #13536 üzenetére
Ötvenért tuti nem fogom eladni, ha meg találnék egyet 40-ért akkor inkább vennék belőle még egyet. Nagyon elégedett vagyok vele, csak hát jól jönne pár plusz coll.
-
Khaal
őstag
Nézegettem a monitorárakat és találtam ezt az LG W2600HP-BF monitort. Komoly, hogy már 26"-os IPS paneles monitort kapni 120 ezer forint körüli áron?
Van egy Fujitsu-Siemens S20-1W monitorom (20" P-MVA panel, 8ms g2g, aluminium ház), azt mennyiért tudnám eladni szerintetek?
-
Khaal
őstag
válasz
old_artist #13516 üzenetére
-
Khaal
őstag
válasz
Richter36 #9415 üzenetére
Közben rájöttem pár dologra és kicsit faragtam a beállításokon. Ajánlom fiyelmedbe ezt a hozzászólást: [link]
Vagy ha így jobban tetszik:
@-moz-document domain('prohardver.hu'), domain('mobilarena.hu'), domain('logout.hu'){
#fo {width:1657px !important; background: url(http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/bcg1680.gif) !important;}
.menu_foot {width:1657px !important; background: transparent url(http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/foot_bcg_full1680.png) no-repeat scroll top !important;}
.mapromo {background: #CAEFBD url(http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/content_pbox_bcg_ma1680.png) repeat scroll 0% 50% !important;}
.itpromo {background: #DEEBF5 url(http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/content_pbox_bcg_it1680.png) repeat scroll 0% 50% !important;}
.lopromo {background: #E1A6A6 url(http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/content_pbox_bcg_lo1680.png) repeat scroll 0% 50% !important;}
#top {width: 1410px !important;}
#top #topcontent {width: 1657px !important;}
#fo #midh {width:1320px !important }
#top {width:1657px !important }
.menu_nw span .menu _sid {width:1657px !important }
.menu_nw .menu_foot {width:1657px !important }
.menu_nw .menu_sp {width:1657px !important }
.mid723 {width:1657px !important}
.menu_sid {width:1657px !important }
.uziblokk {width:1318px !important }
.uzik .uzi {width:1183px !important }
.uzik .uzi p, .uzik .uzi pre {width:1183px !important }
.forum table {width:1318px !important }
.cikkek {width:640px !important;}
.promo {width:432px !important;}
.hirek {width:640px !important;}
.forumok li.arcok {width:120px !important;}
.rovat {width:640px !important;}
.mid728 {width:1657px !important;}
.mid468 {width:1320px !important;}
.text620 .hirdetes {width:1320px !important;}
.forumok li.level1 {width:600px !important;}
.forumok ul li {width:60px !important; padding-left:10px !important;}
.msgs .uzik .uzi {width:500px !important;}
.input textarea {width:744px !important;}
.input {width:820px !important;}
.user {width:660px !important;}
.msg {width:660px !important;}
} -
Khaal
őstag
válasz
Mákos7észta #8909 üzenetére
Nekem Fujitsu-Siemensem van, ezen csak a digitális csatlakozásnál amúgy se számító dolgok vannak letiltva (auto adjust, kép méret és elhelyezkedés..stb) fényerő, kontraszt, színek továbbra is állíthatóak, lehet a Samsungokon ez máshogyan van (van olyan Samsung is, amin egyáltalán nincs OSD, csak driverből lehet állítani).
-
Khaal
őstag
válasz
Csabee. #8906 üzenetére
Hátterekkel, meg a 2D-vel nem lesz semmi gond, csak a megfelelő képarányú felbontást kell használni.
Ha DVI-s monitort veszel, akkor be lehet állítani, hogy ne húzza szét a képet, hanem kétoldalt, vagy körben fekete kerettel mutassa. Az új játékok viszont 90%-ban támogatják a szélesvásznú felbontásokat is.
Filmezésnél meg egyértelműen sokkal jobb, kivéve ha 4:3-as tvsorozatokat vagy régi tvfilmeket nézel.Mákos7észta: Valószínűleg a DVI miatt nem elérhetőek az OSD beállításai (konkrétan az auto adjustnak pl. nincs is értelme DVI mellett). A vga driveréből, vagy a monitor programjából elvileg tudnod kéne állítani a színeket, kontrasztot, egyebet.
-
Khaal
őstag
Mint írtam igazából azt se nagyon tudom melyik sor mit jelent (ezért is van szétcsúszva a logoutos kezdőlap).
1920-ra csak annyi hogy át kell írni a számokat, én 1680-ra kísérletezéssel csináltam az 1440-es alapján, de mivel a monitorom nem tud nagyobbat 1920 esetében a kísérletezés nem működne. Ezen is lenne még mit finomítani, egy pár dolog el van csúszva pár pixellel, majd talán megcsinálom később ha lesz hozzá kedvem. -
Khaal
őstag
Kakumix által készített 1440x900-as style:
@-moz-document domain("prohardver.hu"), domain("mobilarena.hu"){
#fo {width: 1410px !important; background: url(http://members.chello.hu/gombos.zsolt/prohardver/bcg-forum_1410.gif) !important;}
.menu_foot {width:1410px !important; background: transparent url(http://members.chello.hu/gombos.zsolt/prohardver/foot-bcg_full_1410.png) no-repeat scroll top !important;}
.mapromo {background: #CAEFBD url(http://members.chello.hu/gombos.zsolt/prohardver/content-pbox_bcg_ma_1410.png) repeat scroll 0% 50% !important;}
.itpromo {background: #DEEBF5 url(http://members.chello.hu/gombos.zsolt/prohardver/content-pbox_bcg_it_1410.png) repeat scroll 0% 50% !important;}
.lopromo {background: #E1A6A6 url(http://members.chello.hu/gombos.zsolt/prohardver/content-pbox_bcg_lo_1410.png) repeat scroll 0% 50% !important;}
#top #topcontent {width: 1410px !important;}
#fo #midh {width: 1070px !important;}
.uzik .uzi {width: 950px !important; float: none !important;}
.uzik .uzi p {width: 920px !important;}
.cikkek {width:520px !important;}
.promo {width:348px !important;}
.hirek {width:520px !important;}
.forumok li.arcok {width:100px !important;}
.hirek h1 {width:420px !important;}
.rovat {width:520px !important;}
.mid728 {width:1410px !important;}
.mid468 {width:1046px !important;}
.text620 .hirdetes {width:1046px !important;}
.input {width:790px !important;}
.user {width:560px !important;}
.msg {width:560px !important;}
.forum table {width: 1065px !important;}
.uziblokk {width: 1065px !important;}
}Általam 1680x1050-re félig átdolgozott style:
@-moz-document domain('prohardver.hu'), domain('mobilarena.hu'), domain('logout.hu'){
#fo {width:1657px !important }
}Ha van hozzá türelmed ezt kell folytatni, értelemszerűen 1920x1200-nak megfelelően.
Firefox3-mal meg már rá lehet zoomolni az oldalra, mondjuk a képek, ábrák úgy eléggé elmosódnak (meg mellesleg minden bazi nagy lesz).A greasemonkeys verzió nálam FF3 alatt csak annyit tesz hogy kinyomja szélülre a jobboldali menüsort.
-
Khaal
őstag
-
Khaal
őstag
Bár én személy szerint nem látom értelmét ennyi kijelzőnek, azt tudom ajánlani vegyél egy mezei 1920x1200-as felbontású monitort, kösd a gépre DVI-vel és álítsd be az 1920x1080-as felbontást, plusz a driverben, hogy ne húzza szét a képet a monitoron. Mondjuk nem tudom, hogy ez működne-e ilyen formában is, de így 2 vékony fekete csíkkal megúsznád a dolgot, nem torzulna, homályosodna el semmi.
Hogyan fogod egyébként rákötni a 4 kijelzőt a gépre? 2 vga kártyád van? -
Khaal
őstag
válasz
MohaMárk #8352 üzenetére
Sima analóg kábellel (d-sub) a wide monitorok széthúzzák a sima 4:3 és 5:4 arányú képet. Tehát ha egy játék csak pl. 1024x768-at tud, akkor vízszintesen megnyújtja a képet a monitor, hogy kitöltse a rendelkezésre álló helyett, a körből ovális lesz, a négyzetből téglalap...stb.
Ha viszont DVI-n van rádugva a monitor, akkor Ati és Nvidia kártyák driverprogramjában be lehet állítani, hogy hogyan akarod megjeleníteni a natívnál kisebb felbontású jelet. Beállíthatod, hogy ne nyújtsa meg a képet (ekkor kétoldalt fekete csík lesz), vagy hogy a monitor közepére helyezze (körben fekete kerettel).
Nem wideból elég ritka a 20"-as, nem hiszem, hogy lenne ilyen olcsón.
A 20-22"-es wideoknak általában ugyanaz a felbontása, bár emiatt mondjuk a 20"-ason elég picik a betűk. -
Khaal
őstag
válasz
MohaMárk #8350 üzenetére
Még egy-két ezrest tegyél hozzá szerintem és DVI-set vegyél, a jövőre gondolva. Plusz így széthúzott kép nélkül is játszani tudsz a wide felbontásokat nem támogató játékokkal is.
Azt mondják a 2ms és 5ms közötti különbség nem észlelhető, a dinamikus sokezer az egyhez kontraszt meg sokszor inkább csak zavaró hatású. 700:1 valós kontraszt és 5ms válaszidő általában már megfelelő.
Igaz majdnem 56 ezer, de sokan ajánlják: Samsung 223BW.
Esetleg 20"-as nem lenne elég? 50 ezerből kijönne egy igényesebb darab is. -
Khaal
őstag
A minőséget meg kell fizetni, sajnos ez a helyzet. Az otthoni P-MVA paneles 20"-as FuSimon nincs bevilágítás pl. (na jó egy nagyon kevés a sarkokból, de messze van a zavarótól), a munkahelyi Samsung 740N-esek pedig katasztrofálisak ebből a szempontból. Mondjuk két ugyanolyan márkájú és típusú monitor között is lehet különbség bevilágításban, attól függően épp hogy sikerült az összeszerelés az üzemben.
-
Khaal
őstag
Nem kell komoly gép, ha csak 2D-ben akarod használni, már egy geforce 5200 vagy radeon 9000 is simán tudja az 1920x1200-as felbontást.
X-Boxhoz nem árt hdmi csatlakozós monitort választani (már ha van a x-boxodon hdmi), meg olyat ami tud 1:1 pixel mappingot, vagyis nem húzza szét a képet. Mondjuk 16:10 és 16:9 között nincs nagy torzulás. -
Khaal
őstag
A teszt szerint ez a Iolair nagyon jó. A baj annyi, hogy csak pixmania árusítja. De ha ezt bevállalod akkor bestbuy. Egyébként 100 körül 24"-es nagyrészt csak TN-es van, mondjuk találni köztük már 5ms-est is, ha nagyrészt játék lesz akkor azok között is találhatsz megfelelőt. Mondjuk én 24"-ben már nem vennék TN paneles monitort. Ha már GX2-re van zseton akkor ne sajnálj rákölteni pár tízezret pluszban, egy jó monitor tovább kiszolgál mint egy vga.
Esetleg ITT is rákérdezhetsz. -
Khaal
őstag
válasz
Atlantis #7864 üzenetére
USB hub van rajta, nagyrészt fekete, 20" és 1680x1050-es. Hang be és kimenet nincs rajta, külön lehet hozzá hangszórót venni, de azon se biztos, hogy van fülhallgató aljzat.
20"-asok között másik usb hubos monitorról nem tudok, talán a P201-es Asuson van, az is elég jól felszerelt.
Persze lehet egyszerűbb egy megfeleő billentyűzetet találni, láttam már olyanokat amiken van usb és hang kimenet meg mikrofon is. -
Khaal
őstag
A 20"-as widenak még kisebb a pixelmérete mint a sima 17"-esnek. Ha egyszer láttál egy háttérképet natív 1680x1050-ben meg mondjuk 1280x800-ban akkor már észrefogod venni a különbséget. Márpedig le kell venned akkorára a felbontást ha legalább akkora betűket akarsz mint amik most vannak. Inkább rakj félre még egy kis pénzt és vegyél egy 22"-est, vagy válthatsz Vistára, az már nagyobb felbontásokra is optimalizálva van.
-
Khaal
őstag
Tény, hogy elsőre nagyon picik voltak a betűk, de aztán egyre jobban megszoktam, és a linkelt képen is látható, hogy teljesen jól ki lehet használni a plusz felületet. Általában nem natív felbontásban se olyan rossz a helyzet, de mindenképp rosszabb a kép mint natívban. Elmosódott, szellemképes, homályos, nem szélesvásznú felbontást használva torzított, nyújtott lehet a kép. A kisebb pixelméret finomabb képet jelent, de a karakterek, ablakok, képek minden kisebb is lesz értelemszerűen.
-
Khaal
őstag
Szerintem officehoz is ki lehet használni a nagyobb felbontást.
-
-
Khaal
őstag
válasz
szeva000 #7570 üzenetére
Dell 2007WFP esetleg? Olcsóbb és wide. Vagy inkább 4:3-asat akarsz? A szélesvásznúság előnyei leginkább filmnézéskor jönnek ki szerintem, meg a játékoknál (néhány kivételtől eltekintve). Internetes oldalak még leginkább 4:3-ra, vagy 1024x768-ra vannak optimalizálva, persze egy 16:10-es monitoron ki tudod oldalra rakni az oldal mellé a kedvenceket, előzményeket, esetleg zenelejátszót...stb.
Színhűségben az általad beírt monitorok nem nyújtanak sokat, kivéve a Samsung 971P-t, meg a Dellt (mivel azok nem TN-es panelllel vannak szerelve). A 226CW szerintem nem éri meg az árát, a többit nem igazán ismerem, de szvsz a két Dell közül válassz inkább. -
Khaal
őstag
Számít a monitor is, pl ha dsubbal van összekötve és nem bírja a géped a natív felbontást akkor nem mindegy hogy milyen minőségben nagyítja fel a képet a monitorod. Na meg egy ócska monitoron a sötétebb színvilágú játékok sokszor csapnivalóan nézhetnek ki (vagy fakó minden, vagy az égvilágon semmit se látsz).
Persze ha csak geforce2-d van akkor lehet bármilyen jó a monitor....Fujitsu Siemensen, Geforce 7300GT-vel egyébként állatira jól néz ki a Max Payne (főleg egy geforce2 + 14" CRT pároshoz hasonlítva).
-
Khaal
őstag
Ha a saját monitorom alapján ítélkeznék, akkor számomra a Fujitsu Siemens lenne a legjobb monitorgyártó.
Persze tudom, hogy nem az, a legtöbb monitorja nem éppen csúcs, jelenleg nincs is olyan a piacon ami valamilyen szempontból kiemelkedő lenne. -
Khaal
őstag
válasz
pron_ego #7446 üzenetére
Mire tervezed használni? A szolgáltatás listája szép, de sajnos ez is TN paneles, a 10000:1 meg ugye dinamikus kontrasztot takar, és ne felejtsük el, hogy ezt 400 cd/m2 érték mellet éri el.
Ha nem kell a HDMI, meg a minden irányba állítható talp, akkor a 245B-vel vagy más olcsóbb 24"-es TN-essel jobban jársz, de ez szigorúan szvsz.
"24” wide LCD monitor, amely professzionális és grafikai használatra is kiváló" Muhaha. Akkor a 245T-t minek gyártják?
-
Khaal
őstag
-
Khaal
őstag
válasz
gardener #7426 üzenetére
A korai szériás 2407-eseken (és azt hiszem 2007-en is) a színátmentek nem voltak tökéletesek, lényegébben sávosodott mint atom, azt hiszem A04-re kijavították, de még azon is csak részben (csak egy módban működött normálisan). A HC ghostingjáról meg van pár video a neten, meg mintha lenne saját topikja is a monitornak, ott szerintem több infót találsz.
-
Khaal
őstag
válasz
gardener #7414 üzenetére
A HC az új modell, kijavították a gradienses hibát, viszont volt panasz rá overshot miatt (élőben nem láttam, de szerintem kicsit fel lett fújva a dolog). Mintha olyat is halottam volna, hogy sima 2407-ből volt IPS panels is, a HC meg S-PVA.
Keress rá, úgy emlékszem mintha a 8800-asoknak lettek volna gondjaik ezzel a funkcióval valamelyik driververzióval.
Bocs, de most csak ennyit tudok hozzászólni mindkettő kérdéshez...
-
Khaal
őstag
válasz
shouryuken #7108 üzenetére
[OFF]Köszi.
Hmmm... lehet mégiscsak eladom a monitorom, nem lenne rossz az a plusz 4".Utánhúzás, ghosting, overshot ezekről még kérnék majd véleményt egy kis használat után, kiváncsi vagyok mennyi igaz a hisztériából.[/OFF]
-
Khaal
őstag
válasz
shouryuken #7105 üzenetére
A tapasztalatokra én is kiváncsi lennék, mivel nekem jelenleg is egy s20-1w-m van, és gondoltam rá, hogy lecserélem egy 2407-re. Főleg a bevilágítás és a fekete milyensége érdékelne, na meg az anyagok / összeszerelés minősége (a teljesen fém FuSihoz hasonlítva eddig minden általam látott monitor kiábrándító volt).
-
Khaal
őstag
-
Khaal
őstag
Ha már 19" wide és színhűség akkor szerintem Samsung 961BW. Csak annyit mondok, hogy ez PVA paneles, a 931CW meg TN-es. És még a 65 ezres keretbe is belefér.
-
Khaal
őstag
Sajnos az USA beli és az itthoni Dell árak egyáltalán nem fedik egymást. Ahogy nézem a 2007wfp most tényleg mindenhol 100 körül van.
Annak idején amikor a FuSIt vettem én is spórolhattam volna 15 ezret, ha csak egy héttel korábban eszmélek és megrendelem. Mondjuk nekem megérte a magasabb árat is.
-
Khaal
őstag
válasz
shouryuken #7080 üzenetére
Ha a monitor elektronikája, szoftvere tudja akkor lehetségen dsubon is, de ilyen funkció ha jól emlékszem csak a Dell 2007-ben van, meg talán valamelyik LG-ben. Alapból a legtöbb monitor a dsubon kapott jelet széthúzza teljesképernyőre.
-
Khaal
őstag
válasz
BIGPETY #7061 üzenetére
Egyikből se ajánlottak a régebbi sorozatok. Pontosan most nem emlékszem, de azt hiszem 2007-nél rev03 feletti, 2407-nél meg érdemesebb az új 2004wfp-hct választani. Szóval olyan helyen kell vásárolni, ahol nem az egy évvel ezelőtt bekészletezettet adják, hanem egy friss darabot.
2007-ből meg volt S-PVA és S-IPS paneles is, bár az újabbak azt hiszem már mind IPS-ek. -
Khaal
őstag
válasz
bogingrol #6971 üzenetére
Ha tényleg fontos a színhűség, szerintem ne vegyél TN-es monitort.
Samsung 961BW
Belinea 102035W
Belinea 102030W (ugyanaz mint a másik, csak nincs DVI)
Philips 200w6cs
Fujitsu Siemens S20-1W
Asus PW201
Dell Ultrasharp 2007WFP (a régebbi szériákkal viszont sok volt a gond)
Philips 200WP7ES
Viewsonic vx2025wm
Samsung 215TW (az overdriveja zavaró lehet)
Ezek ugyan nem 22"-esek, de elvileg már mind 100 ezer alatt kapható. -
Khaal
őstag
válasz
shouryuken #6858 üzenetére
A bevilágítás nálad is a négy sarokból kiinduló csóvaként látszik? Egyébként milyen beállításokkal használod? Nálam brightness 29, contrast 25. A fura az, hogy néha a vga elállítja picit a saját beállításait és akkor egy bizonyos árnyalatnál durván sávosodik néhány szín.
Én mindenesetre el nem cserélném az S20-1W-met egy TN-paneles monitorra, meg semmilyen másra se. Na jó esetleg egy nagyob méretű S-IPS-esre, de alumíniumból legyen
.
-
Khaal
őstag
Nekem az ugyanezzel a panellal szerelt Fujitsu Siemens S20-1W van. A panel kimondottan jó szerintem, a színei korrektek, a feketéje nem tökéletes, de TFT-k között jónak mondható, a betekintési szögei alázzák a TN-ekét, a 8msec már bőven jó játékra is, a Fusiban a bevilágítás is alig észrevehető, mondjuk a Belineán ez már lehet más.
Viszont TN-esből ennyi pénzért kapsz 22"-est is, ha csak a méret számít.
Összefoglalva: sokkal jobb betekintési szögek, jobb színek, mélyebb fekete a TN-ekhez képest.
Ennyi pénzt (67k), szerintem simán megér.
Más nem TN-es 20"-asok:
Philips 200w6cs
Philips 200WP7ESFujitsu Siemens S20-1W
Asus PW201
Viewsonic vx2025wmUtolsó 3-ban ugyanaz a P-MVA panel van, mint a Belineaban.
-
Khaal
őstag
Ha van rajt DVI csatlakozó, akkor azzal kell összekötni és oldalt két fekete sávval, torzítás nélkül tudsz játszani.
Érdemes körbenézni WSGF-en is, hátha van hozzá megoldás.
Ha a játék felajánlja akkor az 1280x800 az igazi, de 1280x720 is megteszi.
Amennyiben egyik se járható út akkor pedig állítsd be és nézd meg neked melyik tetszik jobban.
A 19"-es wide TFT-k felbontása általában 1440x900.
1280x1024 több képpont, viszont az 1024x768 képarányban közelebb áll a 16:10-hez (1280x1024 - 5:4, 1024x 768 - 4:3). Az 1280x1024-et nem is biztos, hogy meg tudja jeleníteni a monitorod (több sor mint ami kiférne). -
Khaal
őstag
Ha használt is jöhet:
19"-20"-21"-es wide PVA/MVA/IPS paneles monitorok:
Samsung 961BW
Belinea 102035W
Belinea 102030W (ugyanaz mint a másik, csak nincs DVI)
Philips 200w6cs
Fujitsu Siemens S20-1W
Asus PW201
Philips 200WP7ES
Viewsonic vx2025wm
Samsung 215TW (az overdriveja zavaró lehet)
Samsung 214T (ez elég drága szerintem)Valamint a 24"-esek nagy része S-PVA vagy S-IPS paneles, bár most már ott is terjed a TN.
Voltak még sima 5:4-esben 17" és 19"-es S-PVA monitorai a Samsungnak pl. (970P azt hiszem, de ebben nem vagyok biztos). -
-
Khaal
őstag
Amikor én vettem monitort a 20"-as P-MVA-m kb 10 ezerrel többe került mint egy olcsó 22"-es TN-es. Én a jobb minőséget választottam a nagyobb képmérettel szemben (mondjuk eltartott egy ideig mire megszoktam a pici pixeleket, de valamit valamiért).
Sajnos most már nem igazán van választási lehetőség, TN vagy az a pár ritka fecske ami még kapható (Dell 2007wfp, Samsung 961bw).
A gond ugye akkor kezdődik amikor a nagyobb monitort már nem csak szépen pont szemben leülve akarja nézni az ember. -
Khaal
őstag
válasz
Bagira01 #6710 üzenetére
Ennyi pénzért nem kapsz nagyobbat, 1080p-t is meg tudja jeleníteni.
Ugyanakkor csak d-sub van rajta és a TN panelnek köszönhetően a betekintési szögei se túl jók.
720p-s filmekhez és xbox360-hoz én inkább egy 26"-os LCD-tvt ajánlanék, igaz még mindig 100 ezer fölött vannak azt hiszem. -
Khaal
őstag
Ez szerintem nagyon szubjektív dolog. A régi tftm, egy 1998-as IPS paneles darab volt, olyan 30-40ms körül lehetett a válaszideje, engem mégse zavart. Van aki azt mondja, hogy a 2ms és 5ms közötti különbséget is látja.
Ráadásul a különböző technológiájú paneleken máshogyan látszik az utánhúzás is.Most sikerült még jobban elbizonytalanítanom azt hiszem
.
Szerintem a 8ms már simán jó, de ez szigorúan a saját véleményem.Megkérdezhetem mennyiért tudod beszerezni az Eizot?
-
Khaal
őstag
22-esben szinte csak és kizárólag TN paneles van, kivétel az Eizo amit írtál, az ára valószínűleg a csillagos égben van, illetve a nem rég linkelt Lenovo, a típusszámát nem tudom, de volt róla hír itt phn, az viszont 1920x1200-as felbontású.
Szóval szerintem 22"-esben nem éri meg nem TN-esre vadászni. Ha a felbontás fontos, akkor a 20"-asoknak is ugyanannyi, azokból még van pár P-MVA-s vagy IPS-es monitoro a piacon (Dell, Belinea, Viewsonic, a típusszámokat nemrég írtam egy hozzászólásomban). Ha van rá keret, akkor meg 150 körül már kapni jóféle 24"-est (Dell 2407WFP), afelett meg elég bő a választék. -
Khaal
őstag
Firefoxhoz a stylish nevü kiegészítőt kell felrakni, és keresni prohardverhez stílust. Az 1440x900-as kész van, kakumix nevű fórumtagnak hála. Én elkezdtem átírni 1680x1050-re, de egy ideje nem foglalkoztam vele, jelenleg félkész állapotban van (fórumok jók, de a hírek és a főoldal szétesik).
A Firefox topicban le van írva hogyan kell megcsinálni a stylish plugin nélkül, a kód ami kell a következő:
@-moz-document domain("prohardver.hu"), domain("mobilarena.hu"){
#fo {width: 1410px !important; background: url(http://members.chello.hu/gombos.zsolt/prohardver/bcg-forum_1410.gif) !important;}
.menu_foot {width:1410px !important; background: transparent url(http://members.chello.hu/gombos.zsolt/prohardver/foot-bcg_full_1410.png) no-repeat scroll top !important;}
.mapromo {background: #CAEFBD url(http://members.chello.hu/gombos.zsolt/prohardver/content-pbox_bcg_ma_1410.png) repeat scroll 0% 50% !important;}
.itpromo {background: #DEEBF5 url(http://members.chello.hu/gombos.zsolt/prohardver/content-pbox_bcg_it_1410.png) repeat scroll 0% 50% !important;}
.lopromo {background: #E1A6A6 url(http://members.chello.hu/gombos.zsolt/prohardver/content-pbox_bcg_lo_1410.png) repeat scroll 0% 50% !important;}
#top #topcontent {width: 1410px !important;}
#fo #midh {width: 1070px !important;}
.uzik .uzi {width: 950px !important; float: none !important;}
.uzik .uzi p {width: 920px !important;}
.cikkek {width:520px !important;}
.promo {width:348px !important;}
.hirek {width:520px !important;}
.forumok li.arcok {width:100px !important;}
.hirek h1 {width:420px !important;}
.rovat {width:520px !important;}
.mid728 {width:1410px !important;}
.mid468 {width:1046px !important;}
.text620 .hirdetes {width:1046px !important;}
.input {width:790px !important;}
.user {width:560px !important;}
.msg {width:560px !important;}
.forum table {width: 1065px !important;}
.uziblokk {width: 1065px !important;}
}Ha valakinek van kedve folytatni, itt az én verzióm:
#fo {width:1657px !important }
}De ha visszakeresel azt hiszem már ebben a topikban is beszéltünk a dologról.
-
Khaal
őstag
800x600 vagy 1024x768 nem nyerő ekkora natív felbontással rendelkező monitorokon, mosott, homályos lesz a kép. Wideon meg ezek a felbontások vagy széthúzva jelennek meg, vagy kétoldalt fekete csíkkal. 1280x800 általában még elfogadható, ez alá nem érdemes menni.
Lehet, hogy rosszul tudom, de az tft-k 60hz-es képfrissítése miatt max 60fpst lehet elérni velük, nem? -
Khaal
őstag
válasz
masterful87 #6432 üzenetére
A Viewsoniccal nincsen semmi gond, csak nekik is vannak egyszerűbb, olcsóbb és komolyabb, drágább monitoraik is. A "VA" jelzésüek az olcsó "value" sorozatba tartoznak, ennyi.
A Full-HD S-PVA paneles Lenovohoz nem fűznék nagy reményeket, ha be is lehet szerezni itthon, valószínűleg csillagászati áron adják.
-
Khaal
őstag
20-asban szinte kizárólag TN-est kapni csak mostanság, kivétel a Dell 2007WFP, ha sikerül kifogni 80 körül, de ebből új szériásat kell venni, a régebbi darabokkal voltak gondok. Esetleg Belinea 102035W, Philips 200WP7ES, Viewsonic vx2025wm, Asus PW201, philips 200w6cs, FuSI S20-1W, de ezekt inkább már csak használtan lehet megtalálni, kb 80-100 ezer között.
24"-ben az Acerek a legolcsóbbak, persze itt oda kell figyelni, mert az újabb szériákba már az Acer is TN-t rak, bár ha jól tudom az AL2423-akba még nem, de azt valaki megerősíthetné. Mindenképp érdemes rászánni azt a pár ezer forintot pluszba a DVI-s verziókra.
Kicsivel 150 felett meg már kapható a Dell 2407WFP. Milyen problémákra gondolsz? A ghosting kicsit túl volt hypeolva, ahogy olvastam szinte észrevehetetlen (kb mint a 2ms vs 5ms). Ha a méret a lényeg, nem a felbontás, akkor meg 150 körül már korrekt 26"-os LCD-TV-ket is kapni. -
Khaal
őstag
Szerintem a monitor nem szolgáltatás. Az meg már az üzlet baja, hogy mit csinál a visszaküldött monitorral.
A 8 nap tudtommal azért lett kitalálva, mert bizonyos esetekben (mint pl. a webshopból rendelés), nem tudod személyesen megnézni, kipróbálni az árut, a weblapon leírtakra támaszkodva rendeled meg. A boltban is kibonthatod, megnézheted a monitort, kérésre rá is dugják egy gépre. Persze biztos van olyan bolt ahol ezt nem vállalják, és van ilyen webshop is. Viszont szerintem a kérdéses boltnál a leírtak alapján nem gond ha kibontod a monitort, csak legyen meg minden cucca, és úgyanúgy csomagold vissza, ahogy kaptad. -
Khaal
őstag
A 370/2004. (XII. 26.) Korm. rendelet (az üzleten kívül fogyasztóval kötött szerződésekről és az üzleten kívüli kereskedés folytatásának egyes feltételeiről) tartalmazza a 8 napos elállási jogot.
"4. § (1) A fogyasztó nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől.
(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát a szerződéskötés, vagy ha ez későbbi, az
áru kézhezvételének napjától gyakorolhatja.
(3) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó
nyilatkozatát a határidő lejárta előtt postára adja.
(4) Az (1) bekezdés szerinti elállás esetén a fogyasztó nem köteles megtéríteni az árunak azt az
értékcsökkenését, amely a rendeltetésszerű használat következménye, és nem köteles az áru
használatáért használati díjat fizetni. Az átvett áru neki felróható értékcsökkenéséért azonban
helytállni tartozik.
(5) A fogyasztó (1) bekezdés szerinti elállása esetén az eladó nem köteles az átvett vételár,
illetve a szolgáltatás díja után kamatot fizetni.
(6) Nem gyakorolhatja az (1) bekezdés szerinti jogát a fogyasztó, ha az árut nem tudja teljes
egészében visszaszolgáltatni. Ha azonban részben vissza tudja azt szolgáltatni úgy, hogy a
megmaradt rész értéke és használhatósága nem csökkent, a vételár arányos részének
visszaszolgáltatását követelheti.
(7) Ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződést részben teljesítették, a fogyasztónak a díj
visszafizetésére vonatkozó követelésével szemben az eladó követelheti a szolgáltatás már
igénybe vett részére arányosan járó díjat. Nem gyakorolhatja az (1) bekezdés szerinti jogát a
fogyasztó, ha a szolgáltatást már teljes egészében igénybe vette.
5. § A fogyasztó a 2. és 4. §-ban meghatározott jogairól érvényesen nem mondhat le."Nem tudom mi értelme lenne a 8 napos elállási jognak, ha használatba vett terméket nem vennének vissza. Nézegethetem 8 napig a cucc dobozát és ha nem tetszik, akkor visszaküldhetem?
Szerintem az, hogy megy pár napot a monitor nem róható fel értékcsökkenésként. -
Khaal
őstag
A kérdéses webáruház azt írta használatba veheted.
Az fvf oldalán ezt találtam:
"Jó, ha tudjuk…
…hogy a weboldali tájékoztatásnak ki kell
térnie arra is, hogy az internetes megrendelés
és termékkiszállítás esetében a termék
átvételétől számított 8 munkanapon belül
a fogyasztót úgynevezett indokolás nélküli
elállási jog illeti meg. Meghatározott
esetek kivételével — amelyekről szintén
információt kell adnia a webáruház
üzemeltetőjének — tehát az elálláshoz
nem szükséges, hogy a termék hibás, vagy
bármely okból kifogásolható legyen. "Szoftvert pl. nem vesznek vissza ha már ki van bontva (ez érthető is, szerintem).
-
Khaal
őstag
BSPlayer nagyon jó ilyen téren. O betüt megnyomod automatikusan kiteszi maximális méretűre a képet, illetve + és - gombokkal tudod állítani te is, ha mondjuk nem 16:9-es hanem szélesebb képarányú, vagy esetleg be vannak kódolva a fekete csíkok is. Én a 16:9-es filmeket szinte mindig kirakom teljes képrenyőre, azokból alig valamit vág le kétoldalról.
8 nap elállás akkor is érvényes ha kibontottad a cuccot, csak ne legyen sérült, illetve legyen meg minden csomagolás (ne dobj ki semmit).
-
Khaal
őstag
Ati driverhez nem értek, de kell valahol lennie digitális monitorokra vonatkozó beállításoknak, nvidianál legalábbis így hívják. Keep original aspect ratio, rögzített oldalarányú méretezés, vagy valami hasonló néven kell lennie beállításnak amivel nem húzza szét szélesvásznúra a képet. Nekem a 20"-a wideon így egész fogyasztható a Heroes 3 (pont ma nyomtam egy pár óra multit egyik haveromal).
Azt hiszem csak akkor tudod F4-el ablakba tenni, ha átállítod az asztal színmélységét 16 bitre mielőtt elindítod a játékot.
-
Khaal
őstag
Ez szerintem leginkább az eladótól függ. Nem igazán kivitelezhető az, hogy csak azután veszed át miután kipróbáltad (futár nem adja át amíg ki nem fizetted és nem fogja megvárni amig leteszteled, főleg hogy ki kell várni amíg felveszi a szobahőmérsékletet mint írták feljebb..stb.).
Szerintem ha webshopból rendelsz mindenképp nézd át az üzletszabályzatukat alaposan, és nem árt ha felhívod őket és megbeszéled ilyen helyzetben mi a teendő. Ha biztosra akarsz menni, írhatsz e-mailt is, és akkor írásban is megvan, lehet mire hivatkozni.
Eddig egyszer jártam meg egy cd-lejátszóval, futár valószínűleg kicsit keményebben rakta le a földre (ideges volt szegény mert összetörte a kocsiját). Korrekt eladótól vettem, visszaküldtem neki és visszaadta az árát postaköltségestől. Futárszolgálatoknál a postaköltségben benne szokott lenni bizonyos mértékű biztosítás is.
-
Khaal
őstag
Ne sajnáljátok már azt a pár ezer forintot a DVI-re. Widescreen monitoroknál meg főleg ne, mert különben a nem 16:10-es felbontásokkal csak szívás lesz. DVI-vel be tudod állítani hogy ne nagyítsa fel, vagy ne húzza szét a képet, d-subbal csak akkor ha a monitorban van ilyen beállítás (ami csak d-subos abba nem valószinű hogy van).
-
Khaal
őstag
válasz
horvathkrisz #6201 üzenetére
1440x900-ban ajánlott használni 2D-ben.
Játékoknál 1440x900, vagy ha nem bírja a géped, 1280x800.
Ha a játék nem támogatja, akkor keresel hozzá hackot itt. Ha nincs rá semmi megoldás, akkor valószínűleg elég régi játék lehet és ha nincs DVI a monitoron, akkor bizony kapsz egy kissé homályos, széthúzott képet. Persze ha nem támogatja az 1280x1024-et akkor a "normál" 5:4-es tftken is homályos, kissé torz képet kapnál, csak nem lenne annyira ronda. -
Khaal
őstag
válasz
horvathkrisz #6194 üzenetére
16:10-es arányt kell tartani, akkor nem húzza szét.
960x600, 1280x800, 1440x900, 1680x1050, 1920x1200
Homályosabb lesz a kép, de egy lépést levéve még nem lesz feltűnő valószínűleg.Szerintem a 8ms is bőven jó.
2ms és a dinamikus kontraszt inkább csak parasztvakítás. -
Khaal
őstag
Megnéztem a Dell oldalát
Samsung 245T = 680 dollár
Mondjuk ha választhatnék, akkor ezt kérném, bár ez az usaban se túl olcsó. -
Khaal
őstag
Nevetséges mennyivel olcsóbbak a TFT-k az usában. A 30"-as Dellt inkább meg se nézem mennyi, mert elsírnám magam.
-
Khaal
őstag
Nekem is kb hasonló gépem volt (2600+, Radeon9600, Samsung 795MB). A mai játékokhoz édeskevés lenne, netezéshez és filmnézéshez meg nagy, hangos és sokat fogyaszt.
Én inkább lecseréltem az egészet és kihagytam a játékokat a képletből, most van egy gépem ami a mai játékokhoz ugyanúgy hozzá se lő, viszont kicsi, csendes és keveset fogyaszt. Most már inkább a perifériákra áldozom a pénzt, azok legalább kiszolgálnak jó pár évig remélhetőleg.
Sajnos nagyon sokba kerül a PC mint játékplatform, már ha tényleg a maxot ki akarod hozni a játékokból. -
Khaal
őstag
Akkor nem ez a gépem volt, meg én arra gondoltam, hogy aki csak egy vgara kiad 50-60 ezer forintot, az ne sajnálja a pénzt egy jobb monitorra. Általában azért a monitor lassabban avul el mint a gép többi része. Körülbelül ugyanakkor vettem a monitorom és egy videokártyát, a monitor kb 5% bukással tudnám eladni most, a vgat meg már hónapokkal ezelőtt is az eredeti ár alig több mint feléért tudtam csak elpasszolni. Amikor a számítógép előtt ülsz, nagyrészt a képernyőt bámulod, akkor már legyen minden igényt kielégítő a megjelenítő.
-
Khaal
őstag
Ha van rá pénzed, szerintem ne add 24"-es VA paneles alá (ha meg van rá pici plusz zseton, akkor S-IPS). 150 ezer körül már frankó monitorok kaphatóak, amiket valószínűleg nem kell lecserélni 2 év múlva. Én a gépem értékének kétszeresét költöttem a monitorra (lehet meg vagyok őrülve?), de eddig nem bántam meg. Mondjuk én leginkább Civ3-mal és hasonló korú játékokkal játszom, ha játszom.
Majd meg fogom nézni a "krájziszt" is, 1-2év múlva amikor majd lesz gép ami elviszi natívban max részletességgel. Nemrég elővettem mondjuk a Max Paynet, annak idején voodoo2-vel vittük végig egy 14"-es CRT-n (minden minimumon), ahhoz képest most maxon viszi az én gyengusz gépem is 1680x1050-ben és jól is néz ki (persze van akinek ez már a "fúj de ronda" kategória).
-
Khaal
őstag
A DVI-n digitálisan kapja a monitor a képet, ezért valamivel (van aki szerint semmivel) élesebb a kép, nem kell a szélesség, magasság, focus beállításokkal foglalkozni, nem csúszik el a kép.
Wide monitoroknál nagy előnye, hogy DVI-vel be lehet állítani, hogy a monitor ne húzza szét a natívnál kisebb felbontásokat.Mint írták a TFT a technológia miatt nem vibrál (ezért nyugodtan lehet használni 60hz-en), és élesebb képet ad, mint a CRT-k. Fényereje viszont nagyobb, ez zavaró tud lenni.
-
Khaal
őstag
Ha DVI-vel kötöd össze, akkor be tudod állítani hogy ne húzza szét oldalra a játékot. Én is szoktam Heroes 3-azni, 20"-on se vészes (egyébként 17 vagy 19-es "normál" tft monitoron is torzulna, talán még jobban). Bizonyos tekintetben ugye még mindig jobb a jó öreg CRT. Szerencsére Civilization 3-hoz van widescreen hack, az a másik old játék amivel sokat szoktam játszani (brutálisan néz ki 1680x1050-ben).
-
Khaal
őstag
Bocs, elnéztem LG L246WH a TN paneles. Ebben az árkategóriában én a Dellt venném, ettől függetlenül valószínűleg az LG se rossz választás. Vagy Acer AL2423WB jóval olcsóbban, ha jól tudom ebbe még nem kezdtek el TN-es panelt rakni, de javítsatok ki ha rosszul tudom.
1000:1 kontraszt és 8ms g2g az átlag a 24"-eseknél, ez alá ne add semmiképp.
Samsung szerintem túl van árazva, de ha már Samsung, akkor tényleg inkább a 245T.
Ha nem játszol, a VGA szinte mindegy, geforce 5, radeon 9000-es sorozattól felfelé bármi. -
Khaal
őstag
Jó az a 20"-as wide, csak kérdés mire akarod használni. Ha filmet nézel akkor pl sokkal nagyobb képet kapsz, mint egy normál 19"-esen. Eleinte nekem is kicsik voltak a betük (1024x768 @ 17" CRT-ről váltva), de mostanra már megszoktam, és ha egy 1024x768-as monitor elé kell leülni már baromira szűknek érzem.
-
Khaal
őstag
válasz
Produkció #5846 üzenetére
A -HC végű a felújított modell, sávosodás nincs többé, mikor kijött volt a hisztéria a ghosting miatt, de a nagy többség szerint az nem is észrevehető. Itt vannak infok, meg rendelhetsz is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- LEGO klub
- Konteó topic
- További aktív témák...
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged