Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaXing
csendes tag
válasz
vargalex #15900 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Én ezt az openwrt releaset használom: suste/HeadLess@OpenWrt@0.7 Barrier Breaker 14.07
Ebben is van ugyan egy példa a facebook tiltására, de hiába állítom be, sajnos ugyan úgy meg tudom nyitni utána is.#Block URL on certain time for specified IP
#
#URL_STRING=facebook.com
#LOCAL_IP=192.168.1.188
#TIME_START=10:00
#TIME_END=16:00
#
#echo Blocking $URL_STRING from $LOCAL_IP at time interval $TIME_START - $TIME_END
#iptables -I FORWARD -s $LOCAL_IP -m string --string $URL_STRING --algo bm -m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart $TIME_START --timestop $TIME_END -j DROPEz a dns -es dolog érdekelne, de ez nem kliens szintű? Tehát nem a hosts fájl módosítására gondolsz a célgépen? Amennyiben az openwrt -n belül, akkor tudnál nekem ebben segíteni, hogy hol találom?
-
MaXing
csendes tag
Üdv! 2 napja szenvedek azzal, hogy valamilyen módon letiltsam a facebookot. String alapján ahogy olvastam esélytelen, mert az https -nél még az url is titkosítva van. Tudna nekem valaki segíteni, hogy ezt hogyan tudnám megoldani? Hozzáteszem semmit sem tudtam még letiltani eddig, hiába fut le hiba nélkül a parancs. Kicsit elkalandozva megpróbáltam a torrent forgalmat egy p2pblocks-os direkt luci felületre készített csomaggal is, de az sem működött.
-
MaXing
csendes tag
Üdv!
Újabb problémám adódott, amihez a segítségeteket szeretném kérni.
A bittorrent forgalom prioritását szeretném alacsonyabbra állítani például a http forgalommal szemben. Sokszor, ha valaki torrenten nagy erőkkel tölt le, akkor olyannyira belassul a net, hogy más még egy youtube videót sem tud megnézni. Úgy tudom pont erre való a QOS, de helyesen bekonfigurálni máig sem sikerült. Esetleg, ha nem is a prioritást, de a bittorrent szolgáltatás sávszélességét tudnám globálisan egy adott értékre beállítani, az is tökéletes lenne!
Suste féle openwrt fut a routeren.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
MaXing
csendes tag
válasz
Headless #13128 üzenetére
Természetesen nem voltam tudatában annak, hogy nem ez a helyes felhasználás, hiszen én azt hittem, hogy ez így van rendjén. Ez az egész véletlenül sikeredett így, de hozzátenném, hogy mindent a Partitioning, Formatting and Mounting menüpont alatt csináltam!
Továbbra is szeretnék extrootot, tehát megcsináltam amit mondtál:
Várom a további instrukciókat!
-
MaXing
csendes tag
Áhh, bocs! Az előző kép valószínűleg félrevezető volt, mert azt úgy csináltam, hogy a direktbe a géphez kötöttem a külső háttértárat, csak hogy megtudjam mutatni mi van rajta, de ezek szerint az érdektelen infó.
Szóval most rákötöttem a routerre, de azonkívül nem csináltam még semmit egyelőre:
-
MaXing
csendes tag
-
MaXing
csendes tag
Verzió: suste/HeadLess@OpenWrt@0.7 Barrier Breaker 14.07 / LuCI 0.12 Branch (0.12+git-15.037.36195-f1e2a26)
1 partíció van csak, viszont tele van több száz GB adattal, mert erre töltöttem le mindent torrentről. Lementeni ekkora adatmennyiséget sajnos nem tudok, ezért a formázás nem jöhet szóba. Nincs valamilyen másik lehetőség? Mivan ha létre hozok rajta egy partíciót, és azt szépen leformázza, majd csatolja extrootnak, és utána egyesítem újra az egészet?
-
MaXing
csendes tag
Üdv! Adódott egy kis problémám. Egy külső merevlemezt csatoltam a routerhez extrootként a wwwsuste menüpont alatt. Ugyebár átformázta ext4 -re, törölt mindent stb, ami akkor nem is volt baj, de most kellett egy factory reset, és újra szeretném csatolni ismét exrootként, de most semmiképpen sem akarom, hogy formázza, ezért ahogy korábban csatoltam, úgy nem csinálhatom. Hogyan lehet formázás nélkül újra csatolni? WWWSuste menüpont alatt sajnos nem találok ilyen lehetőséget..
-
MaXing
csendes tag
A mai napon feltettem a suste 0.7 BB firmwaret, de több problémám is adódott. Legelőször sem wifin, sem lanon nem volt net. A wifin most már működik, de lanon továbbra sincs. A router és a pc között a kapcsolat megvan, az admin oldalt simán elérem(wifiről már kevésbé). Egyelőre azt sem találom, hogy hol állíthatom át az alapértelmezett átjárót, valamint a dhcp IP tartományát sem találom, hogy hol adhatnám meg... Valaki tudna segíteni ezekben a dolgokban?
-
MaXing
csendes tag
válasz
Headless #12919 üzenetére
Na ez a dolog érdekel! Szóval egy openwrt firmware+ másik router,és elvileg működik is a dolog? Amennyiben pl a két jel metszetében vagyok egy telefonnal, és ugye minden azonos (ssid, jelszó, stb), akkor én észre veszem, hogy átvált az egyikről a másikra, vagy ez teljesen a háttérben zajlik?
-
MaXing
csendes tag
válasz
kaciokos #12911 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Az antenna csere ötletét akkor el is vetem, köszönöm krealon a felvilágosítást! Nyitott vagyok igazából minden megoldásra, szóval akár a kábelezés is mehet,ha muszáj, csak kényelmesebb lett volna vezetékek nélkül megoldani, és esztétikusabb is.
wds-enthernet? Vezetékkel le egy másik routerbe, és az mondjuk ugyan azzal az ssiddel küldené a jelet sebesség felezés nélkül? Ez így lehetséges?
-
MaXing
csendes tag
Üdv! A következő lenne a problémám, adott egy két emeletes apartman, ahol a felső emeleten van a router, és így az alsó szinten elég gyenge a jel, sőt mi több, időnként egyáltalán nincs. A falak sajnos elég vastagok.. Tudtommal a router standard antennái kb 5dBi-sek. Az 5ghz(ac) szabvány nincs használatban, szóval arra gondoltam, hogy le cserélném az antennákat 2,4ghz 9dBi-re, vagy a másik ötletem egy konnektorba dugható extender lenne. Esetleg valami tanács, hogy melyik lenne a jobb, stabilabb megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- The First Berserker: Khazan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Router gondok
- Milyen notebookot vegyek?
- Premier előzetesen a The Talos Principle: Reawakened
- Milyen routert?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest