- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
woodworm #16689 üzenetére
Nem switch-ként. A legújabb OpenWrt-ben (19.07.05) a Network->Firewall-nál a Routing/NAT offloading alatt be kellett kapcsolni a Software flow offloading-ot.
Igaz ma és tegnap a le és feltöltés kb 500/300 +-30 volt valamiért, tehát gigabitre nem tudtam tesztelni. Közvetlenül rákötöttem a laptopom a digis ZTE csodára és ott is ez volt a mért sebesség.
Más.: Nálatok WiFi-n 2.4Ghz-en a le és feltöltés max 70/70, amíg 5Ghz-en 100/100 körül mozog? Ennyit tud a router és a névleges 300/300-at meg sem közelíti?
BUÉK!
-
greenw88
csendes tag
válasz
woodworm #15865 üzenetére
Sziasztok!
A tanácsotokra lenne szükségem.
Wdr3600-as routerem van gyári FW-el (a legújabb), kb 3 éve. Wifin: 2-3 laptop, 2-3 telefon, kábelen: smart Tv és egy PS4. (Úgy gondolom, hogy nem sok eszköz lóg a routeren.) Az internetem 120Mbit/sec.
A környezet panel, így sajnos a környezet elég "zajos". A problémám az, hogy kb. 1 éve gyakran valamikor naponta 3xor is "elmegy az internet" (wifit látja), de net nincs - 2.4Ghz-es sáv. A router újraindítása segít csak a problémán, a telefonok 5Ghz-n csatlakoznak, az elég stabil, nincs vele probléma. Korábban nem volt hasonló jellegű problémám, talán ha havonta 1xer újra kellett indítani az eszközt.
A fenti jelenség azért fordulhat elő, mert a 2.4Ghz annyira telített a környezetemben, hogy összeakadnak, és emiatt dobja el az internetet? Vagy esetleg a fenti eszközök miatt nem bírja el esetleg a router hardwere és érdemes lenne cserélnem? - Ahogy visszaolvasgattam a korábbi hozzászólásokat, az én eszközeimnél jóval többet is elbír másnál a router.
Köszönöm szépen segítségeteket.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
woodworm #11171 üzenetére
Elegge messze van arban es fogyasztasban is egy olyan, ez BOVEN eleg otthonra...
Dadan01: aha, torrent 6MByte/sec lefele, felfele 10Mbyte/sec, samba 40-60Mbyte/sec megvan mindez ugy hogy kozben DLNA-n megy a film? Na latod....
Korabban en is aszontam, majd a router, de ezt mar belatom hogy marhasag volt. Megtudja, de sebessegben es megbizhatosagban sehol sincs e mellett.
-
donmackó
addikt
válasz
woodworm #10588 üzenetére
Nem hiszem hogy az asszonnyal vagy a gyerekekkel készült képeimre lennének kíváncsiak. Ilyen alapon ott a google cloud print, csak az nem openwrt kompatibilis (avval nem bírtam nyomtatni). A hidrogén bomba terveit + az usákok elleni támadás terveket meg magam nyomtatom.
krisi047: Igen. A google cloud printtel kezdődött.
-
krealon
veterán
válasz
woodworm #7352 üzenetére
"A cdc modul nem erre való?"
A Communucation Dievice Class egy jo dolog, viszont alapvetoen folosleges egy olyan cel-hardverbe, mint egy router. Ezert altalaban nincs is implementalva. OpenWRT-re vannak CDC modulok, de ez ugyebar a
"- betoltheto modulban es ez a modul rendelkezesre is all."
kitetel."pl. nálam a 10.04 ubuntu frissítés nélkül is működött az egy éves készülékemmel."
En ugy ertelmeztem az eredeti felvetest, hogy a router USB portjara dugva kell mukodnie a kabelmodemnek.
Az, hogy PC-n mukodik, egy kulon tema, tekintve hogy egy router nem hasonlithato egy PC-hez.
-
suste
veterán
válasz
woodworm #6379 üzenetére
így van, pont a mostani mag rendszer kedvez a routeres torrentnek, hiszen a bentartott időt is elszámolják, még ha 1KB adat sem megy fel az adott anyagból
viszont az el kell felejteni, hogy a router kihajtja a 80/20-as netet!
ha valaki HD filmnézésre rendezkedik be, akkor annak megfelelő cuccot kell összerakni, ami persze lényegesen nagyobb összegbe fog kerülni, mind beruházás terén (NAS), mind folyamatos költség terén (ELMÜ)hihetetlen egyébként, hogy mostanában már mindenki meg van őrülve a FULL HD meg 3D cuccokért, de közben meg pénzt nem költene rá
ha valakinek nem tellik rá, akkor kérem kompromisszumot kell kötni, és xvid-et nézni (főleg 19 colos monitoron), és akkor mindjárt elég lesz a router, abból is az olcsóbbik is.....
ha meg valakinek kell a FULLHD, akkor tessék belenyúlni a pénztárcába -
-
cimp
senior tag
válasz
woodworm #4092 üzenetére
Mennyire gyorsan? 10-12 GB-os HD filmek is elhanyagolható időn belül lejönnek! Minek kínlódnék azzal, hogy felmásoljam, seed-be állítsam....
Mióta a routerrel torrentezek azóta eszembe se jutott, hogy letöltsem géppel. Már csak azért is mert az összes médialejátszó a router megosztásra van konfigolva. Szerintem értelmetlen.
De az alap felvetés az, hogy elindult a seed, de reggel nem találta. Ennek nem lenne szabad előforduljon. Ha már végigellenőrizte és el is indult seed-be akkor az amig direkt ki nem törli addig ott kellene maradjon. -
stigma
addikt
válasz
woodworm #3965 üzenetére
Igaz, de gondoltam egy próbát megérne igaz plusz költség lenen egy új router, de hosszútávon megérné szerintem. Amúgy néztem tesztet, hogy ha wifin küldöm ki az adatot mennyire "eszi meg " a router és sokszor elég durván befagy a router oldala amire nem enged be.
Stick is N-es, 300-as, ami a Tv-be van dugva.
Azért köszi a gyors hsz-t. -
-
suste
veterán
válasz
woodworm #3859 üzenetére
ezek szerint nálad sem a TM a hunyó
az látszik, hogy 24% az IO, de hogy ez okozhatna-e 2-es loadot azt nem tudom
mondjuk logikám szerint nem, hiszen a TM nem fogja nagyon, 67% idle
itt is olyan érzése van az embernek, hogy valaminek még kellene lennie, hogy ekkora load legyen
talán Alex mond rá valamit...szerk: na már meg is előzött
-
suste
veterán
válasz
woodworm #3857 üzenetére
lehet sokaknál van hasonló állapot, csak nem nézegetik a load-ot, főleg ha nem max terhelésre állították be a routert, így elbírja a dupla terhelést is (mondjuk 1043-nál hamarabb jön elő a gond)
amit írsz, az látszana a TM procifoglaltságban, legalábbis így gondolom
de mint látod, nálam a TM csak kb 30% procit használ, a load meg közben a duplája
Nálad ez hogy van? -
woodworm
veterán
válasz
woodworm #3815 üzenetére
Kiegészítésképpen annyit még hozzátennék, hogy egy fórumos megjegyzés alapján úgy tűnik csak UDP-re vonatkozik a tiltás. Tehát amelyik kliensben meg lehet tenni, ki kell kapcsolni az UDP tracker használatát. Transmission esetében nem találtam ilyen opciót, de a beállított portra a tűzfalban letiltottam a kimenő UDP forgalmat. Mindenesetre működik így is.
-
-
Zirowe
nagyúr
válasz
woodworm #3496 üzenetére
De.
Kihagytam a sample és a többi lényegtelen cuccot.Ezt jó tudni, köszönöm, akkor legközelebb nem hagyok ki semmit.
Vagy amúgy nem probléma?suste: alapvetően a mediaplayerben egy n-es mini pci wifi adapter van, amire csak egy fix antenna van csatlakoztatva.
Mivel nincs itthon ilyen csatlakozós antennám, ezért a kindle olvasó antennáját kötöttem rá (az úgyis éppen szét volt szedve más szerelés miatt), és úgy próbáltam.
Bd25 ment rendesen (most úgysem megy töltés, csak seedelés), viszont nagyobb filmek már akadoztak, szóval remélhetőleg egy normális antennával már menni fog minden.
Rendeltem egy ilyen antennát, amihez már eleve dupla csatlakozó van, meg tesztelés céljából egy ilyen sima csatlakozót.Amúgy is jobb, hogy a routert arrébb raktam, mert a macska mindig rajta feküdt, ott meg ahol most van nem fog tudni ráfeküdni.
Amúgy az 1 méteres elmozgatás 3 órányi átkábelezésembe került a fix kábelrendezés miatt.Viszont azt vettem észre, hogy a transmission mindig meghasal, ha új torrentet adok hozzá, ilyenkor leállítom és vissza, aztán megy rendesen.
Ez mitől lehet?
Talán attól, hogy az előre lefoglalást teljesre állítottam? -
suste
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elden Ring
- Le Mans Ultimate
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged