- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
hoffman_ #14130 üzenetére
Szia,
Ha társasházas környezetben vagy (nincs semmiféle dobozkája a szolgáltatónak csak egy utp meg egy koax kábel jön be) akkor ott pppoe-vel tudsz csatlakozni (legalábbis úgy tudom, mindenhol így van az ilyen területeken). Az előfizetői szerződésben nem szerepel usernév és jelszó?
Egyébként a gigás nethez a 3600 is kevés lesz. -
Magnat
veterán
Hi,
Openwrt alatt melyik móddal oldható meg az, h wifin kapcsolódok egy másik hálózathoz úgy, hogy az én lanom natolva legyen és mind wifin, mind vezetéken tudjak a routerhez kapcsolódni? Egy free upc wifihez kéne több klienssel csatlakozni, de kifelé csak egy user látszódhatna, emiatt fontos a nat.
-
Magnat
veterán
válasz
SztiviVander #14121 üzenetére
Könnyen lehet, csak úgy rémlett, h a 3600-ban csak N-es az 5ghz-s wifi, konkrétan annál vannak ilyen értékeim.
-
Magnat
veterán
válasz
Headless #14053 üzenetére
Még egyszer: az ipv4 port forward analógiájára akarnék ipv6 routing szabályokat beállítani
NAT azért nincsen ipv6 alatt, mert itt minden kliensnek külön publikus címe van, ergo nincs szükség port forwarda sem, mivel a hálózat routolt.
Szerk: köszi a linket, közben lehet, h itt találok okosságokat azzal kapcsolatban ami nekem kell ... csak azt gondoltam, Luciban is van erre vmi opció.
-
Magnat
veterán
Köszi még egyszer, abban esetleg tudsz segíteni, h az ipv6-os routing szabályokat (az ipv4-es port forwardok analógiájára) hol kell létrehozni? Most ugye általános szabályként az van megadva, h a wan6 zónából a lanba minden kérdést blokkoljon. Így ipv6-on nem is érem el a nasomat kívülről, (ha ebben a szabályban átállítom az elutasítást engedélyezésre, akkor igen), de fogalmam sincs, h egyedi ip+port alapú engedélyezéseket hol kell belőni.
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
Vargalex alatt MC-ben szerkesztettem, ma meg amikor szembesültem vele, h itt nincs, gyorsan leporoltam a vi-s tudásomat
Azért 2 számot átírni nem akkora szenvedés..
Sajnos nem bírom rávenni, a konfigban átírtam, bizros ami tuti, teljes restartot csináltam, fel is szedi a Luci, de mégis 36-on marad...
-
Magnat
veterán
válasz
SztiviVander #14033 üzenetére
Az összes HU-ra van állítva ... neked a CC-n 40mhz-en is megy 19-en a tx?
-
Magnat
veterán
válasz
Headless #14027 üzenetére
20mhz-re állítva:
country HU: DFS-ETSI
(2402 - 2482 @ 40), (N/A, 20), (N/A)
(5170 - 5250 @ 80), (N/A, 20), (N/A)
(5250 - 5330 @ 80), (N/A, 20), (0 ms), DFS
(5490 - 5710 @ 80), (N/A, 27), (0 ms), DFS
(57240 - 65880 @ 2160), (N/A, 40), (N/A), NO-OUTDOORMode: Master Channel: 40 (5.200 GHz)
Tx-Power: 19 dBm Link Quality: 62/70
Signal: -48 dBm Noise: -95 dBm
Bit Rate: 86.6 MBit/s
Encryption: WPA2 PSK (CCMP)
Type: nl80211 HW Mode(s): 802.11an
Hardware: 168C:0033 168C:A120 [Atheros AR9580]
TX power offset: none
Frequency offset: none
Supports VAPs: yes PHY name: phy140-en:
country HU: DFS-ETSI
(2402 - 2482 @ 40), (N/A, 20), (N/A)
(5170 - 5250 @ 80), (N/A, 20), (N/A)
(5250 - 5330 @ 80), (N/A, 20), (0 ms), DFS
(5490 - 5710 @ 80), (N/A, 27), (0 ms), DFS
(57240 - 65880 @ 2160), (N/A, 40), (N/A), NO-OUTDOORMode: Master Channel: 36 (5.180 GHz)
Tx-Power: 15 dBm Link Quality: 59/70
Signal: -51 dBm Noise: -95 dBm
Bit Rate: 120.0 MBit/s
Encryption: WPA2 PSK (CCMP)
Type: nl80211 HW Mode(s): 802.11an
Hardware: 168C:0033 168C:A120 [Atheros AR9580]
TX power offset: none
Frequency offset: none
Supports VAPs: yes PHY name: phy1 -
Magnat
veterán
válasz
SztiviVander #14022 üzenetére
Bocsánat, rosszul mondtam, nem az ország ragadt be hanem a tx power, az ország az tud lenni HU is meg US is ... jó helyen írtam át ... nekem ez van fent: suste/headless@OpenWrt@0.8.1 Barrier Breaker 14.07
Akkor ez BB?Egyébként pár éve szórakoztam egy bivaly kínai wifi adapterrel, azt vmi kolumbiai vagy ilyesmi régióra kellett írni és 1000mw-t is tudott
-
-
Magnat
veterán
Csináltam screenshotot a Vargalex-féle állapotról, ott 19 volt beállítva, ami 79mw (nem tudom, h ez volt-e a maximum), az azért jelentősen több mint a mostani 31.
A 8081-et én állítottam be, h ott legyen a Luci https és csak szimplán nem vágom, h azonos beállításokkal miért nem megy ... nem úgy van, h a forgalmi szabályoknál van beállítva a 443-as port és az egyéni szabályoknál van átirányítva rá egy custom port? Knockd!-re köszi a tippet, nem ismertem, de ettől függetlenül érdekelne, h így most miért nem megy ...
-
Magnat
veterán
válasz
SztiviVander #14008 üzenetére
Szia,
próbáltam az országot állítani, de restart után sem változott. Megcsináltam parancsorból is (köszi a tippet), sajnos az sem segített, wifi restart és teljes router restart után is a Luciban marad az eredeti 31mw-os maximum, pedig a config filet újra megnézve a javított érték szerepel.Azon gondolkozom, érdemes lenne-e újra flashelni a romot, hátha az segít?
Jah és még egy érdekesség, átemeltem a korábbi Alex-féle redszerből a tűzfal szabályokat, az egyéniket átmásoltam, beállítottam az ssh és https portokat 2222-re meg 8081-re, ennek ellenére az eredeti helyükön -22 és 443- elérhetőek.
-
Magnat
veterán
Üdv,
ipv6 miatt váltanék Alex 1.1.7-ről. Kérdezném, h
-Suste fw-je tudja az ipv6-ot?
-hol vannak az itt emlegetett verziók, itt csak egy 6 hónappal ezelőtt feltöltött van
-jól tudom, h Alex fw-jére közvetlenül mehet a Suste-féle? -
Magnat
veterán
Üdv,
a Vargalex 1.1.7 támogat ipv6-ot? Ha nem, mire javallott a váltás?
-
Magnat
veterán
válasz
Intruder2k5 #12378 üzenetére
-
-
Magnat
veterán
Üdv,
van a 3600-asnak olyan hw revision-je, amire nem megy fel a Vargalex-féle firm?
-
Magnat
veterán
válasz
SztiviVander #10908 üzenetére
Köszi a kimerítő választ, futok akkor egy kört a notival!
-
Magnat
veterán
Hi,
vargalex v1.1.7 van a routeremen és azt tapasztalom, h 2.4-en nem hajlandó 40mhz-en menni egy eszközöm sem, holott van 4 olyan amik 5ghz-n mennek 40-en. A mostani beállítás 12-es csatorna, második alatta, de már végigpróbáltam egy csomót, és egyikkel sem jó. Emlékeim szerint régebben működött, de már semmiben sem vagyok biztos ... mit tudod még kipróbálni, ami segíthet?
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
erre vki esetleg?
-
Magnat
veterán
Hi,
1ik ismerősöm is tervez ilyen routert venni. Van most olyan hw revision, amire Alex firmjét nem lehet feltenni?
-
Magnat
veterán
válasz
Szabtom #5990 üzenetére
Az ARP menüben nem csak listázni lehet a router ARP cache-ét? Sztem a statikus dhcp-re gondolsz ... ha fix az ip-d akkor nincsen értelme, valójában a fix ip egy központosítottan karbantartható alternatívája a statikus dhcp.
Azt meg tudja vki csípőből mondani, h az Alex-féle firmben hol lehet a dhcp tartományt állítani?
-
Magnat
veterán
válasz
Szabtom #5986 üzenetére
Igen, ha fix az ip-d akkor a dhcp-vel egyáltalán nem foglalkozik (bocs, NAS-t írtam véletlen, de a gépre értettem csak közben egy NAS-os topicba is bevargyogtam
)
1ébként nem lehet, h vmi energiaséma miatt a géped lekapcsolja a wifit? Kábelen próbáltad, h azon is dobál-e? -
Magnat
veterán
Sziasztok,
be szeretném állítani, h a torrent alacsony prioritással kapjon sávszélességet:
Az 246-os ip a NAS címe. A gondom az, h semmit nem veszek ézsre ebből, szóval ha csinálok egy mérést mondjuk speedtesttel, láthatóan nem veszi el a sávszélt a torrenttől a router. Mi hiányzik vajon? Azok a protokollok amik nincsenek a listában, milyen prioritást kapnak?
-
Magnat
veterán
Van egy haverom az Ibm-nél, többek között szerverek karbantartásával is foglalkozik. Ő mondta, h volt olyan szerver széria, aminél pár év 7/24 üzem után ha bármi miatt le kellett állítani a szervert, szinte törvényszerű volt, h lesz olyan diszk, ami restartkor nem indul el. Szóval a legnagyobb traumát egyértelműen az indulás jelenti... ami persze nem jelenti azt, h nincs az a használati gyakoriság(illetve inkább ritkaság
) ami mellett ne érné meg kikapcsolni.
-
Magnat
veterán
Köszi a válaszokat!
-
Magnat
veterán
Hi
elhatároztam, h lecserélem a 1043nd-t egy ilyen csodára.Az a kérdésem, h kell figyelni a HW versiont vagy itt nincs olyan, amire ne menne fel Alex firmje?
-
-
Magnat
veterán
Köszi a választ, nincs agyonterhelve a Transmission és csak xvid-et toltam a PS3-ra wifin, a legelső filmet lejátszotta hibátlanul, utána a következő párszor megakadt... akkor írta vki, h kikapcsolt torrent és vezetékes kapcsolat esetén még a 720p-t is viszi hibátlanul. Sajnos nagyon nem volt időm kitesztelni, 1-2 filmet megnéztem kábelen, akkor ok volt, de utána volt wifin is amikor teljes filmeket lejátszott reccenés nélkül, szóval nem világos, h a wifivel van a gond vagy más terhelés fogja meg. Ráadásul kb 2.5 méterre van a PS a routertől közvetlen rálátással, szóval elég aggasztó, ha nem fér át rajta egy 1.4 gigás másfél órás xvid.
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
tervezem a 1043ND routeremet egy ilyen 3600-asra lecserélni. Ezzel kapcsolatban 1-2 kérdés:
1. Az izmosabb hardver mennyire mutatkozik meg a gyakorlatban, ez már ki tud szolgálni pl egy dlna klienst akadás nélkül úgy, h megy közben a Transmission?
2. Van olyan revision, amire nem lehet Openwrt (Vargalex) firmet tenni?
3. Az usb jellemzően elbír egy 5400-es hdd-vel vagy igényli az aktív usb hubot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Opel topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Háztartási gépek
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest