- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
Lecseréltem a routers egy Asus-ra. A WDR3600-on openwrt volt amivel tökéletesen tudtam a NAS-ra Transmission Remote GUi-val letölteni.
Az Asus-al viszont mindenre error-t dob. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet az a router beállítás ami itt hibázik? -
galaxys80
veterán
válasz
Kicsirics77 #16403 üzenetére
Félreértettél. Én a webrevert felületre gondoltam.
Vagy az 9093?TM nálam a nas-on fut.
-
galaxys80
veterán
Sima openwrt-en nem működőképes a 9092 felület?
Vagy az csak a suste firm-el megy?
Nem létszükséglet csak kérdezem. -
galaxys80
veterán
2.4 ghz-en a 20 vagy a 40 mhz ami ajánlottabb?
Ellentétes véleményeket olvastam a neten róla.Stornó. Működik minden, úgyhogy inkább marad az alap 20 mhz. Nem keresem a bajt magamnak.
-
galaxys80
veterán
Találtam egy ilyet:
opkg install luci-i18n-hungarianEzt SSH-n keresztül beírva magyar lesz?
-
galaxys80
veterán
Bocsánat az újabb hsz-ért.
Azt hiszem megtaláltam a megfelelő firm-et.
Ez [link] lenne az?Ha mégsem lenne jó, akkor a vágott tplink szoftverrel innen is vissza tudok menni ugye?
Illetve itt is van luci felület? Vagy valamilyen webes beállítási felület?
-
galaxys80
veterán
válasz
vargalex #16377 üzenetére
Nálam Twonky és MiniDlna van a NAS-on és mindegyikkel probléma volt.
A echo "0">/sys/devices/virtual/net/br-lan/bridge/multicast_snooping megoldotta a problémát, de minden restart után újra előjött a probléma.
Hiába írtam be a rendszerindításnál a /etc/rc.local-ba.Gyári firm-ben viszont problémamentes ez a része. Cserébe kaptam most egy másik gondot. Őszintén szólva mocskosul unom már, hogy hónapok óta szívok valamivel.
A gyári firm-ben szinte minden alap beállításon van. Annyit tettem, hogy .91 -től .99-ig fix DHCP-t foglaltam az eszközöknek sorban egymás után. Illetve torrentnek nyitottam portot.
De gondolom ezek nem okozhatnak ilyen jellegű gondot. -
galaxys80
veterán
A ti (suste) firm-eteken a DLNA probléma volt.(Mint utána olvastam ez openwrt probléma lehet [link]) Percek teltek el mire felismerte a TV a DLNA szervert. A gyári fime-en ez szinte azonnal megtörténik.
Hogy ez a BT - 2.4ghz zavar megvolt-e nem tudom. Valószínűleg nem.Még délután megpróbálok egy factory resetet vagy egy régebbi frim-et feltenni. Aztán ha semmi nem segít akkor lassan itt az ideje egy router cserének azt hiszem.
-
galaxys80
veterán
válasz
doberman #16373 üzenetére
Tisztában vagyok vele. De kikapcsoltam minden más BT-t használó eszközt. (egér, hangfal, fejhallgató) Nem lett jobb. Kikapcsoltam minden más wifi-t használó eszközt is. Nem segített.
1 db wifi-t és bt-t használó eszközt, azért el kellene viselnie a rendszernek.
Az 5 ghz egy kisebb lakásban biztos jó megoldás. De családi házas környezetben egy udvarral ez csak félmegoldás. (gyakorlatilag ha kilépek a házból elmegy az 5 ghz.
De egyébként is van néhány csak 2.4 ghz-et tudó eszköz a házban. Ezeket mind lecserélni nem 2 forint lenne.
Ennél, azért jóval olcsóbb megoldás, ha veszek inkább egy új routert. -
galaxys80
veterán
Feltettem ugye nemrég a gyári TpLink firm-et. Ez végre megoldotta azt a gondomat, hogy későn volt látható a DLNA szerver a klienseken.
Cserébe viszont kaptam egy X-aktát. (Ha egyáltalán köze van a gyári firmhez).
2.4 ghz-es wifit használva, ha egy eszközön be van kapcsolva a Bluetooth is, akkor elképesztően belassul a wifi. Youtube alig tölt be, FB szintén, speedtestben is látható a sebességcsökkenés. Bár,olyan is volt, hogy speedtest szerint rendben volt a sebesség, de mégis a fenti alkalmazások lassúak voltak.Először azt hittem, hogy csak a telefonomon, de minden más eszközön is, amin be van kapcsolva a BT.
Kipróbáltam minden beállítást a routeren. (20 mhz,40, auto, csatornaváltások), de semmi nem segített.5 ghz-en és kikapcsolt BT-vel 2.4 ghz-en is rendben van minden.
Van ötlete valakinek esetleg mielőtt végleg kivágom a routert?
-
galaxys80
veterán
válasz
Intruder2k5 #16370 üzenetére
A fenébe. Nem akartam az upnp-t bekapcsolni, mert szerintem az okozott zavart a Transmission (NAS) portjánál. Annak külön én nyitottam portot a routerben. (nem találtam upnp engedélyezésére lehetőséget a TM-ben). Aztán egyik-napról a másikra closed lett a portja.Kikapcsoltam az upnp-t és helyreállt a rend.
Openwrt alatt külön-külön is tudtam portot nyitni.
-
galaxys80
veterán
Gyári firm van fent a routeren. Ha nem muszáj, akkor nem kapcsolnám be itt sem az upnp-t, így saját magam nyitom az alkalmazásoknak a portot.
A laptopnak viszont más az ip címe lan-on és más wifin. A szükséges portot viszont, ha már az egyiken megnyitottam, akkor a másikon már nem engedi.
Ez normális? Nyitott lesz így a port lan-on és wifin is? -
galaxys80
veterán
Segítséget szeretnék kérni.
A Luci rendszerindításba kellene egy parancssort beírnom.
echo "0">/sys/devices/virtual/net/br-lan/bridge/multicast_snooping
Most a rendszerindítás menünel pontosan hova kellene illeszteni a parancssort? Azt írja exit 0 sor elé. Előtte levő sorba vagy az exit 0 elé közvetlenül?
Illetve a most ott levő szöveget töröljem vagy az maradjon? -
galaxys80
veterán
Régóta húzódó problémám , hogy időnként elég sokat kell várni arra, hogy a nas-on levő dlna szerver megjelenjen az eszközeimen.
Több helyen is olvastam, hogy ez valami multicast probléma lehet.
Szerintetek van arra esély, hogy a gyári firm-en ez megoldódna? Jelenleg suste openwrt-t használok.
Vagy ez ettől teljesen független?
Feleslegesen nem cserélnék firm-et. -
galaxys80
veterán
válasz
Celtis #16360 üzenetére
Suste meg ezt írta:
-fixalt dhcp-nel a címek a dhcp tartományon belül kell legyenek, amit a routerben állítasz be.
-fix Ip-t a kliensen állítod be, és a dhcp-nel kívülre.Most már tényleg kezdek összekeveredni.
Ő azt mondja, hogy a tartományon belül fixáljak. Te meg, hogy azon kívül.
-
galaxys80
veterán
Van egyébként annak jelentősége, hogy egy eszköz fixált dhcp-t kap vagy fix ip-t?
-
galaxys80
veterán
Valóban félreértés lesz, akkor itt. Én a routerben a luci/ dhcp menüben fixáltam le az eszközöket. A klienseken éppen, ezért nem is állítottam be semmit. (Gondolom ez a megoldás, így rendben van)
Akkor magyarán jó az, hogy 100 és 250 közötti címekre fixáltam mindent ugye?
De így viszont mi a garancia arra, hogy a router nem oszt ki például a mobiltelefonnak, olyan címet, ami le van fixálva más eszköznek? Vagy ilyen nem történhet meg? -
galaxys80
veterán
válasz
Intruder2k5 #16351 üzenetére
Na most ez nekem semmit nem mond.
Elárulnátok, akkor végre , hogy ennek a 8 eszköznek milyen tartományba adjak ip címet? -
galaxys80
veterán
Meg tudná azt mondani valaki, hogy alapértelmezetten mennyi a DHCP tartomány a suste openwrt-ben?
Nem vagyok otthon és fontos lenne tudnom. -
galaxys80
veterán
Van ugye egy Zyxel NAS-om otthon. Az a fura helyzet áll fent, hogy a rajta lévő minidlna vagy twonky dlna időnként elég sok idő múlva (kb 1 perc) mire megjelenik bármelyik eszközömön. (2 samsung tv, 2 különböző médialejátszó).
Van amikor viszont pillanatok alatt láthatóvá válik. A fura az, hogy ha a pc-n lévő vlc playerben ellenőrzöm, akkor ott egyből megjelennek.
A routeren lévő minidlna vagy az egyik médiaplayer dlna szervere ellenben pár másodperc alatt mindegyiken megjelenik.Sok guglizás után sok helyen azt írták, hogy ez valami multicast probléma lehet.
Van arról ötlete valakinek, hogy lehet a megoldás? Suste openwrt-t használok régóta. Érdemes lenne kipróbálni a gyári firm-et esetleg? -
galaxys80
veterán
Normális az, hogy az “ufo”-os LED és a LAN kábelt jelző LED iszonyú gyorsasággal, folyamatosan villog?
Vagy ez mindig ilyen volt csak nem tűnt fel? -
galaxys80
veterán
Normális az, hogy a Luciban az áttekintő oldalon 255.255.254.0 az alhálózati maszk címe?
Nem 255.255.255.0-nak kellene lennie? Vagy rossz helyen nézem? -
galaxys80
veterán
Egy teszt miatt szeretném visszatenni a gyári firm-et.
Luciban csináltam egy biztonsági mentést a mostani állapotról.(archívum készítése) Ha a gyári után visszatenném megint a suste firm-et, akkor be tudom tölteni a mentést ugye? (biztonsági mentés visszaállítása vagy archívum feltöltése?)
Minden, olyan lesz, mint most? -
galaxys80
veterán
Van nekem egy Zyxel NAS-om és egy TP-Link WDR3600-as routerem OpenWrt-vel.
A NAS-on van egy Twonky és egy MiniDlna is.
Minden eszközön (2 Samsung TV, WD Player, Meder) elérem DLNA-n keresztül a NAS-t. Viszont mindenhol kell legalább 0.5 - 1 perc neki mire megtalálják. Ami fura, mert korábban a PC-ről a Serviio vagy a Routeres MiniDlna pillanatok alatt megjelent.
A NAS topikjában senki nem jelezte, hogy ilyen jellegű gondja lenne. Így viszont nem tudok másra gondolni, minthogy a routerbe kellene valamit beállítani. Van esetleg valakinek ötlete a megoldásra? -
galaxys80
veterán
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de van annak valami jelentősége, hogy a router 4 bemenete közül melyikre kötök egy eszközt?
-
galaxys80
veterán
Azt meg tudná nekem mondani valaki, hogy a minidlna config fájlban mennyi a notify_interval= ?
A NAS-on lévő minidlna-nak 900 van alapból.
Ami szerintem rengeteg. Ez megmagyarázná, hogy miért kell 10-15 perc sokszor, hogy a tv lássa a nas minidlna-t. -
galaxys80
veterán
Lehet, hogy ne aktuális is a kérdésem, de hátha.
Sikeresen feltettem a nas-omra is a MiniDlna-t.
A korábban a routerre kötött HDD-t áttettem a nas-ra.
Elöször nagy volt az öröm, mert egyből látta is minden eszköz a tartalmát. De pár perc után megszakadt a lejátszás és az eszközök sem látják már a nas minidlna-t.
A webes felületen (ami szintén 8200-as port) pedig látszanak a filmek.
A kérdésem az lenne, hogy ütközhet a 2 minidlna esetleg? Vagy maradhatott olyan fájl vagy mappa a HDD-n ami bekever a nas-os minidlna-nak? -
galaxys80
veterán
Igazad van. Én kevertem a dolgokat.
Én csak fix ip-t akartam adni a NAS-nak. (Luci - DHCP/DND - statikus bérletek)
Természetesen a dhcp tartományon (100-150) kívülit állítottam be.
A NAS-on nem találtam egyébként dhcp bekapcsolási lehetőséget. Anno a médialejátszónál is mindent így csináltam és az látszik a DHCP bérleteknél. Gondolom ott máshogy működik ez,mint a NAS-nál.Vagy úgy kellett volna, hogy a NAS-on automatikuson hagyom az ip-t és csak a routeren fixálom?
Van egyébként jelentősége? -
galaxys80
veterán
A Luciban a kapcsolódó eszközöknél látható volt egyből a NAS, amint csatlakoztattam. Azóta fix ip címet kapott és nem jelenik meg az áttekintő oldalon a kapcsolódó eszközöknél.
Mi lehet ennek az oka?
Működik minden egyébként, csak kíváncsiság. -
galaxys80
veterán
válasz
Kicsirics77 #16262 üzenetére
Nas-ra külső hdd-ként.
Belső azt tudom, hogy egyből formáz. -
galaxys80
veterán
válasz
Kicsirics77 #16260 üzenetére
Külső HDD-ként lesz USB-n csatlakoztatva.
Szerinted akkor is? Mert akkor inkább marad a routeren. -
galaxys80
veterán
A mai napon megérkezik a NAS-om. Tudja kezelni at EXT 2-3-4 HDD-t is. Gondolom ilyen esetben simán felismeri majd az eddig a routerre kötött hdd-t ugye?
Meg lehet majd változtatni az eddigi mapparendszert? (Share, mnt stb) -
galaxys80
veterán
Végleg elegem lett és szeretnék mindent visszaállítani az eredeti állapotba lucibe.
De akármit állítok és utána mentés és alkalmazást nyomok minden marad az eredetiben.
Mit csináljak már ezzel a nyomorulttal? -
galaxys80
veterán
-
galaxys80
veterán
Korai volt az öröm. Hiába állítottam be könyvtárnak a share/torrent mappát. Nem megy ide a letöltés.
Dlna-n meg továbbra sem látszanak a másolt filmek.
Működik egyáltalán a share-n az amit én szeretnék? -
galaxys80
veterán
válasz
vargalex #16228 üzenetére
És tudok másolni.
Most már csak azt kellene elérnem, hogy az ide másolt filmek látszódjanak minidlna-n.
Sambán látja a médialejátszó, de dlna-n meg látják a tv-k.
Illetve transmissionnak bármilyen mappát csinálhatok? A lényeg csak annyi, hogy a luciban ezt kell megadnom neki helynek? -
-
galaxys80
veterán
válasz
vargalex #16202 üzenetére
Most éppen nem vagyok otthon. ( nemsokára haza erek)
De nem láttam semmi különbséget a másik hdd-hez képest ami meg tökéletesen megy.
Rádugtam az újat, megformáztam a 9092-n. Kihuztam, visszadugtam és a Luciban mutatja is a csatolási pontnál.
Úgyis próbáltam, hogy először kikapcsoltam az automountot.
Emlékeim szerint mindent úgy csináltam, mint a másik hdd-nél. -
galaxys80
veterán
Kellene egy kis segítség.
Rácsatoltam még egy HDD-t a routerre. Valamit rosszul csinálok, mert bármit akarok rá másolni mindig az írja nincs hely. Luci-ben mutatja a csatolási pontnál és helyet is mutat.
Share / mnt / download mappába szerettem volna másolni.A másik, hogyha összejön valahogy akkor ugye ennek a HDD-nek atartalmát is fogja látni a MiniDlna?
-
galaxys80
veterán
Mi az a sebesség amit egyébként még kényelmesen elbír a transmission?
-
galaxys80
veterán
-
galaxys80
veterán
Sejtem a választ, de azért megkérdeznem.
Suste openwrt-n lévő minidlna-t AFP-n keresztül nem érem el gondolom csak SMB-n ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Goddess of Victory:Nikke
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OTP Bank topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Milyen egeret válasszak?
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest