Hirdetés
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- iOS alkalmazások
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
libus
őstag
válasz
donmackó #14999 üzenetére
Fotók elküldve!
Ma az Emag "áldozata" lettem, s vettem egy Asus RT -AC68U routert!
Nagyon jó áron adták (33k). Remélem azzal már jóval jobb sebességgel tudok majd wifin letölteni/másolgatni.
Úgyhogy lehet hamarossan elbucsuzom a topiktól, de az is lehet, hogy a 743ND helyett beteszem, s akkor maradok! -
libus
őstag
válasz
donmackó #14988 üzenetére
Ezt a publikus IP-t nem tudom honnét kellene vennem.
Ugyanis nálam nem egyszerű a történet.
Van egy 743ND AP-s router, ami Grid antennával csatlakozik a fő routerhez.
A 743ND kábelesen van összekötve a 3600 Wan portjával, így wifin is az a sebesség van mint kábelesen.
Melyiknél kellene néznem az IP címet? -
libus
őstag
válasz
donmackó #14988 üzenetére
Egyszer megpróbálom publikus ip-vel.
Most kitudtam próbálni telóval (mert ez tudja az 5Ghz-et), hogy Wifin 5Ghz-en csatlakozva mennyivel tudok leölteni HDD-ről.
5Ghz-en: 6.7MB/s volt
2.4Ghz-en: 5.3MB/s
Azt hittem jobb lesz a sebesség 5Ghz-en!
Transmission le volt állítva mérés közben! -
libus
őstag
Ha csak ezt adom meg, 192.168.3.1 + ftp/jelszó, akkor ez a hibaüzenet fogad: 530 Login incorrect
Szerintem nem állítottam el semmit.
Ez jó?background=YES
listen=YES
anonymous_enable=NO
local_enable=YES
write_enable=YES
local_umask=002
check_shell=NO
#dirmessage_enable=YES
#ftpd_banner=Welcome to blah FTP service.
session_support=NO
#syslog_enable=YES
userlist_enable=YES
userlist_deny=NO
userlist_file=/etc/vsftpd.users
#xferlog_enable=YES
#xferlog_file=/var/log/vsftpd.log
#xferlog_std_format=YES
chroot_local_user=YES
chroot_list_enable=YES
chroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_list
allow_writeable_chroot=YES -
libus
őstag
Oké, siker, betudtam lépni a 192.168.3.1-re.!
Adtam egy jelszót!Ezt írja:
FTP user password chaning
Changing password for ftp
New password:
Bad password: too weak
Retype password:
Password for ftp changed by root
Password successfully changedTelefonnal még mindig 530 Permission denied-et kaptam!
-
libus
őstag
Egy a bajom vele, hogy nem tudok belépni a http://192.168.3.1:8081/ címen, mert kér felhasználó nevet és jelszót!
De nem emlékszem rá mi volt az!
SSH-n adtam meg jelszót és újra is lett indítva a router, de még mindig nem tudok belépni, mert tudom mi volt pontosan a felhasználó név!
Ezt nem lehet valahol megnézni/megtudni? -
libus
őstag
Telefonnal próbálnám elérni FTP-n (az FTP Plugin letöltve a Total Commanderhez) a 3600-hoz csatolt HDD tartalmát, de 530 Permission denied-et kaptam sokig, most 500 oops vsftpd refusing to run with writable root inside chroot() ír!
192.168.3.1:8081-en sem tudok belépni!
LuCi-ban az FTP Backup menüben User névnek ftp van megadva.
Jelszót meg adtam meg SSH-n passwd ftp paranccsal, de nem tudok belépni!
A /etc/vsftpd.config file tartalma:
background=YES
listen=YES
anonymous_enable=YES
local_enable=YES
write_enable=YES
local_umask=002
check_shell=NO
#dirmessage_enable=YES
#ftpd_banner=Welcome to blah FTP service.
session_support=NO
#syslog_enable=YES
userlist_enable=YES
userlist_deny=NO
userlist_file=/etc/vsftpd.users
#xferlog_enable=YES
#xferlog_file=/var/log/vsftpd.log
#xferlog_std_format=YES
chroot_local_user=YES
chroot_list_enable=YES
chroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_list
allow_writeable_chroot=YESValaki?
-
libus
őstag
válasz
vargalex #14970 üzenetére
Ezt telefonnal tapasztalom is, mert az tudja az 5Ghz-et és ezen vagyok felcsatlakozva a 3600-ra, s nagyobb letöltési sebességet mérek mint laptoppal (az csak 2.4Ghz-et tudja).
A minap elgondolkodtam rajta, ha vennék egy 5Ghz-es USB Adaptert a laptophoz, akkor nagyobb sebességgel tudnék mondjuk filmet másolni wifin a 3600-ról a laptopra?
Mert többször másolgatok így, s jó lenne ha nem csak 5MB/s-el tudnék másolni (ahogy most), hanem mondjuk 30MB/s-el.
Egy 1200-as AC routerrel (Pl.Tp-Link C5..) ez a sebesség már megvalósítható?
Meg pl. ha elindítok a laptopon egy nagyobb bitrátájú filmet, azt se tudja a 3600 wifin megfelelő sebességgel tolni, mert eléggé akadozik a film. BDrip-el nincs baj, de a HD-kal igen! -
libus
őstag
Most nézem, hogy ez a router 2.4GHz-en is 300Mbps és 5GHz-en is 300Mbps sebességet tud?
Csak mert gondolkodtam egy 5Ghz-es USB-s Adapterben a laptophoz, hogy azzal nagyobb sebességet érnék el, de így akkor nem veszek, hisz ugyan akkora sebességet tud 5Ghz-en mint 2.4Ghz-en! -
libus
őstag
FTP-n akarok a telefonomra (Mi5) másolni, de csak 260-280kB/s -el másol!
5GHz-en is próbáltam, de semmi változás!
Mi lehet a baj? -
libus
őstag
válasz
vargalex #14786 üzenetére
Lehet....., de a szomszéd wifije 11. csatornát használja, én pedig 8-son kapom, és 1. csatornám pedig szórja a 3600-as. Azért ezek elég távol vannak egymástól. Nem? Vagy ennek ellenére is zavarhatja?
Reggel mikor megvolt a teljes sávszél wifin, akkor semmi nem ment. Mikró sem. Gondolom az akkor zavarná, mikor megy éppen.
De ha valami a konyhába zavarná a 3600 wifi-jét, az kiderült volna tegnap, mikor egy 10m-es UTP kábellel eltudtam vinni a routert másik helyiségbe. Vagy nem?
De az biztos, hogy nagyon érdekes, hogy közben meg megvan a sebesség. Nem lesz egyszerű kideríteni mi okozza. -
libus
őstag
Ezt nem értem!
Most reggel mérek egy sebességet Wifi-n, erre megvan a teljes sávszél!
Ez hogy lehet? Az éjjel összeszedte magát a router?
Pedig este csak kábelesen volt meg a teljes sávszél, miután visszatettem Vargalex FW-jét. -
-
libus
őstag
Leteszteltem...
Kipróbáltam minden variációt.
Ez van beállítva a 3600-on így teljes sávszéllel jön lefelé Wifi-n is!
Mode: 11bgn mixed
Channel: Auto (Current channel 1)
Channel Width: 20MHz
Az mindegy volt, hogy b/g vagy b/g/n -re állítottam. A letöltési sebességen nem változtatott.
De amint a Channel Width-et áttettem 40MHz-re vagy Auto-ra, egyből töredéke lett a Wifi sebességem.
De miért?Az AP-s router pedig így van beállítva:
Channel: 8
Mode: 11bgn mixed
Channel Width: Automatic -
libus
őstag
Siker!
.
Egy Asus K70IJ laptoppal + speedtest-el, meg Xiaomi Mi5 teló + speedtest mértem a sebességet.(#14776) Nestor16 Úgy próbáltam, hogy vettem egy 10m.UTP kábelt, hogy a Wifi-t áttudjam helyezni másik helyiségekbe. A Wifi amúgy a ház középpontján van , megközelítőleg. Így jó jel van mindenhol!
De nem hozott javulást, akármelyik helyiségbe tettem át. Így kiderült, hogy nem a felállított helyén van olyan dolog, ami zavarná a Wifi jelet.
Először próbáltam még mindent Wifi-n működő dolgot kizárni.
Pl.: Vezeték nélküli egeremből még az elemet is kivettem, meg a Wireless-es kinti-benti hőmérőből is kivettem az elemeket, de nem ezek voltak a ludasak.(#14777) Headless Mbit/s sebességet mértem laptoppal Speedtest-el.
Mobilnál a Speedtest Mbps-t ír.Visszatettem a gyári Fw-t is, hogy kizárjam azt is, hogy esetleg a Vargalex-es Fw van-e meghibásodva.
De nem volt változás!A gyárival is ugyanúgy jóval kevesebbet sebességet mértem Wifi-n.
Ma megpróbáltam, hogy a 3600-ot Dual Band-reállítottam, meg automatára állítottam a csatorna választást 2,4GHz-en (eddig mindig kézibe volt), meg a Mode-t b/g-re állítottam, s jó lett a letöltési sebességem is Wifi-n!Megnéztem egy programmal, hogy most automatán melyik csatornát használja b/g Mode-ba.
Az 1-es csatornát használja!Pedig mikor b/g/n -re volt állítva a 3600-os, akkor az 1-es csatornát választva nem volt Wifi-m!
(Az AP-s router 8-as csatornán van.)
Most majd megpróbálok visszafelé menni, hogy mi hozhatta meg a javulást, mert egyszerre 3 dolgot állítottam át (Dual Band, Mode, Channel), aztán megy vissza a Vargalex Fw-je.
Mindenkinek -
libus
őstag
10MB/s -el kellene lennie a tetöltési sebességemnek, és 1,5-2MB/s -et mérek wifin. Kábelesen viszont megvan!
Így épült fel a rendszerem:
Grid antenna, Tp-link 741ND AP-s router, ebből kábeles, és en megy át a 3600-ba az internet (hogy meglegyen a teljes sávszélesség), és a 3600 szórja a Netet.
Vargalex azt mondja, hogy valami zavarja a 2,4GHz-et!
De mi? A grid antennának a 24dBi feje? -
libus
őstag
Szia!
Vettem egy 10m-es UTP kábelt, hogy kipróbáljam, ha átviszem a routert (a 3600-ost) egy másik helyiségbe, (így kiderül, hogy van-e olyan dolog/eszköz a konyhában, ami zavarja a wifit), de sajnos még mindig a töredékét mérem wifin a kábeles sebességéhez képest!
Szerintetek mi lehet akkor a baj? -
libus
őstag
Az este még tesztelgettem.
A router újraindítása után kb. 5 percig még elfogadható sebességet mértem, aztán megint csak az 1/10-ét mértem wifin a kábeles sebességhez képest.
De a ping itt még jó volt.
Aztán később már ilyent mértem wifin: a ping 7300, a le és feltöltésem pedig nulla!
Ekkor visszadugtam a kábelt, s mértem így is gyorsan egy sebességet, hisz kábelon jó volt..., de ekkor itt is rossz volt, mert a ping 6100, a többi nulla volt.
Ekkor nem húztam ki a kábelt, hanem pihit tartottam egy 5 percre, s újramértem kábellel, s akkor már a ping 26 volt, a sebesség pedig már fele volt a szolgáltatótol kapotnak.
10 perc múlva pedig teljes volt a sebességem.
Aztán kábel kihúz, wifin mértem, de megint csak az 1/10-ét mértem.
Mi van nálam? Mi a bánatért nem jó a wifi? Pedig a csatorna szám se ütközik a szomszéddal. -
libus
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van a routerrel, hogy wifin 1/10-e le és feltöltési sebességet mérek a kábeles csatlakozáshoz képest ugyanazon a gépen. Viszont a ping mindkét esetben jó (25-30 között van) Ja, és nem repeater módba megy a router!
Vargalex 1.1.7 van rajta.
Már csináltam egy alapra visszaállítást a vargalex fw-n, de ugyanaz!
Mi lehet a routerrel? Mi lehet a baj? -
libus
őstag
Sikerült!
Már majdnem újrahúztam a router szoftverét, de gondoltam, hogy megpróbálkozom egy csatorna váltással.
Az 5. csatornát használtam, s áttettetem a 8. csatornára (a többit nem próbáltam), és így már jön az a sebesség wifin is, ami kábelesen van!
Bár azt nem értem, hogy mi a baja a routernek az 5. csatornával.
De egy biztos, hogy a közelbe 5. csatornát senki nem használ, így ezért sem értem... -
libus
őstag
Help!
AP-s routerről kapja a Netet a 3600-as.
Szóval, csak szórnia kellene a kapott sebességet. De ez közel sincs meg!
10/5-ből 2/2-őt szórt, azaz ennyi volt a wifin mért sebességem.
Viszont ha kábelesen néztem a 3600-ról, akkor megvolt a 10/5.
Az előbb eltávolítottam a wifi-t a LuCi-ból, és újra hozzáadtam.
Most 7/5 van. De miért nincs 10/5-öm? Pedig 2 méterre vagyok a wifitől is nincs fal sem.
Valaki? -
libus
őstag
válasz
vargalex #11016 üzenetére
Bocsi, hogy csak most válaszolok, de el kellett mennem és csak késő este értem haza.
Köszi a részletes információt!
Így már érthető, hogy miért ment el a wifi az 5. csatorna alatti csatornákra állítva.
Mától nagyobb lett a sávszélem (20/4-es).
Csak egy kevés időm volt rámérni most a sebességre, és kábelesen megvolt a 20/4, de wifin csak 8/4 volt.
Pedig maradt a 3600-as g+n meg az 5. csatornán.
A 743ND AP viszont átkerült a 11. csatornára.
De majd délután próbálgatom más csatornán is a 3600-at.
Az Advanced settings-nél a HT mode-nál, ha 20MHz-re állítom, az ezt a 20/4-es sebességet gondolom röhögve tudja továbbítani?
Vagy 40MHz-re állítva jobb lenne a wifi sebesség?Intruder2k5: Igen, Hungary-ra van állítva.
-
libus
őstag
válasz
Intruder2k5 #11012 üzenetére
Tényleg G-re volt állítva a 3600.
Most átállítottam g+n-re és 5-6MB/s között másol wifin.
DE valamiért eltűnt a wifi, ahogy átállítottam g+n-re és a "mentés alkalmazásra" klikkeltem.
Nekiálltam próbálgatni sorba a csatornákat, és az 5. csatornától felfelé van csak wifi g+n-re állítva. De miért?? -
libus
őstag
válasz
vargalex #11006 üzenetére
Szia!
Ez volt a baj! A 3600-at átállítottam az 1. csatornára, és wifin is azt a sebességet mérem, mint kábelesen!
Nagyon szépen köszi!suste: Megpróbáltam -így, hogy jó lett a wifi az 1. csatornával- másolni a routerhez csatolt HDD-ről gépre egy 1db 1Gb-os fájlt, és 2,5MB/s-el másolt (torrentet leállítottam addig). Ez jó?
-
libus
őstag
válasz
kaciokos #11004 üzenetére
Ez az, hogy én sem értem, hogy mi "mi a rák van"!
Azt a sebességet kellene szórnia wifin is, amit kap a 743ND-től! Mivel hogy nem repeater módban működik a 3600, hanem a WAN portba kapja a Netet...
Ez olyan állapot, mintha egy Net szolgáltató modeme lenne a WAN portba csatlakoztatva...
Esetleg az még lehet baj, hogy közel (0,5m-re) van egymáshoz a két wifi?
Bár a 743ND egyetlen anetenna helyére, egy külső irányított antenna van csatlakozva.
Így nem hiszem, hogy bent a lakásba szórna bármit is. -
libus
őstag
Miért csak 1/3-a sebességem van Wifin??
2m-re vagyok a routertől és csak 1/3-a sebességem van a kábeles kapcsolathoz képest!
Nem repeater módban működik a 3600, hanem sima routerként Vargalex 1.1.7 fw-vel.
Egy 743ND AP routeren keresztül kapja a Netet.
A 743ND LAN portjából a 3600 WAN porjába vagyok csatlakozva.
A 743ND a 9. csatornára van állítva. A 3600 pedig 7. csatornára.
Még csatorna ütközés sem lehet (szerintem).
Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a baj, hogy miért 1/3-a sebességem van Wifin?? -
libus
őstag
válasz
vargalex #10973 üzenetére
Azért reseteltem, mert valamiért nem akart WAN IP címet kapni a 743-tól a 3600.
Reset után meg egyből kapott. Pedig a hálózat részből mindent eltávolítottam.
Akkor van lehetőség visszaállítani úgy, hogy az adataim megmaradjanak?
Mert most még megvannak, de szeretném ha ez így is lenne. -
libus
őstag
válasz
Headless #10970 üzenetére
"ha factory resetet csináltál akkor minden beállításod törlődött "
De miért törli az extrootot ilyenkor?
Sajnos a HDD-n lévő 420Gb tartalmat nem tudom sehová átmásolni, mert nincs másik HDD-m amin ennyi hely lenne.
Elveszíteni meg nem akarom az adataim.
Vagy ezt a részt nem bántja a leírt parancssor?
Vagy ha pendrivera raknánk az extrootot? Az nem biztonságosabb megoldás az adatok megőrzése miatt? -
libus
őstag
A napokban visszaállítottam alapra a routert, mert a hálózatba bekerült egy AP-s router is, és azon keresztül kapom a Netet.
De a lényeg, hogy vissza lett állítva alapra a router, amin volt anno NFS server is telepítve.
Így, hogy mindent elölről kezdtem, így újra fel akartam tenni az NFS szervert, de nincs elég hely!
Anno még a 3. verzióval lett a HDD formázva.
Csatolási probléma van?? Vagy miért nem a megfelelő helyet látja, ahová lehetne telepíteni?
Csatolási pontoknál ez van: dev/sda3 -on van csatolva az mnt (476299MB)
A SWAP résznél: dev/sda1 (128MB)
Mit kellene csinálnom, hogy a Redszer/Szoftver résznél több szabad helyem legyen??
Ugye, ezt adatvesztés nélkül vissza lehet állítani? Mert nem szeretném, ha eltűnnének a HDD-ről az adataim.
Előre is -
libus
őstag
Érdekes, csak a Windows nem látja
A Transmission Remote Gui fút, meg csináltam az egyik letöltött torrenten ellenőrzést, és végigment!
Akkor miért nem tudom eléri Windowsból?
Megpróbáltam most azt is, hogy eltávolítottam a hálózati kapcsolatot, de most meg nem tudom újra létrehozni!
Pedig ezt a parancsot kell beírni a futtatásnál, nem?:
net use z: \\192.168.1.1\mnt\ -
libus
őstag
Ma este felé volt áramszünet, és azóta nem látom a routerhez csatolt HDD-t.
Volt már router újraindítás, meg utolsó mentés visszatöltés, de nem hozott eredményt.
Mi lehet a baj?
Vargalex 1.1.7 van fent. -
libus
őstag
válasz
SztiviVander #10688 üzenetére
A routerre fel van rakva az NFS server.
A média lejátszó (Mede8er MED600X3D) menüjében pedig az NFS elérésen keresztül van elindítva a film.
Igen, kipróbáltam már USB-n hozzákapcsolt külső eszközről megnézni ilyen nagy bitrátájú filmet, úgy nem volt gond.
Valamit le kellene állítani az LuCi-ban a Rendszer/Rendszerindításnál?
A Mede8er MED600X3D fórumán írják, hogy 70MB/sec alatti bitrátájú filmnél nem szabadna akadni NFS-en! -
libus
őstag
válasz
SztiviVander #10684 üzenetére
Ha csak másolok róla mondjuk a gépemre, pl. ISO-t, az 11-12MB/sec-el szokta nyomni.
-
libus
őstag
Ma megnéztem egy 3DBD ISO-s filmet, ami nagyon akadott.
A média lejátszó CAT6-os kábellel van összekötve a routerrel, és azon lóg egy 500Gb-os Samsung HDD.
NFS szerver megvan csinálva.
Ahogy elinndítottam a filmet egy percen belül nekiállt akadozni, ekkor 2mp-re pill.állj, aztán indít,és megint jó volt kb 1 percig.
Miért illetve mitől akadozhat?
A film Total Bitrátája: 46,97 Mbps
Ez még nem akkora, hogy akadnia kellene.
A HDD-nek kevés lenne a bufferje, vagy mi okozza az akadást?
A router terhelése felszökig 2.90-ig közbe. Ez volt a max amit láttam.
Valaki segítsen, mert így szörnyű végignézni egy filmet. -
libus
őstag
Jelen pillanatban is abban a keretben van egy 500Gb-os vinyó és nincs vele gond.
Vagy arra gondolsz, hogy a WD RED lehet nem fog benne működni??
Akkor milyen keretet ajánlasz?
Vagy inkább vegyek egy külső HDD (mondjuk egy ilyent, vagy ilyent érdemes)
és ezeknek a keretével nincs baj, hisz gyárilag az van hozzá. -
libus
őstag
válasz
mzsombor #10660 üzenetére
Ext4-re van formázva a jelenlegi is ami egy 500Gb Samsung, csak kinőttem, és kellene egy nagyobb.
Ezért kérdeztem... hisz ezt a típust folyamatos működésre tervezték + halk is + megbízhatóbbnak is tartják a többinél.
Szóval jó hozzá, ill. a torrentezéshez? Vagy inkább másik típust ajánlotok? -
libus
őstag
Ehhez a routerhez ezt a HDD-t néztem ki a Transmissionhoz.
Ajánlott torrentezéshez + ehhez a routerhez ez a HDD?
Vagy inkább másik típust ajánlatok?
Mobil rackem van hozzá. -
libus
őstag
Valaki meg tudná írni, hogy lehet kikapcsolni a routeren az összes LED-et?
Vargalex 1.1.7 van fent. -
libus
őstag
A minap újraformáztam a HDD-m a 3 particiós változatra (extroot version), mert a 2 particiósra volt még formázva, s nem volt elég hely a LuCi-ban telepítendőkre, és elkezdtem tegnap letölteni egy torrentet, és a Wifi innentől úgy belassult - míg ment a letöltés -, hogy sokszor egy weboldalt sem hozott be a böngésző.
Ez mitől van??
Nem állítottam semmi extrát, sőt a feltöltési sebesség is nagyon vissza van állítva. Bár ez annyira nem számíthatott, mert akkor még csak az volt az első torrent a kliensbe.
Valaki megtudná mondani mi a baj? -
libus
őstag
-
libus
őstag
Installálni szeretném az NFS servert ez alapján, de ezt a hiba üzenetet kapom:
Installing unfs3 (0.9.22-3) to root...
Downloading http://users.atw.hu/vargalex/trunk/ar71xx/packages/unfs3_0.9.22-3_ar71xx.ipk.
Configuring unfs3.
Collected errors:
* resolve_conffiles: Existing conffile /etc/exports is different from the conffile in the new package. The new conffile will be placed at /etc/exports-opkg.Valaki tudna segíteni az NFS Server feltelepítésében?
-
libus
őstag
Ma újra akarom formázni a HDD-m, mert anno mikor a 192.168.1.1:8081-en nem az utolsó lehetőséggel formáztam le, hanem eggyel előttivel (Creating 2 particion without extroot).
És az a problémám ezzel, hogy szükségem lenne az NFS-re, mert a 3DBD ISO folyamatos lejátszásához a Media playernek kevés a Samba sebessége.
És a jelenlegi extrootra formázott HDD-re nem megy fel, mert kevés a hely (292 KB) a feltelepítéséhez.
Ezt a Creating 3 particion (extroot verzion)-t hogy tudom feltenni? Az oké, hogy a 192.168.1.1:8081-ről, de hogy tudom eltávolítani a jelenlegit?
Mert ha most belépek a 192.168.1.1:8081-re, akkor csak azt mutatja mire van formatálva a HDD és formatálási lehetőségek nincsenek, Ebben kérnék segítséget! -
libus
őstag
Valaki megtudná mondani, hogy a transmission-t be lehet-e úgy állítani, ill. meglehet-e azt csinálni vele, hogy ha töltök le egy filmet, akkor azt azon a néven tudjam elmenteni ahogy szeretném, s ne azt a nevet mentse ahogy feltöltötték?!
Így szeretném: Mappaként a film magyar címe és ezen a mappán belül lenne az avi vagy mkv.
Ezt már próbáltam: Ha megadom a transmissionnak a magyar címet el is menti úgy, de sajnos ezen belül a torrent oldalon megadott film címe lesz mappaként és csak ezen belül lesz a film avi vagy mkv-ja.
Ez utóbbi számomra azért rossz, mert a Média Player szkennere így nem látja a filmet két mappán belül.
Előre is -
libus
őstag
A napokban sikerült beállítani/megoldani a Grid antennás IP problémám, amit köszönök még1x Vargalex-nek és Suste-nak
Ma végeztem egy sebesség tesztet, mert kíváncsi voltam átjön-e a teljes sebesség (30/4), de csak 8/2-őt mérek. Ezt úgy, hogy a routeremmel én kábelesen vagyok csatlakozva, Ha Wifivel csatlakozok rá, akkor ennek a fele még.
A kérdésem, hogy miért csak 8/2 van 30/4 helyet?
Ahonnét eddig kaptam az Internetet Wifin, onnét átjött a teljes sávszél. -
libus
őstag
válasz
vargalex #8199 üzenetére
Szia!
Megpróbáltam a videót követve beállítani, és az "Add" fül maradt ki az eddigi próbálkozásaimból.
De pontosan követve a videót így sincs NET.
Nem kapok IP címet. Nincs IPv4 a WWAN-nál.
MAC cím szűrés nincs mert telefonnal is meg többen laptoppal is használják a suli által osztott free wifit.
Miért nem kapok IP címet? -
libus
őstag
Üdv!
Nekem is ez a routerem van (WDR 3600), Vargalex 1.1. fw-vel.
Vettem egy Grid antennát, mert itt a közelbe (150-200m) van egy szabadon használható hálózat.
Rácsatlakoztattam a Grid antennát a router egyik antenna helyére.
A Windowsba még így nem lehetett látni azt a szabadon fogható hálózatot - meg a többi irányában lévőt sem -, csak azt mutatta a Windows, amit eddig is. Gondolom amit a router antennájával fogott (nem a Griddel).
De ha Vargalex fw-ben a hálózat/felderítésre rányomok, mutatja a kiszemelt hálózatot, meg a többi irányában lévőt is. Rányomok a csatlakozás a hálózatra, ekkor csatlakozik is. Viszont nincs Internet. Miért?
A Hálózat/Interfész fülön ott a kapcsolat, van MAC cím, de nincs IPv4.
Kell egy AP-s routert vennem, vagy megoldható ezzel az fw-vel ez??
Előre is köszönöm a segítséget! -
libus
őstag
Nagyon szépen köszi, várom!
Nemrég kaptam én is olyan infót, ahol szintén azt javasolták, hogy ha visszaállítanám a particiós táblát, akkor visszanyernék minden adatot.vargalex Szerinted is lehetséges ez? Mert akkor egy olyan script ill. program kell, amivel ezt meg lehet csinálni.
-
libus
őstag
válasz
vargalex #1888 üzenetére
Szia!
Jó lett volna, ha a blogodba erről tettél volna említést, hogy Fw frissítéskor húzza le mindenki a hozzá csatolt háttértárat/kat, ha másik hardveren van neki az extroot!
De mivel nem olvastam ilyent az Fw frissítésről, így nem tettem!
Persze, igaz, hogy nem említettem, hogy másik hardveren van az extroot, de mivel ez a két lehetőség van (hogy vagy ugyanazon a hardveren van az extroot, vagy másikon), ezért megkérdezhetted volna, hogy melyik scriptet is küldjed el nekem.
Persze nagyobb részben én hibáztam, hogy nem tettem említést még az elején, hogy másik hardveren van az extroot.
De erre senki nem kérdezett rá, pedig gondolom jó páran így használják...Sajnos backup-om nincs a hdd-ről.
De jó lenne, ha valaki tudna segíteni abban, hogy milyen programmal tudnám visszahozni az adataimat erről az ext4-es particióról, ami ugye csak formázva lett.
Azóta nem is írtam rá semmit, hogy nagyobb esély legyen a teljes visszaállításra.
Jó lenne visszahozni, mert elég sok fontos adat van rajta (nem filmekre, zenékre gondolok)!
Valaki?? -
libus
őstag
válasz
SteveBeard #1868 üzenetére
Kíváncsian várom..
Különben tudsz ajánlani valami jó adat visszaállító alkalmazást, ami ext4-ből vissza tud állítani?
Persze ez akkor kell majd, ha tényleg törlődött a hdd, s akkor vissza kell nyernem az adataim. -
libus
őstag
válasz
SteveBeard #1864 üzenetére
Akkor szinte 100%-ék, hogy formázódott a scriptel, ugye?
-
libus
őstag
válasz
SteveBeard #1862 üzenetére
De a script előtt se volt látható a hdd tartalma! Akkor ez hogy lehet? Az Fw frissítés csak nem csinál formázást!
-
libus
őstag
válasz
SteveBeard #1860 üzenetére
A beépített formázóval formáztam a hdd-t!
Az extroot a pendrive-ra volt rakva. -
libus
őstag
válasz
SteveBeard #1858 üzenetére
Minden be volt dugva a routerbe. Se a pendrive-ot, se a HDD-t nem húztam le róla az FW frissítésekor.
De már a frissítés után se volt a HDD-n semmi adat a \transmission\done mappába.
Meg a script lefuttatása után sem! -
libus
őstag
válasz
vargalex #1856 üzenetére
Igen csatolva van.
Nem formáztam a HDD-t!
Egyszerűen csak annyit csináltam, hogy frissítettem 1.1.5-ről 1.1.7-re openwrt-tl-wdr3600-v1-squashfs-sysupgrade_vargalex_1.1.7-el.
S mikor felállt a rendszer a Windows intézőben néztem a felcsatolt hdd tartalmát, s egy csomó mappa volt az addigi helyett, viszont a tegnapi script lefuttatása után (amit küldtél,s a puttyból kellett...) az után már csak a transmission mappa volt a gyökér könyvtárba.
Viszont az "opt" (egy 1Gb-os pendrive van hozzácsatolva még) meghajtót még most sem érem el, ill. a rendszer. Windows intéző -
libus
őstag
1.1.5-ös OpenWrt-ről frissítettem 1.1.7-re, s a háttértáramat (500Gb HDD) üresnek látja!
Miért??? -
libus
őstag
válasz
CoolBoy323 #1811 üzenetére
lehet megpróbálom az 1.1.7-el. Talán ennél jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kedvező ár! Dell E5530 laptop (15,6/i5-G3/8GB/256SSD)
- HP EliteBook 745 G6 Ryzen 5 Pro 3500u / FHD IPS / 8Gb DDR4 /256 SSD / Win11 /
- ÚJ MSI Core I5 13400 Gamer MAX PC 10X4.0GHz 32Gb DDR4 512GB NVME SSD GTX 1660 SUPER 6GB DDR6 2ÉV GAR
- HP Z440 Workstation Munka+játék PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB SSD QUADRO M2000 4GB DDR5 WIN11 1ÉV GAR!
- GIGABYTE GeForce 3080 VISION OC 10G
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest