- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz
SteveBeard #14068 üzenetére
az egyszerűség kedvéért tedd azt amit írt.
--no-check-certificate
kapcsolót használd... amúgy a certificate nem jó, vagy hiányzik.Egyszerűbb a fenti módszer.
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #14065 üzenetére
+ ha a mi fw-nk van fent (share/hdd-bol gondolom), akkor van a wget-hez is segitseg: 9092/apps/wget
-
Headless
őstag
válasz
SteveBeard #14065 üzenetére
Busyboxos wget nem tud https-t letölteni ajánlom a teljes wgetet, vagy curlt
-
SztiviVander
addikt
válasz
SteveBeard #14063 üzenetére
gyári fw-el sehogy. ha openwrt van rajta akkor ssh-n:
cd /célkönyvtár
wget http://www.google-drive-címe.com/fájl_neve_amit_le_akarsz tölteni.zip -
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #13839 üzenetére
Állítottam be magamnak forward-ot.
Ne izgulj, csak a saját IP-mről.
Szerk.: mielőtt bárki csodálkozna, a kolléga a napokban adott hozzáférést más ügy miatt.
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #13836 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő.
Nálad valami más gond lesz. Távolról tudok SSH-zni a GoFlex-re, de a routerről valóban nem megy.
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #13836 üzenetére
Szia!
Elöszor is a routeren a .ssh/known_host file-ból a 192.168.1.146 IP-hez tartozó sort töröld, ugyanis a NAS-on megváltozott a kulcs (gondolom új telepítés). Majd
ssh alarm@192.168.1.146
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #13834 üzenetére
A usert is tudni kene, mert nem biztos hogy a root engedelyezett...
-
Headless
őstag
válasz
SteveBeard #13832 üzenetére
ssh --help
röviden
ssh NAS_ip -
dredjudge84
őstag
válasz
SteveBeard #13427 üzenetére
Na igen ez a fo gond. A halozati helyeknel nincs is ott a router. Csak maga a laptop meg a minidlna aztan kesz.
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #12407 üzenetére
Szia!
Nyilván egy minimális plusz forgalmat jelent. (A lease time felénél jön a renew csomag.) Nekem egy projekt kapcsán nagyon rövid lease time-ra volt szükségem, ott 10 másodpercet használtam. Igaz, ehhez patch-elnem kellett a dnsmasq-ot.
-
Headless
őstag
válasz
SteveBeard #12405 üzenetére
Igen, sűrűbben/ritkábban kérnek dhcp frissítést az eszközök, de lényegi változást nem fogsz látni, maximum, ha leveszed a minimálisra, ha jól emlékszem 2 perc, akkor a dhcp kiosztásból, úgymond látod a csatlakozott eszközöket, gondolom ezt akartad felhasználni
-
Headless
őstag
válasz
SteveBeard #12402 üzenetére
Kicsit rövidebb, és még a kimenete is ugyanaz mint az arp-nek
De mint azt mondtam ez csak akkor adja a helyeset, hogyha van TCP|UDP forgalom az adott eszközön ha nincs akkor nem fogja mutatni.
egrep $(grep -i established /proc/net/*conntrack | sed "s/ dst.*//;s/.*src.//" | tr '\n' '|' |sed "s/|$/|address/") /proc/net/arp
IP address HW type Flags HW address Mask Device
192.168.1.102 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
192.168.1.11 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
192.168.1.13 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
cat /proc/net/arp
IP address HW type Flags HW address Mask Device
192.168.0.1 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * eth0
192.168.1.166 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
192.168.1.10 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
192.168.1.102 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
192.168.1.11 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
192.168.1.13 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan -
Headless
őstag
válasz
SteveBeard #12400 üzenetére
Nah itt van amire én gondoltam
grep -i established /proc/net/*conntrack | sed "s/dst.*//;s/.*src.//" | sort| uniq -c | grep `uci get network.lan.ipaddr |cut -d'.' -f1-3` | awk '{print $2}'Kicsit hosszú, de szerintem jobb mint ha pingelgetnéd folyton az eszközt...
-
Headless
őstag
válasz
SteveBeard #12397 üzenetére
Rosszul emlékeztem én knockd-hez használtam, hogy van e kapcsolat. De az azthiszem /proc/net/*conntrack volt de majd ha hazaértem megnézem. És akkor itt lehet az established-re szűrni, meg kilistázni csak a fontos helyi címeket és akkor ebből lehetne valamit szülni, persze ez csak akkor igaz, ha van is tcp/udp csomag úton a csatlakozott eszköz felé.
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #12394 üzenetére
Szia!
A /proc/net/arp-ben a szomszédos eszközöket látod. Innen csak akkor "esnek ki" elemek, ha betelik az ARP tábla, vagy pl. újraindítod a routert. Szerintem ezt tipikusan csak úgy tudod megcsinálni, ha egy ciklusban ping-eled azokat az IP-ket, amik benne vannak az ARP táblában és a br-lan-on keresztül érhetők el. Persze ez csak akkor megoldás, ha a cél eszközökön a ping nincs tiltva.
-
Headless
őstag
válasz
SteveBeard #12394 üzenetére
Szűrj rá az "established" szóra grep-el pl.
grep -i established /proc/net/arpNem vagyok rendes gépközslben, lehet hogy van benne elírás.
-
SztiviVander
addikt
válasz
SteveBeard #9524 üzenetére
ja nem sértődtem meg, csak ez a "merthogy biztosan nem is fogsz" kicsit erős volt
én ha állítok valamit azt nem azért teszem mert "úgy gondolom" hanem azért mert kipróbáltam. ezt speciel legutóbb 1 hónapja amikor épp volt egy kis időm és végigpróbálgattam a legutolsó 4 ddwrt buildet a 3600-on hátha akad egy használható amit lehetne hosszabb távon is kipróbálni (hozzáteszem egyik sem győzött meg). az egyik build-nél ugyanez történt, se a webrevert-et se másik ddwrt buildet nem lehetett rárakni (végigment a fw update aztán reboot után ugyanaz fogadott mint előtte, reset se segített semmit) a webfelületről. akkor találtam a ddwrt fórumon ezt a módszert amit jól le is jegyeztem miután pikkpakk sikerült vele visszarakni a gyári fw-t.
-
Dadan01
senior tag
válasz
SteveBeard #8901 üzenetére
Üdv
ez a zte 931 VII ilyen módot nem tud, vagy csak bitangul el van rejtve....
-
válasz
SteveBeard #8772 üzenetére
Kár is lenne tagadni, rólam ez nyílt titok a fórumon, hogy sokkal inkább részesítem előnyben az ASUS-t!
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #8647 üzenetére
Szia!
Nagyobb áramerősségű táp nem okoz gondot. Kérdés, hogy közvetlenül van kötve a SATA táp felé, vagy valamin keresztülhalad. Utóbbi esetben ez lehet korlátozó tényező.
Nekem állandó használatra először egy 320 GB-os WD volt rajta egy 160 GB-os szintén WD társaságában. Később egy 500 GB-os WD 5000BEVT és egy 500 GB-os Seagate. Végül 2 db 1 TB-os Hitachi Travelstar 5k1000. Egyikkel sem volt gond.
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #8644 üzenetére
Szia!
Sata táp és adat hosszabbítóval fizikailag igen, de a táp nem biztos, hogy bírná.
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #8623 üzenetére
Szia!
Pontosan mi a teljes tűzfal config? Ennek hiányában így elsőre azt mondanám, hogy egy olyan szabály kell, mint ez, csak a cél zóna az "Eszköz".
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #8635 üzenetére
akkor majd talán vargalex erre jár és tud valamit mondani
nekem ilyenre még nem volt szükségem, csak a LAN->GUEST irányra, és ott meg alapból van router elérés
de tuti hogy a tűzfalban kell variálni....pl a célzónának az "eszköz" -t adod meg ugye???? és nem a LAN-t!
mert a routert akarod elérni..... -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #8623 üzenetére
Vagyis "csak" a routert nem éred el.
Arra tippelnék, hogy a tűzfalszabályok sorrendje miatt lehet.
Esetleg próbáld meg külön szabályban definiálni csak a 192.168.1.1 elérést, és ezt a szabályt előre tenni. -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #8620 üzenetére
a vendéghálós leirásban a 2. üzenetben le van írva
-
bujtika
újonc
válasz
SteveBeard #8160 üzenetére
Köszönöm,
Kipróbálom csak a motion-t önmagában, bár gyanítom, hogy annak a motion.conf nem jó beállításokat tartalmaz ehhez a kamerához. -
Kicsirics77
veterán
válasz
SteveBeard #4864 üzenetére
köszi,majd ha lesz időm foglalkozni vele akkor megnézem,de egyelőre munka van ezerrel most.
kiindulásnak tökéletes lesz. -
válasz
SteveBeard #4832 üzenetére
Oke, megpróbálom
-
válasz
SteveBeard #4789 üzenetére
Ez VMM letiltás se vezetett sikerre...
Így van beállítva (a 2,5 GHz-s rádió):
Csatorna 9
Adóteljesítmény 25 dBm
Mód AP
---
Titkosítás wpa2-psk
Titkosító: automatikus
---
Mód: g+n
HT mód: most 40 Mhz a második csatorna felette (ezt nem tudom micsoda...)
Országkód: HUMivel próbálkozzak?
-
válasz
SteveBeard #4789 üzenetére
Köszi, megpróbálom
-
válasz
SteveBeard #4203 üzenetére
Igen, olyat én is csináltam régebben, "nálunk" optware alatt is kavarnak mindig valami ilyesmit, most épp egy lib-el!
-
válasz
SteveBeard #4197 üzenetére
Az is egy megoldás lehet, de, hogy őszinte legyek pontosan nem követtem most a hsz-eket itt, így azt se tudtam miről van szó, csak válaszoltam, hogy lehet symlinket létrehozni! De mint fentebb is írták, ha ezt egy olyan file-al követed el amit más is használ, akkor bizony ott gondok lehetnek!
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #4197 üzenetére
pont ezt akartam mondani, hogy simán át lehet nevezni
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #3875 üzenetére
Szia!
Megpróbálod esetleg a webcam-os modulok nélkül is? Legalábbis a log-ban arra van utalás.
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #3872 üzenetére
Szia!
Így már biztos, hogy nincs köze hozzá. De miért ekkora az load? A top kimenetén nem látszik mitől van? Log-ban nincs semmi?
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #3867 üzenetére
Szia!
Szerintem egy log file-ba tedd le azt is, hogy milyen értéket szeretnél beszúrni (vagyis mit olvas ki, esetleg a teljes uptime kimenetet).
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #3851 üzenetére
hálózatot majd beszéljük meg skype-on
grafikon szép
de nem hinném, hogy valós adat lenne
próbáltál már hardresetet + újra beállítani a dolgokat? legalább a reset meg alap dolgokután kiderülne, hogy milyen a load,aztán meg a további konfignál az is kijönne, melyik beállítás a ludas
persze mentésed legyen, hogy bármikor visszaléphess a működő rendszerre, amikor már aludnál -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #3701 üzenetére
na elsőre nem jött össze
curl feltelepítve
script bemásolva egy fájlba és elmentve a HDD-re, futási jog megadva (/mnt/DynDNS/dyndns.sh)
név/jelszó beírva, logfájl átirányitva (/mnt/DynDNS/dyndns.log)SSH-n MC-ből inditva:
# ./dyndns.sh
/bin/ash: ./dyndns.sh: not foundpedig ott van
most akkor mi van? mit hagytam ki? -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #3697 üzenetére
na eztmost márén is megpróbálom beüzemelni, mert nekem is jött már múlthónapban értesítő...
Csak a LOGIN="*********"PASSWORD="*********" -t kell behelyettesíteni, és kész? -
cimp
senior tag
válasz
SteveBeard #3552 üzenetére
Nem akartam kedvét szegni senkinek. Azért a két hét erős. Egyrészt a szerencsétlen körülmények egybeesése (megszopattam magam rendesen egy USB drive-al ami nem akart normálisan működni), másrészt egyéb elfoglaltságom is volt. Meg persze kicsit nézegettem a gyári FW-t. Az is linux, és arra is sikerült telepíteni transmissiont. A gyári rendszerével is nagyon pöpec kis cucc. A hozzá adott szolgáltatások miatt el is gondolkoztam, hogy lehet maradok azon. Web-ről elérhető, link generálással kiajánlható (szabályozott tartalom....) Androidos kezelőfelület ...
Szóval eredeti állapotában is nagyszerű eszköz. Az,hogy sokat kínlódtam azért is van, mert abból a szempontból tisztaság mániás vagyok, hogy a rendszer telepítés után ne tartalmazzon semmi felesleges beállítást. Arról nem is beszélve, hogy az első telepítésnél szeretek minden lehetséges szíváson átesni, mert később mikor esetleg tele van adattal veszélyesebb nekiállni kísérletezni. Inkább most formázom meg háromszor a vinyót meg teszem fel ötször előröl a rendszert, mint hogy később az adatvesztést kockáztassam, vagy kompromisszumokkal használjam a biztonság miatt. -
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #3550 üzenetére
Szia!
Ez is egy linux. Így a google mindenre válaszol.
-
cimp
senior tag
válasz
SteveBeard #3535 üzenetére
Jó a kütyü. Ha szeretsz bíbelődni meg utána járni meg bogarászni, akkor a legjobb játék! Már két hete szórakozok vele. Nem egy vargalex build, amit két kattintással bekonfigolsz és teszi a dolgát, ez inkább olyan csináld magad építőkészlet, amit büszkén nézegethetsz a végén amikor kész.
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #3120 üzenetére
az gondoltam, hogy nálad is több interfész van, csak azt hittem egy interfészen több wifit is csináltál....
ok, én a WAN-t töröltem még régen a qos-ből, akkorez is különbség
majd este felveszem újra, hátha ez kavar be -de ez akkor is rendellenes működés lenne -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #3118 üzenetére
külön interfész és csak a vendég wifi van rajta?
ha egy interfészen csak 1db wifi van, és azt letiltod, akkor az interfész is megáll (legalábbis 1.1.5 alatt), és lehet ez kavar be
nálam lekorlátozta a 200-ra a letöltést, már azt hittem a szolgáltató ahibás,csak az volt afurcsa, hogy felfelé meg jó volt (persze mert ott 1000 volt a beállítás)
kivettem a pipát a vendég engedélyezéstől a qos-nél, és egyből minden helyre állt...
majd este megint letesztelem, mi van ha visszakapcsolom... -
anonym011
csendes tag
válasz
SteveBeard #3053 üzenetére
nyomtatás már működik. scannelés részét működésre lehet bírni így routeren keresztül, vagy ez a része felejtős?
-
válasz
SteveBeard #2922 üzenetére
Igen, én is így gondolkodom! Később már sokkal gázosabb lenne átparticionálni a lemezt...
-
Hammy
tag
válasz
SteveBeard #2799 üzenetére
Úgy kipróbáltam, akkor működik.
-
DzSimi
csendes tag
válasz
SteveBeard #2784 üzenetére
az is, de teljes reboot is megvolt!
-
krealon
veterán
válasz
SteveBeard #2766 üzenetére
5V-os tap kell a kulso 2.5 colos kereteknek (tekintve hogy az USB csatin sincs tobb feszultseg).
Ha stimmel a HUB tapegyseg-csatlakozojanak merete es polaritasa, akkor kozvetlenul a keretbe is dughato. Elvileg az 1000mA elegnek kell lennie a kulso hazhoz.
-
Endless
aktív tag
válasz
SteveBeard #2762 üzenetére
Szia! Esetleg egy helyet nem tudsz ahonnét tudok hozzá venni? Vagy, hogy milyen kellene?
-
TIT
veterán
válasz
SteveBeard #2737 üzenetére
Szia!
Az mi vagy hol találom?
Köszi -
Hammy
tag
válasz
SteveBeard #2704 üzenetére
Üdv!
A hdd-n 3 partíció van, és így néz ki, ha csatlakoztatva van: [link]
LuCI-ban is használható az umount parancs?
-
cimp
senior tag
válasz
SteveBeard #2639 üzenetére
Igen. 20 mp-enként lefuttatja azt a parancsot, és kiírja az eredményt a logba. Erőforrásból nem fog sokat.
Ha azt írják, h ez sem szentírás én elfogadom, de érdemes kipróbálni mert mint írtam nekem azóta egyetlen leállásom se volt. Hetek óta tökéletes, úgy, h előtte folyamatos seed mellett egy halom hit'n'run -om volt! -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #2598 üzenetére
persze jó lenne forgatható, meg jó lenne miki és hangszóró is, meg persze éjjellátó, de akkor ennek a 3szorosába kerülne
ennek a mérete, felbontása, android app-ja, ára tetszik......nagyon jó kompromisszumnak tűnik..... -
doberman
senior tag
válasz
SteveBeard #2289 üzenetére
jaaaaa. hát bizony újra nem indítottam...
no majd most.. (68 nap up - akkor volt áramszünet)
jé, tényleg működik. köszönöm!
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #2263 üzenetére
rendszerlogban normál időpontot ír, csak a kernellogban van a linuxos idő
én is rendszerlogot másoltam be -
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #2263 üzenetére
Szia!
Nem hülye szám az, hanem az uptime. Azaz az indulás óta eltelt másodpercek száma.
-
libus
őstag
válasz
SteveBeard #1868 üzenetére
Kíváncsian várom..
Különben tudsz ajánlani valami jó adat visszaállító alkalmazást, ami ext4-ből vissza tud állítani?
Persze ez akkor kell majd, ha tényleg törlődött a hdd, s akkor vissza kell nyernem az adataim. -
libus
őstag
válasz
SteveBeard #1864 üzenetére
Akkor szinte 100%-ék, hogy formázódott a scriptel, ugye?
-
libus
őstag
válasz
SteveBeard #1862 üzenetére
De a script előtt se volt látható a hdd tartalma! Akkor ez hogy lehet? Az Fw frissítés csak nem csinál formázást!
-
libus
őstag
válasz
SteveBeard #1860 üzenetére
A beépített formázóval formáztam a hdd-t!
Az extroot a pendrive-ra volt rakva. -
libus
őstag
válasz
SteveBeard #1858 üzenetére
Minden be volt dugva a routerbe. Se a pendrive-ot, se a HDD-t nem húztam le róla az FW frissítésekor.
De már a frissítés után se volt a HDD-n semmi adat a \transmission\done mappába.
Meg a script lefuttatása után sem! -
Endless
aktív tag
válasz
SteveBeard #1819 üzenetére
Megvan
köszönöm!
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #1559 üzenetére
Még mindig nagyon jó az a CPU, ami ebben (és többek között az én DIR-825-ömben is) van. Persze a 256 MB RAM sem rossz.
-
tzol
tag
válasz
SteveBeard #1393 üzenetére
Köszi szépen a válaszotokat!
Hogyan tudnám a mostani extroot-omat visszacsinálni, hogy aztán a winchester helyett már egy hangtalan pendrive-ot tudjak használni? Sehol nem találom a módját, és annyire meg nem értem, hogy pontosan hogyan történik fizikai szinten az extroot. Ez csak hozzácsatolja a /-hez a winyó partícióját, vagy van egy teljesen független / partícióm a winyón, amire egyszer csak a router flash-én lévő firmware átvált? Ugye ez esetben csak újra felrakom a firmware-t és kezdhetek mindent előről.
-
xigris
őstag
válasz
SteveBeard #1408 üzenetére
Nekem nincs összehasonlítási alapom mert eddig csak gyárit használtam azon jól ment
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #1408 üzenetére
Az interfész/QOS-es dolog szerintem is tökéletes!
Nekem mondjuk eleve a vendég hálók miatt van csak korlátozás, de akár gépenként is be lehetne állítani, legfeljebb egy kicsit tovább tartana. Persze nem 50 kliensre.
Az lenne a szép, ha lenne olyan ami dinamikus. Mert a Gargoyle is fix ugye? Gyári FW-ben milyen? -
ajani
aktív tag
válasz
SteveBeard #1400 üzenetére
Beállítások > Rendszer > Hangkimenet - itt nézelődj, hogy jó eszköz van-e beállítva. Illetve gond szokott lenni az is, hogy az xbmc nem módosítja a rendszer hangerőt, ami akkor volt beállítva, amikor a program elindult. Hangosítsd fel a rendszerhangerőt, és úgy indítsd az xbmc-t. Milyen oprendszeren használod? Érdemes feltenni a 12.1-es verziót, most adták ki pár napja.
-
ajani
aktív tag
válasz
SteveBeard #1393 üzenetére
Én is így használom, nekem is bevált!
-
Kicsirics77
veterán
válasz
SteveBeard #1358 üzenetére
max megteszem távolról ha nem vagyok otthon
de akkor meg csak az ftp-t használom vagy az ismerősöm ftp-zik és leveszem a sebességet neki,hogy tudjon másolni...
-
Kicsirics77
veterán
válasz
SteveBeard #1356 üzenetére
sem kamera sem tv nincs rajta csak gépek meg telefonok,ha meg másolni akarok akkor persze nem megy a letöltés,lehet elbeszéltünk egymás mellett kissé...
azt hittem arr érted hogy a router hal le teljesen,mert nálam max a másolási sebesség esik vissza de akkor max bekapcsoloma torrenten a sebesség korlátozást addig. -
Kicsirics77
veterán
válasz
SteveBeard #1353 üzenetére
nálam sem hal be pedig van egy vendég háló amit a szomszéd használ meg még ftp hozzáférés is...
-
válasz
SteveBeard #1286 üzenetére
Ja hát Neked könnyű... Te OpenWrt-t használsz, én itt csak kontárkodok!
-
tomi7711
aktív tag
válasz
SteveBeard #1275 üzenetére
Na majd újraindítás után... Szerintem kell hozzá.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
SteveBeard #1271 üzenetére
Igaz, hogy hibátlanul feltelepült, de továbbra sem működik.
Mindent "Block"-ra állítottam, ennek ellenére egy oldal sem volt,ami ne nyílt volna meg.... -
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #1265 üzenetére
Szia!
Pontosan melyik build-et használod? A függőségek közül a privoxy biztosan hiányzott a repo-ból, most ezt pótoltam.
-
tomi7711
aktív tag
válasz
SteveBeard #1267 üzenetére
Regisztralni kell az oldalon, ott tudod a szurest allitani. Van egy script ami frissiti az ip-t, nagyjabol mint a DynDNS. Ha gep elott leszek beirom...
-
tomi7711
aktív tag
válasz
SteveBeard #1265 üzenetére
Ha csak otthonra kell akkor OpenDNS. Kisebb cég esetében is már más a helyzet, mert figyelik a kéréseket és nem engedig Free-ként használni, ott esetleg megéri vele küzdeni.
-
tomi7711
aktív tag
válasz
SteveBeard #1259 üzenetére
Kell hozzá egy Apikey is. Írj egy mailt nekik, hogy küldjenek.
-
tomi7711
aktív tag
válasz
SteveBeard #1262 üzenetére
Amúgy nekem annyira nem jött be. Fő bajom az volt, hogy először betöltötte az oldalt, utána nyomta ki a blokkoló oldalt. Tehát addig lehetett látni a ciciket...
Most az OpenDNS-t próbálgatom, sokkal jobb. -
tomi7711
aktív tag
válasz
SteveBeard #1259 üzenetére
OpenWrt Attitude Adjustment 12.09 (r33948)
innen: eko.one.plMilyen hibaüzenetet dobott?
2 másik csomag is kell hozzá, azt automatikusan szedi.
-
MrSealRD
veterán
válasz
SteveBeard #1105 üzenetére
Ja ilyen datasheet-re lettem volna kíváncsi...hogy mit mondanak a gyártók...
-
MrSealRD
veterán
válasz
SteveBeard #1103 üzenetére
Azt megnézted már a két router között mi a különbség az antennák erőssége között?
-
chab7
addikt
válasz
SteveBeard #1097 üzenetére
Na bakker. Pont 3600-ast tervezek beszerezni, és szintén valami edimax egyantennás kis valamit cserél le.
Fontos lenne pedig, hogy ne gyengébb hanem erősebb legyen a jelem -
szektamokus
tag
válasz
SteveBeard #1099 üzenetére
Ok, köszi a segítséget, azt hiszem maradok WDR3600-nál, biztos jó lesz, főleg a gigabites lan jól jönne a gépek között.
-
szektamokus
tag
válasz
SteveBeard #1097 üzenetére
A mostani D-Link-em wifi-je nagyon jó, mint térerősség, mint stabilitás szempontjából.
3 falon keresztül és kb 10m távolságból is kiváló a jelerősség. Elképzelhető, hogy egy ilyen új router már ezt nem tudja
-
szektamokus
tag
válasz
SteveBeard #1095 üzenetére
Pécsen ha helyben szeretné megvenni, akkor sajnos több mint 5000 a különbség, de majd megnézem máshol is.
Wifi-je stabil ennek? A 1043-nál hallottam, hogy nem a legjobb, ez mennyire igaz?
-
Claude Leon
senior tag
válasz
SteveBeard #1029 üzenetére
És abból az 5W-ból is 1 a tápnak kell
-
válasz
SteveBeard #1026 üzenetére
Jó jó, persze gondolom, nem is azért mondtam, csak jeleztem a dolgot!
-
nyikszi
őstag
válasz
SteveBeard #1026 üzenetére
Van nekem egy fogyasztásmérőm, csak az meg "kölcsön van adva" nyár óta
-
válasz
SteveBeard #1022 üzenetére
Ez így nem az igazi, mert az aktív USB HUB általában visszatáplál, vagyis "hátulról" kap(hat) olyan áramot is a router, amit a műszered nem mér!
-
nyikszi
őstag
válasz
SteveBeard #1022 üzenetére
Most ez akkor mennyi is?
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #949 üzenetére
ok, csak én megfordítottam az in/out-ot, mert jobban szeretem ha a hálózatom szempontjából a NET felé látom, és nem a gépem a routeremhez képesti változatot.....
-
xigris
őstag
válasz
SteveBeard #946 üzenetére
1360138524 00:25:22:36:34:af 192.168.1.165 * 01:00:25:22:36:34:af
1360133498 00:80:0f:0d:40:6a 192.168.1.198 STB-91747f058228 *
1360121798 8c:c8:cd:90:77:47 192.168.1.163 * 01:8c:c8:cd:90:77:47
Nekem ezeket dobja de ezt ő osztja ki viszont még legalább 2-nek lenni kéne egy router ami fix ip-n van és még egy beltéri is ami fixen megy -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #946 üzenetére
ha jól látom a wlan0-nál elfelejtetted megforítani a ki/be oldalt
vagy netcsomagot váltottál? -
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #937 üzenetére
Szia!
Ha olyan IP van a hálózatodban, amit nem a DHCP szerver oszt ki (a statikus címeket is a DHCP osztja), akkor az az IP nem lehet benne a /tmp/dhcp.leases-ben!
Nálad lehet valami, mert kipróbáltam LuCI-ban, működnek a parancsok!
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #934 üzenetére
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #932 üzenetére
Szia!
Igen, így nem ad plusz feladatot. Viszont így minden interface szerepel benne. Illetve benne lesznek a DHCP-n osztott IP-k is.
Tényleg, kipróbáltátok, működik a lekérdezésem? -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #926 üzenetére
Én akkor már nem bonyolítanám ennyire, mert ha meg van a tűzfalas sor, akkor a luci/állapot/tűzfal fülön kiolvashatóak az IP/MAC-ek.
csak ugye szebb lenne ha lenne egy külön kis ablaka egy gombbal....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASRock lapok általában
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Megújult a PROHARDVER!
- Diablo IV
- Futás, futópályák
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest