- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csoszogi
tag
ok így világos. Én sem értek az autókhoz, de megbíztam a szerelőmben ezért ő átnézte a kinézett kocsit, belesett olyan helyekre ahova én nem is néznék, vitt valami kütyüt amit rádugott az autó komputerére, aztán ennyi volt.
Én úgy voltam, hogy szűkítsem a lehetőségeket egy típust választottam(J Astra), annak néztem utána alaposan, mindeféle vackot elolvastam róla. Vannak neki is hátrányai de azok belefértek. Minden autónak van. Amit nem javasolt a szerelőm az a turbó, szerinte fölösleges csak meghibásodik és akkor költhetsz rá. Amit viszont ajánlott, hogy mankó, vagy teljes pótkerék legyen. Sok autóban csak defekt javító készlet van, ami egy oldalfalrepedésnél (kátyú) semmit sem ér.
Mások azt mondják, járkálni kell egy kicsit autókereskedésbe, "próbáld" be magad pár autóba és akkor már eleve ki tudsz zárni pár neked kényelmetlen autót. Például: a J Astra alacsony, alig bírok kiszállni belőle(túlsúly is szerepet játszik), szüleim autójával meg nincs ilyen gond, ők nyugdíjasok de tök könnyen ki-be szállnak és én is a Toyota Auris-ból. Ugyanakkor ha megnézed a két autót, szinte tök egyforma kívülről..
Ez is egy fontos szempont szerintem, hogy kényelmes legyen.-Tsaba- : engem nem érdekel a belső, hanem inkább a biztonságra költöttem. A váltószoknya kopott, na és? Viszont a motor, gumik, kasztni, futómű stb. rendben vannak. Egy ideig cserélgette a szerelő a belső gombok világítását, de aztán feladtuk... takarítani meg lakótelepi autót pár helyen lehet, oszt vagy vársz fél órát a sorodra, vagy no inkább a jövő héten...akkor meg esik....utána nem érsz rá...és hopp egy hónap elugrott...
-
Agyasima
őstag
Továbbra is ajánlom a fenti cikkek elolvasását.
De: az már mindenképp jó, hogy felismerted, hogy nem értesz hozzá. Ahogy előttem is írták, találnod kell egy embert, akiben 1) megbízol, 2) ért hozzá és átnézi neked. Ez lehet, hogy belekerül pár ezresbe, de akár százezreket is spórolhatsz vele.
-
-Tsaba-
tag
Igen, mondjuk a motorba nyilván nem (bár a szervízfüzet sejtette ezt-azt). De a belső /külső állapotból sokminden megállapítható. Ha voltak sérülések azokat mennyire szakszerűen javították. Gumik a legocsóbbak, vagy erre is költöttek (mennyire vannak elhasználódva pl). Belül mennyire vigyáztak rá (ha még a rádiót is kiszedték, az szerintem nem jó jel), ha még kitakarítani is lusta valaki akkor az azért árulkodik. Pl amik a természet elhasznalódás során elkoptak azt cserélték e (ablaktörlő lapát, váltó szoknya, kapcsoló gombok). Persze attól még hogy valaki ezekkel nem foglalkozik lehet jó egy autó, de én ilyeneket is nézek. Mondjuk a másik véglet amit láttam az a kilométer álláshoz képest túl szép belső volt (szinte új ülések, meg minden apróság virított, ez is gyanús) :-D Illetve egy kis tartalékot érdemes hagyni vásárlás utánra is, olajcsere, szűrőcserékre, stb.re. De az tuti hogy minden vásárlás lutri, leginkább a szerencsén fog múlni...
-
CanibelZ
aktív tag
Nagybátyám autószerelő, ő pl elmegy ismerősökkel, ha autót/motort vesznek és megkérik, hogy nézze meg. Volt már nem egy példa, hogy emiatt nem is vették meg, nem hozzáértő személy sok dolgot nem vesz észre. Ha van lehetőséged, akkor kérj meg valakit, ha a közelben találsz, amit ígéretesnek gondolsz.
-
kefete
tag
Skoda vonalon Roomster, szívó benzines, nem TSI motorral. Jól pakolható, ha meg tudsz barátkozni a formával. Két misiért már újabbak vannak esetleg 100 ezer alatti futással. Esetleg 1,4 PD TDI dízellel is megfontolandó, talán költségigényesebb, de keveset fogyaszt, csak barátkozz meg a háromhengeres hanggal.
Weltautonál vannak valamennyire ellenőrzött kocsik, ott adnak garanciát is talán.
Más: hátha valaki ilyet szeretne: http://www.vatera.hu/elado-lga775-foglalatos-alaplap-core-2-duo-e6320-processzorral-es-2-1-gb-ddr2-memoriaval-2590263497.html
-
ShadowX
őstag
"Gondolom ott legalább ellenőrzött a gép."
Rosszul gondolod.
Ezek véleményem szerint olyanok mint a sufni gsm boltosok. Minimális a megbízhatók száma, de legalább a csaló semmirekellőké sok.
Új autónál jó vevő vagy, de használtnál már megpróbálnak lehúzni. Hacsaknem Jahreswagen kategóriában gondolkodsz.
-
Agyasima
őstag
2 millióból már mindent megkapsz.
Nagyon javaslom, hogy ezeket olvasd el, mint kezdő, első autót vásárló, nagy segítségedre lehet:
Egy
Kettő
HáromAz aranyszabály, amit követned kell, ha jót akarsz magadnak:
Nem márkát, nem évjáratot és nem kilométert érdemes venni, ha használt autót veszel, hanem állapotot. Egy francia 200e-t futott is lehet sokkal jobb választás ha rendszeresen karban volt tartva, mint egy fele annyit futott, de lefingott német-japán. -
-Tsaba-
tag
Suzuki Swift (újabb), SX4, Skoda Fabia, Skoda Octavia, Honda Jazz, Honda Civic, Chevrolet Aveo, Chevrolet Lacetti, esetleg valamelyik újabb Corsa, Astra, Toyota Yaris, Toyota Auris
Csak légkondist keress, minden szempontból megtérül, csak benzinest. Kilométernél fontosabb az állapot, szervizkönyv (mondjuk már ez is hamisítható), ha lehet ismerőstől. Magyar autókra inkább jellemző a valós kilométer.
Mondjuk az ár nagyon meghatározó (az évjárat miatt is), ha csak városban rohangáláshoz kell akkor sztem egy suzuki elég (olcsó, igénytelen, sok a kevés kilométeres ami talán valósan is az, olcsó fenntartás), Ha hosszabb távra is, és kell a nagyobb hely, biztonság, akkor Toyota,Honda, Skoda, Opel. Méret szempontjából sem mindegy mekkora a család, bár így hogy eddig megvoltál nélküle azt mutatja hogy elég egy kisebb is... -
csoszogi
tag
Mire kell az auto? Csak varosban kozlekedesre, vagy videkre is mesz, esetleg nyaralni? Gyerkoc van-e? Mert az a meretet is meghatarozza, bizonyos szempontbol.
Fokepp a bicajt valtana ki hideg idoben?
Mert ha csak arra kell, hogy munkaba bejarj, meg neha bevasarolj, lehet nem kell annyi penzt aldoznod ra igy elsore.
Nekunk ket Astra-nk van, egy 2010/11-es, meg egy 1996-os. Tavaly meg az oreggel mentunk nyaralni is, nem volt semmi baja. A varosi kozlekedesre meg tokeletes a 1996-os is. De ket auto folosleges egy csaladba ezert a regit majd eladom, ha lesz idom megirni a hirdetest.
-
SirRasor
addikt
-
macilaci78
nagyúr
Win10 van otthon és munkahelyen is a saját vírusírtójával, tűzfalával mindenféle hókuszpókusz nélkül, nincs probléma 2 éve. Otthon a UPC csodaszarja, cégnél a rendszergazdi által beállított microtik router.
-
martonx
veterán
Ahogy nézem CAD-ezeshez az egyetlen fontos szempont a minél nagyobb képernyő méret, és a minél nagyobb képernyő felbontás. Meg ahogy a System requirements-eknél nézem a 8Gb memória se árthat. Az SSD manapság alap, pláne jól jöhet ha valami nagyméretű tervekkel kell dolgozni.
A processzor a leglényegtelenebb. -
Miért hinném? Amit ír a linken, azt bármi tudja, egy normális meg messze felülmúlja. Vegyen egy középkategóriás lenovót, az mindenre elég lesz. Mit szeretnél még, mit írjunk?
Laptopon amúgy is kínszenvedés lesz Autocadezni, bármilyen bivaly vas van benne, mert ahhoz legalább 24" kell, hogy átlásd a desktopot.
-
sss
őstag
Milyen notebookot vegyek topik?
Ha munkára használná, akkor vmi workstation gépeket nézegetnék, CAD alkalmazásokhoz való vga-val. -
quailstorm
félisten
Tekintve, hogy látjuk a koszt, érezzük a bűzt, és nem vagyunk hajlandóak fizetni a kamu számlákért, első számú közellenségeknek számítunk, és nem lesz 3 ember betonmozgatásra, amúgy sincs beton. Max a betonvas lenne megoldható, de a föld kemény, mást meg nem zavar mint eddig semmi.
Pont nemrég lett elhatározva, hogy befejeztük az "ingyenmunkát" (hibabejelentés, javítás, automata kapu), mert még minket szednek szét, ha nem asszisztálunk a közös képviselő és az egyik lakó mutyizásához.
Szóval én tényleg elméleti síkon kérdeztem csak, én még tulajdonos se vagyok.
Értsd, közös költség indokolatlanul magas, takarítást lakó NEM csinálja magasan a piaci ár fölött. Meg szoktak lenni beszerzésnél is érdekes számlák. Kiégett izzó cseréje meg ráér akár 1 évet is. A közös képviselő értelmi szintje meg nagyjából a harmadik osztályos közepesen fogyatékos gyerek szintjén van, és ez nem vicc.
Ráadásul az is adatlopással és ügyféllopással vált ki az őt alkalmazó cégből, a "jó házakat" kiválasztva, amikkel "sosincs probléma".
Viszont cserébe kiválóan tud hótrészegen hajnali 3-kor vonyítani a lépcsőházban, mert bulika volt a lakókkal.
Igaz az anti-gypsy rácsot azóta se sikerült visszaszerelni, pedig azért nem is mis szóltunk... (van az udvarban ablaka a putrinak, csak ki kell lépnie) -
Rick4
félisten
A weboldalnak senki, az üzemeltethető székhelye kb 1 perc alatt kideríthető, a felülgyeleti szerv a területileg illetékes fogyasztóvédelmi (fő)osztály, a helyi jegyző, velül lehet jellemzően mailen is kommunikálni, de ha valami nem oké, és úgy véled, igazad van, erre több, egyértelmű bizonyítékod is van, akkor benyújthatsz a részükre egy fizetési meghagyást a legközelebbi közjegyzőnél, igényleheted a téged ért kárt, és az ügyből fakadó költségeid összegét, mindössze némi pénzt kell mellétolni, de nyilván ha igazad van, azt is ők fogják fizetni.
-
Rick4
félisten
Na nem mintha egy fúrógéppel, meg egy lyukfúróval 3 percnél tovább tartana azt a 4 db lyukat megcsinálni.
Ha még profibb akarsz lenni, két ilyen gumilapot veszel, az egyiket fúrod, erre megy a mosógép, a másik fúratlanul marad, és alulra kerül. Ennél jobb megoldás nincs, bár engem nem érdekel, ha hajnal 2-kor megy a mosógép, kertes házban nem hallatszik át a másikhoz, amúgy se hangos.
-
csoszogi
tag
jobb elfelejteni úgy általában a por alapú mosószereket. Tele van darált zeolittal vagy valami hasonló porózusos anyaggal/kőzettel, ami ha olyan a lefolyód bele tud kövesedni, meg a ruhákon is az hagy foltot. A Hajdúval egyetértek, jól összerakott konstrukció. Ugrálás ellen meg lehet kapni mosogép alá való vastag gumi alátétet, az OBI-ban, sokat segít.
-
csoszogi
tag
akkor meg tulárazott de vastagon az a típusú edény...miénket is csavar fogja, nem esett még ki, mint írtam 15 éves..néha, mikor lötyögött utánahúztam. Nemigazán "tükrös" az allja, most megnéztem tiszta homály..
a leégés meg nem attól függ szerintem..De ha a Főnök azt akarja akkor megértem, én is házas vagyok
-
macilaci78
nagyúr
Az Anna kúti vasedényt én is merem ajánlani.
A rozsdamentesekkel nekem nincs jó tapasztalatom gáztűzhelyen. A műanyag fül nem egy időtálló történet, könnyen égett bakelit szag lesz. Jól kell megválasztani az adott edényhez a rózsát. Ugyanakkor az indukciós, vagy kerámialapos tűzhelyen előszeretettel használom.
Az Anna kúton 15 éve vettem egy zománcos fazekat, azóta is edény. Ne ejtsd le, akkor nem pattan le a zománc, nem kezd el rozsdásodni és nem lyukad ki.
A rozsdamentes alatt a vastag fenekű hőtartós/takarékos változatot érted, vagy a préselt lemezt? -
csoszogi
tag
Anna kútnál a sarkon van egy vasedénybolt, ott vettem már késeket, lábast stb. A másik a Napfény parkban van ilyen edényes, igaz nem tudom az árait de rohadt sokfélét szoktam ott látni, ott biztos találsz. Tesco Auchan és a Metroban is van.
Ilyesmi cuccunk van, hacsak nem pont ugyanez:
[link]
15 éve megvan, gáztűzhely, mosogatógép bírja.
Csak rozsdamentes a jó? A zománcos is elég jó, habár árban talán kicsit drágább. Rég vettem edényeket... -
quailstorm
félisten
Usákiában olcsóbb az áram egy kicsit, legalábbis ahol él, az olcsóbb mint a magyar.
Jellemzően a hardver is olcsóbb mint itt.Egyébként meg lehet belőle élni, nem ész nélkül bányászik, de látszik hogy van baj az üzemeltetéssel, mert ezek nem 24/7 szervercuccok. Kell hozzá kezdőtőke rendesen, meg szerencse is.
-
Rawulf
őstag
Megnézed, hogy milyen értékeléseket kapott az eladó és hányan vásároltak már belőle.
Aliexpress-en valószínűleg picivel jobb árat és több eladót találsz.
Viszont nagyon ügyelni kell arra, hogy biztosan kompatibiliset kapj. A legjobb, ha ugyanolyan modelszámú akkut veszel. -
martonx
veterán
Én a 21 sebességes montimat alakíttattam át 7 sebességes agyváltósra. Imádtam (nem is értem miért nem eleve így árulják a bicikliket), aztán egy gyenge pillanatomban pestre vittem, azóta is az ottani garázs falán lóg.
Mondjuk az átalakítás valami 100K-ba fájt 4-5 évvel ezelőtt, gondolom most se lehet olcsóbban megúszni. -
SirRasor
addikt
Ja hogy ott is lehet cserélgetni a fogaskerekeket? Na így azért más.
Ted_Beneky nem kell gyakran fogaskerekeket cserélned? Úgy tudom, hogy ha nincsenek az első és hátsó fogaskerekek kb. egyvonalban, akkor gyorsabban kopnak a fogak. Saját tapasztalat alapján meg a kisebb súrlódás miatt hatékonyabban megy, ha tényleg egyvonalban van.
azbest nem vagyok büdös fajta. Nem eszem sok húst és vékony vagyok; talán ennyi a nyitja. Ha 2 órán keresztül csinálok kemény fizikai munkát, akkor kezd csak szagom lenni.
-
Frenky89
addikt
-
Agyasima
őstag
-
-
-
-
-
nap
addikt
Arra gondolsz, hogy translate.google.com ? vagy valamit félreértettem?
-
macilaci78
nagyúr
Te megrendelőként kifizetnéd a teljes összeget azért, hogy utána pereskedhesd vissza egy részét?
A gyakorlat inkább az, hogy hibás/késedelmes teljesítés esetén a megrendelő annyit fizet, amennyit ő jogosnak érez, vagy előzőleg a kivitelezővel közösen megállapítottak (pl levonja a kötbér összegét) és ha ezt a kivitelező vitatja, akkor ő pereskedhet a maradékért.
Több tényező is befolyásolhatja a fizetendő összeget a kötbéren kívül. Ilyenek a pótmunkák is. -
ShadowX
őstag
Nem csak a novotelnél van így. Ha én képes vagyok megállni még a keresztezôdés elôtt, mert látom, hogy nem férek oda, akkor nem értem, hogy miért nem megy ez másnak is.
Bedúródik a gyalogosok veséjét leverve, beleakadva a másik biciklisbe, de nem érdekli. Na meg ez a lehúzódás téma komolyan mondom. Néhányan azt hiszik, hogy csak nekik lett kiépítve a két nyomsávos bicikliút...igazi földmûves némelyik. És ahogy írod még csodálkozik, ha megjegyzed neki.
-
Rick4
félisten
Az egy gps tracker, a bringán nem lesz töltve az akksija, erre figyelj. Amúgy a vodafone mindenkinek (aki kéri) ad 3GB ingyen netet, egy voda simre 1 perc megrendelni, és már működik is. Amennyiben hosszabb távra tervezel, és nagyon kevés adat menne át, válaszd a t-mobile prepaid simjét és a Domino Web internetcsomagot, sok helyen, pl mediamarkt, tesco, auchan kapható, csak leveszed a polcról, és kifizeted. Ez azt tudja, hogy ha semmi forgalom sincs egy hónapon belül, nem kell fizetni. Ha csak 10-30, vagy épp 100MB forgalom volt, megúszod egy 500-asból, szerintem ebbe a gps trackerrel simán bele lehet férni. Ha túlléped, és 101-nél jársz, akkor lekarmol még egy 500-ast (tehát már havi 1K-nál jársz, de 250MB-ig mehetsz vele azon a hónapon belül. Hártánya, hogy ha hó végéig 102MB-ot forgalmaztál, akkor a 102 és a kifizetett 250 közötti rész elveszik, mivel új hónap kezdődik. Ennél jobb a kis adatforgalmat igénylő előfizetőknek nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest