- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShadowX
őstag
válasz
martonx #94733 üzenetére
Én még drasztikusabb lennék...konkrétan megszüntetném az összes semmirevaló vonalat, még a síneket is elbontanám. Megmaradna az összes megyeszékhely - Budapest vonal, a ráhordást pedig a Volánnal oldatnám meg. Viszont azt a "kevés" vonalat maxra fejleszteném.
Plusz a kedvezményekhez én is hozzányúlnék, de minden közlekedési eszközön, nemcsak a vonatokon...
-
DarkByte
addikt
-
tisn
addikt
válasz
martonx #94468 üzenetére
nekem ugy tunt a bekkenddel van baj, a wbk mindig akkor vart sokat, mikort lekertem pl. az allampapirjaimat eladasra, vagy a veteli tranzakcional, vagy a bankkartyas fizunal.
szerintem a maknal ez belefer, tobb mint 5 eve hasznalom, soha nem volt vele gond, most volt egy dompingszeru allampolgari rarepules, ez azert nem gyakori.
a nepszamlalalas par napjara viszont valami rugalmasabb, teherbirobb konstrukcio kellett volna...
-
válasz
martonx #94404 üzenetére
Szegeden is ugyanez volt (Kereskedő köz). Nem volt szabad időpont, bementem csak úgy, 20 perc múlva jöttem kifelé. Volt idő, volt ügyfeles. Kissé túltolják a foglalási időt biztonságból és még két másikat megcsinálnak a fél óra alatt. Az ottani eligazító hölgy mondta...
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
martonx #94404 üzenetére
Autó vásárlás/eladás utáni adminisztráció, személyes okirat, egyéb kormányablakos ügy. Mindig kis városokat szoktam megkeresni. Ha időpontra megyek azonnal sorra kerülök vagy időpont nélkül is szinte azonnal bejutok. Persze ez akkor éri meg ha van dolgod arrafelé vagy tényleg sürgős az ügy.
-
csoszogi
tag
válasz
martonx #94402 üzenetére
En egy masik kis varosba mentem nyaron: Morahalom. Ami fura volt, hogy idopontra mentunk mondjuk 9:30, odaertunk sorszam oke. Kozben volt varakozas mert felkudtek Pestre validalni az adatokat stb stb... Ami fura volt: kozben beestek az utcarol emberek, hogy jonnenek szemelyit csinaltatni. Biztior: oke huzzon sorszamot. Es nem egy volt, hanem tobb, amig varakoztunk. Folyamatosan jottek, fogadtak oket es latszott, hogy volt is kapacitas. Pedig neten aznapra csak egy par idopont volt szabad Szegeden meg egy sem. Ez rohadt fura volt. Szerintem kibaszbol csinaltak az egeszet, hogy jaj rengetegen csinaltatnak most szemelyit, sehol nincs hely, mert rohadt sokan halogattak. Es lehet kozbe fele se volt igaz ennek. Ha odamentel volna Szegeden valahova siman megcsinaltak volna. Sandorfalvan amit irtam nem tapasztaltad? Nalunk is pont most jart le, pont az erettsegi kozepen (juniusi a lelkem). Fasza mi? Nem akartam, hogy kibasszak mert nincs ervenyes szemelyije Ezert majusban megcsinaltuk.
-
csoszogi
tag
válasz
martonx #94400 üzenetére
Akkor szar ugyintezot fogtal ki. 19 eves fiamat vegigkerdeztek mindenrol, mit adjon hozza milyen legyen mik az elonyei hatranyai egyiknek masiknak, beallitottunk veszhelyzeti telefonszamot stb.... Kartyaolvasoval en se futottam ossze, lehet fel se ismernem
Vagy lehet radneztek...huuu....ne piszkaljuk, az ilyen harapos....
adjuk neki tiz evre, addig csak elkerulunk innen...
-
Gergello
addikt
válasz
martonx #94247 üzenetére
Teljesen lényegtelen lesz ez a téma. Vásárlóerő meg fog szűnni, helyette, akik majd "tőkések" pisi-kaki áron felvásárolják, azokat pont nem fogja érdekelni milyen.
Sokan gondolják, hogy most csak ki kell húzni egy kis időszakot és minden helyreáll majd.
Szerintem kizárt, innentől stabilan lejtmenet. -
-
veze
őstag
válasz
martonx #94003 üzenetére
tüzifát kerítsél bogrács alá , ne gázégőt.. az olyan műmájerség már...
ennyi erővel a gáztüzhelyre is fel lehet tenni a bográcsot és problem solvedfecus: egyrészt nem lehet váltani számlázási modszert gázzal csak az éves elszámolo számla után 30 napig.. másrészt ha diktálsz annyit diktálsz amennyit leolvasol. ha nyáron is 140 m3 olvasol le havonta, azt a kutya se érdekli... nem fognak kimenni ellenőrizni.. emberük sincs rá. télen meg kevesebbet mint amit tényleg előre ment. éves szinten meg kiegyenliti egymást ( ahogy egy általánynál)
Ugyis az éves elszámolás a lényeg, Ha ennél tulléped a keretet, akkor aszerint számolják ki az éves dijat . Leszámítjak belőle az évközben befizetett tételeket, a maradék meg visszajár vagy fizetendő.. -
veze
őstag
válasz
martonx #93954 üzenetére
én minden motorom ( autót is) az autoklubbhoz viszem mindig. sosem akadékoskodtak ( mindig ugyanaz intézi ott a sorsát, akit már jo sok éve ismerek ott) egyedül annyi hátránya van a klubnak hogy náluk hivatalbol ugy megy a vizsgáztatás, hogy előtte átesik egy "előzetes" felülvizsgálaton , amit az autoklub leszámlaz magának. Ezzel keresnek tulajdonképpen, mert a hatósági vizsga dija az a megszabott hivatalos összeg.
Ennyivel többe kerül ha ugy nézzük. viszont julius elején egy pénteken szóltam hogy le kéne vizsgaztatni a motort , mondta a srác vigem be kedden és kész lett aznap..
persze nem romhalmazokat viszek oda sosem gyakorlatilag nincs dolga vele csak a papirozas -
tisn
addikt
válasz
martonx #93931 üzenetére
na nekem is ez volt a terv, csak aztan a szerelom megsem intezte, es azota sem
(annyi bonyolitassal, hogy szerelo, karosszerias, szerelohoz vissza, vizsga)
mindezt egy honapra elotte jeleztem, hogy igy szeretnem, hogy foglaljon idopontot a vizsgara
most meg szopok auto nelkul (illetve hat varosban hasznalom nyugiban)
-
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #93781 üzenetére
Nálunk igazából én használom ki ezeket a hálózati dogokat. Párom elvan a facebook-kal, pici youtube zene, az meg mindegy, hogy PC, privát, vagy céges laptop, teló.
Több felhasználó, több végpont kell egy NAS-hoz, hogy megérje. Ezért is vajúdok, hogy kell-e nekem? A helye megvan, a felújításkor gondoltam rá. -
quailstorm
félisten
válasz
martonx #93467 üzenetére
Shit, akkor tényleg nagyon rosszul keresek. 2017-ben kezdtem gyakornokoskodni, alapból zöld mezős projekten, szóval architect, specifikáció olvasás, implementáció, javítás, ellenőrzés, ezt 2019-től nemzetközi munkacsoportban.
Azt nem értem el az egyetemről kieső bérét.
RIPNem baj, most lettem legacy kód gányoló.
Cégen belül nem alkudtam alul magam, a maxot kértem, amit lehetett, ezt is nagy nehezen adták meg és utána is panaszkodtak érte. Után állt fenn a helyzet egy darabig, hogy az egyetemen nem csúszó kollégák nálam is kevesebbet kerestek.
Ja és persze stílszerűen ezeket a sorokat fizetetlen túlórából írom melóból.
-
quailstorm
félisten
válasz
martonx #93463 üzenetére
Az kemény. Jó kérdés mennyit kereshet jelenleg, ha ekkorát kér.
Kb. milyen szinten volt, mit csinált eddig, mihez ért? Nem igazán tudom magam beárazni, mert beágyazott programozónak mentem, aztán nem az lett belőlem, de még csak most kezdtem el igazán tolni a .NET-et az utóbbi pár hónapban, addig sima C-s fejlesztés volt keverve polimorfizmussal kb. amit műveltem benne. -
Gergello
addikt
válasz
martonx #93293 üzenetére
Velem azzal szórakozott, hogy mindig feliratos céges autóval vittem és ez rendkívül zavarta, mert akkor ez biztos nem lakossági hulladék... pedig az volt, ráadásul zöld hulladék volt, mert egy elhanyagolt kertet raktam rendbe.
Én majdnem pont ugyanezt mondtam neki, pampogott, mondtam, hogy akkor majd zárás után eljövök és kib*szom ide a kapu elé. Utána szoktam át a baktóihoz. -
ShadowX
őstag
válasz
martonx #93229 üzenetére
Uhhh....
Én tavaly októberben estem egy hatalmasat a belvárosban a Rektori Hivatal oldalában a Kráternél. Egy h*lyegyerek a haverjának akart vagánykodni és nem nézett hátra amikor izomból balra tekerte a kormányt a bicikliúton és keresztbeállt. Hagyhattam én helyet neki, mint mindig, teljesen keresztbefékezett, én meg izomból átestem rajta. Mint a rajzfilmekben, én előrerepültem, a bicikli meg fel a levegőbe, majd rámesett.
Megúsztam egy kis vérzéssel. Szinte hihetetlen, hogy nem lett komolyabb bajom.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #93223 üzenetére
Ehhez képest főleg szerencsés vagyok. Májusban a robogóval csúsztam el a Hungárián a Népliget buszpályaudvar előtt. Semmi nem tört, vagy szakadt, de a rövidnadrág+póló kombó okán térdek, könyökök, kézfej tenyérnyi darabokon horzsolva. A bal vállam zúztam össze és pár bordám fájt, de ennyi.
Teljes felépülést és hozzá türelmet kívánok!
-
válasz
martonx #93070 üzenetére
Tegnap kipróbáltam, este 8kor kifejezetten kevesen voltak a Globalhoz képest. Alapterülete jóval kisebb, kevesebb gép is van, de megtetszett, vettem rögtön 10 alkalmas bérletet. Kicsit még el voltam veszve, de majd megszokom. A csajok inkább csak frusztrálnak engem, nem tudok koncentrálni tőlük
#93071 tisn: nem az én világom az ilyen underground jellegű terem, szóval én biztosan nem fogok ott zavarni
#93073 proper: nyílik ez a Prémium Fitness hamarosan a Cédrusban, most épp márciusra ígérték a nyitást, szerintem április lesz belőle. Azt meg fogom nézni, az van legközelebb.
#93074 -Tsaba-: Global nagyon rossz irányba ment el szerintem, amolyan "divat-terem" lett belőle. A Fitworld-öt majd márciusban próbálom ki egy haverommal, aztán majd döntök
-
Jinxb1rd
addikt
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #92940 üzenetére
És akkor ott vagyok én, akinek annyira összetorlódtak régen a fogai, hogy se fogselyem, se fogköztisztító nem fér be közéjük.
Szinte minden évben kell fúrni valamit a fogaimon.
Lassan éve álltam rá, hogy dupla fogmosás van este: Oral-b+fogkefe (SoniCare nekem szinte semmit se csinált, csak a kiálló felületeken, amik amúgy se lyukadtak eddig..). Kíváncsi vagyok mit mond majd a fogorvos tavasszal
Meg reggel is fogat mosok. A délit már elhagytam, mert elvileg több kárt okoz, mint amennyit használ. -
DarkByte
addikt
válasz
martonx #92900 üzenetére
RolloMR-nél azt mondták kijönnek meglesik mit lehet vele kezdeni, de nem ígérték hogy meg tudják javítani, mert nem ők szerelték be. Szóval ahogy Petya írta. De azért már ez is több mint a semmi, mégha van is kiszállási díja.
Egyébként olyan ritka állatfaj ez a műanyag nyílászáró javító mesterség. Mintha mindenkinek büdös lenne a dolog, csak addig érdekes még beépítik plusz max. a garancia tart. De még ebben a fázisokban is olyan mellényúlások tudnak lenni, legközelebb én is jól meggondolom kikkel csináltatok ilyet.
Vagy ennyire egyedi lenne minden beépített ajtó-ablak és nem nagyon lehet bennük cserélni semmit? Azt gondolnám kb. standard elemekből építkezik mind és max. a hosszúságok változnak egy-egy komponensnél.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest