- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
válasz
Doggy dog #75650 üzenetére
166k a m2 ar ha jol szamolom
200k m2 aron vettem a viszonylag jo allapotu 2000-ben epult teglalakastbiztos nem adok 3M-et erte
es koszi az adatot
raadasul udvari: ki kell nyitnom a haz kapujat (kezi) beallni az udvarba, kinyitni a garazskaput es meg oda beallni
lomtarnak meg kicsit draga (foleg arra kellene)
inkabb kidobalom a felesleget -
Rick4
félisten
válasz
Doggy dog #74868 üzenetére
Elvileg valakinek a feladata lenne ezt az üzletbe visszajuttatni, és onnantól intézzék, mivel nem hiszem, hogy javítanák, csere lesz. De ehhez ott kellene legyen náluk.
Nem tudom hol, mi lett véve, de mi 2016 júniusban vettünk két új ágybetétet a jyskben, nem az olcsóbb vége volt, de én most is 108 kg vagyok, és semmi baja, jól teljesít, pedig elég forgolódós is vagyok. 25 év szavatosságot vállalnak rá, ami ugyan nem tudom, pontosan milyen feltételekkel működik, de több, mint elégnek tűnik, ezt írja róla:
A habszivacs matracok esetében azt biztosítja a szavatosság, hogy a habszivacs töltet nem veszíti el rugalmasságát a habszivacsnál normálisnak számító mértéken felül.Ide pl a ti problémátok simán beletartozna.
-
-
-
Gergello
addikt
válasz
Doggy dog #73882 üzenetére
Hivatalosan talán üzletkötő ügynök a neve. Nem biztosítási vagy slepptúrás porszívó ügynökként (nem lenézve őket), heti 2 nap iroda felkészülés, 3 nap túra.
Nyilván kevés volt ez 200k nettó alap, ha a pesti/vállalkozó informatikus fizetés hasonlítjuk. Én elhiszem, hogy magyar átlag meg akármi, közben a nem pesti többségnek egy 120-150k már jó pénz, közben az egy éhenhaláshoz sok, normális élethez kevés.
-
Agyasima
őstag
válasz
Doggy dog #73547 üzenetére
Amikor azt kérded, van-e vele tapasztalat, arra vagy kíváncsi, hogy törte-e valaki rommá a kocsiját úgy, hogy a gyerekülésnek kellett megvédeni a gyereket?
Ha csak az a cél, hogy a rendőr ne büntessen meg, akkor meg kell venni a legolcsóbbat, ami kényelmes és sokáig jó. Ha a biztonság is szempont, akkor, azt hiszem, bele kell ásni magad a témába, mert szerintem itt nincs sok gyerekülés-törésteszt-szekértő. -
Rick4
félisten
válasz
Doggy dog #73313 üzenetére
Köszi, ráadásul a honlap is az én művem.
Nem egy diplomamunka, de elsőre azért nem rossz.
Hát igen, amúgy sokan félnek az autógáztól, és inkább csengetik a sok pénzt a hagyományos anyagért, én persze 20 éve gázzal járok, két kis kitérő volt csak, de mivel látom a lényeget és a pozitív oldalt, Igyekeztem megcsillantani másoknak belőle valamit, és a vicc, hogy nincsenek "majdnem" számok, minden a való életben is így jön ki.
És tényleg visszakeresheti a bérlés árát, ha megy, még mindig azt érzem, hogy ezzel az egésszel jó irányba mentem el..
Jeee, amúgy most nézem, Rick4 napra pontosan 10 éve regelt.
-
kispéé
senior tag
válasz
Doggy dog #73258 üzenetére
Én voltam náluk régen műszakiztatni, meg eredetvizsgáztatni, nem volt velük gond, nem tudom, hogy szerelni mennyire tudnak.
Miért nem viszed el attix82-höz,Ő keni-vágja a témát,azt garantálom.(korrekt áron természetesen)
Amúgy én a helyedben nem gatyáznék, kicserélném a termosztátot, látszik, hogy mi a hiba, nem melegszik fel a víz, nyitva maradt a termosztát... -
Rick4
félisten
válasz
Doggy dog #72634 üzenetére
Na, 15 perce bontottam ki a kamerákat, ez lett az eredménye:
Üdv!
15 perce kaptam meg a 3 db kamerát. Az egyik kamera nem volt a kis fehér zacskóban, csak úgy simán be volt dobva. A kijelzőjén a bal oldalon végig egy 1mm-es világító csík van, a másik kettő nem ilyen, és ugye ez nem természetes. A második kamera olyan kiváló összeszerelési minőségű, hogy az sd kártya helye 1mm-rel el van tolva az oldalsó ház- nyíláshoz képest, tehát ha bedugom a kártyát, akkor az odabent nem a foglalatba, hanem az lcd kijelző mögé esne be. A harmadikat már meg se néztem, elég volt a kettő. A menü és a gombok nincsenek szinkronban, a középső menü és mode gombokkal tudok a menüben le-fel lépkedni, a fel- le lépkedő szélső gombok nem csinálnak semmit, a menüpontokon állítani sem tudok semmit, csak fel- le lépkedni.
A termék nagyon nem felel meg az elvárásaimnak, illetve még úgy tűnik, hibás is, ezért elállok a vásárlástól, kérem vissza a pénzt. Kérem tájékoztassanak, milyen módon fog végbemenni ez a folyamat, és nekem mit kell tennem.
Tisztelettel:
-
Rick4
félisten
válasz
Doggy dog #72634 üzenetére
Ja, tényleg jó az ára, pont ezért vettem meg én is, G300 néven rengeteg videot találsz a YT-on róla, nem egy nagy szám, de természetesen ennyiért jó, az itthon 5-6 ezrekért kapható kameráknál lényegesen jobb. A G1W-t meg annyi pénzért semmi más nem közelíti meg, te tudod, mi mit ér. G1W-vel menet közben rendszámok is látszanak, ennél annyira nem lesz jó a kép, de hogy a kék vagy a piros autó tolat rá, azt ezzel is látni.
-
Rick4
félisten
válasz
Doggy dog #72598 üzenetére
Az még nem biztos, hogy csak fújatni kell. Nem a biztosítóst kell kergetni, hanem egy kárfelmérőt, vagy karosszériást..
Az, hogy te most látsz egy húzást, még lehet más, nem látható baj. Meg kell mutatni szakembernek, ami ad rá egy árat, ezalapján eldönti a fószer, hogy zsebből, vagy sem. -
-
Rick4
félisten
válasz
Doggy dog #72527 üzenetére
Pedig működik, hidd el, annyi a titok, hogy a tükör mellé teszed fel, és úgy állítod be, hogy amikor közlekedsz, a megálláskor a kereszteződésben felpakolt lámpák is látsszanak, tehát vitás esetben egy ilyet is tudj bizonyítani.
Meg persze egy ilyen eset kivédésére a parkolóba farral állsz be, tehát a kamera lássa, előtted a többiek mit csinálnak. Ez a kocsi jobbról állt be, tehát az orrát a kamera előtt húzta be, simán látszott akár órákkal előtte is, hogy ott volt egy ilyen színű, (akár az is látszik rajta, hogy akkor még nem volt az oldala meghúzva) utána még akár az is, hogy a fószer lámpával nézi, mit alkotott, majd beül és elmegy.Roby:
Attól függ, mekkora az az akksi, mennyi idő alatt indul az autó, tehát mennyi energiát vesz ki az indítás, és mekkora teljesítményű a generátor, tehát mennyi idő alatt tudja visszatölteni. Ha ilyen módon használod, és havi 1x egy éjszakára töltőre teszed, nem lesz baja...
Most cseréltem 3 autóban akksit, az egyik bent áll az udvaron kb 1.5 hónapja, nem is használtuk. A benne lévő akksi elmúlt 3 éves, és bár tökéletesen tette a dolgát, úgy volta, most még eladhatom, és veszek egy újat. A kivétel pillanatában is hibátlan volt, azóta is az. A másikat megvettem, betettem, lezártam a kocsit, és csináltam a dolgom tovább. 10 nap múlva ismét ki akartam nyitni azt az autót, táv nem csinál semmit... Kinyitom kulccsal, belül totál halott minden, rámérek az akksira, 2.46V. Király. Vittem vissza a kovácsautóhoz, ahol megmagyarázták, hogy a 81% indítási kapacitás egy 10 napos akksinál totál rendben van, most ott van náluk tesztelni a hét végén. Az első gyanús jelre viszem vissza, ha nem bír eleget, cseréltetem. Asszem belefutottam egy gyári hibásba.
-
_Petya_
őstag
válasz
Doggy dog #72521 üzenetére
Azt nem értem mitől parázik,fizet kötelezőt.Megugrik éves szinten pár ezret neki,vagy kifizeti és változatlan marad neki.
De kockáztatja,elmegy,lebukhat...Nem úgy van, hogy ha a te parkoló kocsidat töri össze valaki, akkor nem fizet az illető kötelezője? Úgy tudom csak akkor fizet ha mindkét autó részt vett a forgalomban.
-
válasz
Doggy dog #72521 üzenetére
Elmeséltem akkoriban a történetet az egyik idős barátomnak és Tőle kaptam egy ilyen kiképzésű,alakú,formájú kamerát de nem Genius névre hallgat.Amúgy nem mai darab és vennem kellene bele egy izmosabb aksit is.Nincs meg a mini HDMI kábele azt majd pótolnom kell...
-
ShadowX
őstag
válasz
Doggy dog #72515 üzenetére
Hogy a k@va édeset neki.
Nekem a tükröt vitte el egy elektromos biciklis a nyáron, de már nem értem utol. Pedig hallásra elég nagyot eshetett...
Szerintem is hívj rendőrt, jegyzőkönyvezzék csak meg. Hátha körbenéznek és megtalálják. Nekik nagyobb érdekérvényesítő képességük lesz, mint neked ha egyszer megtalálják vagy te megtalálod és utólag bejelented.
-
csoszogi
tag
válasz
Doggy dog #72503 üzenetére
nézd csak egy újabb gyöngyszem,oltással kapcsolatban:
valaki mondta, a történelem ismétli önmagát. Néhány év, és előjönnek újra a rég eltűntnek hitt járványok meg az azzal járó minden egyéb, nem csak szórványosan, mint napjainkban, hanem globálisan a "fejlett, öntudatos" nyugati világban...de jó is lesz az
-
martonx
veterán
válasz
Doggy dog #72420 üzenetére
A 4-ből egyiknek se adattuk be. Nem halálos, sőt kimondottan enyhe lefolyású betegség, elenyésző szövődményekkel. A védőoltások hatékonysága idővel csökken, szóval azért beadatni, hogy felnőtt korban is ez vagy az legyen nettó butaság.
Ellenben garantáltan gyengíti tök feleslegesen az immunrendszert, ha ugyan a beadás utáni pár évben bárányhimlős nem is lesz - dehogynem lesz pont ugyanúgy elkapja, elég csak szétnézni az óvodában, maximum a lefolyása enyhébb, és ezzel ismét adtunk egy pofont a gyerek természetes immunrendszerének.
Manapság már annyira túlestünk a ló túlsó oldalára, hogy azok a betegségek ellen is oltatunk, amik egy gyerek immunrendszerének "szükségesek" azokon szinte illik átesni, hogy a gyerek megerősödve kerüljön ki a betegségből.
Aztán meg csodálkozunk, amikor a gyereket minden kis nátha hetekre leveri a lábáról, akkor is ha az ellen is beoltatjuk minden évben -
csoszogi
tag
válasz
Doggy dog #72420 üzenetére
mi beadadtuk mindket gyerkocnek.
Miert: ad1: ne vakarozzon (egyenyi erzkenysegtol fuggoen, igen csunyan el tudjak kaparni a gyerekek, szajban is kialakulhat akkor igen fajdalmas), ad2: a felnottkori kesobbi övsömör elkerulese vegett.Az egyik gyerek mindkettot megkapta: nem lett baranyhimlos, a masik gyerkoc csak egy oltast kapott, a masik valami miatt kimaradt, neki nagyon enyhe lefolyasu volt a betegseg, mikor elkapta az ovodaban. Par potty kis viszketes. Ismeroseim is beoltottak a gyerkocoket pont ebbol az okokbol kifolyolag. Mellekhatasra nem emlekszem, esetleg a szokasos kis laz.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Doggy dog #72288 üzenetére
Azért 32 évesen (vagy mennyi) leszázalékoltnak lenni durva. Én 29 vagyok, 2 éve vettük meg a kis panelt, idén esküvő, meg autóvásárlás vt, jövőre baba érkezése várható...bele se merek gondolni mi minden van ami nem jött vna össze ha lerokkanok. Nem ismerem a tagot, bár úgy tűnik valahogy mindig Mindenre van kifogás, el nem tudnám képzelni hogy csak otthon üljek. Sz@rt lapátolni is inkább elmegyek csak legyen bevétel. Ennyi idősen nem tudom hány év munkaviszonya van, de max 10 körül, szal nem elvárható hogy jó pénzt kapjon rokkantként. Vmi 70k-t olvastam, ami nem is kevés. Szegeden sokan kapnak dolgozó emberként 80-90-100-at, amiért teljes munkaidőben dolgoznak. A semmiért 70 az nem rossz.
Ha saját a lakás költözzön ki falura. Ott háztáji alapanyagokat vehet, és termelhet. Nem fontos Szeged közelében lakni. Anyósék földeákiak, ott akár 3m-ért találni parasztházat. Még marad is.
Ez meg hogy genetika a kövérség...kevesebb kaja, több víz, több mozgás! Ha az ember leköti magát tapasztalatom szerint néha még enni is elfelejt😊Szerk: na lényegében ugyanazt megírtuk😊
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Doggy dog #72039 üzenetére
Persze, igényed van a kocsihoz egy garázsra, ezt nem is firtatom. Miért olyan helyen laksz, ahol erre nincs lehetőséged?
Én olyan helyen lakom, ahol több utcányi távolságra legfeljebb teremgarázsok vannak. A bérleti díj 25-30k havonta, megvétel 1,5-2 milla környékén. És ez csak annyiban különbözik a felszíni parkolótól, hogy teteje van és kényelmes lehetőséget ad az autó feltörésére a lebukás veszélye nélkül. Fala ugyanúgy nincs, ellenben valami barom ugyanúgy meghúzhatja.
Az meg, hogy ki hogy áll rá a másikra, érdekes kérdés. Látni kéne az előzményeket. Lehet, aki rádállt, az akkor épp csak be tudta vésni a vasat a helyére, majd mellőle két autó is elment, aminek a helyére szellősen beállt egy.
-
-
Gergello
addikt
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Doggy dog #71456 üzenetére
Társasház udvarának végében garázssor, egyen méretű garázsokkal. Mindenki más orral áll be és illegeti magát ki-beszállások alkalmával. Ősöreg Lancha, Toledo, Astra kombi, Fabia.
Én a 3 ajtós Ladával beálltam farral, jobbról 1 ujjnyi a tükörnél, lökhárítónál, hátul a vonóhorog összekente (nem leverte!) a falat kb almányi területen. Oldalt a bicikliig sarkig nyílik az a hosszú ajtó.Ha farral állsz be, sokkal közelebb tudod tenni a jobb oldalát a falhoz és kiálláskor sem kell attól tartanod, hogy meghúzod az oldalát, vagy lekapja a tükröt az ajtófélfa. Cserébe a kipufogógáz bent marad és volt olyan szomszéd, akinek a ruhatárából a garázsban is jutott egy kis rész.
-
macilaci78
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest