- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polemius
senior tag
válasz
macilaci78 #72717 üzenetére
Momentán milliárdokat kaptak a felújításra, ráadásul adózni sem igen kell nekik.
Tartok tőle, hogy a nyereséget sem fogják szétosztogatni. Legalábbis nem szegények közt...
Legalább a nap végén megmaradt ételt odaadhatnák majd a rászorulóknak. -
Cyrin
addikt
válasz
macilaci78 #72705 üzenetére
így is üres a fele...
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #72619 üzenetére
Amennyiben neked mindegy, hogy az úton nap mint nap tapasztalatlan, kezdő sofőrök között, vagy 15-20 éve vezető rutinos sofőrök között haladsz, és eg elütés számodra egyenlő a halállal, nincs is több kérdésem. A kiinduló téma is egész más volt, de az meg már végképp mellékes...
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #72612 üzenetére
Az állításaid mögött nem sok autós tapasztalat tarthatja a támasztékot.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #72604 üzenetére
Tehát amikor megcsúszik az autója a jeges úton, amit majd a 10K km tapasztalata alapján fog reagálni, és elcsap téged a zebrán. Ez így jól van, ugye?
Akinek nincs tapasztalata, az egy kérdéses szituációban nem biztos, hogy a jó megoldást tudja majd választani, itt nem az van, hogy 100 méterenként kell a levezetett km- ből eredő megszokás, hanem ha vészhelyzet van, akkor nem lesz meg, ami hiányzik.
-
válasz
macilaci78 #72594 üzenetére
De milyen kárt akarsz leverni? Pont ezért kell a biztosítás, hogy ne a tulajdonoson kelljen leverni, hanem a biztosító fizet. Pont ezért kötelező, hogy legyen, aki helytáll akkor is, ha a károkozónak nincs pénze a kártalanításra...
-
válasz
macilaci78 #72591 üzenetére
Virslire kopott gumi lehet olcsó és drága autón is. Ráasásul a drágán kisebb eséllyel...
Ahogy írod, ez pont a sofőr hibája. A cégesnél is.
Elenyésző a műszaki hiba miatti balesetek száma az óriási számú sofőrhibából eredőhöz képest. -
bb0t
őstag
válasz
macilaci78 #72577 üzenetére
Te vagy az utolsó reményem, a debreceni utcában nem volt, csak bükk, az meg kemény.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #72588 üzenetére
Tehát egy garantáltan balesetmentes friss jogosítványra olcsóbb a biztosítás, mint egy 20 éves, a 20. évben balestezett jogsira?
Semmi feltételes mód nem volt beleszőve.
Pilóta: És ha van egy jó sofőr, akkor az erős autó még mindig túlzott kockázat marad.....
-
válasz
macilaci78 #72585 üzenetére
Nyilván a bonus-malus rendszer itt is él, tehát 0-ról kezdesz, és a balesetek vagy balesetmentes évek arányában nő vagy csökken a díj. Pont mint most, csak nem az autóra, hanem a jogsira. Hiszen nem az autó okozza balesetet, hanem a sofőr. Ha van egy idióta, aki folyton balesetezik és átül egy másik autóba, akkor az azzal is balesetezni fog, függetlenül az autó értékétől...
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #72585 üzenetére
Nem, mert nem a jogosítványra adják a biztosítást.
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
"Hárs a mindennapokban"
-
bb0t
őstag
válasz
Nagyon köszönöm, nem olyan sürgős!
Igen, azért kellene mert faragni szeretnék.
-
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #72559 üzenetére
Annó ismerős járt úgy, hogy az újszerű kocsijába belerongyoltak hátulról és amikor új lökhárítót akart venni, akkor a biztosító elutasította. Azon ment a vita, hogy a kocsija még újnak számított-e vagy sem...
Jó lenne, ha lenne rá valami törvény, hogy mondjuk 2-4 éves korú autóra ne akarjon utángyártott szir-sz*r alkatrészt a biztosító. -
válasz
macilaci78 #72559 üzenetére
Amikor le van véve a lökös akkor is kell fotózni vagy kárszakértő kihívni...
Folyamatban lévő kárügyet menet közben is lehet módosítani(természetesen nem a végletekig) -
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #72352 üzenetére
Mert itt a lokálban szokott nekünk otthon újonnan porosodni...
-
lorcsi
veterán
válasz
macilaci78 #72261 üzenetére
de nem téged kérdeztelek..
-
kraftxld
félisten
válasz
macilaci78 #72217 üzenetére
Én max az akciós elörecsomagolt szarazárut (szeletelt kolbász, stb) meg sajtot vadászom
Egy darab parmezánnak vagy kéksajtnak annyira mindegy az a pár nap lejárat után.
-
ShadowX
őstag
válasz
Tescoból húst amíg élek nem veszek. Jó múltkorában tanultam meg a leckét, amikor romlott húst csomagoltak.
-
Gergello
addikt
válasz
Ahogy mondod, főleg a netről rendelt, "csak kiszállításra" menük az életveszélyesek.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #72200 üzenetére
De ki az, aki 300K-t keres havonta? Tud legalább belőle szegény előre jutni? D:
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #72196 üzenetére
Rick4 azt is leírta, hogyan takarítja saját kezűleg a klímáját és azért fillérbaszó oldala neki is van..
Az, hogy 9 év hibátlan működés után idén darabokra szedtem, és kitakarítottam a klímát, kétoldalú dolog, egyrészt nem fogok klímaszerelőt hívni, főleg, hogy az egyik haver lenne az, aki elmondta, csináljam ezt, másrészt biztos voltam benne, hogy ennyi idő után lesz értelme a szétszedésnek is, ha más nem, elrontom, és egy új, modernebb cucc kerülhet majd fel.
Amúgy meg egy klímatisztító spray sok egy klímára, bőven kiad kettőt is, másrészt így is mindössze 1200Ft, azért, hogy nálam, és a szülőknél kétszeri kiszállással egy szaki fújkáljon 5-5 percet, nincs értelme leszervezni, várni, meg még 10x-es pénzt kifizetni. Nem fillérb@szás ez, csak mérlegeltem, mivel jár az egyik és a másik oldal.
-
kovaccss
tag
válasz
macilaci78 #72140 üzenetére
Az előbb írtam itt pár üzit, nézd át. Salétromos, túl vizes lakást párásítani?
-
válasz
macilaci78 #72170 üzenetére
Dunkerque ágyútorony?
-
Vesztor87
senior tag
válasz
macilaci78 #72151 üzenetére
Öcsémhez megyünk látogatóba, szombat reggel megyünk, másnap jövünk
Csongrád megyeim van, most vagy veszek egy 10 naposat, vagy nem. Nincs bajom a pályával sem, habár soha nem vezettem arra (M0, M1), de alapvetően dögunalom pályán menni, jobb szeretem ha látok is valamit abból merre járok. Viszont ha szarok az utak, akkor nem ér annyit a dolog
-
válasz
macilaci78 #72127 üzenetére
Egész pontosan Mérey utca 6/B
GrotESC: Igen
-
GrotESC
aktív tag
válasz
macilaci78 #72127 üzenetére
Azt tudom, de foglalkozik garancián kívüli javítással is?
-
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #72126 üzenetére
-
bb0t
őstag
válasz
macilaci78 #72070 üzenetére
Ez férfimunka, ha mi csinálnánk az kínlódás lenne. Nekem olyan kell aki ezeket megcsinálja és van hozzá eszköze meg tudja mit kell venni.
-
válasz
macilaci78 #72054 üzenetére
Közben megtaláltam, köszi!
-
válasz
macilaci78 #72054 üzenetére
Hali!
A Forest az melyik? Kicsit pontosabban? Az van a Bartók téren?
-
Cyrin
addikt
válasz
macilaci78 #72048 üzenetére
Nekem fűtőszál van a szélvédőben, nagyon szeretem, nincs kaparászás...
-
Doggy dog
senior tag
válasz
macilaci78 #72041 üzenetére
Már úgy elmentek a garázs árak (3,5M) ,hogy néhány év spórolás után talán magánház,ha eladtuk ezt.Addig marad ez a helyzet!
-
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #72009 üzenetére
Jól indít az "új lakó".
Ezeket elindítja, utána nem kell majd csodálkozni, ha véletlenül megkarcolódik az autója. -
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #71967 üzenetére
Ja, hát ha hülyén vezetsz, a kamera sajnos azt is felveszi..
Nem a záróvonal helyét kell igazolni, hanem hogy átlépted-e vagy sem, ne adj isten akkor érdekes dolog, ha a másik váltig állítja, hogy ez volt a baleset indító cselekménye, neked viszont ott a video, hogy a másik fél hazudik.... Ennyi elég, több nem szokott kelleni.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #71965 üzenetére
Ha te a rendőrnek meg akarod magyarázni, hogy nem léptál át záróvonalat, nem te húztad rá a másikra a kormányt, nem te mentél gyorsan, arra pont elég, más meg nem kell... Oldalra- hátra te se mindig látsz, a kamerának se kell... Elég csak egy független, megkérdőjelezhetetlen tanú, mai a te állításaidat támasztja alá, úgy hívják, hogy kamera...
-
válasz
macilaci78 #71931 üzenetére
Az rendeben, hogy annyiért kapsz, de HOL?
-
válasz
macilaci78 #71919 üzenetére
Ezt szoktam látni bal oldalt az aktív topikok között, de már a címétől is émelygek, és attól is, amit képvisel.
Legszívesebben lefejelném azt, aki ilyesmit néz, beszél róla, létrehoz neki topikot itt, stb. Pedig én igazán szelíd ember vagyok, tulajdonképpen lehetetlen komolyabben felidegesíteni, de ha ezt meglátom, brr -
lorcsi
veterán
válasz
macilaci78 #71909 üzenetére
+1
pár hete voltunk családdal
nekem is kb. ez a tapasztalatom
plusz a társaságból csak én tudtam megenni az ebédet, pedig nem vagyok egy nagybelű
rajtam múlt volna..nem oda megyünk az tuti -
Polemius
senior tag
válasz
macilaci78 #71909 üzenetére
Londonban?
-
DarkByte
addikt
válasz
macilaci78 #71886 üzenetére
Köszi a tippeket!
-
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #71836 üzenetére
Ez a legbiztonságosabb megközelítés (amit én ismerek)
Szerinted az jobb megközelítés lenne, hogy jobbkéz szabálynál be se nézel balra, mert úgyis megadják ? -
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #71834 üzenetére
Továbbra is a mások hibájából bekövetkező baleset esélyének csökkentéséről volt szó.
Azért mert a kressz nagyjából ok, attól nem feltételem azt, hogy betartják vagy jól vezetnek, mert azt tapasztalom, hogy kurva szarul vezetnek. -
_Petya_
őstag
válasz
macilaci78 #71822 üzenetére
Tippcsi10: az SZKT automaták nem mennek kártyával?
Az Aradi téren lévőben nincs is kártyaolvasó, a Makkosházi végállomáson van, de arra meg ki van írva, hogy "PayPass-os kártyát nem fogad el". De ezt nem úgy, hogy akkor be kell dugni, hanem úgy, hogy ha a kártya alkalmas PayPass fizetésre, akkor egyáltalán nem fogadja el, még bedugva sem...
-
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #71809 üzenetére
ezt már többször leírtam, hogy a veszély csökkentése, biztonság növelése alatt a passzív oldalt értem.
én megyek 100%-osan, ok, autóm 100%-os (lehetőségekhez képest) bmw 7 nyilván biztonságosabb csak arra nincs pénzem még.
mindez mit sem ér, ha kivédhetetlen helyzetben, (részemről) vétlenül kiütnek.
utóbbit helyzeten biztonságosabb útvonallal és autóval lehet mégtovább javítani -
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #71770 üzenetére
Írtam Daywalkernek, köszi a tippet!
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #71768 üzenetére
"Legalább egy UTP-kábelt le kell vinni az emeletről a földszintre, hogy az IPTV-nek lesz-e használva, vagy routert (repeatert) teszel rá, az már a te döntésed."
Tudom, hogy ez lenne a normális megoldás, majd egyszer ha komolyan felújítjuk a lakást, akkor leviszek 1-2 utp kábelt, de jelen helyzetben ez sajnos kivitelezhetetlen. Egy nagyobb felújításnál ez lesz az egyik dolog, amit meg kell majd oldanunk.A wifi jelet meg annyira árnyékolja a födém, hogy ami jel az emeleten maximális az a földszinten éppen csak elégséges szintű. S amikor videó stream megy wifin, akkor az emelet - földszint között, az erősen lefogja a komplett wifit.
Így per pillanat a powerline az egyetlen épkézláb alternatíva.
-
válasz
macilaci78 #71753 üzenetére
Nem ők sajnos.
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #71710 üzenetére
Ezt a 18 után nem eszek dolgot kb. 1 hónapja csinálom. Nem egy rossz dolog, csak marha nehéz néha kibírni. Eddig ugye rá voltam állva arra, hogyha este 10-kor éhes voltam, akkor ettem. Nehéz ezeket a több éves, évtizedes szokásokat feladni.
Azóta jobbakat alszok, jobb a közérzetem is, meg elkezdtem fogyni.
Plusz minimalizáltam az üdítőfogyasztást és napi 3-5 liter vizet iszom helyette. Na ez is csodákra képes. A bőröm szinte teljesen megváltozott.
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #71672 üzenetére
a thread bejarati ajtokrol szolt...
nem volt jo vetel, mert sz@r volt, jo vetel volt, mert eladtam a lakast
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #71670 üzenetére
ez egy 100k koruli bejarati ajto volt, famivesnel a jo minosegu 200k korul lett volna
szoval nem 20k es 80k-s arszinvonalrol beszelekmindketto hossztoldott borovi fenyo
-
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #71657 üzenetére
Én egyik mellé se, mert kb. hányingerem van ha nem én vezetek.
Értem mire akarsz célozni, hogy ők a veszélyforrások, de ezzel az ellenőrzéssel nem lesz kevésbé veszélyes a közlekedés.
-
Polemius
senior tag
válasz
macilaci78 #71642 üzenetére
Valaszolni is tudni kell.
Nem az volt a kerdes, hogy milyen szinu adott fan a cucc, hanem hogy hol kaphato. -
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #71639 üzenetére
Ment a privi.
-
válasz
macilaci78 #71623 üzenetére
De a Ford büdös "traktor" üzemanyaggal megy és nem "illatos" benzinnel
-
válasz
macilaci78 #71617 üzenetére
Köszi de annak a Fordnak inkább a múzeumba a helye mint sem a közutakon
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #71617 üzenetére
Olvasd tovább.
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #71600 üzenetére
Win7-hez? Mindegyik gépemen win10 van, az egyik AMD APU-s, a másik Intel APU-s, a harmadik Intel CPU + NVidia dGPU-s (ez a gép a legöregebb, már majdnem 3 éves). Egyikkel sincs driver problémám (és nem is volt az elmúlt évek során). WOT-ozok mindegyiken, nálam a WOT-nál ki is merül a játék
@pmheros: Ha nem is fullhd-ban és max részletességgel, de kisebb-nagyobb kompromisszumok árán mindegyiken elfut a WOT. Csak azért nem fogok egy fillért se dVGA-ra költeni, hogy fullhd-ban játszhassak max részletességgel.
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #71597 üzenetére
A szomszéd kertje mindig zöldebb
Mondjuk a driver keresgélést nem értem, egy ideje automatikusan jönnek a driverek az AMD apu-kra. Diszkrét VGA-t nem is tudom mikor használtam utoljára (ja de, az irodai gépemben van valami alap több éves nvidia dgpu, azzal sincs semmi bajom WOT megy rajta).
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
macilaci78 #71520 üzenetére
Profi kereskedői hozzáállás
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #71482 üzenetére
Gyanús volt, hogy régóta nem volt itt. Tegnap írtam neki sms-t is, de nem volt válasz, utánanézve jött ez a kép...
-
Doggy dog
senior tag
válasz
macilaci78 #71450 üzenetére
Úgy sokkal rosszabb!
Szemből jobbra húzódva van 1 kicsit jobb helyzet.Volt műa.díszléc a kis astrán,de akkor is.
Rakhattam volna még szivacsot a falra,de kiszállás félig nyitott ajtóval,behúzott has,kézzel kilökni magam az ülésből.1 srác kibérelte utánam,új Polo,hát ő is megküzd vele.
Nem a mai autókra lettek kitalálva ezek a kicsik.Smart,suzuki ok,de a többi... -
válasz
macilaci78 #71401 üzenetére
És Rick4 az az ember aki elmegy az ország másik végére spórolni pár ezer forintot mert akkor meg megéri
-
ShadowX
őstag
válasz
Ez teljes mértékben így van.
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
válasz
Mivel kell ahhoz foglalkozni, hogy a rendszeres éttermi ebédeknél többet keresek egy óra alatt, tisztán ?
-
Krogoth
senior tag
válasz
macilaci78 #71379 üzenetére
Nem vagyunk elkésve, sem kétségbe esve. Itt csupán azért kérdeztem rá, hogy ha valaki vagy az ismerőse keres ilyen állást akkor van egy lehetőség. Ilyen munka előtt -felénk- mindig van elbeszélgetés, ahol az általad hiányolt dolgok is meg vannak tárgyalva.
Várom a kötözködő válasz hsz-t -
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #71379 üzenetére
A munkaügyi központ egy tragédia
-
Krogoth
senior tag
válasz
macilaci78 #71377 üzenetére
Előbbi, általános iskolába tanárt.
-
válasz
macilaci78 #71374 üzenetére
Fateromék otthon húzták meg a csavarokat .... plusz kb 1-2 marék plusz csavar illetve anya volt tartalékban itt ott
gondolom a munkás nem szarakodott ha 1-1 csavar vagy anya elgurult
-
kispéé
senior tag
válasz
macilaci78 #71349 üzenetére
Pont erről szól ez a cikk, érdemes elolvasni, aki még nem tette meg:
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #71346 üzenetére
Párom városon belül nemigazán vált fel 3.-ból és szemrebbenés nélkül megy így 60-70-nel is 3-3,5 k rpm-mel. Én meg harmadikkal kigyorsítok, és berakom ötödikbe, ha tartósan lehet 50-nel, esetleg 60-nal menni.
hasonlo volt az exnejem vs en is, volt is a labunk kozott 1-2 lityi fogyikulonbseg
alacsony fordulaton esetleg elégtelen a monotor kenése.
nem 2T ez
hidegen azert ne hajtsd 1500rpm-el 5-osben -
Attix82
addikt
válasz
macilaci78 #71346 üzenetére
Érdemes 1800 rpm körül tartani városban.
-
kraftxld
félisten
válasz
macilaci78 #71294 üzenetére
Kb egy órányi hsz ment a levesbe
-
azbest
félisten
válasz
macilaci78 #71283 üzenetére
Nővérem családja (2 felnőtt 3 gyerek) pedig 700 euróért bérel egy két és fél szobás lakást Frankfurtban, kertvárosi részen. Bár lehet valami családi kedvezményt is kaptak, mert ha jól tudom hasonló áron volt az előző kisebb lakás is, csak akkor még egyel kevesebb gyerek volt.
Berlinben meg 100 euro körül van egy éjszaka egy nem túl puccos szállodában.
Kontextus nélkül itthon is találni olyan lakást, ami nem a legjobb tömegközlekedésileg (mindenki luxuskocsival jár), nincs is túl közel a belvároshoz (ja hát mert elit) és milliós bérleti díja van. Az egy olyan környék -
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #71196 üzenetére
"Nem az a baj, hogy a szakiparok bére emelkedik, hanem hogy azok a bérek, amikből ezeket kellene kifizetni (akár magánépíttetők, akár lakásvásárló közönség) nem."
Elméletileg, hangsúlyozom elméletileg azok is emelkednek, emelkedniük kell, mert akkor meg azokról a területekről indul meg az elvándorlás, ott alakul ki hiány, ergo ott is emelkedni fognak a bérek. Ilyen a kereslet-kínálat, csak nyilván idő kell ezekhez a változásokhoz.
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #71106 üzenetére
nem akarok extra feltetet, olyan helyet akarok, ahol nem csak mutatoban van feltet
szerk: valami magyaros tipusut es tobbsajtost rendelnek
-
Frenky89
addikt
válasz
macilaci78 #71106 üzenetére
A Happy Hot négyszögletese szerintem már nem a régi.
Esetleg Pizzatorony húshegye?
-
szumoo
senior tag
válasz
macilaci78 #71090 üzenetére
A hozzászólásra reagáltam (amit tegnap este írt az illető), gondoltam egyértelmű...
Sz.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #71073 üzenetére
Nyugodtan értelmezd a mondatot úgy, ahogy az a zárójeles résszel együtt érthető, ahogy hozzáállsz a témához, lassan át lehetne nevezni a rangodat inkorrektorra.
Mivel a logikámmal, miszerint a problémás részeket ház tulajdonosa javíttassa meg az általa választott szerelővel, és az előre egyeztetett árért, értelemszerűen próbáltam picit neked kedvezni azzal, hogy a mondatba ne kelljen majd belekötni, s az általad favorizált megoldást merészeltem előre írni. Hát, látom, a szövegértésből kötözködés része továbbra működik, de legalább nem csalódtam.
Tudod, ezért írtam jóval ezelőtt, hogy van olcsó megoldás, zárcsere, és egy kulcs a főbérlőnek. Az gondolom tiszta, hogy egy kivett zárbetét máshova is jó, tehát nem kidobott pénz, a pereputty meg nem fogja végigpróbálgatni város másik végén a zárakat...... A megoldás mindössze ennyi, aki másképp akarja csinálni, az legyen az ő baja....
Amennyiben neked ilyen igényeid lennének, de a főbérlő ebben nem partner, akkor rossz helyen, rossz időben próbálsz meg kivenni egy nem neked való lakást. De gondolom étterembe is úgy mész, hogy a neked megfelelő kaját kéred, nem pedig azt, amit nem szeretsz..
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #71071 üzenetére
Odamész, zárat cserélsz (ha jobban tetszik, akkor cseréltetsz), a főbérlőnek adsz egy kulcsot, és levond a következő díjból.
Ezek annyira magától értetődő dolgok, hogy csak az nem csinálja így, akinek nincs meg a megfelelő esze. Biztosítást köthetsz a saját ingóságaidra, talán 10 perc is van megcsinálni. Te tudod, te hogy szereted csinálni.
-
Agyasima
őstag
válasz
macilaci78 #71068 üzenetére
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #71068 üzenetére
Pedig szerintem tök egyszerű: Ha valami rossz, egy sms vagy telefon a főbérlőnek, jön, megcsináltatja, és kész. Mire hazaérsz, ott van megcsinálva.
De persze te tudod, mindig van bonyolultabb megoldás.
Tanácsot én is tudok adni, csak nem mindegy, kinek mi a hasznos tanács.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #71064 üzenetére
Egyszer már leírtam, de akkor leírom még egyszer.
Van egy kiszerelt izzója, míg eljut a másikért, eltelik fél óra. Van egy eltört tekerője, míg eljut a másikért, eltelik fél óra. Ha a kettőt egy napon intézi, akkor is elmegy vele másfél óra. A törött tekerő neked egy törött tekerő, nekem egy nem biztonságos, csereérett, 10 éven belül nem ellenőrzött gáztűzhely, úgy látszik nem látjuk egyformán...
A kérdéseim a következők lennének:
-Te szeretsz másoknak ingyen dolgozni? Ha igen, lenne nálam egy kis meló, nem megterhelő, gyere.
-Te megcsinálnád a saját szabadidődből elvéve azért, hogy másnak spórolhass, miközben már fizettél ezekért?
-Te elmennél a termékért, másfél óra alatt elintézve, hogy aztán a másfél órád nem, a termék ára is csak általad lelakva legyen megtérítve?
-Szerinted ha nincs tekerő, mikor volt átvizsgálva a gáztűzhely, ami ugye garantálná a hibátlan, biztonságos működést? Tippem van, szerintem másoknak is.
-Kockáztatnád a saját és a körülötted lakok életét, vagy testi épségét azért, hogy ne egy hozzáértő szerelő rakjon rá új tekerőt egy átvizsgálással összekötve, és ezzel másnak spórolhass 5 ezrest?
Ha legalább 3 db IGEN a válasz, nincs több kérdésem.
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #71057 üzenetére
tisn: ha nem értesz hozzá, hívj szakembert. A gáz nem játék.
azt ugysem hivok, annyit nem er az egesz
viszont, ha elmondanad, hogy kell, nem robbantanam fel a hazat (ami eleg ciki lenne igy felig biztositva)
-
Rick4
félisten
válasz
Izzó az auchanban is van 400Ft körül, bár nem tudom, mennyi az elszóban, nem hiszem, hogy olcsóbb. Jogos a dolog, de van aki nem tud egy kapcsolót se kicserélni. A mondat mindössze arról szólt, hogy nem neki kell ezek után szaladgálnia, mert berakni ugyan 10 perc, de elmenni valahova, megvenni, hazamenni nem lesz meg egy óra alatt.. .
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
Köszönöm szépen, ez az igazi segítség. A kanál is jó ötletnek tűnik, majd szólok barátnőnek, hogy hozzon egyet.
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #71041 üzenetére
No, az Alfa-Klímásokat sikerült előkeríteni, ők jövő hét keddre vállalták a helyszíni kiszállást. Egyébként megtaláltam, ilyenek a fali egységek, csak ezüstben, és nincsen lábuk, hanem teljesen a falra vannak szerelve, gondolom a csövek is a falban mennek.
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #71037 üzenetére
Az 1 kültéri hőcserélőre van 5 beltéri fan-coil. Viszont elzáró, megnyitó csapokat nem látok rajtuk. És a gondom továbbra is az, hogy nem találok senki hozzáértőt hozzájuk
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #71008 üzenetére
Ilyenkor külön szoktam szeretni, hogy valaki a garázsát lomgyüjtőnek használja...de annyira, hogy belépni nem lehet a sok kacattól.
-
CanibelZ
aktív tag
válasz
macilaci78 #70956 üzenetére
Nekünk 3 éve a bankett az Osztrák magyar étteremben volt, ott van egy köpésre a Radnótitól. Mi is úgy mentünk oda, hogy a giminél találkoztunk és átsétáltunk.
-
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #70923 üzenetére
Volt, ez már helyszíni felmérés utáni ajánlat. Nem lakóház, "ipari terület"
, egy lapos vasbeton bitumenes tető, nem nagyon kell bontani, kis túlzással a tűzlétra korlátjához hilti szalaggal fele lehet nyomni.
Szerintem felmondjuk és nézünk valami (akár helykorlátos) mobilnetet, mert a kábeles szolgáltató
(k)szintén egy vicc. -
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #70918 üzenetére
meg megnezem valami szerszamboltba, meg gondoltam, ha mas nem veszek a ronyotol aranyaron
a tetocsomi forgalmazo jo tipp, koszi
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #70879 üzenetére
Ami ugye szintén nem igaz...
Pesttől 5 km-re olcsóbbak, miközben jobb infrastruktúra, több munkalehetőség magasabb fizetéssel kombinálva, több látnivaló, több szórakozási lehetőség, stb stb...
-
kispéé
senior tag
válasz
macilaci78 #70865 üzenetére
Én autóm 1490 kg üresen. Azért döntöttem nagy autó mellett, mert ha esetleg szembe jön egy őrült vagy öngyilkos hajlamú és ütközünk ,legyen valamennyi esélyem a túlélésre. Ha így nézem, akkor mindjárt minden pénzt megér egy ilyen verda fenntartása...
-
vizslakutya
senior tag
válasz
macilaci78 #70831 üzenetére
Köszönöm,ez minden ilyen irányú problémám megválaszolta.
Rendelek is egy ilyen masinát a "kicikínaitól".
Látom vannak mágneses megoldásúak is,az a GPS vételt nem rontja le?
-
vizslakutya
senior tag
válasz
macilaci78 #70793 üzenetére
-
vizslakutya
senior tag
válasz
macilaci78 #70789 üzenetére
Szia!
Szerinted ezt oldalablakra is lehetne használni? Úgy értem,hogy befordul annyira feléd,mintha a szélvédőn lenne? Függőleges állásban sem csúszik ki a telefon ?
Köszi. -
Vesztor87
senior tag
válasz
macilaci78 #70789 üzenetére
Az mondjuk baráti, köszi az infót.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
macilaci78 #70774 üzenetére
Na a szellőző rostélyra semmiképpen sem raknék, tekintettel hogy az nem arra van kitalálva, télen meg megy a fűtés majd (bár elzárható külön-külön, de akkor is). Stabil egyébként, és állítható a mérete is?
Ha van valakinek elfekvőben ilyesmi az érdekelhet. -
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #70777 üzenetére
De, egy hete már gondolkodtam rajta, csak nem tudom még, mi legyen az utód. De nem kellene így figyelmen kívül hagyni, hiszen lehet 2 napon belül már veszem a másikat.
Jelzésértékű, hogy van, és hamarosan eladó lehet.
És elég, ha a kolléga ért belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest