- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bitpork #39335 üzenetére
Funkcionalitás kapcsán vannak univerzális igények, amik felmerülnek minden laptoppal kapcsolatban, ha valaki nem csak az asztalon nézegetni szándékozik...
A legfontosabb eleme itt a billentyűzet, és a navigációs hardver, és a kijelző.
Az Apple laposai annyira le vannak csupaszítva a vizuális letisztultság okán, hogy számomra használhatatlanok lennének.
Azokat a gépeket jellemzően szerelemből veszik, mert valakinek megtetszik, és itthon, ahol az ára a "lol"-kategória, sokan presztízsből.
Consumer hardver busines-class áron, csak mert "szép" (nem, nem az)?
Na ne már.
Persze vegye akinek tetszik, de az unibody királyságán és a retina kijelzőn kívül pozitívumot nem tudok mondani azokra a gépekre. -
-
válasz
bitpork #39322 üzenetére
Nálunk. Máshol nagyon árban van.
Egyébként mikor én vettem imac-et, akkor pont annyiba került, mintha vettem volna egy márkás gépet, jó márkás monitorral, ugyanilyen billentyűzettel és egérrel. Mostanra jóval drágább lett.
Mondjuk a "felhasználói igényekhez mérten" egy autó is rettenetesen túlárazott. De hát ez van. Az én igényem az lenne, hogy tegyenek egy kis zsozsót a zsebembe, amiért elhozom, de hát nem az igényekhez, hanem a fizetőképes kereslethez igazítják az árakat sajnos. -
Syl
nagyúr
válasz
bitpork #39236 üzenetére
Az én módszerem egyszerűbb
Del win, install linux
(#39239) Ted_Beneky
Nem tudom, de nem is érdekel
Öreg vagyok én már ehhez.
Én csak nyugodtan akarom használni a gépet, mindenféle hekkelés meg karbantartás, vírusirtás meg mifenék helyett. Pont egy éve váltottam. Just works -
tisn
addikt
válasz
bitpork #39210 üzenetére
Nos leirom, hogy a valosagban mi tortent volna:
a. faterod vermes termeszetu
- miutan kiderult, hogy a fel szemed a tanar verte ki egy kulccsomoval, az orvosi ellatasod megtortent, a diagnozis egyertelmu, megkeresi, es lekever ket nagy pofont, utana feljelentia faterod kevesbe vermes termeszetu
- a pofon elmaradAz, hogy kitortel egy uveget, vagy barmit, az semmilyen szemkiveresre nem jogosit fel senkit
(mi pl. a lanyoltozo ajtajat tortuk be, egy igazgatoit kaptunk testuletileg, meg kifizettuk a javitast. Kamaszkorban elofordulnak tullovesek. Es veres nelkul is az erintettek diplomat szereztek, csaladot alapitottak, hasznos tagjai a tarsadalomnak.)
-
tisn
addikt
válasz
bitpork #39181 üzenetére
és ha a gyerek még akkor sem vette észre magát, akkor repült a karika. Rawulf nővérének asszem egyszer így repedt el az alkarja v mi, mert a bűnös gyereknek jók voltak a reflexei és elhajolt.
Es szerinted ez normalis modszer? Ha kicsit feljebb megy a dobas, es Rawulf novere most felszemu, akkor is pozitivan nyilatkoznal?
-
Rawulf
őstag
válasz
bitpork #39181 üzenetére
Ez így volt. Nővérem karját be is kellett gipszelni.
Elnézést, ha kicsit ingerült vagyok így késő estére, de nagyon fárasztó, amikor a prohardver újoncok privátban szapulnak engem, holott ők érdeklődnek a kínai cuccokra nálam. Szívem szerint megmondanám kapásból az összes ilyen fórumtársnak, hogy vegyen ahol akarjon. Semmi szükségem sz*rrágókra, akik minideal, pandawill árakkal dobálóznak. Miért nem veszi meg akkor ott? Most mit magyarázzam neki, hogy egy mozijegy árát nem fedezi a jelképes hasznom, ami nem is pénzben jelentkezik. Arra nem veszik a fáradtságot, hogy elolvassák az alap információkat. Gondolom dísznek nézik a programoknál is, hogy NFO vagy readme.
-
válasz
bitpork #39173 üzenetére
+1
Én jobban szerettem pl az idősebb tanárok óráit minden suliban. Rajtuk látszott, hogy egy letűnőben lévő kor maradványai, nem volt visszapofázás, még fintorgás se nagyon diák részéről... és nem kellett hozzá maflás sem.
Egyszerűen a tanár dolga az is, hogy tekintélyt kovácsoljon magának, és szerintem ez az, ami manapság egyre nehezebb. Főleg gimiben, ott már az utolsó suttyók is kezdenek rendkívül önérzetesek lenni, általánosban még annyira nem jellemző (bár gondolom a gipsykkel jól megszórt falvakban ez is másképp van, de nálunk egy darab sem volt anno.)
Hígulnak a tanárok, a kis frissen végzett fiatal tanároktól nem várható el még az, ami egy öregtől.A kamerás felvetés nem lenne megoldás semmire, de sok helyen szerintem is szükség lehetne rá.
-
-
Vicoo
senior tag
válasz
bitpork #39077 üzenetére
Első alkalommal azért vittem be mert nem töltött fél év után, aztán másodjára ugyanezzel a hibával. Elméletileg a töltőáramkör volt a rossz, cserélték. Na de olyannyira rossz, hogy az akksi szépen fel is púposodott, pedig májusban volt egy éves. Na most egy második akksi van benne, és ez is kezd domborodni, azon túl hogy most már 15% töltöttségnél is kikapcsol, de nem úgy hogy animáció stb, hanem csak simán kép kikapcs, és csókolom. Ezek alapján jogosult lennék azt mondani, hogy köszi, de akkor csere és nem javítás?
De mivel nem lehet cserélni mert már nem árulják ,így visszakapnám az árát? Amit aztán levásárolhatnék?Volt már sajnos korábbi telefonom is garanciáztatva, de ilyen helyzet még sosem fordult elő.
-
Vicoo
senior tag
válasz
bitpork #39072 üzenetére
Az a helyzet hogy cserélni már nem tudják, mert nem forgalmazzák egy ideje. Így gondolom csere nem jöhet szóba, tehát ismét elküldik szervizbe, hogy aztán ki tudja mikor megint meghülyüljön. Egyébként a hiba nem szoftveres az előző javításokból kiindulva, így hiábavaló a javítás, mindig elő fog jönni.
-
válasz
bitpork #39068 üzenetére
Nahát.
Én két ősi CRT-t használtam anno egy 9600-as Radeonnal, egyiket 1600x1200-on, másikat 1024x768-on, míg az egyiken játszottam, a másikon néha sorozatot néztem
Azt hittem, az Intel is felnőtt már eddig, csak nem lehet nagy dolog megoldaniMost kipróbáltam amúgy T500-on, ez is akármilyen felbontáson tudja használni a CRT monitorom a saját kijelzője melett, felbontás-állítás is simán megy. (Integrált és Ati VGA-val is
)
-
DarkByte
addikt
válasz
bitpork #38899 üzenetére
Tesómnak ilyen van a kocsijában: [link] Viszont ez akkora bazinagy dög hogy az én kocsim csomagtartójában semmi hely nem maradna másnak, ami viszont baj.
Szólni nem szól rosszul természetesen de szerintem már feleslegesen erős is.
Gondolom az ülés alá építhető mélyládák se érnek semmit. -
-
válasz
bitpork #38889 üzenetére
Nem a kp-val van gond, csak nem értem miért nem lehet ott helyben fizetni, miért kell előre.
(#38895) macilaci78
Félreértetted... Az áruházban akartam átvenni a cuccot, nem akartam kiszállítást. Azt be lehetett jelölni, hogy átveszem személyesen az áruházban, de azt nem hogy ott fizetem ki.
(#38897) ebegab92
Most mi van? 8-1-lett de ezt nem így kell felfogni, hanem hogy két gólt is mi szereztünk!
Igaz az egyiket magunknak lőttük, de hát na... Míg nincs meg a kellő számú stadion nem tudunk fejlődni. Irónia vége. Szánalom, és ezt támogatják teljes mellszélességgel...
Közben a kajak-kenut meg leszarják, mikor sikerszám.
-
-
-
DarkByte
addikt
válasz
bitpork #38599 üzenetére
Hát nem tudom, én a legrosszabb ellenségemnek se javasolnám.
Lehet neked szerencséd volt eddig és a jobb állapotú autóikat fogtad ki.
Kolléga kapott még tőlük olyan autót amiben nem lehetett az elektromos ablakot felhajtani csak ha kézzel feltoltad. Nem azért, az enyémben is néha megszorul a vezető oldali ablak, jövőre javítva is lesz. De ez egy autókölcsönzőnél azért elég gáz.Mi azt hiszem az Europcar-tól kölcsönzünk most már. Eddig két autójukban ültem (Skoda Super B, Volkswagen Jetta 6th gen), azzal nem volt gond. Sőt
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bitpork #38560 üzenetére
Gond nélkül megb@sznám a tulajt. Ugyanaz a szitu, mint amikor eláztatja a lakást, körbefüstöli a szar kéményével, stb. Egyszerűen az ő lakása negatívan befolyásolja a Te életkörülményeidet. Lesz szíves ezen változtatni.
Vagy adja ki értelmes társaságnak a pecót, vagy cserélje le két putriban lévőre!
Itt jegyezném meg, Te is albérlő vagy, vagyis csak a kényelem tart vissza az elköltözéstől.
-
martonx
veterán
válasz
bitpork #38560 üzenetére
Nálunk anno az oldotta meg a dolgot, amikor a faszkópé hülyegyerekek a hét 7 napjából 6-on délután 4-től hajnal 4-ig buliztak alattunk, hogy elkezdtük a tulajt hívogatni.
Eleinte a rendőröket hívtuk, de azzal csak adtunk a szarnak egy pofont.
Viszont mikor már harmadik napja hívtuk a tulajt hajnal kettőkor, jobb napokon hajnalban többször is, akkor érdekes módon hirtelen kitette a faszkópékat, és azóta jobban odafigyel, hogy kiknek adja ki a lakást. -
szumoo
senior tag
válasz
bitpork #38557 üzenetére
Nálunk van egy arab féle gyerek, nekem már nem is mer ajtót nyitni, hanem csak leveszi a hangerőt, kinéz a kukucskán aztán kuss van egész este.
Hívni kell szép szál legényeket, hátha az hatással lesz rájuk, addig meg kitartás.
Mondjuk Rick és Syl páros egész meggyőző lehet.Sz.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
bitpork #38557 üzenetére
A jegyzőnél tudsz birtokvédelmi eljárást kérni,leírod mik a tényállások (ha van pár rendőrségi intézkedés az nagyon jó ),a jegyző pedig hivatalból elindítja az eljárást.
(hogy hatása lesz e,azt nem tudom,elviekben igen,igaz a lakás tulaja felé,de hátha megunja és kidobja az albérlőket) -
szumoo
senior tag
válasz
bitpork #38552 üzenetére
Ha albérlő, akkor megkeresni a tulajt és megkérni, hogy intézkedjen. Ha tulaj, akkor megkérdezni, hogy ugyan melyik putri faluból jött és próbálja meg felvenni a nagyvárosi dolgokat.
A másik, hogy Ti kifogtátok az otthon ülő típust még nem jelenti azt, h nincs a többinek pénze. Nagyon is van, szinte minden beülős és szórakozóhely teli van, leginkább szerda este. Most még az év elején vagyunk, lassan a szombat esték is telt házasok lesznek.
Nekem ez a meglátásom.
Legközelebb ha 100Ft-os sörrel próbál csitítani, kérdezd meg, hogy ezzel szeretné hogy fejbe vágd?Sz.
-
CSorBA
őstag
válasz
bitpork #38549 üzenetére
nem viszik le a szemetet este, csak napközben, addig meg kirakják a lépcsőházba
Hű ezt de utálom. Földszinti lépcsőházban, a kijárathoz legközelebb lakó pár, azaz akiknek a bejárati folyosóra nyílik az ajtajuk, nem viszik ki a 10 méterre lévő szemeteshez, hanem kirakják a folyosóra. Az átlátszó ocsmány kukászacskót ott kerülgeti az egész ház.
-
zeg
őstag
válasz
bitpork #38496 üzenetére
Oks, de ez most a jövedelem(eladási érték minusz vásárlási érték különbözet) utáni adózás ha másik ingatlanba invesztál, mennyi ideje van másik ingatlant vásárolnia adózás nélkül? Ha nem invesztál másik ingatlanba hanem befekteti/leköti az összeget, akkor hogyan kell adóznia, ha az ingatlan kevesebb mint 1 éve van nála?
-
válasz
bitpork #38411 üzenetére
Ami óta "elúszott az a pár HDD motor gyártó gyár" az óta nem biztos,hogy cserélik a HDD-t ha nem az is előfordul,hogy javítják/felújítják...
Régebben egy Gigabyte P35-DQ6 lapom ment vissza garanciába és azt sem cserélték ha nem javították(LAN chipet cseréltek rajta) majd eladtam és 1 hét múlva visszakerült,hogy nem megy a net rajta.... -
pmheros
őstag
válasz
bitpork #38411 üzenetére
Nem kell a morcos szmájli. Elég sokat vásároltam ahhoz használt cuccot, hogy másfél hónap után már ne akarjak reklamálni. (Egyébként meg nem tudtam hogy gyári cseréből jött vissza.) És hasonló helyzetben én is voltam eladóként, így tudom van ilyen is.
Nem is neked címeztem a hsz -omat, a célom csak annyi volt, hogy rávilágítsak arra, hogy vinyóknál egyébként is vannak érdekes dolgok.
(#38424) Lacielvtars Vásárhelyen még a legszarabb kétkerekűeket is elviszik. Tapasztalat.
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
bitpork #38321 üzenetére
Nekem egy hungarocell téglalapon áll a ház és így nem adja át annyira a rezgést a környezetének. Egy időben ugyanaz a ház azt játszotta, hogy valamelyik hardvertől berezonált az oldallapja. Húztam egy kicsit a rögzítő csavaron és akkor abbahagyta egy darabig. Máskor meg lazítani kellett rajta. Ez ment pár hónapig, utána soha többet. Már nem emlékszem, lehet hogy éppen (egyéb okok miatt cseréltem benne valamit).
Szerk: Akkor ahogy írtam, a lába és az asztal közé rakj valami elnyelőt.
-
Syl
nagyúr
válasz
bitpork #38325 üzenetére
Ha a négy vinyót egybecsavarozva emeled ki, a hümmögő hang nem fog megszűnni. Merthogy ilyenkor nem a ház rezonál, hanem a négy vinyó együtt. Már kettő is képes olyan frankón összeveszni, hogy ihaj.
Nálam anno a két vinyó ezért a ház alján állt szivacson. A mostani gépben meg csak egy SSD van, az hangtalan. Vinyó csak a NAS-ban, a nappaliban az ágy alatt. -
SirRasor
addikt
válasz
bitpork #38321 üzenetére
Nem tudom milyen házad és hány vinyód van, úgyhogy csak általánosságban:
Lehet kapni obiban gumihengert, amiből tetszőleges darabok vághatók ki. Ha a ház zezonál, akkor csak a 4 láb alá kell méretre vágni.
Más: HDD fejjel lefelé is tökéletesen működik. Meg kell fordítani és le kell rakni a ház aljára, alá meg egy gumiréteget
Ha olcsón akarsz gumit, akkor biciklisnél is vehetsz belső tömlőt; abból sokat ki lehet vágni és párszáz forint.
Ha ventilátorok csinálják, akkor a felesleget szedd ki: táp is fújja ki a levegőt. Ha nagyon-nagyon kell, akkor a meleggóchoz 1 db 12 centiset tegyél oszt' csókolom, de az is elég a gép hátuljához, és azt is lehet gumialátéttel.
Ha sok HDD van, akkor:
a; ha melegszenek, akkor passz
b; ha elfogadható a hőmérsékletük, akkor gumi alapra leraksz egyet, a tetejére is egy gumiréteg, és így megy rá fejjel lefelé egy másik. 2x2 elfér a ház aljában akkor, ha nincs alul kiegészítő kari olyan magasságban. -
proper
őstag
válasz
bitpork #38325 üzenetére
gumibak hasznos tud lenni
legegyszerübb ha a postásbácsitól kérsz gumiszalagot egy jó nagy marékkal
5.25 helyre beaplikálod és közé dugod a vinyokat, ennél csendesebb nincs csak nem esztétikus
igy semmivel nem érintkezik csak log szépen a gumi ágyban (gyors és olcsó)vagy megfelelő minöségü ház aminél gondolnak az ilyen dolgokra
vagy ssd
-
Attix82
addikt
válasz
bitpork #38302 üzenetére
Engem csak az zavar, hogy nem is kajára költik. Már harmadszor botlok ugyan abba a koldusba, az első esetbe adtam, ott voltunk a kajáda előtt. Mondta 150 Ft hiányzik, hogy megvegye ezt a kis kaját. Oké mondom, adtam 200 Ftot. Mi is beálltunk a sorba, hátranézek, már ott se volt....ehhez azért pofa kell.
A másik, hogy vannak olyan koldusok , akik tesznek is valamit , hogy kapjanak pénzt.....
-
Rawulf
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest