- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tixem
addikt
válasz
macilaci78 #79262 üzenetére
Hála istennek a prius van annyira rétegautó még mindig, hogy a hozzászólásod végén emlegetett réteg és a hozzájuk hasonló észjárásúak azt se tudják, hogy létezik ilyen autó. Sok taxi van az biztos, meg is értem.
Nyilván egy hodály Octi élhetőbb autó, de ugye kinek mi a fontosabb. Én például simán feladnám a kisebb garzonnyi csomagtartót a nyugodt kilométerekért cserébe.
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #79231 üzenetére
Nem tudom direkt, de ügyesen lebeszéltél a vizes porszívóról
Merthogy nem tudom hogy lett megcsinálva padlószőnyeg a szobákban, mert csak nyár elején fogunk beköltözni. Egyébként csak ezért volt fontos, hogy akkro biztosan tiszta legyen, de lehet, hogy pont az indulásra megéri szerezni egy kocsit és kölcsönözni egy ilyen gépet. Aztán meg marad a porszívó. Valami ipari 30k-ig. -
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #79229 üzenetére
Szóval azt mondod olyan ez mint a PC? Nem érdemes benne vizezni?
-
forten
aktív tag
válasz
macilaci78 #79201 üzenetére
Ezt csak neked.
- Képzeld, megszűnik az APEH.
- Kaptam egy levelet tőlük, az volt ráírva: “Utolsó felszólítás”. -
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #79177 üzenetére
Tőled még átlátszó betűtípussal sem fogadom el.
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #79174 üzenetére
Khm...khm...nemár.
-
-Tsaba-
tag
válasz
macilaci78 #79174 üzenetére
Jó ötlet, köszi. Csak az a baj hogy az itteni boltokba nem találtam olyat amit meg is vennék. 10e körül gondoltam rászánni ha "beválik". De lehet az lesz, hogy veszek egyet itt aprón, és max utána eladom...
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #78994 üzenetére
Fel se tűnt
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #79016 üzenetére
Akkor meg kell egy plusz hely a főzőlapnak nem? látom főzős műsorokban, a kb mellmagasságban nyíló sütőt, jó ötlet szerintem is, mi is gondolkodtunk benne, de panelben a "hagyományos" lennt a sütő fenn a főzőlap ala Karancs design..
maradt. Szintén-e műsorokban vettem észre, hogy maga a főzőlap meg lentebb van kicsikét, így nem kell gebeszkedni, hogy beleláss a hátsó lábasba teljes mértékben ami egy nagy konyhában szuperül kivitelezhető. és nem fejelem le a szagelszívót..
, kopasz homlokon vicces...na megint főztél a hétvégeén? jön a kérdés
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #79013 üzenetére
nem tervezek 170cm alatti lannyal
(exem az alatt volt, tobbet nem kell magassag miatt frusztralt csaj)
szerk:
eredetileg akartam beepiheto mikrot, de az araikat nezve elbizonytalanodtam. jo lesz nekem a 2x eves lg
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #79011 üzenetére
mondom, lecserelem az egeszet, ezt mar eldontottem
igen, vellanysutio, indukcios fozolap az uj felallas
es szerintem a sutot felulre akarom rakni, ugy kenyelmesebb -
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #79009 üzenetére
eloszor arra gondoltam, hogy a meglevo akcios diobarna konyhaszekrenyhez csinaltatok 1-2 egyedi elemet
(csak 50cm hely van a sutonek, a beepithetoek ennel nagyobbak, szoval kicsit at kell rendezni)
de csunya is, a legolcsobb sz@r is, eladom apron 40k-ert, es csinaltatok egy szep ujat
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #79001 üzenetére
Az, hogy nincs megemlítve még nem bizonyítja, hogy nincsenek egy profillal beregisztrálva (tapasztalat).
-
Doggy dog
senior tag
válasz
macilaci78 #78996 üzenetére
Most meg lettek kérdezve.
Ha magánszemélyként használtat adsz el,akkor mindig adás-vételit kell írni.
Azokat gyűjteni,ha túllépsz 600on,akkor az alapján kell elszámolnod. -
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #78995 üzenetére
kb. 3M-es konyha, ha ilyen 300-500k-bol kihjon, akkor nyilvan nem vacakolnek vele magam
momnaxban is kinezek/terveztetek egyet aztan meglatjukelerhetoseget megadnan priviben? koszi (ha H. T., akkor nem kell, mar megadtad
)
es koszi
-
Gondwana
addikt
válasz
macilaci78 #78996 üzenetére
Az nem ùgy megy, hogy megőrzöd az eredeti szàmlàt, amivel igazolod, hogy nem keletkezett jövedelmed az eladàssal és ekkor leszàllnak ròlad, vagy ez csak papìron van ìgy?
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #78964 üzenetére
Jó vicc, most 47 m3-an vagyunk pici gyerekkel. +1 gyerek miatt kell +1, külön bejáratú szoba.
ebegab92 thx az infót. Ja tudom is melyik ház
csoszogi csomagolás után 20-22k fűtés nem sok egy picit? Ilyen 10k-król olvastam mindenfelé. Persze azt is mondják, hogy számít a hőközponttól való távolság, mert azt is a lakókkal fizettetik.
Thx mindenkinek; tovább erősödött, hogy csak becsomagolba érdemes menni.
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #78985 üzenetére
Nekem is nagyon aktuális mar, fozap suto megvan, csak intézni kellene
Mennyiert, mekkorat, mennyi ido alatt csinált a srác?
Amúgy lapszabaszat neked is levagja
ikeas program tud valami anyaglistat méretekkel generálni?
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #78974 üzenetére
nem tudok olvasni, irni sem, ekezeteket sem ismerem, de 2+2 az olyasmi mint a mienk, nem is lattam/figyeltem a 3-ast, Alapvetoen csak a 2+2-t lattam meg a 68-at. Masreszt meg akkor te sem tudsz olvasni, mert 2+2 68 kobmeterre kicsit kicsi
. Gondwana hozzaszolasat is olvastam, mar akkor lattam hogy elgepelte SirRasor. Laktam en is 35 negyzetmeteresben, gyerekkel feleseggel, amiben max ket szoba volt plusz fozofulke plusz furdo, ami igy vegul is 2+2..
A mi elférünk kényelmesen meg a 170 légköbméterre vonatkozott, pedig 4-en vagyunk.
Nem neked akartam valaszolni, csak rossz gombra nyomtam. Latod ez sem megy.
No mindegy nem is az a lenyeg. Amit meg tobbszor leirtam mar, hogy negy ember ha egy 2+2+konyha atvarial, akkor lehet normalisan elni, harom kulon szobaval, nappalival, plusz egy nagy konyhaval/etkezovel. Sokan azert nem akarnak masodik gyereket panelbe, mert nincs eleg hely, hulye elosztas miatt, zseton meg nincs egy kertes hazhoz. Az atalakitas meg kijon 1-2 millió forintból. Ennyike.
-
Jimmy8
senior tag
válasz
macilaci78 #78975 üzenetére
Köszi
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor:
"Ha már felújítás: mi a konyhából gyerekszobát, a nagy hálóból konyha+plusz étkező, így végül lett két gyerekszoba, egy kicsi hálószoba erkéllyel, plusz nagy nappali, nagy étkező konyhával, 68.5m2-en. Szetáv számla szerint ez 173.0 lm3. Spejz meg nem lett..
Ezt tízesben a töltés mellett, 3. emelet. Két éve volt panelprogram, 16cm szigetelés, három rétegű ablak, alsó felső födémszigetelés, költségmegosztó. Jobb lett, nyáron nem melegszik olyan brutálisan, télen meleg, átmeneti időszakban is kellemes a klíma. Közös költség 10 körül, fűtés 20-22 kb"
Ez volt az előző hozzászólásom plusz irtam bele kicsit. Annyit még hozzátennék, hogy nálunk belső reluxa van, plusz behúzzuk a függönyt a déli oldalon napközben. De klasszisokkal jobb, mint előtte volt.
macilaci78: mi elférünk kényelmesen, igaz "közel" vagyunk egymáshoz, de ez előny is mikor éjjel arra ébredsz: Apa hánynom kell...
csak egy ugrás és nem kell ágyneműt mosni..
-
martonx
veterán
válasz
170? Nem inkább 70?
No persze kinek mik a minimál igényei...
-
válasz
macilaci78 #78845 üzenetére
Kolira van ajánlása vkinek, melyiket érdemes keresni?
-
válasz
macilaci78 #78843 üzenetére
30 ezer körülre gondoltam per hó, ha ketten lennénk, az nem probléma. Bár ezt így leírva ezeknek a feltételeknek inkább a kollégium tesz eleget, de nem vagyok ismerős a szegedi albérlet árakkal.
-
válasz
macilaci78 #78806 üzenetére
Az azért vicces lenne, ha személyi nélkül átléphetné a határt. Vagy amíg nem figyeltem Schengeni övezet tag lett szebia?
-
stopperos
senior tag
válasz
macilaci78 #78700 üzenetére
Ilyen apróságot pont láttam. A limit itt 10g.
(#78702) azbest: Olcsóbb tud lenni egy egyéni mérős, egyéni fűtésű lakás. A gázszámlám egy évre ~33000Ft (fűtés+melegvíz+főzés), úgy hogy a mellettünk lévő két lakásban nem lakik senki napi szinten. A korábbi helyen, amikor panelban laktunk a gáz nem volt egyéni mérős és évi ~23000Ft volt, pedig csak főzni lehetett vele. Erre jött rá a melegvíz és az egyéni mérős távfűtés.
Ha befejezem a saját vezérlőmet, akkor még hideg lakásra sem kell hazaérnünk. Csak ssh-n keresztül küldök egy parancsot és bekapcsol a fűtés.
-
Gondwana
addikt
válasz
macilaci78 #78690 üzenetére
A téma topikjában legutóbb itt válaszoltak erre a kérdésre, van néhány webshop is, ahol van alkatrészkimérés, rendszerint (nem mindig) drágábbak. (Egyébként üdv a lejtőn!
)
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
macilaci78 #78680 üzenetére
Akkor ez egy újabb körbejárandó problémaforrás SirRasornak.
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
macilaci78 #78587 üzenetére
Ha az árára vagy kíváncsi, írj privátot. Nem ciki!
@Tisn: Nem tudom mi az a "rig", így azt sem tudom jó-e neked, ha lesz olyanod :-)
-
tucsok.
senior tag
válasz
macilaci78 #78560 üzenetére
Igen, így értettem. Köszi.
-
Lehiñito
senior tag
válasz
macilaci78 #78526 üzenetére
Csak ezért nem szivesen mennék el az ikeába, hogy megnézzem élőben is, hogy milyen a színe. A többi szín alapból ki van lőve, de nyugodtabb lettem volna ha legalább egy fotón meg tudtam volna nézni.
Nyílván az a biztos, ha személyesen látom a termék színét, de csak ez miatt nem kocsikáznék. -
ritkaság
aktív tag
válasz
macilaci78 #78516 üzenetére
PM ment.
-
ritkaság
aktív tag
válasz
macilaci78 #78516 üzenetére
Kösz. Ha nem lesz estig korábbi lehetőségem, akkor kora este elküldöm PM-ben a részleteket.
-
ritkaság
aktív tag
válasz
macilaci78 #78514 üzenetére
Köszönöm.
Egyenlőre Te leszel a "végső megoldás"
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #78469 üzenetére
Gyorsan kellene neki.
-
Luighi
senior tag
válasz
macilaci78 #78438 üzenetére
Úgy tudom, kulcsrakész ez az ár. http://www.cedrusligetszeged.hu/lakasok
A többi paramétert passzolom.
-
_Petya_
őstag
válasz
macilaci78 #78444 üzenetére
IKEA Markus +1.
Majdnem 5 éve megvan, eddig hibátlan, és nem is vészesen drága, 45k most. 10 év garancia van rá, legfeljebb 10 év után kidobom és veszek újat megint 45k-ért. Bár ahogy eddig kinéz, esélyes hogy jóval tovább is bírni fogja.
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #78444 üzenetére
Nem is szeretnék anatómiait.
Erről az Ikeás székről is azt olvastam (valahol itt a fórumon) hogy nagy a szórás a minőségben, hajlamos az egyik irányba elbillenni.
tisn: köszi, itt néztem az emagrát is.
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #78438 üzenetére
Ha kulcsrakész, milyenek a belső nyílászárók, padló, azok fektetése, szaniterek, stb.
igy van, ez alapvetoen hatarozza meg, hogy megeri-e
Szerintem jó helyen van, posta, rendelő, pályaudvar, tömegközlekedés, Árkád, piac pár utcányira, a forgalom nem zavaró, de elérhető.
viszonylag jo helyen (en is ott lakom a kozelben), de ha oda raszabadul meg par szaz auto a bakai-rigo-terez-stb utcakra, az eleg halal lesz
igy se nagyon birjak el a delutani csucsot -
válasz
macilaci78 #78414 üzenetére
Szöges gumi nálunk is van csak a hegyes felével szokott a gumiba kerülni
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #78392 üzenetére
Várjuk meg a kollégát, hadd mondja el a véleményét...
-
Polemius
senior tag
válasz
macilaci78 #78373 üzenetére
Nem kell sem internet, sem okostelefon, sem bármilyen telefon. 1 Ft-ra állítod a napi limitet.
Felveszel kp-t, és azzal fizetsz.
Voilà, meg is oldódott a paypass-para, meg egyáltalán a bank- és hitelkártya para. -
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #78373 üzenetére
ha nincs mobilneted/butatelod van, hasznald nyugodtan az sms-t
ha ezek megvannak az app hasznalata ingyen van (minimalis forgalmat csinal) -
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #78371 üzenetére
arra ott volt a megoldasi javaslat, rakja fel a mobilalkalmazast, abban is megkapja ingyen ertesiteskent
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #78352 üzenetére
Lehet, hogy az nfc offline is működsik, lényegtelen. Ennél sokkal fontosabb, hogy legalább a paypalt kihagytad a dologból, mostmár csak pár apróság maradt, amit tisztázni kell.
Mindegy, akit érdekel, utánajár, nála a szolgáltató, a bank hogy működteti a rendszert. A telefont és a kártyát mindenképp megkülönbözteti, mert a telefonban nem a kártyát klónozod, hanem egy másik, virtuális kártyát csinálsz. -
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #78350 üzenetére
Kérlek ne keverd a dolgokat. A paypal és a paypass tök más dolog.
Amíg az rfid chipben beégetvetve van a saját azonosító (mint ahogy azt már írtam) és a rendszer az azonosító alapján tudja, melyik kártya lett közel tartva, addig az nfc chipben nem lehet semmi fix infó, hiszen ha erről az alkalmazásról fizetek, akkor ezzel azonosít be, de ha a haver kh-s mobiltárcáját telepítem fel, akkor az ő azonosítójával fogok tudni fizetni. Sőt, akár a két kártya app mehet felváltva is, amikor akarom, az egyiket nyomom, hogy fizessen, amikor akarom, a másikat nyomom.
Az információ mindössze a futó program, és a szerver közötti kapcsolat eredménye, amúgy üresjáratban nincs sugárzás. -
Ted_Beneky
senior tag
válasz
macilaci78 #78332 üzenetére
Igaz, elnézést! Kiment a fejemből, hogy a perselyfúráshoz kell Forstner-fúró.
@Orion: Nálam 408Ft az biztonsági sms-szolgáltatás alapdíja, az sms-ek egyenként 35Ft-ba kerülnek a CIBnél.
-
Agyasima
őstag
válasz
macilaci78 #78321 üzenetére
Köszi a tippet. (Megint
) Egy kollégám az epoxy gyurmát javasolta a likak betömésére. Szerinted az mennyire járható út?
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #78307 üzenetére
Ehh, valami nem oké, belenyúltak a dolgokba, szerkesztésből új hsz lett?
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #78307 üzenetére
A lényeg ez, az érdeklődés nem változott, előtte is az bolt, csak azóta mindenkinek lett mobilja, tabletje.
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #78293 üzenetére
hat ha nem nezem meg a webshopot, soha nem jovok ra, hogy az egyik jp nacin az ovszertarto zseb
elkepzelni se tudtam eddig mire jo -
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #78286 üzenetére
hol rendelted? nekem azzal az a bajom, hogy eccer a boltban vettem 5 db-ot JP, azonos meretet, boxer, de kulonbozo tipusokat. ketto szuk lett
-
azbest
félisten
válasz
macilaci78 #78271 üzenetére
hardveraprón szokott megjelenni reklám, mert azt valami külsős balfasz társaságnak adták ki, akik nem tudják rendesen integrálni a fő rendszerrel. A számlázásuk is kész vicc, múltkor valahogy nekem küldött ki a rendszerük egy aprón lévő boltosnak szóló számlát... az én prémium számlám meg elveszett az éterben. A hibajelentés... kb érdeklődés hiányában annyiba maradt
Mondjuk szerencsétlen apróval is többször is nekifutottak, hogy profitábilis legyen, de csak visszaváltottak mindig az alapmegoldásra.Amúgy, szerintem, csak arról van szó, hogy a régi motorosok többsége már valami komolyabb főállást tol, helyettük pedig az újabb generációsok max valamilyen részmunkaidős alkalmazottak. Amikor már nem hobbi, hanem csak munka az üzemeltetés, cikkezés, ilyennek tűnik a hozzáállás.
Az a durva, hogy kb a ph az ország legkomolyabb pécés, infós portálja. És még így sem elég komoly, hogy fantáziát lássanak benne a cégek. Nem úgy tűnik, mintha sorbanállnának a hardverekkel, hogy azokat teszteljék. Azért jellemzően nem top cégek a támogatók, hanem szlovák webshopok, néha kétes hírű gsm-ek, meg talán némileg kétes hírű pécés kupecek.
Persze az is benne lehet, hogy túl sok újdonságot nem mondanak már a szokásos hírek. Öregszünk
Viszont linus tech tips csatornát szívesen nézek youtube-on, van, hogy egész érdekes témákat találnak. -
quailstorm
félisten
válasz
macilaci78 #78273 üzenetére
Én azoknak se adtam még soha, nem is fogok. Mondjuk fél évvel ezelőttig könnyű volt, mert nem volt miből. Most már kezd értelme is lenni, hogy nekivágtam ennek az informatikának...
De azt meg pl. visszaforgatom, mint az itt meghirdetett Eizo volt pár hete. Azóta, hogy nem valami 10 éves elhasznált PWM-es monitort nézek, nem kell szemüveg. Többet ér bárminél.Ha meg képletesen értetted az összeget, akkor se szoktam elszórni, legfeljebb retro hardverre/telefonra. Elmúlt pár hónapban sikerült gyűjteményt gyarapítani pár olcsó, de újszerű/alig használt példánnyal.
Reklámra visszatérve, rengeteget töltögettem mindenféle oldalakról, túrtam át a netet elfeledett szoftverekért. Emiatt sikerült arra a konklúzióra jutni, hogy az adblock az egyik elsődleges védelmi vonal, mind a vírusok ellen, mind az elmém épsége érdekében.
Viszont a PH! lapcsaláddal az évek során kb csak a gemius-os popup volt az össz bajom, amúgy én azt látom, hogy igyekeznek beolvasztani a háttérbe és nem vészesen tolakodóvá tenni.
Ezért nem értem azokat, akiknek ez is sok. Hiszen a fórum aktivitása elég nagy, ez nem egy régvolt jó volt mobilfórum a maradék 10 taggal, ami bezárni készül. Márpedig, ha deficites lesz a PH!, be fogják zárni az biztos. -
quailstorm
félisten
válasz
macilaci78 #78271 üzenetére
Erre viszont én valószínűleg sose leszek hajlandó, a prémium egyszerűen nem nyújt számomra szolgáltatást...
-
válasz
macilaci78 #78264 üzenetére
Kár ezért az oldalért
Reklám= vírus kockázat -
-Tsaba-
tag
válasz
macilaci78 #78214 üzenetére
Ha jól rémlik 5-6% a H&P pl nem kizárólagosnál...
-
vizslakutya
senior tag
válasz
macilaci78 #78158 üzenetére
Tankjú,a manuális megoldotta a problémát.
-
Agyasima
őstag
válasz
macilaci78 #78145 üzenetére
Van a UPC-nek is ilyen szolgáltatása? Ha igen, akkor: Naná!
Az HBO-nak van olyan széles spektrumú csatornakínálata, mint a Tének?
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #78130 üzenetére
van csovezes, csak a telefon kabelnek, utp nincs (2000-es a haz)
be lehetne huzni, csak nincs hozza szerszamom, nincs itt egy vellanyszerelo, aki kis penzert megcsinalna?
-
PowerBuldog
veterán
válasz
macilaci78 #78113 üzenetére
Lényeg a lényeg: még csökkentették is a havidíjat
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
macilaci78 #78103 üzenetére
Igazad van, mert nem minden játék igényli a magas fps-t. Kedvenc 2012-es körökre osztott stratégiai játékom sem
Viszont a Witcher 3-hoz jól jön -
Ted_Beneky
senior tag
válasz
macilaci78 #78100 üzenetére
Attól még hogy régi játék, a 30fps nem olyan acélos
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #78072 üzenetére
De értem én, hogy vannak akik teherautóval járnak, és ezáltal nem gond bepakolni a bútort, és vannak akik a kiló cukrot vásárolják, nekik sem okoz hazavinni... Eddig ezekkel érveltél, meg is értettem, még ha a példa semmilyen összefüggést se mutatott a témával kapcsolatban.
Csak épp erre írtam, hogy a nagy többség nem ilyen. Aztán hogy te miért nem akarod megérteni, hogy a nagy többségnek kényelmesebb, gazdaságosabb, egyszerűbb mással lehozatni, mint bérelt utánfutóval, fél nap szabival, utánfutón ütve-verve, terhes asszonnyal a 3.-ra cipekedve, azt nem tudom, de asszem jobb is, ha a titkod marad. -
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #78068 üzenetére
Látom nem akarod megérteni azt a tényt, hogy az emberek nagy része nem akkora autót birtokol, amibe egy konyhabútor belefér. Se pakolni, se cipekedni nem akar vele, ezért is fogad fel egy erre szakosodott embert.
Ha a te világnézetedbe nem fér bele, hogy meglásd a konyhabútor szállíthatósága, és a kiló cukor szállíthatósága között a különbséget, akkor sajna meg kell állapítsam, hogy romlott az állapotod.
Tök jó, hogy elmondod, mit lehet az ikeával kezdeni, de azért megsúgom, tudok róla, mint jópár ikeás szállítós körön túllévő, hivatalosan is ezzel (is) foglalkozó ember.
Amit írtam nem gondoltam, hanem tapasztalatból írtam. Lehet másoknak ez nem szokása, de nálam ez jóideje így működik...
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #78057 üzenetére
Amennyiben a te világodban mindenki teherautóval közlekedik, amibe bármikor tudnak rakodni 3-4 m3 cuccot, az enyémben meg ez nem életszerű, akkor mindenképp.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #78042 üzenetére
Ha te teherautóval jársz nézelődni, akkor tőled külön kérek elnézést.
Gondolom te vagy az egyetlen, aki nem érti, hogy sok ember a számítógép előtt ülve, és megtervezve a dolgokat nem mindent lát ugyanúgy, ahogy az a valóságban néz ki, és elmegy inkább megnézni, a fiókokat kihúzgálni, a mintát, fényességet, valós árnyalatot, erezetet stb megnézni. Hidd el,sokaknál így működik.
Ahol pici gyerek megy anyukával, ott még egy mosógépet se nagyon szeretnek hazavinni, nem hogy 3 m3 bútort bepakolni a családi suzukiba, de biztosan én látom rosszul. -
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #78021 üzenetére
Nem értetted meg..
Amíg egy szobafestő úgy dönt, hogy a saját munkájával foglalkozik, és kifest két szobát 3 óra alatt 25 ezer munkadíjért, vagy egy fodrász megcsinál 6 férfi vágást 12 ezerért, esetleg egy autószerelő megcsinál egy olaj és egy vezérléscserét 25 ezerért, addig nem feltétlenül érdemes nekik autót bérelgetni, meg autókázni Szegedről Budapestre, meg pakolászni a cuccokat a kocsiba. Van olyan, aki ehhez ért, és olcsóbban megcsinálja ugyanazt, mint ha te magad próbálkoznál. -
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #78011 üzenetére
Egy kisbusz méretű teherautó bérlése órára mindössze 6K, de ha egész napra kell, az is 9K, és abba sok sok m3 cucc belefér. Ja, és nem 80-nal kell felmenni meg lejönni, (ahol ugye a kamionok a nekik megengedett 90+-szal közlekednek) mint utánfutóval.
És persze van olyan is, hogy valakit meg lehet fizetni, menjen fel, hozza le a cuccot, szállítsa házhoz. Ez utóbbi lesz a legolcsóbb megoldás.
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #77989 üzenetére
az a baj, hogy 53-55cm-en nem fer el a 60cm-es fozolap, es annak ott kell lenni (ott van a delej, a szagelszivonak lik, meg logikusan is ott a helye jelenleg.)
de ujat akarok, nagoyn nem tetsizk a jelenlegi
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #77987 üzenetére
na ennyire melyen nem akarok belemenni (kicsit fakezu vagyok), szerintem bw/praktiker/momax/stb. helyen osszeallitom az elemlistat es megrendelem
eloszor en is arra gondoltam, hogy csak egy plusz elemet csinaltatok, de egyreszt keves a hely, 53-55cm van csak es 60cm kellene (igen, soxor van az, hogy jol jonne 5cm plusz
), tehat legalabb egy elemet at kellene meg varialni/egyedi meretet gyartatni
masreszt meg ez a leggagyibb es csunya sotet szinu konyhaszekreny, plusz labon all, amit utalok (takaritani kell alatta), jobb lenne egy feldolap ele
szerk: es persze koszi mindenkinek a tippeket
-
válasz
macilaci78 #77978 üzenetére
Ezek szerint nem voltál megelégedve a munkájával...
-
válasz
macilaci78 #77918 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Csak egyszer kell, hasba bőr alá. Beszéltem a háziorvossal, ügyeletet javasolta, így az lesz.
-
sarkanyolo2
őstag
válasz
macilaci78 #77869 üzenetére
Baszki csak Békéscsabára szoktam keresni, ez bejött, le is dumáltuk, jövök egy sörrel Medve László.
-
sarkanyolo2
őstag
válasz
macilaci78 #77869 üzenetére
Annyira nem vastag a buxa.
A szokásos fuvarosainkat megkérdeztük, ma délután meg nincs meghirdetve út, a holnap délelőttieknek meg nem jó a kondorosi kitérő. Ejj ejj
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #77848 üzenetére
Így is nézheted, de én csak arról írtam, megtehetném, hogy borotválkozok, mégsem teszem, ellenpélda volt, becsülettel indokolva, csak azért mert nem szeretem.
Meg persze a kényszeres megfelelés hiánya is fennáll.
Ha ezt a témát nem a haverokkal osztom meg, hanem ide írom, az azért nem baj, ugye?
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #77848 üzenetére
Egyébként igen, és valakinek kifejezetten jól áll.
De arra érvelni, hogy férfias és kész, az nettó fasság. Vagy hogy a jóistenke nem akarja hogy levágd, mert akkor miért teremtette így? De azért hajat is szoktunk vágni, nem? Vagy azt se férfias levágni? De így már nagyon megyünk el a metál felé -
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #77842 üzenetére
Van itthon borotvám, de nem szeretek borotválkozni, az utolsó arcszeszem saccra 8 éves, és még 3/4-ig van,a nivea arcbalzsamom 5 éves, és még majdnem tele, 6 éve vettem egy borotvazselét, még nem nyúltam hozzá.
így a hajnyírómmal szedem le a szőrt is, kb 2 napos borosta szintjére le lehet szedni, 3-4 perc az egész, és pont az a kínos része nincs a szőrnövésnek, ami a bőr alóli kijövetel lenne. És ezt tudom mindenkinek javasolni, igaz, van, hogy 2-3 hetente szedem le, viszont nekem nem is nő olyan gyorsan.
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #77844 üzenetére
Na ha már témánál vagyunk:
Szerintem attól férfi a férfi, hogy mi van a lába között. Nem kell túlbonyolítani. Ha olyat hallok, hogy ettől meg attól férfi a férfi, akkor ott tuti kompenzációs problémák vannak. De jól belenyúltál, mert a szakáll egy tipikusan ilyen dolog, legalábbis ha valaki azért növeszti, merthogy "férfias" és nem azért, mert esetleg tetszik neki, vagy a párjának. (az más kérdés, hogy én konkrétan az igénytelenséggel kötöm össze a szakállat, mert a sok csöves nagy része szakállas..)
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #77842 üzenetére
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #77840 üzenetére
Ott csak borotvakések vannak
Hát senki se borotválkozik ilyennel? -
Lehiñito
senior tag
válasz
macilaci78 #77801 üzenetére
Ja ha bontott akkor -30%.
#77802 johnny82: pont egy hete néztem én is szombaton. Akkor volt még 6-7db.
-
Orionk
senior tag
válasz
macilaci78 #77680 üzenetére
Ezeken a helyeken akkor is el tudják vállalni, ha nem ott vásárolom a nadrágot?
köszi -
ritkaság
aktív tag
válasz
macilaci78 #77662 üzenetére
Pénteken estétől hétfő hajnalig használhatjuk a benti gépeket, de semmit nem telepíthetünk rá. A Teamviewert sem telepítem, így is lehet használni. A liszenc pedig azt kérdezi, hogy üzleti vagy magán felhasználás, ez pedig szerintem magánnak számít.
WOT-ot szerettem volna innen játszani. Az pedig nem egy ping faló játék.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #77649 üzenetére
Különböző, de azonos számú, eltérő gyartasi dátum az oka. Kerestem kettő azonosat, a dual channel miatt, de a nem támogatottság miatt végül nem használtam.
-
castiels
addikt
válasz
macilaci78 #77614 üzenetére
-
sarkanyolo2
őstag
válasz
macilaci78 #77609 üzenetére
Áh, akkor költözünk.... Már öreg.
Köszi az infókat srácok!
Utazás 2017.10.14.
Valaki nem utazik esetleg Szegedről Békéscsabára (esetleg pont Kondorosra) jövőhét szombaton? -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
macilaci78 #77590 üzenetére
Mert ilyet indokkal is visszavihetem a gépet a médiába?
Mi minden van még amiről nem tudok...
Egyszerűen fogom es visszaviszem?
Vagy hogy működik ez? -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
macilaci78 #77584 üzenetére
no felhívtam a dicső T-t
Jönnek szervizelni, megnézik a központtól az összes elágazást, kötést, mert elég komoly jelkimaradásokat és jelszint csökkenést látott az úriember az elmúlt egy hetes logban...
azt mondja lehet nem a HGW a fő ludas nálam, de azt is megnézik a kollégái
kíváncsi vagyok a végkifejletre.
köszönöm, neked, nektek a tanácsokat -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
macilaci78 #77584 üzenetére
no akkor kérni is fogom, mert ez az elmúlt egy havi szenvedés már túllépte az inger küszöböm
pedig jámbor háziállat vagyok -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
macilaci78 #77582 üzenetére
igaz nem a MAC szűrőt használtam, de egyszerűen a hgw wifi jelszavát nem is adom meg a mobil kütyüknek így oda nem csatlakoznak.
a sok wifi adó miatt akartam letiltani hogy ne zavarják egymást...
már arra gondoltam hogy kérem a telekomot hogy cseréljék ki a hgw-t mert mi van akkor ha ez gyárilag hibás valamiben és a szoftver hiba anomáliái csak felerősítik a hibát.
amúgy én kérhetem ezt szerinted? -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
macilaci78 #77580 üzenetére
az hagyján, nem volt vayis nem kellett áramszünet hozzá, egyszerűen este kikapcsoltam a laptopot, majd reggel visszakapcsoltam és már nem volt belső hálózat, viszont ami érdekes hogy net volt.
no akkor kipróbálom az iptv nélkül mit csinálhat...
csak bosszant ez az egész már, de nagyonui: és képzeld el, hogy még abba is képes meghülyülni a hgw ha letiltom a benne lévő két sávos wifit
van amikor ezen csak a reset segít -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
macilaci78 #77578 üzenetére
hát kérlek alássan az én sztorim nagyon hosszú stori
a hgw nem mehet csak modem módban mert van iptv.
maga a hgw sem egy élet biztosítás
[link]
a dhcp nagyon instabil.
szerintem két értelmes routeremen van, ugyan is van otthon már négy routerem is, persze ebből kettő van használnatban
asus AC58U B1
Asus RT-AC52U B1
2 db asus Asus RT-N56U Black Diamond 600Mbps kétsávos gigabites wifi routermár úgy volt hogy visszaküldöm gariba a két utóbbit, de nem, mert az új ac58u-val is ezt produkálta, pedig az még hardverileg is rendben van.
és az az érdekes hogy már minden kipróbáltam, és szerintem nem azért vált otthon a wifi SSID-k között a mobil mert lefagyhat, hanem nincs net és próbálgatja a többi között.
már azt is kipróbáltam hogy csak a főrouteren volt wifi, a többin, még a telekom hgw-n is letítltottam de a jelenség megmaradt.
szerintem a hgw a ludas, de inkább a torrentem, épp ezért is lehet ki fogom lőni vagy visszább veszem a torrent mennyiséget.
magam sem tudom eldönteni mi lehet a gond.
amikor megakad a wifin a net, akkor az iptv megy és ezért nem gyanakodtam eddig a hgw-re.
de most már nagyon tanácstalan vagyok ezen a térende lehet még is csak bejelentem hibára, csak ugye az a gond hogy ez már szu8per szerviz kategória, mert a hgw megy, és ők addig vállalnak "ingyen" javítást.
egy hónapja amikor nem tudtam otthon beállítani a belső hálót hogy minden eszköz lássa egymást lanba, kihívtam a szuper szervizes embert, ott volt egy órát, 10 ezer jó magyar forintot fizettem ki munkadíjba a következő hónapban, viszont eljött beállított mindent, majd elment, és este a gyerek tabletje nem tudott feljelentkezni a hálózatra, elhasalt az ip cím kiosztáson.
vissza hívtam, segített telefonban, azon a hétvégén kétszer is.
persze ha egy eszközt indítottam újra, bármit, ugrott a belső háló.
e közben net végig volt, de belső háló nem. így jött az itteni telekomos topikgazda ötletet hogy a hgw marad a 192.168.0.1 belső ip-n és látre hozok egy alhálózatot egy routerrel a 192.168.1.1 ip címekkel.
így most működik a belső háló, amin egy másik szobában van egy router switch módban
minden lát mindent, mindenhol van net.
viszont ez a wifi anomália megmaradt és nem tudok vele mit kezdeni.
már a mobilim is vissza állítottam, ami egy Honor 8, szóval nem gondolnám gagyinak.egyszerűen elfogyott az ötletem
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #77536 üzenetére
Jajas, negyed tankon állok, kell majd bele pénteken kb 50 liter. A 4Ft-os emeléssel 200Ft bukóban vagyok, viszont mivel nem mentem el tankolni, annyi idő alatt (500m a kút) a sokszorosát kerestem meg. Mire ezt megírtam, addigra is meglett a hiányzó összeg.
-
nap
addikt
válasz
macilaci78 #77533 üzenetére
És ennek a legnagyobb hányada a palack előállítása, a marketing, és a logisztika. Ebben a sorrendben.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
macilaci78 #77503 üzenetére
dremel van, szerintem korong is, ha arra a fehér filc szerű korongra, kúpra, stb-re gondolsz, pasztám nincs, ha azt tudnál mutatni, akkor megköszönném, beszereznék belőle.
gondolom először azzal a sörtés drótkefe szerű cuccal menjek rá... (én műanyagnak nézem de yt videók alapján valami szénszál lehet)
-
DeFranco
nagyúr
válasz
macilaci78 #77501 üzenetére
többe kerülne homokszóratni meg horganyoztatni mint újat venni. ha egy alapos áttakarítás után nem fog rozsdásodni akkor marad, ha nem, akkor nem.
nem foszlik, olyan vakrozsdának nézem mint a mosogatógépben mosott késeknél szokott előfordulni.
ahol nincs felületkezelve ott korrodál (menetek, tárcsa, kés) de az is szerintem csak felületi. kicsit megcsiszolom és meglátjuk mit mutat.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #77492 üzenetére
Melyiket írhatta el? Ki tudja?
Arra válaszoltam, amit kiolvastam belőle.
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #77441 üzenetére
NAS-ok ma már rendelkeznek USB porttal, hálózatra felcsatolod a plusz vinyókat.
lehet ratolom a routerre
-
válasz
macilaci78 #77420 üzenetére
Ááá... Akkor tudom mi ez. Sajnos nincs. Ilyet még nem próbáltam. Én beszerelhető rack-et vettem, mert arról tud boot-olni a Win is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Könyvajánló
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest