- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
válasz
Polemius #83378 üzenetére
Igen igen..
wbshopnál simán elállhat még akkor is ha átvette és utána derül ki hogy tök jó de neki mégsem kell, csak a visszaküldés költsége terheli iyenkor. De vannak jobb helyek ( igaz nem nálunk hanem tőlünk nyugatabra ahol a csomagba tesznek egy másik vsomagolóanyagot is, és azzal csomagolva díjmentesen lehet visszaküldeni ( pl egy ruhadarabot vagy cipőt ha méret nem lett jó (ezt konkrétan tudom , mert egy családtagom mult héten küldött visza egy terméket a csomagbol, ami mérteben probléámás volt. A többit megtartotta, mert nem azért rendelget hogy aztán küldözgesse vissza-
webshopoknál lehet ezt csinálni de magánszemélyek egymást ne szívassák már..Az ilyen alakról megvan a véleményem.. 3x is ráklrdeztem, hogy akkor feladhatom? fel...
Más.
van egy kedvezmény kupon kódom 500 Ft -ra szol, az itmedia.sk - ba , ha 6500 Ft minimum összegért vásárolnak, 2019 04 22 ig érvényes.
Ha valakinek kell, mert fel tudfja használni , ne tartsa magában, jelezze -
veze
őstag
válasz
Polemius #83376 üzenetére
háááát én meg jártam már ugy, hogy mondták adjam fel utánvéttel a cuccot mer kell meg minden, aztán a nyomorék nem vette át, visszahozta a posta fizettem az oda és visszautat.
remélem azóta az anyja temetésére költötte azt a pént..
pedig hát eszem ágában sem lett volna feladni ha nem kéri , nem kötelező megvenni, elviszi majd más ( el is vitte ) Nem értem az ilyen embereket, de valószínűleg ilyenek a való életben más dolgokban is.. -
SirRasor
addikt
válasz
Polemius #82720 üzenetére
Hogy mik vannak O.o
Na mind1 már vannak jó záraim, szóval ezért nem dobom ki őket.Ja ha már itt vagyok: napi kókány: fürdőszobában a kád szegőléce: ezek az állatok belevágták a szegőt a csempébe O.o
Rohad alulról (belülről..most már tudom) és újra akartam szilikonozni az egészet. Nem jött le, pedig nagyon próbáltam. Aztán csak sikerült egy kis darabot kicsípni harapófogóval. Hát most már tudom miért nem jött le és nem is fog
Ultra gáz tipikus magyar kókány fos...most szívem szerint szétverném az egész fürdőt. A WC is ilyen volt. Ki akartam cserélni a tartályt. Nem ment, pedig nem egy bonyolult dolog. Kihívtam vizest: azt mondja ilyen kókány fost még nem látott, pedig kívülről szépen is nézett ki...
Nyilván egy brigád csinálta mindkettőt. -
SirRasor
addikt
válasz
Polemius #82714 üzenetére
Ez eddig ok, de a piacon minden zárbetét egyedi. Tudtommal nem kérhetek úgy egy zárat, hogy még 2db-ot csapjanak hozzá, amit ugyanazzal a kulccsal tudok nyitni. Így viszont a 3 külön kulcs ígyis-úgyis megmarad...
Az offtopicosat elolvastam 3x, de nem értem
Nívónál lehet olyat kérni, hogy a 3 zár helyett csak 1-et raknak bele és zárja a felső és alsó mechanikát is.
-
veze
őstag
válasz
Polemius #82159 üzenetére
Mo-on nincs olyan város, ahol saját költségvetésből egy ilyen kaliberű híd megépüljön. Ehhez mindig kormányzati akarat és támogatás kellett. Az meg tudjuk hogy miért nincs..( mert a Botka féle városvezetés nem hajlandó együttműködni semmiben - szól a propaganda duma haha blabla..
)
-
veze
őstag
válasz
Polemius #81839 üzenetére
azt hiszem a kelemen utcában van egy.. nem jut esztembe a neve hirtelen
de vaószínűleg nincs az utcában öt hat egymás mellett, majd valaki más megirja a nevüket.
Legközelebb ha időszerü lesz a kontrol, én is oda fogok menni
nekem pl a Szechenyi téri Erényi optikában azt mondták hogy kontaklencses bevizsgálásban nem tudnak segíteni , csak szemüveggel foglalkoznak (?) Ezt elég furcsának találtam de kifordultam az üzletből ezek után -
csoszogi
tag
válasz
Polemius #80750 üzenetére
nekem volt ilyen esetem, mikor tavaly az M5 autopalyan kigyulladt egy serteseket szallito potkocsis IFA. A kereke langolt, mindenki automatikusan szaladt es vette elo a porral oltokat, magyar roman torok stb.. Rendorok voltak meg csak ott, es igen mondtak valami hivatalos szoveget errol az uj porolto vasarlasrol, vagy ujratoltesrol, de mondtam sietek hagyjuk.
A masik story ha mar tuz Nemetorszag.: egett egy huto hatulja, mint egy kis gyertya... Hivtam a megfelelo embert azt mondta oke majd jon. Aztan nem jott. Szoltam valakinek aki jol tud nemetul. Az is szolt par cifra szo kisereteben. Csak nem jott. Kozben mar nem gyertya volt, hanem nagyobb es elkezdett egni a linoleum is. Oke hutot kozben aramtalanitottuk. Akkor mar egyre idegesebbek lettunk, hogy mindenki baszik ra. No vegul eloltottam porral oltoval, baszott nagy kod lett..
Aztan nagysokara megjott az illetekes. Hat ne tudjatok meg mit kapott a nemet anyanyelvitol....de kaptam egy valveregetest, hogy milyen fasza csavo vagyok..
-
veze
őstag
válasz
Polemius #80092 üzenetére
N87-es sisakom van, benne van a szemüveg előkészítés, nem nyomja a fejem a szára, nem ez a gondom vele. A sisak le fel vétel sem olyan kényelmes mert ugye a szemüveget is mindig külön le fel kell tenni. De a leginkább zavaró az egész, keretestől mindenestől, hogy abban a relatíve szük térben az orromon ül. ugy érzem a kilátásom zavarja ha oldalra, hátra kell néznem. Pedig már olyan kerettel is probáltam aminek tulajdonképpen kerete sincs csak felül. Diszkomfort érzésem van tőle, így az egész motorozás élményét megöli, . Az egyik szemem 0D a másik 1,25D Igazából szemű nélkül sem katasztrofa emiatt a látásom ( inkább azt vettem észre, hogy amikor fáradt vagyok, pl 12 órás éjszakai műszak után, akkor jobban érzi a szemem magát ha van látásjavító eszköz , de akkor se szemüveg legyen az sisak alatt., de ez lényegtelen, mert be van irva a 01.01 kód nem tudom csont nélkül végig olvasni a táblát azzal ami nem nullás. ( igen a jogsis képemen fel kellett tennem a szemüveget ugy készült a kép)
De megoldódni látszik a dolog, beszéltem a dokival, elmondtam mi a gondom, jöv héten meg lesz csinálva újra az alkalmassági és be lesz írva a lencse. ,Eddig tulajdonképpen nem hordtam sosem, kockáztatva hogy megbüntetnek. Kocsiban nem gond ,mert ha leállít , mire megállok ott a szemüveg rajtam. de motoron ez nem olyan egyszerüen kivitelezhető. Ha a kód benne lesz, mégha semmi nem lesz a szememen akkor se b@szakszik azonnal mert nem szemüveges lesz jogsi kép, ami ordit ugye arról hogy kell. A lencsét nem hinném hogy vizsgálgatná hogy valóban ott van e főleg hogy nem is kell mind a kettőre, az egyik anélkül is szabályos(papirom meg van erről szemésztől)
Egyébként pár év óta engem sem igazoltattak motorral, tíz+ évvel ezelőtt orrbaszájba megállítottak. Ha jött öt auto meg én egyedül motorral akkor az tuti ,hogy én voltam az akit kiintettek a többi meg elmehetett
Pedig akkor is szabályosan közlejedtem -
veze
őstag
válasz
Polemius #79749 üzenetére
Teoretikusan, ha valaki mondjuk rendelkezik egy távoli gépen hozzáféréssel (pl. az otthoni gépe), és arra feltesz egy http proxy-t és egy ssh szervert, utóbbit valamelyik általánosan használt, nem tiltott portra, akkor arra a gépre ssh tunnelt nyitva, és a böngésző forgalmát a proxyn átirányítva, gyakorlatilag semmit nem szűrnek a böngésző forgalmából, sőt, még csak nem is látszik, mi is folyik rajta.
nálam is müködik ez évek óta. de ne feledd hogy az alkalmazottak túlnyomó részénel részének fogalma sincs ezekről, Már annak értelmezése se biztos, hogy sikerülne nekik, amit írtál. csak beír egy címet és az vagy működik vagy nem, Ha nem akkor ott feladja... -
veze
őstag
válasz
Polemius #79741 üzenetére
Az is lehet hogy csak webtartalmak vannak tiltva.. Ilyen is van a cégnél nálunk..
És még csak nem is a rendszergazda állítja össze a tiltott türt engedélyezett listákat. Mivel megvették a szoftvert, folyamatosan kapnak frissétési csomagokkal, amibe a szoftver gyártója különböző szisztémák szerint csoportositja az oldalakat. mindent kategotizál valamilyen csoportba . Illetve ha valaki meg akar nyitni valamit , amit azelőtt még soha senki, megpróbálja gyorsan sajat maga eldönteni a maga feltételei szerint hogy az most jó e vagy sem. lehet e vagy sem.. Aztán lehet hogy tévesen....A rendszergazda dolga inkább csak az, hogy amit elb@szott a szoftver frissitési csomagja és letilt tévesen beazonositott tartalmakat , azokat áttegye a kivételek közé ( engedélyezettnek) Lehet hogy csak ilyen van Nálad is.. -
-Tsaba-
tag
válasz
Polemius #78935 üzenetére
Sztem megfér mind a kettő egymás mellett, nyilván egyiket sem szabad túlzásba vinni. De ettől függetlenül mindkettőre szüksége van más embereknek...
Viszont hogy miért (csak) ennyi/ilyen a költségtérítés az már politika (is), nem is mennék bele.
Tudtommal nincs plazma feldolgozó Magyarországon, szóval így vagy úgy de külföldi cégekre szorulunk... -
-Tsaba-
tag
válasz
Polemius #78907 üzenetére
Az ott megszűnt/bezárt (talán nyár végén), vagyátköltöztek.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Polemius #78375 üzenetére
Akkor minek a bank, felveszem a fizetést készpénzben.
tisn: ahhoz a minimális adatforgalomhoz is kell valamilyen mobilnet, ami nélkül sokan amúgy vígan meglennének.
Hova tovább, azért a minimális adatforgalomért is megy a kuncsorgás a kólás kódokért, mert sok olyan balfácán van/lesz, akinek Mikulásra már elfogy a havi adatkerete és nem 7.-én van a fordulónap. -
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Polemius #76025 üzenetére
3,5-4 k€-t kap tanulmányi szerződéssel + évi 2 konferencia összesen 3-4 héttel + a szabadságok és van egy hobbija sziklamászás képében.
A szükségletei kielégítése mellett félretenni is tud.A kajára nem mondanám, hogy olcsóbb. Egy étterem például duplája, vagy több. Persze egy Spar, Lidl szintű üzlet kb azonos nettó áron van, az áfa meg csak 19%.
Ott más a lakáskultúra, a lakók sokkal kisebb hányada lakik saját tulajdonú ingatlanban. Mi magyarok ilyen szempontból sokkal röghöz kötöttebbek vagyunk. Anyám rokkantnyugdíjas, apám gépészmérnök. Nemrég volt pár hónap munkanélküliség, nagy nehezen sikerült a másik TSZ-ben elhelyezkednie, mert az elődje hülyeséget csinált. Meg sem fordult a fejében, hogy akár csak Szegeden nézzen állás után, nem hogy Kecskemét környékén, vagy a Dunántúlon. Mert ott a nagy ház, amit 35 éve két kezével épített fel, stb-stb... Én ettől gyakorlatiasabb vagyok: a szemétdombon nem élek meg, akkor megyek. A házad eladom, a földet kiadom bérbe, a gépeket eladom/költöztetem.csoszogi: nem azt írtam, hogy ösztöndíjas, hanem hogy phd-t csinál. Szerződése van, a munkáját fizetik meg, és nem lehetőséget adnak mellette a tanulmányaira, hanem a szerződés része, hogy el kell végeznie őket. Most komolyan csak kis hazánkban divat, hogy még a pénzt érő végzettségek megszerzéséhez is csak éhbér jár?
Egy volt osztálytársnőm Finnországban dolgozik programtervezőként, és automatizálási rendszerekből phd-zik levelezőn az ELTE-n, mellette most lett valakinek a témavezetője a témában. A közalkalmazott pasijával 60k€ értékben nézegetnek házat, a lány keres többet, a pasi bérének üvegplafonja van. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Polemius #76021 üzenetére
Párom öccse kvantumfizikusként Münchenben phd-t csinál, egy 4 szobás lakásban kb 800€ a havi lakbér az általa használt szobára. Máshol mások a léptékek és sokan elkövetik azt a hibát, a magyar keresetekhez, árakhoz viszonyítanak...
Egy jóbarátom szintén phd-s korában hónapokat töltött olasz nagyvárosokban. 100€ alatt nem volt női fodrász, inkább kivárta, míg hazaért... -
Attix82
addikt
válasz
Polemius #75986 üzenetére
"Jelenleg egy 20-30 éve praktizáló, 1200 beteget ellátó háziorvos havi nettó bére 130-150 ezer forint. "
Nehogymá egy recepciós többet keressen
....megdöbbenek az ilyen dolgokon, hogy itt a munkalehetőség (persze akinek nincs munkája) és nem jelentkezik vagy próbálja ki vagy valami.
-
azbest
félisten
válasz
Polemius #75818 üzenetére
Az orvosos utazásnál van is költségtérítés meg nincs is. Többször variálták már. Nagy az adminisztrációja, sokszor nem jól töltik ki az orvosnál és nem fogadják el. Aztán a visszatérítéshez a város másik részére kell elutazni, majd talán hónapokkal később postázzák az összeget, ha minden papírmunkát rendben találtak.
Szóval maximálisan el van bürokratizálva az egész.
Ja és a legnagyobb "vicc", hogy sokszor eleve az egész utazás indokolatlan. Egy vérvételért 100km-et utazni vicc. De a kórház inkább behívja a beteget, ahelyett, hogy a körzeti orvosnál vennék le és küldenék be a mintát. Azért, mivel oda fizet a tb ahol leveszik. Így a kórház utazást kér, ami generál térítendő utazási térítést, postaköltséget....
Rendszerszintűek a bajok.
(#75822) Vesztor87
áruszállítás? naív vagy, amiből van pénz, azt kiszervezik másik haveri cégbe. Így szedtek szét mindenféle állami válallatot eddig is. -
Rick4
félisten
válasz
Polemius #75642 üzenetére
Akinek van magyar lakcíme, annak kellene TB-t fizetnie,de amennyiben az illető meghatározza az adóügyi illetőségét, és az nem magyarország, onnantól a TB-nek nincs lényege. Minden gond nélkül lehet úgy magyar címe az embernek, hogy egyrészt évi 183 napnál kevesebbet tölt itthon, másrészt a jövedelme külföldről érkezik, és külföldön is adózik.
-
-
veze
őstag
-
Rick4
félisten
válasz
Polemius #75001 üzenetére
Tagnap voltam többek között Székesfehérváron. Az Alba plaza tetején van a parkoló eddig mindig tumultus volt, a helyek 80%-a foglalt volt. Most bevezették, hogy az első óra parkolás ingyenes, tehát bevásárolni be tudsz, a moziban érvényesítve a jegyet 3 órát állhatsz ott ingyen, naphosszakat ott állni már nem ér. Az egész parkolóban állt kb 40 autó, és volt szabadon 500 hely...
Na pont ez kellene az Árkádba is, lenne hely mindjárt...
-
SirRasor
addikt
válasz
Polemius #74952 üzenetére
A telefonom mw-ban adja le a torony meg jóval erősebben. Szóval pont ezért nehéz kérdés..
Májküll bevállaltam, hogy én lemérem és ha nem jól mértem, akkor bukom az ajtót. Jól mértem le, így a kiszállást is megspóroltam.
Rick4 ennyire sok elmenne? Nincs ilyenben tapasztalatom, de csak festésre gondoltam, esetleg bútorcserére. Mégis mi más mehet tönkre? A falak? Akkor minimális áron lehetne csak eladni..gondolom. A tető? Szintén. Az altalaj? Mondjuk linóleumot lerakni nem nagy dolog.
-
Rick4
félisten
válasz
Polemius #73951 üzenetére
Érdekes ez, ahogy olvasom, a Te szemszögedből hátrányos ugyanazt a melót elvégezni alkalmazotti jogviszony helyett vállalkozóként. Azt nem tudom, ki és miért nézne le, ha ugyanazt vállalkozóként kellene csinálni, egyrészt elvileg kockázat nélküli a dolog, hiszen egy adott termékkört egy adott területen belül adott idő alatt értékesíted, a jutalékot kiszámlázod, ha van autód, elszámolod, a bruttó összegből adózol, mindent befizetsz, és jóval több marad a zsebedben. Ha nem tetszik a meló, továbbállsz, csakúgy, mint alkalmazottként. Egyetlen hátránya lehet, nincs fizetett szabadság, de jó eséllyel abból a pluszból bőven marad annyi, amennyi a szabira járna. A megbecsülés szerintem azután jön, hogy kijöttél a fizuból, amíg nincs elég pénz, addig tökmindegy, hogy minden reggel veregetik-e a vállad...
Szóval én azt mondom, minden állásra van megfelelő ember, de a klasszikus állás, ahol az egyik oldalon a munkavállaló és a másikon meg a munkaadó van, az alapjaiban véve egy érdekellentétre alapuló kapcsolat. A munkavállaló szeretne minél kevesebbet dolgozni minél több pénzért, a munkaadó meg szeretne minél kevesebb fizetésért minél több munkát elvégeztetni. Nincs ezzel semmi baj, érthető mindkét fél oldala. Egy biztos: Itthon divat egy munkahelyen az órát nézni, úgy tenni, mint ha dolgozna, és termelne az ember. Azt gondolom alulról kellene itt is építkezni, ha rendesen elvégzett munka van, és abból profit, nem gondolom, hogy az a fajta normális munkaadó, aki meg is akarja becsülni az emberét ezt ne látná és ne tudna többet is adni. De sokan úgy vannak vele, úgyis elmismásolja a napot, úgyse dolgozik, úgyis lop, ennyit tudok csak fizetni. Ja, és mindig lesz valaki, aki kevesebbért vállalja ugyanazt a melót... -
Gergello
addikt
válasz
Polemius #73951 üzenetére
1. Sajnálatos, hogy ilyen rossz tapasztalatod volt a munkáltatókkal. Attól még nem kell annyira általánosítani. Azért azt ne írjuk be, hogy az összes vállalkozó vagy átvág vagy lop. Oké ?
2. Kis túlzással azt mondhatnám, hogy nem volt olyan jelentkező/próbálkozó, aki a munkába annyi energiát, gondolkodást fektetett volna, mint te a hozzászólásod megírásába.
Kieg.re válaszolva:
Utolsó néhány munkatársnál ezek voltak:
- felmondott, elment külföldre nehéz fizikai munkásnak (Németországba víztornyokat építeni)
- nagy többségnél 1-2 hónap után teljesen érdektelenné vált a munka, indult az alibizés, látszat munka
- olyan is volt, aki mellette elkezdett a konkurenciának is dolgozni (ez és a gerinc hiánya nagyon gyakori itt együtt)
- legutóbbi egy hölgy volt, ott jól indult, eredményes is volt, volt több jutalék kifizetés is, de 3-4 hónap után egyszerűen a gondolkodásba kifordult magából (hosszú lenne kifejteni, elkezdte az ellenkezőjét csinálni, annak ami előtte ment, megbeszéltünk). Ezt annyira nem értettem végülis. -
azbest
félisten
válasz
Polemius #73900 üzenetére
nem a jelenlegi kamu közmunka programról beszélek, hanem arról, hogy például a csomó lenyúlt pénzből a munkanélküliekkel valóban hasznos és értékes munkát is lehetne végezni, méghozzá normálisabb fizetésért.
Ha valami infrastrukturális, vagy bármilyen módon társadalmilag hasznos tevékenységet végeznének, nem fél-éhbérért, akkor lenne kézzel fogható haszna.Lenne kézzel fogható érték teremtve. A melós tisztességes munkáért tisztességes fizetést kaphatna, esetleg tényleg értékelné a munkáját. A fizetésének elköltése közben élénkítené a keresletet sokmindenre. A kereslet pedig újabb munkahelyekre generálna igényt és így tovább. Olyan összegekkel dobálóznak egy-egy botránykor is, ami egymagában át tudná billenteni a zuhanásból növekedésbe a gazdaságot. Egy-egy megyényi ember éves bérköltsége némelyik önmagában, nem nettója (szóval akár két megyényi nettó is lehetne). Nem a pénz elszórásával, hanem a normál körforgásba bevezetésével.
Ahol csak kiszipolyozzák a rendszerből a pénzt, az lefullad. Ahol pedig olajozzák, gerjesztik a működést, ott felpörög a rendszer.
(#73901) Gergello
felesleges rossz példákkal dobálózni, teljesen megértem, hogy munkaadóként az az ideális, ha más viseli a kockázatot és csak a nyereséget kell számolni. Van ilyen hibám, hogy mindkét oldal szemszögét meg tudom érteni. De az nem jelenti azt, hogy ez korrekt az alkalmazottal szemben. Az sem korrekt, ha az alkalmazott lop. A tulaj megteszi azt, ami számára jó és amit keresztül tud vinni, az alkalmazott szintén megteszi a magáét. Egy ideális világban mindkét fél korrekt. Egy beteg világban pedig mindkét fél visszaél, amivel csak tud, miközben egymásra mutogatnak közben, önigazolást keresve. Ez az ország sokszor elég beteg. -
azbest
félisten
válasz
Polemius #73860 üzenetére
Memóriakártyáknál egyébként nem is adják olyan olcsón a kínaiak. Szimplán csak az, hogy nincs rajta artisjus, meg ha befér az áfa határ alá, az felezi-harmadolja az árat. És a poén, hogy olvasni itteni beszámolót is arról, hogy a később meghibásodott kártyát világgaranciával cseréli a gyártó.
Vagy vannak olyan ígéretesebb kínai márkák is, akikenk van saját közvetlen webshopjuk aliexpresszen (pl geniatech, orico). Nincs viszonteladó, nincs közvetítő, hanem a gyártótól jön és a problémát is közvetlenül a gyártóval lehet rendezni.
És vásárlói szempontból ugye elég vicces, amikor ténylegesen ugyanazt a kínai cuccot 4x - 10x áron itthoni boltban viszontlátni. Persze értem én az eladót is, hiszen a nagyker-kisker-garancia-üzlethelyiség-adók-alkalmazottak... ráadásul nem éppen hatalmas forgalom mellett valahol muszáj kitermelni. Olyan ez, mint az úton útfélen lévő készletes pécé boltok vs webshopok. Esélytelen a hagyományos a költségei miatt. Csak most már globálisan.
-
Gergello
addikt
válasz
Polemius #73351 üzenetére
Nem fogyasztóként vettem, így itt csak hibás teljesítésre lehetett volna hivatkozni.
Szerencsére rugalmasan sikerült megoldani, a különbséget visszautalják.Csak felbosszantott, hogy ilyen alapvető dologban hibáznak, a sok rossz tapasztalatom miatt kicsit fel is ment bennem a pumpa, de végül korrektül rendeztük a helyzetet.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Polemius #73050 üzenetére
Igazad van, felesleges is lenne 4 db lyukért kölcsön szerszámhoz fúrót venni.
A Bartók téren is van egy üzlet, ha a Praktiker nem marná ki a kivetőpántok helyét: Wolf Konyhastúdió. Vasalat ott is van, mivel gyártanak konyhákat, így szerintem 2 frontot is levágnak neked.
Abból indultam ki, hogy a Parktikerben is pl a kilincseknél vélhetően saját gyártású mintafalak, és azokban is gyakorlatilag kilincsenként 2 kivetőpánt is van. Szerintem azt is a helyi műhelyben csinálták meg.
-
_Petya_
őstag
válasz
Polemius #73050 üzenetére
És mindenképp OBI, Praktikerben akarod szabatni a lapokat?
Inkább a Faktúra Duót ajánlanám, sokkal jobb minőségben dolgoznak, ők biztosan vállalnak pánt marást, én többször vágattam már náluk, elégedett vagyok.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Polemius #73045 üzenetére
Illene tudniuk. Szerintem csak az ott vásárolt vasalatokhoz marnak.
Ha biztos kezed van, akkor otthon is meg tudod csinálni fenékfúróval. Állványos fúró, vagy felső maró emeli a skillpontjaid számát.A vasalat katalógusában vannak szakrajzok, milyen átmérőjű furatok kellenek, a lap széleihez viszonyítva hol a furatok középpontja... A lapba süllyedő perselynek rendszerint van válla, amit Reisser csavarral tudsz a laphoz rögzíteni.
-
válasz
Polemius #72606 üzenetére
Akkor minek neki a jogosítvány? De pl. lehetne szüneteltetni akár, ha tudja, hogy hosszú időre nem használja.
Akinek több kategóriája van, az is max egy járművet tud vezetni egyszerre szerintemMi van akkor, ha valaki úgy okoz balesetet járművel, hogy nincs jogsija, így biztosítása sem?
Pont az, mint most azzal, aki úgy okoz balesetet járművel, hogy nincs az autón biztosítása? -
macilaci78
nagyúr
válasz
Polemius #70508 üzenetére
Lehet kapni. Első körben a márkaszervizet kérdezd meg, típusszám alapján tudnak majd ajánlani valamit.
Az én főzőlapomhoz is adtak tekercsben. Olyasmi, mint az öntapadós szivacsos ablaktömítések, csak sűrűbb, tényleg gyurmaszerű. Szerintem ez a tömítés mindnél egyforma. Szuper Elszo-nál is megkérdezheted a Megyeháza mögött. -
HaZse
őstag
válasz
Polemius #70321 üzenetére
Én a Sever Center mögötti tanpályán gyakoroltam haverral 2012 környékén. A kategóriás saját motorral. Nem szóltak ránk, de kb. 1-1.5 órát voltunk ott maximum. A pálya végén a Szilánk (?) portása bámúlta a gyakorlásunkat. De közben magánautó is jött gyakorolni.
Az pont nincs szem előtt.
-
Rick4
félisten
válasz
Polemius #69754 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy a dízel is bemelegszik, ha be akar, és a futárautó esetében ugye be is fog,-10-ben a benzinesnek is kell 10 km, mert ott meg nagyobb mennyiségű vizet kell felmelegíteni, alig lesz különbség. Az persze más, ha rossz a termosztátod, úgy könnyű.
A részcskeszűrő meg tud tisztítani városi üzemben is, csak nyilván nem olyan egyszerűen, mint a pályán. A fogyasztáskülönbségről meg annyit, hogy én egy 2 tonnás automata autóval járok, és városban megáll 7.5 körül, télen meg 9 körül. Csináld meg +3 literen belül egy ugyanilyen benzinessel. Nem fog menni.
-
macilaci78
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest