- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HuMarc
veterán
válasz
Digital #40804 üzenetére
Van erre szaktopic, én a helyedben ott is feltenném a kérdést
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Digital #38542 üzenetére
De, írva vagyon, hogy 7 napon belül visszaküldött árunál megyen a visszavétel, valami űrlap kitöltése mellett.
CSorBA: Be kell csöngetni, felzörgetni őket hajnalok hajnalán minden egyes munkába induló lakónak, hogy saját érdekükben ne hagyják értékeiket a folyosón, mert lába kél. És azzal a lendülettel ajtófélfáról bepattintani lábbal az előszobába.
Nálunk a macskaalmos zacsit gyűjtik a lépcsőházba, hármat is egymás mellé.
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Digital #38102 üzenetére
Mi a különbség a borbély és a fodrász között ?
5000 ft
amúgy alsó városon van egy Edit nevű Hölgy, és hozzá járok, de eddig még hozott anyagból egész jó sérókat készített
világos utca talán?
nem tudom pontosan milyen utca, de ha gondolod megnézem,d e tudom hogy valami fényhez köze levő utca -
válasz
Digital #38102 üzenetére
Tajti hajszalon, Dáni János utca. Ex sógorom. Bár én olcsó fodrászt nem ismerek
-
-
válasz
Digital #33484 üzenetére
Én nagyon haragszom rá.Megvan vagy más fél éve és nem tudtam kipróbálni mert a már több éve is "elavult" hitvány 1366-os lapok még mindig használtam is 25k környékén mozognak (SATA2-vel és USB2.0-val)
Ja és 20k körül ér egy ilyen proci de nem veszi senki mert drága hozzá a lap.... -
-
-
-
válasz
Digital #30540 üzenetére
Úgy jön ide hogy a megtekintésnek a párod szempontjából semmilyen racionális oka nem lenne, pusztán egyfajta perverz kíváncsiság, amit katasztrófaturizmusnak neveztem, ami szerintem szintén egyfajta perverz kíváncsiság. Pusztán párhuzamba állítottam a kettőt.
Ha van a patológián kiállított dohányos tüdő, akkor azt nem azért állították ki (bár nem tudom, hogy rendeznek-e kiállítást), hogy orvostanhallgatóknak, orvosoknak szemléltetésként szolgáljon, és nem hiszem hogy fogadnak szenvedélybetegségről leszokni vacilláló külsősöket meggyőzés céljából. Komolyan megdöbbentem azon, hogy úgy gondoltad hogy ilyen célból egy patológián kiállítanak valamit. Biztos belépőt is szednek. Prospektusuk is lehet.
Ha a párod az interneten megtekintett képek hatására nem, de egy valóságban (ahogy írod, "élőben") látott tüdő hatására leszokna a dohányzásról, akkor ott lehet hogy nagyobb probléma van mint korábban feltételeztem. Ha pedig nem látsz benne kegyeletsértőt, hogy bemenjetek bámészkodni, akkor az téged minősít, de már a kérés megfogalmazásakor beminősítetted magad, úgyhogy ez csak megerősítés szerintem, nem új infó.
Ha őszintén úgy gondolod, hogy racionális érvek, az interneten akárhol fellelhető anyagok a dohányzás káros hatásairól, mely információknak valószínűleg a párod tudatában van, nem alkalmasak hogy leszoktassák a dohányzásról, de egy formalinban úszó, károsodott emberi szerv látványa egy csapásra azt mondja, hogy hopp! leszokok, akkor az nagyon nagy baj. Ott véleményem szerint súlyos értelmi képességbeli hátrányokról van szó, ugyanis van egy ember, aki tudja, hogy a dohányzás káros, ismeri annak a hatásait, azt a károsodást, amit okoz, az abból eredő betegségeket, ÉS le is akar szokni, de ehhez az kell, hogy lásson egy tüdőt --- innentől teljesen irracionálissá válik a dolog. Tudja, hogy mit okoz, nem kételkedik benne, és azt az okozatot saját szemével akarja látni, holott nem kételkedik benne. Ebből kifolyólag mondom, hogy nem a kétkedéssel szembeni bizonyosságszerzés, hanem csak beteg kíváncsiság kielégítése a cél. A barátnő látta, neki is látni kell.
Mi lesz a következő? Nem akar többé sört inni és be akar menni megnézni egy májat? Mert csak úgy tud dönteni?
Így konklúzióként ez fogalmazódik meg bennem: csak egy tüdő láttán tud dönteni?
-
finest
addikt
válasz
Digital #30540 üzenetére
A cigaretta pont olyan függőséget alakít ki, mint a drog, vagy az alkohol. Mindenkinek más a hajlama az addikcióra, van, aki már egy cigi után függő, más évek után is le tudja tenni.
A fekete tüdő megtekintése helyett gondolja esetleg át a következőt: azzal, h cigizik, csak azt tudja kideríteni, h mennyire ellenálló és szerencsés a szervezete, h viszonylag hamar jelenik-e meg a légzőszerveiben a rák, vagy csak idővel. Látja-e a gyerekeit felnőni, látja-e vajon az unokáit is? Nőként talán jobban megijeszti, h megnéztek pár szájüregi rákkal operált arcot, a fekete tüdő nem túl feltűnő. -
válasz
Digital #30519 üzenetére
Sokkterápia vagy nem sokkterápia, szerintem az ilyen fajta, nevezzük úgy, katasztrófaturizmus tök ízléstelen. Bocs de tök őszintén mondom, ha a párodnak ennyi a szellemi színvonala, hogy egy szerencsétlen halott ember belső szervein kívánja legeltetni a szemét, ahhoz hogy leszokjon a dohányzásról, akkor no comment! Akkor cigizzen csak tovább, esetleg említsd meg neki hogy pár év múlva lehet hogy valaki az ő tüdejét megy be megnézni. Basszus, de primitív emberek vannak. Azt meg külön tiszteltetem, aki kegyeleti okokból az ilyet megengedi, elintézi.
Keressen az interneten képet, biztos talál. Bár nem tudom, hogy az elég izgi-e neki. Meg persze azt nem lehet mesélni a barátnők előtt, mint ahogy egy barátnője tette neki. Mert ez a lényeg kérem, el lehet újságolni, van beszédtéma. Néha kegyetlen módon meg tudok undorodni az emberektől. -
válasz
Digital #29856 üzenetére
A file neve is beszédes
Más: van itt valaki köztetek aki forrasztani, elektronikai eszközöket bizbaszolni tud? Van egy régi, közel 8 éves PDA-m, Acer N30. Egész jó és használható, neki szeretném adni a családban egy kisgyereknek hogy játsszon vele, de az a baja, hogy ha lehúzom a töltőről, akkor abban a pillanatban power off, tehát, olyan, mintha nem is lenne benne akksi. A hibának semmi előzménye nem volt, ezért gondolom hogy valami lecsúszott valahonnan, vagy valami drót megszakadt valahol, de én ehhez egyáltalán nem értek, hátha valaki meg tudná nézni. A javítást persze nem ingyen gondolom.
-
válasz
Digital #28213 üzenetére
Szia!
Bocs, most kerültem gépközelbe.
Jó kérdés, hogy melyiket szeretem jobban.
Nem tudnám megmondani. Mind a kettőt szeretem. Van amiben egyiket jobban, van amiben a másikat.Nyilván itt rendszerek, gondolkodásmódok stb. összehasonlításáról van szó elsősorban, és csak másodsorban a hardverről.
Ha most per pillanat, mostani ésszel, tapasztalattal stb. kellene választanom akkor nem automatikusan rávágva, de nem túl hosszú gondolkodás után azt mondanám hogy android, bár némi gondolkodás után de egyértelműen.
Miután ezt így kb tömören összefoglaltam, pár dologban elcsapongok.
Az iphone-nak van egy csomó szerethető tulajdonsága. Azzal hogy csomó dolgot nem tehetsz meg, megvédik az usert egy csomó potenciális baromságtól, egy csomó potenciális user errortól. Hangsúlyozom, hogy egyetlen szifonom se volt jb-zve, egyetlen androidos telóm (na ez így mindkettő nagyképűen hangzik, mindegyikből volt 2-2 a pontosság kedvéért) nem volt rootolva (és nem is lesz valószínűleg). Tehát vegyünk úgy engem, aki elvan azzal, amit a telefonok oprendszere alapból nyújtani tud, plusz ami appokat veszegetek az app store-okban.
A két rendszert, a nyíltságát-nem nyíltságát nem akarom összehasonlítani mert szerintem azzal kb tisztában vagy. A lehető legrövidebben megfogalmazva a magam részéről az apple félét egy kicsivel jobban összerakottnak tartom (itthon is elérhető pl könyv, zene, film, ezekből szoktam online venni), az androidos szisztémát kevésbé látom összerakottnak de viszont sokkal rugalmasabbnak. Erről kb ennyit, szerintem nálam mindenki többet tud ennél erről.
Ha magát a telókat nézzük, akkor a szifonnak van egy elég nagy előnye, hogy a tapasztalat azt mutatja, hogy a használtpiacon nagyon jól tartja az árát. Az androidos telók talán kevésbé, de annyiban nem szokott ez izgatni, hogy általában használatra és nem befektetésnek veszem az ilyen cuccaimat.
Sajnos a szifon vonalon úgy látszik az is nagyjából limitáló tényező marad, hogy van mindig 1 féle aktuális hardver (meg árulják esetleg az 1-gyel, 2-vel ezelőttit), de nincs akkora választék. Mi van ha 5"-os ios-os telefont akarsz? Nincs ilyen és úgy kommunikálják hogy nem is lesz. Ha kisebbet szintén nem. Van egy féle és kalácska. Androidon pont van egy tepsim (note 2) meg egy makettem (xperia mini pro). De ha akarod olyat veszel ami pont akkora mint a szifon.Igazából mindennapi használatban semmi olyan különbséget nem látok, ami limitáló lenne a kettő között (ha már konkrétan s3-ról és 4s-ről beszélünk). Én gmail-t, google naptárat használok, ugyanúgy szinkronizál mind a kettőn, így ez totál nem érdekes. Korábban használtam az icloud elődjét, a mobileme-t, ha problémám volt mondjuk volt support amivel éjjel is lehetett chatelni, viszont az egy huszonezer ft-os éves díjas szolgáltatás volt. A gmail-lel meg a naptárral viszont eddig max olyan bajom volt, hogy a naptárra kiírta hogy éppen nem elérhető, évente 3 alkalommal 10 percre. Szóval ez se igazán befolyásol. Alapvetően úgy látom hogy minden app megvan mind a kettőre amit használok (ilyen office-pótlékok, navis progik, fingós appok - ez fontos - , dropbox kliens stb stb), működésben nem igazán érzek különbséget. Kivéve a dropbox mert az androidba sokkal, de sokkal jobban van integrálva.
Ha most választanom kellene a 4s és az s3 között akkor az s3-at választanám, mert:
- bővíthető a memóriája, ad abszurdum ha nyaralni megyek és a telefonnal akarok végig videózni meg fényképezni akkor viszek 1-2-3-4 stb ahányat akarok 64 gigás memóriakártyából és kész. A szifon nem bővíthető.
- nagyobb a kijelzője, állati sokat használom ma már a note-ot táblagép helyett is, az s3 ugyan kisebb mint a note de pont annyival nagyobb mint a 4s amennyivel kell, nagyon eltalált a mérete szerintem (és ahogy látom s3-at használsz, szerintem a 4s kicsi lenne utána)
- lehet bele pótakksit tenni (megint utazás jut eszembe, tavaly hazajövet Németországból attól lemerült szegény 4s hogy átváltott egyik adótoronyról a másikra, meg neteztem rajta valamennyit, de nem vészesen, adatroaming ugye).
- szabványos micro usb a töltője, a 4s-en és az ipadon kívül már minden ezt használja a környezetemben ami hordozható
- sokkal egyszerűbb rámásolni cuccokat mint a szifonra (mondom ezt úgy hogy 5. éve mac-et használok és minden zeném a kezdetek óta az itunes-ben van, viszont ha egy zenét megveszek az itunesben akkor kb két mozdulattal több a note-ra másolni és ez éppen nem érdekel, cserébe ha 5 filmet rá akarok tenni utazáshoz akkor az is 2 mozdulat és nem jó kis játék mint a szifonnal)
- ja és nem utolsó sorban, azt nem tudom hogy az s3-nak milyen az akksija de a note 2 sokkal tovább bírja mint a szifon akksija, de ha nem bírná akkor is cserélhető,
- nfc van az s3-ban, amivel a note-tal is jókat ökörködök néha (túlzás hogy használom, profilokat váltok ilyen matricákkal)
- ár/érték arányban az s3-at a még megfizethető, a 4s-t a "nem gondolják komolyan" kategóriába sorolom (láttad mennyiért árulják még mindig? másfél éves modell, talán 160 előfizetéssel...) -» annyiból írdekös, hogy viszont annak idején megvettem, részletre, magas havidíjú csomag kedvezményével, de indokolatlannak tartom a felárát.A mindennapi használatban egyetlen dolgot tudok mondani, amiben a szifon egyértelműen könnyebben használható, azt pl nagyon szupernek tartom hogy a néma üzemet külső kapcsolóval, így akár zsebben is be-ki tudom kapcsolni, se képernyő, se semmi nem kell hozzá.
Van még pár dolog amiben maga a rendszer miatt most szimpatikusabb az android, de ezt pl egy évvel ezelőtt elképzelhetetlennek tartottam volna. Mégis, így hekkelésmentesen is a rugalmassága és a változatossága az, ami jó, de ismétlem valószínű ezzel nálam jobban tisztában vagy.
Egy dologban jobb a 4s mint bármi amit eddig használtam, beleértve a note 2-t is, a fényképezője (nem kardinális kérdés, de én régen eléggé fotóőrült voltam és azért a telefonnal elfényképezgetek).
Így a végére azért leírom, hogy egy dolgot tutira nem használnék, mégpedig a wp-t, akár 7.akárhány akár 8.akárhány. Ennek egyszerű oka van, teljesen szubjektív, de olyan szinten unalmas a rendszer hogy fájdalmat okoz. Biztos gyors és használható, de unalmas. Úgy értem ezt, hogy alapvetően kütyümániásnak tartom magam, tehát minden ilyen teló, tablet, izébizé az érdekel, szívesen próbálgatom, fedezem fel stb. Talán még egyetlen cuccal sem fordult elő, csak a wp cuccokkal, hogy kézbe vettem és már a harmadik percben kb untam. Belegondolok, hogy ezt kellene használnom 1 vagy 2 évig, beleborzongok olyan büntetésnek élem meg. Azért van egy alapvető elvárásom, hogy az eszköz keltse fel az érdeklődésemet, legyen benne valami ami megragad, a wp7/8 eszközökben amiket idáig próbáltam (lumia volt a 7xx és 8xx szériából, közép- és felsőkategória) semmi ilyesmi nem volt, olyan szinten untam őket pár perc után hogy inkább visszaadtam. Ez teljesen szubjektív, lehet hogy másra egyáltalán nem igaz, de csak egy magasabb összegű havi díj kézhezvétele esetén tudnám elképzelni a használatát.
Ha gondolod még pár dolgot tudok írni, de ennél szakmailag nem magasabb szinten, szóval mélyebben nem, csak többet, az meg már így is sok volt. De ha gondolod próbáld ki az enyémet (mármint a 4s-t mert ahogy írod s3-ad van).
Ja szerk.!
Az a cikk, amit itt lentebb is linkeltek, szerintem inkább kerülendő, mint jó. Tele van félreértésekkel, hozzá nem értéssel, hülyeségekkel, és előítéletekkel. Ennek ellenére az összehasonlítását nagyjából elfogadhatónak tartom, de elég csak a legvégét megnézni a cikknek, a többi része néhol fájdalmas hozzá nem értésből fakad.
-
fero02
nagyúr
válasz
Digital #28225 üzenetére
Nekem igazából csak 1 kérdésem van:
Mit szeretnél? Egy működő rendszert, amihez nem kell hozzányúlni csak használni orrvérzésig, vagy szeretnéd hackelni, birizgálni, kockulni stb...
Személyes véleményem:
szIfón esetében gyenge hardver, de egy igazán faszán megírt szoftver (de meg van kötve az user keze), vagy droid esetében erős vas, jól működő szoftver, amit szinte az utolsó "csavarig el lehet tekergetni" (ezáltal akár el is b*szni).
-
biomassza
tag
válasz
Digital #27017 üzenetére
Dr. Piros Györgyi esetleg?
-
Luighi
senior tag
válasz
Digital #27017 üzenetére
Francia utcában van egy magánrendelő, ott volt kardiológus szaki.
-
cantus
tag
válasz
Digital #26074 üzenetére
A korizás is jó program, de lehet még bowlingozni is Szegeden, szerintem az is jó muri.
Aztán ott van a nem rég nyílt Babzsák Teaház a Boldogasszony sgt-on. A hétvégén ott lép fel a Kaleidoszkóp Improvizációs Színház, ők nagyon jók, ajánlom jó szívvel, garantált szórakozás és kikapcsolódás.
Lesznek majd ott társasjáték összeröffenések meg minden, szerintem szépen felfut a hely, érdemes ellátogatni.
Utána tudom ajánlani a [házasság hete programsorozatot], rendkívül színvonalas programokat kínálnak mostanság. Aki komolyan gondolja a kapcsolatát találni fog neki tetsző programot.
Jók még a helyi fürdők, akár az Anna fürdő, akár az Aquapolis csendes wellnesse. De Mórahalom és Makó is szóba jöhet, ha kintebb akartok mozdulni. Ezeknél is "elbújósabb" jó hangulatú fürdő Kecskemét mellett Ballószögön van, az még viszonylag emberi távolság, bár akkor már érdemes megnézni azon a hétvégén mi van Kecskeméten. Ha másra gondoltál szólj még és írok. -
-
GrotESC
aktív tag
válasz
Digital #26068 üzenetére
Esetleg, ha akartok mozgni szombaton: SZTE Sportközpont Hattyas sori szabadtéri sportpálya ingyenes nap lesz!
LAN Party-ra azért itt is hívogathatnál embereket ;-)
-
szumoo
senior tag
válasz
Digital #26041 üzenetére
Szia.
Esetleg egy kis gyűjtögetés után menjetek el egy hosszú hétvégére vhova. Párommal tavaly csomó ilyenen voltunk, most hétvégén is megyünk.
Lényegében kuponos ajánlatok. Innen szoktunk csemegézni:
- LINK - itt érdemes csak az utazás és szállás részt bepipálni, hogy csak azokat lássátok.
- LINK
A vadaspark jó ötlet! Később mikor már normális idő lesz, füvészkertben egy piknik.
Akár otthon is csinálhatsz egy gyertyafényes vacsit. Nem kell nagy dolgokat csinálni, úgy is nagyra fogja értékelni, hogy csak neki ügyeskedtél. Ha meg nem sikerül a kaja, akkor egy nagy nevetés után rendeltek pizzát.Remélem tudtam egy kicsit segíteni!
Sz.
-
ro_bert17
őstag
válasz
Digital #26059 üzenetére
Elvileg már nincs bodies2 kiállítás. Én az elsőt néztem anno, számomra felejthető volt. Ha már Pest, meg kiállítás, akkor tapogassátok meg a láthatatlant. Izgalmas, érdekes, szerintem.
Valaki írta az IKEA-t. Szerintem is tuti. Egy rakás idő, séta, ágy, stb. olcsó hot-dog. -
válasz
Digital #26050 üzenetére
Ez jól alakul, sok sikert. Közben gyorsan végeztem itthon egy közvéleménykutatást hogy milyen hétvégi programnak örülne ha friss randis volna (így 15 év után
) és az összes általam felsoroltak közül a Vadaspark tetszett a legjobban. Úgyhogy szerintem próbáld meg azt.
Azt csak megemlítem, hogy emiatt valószínűleg el kell vinnem a zasszonyt a Vadasparkba ha már így szóba hoztam, de hát a fórumtársakért mindent.
-
-
-
válasz
Digital #26041 üzenetére
Teázás / kávézás a coffeeshop-ban (árkád), vacsora egy jó helyen, utána lehet sétálni a Tisza-parton. Vagy biliárd (Csillag tér vagy Szatymazi u. vége).
Borozgatás valami kulturáltabb helyen. Vadaspark megnézése, bár ez inkább délutáni.Vagy egy kirándulás. Szalonnasütés valahol. Egyelőre ennyi jut eszembe.
-
-
pmheros
őstag
válasz
Digital #22539 üzenetére
Na, az ilyen tegyél ajánlatot hirdetésekre szoktam látni a "100tálca tojást, 5 zsák takarmányt tudok érte adni", meg hasonló jelentkezőket. Aztán az eladó csodálkozik, hogy nem olyat ajánlanak neki, mint amire ő gondolt.
Vagy a találd ki mire vágyok női játékot játszod te is?
Légy férfi és mindig fingjál-, böfögjél be egy árat.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest