- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
phranxinatra #258303 üzenetére
Biztos vannak csodak, nem ketlem. De jobb, ha tudja az ember, hogy mire szamithat.
-
válasz
phranxinatra #258299 üzenetére
Eleve van a boltban azonnal megveheto TT orabol legalabb 10 fele, azoknal ugye nem kerdes, hogy nem foliasat veszel. Listas oraknal is nagyon nagy mak kell hozza, hogy foliasat vegyel, mert nincs nekik eleg ora amit lehet mutogatni. Ha veletlen pont aznap hivnak fel amikor megjott az orad es te meg aznap oda is ersz, akkor elkepzelhetonek tartom, amugy nem. Nyilvan nem hallomasbol mondom, vettem orat naluk es meg is kerdeztem itthon is es az USA-ban is. Az a kimondatlan szabaly, hogy X darab es Y fajta orat display-en kell tartani, aztan ezeket rotaljak. Amikor megjon a csomag, vissza van tartva 2-4 hetig X ora, amit addig mutogatnak amig nem jon meg a kovetkezo adag. Es ujra elmondom, a foliat vissza lehet rakni.
-
dzsi23
addikt
válasz
phranxinatra #258299 üzenetére
Az övékre ügyesebben rakták vissza a fóliát?
-
dzsi23
addikt
válasz
phranxinatra #258289 üzenetére
Többször is hallottam (tehát vagy igaz, vagy nem) olyat, hogy valaki megtapizott a butikban egy órát, amit meg akart venni, de nem hozhatta el, mert már megvette valaki, vagy valaki rendelése volt, csak még nem vette át.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
phranxinatra #257158 üzenetére
Pontosan 0 darab 2892-est szedtem szét életemben, de hátha neked vagy valaki másnak feltűnik hol piszkált bele Muller úr. [Video]
-
Empsepo
senior tag
válasz
Tényleg mindig ötöt ugrik!
Fel sem tűnt.Így valóban sokkal egyszerűbbnek tűnik a dolog.
-
fagyalllo
őstag
válasz
A 2892 népszerű alapja sok órának, a komplikációk mesterének nem okozott gondot egy ugrálós modul megtervezése.
-
válasz
phranxinatra #257071 üzenetére
Elnézést, hogy nem jártam utána, hogy a Rolex számlapján mit szimbolizál a szétesett szivárvány színű puzzle! Elnézést, ha megbántottam egy autista vagy aspergeres embertársamat is!
A széteső szivárvány puzzle miatt nekem ez a dizájn sokkal inkább az Island boys szivárványos stílusához állt közel. -
csabulaxi
senior tag
válasz
phranxinatra #257071 üzenetére
Majdnem napra pontosan 6 éve.....
-
fagyalllo
őstag
válasz
phranxinatra #171466 üzenetére
-
Wg5113
aktív tag
válasz
phranxinatra #171713 üzenetére
Igen beszabályozható,gyakorlatilag 0-ra. Az enyém +2 naponta,Batié ennél pontosabb.
-
Wg5113
aktív tag
válasz
phranxinatra #171700 üzenetére
Javítottak a felhúzás hatékonyságán,kapott egy Roli ütésbiztosítást,robosztussab hidat a billegő és egy hatyúnyak megoldáshoz hasonló ,preciz finom szabályzót. bati Bb-je már ilyennel ketyeg atom biztosan és pontosan. A mérések alapján az enyém is ilyen lesz.
-
squir
aktív tag
válasz
phranxinatra #171700 üzenetére
Bati részletezte korábban (ez van a BB-ben is), az alap egy TOP 2824-2:
"A Tudor 2824 négy ponton módosított ETA tudtommal...cserélt híd csúcsminőségű Glucydur billegővel, az ETACHRON helyett Triovis szabályzócsappal, Etachoc/Incabloc helyett KIF ütésvédelemmel és módosított automatika áttétellel a jobb felhúzási hatásfokért."
-
C0RVUS
tag
válasz
phranxinatra #171668 üzenetére
Nem az ön-, hanem az igazságérzetét sérti ez mélyen sokaknak. Inkább e "változás" (rombolás) tudható be sértett önérzetből fakadónak.
-
C0RVUS
tag
válasz
phranxinatra #171649 üzenetére
Nanemá! Az lehet, hogy annak indult volna, de konkrétan már az első oldalaktól kezdve nem az volt.
És továbbra sem tudható, hogy ki az titokzatos "törzsgárda" meg "a témában nagyobb tudással rendelkező fórumozóréteg" akik inkább már nem posztolnak. Meg hogy mióta érzik üldözöttnek magukat?
Épp elég szánalmas volt ez az "eljárás", de ez a szerecsenmosdatás meg már röhejes. -
Tiszteletes
aktív tag
válasz
phranxinatra #171659 üzenetére
És bizonyosan több is volt neki itt ebben a topicban, de talán a fórumon is. És mennyiségre vagy minőségre megyünk?
De a korosztályos kérdést félretéve, biztos vagyok benne, hogy óra kérdésben nekem van mit tanulnom tőle. Más kérdésben pedig....
-
Sungoo
addikt
válasz
Elég bután hangzik a Te 4 éves "tevékenységed" után, úgy, hogy a 12. évét tapossa a közösség. "Gondoljuk", meg "tehetünk"...Ugyan már.Áhh, hülye vagyok, hogy bosszantom magam... -
Mercutio_
félisten
válasz
Ha annak indult miért ezzel a névvel lett megnyitva? (a topiclink neve nem változik bármire nevezed át)
https://prohardver.hu/tema/svajci_es_egyeb_orak_topicja/hsz_171601-171700.html -
Tulku
veterán
válasz
Azért a Glashütte Original kihagyása elég furcsa. (lenne)...de gondolom nem így lesz
-
fagyalllo
őstag
válasz
phranxinatra #171540 üzenetére
Szerintem meg tele van túlzásokkal, így csak további hangulatkeltésre jó.
csabulaxi: ez de aljas volt!
-
oba
addikt
válasz
phranxinatra #171540 üzenetére
A sznobok mindig is kisebbségben vannak, pláne azok a sznobok akiknek egy "igazi" óra az svájci és az ára forintban kifejezve minimum 7 számjegyű. Ez a pár ember barmolta szét ezt a jó topikot a hisztijével... nincs rá jobb szavam. A lentebb javasolt három topik rendszert támogatom, azzal a feltétellel, hogy ez maradjon az általános óra topik (mi szívesen látjuk a svájci órákat is), a kínai legyen újra kínai, és lehet nyitni sznobtopikot is. Megígérjük, hogy nem megyünk oda a szarunkkal. De nyilván az én véleményem senkit nem érdekel...
-
gipsztigris
addikt
válasz
phranxinatra #171509 üzenetére
De most erre az a megoldás, hogy az a többiekhez képest erősen kisebbségben lévő svájci órás kaszt bezárja a kapukat és senkit nem enged be (nem lehet beszélni másról) akinek nincs Omegája vagy Rolexe? Nyilván érted mire gondolok, még ha csak két márkát említettem akkor is.
Be fogok jönni majd időnként olvasgatni, de most borítékolom, hogy öt-hat emberenél több alig fog posztolni ide! ....de ti akartatok különcködni! És meg vagytok sértődve ha valaki sznobnak nevez titeket!
-
C0RVUS
tag
válasz
phranxinatra #171490 üzenetére
Azok hányan vannak? Tegye fel a kezét, aki csak svájci órákról akar értekezni.
-
fagyalllo
őstag
válasz
phranxinatra #171491 üzenetére
Ne vedd már te is ezt a jó üzletes hülyeséget, vagy első alkalommal tényleg megsértődök.
-
gipsztigris
addikt
válasz
phranxinatra #171490 üzenetére
Ezek szerint azokat a jó srácokat nem is vetted figyelembe akik a topik magját adták de nem svájci órával rendelkeznek?
-
fagyalllo
őstag
válasz
phranxinatra #171476 üzenetére
Szóval háttérben ment valami lobbi, a többiek pedig le vannak szarva? Elejétől kezdve hibás volt a topik címe, minőségi órákra kellett volna utalni és mindenki tudta volna és jól megfértek volna egymás mellett az óragyártó népek.
Aki pedig azon megsértődve lelép, mert mások más márkákat szeretnek és beszélnek róla, az kinek hiányzik? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Igen, ezentúl lesz egy svájci óra topik, meg külön egy óra topik.
-
Szulita28
senior tag
válasz
Jééé, tényleg. Hová lettek deportálva a japók??
-
pulutodurumo
őstag
válasz
phranxinatra #170967 üzenetére
Hát igen, egy ilyen egyszerű, hagyományos design mellé nem árt egy nagy név. Nekem pl. a JLC csapatban vannak hasonló kedvenceim. Ha kijönne egy hasonló Seiko, vagy Tissot az csak simán unalmas lenne
-
ronin s8
senior tag
válasz
phranxinatra #170945 üzenetére
Pár alkatrészt megrendeltünk, hátha azok cseréje megoldja a problémákat...
-
C0RVUS
tag
válasz
phranxinatra #170916 üzenetére
Sőt, ezek szerint talán még izgat is, ha ez ennyire téma nálad.
A logikához: nem a homoszexuális a legkevésbé homofób?(#170917) gipsztigris: Márhogy külön? Nem hiszem, de meg kell nézni.
-
veloke
tag
válasz
phranxinatra #170893 üzenetére
Én úgy olvastam, hogy külön kérésre gyártották vmi pasának..
-
C0RVUS
tag
válasz
phranxinatra #170893 üzenetére
Szerintem minden Kártyié női.
(Bár rizsporos parókában, buggyos térdnadrággal már egész férfias lehet.)
-
ronin s8
senior tag
válasz
phranxinatra #170489 üzenetére
Nem hinném, de szelykója van Roninnak.
-
oba
addikt
válasz
phranxinatra #170413 üzenetére
Mitől vonatkoztassak el?
Gyakorlatilag az összes többi márka összes többi modelljét leszarozta ezzel. Nyilván én sem a pár ezer forintos kvarcokra gondoltam, bár én azokban sem látok kivetni valót. Hanem a középkategóriára mondjuk. Vagy a Rolex -el egy árban lévő egyéb órákkal. Azt írta, hogy csak a Rolex tud tartósan megbízható működést produkálni. Szerintem ez pedig egy baromság. Más gyártók több tíz éves órái a mai napig nyújtják a megbízható működést. Vagy egy Rolexet sosem kell szervizelni?
Eleve mit jelent az, hogy megbízható? Pontos? Ugyan... az manapság már kit érdekel, főleg egy mechanikus óránál? Úgy értem mindegyik késik/siet pár másodpercet naponta, elvisszük őket x évente tisztításra, beszabályzásra, a lehelyezéssel korrigálunk...stb. Az SKX -em is pontos (napi 2 másodpercen belül), 50ezer pénzért. De hát nem Rolex, szóval hosszú távon biztos szét fog esni mert gagyi, japán. A többi gyártó drágább, minőségibb cuccairól nem is beszélve. Biztosan jó a Rolex... sőt, bizonyos szempontok alapján lehet, hogy az a legjobb (de ez már szubjektív dolog). De attól még vannak hosszú távon is megbízható modellek és megbízható gyártók.
-
squir
aktív tag
válasz
phranxinatra #170404 üzenetére
Pont ez a gondom, hogy "csak" DJ van eladó.
Még talán ki is egyeznék vele, mondjuk sima lünettával (kicsit Exp I. hatás), vagy a Turn-o-Graph kivitellel. -
gipsztigris
addikt
válasz
phranxinatra #170384 üzenetére
-
Atesz 666
aktív tag
válasz
phranxinatra #170362 üzenetére
Ja azt vágom,hogy max csak én vagyok Fossil b.z.
-
husitomi77
újonc
válasz
phranxinatra #170343 üzenetére
-
fagyalllo
őstag
válasz
phranxinatra #170195 üzenetére
A cikit éreztem, de akkor se hagyhattam válasz nélkül!
A többi viszont egy logikus lépés. -
fagyalllo
őstag
válasz
phranxinatra #170193 üzenetére
Dehogy ciki a Seiko, csak egyszerűsítették és felhozták fő helyre a Grand Seiko nevet, eddig 3x szerepelt a számlapon: Seiko, GS, Grand Seiko
-
WiZARD
addikt
válasz
phranxinatra #170188 üzenetére
Nem lattam sehol, de szerintem uveg lesz.
-
gipsztigris
addikt
válasz
phranxinatra #170185 üzenetére
Szerintem a karórát az Isten bőrszíjjal teremtette, később mikor látta, hogy a bőr nem annyira tartós teremtett hozzá fém szíjat is. Többről nincs szó!
-
C0RVUS
tag
válasz
phranxinatra #170182 üzenetére
Jó, akkor legyen természetes kaucsukból készült gumi. Ha abból lenne, talán nem "elastomer"-t írtak volna, hanem natural vagy italian rubber-t. Csak azt ne mond, hogy abból se csinál senki szíjat, mert lefejelem az asztalt.
-
Veron
addikt
válasz
phranxinatra #170092 üzenetére
A mérete alapján nem kellene női kategóriába esnie, de a babakék színe gyanús. Mondjuk én is hezitáltam a vedikten magamban.
-
WiZARD
addikt
válasz
phranxinatra #170087 üzenetére
Amúgy szerintem is nőinek szánták, de már nem írják ki, hátha a hozzád hasonlóknak is el tudják adni, anélkül hogy hangsúlyoznák hogy buzis az ízlésük
Főleg, hogy ennek a kollekciónak a középső tagja:
-
resool
aktív tag
válasz
phranxinatra #170061 üzenetére
Hát nehéz, mindenkiben csalódtam kb.
Ha nem veszem számításba az értéket és tényleg olyat kell választani ami tetszik is és esetlegesen valaha meg is venném akkor: -
g0n21
senior tag
válasz
phranxinatra #170075 üzenetére
Nem. Reduced.
-
Péz
csendes újonc
válasz
-
terra052
őstag
válasz
phranxinatra #170065 üzenetére
Bocsi, SLA017.
A Seiko gondolom megvolt azért😜 -
válasz
Dacbol egyiket sem.
-
WiZARD
addikt
válasz
phranxinatra #170069 üzenetére
-
fagyalllo
őstag
válasz
-
WiZARD
addikt
válasz
Ha már nem kell érte fizetni(205k CHF), akkor legyen valami komolyabb darab
Greubel-Forsey Balancier -
Milu87
csendes tag
válasz
A Seiko GS Hi-Beat 600m Divert
Fekete számlappal
-
terra052
őstag
válasz
-
7s26c
őstag
válasz
Original glasshutte senator
-
törölt tag
válasz
phranxinatra #170053 üzenetére
Nekem igen.
Azt látom, hogy Sellita ketyeg pl. az Endurance-ben, meg ismerek pár német márkát (Nomos, Glashütte Orig., Mühle, Lange&Söhne, stb.), de őt nem tudom hova tenni.
Magukról azt írják, hogy "premiere-quality watches".
-
C0RVUS
tag
válasz
phranxinatra #170049 üzenetére
-
WiZARD
addikt
válasz
phranxinatra #169999 üzenetére
Hopp mi van még itt, ki védi a cyclops-ot, meg kis méretet...
"Van egy jó megoldás: a 116610 nagyítós zafírját kicserélni a 114060-éra. Dátum van, csúnyaság nincs."
"új Sub kontra: csillogó, sík, AR-mentes zafír (date esetében megfejelve a randa nagyítóval), kis méret, túlárazottság"
"a villám dátumváltás iszonyat tetszik. A küklopsz viszont iszonyat nem"
"A küklopszot nem igazán szeretem."
"Ha nem is lenne kizáró ok a küklopsz nálam, én se szívesen nézném nap mint nap"
"Én azért szeretnék Submarinert, mert nekem nagyon tetszik (leszámítva a küklopszot)"
-
WiZARD
addikt
válasz
Változik az ízlés.
Van aki az amúgy számára "visszatetsző ájult imádat"ba esik, ami odáig vezet, hogy megvesz egy "iszonyatosan túlárazott brand"-től egy órát, ráadásul nem is azt a verziót, ami tetszett neki - "Ha Sub, akkor nekem is ND"
-
Tiszteletes
aktív tag
válasz
Legutóbb azt írta, hogy "van rá elegánsabb megoldás", "paraszt megoldás", "nem túl szép". Attól még titkon tettszhet neki nem?!
-
resool
aktív tag
válasz
phranxinatra #169804 üzenetére
Mik vannak azon a listán?
Omega elviekben 3 új órával jön. -
phranxinatra
aktív tag
válasz
phranxinatra #169747 üzenetére
-
ronin s8
senior tag
válasz
phranxinatra #169736 üzenetére
Mi történt..?
-
7s26c
őstag
válasz
phranxinatra #169705 üzenetére
Engem is ez motivál. Lehet-e örökül hagyni. Mint pl. a zsebkéseket generációkon keresztül. Mert amúgy nem sok hosszú életű személyes használati tárgy létezik
-
squir
aktív tag
válasz
phranxinatra #169681 üzenetére
És igaza is van. De ez nem újkeletű probléma a műanyag, szilícium, vagy teflon-bevonatos alkatrészek miatt.
Ott van pl a Glashütte Spezimatic a 60-as évekből a műanyag dátumváltó-fogaskerekeivel, vagy a Tissot-féle műanyag szerkezet szintén ebből az időből. Ha tönkrement, most már kuka (vagy mázlival sikerül szerezni egy donort). De Pé is tudna mesélni egy közel 100 éves Ulysse Nardin szerkezetről és a tönkrement, pótolhatatlan bimetál billegőjéről.
Mikor Hantos Laci hozta rendbe az év elején a Zenith Captain-t, akkor is volt bennem izgalom. Saját szerkezetes, ha valami komolyabb cucc cserére szorulna benne...Jó dolog az in-house szerkezet, de az alkatrész utánpótlás minden időben gondot jelentett.
Valószínűleg ezért is kedvelem (többek között) a Tudor-t a felturbózott ETA-val. -
WiZARD
addikt
válasz
phranxinatra #169585 üzenetére
Hát én is ezt kérdezem...
-
C0RVUS
tag
válasz
phranxinatra #169539 üzenetére
Kiakasztó a Rolex-nek ez a neoprot szektákat megszégyenítő marketingje.
-
squir
aktív tag
válasz
phranxinatra #169559 üzenetére
B@ssza meg az anyját az ilyen rohadék!😒 bocs mindenkitől!😐
-
Mercutio_
félisten
válasz
phranxinatra #169555 üzenetére
Ugyanez a küklopsz, csak kicsiben
-
fagyalllo
őstag
válasz
phranxinatra #169545 üzenetére
-
Mercutio_
félisten
válasz
Szerintem ők is lopták az elképzelést
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Érdekes dolog, mert jól néz ki és praktikus, másfelől meg torzítja a mutató látképét természetesen. Nem tudnék dönteni, de egyelőre nem is kell elkapkodnom a vásárlást.
Nem tudnám a helyén kezelni, ha a küzdőtérben odaverném a drágaszágot, és százezrekbe lenne a renoválás rosszabb esetben. Szajkó meg Bocmok pótolható pár napi vagy heti fizuból, asszem nálam ez a döntő érv a felső kategóriás órák ellen. Bocs, h ismétlem magam.
M1ó : Az a "probléma" a beépítéssel, h én tudom, milyen tokforma tetszik /kézre simuló, nem túl magas stb., a mester meg azt, h passzol-e bele a werk, számlap, mutatók. Pénz nem számít, az a legkevesebb!
-
krx21
nagyúr
válasz
"a küklopszot a Rolex találta fel,"
Az alkalmazta szó szerintem jobban megfelelne... -
krisztianAMG
senior tag
válasz
phranxinatra #169533 üzenetére
Uncsi, és még csak nem is vicces.
Ráadásul teljesen komolytalanná teszed önmagad ezzel a szándékos és erőltetett provokációval. -
krx21
nagyúr
válasz
Ez már csak a meglévő találmányok és technológiák felhasználása.
-
WiZARD
addikt
válasz
phranxinatra #169536 üzenetére
Nem írtad, de az hogy Te írtad, már sejtet valamit...
Nem tudom, mint ahogy azt se tudom melyik kiről másolja, hisz használják egy páran (Mühle, Steinhart, Chopard, Panerai, Seiko, Audemars Piguet, Jean Richard, Rolex, Bulova, Parnis, Invicta, Rado, Ball, Aquastar, Stührling, Tag Heuer, Cartier stb)
Najó, ebből párat nyilván ki lehet zárni, mint eredeti...
Vannak egyértelmű másolatok, és lenyúlások design téren, de nevetséges minden egyes apróságba belelátni hogy az másolás, attól függetlenül, hogy ki használta először. Hisz talán az összes mai óra felhasznál 1-1 megoldást/ötletet a korábbiaktól, márkától függetlenül. A formától kezdve a szerkezeten és funkciókon át az anyagfelhasználásig. Felesleges nyomozni hogy ki használt először zafírt, vagy rozsdamentes acélt, ki készített először automata felhúzású karórát, ki készített eleve először karórát, vagy csak bármilyen órát, sőt egyáltalán ki találta ki az idő mérését, vagy a beosztását...
Persze a Daytonara is lehet mondani hogy másolat, hisz az első automata kronográfot nem ők csinálták, sőt jó ideig saját krono szerkeszetük se voltak, csak tokozók voltak, és biztos akad még ezer más dolog, amiben nem ők voltak az elsők.
-
krx21
nagyúr
válasz
phranxinatra #169536 üzenetére
"A történet már az ókorban elkezdődött, Lucius Annaeus Seneca (Kr.e. 4-Kr.u. 65) arról írt, hogy a betűk nagyobbak és tisztábban láthatók vízzel töltött üveggömbön keresztül; Nero (Lucius Domitius Ahenobarbus, Kr.u. 37-68) csiszolt smaragdból kialakított lencsét használt. Jóval később, az 1280-as években Roger Bacon (1214? -1294) ferences szerzetes nagyítólencsét használt olvasáshoz."
-
WiZARD
addikt
válasz
Nyilván, sőt azt is biztos lopták, hogy egy óra kerek legyen, mutatókkal, mert biztos azt is a roller találta fel...
Kezd kicsit unalmas, és szánalmas lenni ez a duma.
-
válasz
Szerintem kar volt vele elrontani.
-
squir
aktív tag
válasz
phranxinatra #169476 üzenetére
Ez az! Frankó!
Én is a Tudor Ranger-t hordom terepre. Arra való és bírja is!
Mondjuk hülye nem vagyok, pl flexelésnél nincs rajtam. Ahogy minden mást is leveszek, amiben kárt tehet, de ez így logikus...Mercutio: bírom a "mártírokat"...😩🙏
-
C0RVUS
tag
válasz
Respekt, erre való.
Vót egy kis favágás, ahogy látom. -
válasz
Egyik haver a casioban hegeszt+flexel. Az idot mar alig lehet leolvasni olyan az uvege.
Persze nem ertem a miertjet, de o tudja.
-
WiZARD
addikt
válasz
phranxinatra #169439 üzenetére
Persze hogy az. Pont mint a sokszáz méter vízállóság, hélium szelep, pörgés azon hogy egy óra valódi búvár-e, és társai.
Pár órabuzi búváron kívül nem hiszem hogy sokan merülnek drága órával. Semmi értelme, ott a búvárcomputer...Én 2 okból vittem magammal merüléshez az órám:
-csináljak róla fotót
-ne kelljen őrizetlenül hagyni -
WiZARD
addikt
válasz
phranxinatra #169431 üzenetére
Nincs szabvány vastagsága a búvárruha ujjának.
Ruha függő, hogy milyen vastag, a rövidujjútól kezdve a pár (3-6) mm vastag neoprenig, esetleg abból 2 réteg... -
C0RVUS
tag
válasz
phranxinatra #169413 üzenetére
Hát valóban nem valami todományos, az biztos. De nem hiszem, hogy közelebb kerültünk volna bámihez is egy bármily beható elemzéssel. Itt van például ez a tényleg nagyon jó kis cikk, amit Csabulaxi linkelt. Abszolút gyakorlatias, informális (a vörös vízalatti eltűnése pl. eléggé meglepett), semmi handa-banda, de a végén valahogy nekem mégis az áll össze, hogy a Szubot hordja, mert azt szereti legjobban, és kész (azon túl, hogy én búvártapasztalatok nélkül sem értettem soha, hogy ez a fixen kinyitós eksztenzsön miért is lenne bármihez is használható).
A Rájám az eddigi két éve alatt stabilan kési a maga hat másodpercét (hordva - hogy így-úgy lerakva micsinál, azt letojom), a negyvenöt-hat óra járástartalékát pár óra hordással összeszedi, ha éjszaka megakarom nézni rajta az időt, még nem volt, hogy ne lássam egyblikkre, minden skrupulus nélkül vihetem víz alá, és - nemutolsósorban - örömmel tölt el, egyfajta műélvezetet jelent, ha ránézek. Szóval ezeket pragmatikusan nem nagyon lehet fokozni, kivéve ugye talán az utóbbit. De az meg nem mérhető colstokkal... -
WiZARD
addikt
válasz
phranxinatra #169405 üzenetére
grr. megfogadtam hogy nem írok többet a témában, de q nehezen bírom, ha valamiben nem az enyém az utolsó szó
2012-ben még nem volt SD4000, és a szürke számlapos kék mutatós Yachtmaster se
(Azóta egyetlen órának nyilván nem Rolexet mondanék. De igazából 5letem sincs mit. Talán AP RO)
Az akkori választékból nem volt más, azzal együtt, hogy a tokfülek nem tetszenek.
DSSD a kisregénnyel nem tetszett soha. Ha találsz ilyet, azt úgyis letagadom. (Amúgy 1x említettem, de akkor se azt hogy kedvenc, kedvenc közé max JLC Deep Sea-t soroltam)
Batman még mindig tetszik, de a tokfülei attól még zavarnak.
Vettem pár órát az elmúlt években, ha akartam volna, lehetett volna Rolex is köztük, sose akartam annyira.Amúgy az ellenszenvem nagyban a tulajok hozzáállása által jött létre. Mondhatnám erre példának a mai hozzászólásod is, mely szerint tökmind1 miben ki volt az első, mivel a Rolex is megcsinálta így az Omega már csak róla másolhatta, és amúgy is bármibe bele tudjátok látni, hogy Rolexről lett másolva.
Picit olyan ez nekem mint az apple fanboyok, amikor a 3.5" kijelző volt a tökéletes méret, és minden nagyobb péklapát és használhatatlan baromság, aztán szépen lassan a 4" lett a tökéletes, meg a 4.5", most meg már az 5.5" is vállalható szerintük...
(Ettől még van barátom akinek szifonja van, sőt feleségemnek is, és veled sincs személyes bajom, a szemellenzős mivoltod ellenére)
Régi dolgokat hagy ne túrjak, amikor még neked is tetszett a deepsea, és subból szigorúan a nodate
De biztos mást is találnék
-
7s26c
őstag
válasz
phranxinatra #169415 üzenetére
-
von toth
tag
válasz
phranxinatra #169413 üzenetére
Na jó beszámítom a Rolexedet az Orientembe!
-
von toth
tag
válasz
phranxinatra #169406 üzenetére
Szerintem csak annyi akart lenni mit kapunk 200 dodóért és mit nyolcezerért.
Fender strato custom shop vs kínai. Az árkülönbség hússzoros, de nem szól hússzor jobban, de még kétszer sem. Nyilván a kínai gitár nyaka vetemedik egy bizonyos húrtól meg jobban elhangolódik, de arra, hogy egy átlagszinten lehessen rajta játszani még éppen elmegy. Mondjuk orienttel nem merülnék komolyabban, de szabadidős órának bőven jó és mondjuk most már normális szerkezete van, nem kínai ál-tourbillion, spiáter tokban, Magyarán nem kell szégyenkezni. De persze egy Invicta mega-russian ace-diver menőbb bármilyen 904L acélnál meg sumonál. Nem is értelek titeket, amikor tele van a net jobbnál-jobb Ingersoll, Invicta vagy Loreo(!) diverrel kiadtok pénzt ilyen Rolexekre...
-
TOZ
addikt
válasz
phranxinatra #169405 üzenetére
De azért csak kiveritek egymásnak... Hogy oldjátok a feszültséget.
😁 -
C0RVUS
tag
válasz
phranxinatra #169406 üzenetére
Jóvanna, nem én csináltam.
Te még mit vizsgáltál volna meg?
(Hogy melyik bírja jobban az autóvalráhajtást? Az már meg volt máshol.)
-
g0n21
senior tag
válasz
phranxinatra #169382 üzenetére
Szerintem tök egyszerűen megfogalmazható:
Más múlttal rendelkező gyártók, az Omega nagyon szépen zárkózik fel, viszont a Roli körül van egy hype, hogy okkal, vagy ok nélkül, azt döntse el mindenki maga, de leginkább úgy, hogy tisztes ideig viselte mindkettőt (spec mindhárman ilyenek vagyunk. Majdnem. Mert WiZARD csak egy pár héti hordott exp2-t).
Szóval az a hype pedig viszi őket mégfeljebb. De egyelőre egyáltalán nincsenek annak közelében, hogy kipukkadjon a lufijuk, és nem is lehet megmondani, hogy az a lufi most hányadán áll pukkadásig, az is lehet, hogy reális méretű.Akinek nem szimpatikus a Rolex, annak nyilván zavarja a szemét a hype, akinek szimpatikus, az pedig képes picit túldimenzionálni.
-
WiZARD
addikt
válasz
phranxinatra #169376 üzenetére
Hát persze, a préselt biliacél helyett készített rendes fémcsatot meg az Omegáról másolta a Rolex
De a domború zafír, hosszabb járástartalék, gari emelés, és pontosabb óra 5letét is az Omegáról másolták -
WiZARD
addikt
válasz
phranxinatra #169372 üzenetére
Muszáj foglalkozni vele, ha erre van igény, és valaki mindig felhozza
Állítható csattal mire gondolsz? Glide-lock? Azzal a Seiko egy pár évvel megelőzte a Rolexet
Kerámia lünettában se vagyok biztos, hogy a Rolex volt az első. (van pár gyártó akik szeretik a kerámiát - Rado,Chanel, stb)
Kék lume-ot meg annyian használnak, hogy meg se próbálom kitalálni ki volt az első, de nem lennék benne biztos hogy a Rolex.
A supercase tokfülei sose tetszettek. Ezért is tetszett jobban mindig az SD4000, illetve tetszett meg a Yachtmaster.
-
WiZARD
addikt
válasz
phranxinatra #169355 üzenetére
Amúgy sokat nézegetve inkább egy kerámiás Explorer II-re tippelnék, mert nem recézett a lünetta széle.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest