- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
válasz
resool #171507 üzenetére
Én csak messziről, olvasóként követem a topikot, mindenesetre elég "érdekes" a döntés, főleg, ha magyarázni kell, és nem volt előzetese sem ennek a döntésnek.
Saját, szerény véleményem, hogy pont azoktól jött kevés érdemi információ, akik a topik ellaposodását fájlalják, tényleg csak a rosszízű sznobizmus hallatszott. És akkor ez tényleg belterjes lett.
Az is fura, hogy az itt leszólt 60i úr az FB csoportban nyugodtan hirdethet és verheti át az embereket... -
squir
aktív tag
válasz
resool #170754 üzenetére
Nem vagyok benn, csak tippelek, illetve más téren saját tapasztalat:
Mert idehaza nincs "know how". Eddig legalább is nem volt. Németeknél, angoloknál, lengyeleknél évek-évtizedek óta működnek kisebb -nagyobb tokozók, microbrand-ek. Van kialakult kapcsolatrendszer, technológia, beszállítók. Nem utolsó sorban tőke és kereslet. A srác azt mondta, hogy a mutatók elkészítéséhez nagy nehezen talált egy orvostechnikai céget, akik tudták teljesíteni a követelményeket. Ezekben az országokban nem keresel egyet, hanem bekéred az árajánlatokat és választasz. Nem mindegy azért az sem, hogy egy-egy alkatrész 50, vagy 5000-50000km-t utazik. Érthető, hogy Kínából 10000-es darabszámban nem akart berendelni semmit.
Itthon ez az első "microbrand" jellegű vállalkozás (Becseit ne számoljuk ide, nagyon más ligában játszik, az Astron, Cornavin és társai szót sem érdemelnek. Tudjuk jól, hogyan készülnek: messzi-messzi cégnek leadva a megrendelés, hogy miből milyen szín és darabszám kellene, az meg csak annyit kérdez, mi legyen ráírva...ha holnaptó Bucó-Szetti-Tacsi feliratot kérek, akkor az lesz rajta). Nincs idehaza technológia, nincs kiforrott tudás. Ha itthon megy a gyártás-készítés-kidolgozás, akkor előbb-utóbb lesz, így ezt inkább valami kezdetének is lehetne tekinteni.
Saját tapasztalat: több mint 10 éven át haditornáztam, ami úgy a 90-es években indult be igazán. Idehaza (mivel már megszüntették a mestervizsgát talán a 70-es években) egy darab fegyverkovács-vagy páncélkészítő nem volt. Lelkes marhák (mint én is) próbálkoztak, olvastak, videokat néztek, idős mestereket kerestek, hogy miként lehet elkészíteni, mi a megfelelő kemyénsége az acélnak, milyen vastag lemez kell a páncél hidegalakításához, stb. pénzbe, időbe, lelkesedésbe került. És nem egy-két nap alatt sikerült összehozni, megtanulni, hogy mostanra ennyi jó fegyverkovács legyen az országban. Évek munkája, rakás kudarc van benne és nagyon sokmindenről menet közben (használat során) derült ki, hogy jó, vagy nem jó megoldás.
Szóval én szurkolok, mert többet is jelenthet egyetlen cég befutásánál, vagy bukásánál (remélem) -
jegesib
aktív tag
válasz
resool #170516 üzenetére
300ra gondoltam mint elméleti maximum, nyilván +10% még benne van az elméleti maximumban, de ha elsőre megveszem életem óráját, mire baszom el a lóvét 2 év múlva (mármint óra vonalon, félreértés ne essék, nincs pénzfám vagy ilyesmi, de érzem h ez a hobbi(?) is be tud szippantani, nem lesz megállás)?
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
resool #169929 üzenetére
És tényleg, így már rémlik a sztori.
Kgabi56, 5-ös kezelő: Köszi az infót, ezek szerint akkor nekem is van egy dupla rugóházas órám, jó tudni.
squir: Búvárlünetta nélkül sem rossz a BB.
g0n21:
A cikket pedig köszi, ennek este én is nekilátok.
C0RVUS: +1
Nagyon remek lett. Ez plexi, vagy csak nagyon jól imitálja a zafír?
-
WiZARD
addikt
-
WiZARD
addikt
válasz
resool #169913 üzenetére
Mondjuk a várakozások is sokszor túlzóak. Mégis mit várunk egy olyan ipartól, ami az 50+ éves technológia, és forma csiszolgatásáról szól?
Nem lehet évente nagy újdonság, se külső, se belső téren.
Jobban járnánk ha a gyártók évente 1 vadiúj modellt mutatnának be, ahelyett hogy a jól ismert modellekből kapunk 8 színes variációt... -
BAti77
aktív tag
válasz
resool #169849 üzenetére
Hát' a Black Bay búvárórának született, 1954-ben is az volt a Rolex Submariner után...az hogy tavaly kihoztak egy unisex (
) darabot, amit nem igazán lehetett hova tenni és leginkább a hölgyek felé nyitásnak tekinthető, egy dolog...
...de ettől még a Black Bay-nek alapvetően a heritage búvárvonulatot kéne képviselnie...vmi nagyon elgurult a tervezőknél...
Attól hogy wr200m lett, ez még egy sportkronó...inkább búvárlünetta kellett volna rá... -
fagyalllo
őstag
válasz
resool #169841 üzenetére
Megnéztem, hááát... A BB búvár baromi eltalált, hibátlan óra, a 36 nevét már nem értettem, jópofa, mint amikor egy skx átalakításnál a maradékot belerakják egy snk tokba... A BB név akkor a Tudornál ezt a mutató-index párost jelöli?
Elég vegyes lett, csináltak volna inkább egy igazi búvár kronót, vagy nem kellett volna erőltetni ezt a mutató-index párost, a finoman rajzolt lönettához jobban illettek volna valami hosszúkás indexek, nyúlánk, fémesebb mutatókkal. De akkor már túlzottan Speedmaster...
Vagy csak simán több fém a számlapra és kevesebb világító festék. -
BAti77
aktív tag
-
törölt tag
válasz
resool #169687 üzenetére
Nem áll a kezemen sehogy se, a méretéhez képest szerintem nehéz, pedig a jumbo se könnyű.
Az eladó sráccal felpróbáltuk és mind a ketten azt mondtuk, hogy képeken és kézbe véve szép óra de kézen nekünk nem tetszik (ő ezért most nem is vesz). Amúgy hamarosan lesz ilyen a boltba is, ez javításon van nálunk. -
squir
aktív tag
válasz
resool #169616 üzenetére
Nem hiszem, hogy menne. Legtöbben errefelé azt sem tudják, hogy a világon van. Végül is nem olyan régóta kezdték a szigeten kívül is forgalmazni. Órab@zik ismerik, de aki Ennyi pénzt szalonban el akar költeni órára, nem nagyon hiszem, hogy a Seiko felirat alá fog betérni.
-
csabulaxi
senior tag
válasz
resool #168608 üzenetére
te nem vagy (voltál) "milyenórátvegyekmertórabuzivagyok"
Te már egy Rolex-el köszöntél be!!!!
amúgy megtaláltam az ámokfutás, ez biztosan valami mém modernül
akkor
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
resool #167090 üzenetére
Ez nekem új. Holnap majd rákérdezek erre de én úgy tudom, hogy nem kell azt járatni. Nem arra lett az kitalálva, hogy folyamatosan menjen. Ha meg valami nem megy legalább lesz okom szétszedni
fagyalllo: Mondom én neki magamtól is. Én is azt hittem, hogy na majd most Rolex érzés meg húha de semmi. Volt bent egy sub na az tényleg szép meg formás, de ez a 36mm "nagyságával" nem jött be. Gonzié sokkal arányosabb, inkább az mint ez. -
alphaville
aktív tag
válasz
resool #166892 üzenetére
Jó marketing; csillagszóró és parádé, tüzijáték színes füstjében mosolygó körhinták, gólyalábon a tömeg fölé magasodó bohóc, s mindehhez drága ár, amely hitelessé teszi a vágyott minőséget...
És még lehetne sorolni mennyi minden elengedhetetlen a 450ezer forint kiénekléséhez a tisztelt publikum zsebéből. De amíg néző van, cirkusz is van! -
g0n21
senior tag
válasz
resool #166892 üzenetére
Alapvetően nem szeretem a beépítéseket, de amiket ő csinál, már egyre jobban bosszant. Az a hatalmas bullshit, és egyébként több esetben hazugság, amit ír, például a gyári IWC minőségű tok...
És az emberek meg istenítik ezeket a darabokat, és mennek utána a birkák.. pont úgy, mint Kőnig Levente javítási naplói után... -
squir
aktív tag
válasz
resool #166550 üzenetére
Idei Baselen leginkább a Tudor és a Zenith modellekre vagyok kíváncsi. Az IWC-t néztem, csalódás rendesen.😞 A Zenith-nek meg lehet, hogy idén túl korai még...
Illetve nem tudom mennyire szokott megjelenni pl a Stowa, vagy a Sinn. Inkább a "kissebb" nevektől számítok komolyabb újításra. -
von toth
tag
válasz
resool #166550 üzenetére
Zenith lehetne már másodperc stoppos, nem is értem ebben a szegmensben ez hogyhogy nem alap. A reissue el primero nekem a top, remélem visszamennek a gyökerekhez.
Rolexben lehetne egy kék acél sub (nem mintha meg tudnám venni
)
SD lehetne kicsit kisebb és a technológia mehetne "lejjebb" a modellekbe.
Talán még egy tömör arany Invictát tudnék elképzelni 50mm-ben vagy egy POlice karbont...
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
resool #166579 üzenetére
Meg hát a neve is 41.
Közben meg... Ezért is faszság a számokon lovagolni - mint ahogy itt már többször is kitárgyaltuk -; el kell menni és fel kell próbálni az órát, aztán majd csuklón kiderül, hogy kicsi, nagy, vastag, hosszú, eláll, rásimul, bök, nyom, foltot hagy. A 40-es SubC semmivel sem kisebb, mint a 41-es 2254 SMP, az pedig ugyanakkora, mint a 42-es 2201 PO.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
resool #166550 üzenetére
Rolex megszünteti a DJII-t, viszont bővíti a DJ41 termékpalettáját: tiszta acél modellek is lesznek, választható oyster vagy jubilee szíjjal, illetve smooth vagy fluted bezellel, különböző színű számlapokkal. Nekem egy kék számlapos jubilee-fluted az álmom. Az acél Pepsit kizártnak tartom, a Coke szerintem sokkal valószínűbb. Az évfordulós SD 100%, hogy jön, a kinézetét illetően nem akarok jósolgatni, biztos vagány lesz. A 3235 újabb modellekben is bemutatkozik, esetleg kap egy GMT komplikációt.
Zenith kihozhatna egy hárommutatós, max. 40 mm-es, vékony, fémszíjas, saját werkes búvárt. Volt már nekik ilyen, nem tudom, miért szüntették meg a produkciót.
Omega halad tovább rendületlenül a giccs útján, PO-ból kiadnak valami újabb limitált modellt, Speedyből dettó. Minden lehetőségük megvan, hogy egy megújított SMP-vel újra igazi klasszikust alkossanak, tehát valószínűleg csúnyán elpuskázzák.
Breitlinget illetően most elbizonytalanodtam: nem úgy volt, hogy nemsokára földbe állnak, annyira nincsenek eladások? Vagy keverem valamivel?
IWC-nek tetszik az Ingenieur, Aquartimer és Pilot vonala is, de amíg a hárommutatósokba Sellitát tokoznak, addig bekaphatják. -
WiZARD
addikt
válasz
resool #166564 üzenetére
SS Pepsiben nem hiszek, ott a fehérarany. Kék Subból se csináltak acélt, pedig biztos sokan szeretnék.
SS Coke inkább esélyes. Bár szerintem az eléggé semmilyen lenne, Batman sokkal jobb.(#166567) ronin s8: SIHH-en nem volt Omega, de azzal egyidőben ők is bedobtak valamit (speedy), csak hogy róluk is szó essen
-
ronin s8
senior tag
válasz
resool #166550 üzenetére
Az IWC-nél új elem a női modellek megjelenése, szerintem ezt fogják erősíteni, mert észbekaptak. Saját szerkezet nem hinném, hogy lesz a pici (40 mm alatti) óráikban. Ezek így is mennek, és áremelkedés nélkül nem lenne kivitelezhető. Most, amikor egy újabb válság szelét érezni, indokolatlan is lenne.
A Breitlingtől nem várok semmit, hacsak nem csináltak egy in-house hárommutatós werket. Ők megmaradnak az otromba méretű digó fazonoknál - azt jól csinálják.
A Rolex végre csinálhatna 39/40 mm-es acél DJ-t, az lenne az évtized dobása - de nem fog.
Zenith-nél újratervezés van (gondolom), miután mindenkit kirúgtak, elfogyhatott a pénz... -
WiZARD
addikt
válasz
resool #166550 üzenetére
IWC-től sokat ne várj, ők már túl vannak a SIHH-en
Rolex: ami várakozások/rajzok vannak, azok mind hidegen hagynak, elég unalmasak, csak a színek variálása...
Omega: Talán SMP-be kerül Master Chronometer werk, és 2500 leváltódik, külsőre is frissülhet, bár nagy változást nem várok.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest