- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #279109 üzenetére
Barna bőr és színes (kék, narancs ?) is tervben van a Midohoz. Stowat kicsit redundásnak érzem, mert a Mido lefedi az élethelyzetek 90%-át, a maradékra meg ott a custom build (ami úgy sem megy sehova).
-
vasim.ragat
kezdő
válasz
vasim.ragat #278916 üzenetére
Haladóknak: kapcsoljon be pár percre valamilyen hírműsort, azon is felhúzza magát, de vigyázzon, ha sokáig megy, elpattanhat a rugó
-
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #278506 üzenetére
-
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #278347 üzenetére
A feketéről szeretnék valódi fotót.
nem tudom, hogy ráugorjak-e vagy maradjak a Stowa-vonalon. -
vasim.ragat
kezdő
válasz
vasim.ragat #278341 üzenetére
Találtam egy élőképet, ezzel a narancs szíjjal nekem too much:
Ez az LJP D100 szerkezet meg, ami benne van, a Peseux 7001-en alapul +8 óra járástartalékkal, és ugyanúgy nem másodpercstoppos
-
vasim.ragat
kezdő
válasz
vasim.ragat #278339 üzenetére
de hogy plasztikussá tegyem, itt vannak egymás mellett, lehet tippelni melyik a fake
rolexfarer -
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #278324 üzenetére
A színkombináció volt a lényeg, arról szerintem adott egy közelítő képet.
-
Churpik
tag
válasz
vasim.ragat #278324 üzenetére
Van erre egy külön specializált MI, amit a designerek használnak pld. egy sportcipő tervezésekor, lehet, hogy az jobb eredményeket hozna. Most nem jut eszembe a neve, de majd megkeresem. A Habsburg-AI lehet, hogy nem a legtökéletesebb választás ilyen feladatokra.
-
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #278312 üzenetére
Nálam most a fekete a nyerő
-
andrew01
tag
válasz
vasim.ragat #278302 üzenetére
Ezek a Trematicok nekem is tetszenek! A szektoroson furcsa kicsit a márka-bemarás ahogy körbefut az üveg alatt. Sportosabb modelleknek jobban áll ez a dolog szerintem, de lehet csak a kép kontrasztosít és élőben szolidabb a jelenség.
-
Snoop27
őstag
válasz
vasim.ragat #278311 üzenetére
Nem ismerem a márkát, de nagyon tetszetős.
-
Snoop27
őstag
válasz
Nagyon szép, mióta keresek egy szép barna órát a barna cipőmhöz, ez pont megfelelne, feltéve, hogy nem 1000 euró. Ja de, pont 1000 körűl van.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Jól eltalálták a dizájnt.
-
válasz
Hmmm! Csinos!
-
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #278300 üzenetére
Engem nem sikerült elrettenteni.
Inkább a vagányabb színkombó tántorít el kicsit, no meg az, hogy régóta vágyom egy kézihúzós Stowa kettősre (pilot + marine/antea).
-
dzsi23
addikt
válasz
vasim.ragat #277825 üzenetére
Úgy érzem, ezzel nem jutottunk előrébb.
-
vasim.ragat
kezdő
válasz
vasim.ragat #277807 üzenetére
még szerencse, hogy a sophonok befotózták
-
Quartz51
tag
válasz
vasim.ragat #277750 üzenetére
Jó szerkezet az 5216, de itt is érvényes, hogy állapotot veszünk. Ha jót veszel, örülsz, ha leharcoltat, akkor meg kevésbé.Pár dolgot, pl. felhúzótengelyt, koronát a mai napig lehet hozzá venni gyári újban. Ha valami nagyobb gebasz van, donorból lehet javítani, de akkor jó eséllyel GTK lesz. Dehát ez a hobbi nem az ésszerüségröl szól
Vízállóságot én nem venném nagyon szigorúan, ezek új korukban is csak 3 bart tudtak. Hátlaptömítést, meg koronát lehet cserélni, de épeszü ember nem visz vintage órát víz közelébe. Azon ne lepödj meg, hogy dátumállítás közben is húzza a korona a förugót. Ez nem bug, hanem feature.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
vasim.ragat #277741 üzenetére
Nem függ a busz színétől, utasoknak nem kell aggódni.
Legfeljebb a sofőrnek, amikor egy leharcolt Citaro kormánya rázza az óráját a Daubner cukrászdánál felfelé...
Első teló nélküli kerékpár és kockakő, az már inkább esélyes, h nem használ a szerkezetnek, bár a csukló csillapít vmennyire. - Automata elindításához némi vízszintes lötykölés az belefér. -
fagyalllo
őstag
válasz
vasim.ragat #277750 üzenetére
Ha 50 év után még működik, a megbízhatóság miatt nem aggódnék.
Ami számít, az a szerkezet előélete, ne legyen szétkopva, megkapta-e a rendszeres karbantartást, illetve a tok vízálló-e. -
SOAD19
addikt
válasz
vasim.ragat #277733 üzenetére
Köszi! Akkor lehet, hogy mégis normális. Két órásnál voltam, az egyiknél nem az órás mester volt bent, hanem egy kollégája, gondolom ő max csak ilyen elem cseréket csinál. Azt mondta, hogy nem ismeri, ezt a szerkezetet... Mondom az komoly. Szerinte nincs a szerkezettel gond, de az előzmények fényében nem túl sokat adok a szavára. A másik helyen egy eladó nőci volt, akinek mondtam, hogy csak szétnézek, de amúgy a szervizbe jöttem igazából. Mondta, hogy ő intézi azokat is, mármint gondolom a felvételt. Szerinte is rendben van, mert egyenletesen lehet tekerni. De érdemesebb inkább rázni, nem koronáról húzni, amiben tudtommal van igazság. Igaz, szerinte a tömítés védelme miatt ajánlott, mert hogy nem tesz neki jót, ha a koronáról húzzuk.
-
SOAD19
addikt
válasz
vasim.ragat #277487 üzenetére
Ok!
Más: Szerintetek, ez méret ügyileg milyen? Kb. ugyanakkora csuklóm van, mint a srácnak. Szerintem nem vészes, de szerinte nagy neki. Igaz én fentebb, közelebb a csukóhoz, csuklócsonton szoktam hordani az órát. Viszonylag távolról videózta, úgyhogy nagyjából közel lehet a valósághoz a látott kép:
-
SOAD19
addikt
válasz
vasim.ragat #277485 üzenetére
Értem! Nem ismerem őket, mint ahogy ezt a márkát sem. Nem tudom, hogy minőségben, hogy viszonyulnak egymáshoz.
-
SOAD19
addikt
válasz
vasim.ragat #276644 üzenetére
Vannak szimpatikus darabok a Hemel kínálatában:
-
rozsgyi
tag
válasz
vasim.ragat #277197 üzenetére
még mindig jó ez a számlap, csak az két rögzítőcsavar rontja az összképet, kár érte..
-
i400
senior tag
válasz
Az a napocska nagyon emlékeztet a fuuuuuuu rage meme-re
-
válasz
Jó ez a matt malachit zöld!
-
|AP|
veterán
válasz
vasim.ragat #277174 üzenetére
jogos.
Ez jó magyarázat miért nem tűnik nagynak a madárcsuklómon.
Szeretem amúgy ezt az órát, pont a mérete miatt vettem meg a cement számlapos verziót is.
De azt már túlzásnak érezném ha feketében is vennék egyet, pedig az lenne a leguniverzálisabb -
margithid
veterán
válasz
vasim.ragat #277174 üzenetére
Ennek a fordítottja a mido baroncelli.
38mm, de minimum 40 mm-nek néz ki.
Youtube videókon is szembetűnő, hogy milyen nagynak tűnik. -
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #276911 üzenetére
Igyekeztem pont középről, olyan magasból fotózni (zoomolva van), hogy minél inkább csökkentsem a perspektíva általi torzítást.
-
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #276894 üzenetére
Igen, a WUS kollázs képen világosan látszik, 0-15 között fehér a lünetta plusz van egy szögletes cyclops az üvegen.
Maga HST pedig dokumentáltan Rolex guy volt, és emellett nagyon korrekt életvitelt folytatott, ma már sajnos nem teremnek ilyenek.
-
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #276886 üzenetére
Nem sajnos, az ilyen menő arcok megfizethetetlenül magas óradíjjal ketyegnek;) na, mégis sikerült belekeverni valami on topic fordulatot;)
-
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #276836 üzenetére
Igen, de az ősi, buzogány formájú mutatókkal. A 'snowflake' elnevezés egy nyelvtörténeti őskövület, késő Tudor-korabeli atavizmus, de napjainkban sajnos újra dekadens, woke elhajlás lett, tehát mindig is téves volt. Amúgy meg Óceánia Keletázsia ellen visel háborút; Óceánia mindig is Keletázsia ellen viselt háborút.
-
dzsi23
addikt
válasz
vasim.ragat #276826 üzenetére
Kihagyták az R betűt. Így már nem is kellene.
-
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #276826 üzenetére
Drilled lugs, igen.
Vagy a Praesidius*, az is Montrichard gyártásból van, mint lassan bármelyik érdekesebb neo-vintage, Nivada, Vulcain stb. Érdemes követni a Laidet partnerét akár itt is, gyakran van iparági inszájderkedés.
* dzsi, igen, az előzőre.
-
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #276819 üzenetére
Létszámítva ezt az endlink bénaságot tetszik.
Kényelmes, szép a számlap, minőséginek tűnik az egész. Tesztek alapján a pontosság is rendben lesz.
A csat mikroállítós, és szuper, hogy nem bumszli, ezek szerint meg lehet ezt oldani normális méretben is. A csat sarkai elég hegyesek, azon finomíthattak volna.
Egyelőre azt még vizsgálgatom, hogy a lünetta mennyire pontosan áll indexre. A hajlított zafír miatt nehéz elkapni a megfelelő szöget.De ez a male endlink... A középső szemek miért különböző íven hajnalak meg mint a szélsők, így eltartva a szijat a toktól?
Mi ennek a magyarázata? Egyszerűen nem értem.
Itt látszik miről is van szó. -
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #276614 üzenetére
-
baal-amiga
senior tag
válasz
vasim.ragat #276616 üzenetére
Köszi, ez dulva. Annyi jó motyó lenne kintről...
-
tboldi
nagyúr
válasz
vasim.ragat #276622 üzenetére
Akkor olyasmi lehet, mint a tiszta kaucsuk Accent, csak gondoltam, a bőrréteg merevebbé teszi vagy ilyesmi, de akkor nem. Köszi!
-
tboldi
nagyúr
válasz
vasim.ragat #276619 üzenetére
És milyen? Puha, könnyen hajlik, vagy be kell törni? Vagy bármi egyéb hátrány?
-
bigmasterg
addikt
válasz
vasim.ragat #276606 üzenetére
Én meg már azt hittem, hogy valamit jelezni szeretne 8 és 10 óra között, illetve 10 és 2 között. (pontosabban picit arrébb)
Ahogy gmt-ken lehet látni am/pm szinezést. -
tboldi
nagyúr
válasz
vasim.ragat #276614 üzenetére
Hirsch James van a Sugessen, jól látom? Pont ezen (és hozzá egy pillangócsaton) gondolkodom a Seiko Speedtimeremre.
-
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #276602 üzenetére
wow, egy Munro tulaj! grat!
engem egyszer egy hajszál válaszott el tőle, csak pozitívat olvastam róla. -
|AP|
veterán
válasz
vasim.ragat #276602 üzenetére
"Áfát, vámkezelési költséget viszont rá kell még számolni"
Az angol hülyékről meg is feledkeztem. Így viszont már annyira nem vagyok lelkes, lassan ott tartunk így árban, mint egy CW Sealander, ami azért egy fokkal még jobban tetszik.
Meggondolom még. Viszont ahogy látom hasonló lehet az ízlésünk órák terén, mert a Nezumi Tonnerrel én is szemezek, főleg mióta kijött a monokróm verzió -
|AP|
veterán
válasz
vasim.ragat #276560 üzenetére
hát köszi, nem akartam mostanában órát venni, de ez a Munro nagyon bejön. Nem is feltétlenül a kék, hanem a méret, a kialakítás, a felületképzés, szinte mindenben ideális.
A fekete a legesélyesebb, de most már kíváncsi vagyok a többi színre is. Milyenek jönnek még?
Valakinek van esetleg ilyen órája itt? Mennyire körülményes a beszerzés? Most úgy látom csak márciusban lesz elérhető. Hasonlóan gyorsan elkapkodják mint pl. a Smith's Everestet? -
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #276310 üzenetére
Valóban, az újak már chonometerek, de én kicsit olcsóbban jutnék hozzá a Vulcainhoz (3 hónapos, ~1200 EUR).
Amúgy azóta sem sikerült eldöntenem. -
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #276306 üzenetére
van kronométer ennyiért??? -
Macyke82
tag
válasz
vasim.ragat #276181 üzenetére
ORIS-nak előbb megvolt ez a design, csak az dátumos volt, ez meg most ugye dátum nélküli.
-
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #276199 üzenetére
Ha már kimchi, ezt a Yema Korea modellt idén még szeretném bepótolni, talán 700 euró volt a készlet kipörgetéses promóban, nem is értem, miért hagytam ki.
-
bigmasterg
addikt
válasz
vasim.ragat #276192 üzenetére
Ugyanolyan áron nem kérdés hogy az Orist választanám.
De ez személyes márka preferencia.
Yemának meg papíron jobb a szerkezete. (Azért írom hogy papíron, mert nem ismerem, nem olvastam utána, csak ezt láttam). -
válasz
vasim.ragat #276181 üzenetére
Ez nagyon fasza. De az ára most nekem nagyon nem fasza. Mennyi is? Majd 3000 ejro?
-
dzsi23
addikt
válasz
vasim.ragat #275468 üzenetére
Ez nekem is könyvjelzőzve van, de nem fenyeget a veszély, hogy 750 ezerért megvegyem.
-
petipetya
nagyúr
válasz
vasim.ragat #275253 üzenetére
👏 A név és a fotók alapján ismét meg kellett néznem, hogy a kínai topicban vagyok-e.
-
vasim.ragat
kezdő
válasz
vasim.ragat #273430 üzenetére
Na itt a clemence munro és a nezumi tonnerre (sok csuklóidőt még nem kaptak):
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
vasim.ragat #274307 üzenetére
Most vettem észre, eltévedtem. Másik topikban terveztem kérdezni. Bocs.
-
SOAD19
addikt
válasz
vasim.ragat #273935 üzenetére
Azért búvár órából a 37,5 mm az elég kicsinek hathat, legalábbis a 39 mm-es DH 1975-ösömből kiindulva. Nekem már az is kicsit kicsinek érződik, pedig csak 16 cm-es a csuklóm kerülete. Búvárból a 40mm az teljesen jó szerintem még vékonyabb csuklóval is, amennyiben a l2l nem túl nagy, és nem túl vastag maga az óra.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
vasim.ragat #273921 üzenetére
Köszi. Elengedem. Külföldi rendelésben nem gondolkodtam, ha már itthon nem vettem meg. A sors keze, intő jel, h kár lett volna megvennem, mert megbántam volna/nem hordtam volna. Gondolkodjunk pozitívan (nem erősségem), lesz jobb modell. Végül is befoghatnám hordásra a Fortis PP-t is, nem muszáj szajkózni.
-
margithid
veterán
válasz
vasim.ragat #273925 üzenetére
Ez a lazacos szín nem túl nőies? Élőben még nem volt ehhez szerencsém.
Baltic Mr Roulette sorozatnál tetszik ez a lazacos számlap. -
Sawyer_
tag
válasz
vasim.ragat #273813 üzenetére
Pedig ezek az Orisok nagyon jól néznek ki. Kár, hogy az áruk is eléggé elszállt!
-
dzsi23
addikt
válasz
vasim.ragat #273813 üzenetére
A percenkénti beosztás is csak 15-ig tart... spóroltak a lézerrel? Ahogy mondod, valóban egyre sótlanabb ez a széria.
-
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #273673 üzenetére
Szerintem nem. ValFleurier készíti 2892 alapokon a Baumatic werket. Az Oris egy bánatos indie, miért fejlesztene szerkezetet a sokkal erősebb Richemont csoportnak? Örülhet, ha túléli a következő pár évet. Sajnos nem tudtam belekeverni a hozzászólásomba egy árva utalást se a kvarcórákra, még nem vagyok elég illuminátus hozzá.
-
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #273423 üzenetére
Az a helyzet, hogy a felsorolt modellek mind hibádznak valahol: kidolgozás, werk, stílus. Én úgy látom, a Nautique az egyik legerősebb versenyző ebben a műfajban, esetleg az alacsonyabb polcos Dan Henry 1975 említésre méltó skin diverm még.
A CW Sealander 36 GMT nekem is többször eszembe jutott már, mert rengeteget nyújt az áráért, főleg az új micro állítós Consorton. De nem skin diver. -
LimaBravo69
tag
válasz
vasim.ragat #273419 üzenetére
Valóban, általam is kedvelt üzlet.
Személyesen és interneten is vásároltam már náluk, elég jó készletük van Hirsch szíjakból is. -
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #273427 üzenetére
Kicsit off leszek, ezt nem akartam korábban mondani, mert nem tudtam mennyire nagy a szerelem, de az a Vulcain szerintem rettentően egysíkú, konkrétan plain, egy újabb rozéfröccs, a CW GMT sokkal, de sokkal érdekesebb és szebb is.
Ha nem fenyegetne annak a veszélye, hogy a topik mérhetetlenül elitista és connoisseur törzsközönsége kivet miatta a kebeléből, a skindiver fájdalomra való gyorstapaszként akár a kedvenc egyetlen márkás kínai órámat is javasolhatnám, 25eft körül a hülyének is megéri, tehát például nekem.
De dafke posztolom a fejlődési ívemet, a kezdeti berzenkedéstől az óvatos kezdeti lépéseken át a kritikátlan rajongásig, max rám hívja valamelyik jóakaróm a horológiai szempontból minden bizonnyal kompetens moderátorokat.
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
-
vasim.ragat
kezdő
válasz
vasim.ragat #273423 üzenetére
Meg vannak bennem olyan gondolatok is, hogy pl. egy Vulcain Skindiver áráért már kapok pl. egy 36 mm-es CW C63 Sealander GMT-t, mondjuk dragonfly blue-t.
-
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #273424 üzenetére
Dettó ennyi a csuklóm, de nem abszolutizálnám a milliben megadott L2L határértéket, mert lehet, hogy ezzel ab ovo kizárod magad a jóból. Elég sok egyéb tényező is van mellette, fül letörés szöge, fülek alakja, arányai, hátlap vs midcase, male vs female endlink stb stb. Sajnos fel kell próbálni, pont ez a baj az ilyen direct to consumer márkákkal.
Amúgy meg a szerelem mindent legyőz, még a fizikai valóságot is.
-
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #273418 üzenetére
Skindiver fazonokkal tele a padlás, új óra műfajban már 450 körül is vehetsz feltámasztott Wolbrook / Douglas modelleket, 1500 körül van talán a szintén feltámasztott Airain Sous-Marine, azt már korábban is ajánlottam, mint Nivada alternatívát, külsőre az se sokat változott az eredetihez képest.
De ha vállalod az öreg óra rizikót, a 10k eurós GO SeaQ eredetije is lehet egy érdekes opció, echte NDK, 1969;) Én még 6000-ért oldottam meg anno az égető skindiver problémát, de forintban. 60-as, 70-es években a skindiver modellek ugyanolyan kvázi divatórák voltak, mint manapság az aszfaltbúvárok, a Wolbrook / Douglas pl. jellemzően egy department store brand volt USA-ban, csak most utólag hazudtak hozzá egy kis Neil Armstrong mitológiát, de gondolom a Bulova hasonló Lunar Pilot kamuzása volt a követendő példa.
-
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #273418 üzenetére
Igazad lehet , de mit kell nézni a Vulcain-os linken? Ott egyáltalán nem írnak rosszakat.
Milyen skindiver van 1000 euróig? Nekem a Maen Hudson ugrik be, ami nem kifejezetten skindiver, de designban, méretben hajaz rá. -
Veron
addikt
válasz
vasim.ragat #269274 üzenetére
Mi az álláspont a Nivada/Vulcain márkákat illetően, szabad, nem szabad? Utóbbi skindiverje szimpatikus és ki is próbálnám a Chronofactumon keresztül, de nincs kedvem a hosszas levelezés utáni pénzpocsékoláshoz (1200 EUR).
-
andrew01
tag
válasz
vasim.ragat #273227 üzenetére
Nagyon jó geg! Először azt hittem, valami photoshop, aztán youtube azonnal bedobta ajánlásba a friss videók között a review-t. A hátlapja is ötletes. Egy a probléma, messziről katyvasznak néz ki az egész, közelről meg poén, de azért van pár elem-szimbólum/szó, ami nincs ínyemre. Szóval ha vásárlásra nem is, de egy mosolyra megnyert ez a kollab.
+ beugrott, hogy nem rég láttam hasonlót, csupán egy csipetnyi geggel, de: -
vasim.ragat
kezdő
válasz
vasim.ragat #273135 üzenetére
pontosabban: elférne egy gmt komplikáció a pointer date mellett a big crown kollekcióban
-
andrew01
tag
válasz
vasim.ragat #273131 üzenetére
Ez a két komplikáció szerintem abszolút üti egymást, nem férnek meg egymás mellett, mármint ilyen formában. Amúgy van több olyan modell is, ahol belső koncentrikus körön oldják meg egyiket-másikat... ez esetben talán megférnének, ám ekkor is esetlen/zavaró lenne nekem a történet. Így magukban viszont tetszetősek ezek, számomra.
-
stellaz
veterán
válasz
vasim.ragat #273058 üzenetére
mutatja az időt, tehát végül is mutatós
Amúgy nálam abszolút kritérium a jó leolvashatóság, szóval talán egy-két kivételtől eltekintve valami military stílusú óra lenne a nyerő, esetleg Bauhaus dizájn. És csakis kvarc. -
válasz
vasim.ragat #272142 üzenetére
Jól néznek ki. Bár azért 600 font ma már nem olyan olcsó ajánlat hanyatló forinttal tréfa előtt.
-
próóba
újonc
válasz
vasim.ragat #271002 üzenetére
Nagyon köszönöm az infót, hasznos volt! -
dzsi23
addikt
válasz
vasim.ragat #271011 üzenetére
Szerintem abból találna bőven, elég gyakran előfordul.
Most látom, hogy az előző hozzászólásom nem teljesen értelmes, de már mindegy, jól van az úgy...
-
dzsi23
addikt
válasz
vasim.ragat #271007 üzenetére
Csak arra céloztam, hogy nem stimmel a dátumablak formája, mert az andrew01 által megosztott órákon ez kerek, és gondolom, ez lenne a lényeg.
Szerk.:
Helyesbítek: a Sinn dátumablaka nem kerek... akkor nem tudom. -
dzsi23
addikt
válasz
vasim.ragat #271004 üzenetére
Valami nem stimmel.
-
próóba
újonc
válasz
vasim.ragat #270960 üzenetére
nem kicsit másolták a Seiko SPB453J1 -t
-
BAti77
aktív tag
válasz
vasim.ragat #270960 üzenetére
Gratulálok! Viseld egészséggel!
Szerintem jól adja tropic-al is...
-
BAti77
aktív tag
válasz
vasim.ragat #270167 üzenetére
Elég egyedi ez az 1963-as Huguenin tok dizájn. Nem véletlen vette meg és sajátította ki magának '66-ban az Omega és vitte tovább a Seamaster, Speedmaster vonalán. Sajnos autentikus formájában csak a Doxa hozta vissza a három (Doxa, Omega, Eberhard) eredeti forgalmazó közül. Viszont a feladatot jól teljesítették, a Sub 200 nagyon jól hozza az eredeti hangulatát. Kényelmes retro búvár, ami nem tucat kinézetű.
-
tboldi
nagyúr
válasz
vasim.ragat #270170 üzenetére
Jaja, nekem SRPJ47-esem van, és bár szeretem, de a fémszíja valóban lehetne egy picivel minőségibb, sőt a hajtogatott lemez végszem akár vágni is tud, ha nem elég óvatosan szereli az ember le vagy fel. Az SRPD79-hez is szerettem volna rendelni egy gyári szürkét, de látva a másikét inkább letettem róla, azon most Hirsch kaucsuk van.
Egy Citizen búvárra azért kíváncsi lennék, de dizájnban (mutatók, indexek, stb.) közelebb áll hozzám a Seiko, ezért nem foglalkoztatott eddig.
-
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #270174 üzenetére
-
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #270167 üzenetére
‘Ühüm, hadd nézzem csak… basszus, ez jobb mint az enyém, pedig az SUB 300 Sharkhunter!’ -
vasim.ragat
kezdő
válasz
vasim.ragat #270169 üzenetére
A fémszíj egyébként sokkal jobb, mint amit a Seiko 5 "DressKX"-hez adnak. A súlyán is lehet érezni, hogy benne van az anyag. És nem szőrszálhasogató fajta
-
válasz
vasim.ragat #270163 üzenetére
Úúúúúúú
-
dzsi23
addikt
válasz
Nagyon szépek ezek a Citik.
A fémszíjat be tudtad állítani ideális hosszúságúra? Nagyon spóroltak a csaton a lyukakkal.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Egyet mondtál, kettő lett belőle?:) De mit fogsz viselni napközben, ezek a számlapok csak estére jók…:) A kék rally szíját én esetleg lecserélném, pl.velúrra, de ez mindenkinek a saját ízlése.
-
vasim.ragat
kezdő
válasz
vasim.ragat #269306 üzenetére
Update Nivada ügyben: megkaptam a refund-ot, küldtek return label-t (külön kettőt a két a csereóráért), úton vannak vissza Hong Kongba. Ráírtam a CEO-ra is, ő küldött egy képet:
Neki tehát sikerült konfirmálnia, amit a support-nak nem, hogy egy bizonyos mértékű rés az by design. Ez persze nem változtat azon, hogy az első óra, ami nekem jött, 3bart-t se bírt ki:Most már csak az a kérdés, hogy a megfizetett áfát, vámot bukom-e, vagy hajlandóak lesznek-e valamilyen módon kompenzálni. Azt meg remélem, hogy a QC-ra most majd jobban odafigyelnek.
-
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #269303 üzenetére
Megértelek, képek alapján nagyon szép darab, élőben sajnos még nem láttam.
-
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #269299 üzenetére
Tegyél egy próbát ezekkel, hátha. Hasonló sztori, fórumokon még nem láttam panaszt, bár annyira nem is olvastam utána. [link]
-
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #269297 üzenetére
Igen, az lehetne kult darab, pl. unplugged Ghost koncertre biztos azt venném fel.
-
bigmasterg
addikt
válasz
vasim.ragat #269289 üzenetére
Nem zavar, alig látszik, úgy kellett fénnyel játszani hogy sikerüljön lefotózni.
Feleségem órája, vízbe úgysem fogja vinni, én sem vinném.
Arra van búvár óra, vagy g-shock.
Valószínűleg ez nem bug hanem feauture, ahogy feljebb is írták.
Az hogy a tieden nagyobb volt a lyuk és elbukott a nyomás próbán, sajnálatos és valóban nem tökéletes minőségellenőrzésre utal."volt más baja is, mert két óra után megállt, úgy, hogy adtam 30 tekerést a koronának."
30 teljes fordulatot értesz ez alatt, vagy csak ahogyan az ujjadat mozgatod előre - hátra, abból 30?
Mert ha felhúztad valóban telejsen , akkor ez még kellemetlenebb, mint a nyomás próba.
Soprod P024 van ezekben, ami ETA 2824-2 alapú.
Pesti órásban mit mondtak erre? -
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #269291 üzenetére
Ha jól értem, ezeket az órákat egy private label gyártó, a Montrichard készíti, az ügyvezető egyben az Undone CEO-ja. Bármilyen márkát elkészítenek a megrendelő igényei szerint, magukról pedig azt mondják, hogy egyik fő erősségük a supply chain management, vagyis bárhol bárkivel legyártatnak bármit, de nyilvánvalóan van saját shenzheni üzemük is. A többi marketing. Abban pedig lehet tapasztalata neki, korábban Zenith, GP, JLC marketinges volt. A védjegy a mai napig egy mexikói cégé, ők forgalmazták valamikor régen az amerikai piacon a Nivada órákat, tőlük licenszelik most a nevet, de ezt eddig se titkolták.
Nekem bejönnek az óráik, az meg annyira nem érdekel, hogy jött ki a Swiss Made matek, bár ezen mások is morfondíroztak már.
-
válasz
vasim.ragat #269288 üzenetére
Elég sok órán van ilyen kis hézag, a lünetta beszedését konnyíti meg. Ezen tényleg elég szarul nézett ki. A nivada egyébként már csak a nevében svájci cég,.a kínaiak megvették a nevet. Ez már nem az a nivada, mint régen volt.
-
bigmasterg
addikt
válasz
-
bigmasterg
addikt
válasz
Hát ez igen érdekes story.
Az eredetit visszaküldted és 2 másikat kaptál helyette? Vagy már most 3 órád van?Itt a háztartásban 2 Nivada Grenchen óra van, azoknak a minőségére nincs panaszom, így a customer supporttal sem volt tapasztalatom.
Igaz egyik sem közvetlenül a nivadától érkezett.
Egyik az Time&Tide-tól, Ausztráliából.
A másik pedig Chronofactum-tól, Németországból.
Mindkét hellyel leveleztem, mindkettőnél korrektek voltak. Ilyen esetben nem tudom hogy a bolt cserélné-e az órát, vagy a gyártóhóz kellene-e küldeni. Első körben a bolttal próbálkoznék.Egyszer leveleztem közvetlenül a Nivada supportjával, ők már kicsit édekesebbek voltak és Ázsiából írtak eleve.
Illetve írtak egy ilyen sort is. (ez 2023 Júniusában volt)
"And as of the moment, we fulfill our order from our Fulfillment Center in Hongkong since our Swiss Fulfillment Center is under work process." -
driv4r
aktív tag
válasz
-
dzsi23
addikt
válasz
Ebben a videóban (03:10-től) láthatható hasonló hiba egy Timex Gallinál. Ha jól emlékszem, neki is kicserélték (bár lehet, hogy azt már valaki másnál láttam), és az új példányon már sokkal kisebb volt a rés, de állítólag szándékosan van ott, csak nem kellene ilyen nagynak lennie.
-
válasz
Ez valami fícsör lehet náluk
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest