- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
krx21 #190185 üzenetére
44mm még 16-os csuklóra sem nagy, ha mondjuk egy Luminor Marináról van szó...
Amúgy meg megyek én is 40mm alá. És egyre jobban várom az snk371-est.
Eközben pár tűhegynyi olajcsepp a rotorcsapágy belsejében csodát tett az Amfíbiám járástartalékával. 35 óra lett 12 helyett. Ez volt az, ami döglötten érkezett, majd szerelés közben 1szer csak elindult, és azóta is megy elég pontosan, napi 5-10s eltéréssel. Kézzel felhúzva sokáig ment, kézen viszont nem húzott. Mit veszíthetek, kipróbáltam az olajozást, és a lusta rotor megtáltosodott. Ezért jó az olcsó óra, bele merek piszkálni. A siker meg ad annyi örömöt, h már-már megfeledkezem az elbarmolt Steelbagelsport csúfnevű kínai vacak okozta anyagi kárról és bosszúságról. Meg az elpazarolt időről, amit a szétszedése-összerakása okozott. -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
krx21 #190187 üzenetére
Mercinél a pont
A 40,5-es 11 mm magas Bambinot nagyságrendekkel kényelmesebb hordani pulcsi/kabátujj alatt mint a 42 mm-es 12,6 magas Promastert...
Amellett divat ide vagy oda, kis-közepes méretű csuklón (és emberen) kurva hülyén néz ki egy 44-45-ös óra. Ahhoz már ember és kéz kell
-
BAti77
aktív tag
válasz
krx21 #185415 üzenetére
Teljesen más technológiai vonalú (solar system), az alsóbb szegmensben jórészt kőnélküli szerkezetek, amelyek ennek ellenére bizonyítottak hosszú távon is már. Műanyag alkatrész használat csak a legolcsóbbakra jellemző, a legtöbb viszont nem tartalmaz plasztikot. Szerintem teljesen jók az árukért...
Svájci quartz werkek hőkompenzációs technológiára építenek a pontosság terén manapság, mig a japánok a külső jelek (rádió, műhold) alapján érik ezt el. Mindkettőnek megvan előnye-hátránya, egyiket sem tenném a másik elé, csak más technológiai vonalon mozognak. Funkcionalitásban a japánok ugyan azon az ársávon általában többet nyújtanak...SÖ
Az ETA-ra mostanság az olcsósítás jellemző a gyártást illetően. A régebbi minőségibb szerkezeteket olcsóbb, könnyebben legyárthatóak követnek a mai alsó-középkategóriában mind quartz, mind mechanikus vonalon. Elég megnézni mivel szerelik az ebben a szegmensben lévő svájci gyártók modelljeit... -
SÖ
addikt
válasz
krx21 #174835 üzenetére
"Az első prémium kvarc órák nem voltak lenézve, sőt, csodálták őket..."
Ezzel azért egyet értek. Ajándékba kaptam egy IBM kvarcot a fénydioa után következő már lcd kijelzővel. Annyira korai óra volt hogy percenként kellett nyomogatnom mert mimdenki látni akarta mi is az az lcd kijelző
A cél tok zegka mintás ibm két hátlap egy soros szimpla kijelző háttér világítással. Óra perc másodperc dátum fém szíj ennyit tudott. -
gipsztigris
addikt
válasz
krx21 #172874 üzenetére
Már leírtam, hagyjuk!
Inkább nézegessetek képeket a Pulsarról!
Hiába vettem egy jó Panasonic FZ200-as fényképezőgépet, mobillal sokkal szebb órafotókat tudok csinálni, mint a Panasoniccal. -
válasz
krx21 #172874 üzenetére
Nem mond olyan hülyeséget. A Casio nálam már a 80-90-es években lejáratta magát a filléres szarjaival. Két hete vettem először a fáradságot, hogy megnézzem a mai kínálatát, és észrevegyem, hogy egyáltalán létezik pár GShock (MR-G), ami tetszik. Egyébként a Bulovát sem nézegettem eddig, arra is csak a múlt héten jutott sor, és rögtön vettem is egyet.
-
C0RVUS
tag
válasz
krx21 #169483 üzenetére
Mindenesetre olyasmire, aminél az életed múlik rajta (mondjuk búvárkodás), nem biztos, hogy jó választás.
Amit azért a nagy harcibúvárság miatt nehezen tudok összerakni. Lehet, hogy erre a harmincas (negyvenes, ötvenes, hatvanas...) években, még nem gondoltak?
Vagy föl sem merülhet, hogy nem jár: a katonának kötelessége felhúzni az óráját, tehát ha elfelejti, a következményben rejlik méltó büntetése. -
squir
aktív tag
válasz
krx21 #169483 üzenetére
Dehogy zavaró! Inkább különleges.😊
De nem ritka megoldás akár automata, akár kézihúzós órában, nekem is volt jó pár ilyen.
Sok gyártónál előfordul: Panerai, Seiko, Omega, Longines, Meistersinger, stb., lehetne sorolni.😊M1ó: HelloHelló!😊 rég jártál erre.😉 nem, nem erre gondoltam. Egy Panerai-stílusú tokban, asszem egy Cortebert cal. 592-es beépítés szendvics-számlappal (aztán lehet rosszul emlékszem, min. 2 éves sztori)
-
gipsztigris
addikt
válasz
krx21 #167290 üzenetére
Nos! Tegnap reggel kilenckor bontottam ki, felhúzás koronáról majd pontosság beállítás.
31 óra járás után, (kb. öt órát volt a kezemen) összeszedett 1 másodpercet. Középen áll a kalibrálómű.
Szerintem nem rossz! Képen az exif adatoknál látszik a pontos idő.
Sajnos több tesztelés nem hiszem, hogy lesz mert fájó szívvel de mennie kell! Nem az én stílusom, bár ha lenne gyűjteményem akkor biztosan maradna. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
krx21 #167418 üzenetére
Nem szoktam radiot hallgatni
Amugy van internet, van pontos ido
A kocsog gshockom amugy radios volt, csak ugye meghalodott a szemet
(az awg m100 ha emlekeztek ra, amit 25ert akarnak javitani
)
@saiyajin: ment a kep is, csak kesobb, telorol nem akarta a kepet feltolteni
Koszonom! Ezer eve szemeztem amugy vele... Még mindig nem nekem valo az automata, mert nem tudom surun hordani, meloban hamar szetb..znam
de tetszik... Es nem is volt veszes draga... Patika allapot, doboz, fem szij + bor hirsch 60k JMF. Ennyit meger a szerelem. Tavaly nyaron mondjuk ha jol remlik volt 150$ is
-
TimeCenter
tag
válasz
krx21 #167410 üzenetére
krx21:
1. A műholdvevő kültéren vesz, a rádiójel vezérelt zárt térben is képes vételre.
2. A nyári-téli időszámítást automatikusan váltani csak a rádiójel vezérelt tudja.Ezek miatt van ( lenne ? ) értelme a CASIO hybrid rendszerének.
Mikulásbá:
A SATELLITE WAVE műhold vezérelten nincs AUTO állapot a nyári időszámítás állításra.
A te JY0020-as modelled az rádiójel vezérelt, ha AUTO-ra állítod és veszi a jelet magától átvált.
-
berigazek
őstag
válasz
krx21 #167406 üzenetére
Hybrid ,,,igen...mondom,hogy majd meglesem..ha éjjel áll át a nyári-téli időszámítás akkor rádión jön (ami tuti éjjel jön),de állítólag,ha a sivatagban landolsz váratlanúl 1 nap után,ott manuálisan,de Automatikusan veszi a GPS jelet,bárhol vagy a világban,20 000 km-ről a műholdakról és azzal frissíti az Időzónát is,együtt a Nyári-időszámítással együtt...(tegyük fel,hogy,ha pont az időszámítás éjszakáján nem tartzózkódtál rádióvezérelt jelen belül,hogy AZ állítsa át neked....angol leírás ezt írta valahol a neten,de a könyvében NEM ír arről,hogy CSAK a rádiós jel váltja át...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
krx21 #167399 üzenetére
A CITIZEN rádiójelvezérelt ( nem műholdas - SATELLITE WAVE ) órák automatikusan képesek a nyári-téli időszámításra váltani amennyiben a németországi, angliai vagy japán jeladóktól kapnak jelet. A kínai jeladó nem küldi a nyári időszámítás állapotát, ezért annál nem vált át automatikusan.
A műholdvezérelt modelleken a téli-nyári időszámítás váltást manuálisan kell elvégezni ( 1 gombnyomás ).Az én promasterem automatikusan állt át télire, erre emlékszem.
-
gipsztigris
addikt
válasz
krx21 #167290 üzenetére
Köszi!
Majd nézem és beszámolok róla. Egyelőre nagyon tetszik, bár az már biztos, hogy nem lesz sokáig a társam. Nem a stílusom, de beledöglöttem volna ha nem lesz egy Calibratorom!
Sajnos keveset járok öltönyben, a munkámhoz és a testalkatomhoz inkább a robusztus órák illenek. De nézegetni nagyon jó, nyugtatja a szemet és az elmét.
-
válasz
krx21 #164739 üzenetére
Ez valami kamu. Én meg ilyen gyártóról nem hallottam. Vagyis sok jót nem.
Ha egyedi óra kell javaslom a spanyol Colomer and Sons-t.
Most akciózzák az új kollekciókat és van pár régi is miyota, seagull szerkezetekkel.
Kis gyártó, de az legalább nem hazudja, hogy saját és nem árazza a csillagokba. -
csabulaxi
senior tag
-
Aske
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lexus, Toyota topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nyaralás topik
- Starlink
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest