- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulutodurumo
őstag
válasz
fagyalllo #206811 üzenetére
Asszem' itt a topikban hárman jártunk így, Dávid is panaszkodott rá valamelyik Őszintén órákról epizódban. Az a szomorú benne, hogy csak két alkatrészt kellene normálisabban gyártani, ha jól gondolom. A crown wheel, és a racsnis kuplung vele kapcsolódó fogaskereke nyírják ki egymást, vagy a kuplung két összekapaszkodó eleme. Bocs a szakszerűtlen fogalmazásért, de a francnak nem találom ezeknek a tisztességes nevét.
-
speedernet
aktív tag
-
SOAD19
addikt
válasz
fagyalllo #206541 üzenetére
Csalóka, de van belőle 38-as is: [link] Szerintem, erre a dátumablakosra gondoltál, ez tényleg 42-es: [link]
Ez a modernebb verzió kicsit jobban tetszik, csak korábban nézegettem, és a kvarc verziók-ok voltak, olyan 150k környékén... Igazából kvarc lenne számomra a legoptimálisabb, mert szerintem, nem hordanám minden nap, tök jól elvagyok a G-shock-kal is. Bár ki tudja, lehet hamar átváltanék az új órára. Viszont, akkor meg mindig le kellene venni dobolás előtt, nem tudom mennyire tolerálnám, megunnám-e a plusz macerát.Per pillanat úgy gondolom, hogy csak alkalmanként venném fel. A kvarcokkal az a bajom, hogy pl. múltkor néztem a Victorinox egyik óráját, ami bőven 100k felett van, és amiben egy pár ezer ft-os tétel volt a szerkezet... Akkor már inkább egy automata. Azzal szerintem együtt tudnék élni, hogy minden használat előtt be kell majd állítani.
Köszi az új tippeket!
(#206542) Deskdiver
Köszi! Tényleg nem lenne rossz óra, tetszik a tok formája, csak egy kicsit sportosabb számlapra vágynék, nem beszélve a merci óramutatóról, valamiért nekem se nagyon jön be. -
SOAD19
addikt
válasz
fagyalllo #206529 üzenetére
Köszi! Igen, ismerem a Khaki-t, viszont valamiért nem igazán tetszenek, kicsit ingerszegénynek tűnik számomra képek, videók alapján. Lehet megpróbálom majd megnézni élőben. Viszont van, ez a modell, ami kicsit színesebb, sportosabb, és így már abszolút szimpatikus: [link]
Csak, nem tudom, hogy mennyire lenne blaszfémia fém szíjjal hordani?
Bár, eme kép alapján, szerintem jól mutat fém szíjjal: [link]
Amúgy, az ilyen homokfújt tokot sérülés, karcolódás után nehéz javíttatni?(#206530) Deskdiver
Köszi! Nem rosszak, talán a Smiths szerepelt is a gyűjteményemben, annak a mérete már sanszos, hogy nagy lenne.
Stimmel!Itt van cserébe, egy félig-meddig soad muzsika, migrács muzsika: [link] plussz némi ráadás: [link], [link][link]
(#206534) Veron
Neked is köszi a tippet! Régebben már néztem a kínálatuk, már akkor is tetszett a E-01 SPORTS, gondolom, erre gondoltál?! Ezzel a szíjjal baromi jól néz ki szerintem: [link]
Bár, fém szíjjal kellene rendelni, azzal már azért lenne vagy 170k...(#206538) csabulaxi
Nem értem, ezt a bokaórás koncepciót. Még férfiaknál megérteném, ilyen testhelyzetnél, ülőpozíciónál, de a nők nem így ülnek. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
fagyalllo #206412 üzenetére
+vzsryl köszi a típus számot.
Megnéztem a citizen.jp oldalon ezt az órát (AQ4021-51W)
- kb 1M HUF + adók és egyebek
- limitált model
- eco drive (A060) szerkezet, évi +/- 5mp
- 10.6mm vastag, 37,5mm átmérőjű (kn)
- super titaniumból készült, zafírraltetszik, de nekem kicsi
-
pulutodurumo
őstag
-
szkuvi
tag
válasz
fagyalllo #206321 üzenetére
nem, ez az első koronazáras órám, nincs viszonyítási alapom még, és csak érzésre tudom mondani hogy nehezebb betekerni. eddig napi szinten hordtam, így nem is állt meg, csak időközben lett egy másik automata órám (és úton van a 3. is
...) ezért naponta-kétnaponta hordom.
de inkább jövő héten tényleg elviszem megnézetni egy óráshoz, ő biztosan jobban ért hozzá mint én
-
-
-
g0n21
senior tag
válasz
fagyalllo #205767 üzenetére
Egyrészt szégyellhetik magukat, mert ha nem képesek egy ilyen helyre egy normális dummyt hozni, akkor ezekkel a képekkel terjed el. Másrészt tényleg szerkezet nélküli holmik, de végleges tok-számlap, mutatók, stb.
Harmadrészt a világ szégyene a Seikotól, hogy nem tudja pozicionálni a chapter ringet a számlaphoz, főleg a 100 ezer ft fölötti kategóriában szégyen. El lehet siklani fölötte, meg lehte mondani, hogy "nem nézem", de attól még tré. Gyakorlatilag vállalják, hogy "Szevasz kisember, le se szarunk, azt sem nézzük meg, mi megy ki a gyárból, ha nincs legalább 2000 euród, addig fogadd el szépen ezt a sz.rt..."A Citizenes fazon elég jófej volt, bedobtam neki ezt avilágégető kérdést, hogy minek pontos órát csinálni ennyi pénzért (pontosabban elmondtam neki, hogy van fórum, ahol ez a kérdés felmerült), és két pontot hozott fel: az egyik, amit én is mondtam, hogy a fejlesztések először mindig drágák, de utána szépen lassan a lejjebb levő kategóriákba is bekrülnek, így érhető el ott is a fejlődés, másrészt pedig a mérnökök egy része kitűzte magának, hogy mindenképpen meg akarják csinálni. Eddig asszem 3 mp volt az évi max eltérés a Citizen legpontosabb órájánál, ezt reszelték 1-re. De hozzátették, hogy nem muszáj meglegyen az egy másodperc egy év alatt, lehet, hogy csak kettő alatt jön össze.
Ezt a pontosságot úgy tudták elérni, hogy amíg a kvarcban 32khz-n rezeg a kristály, a Bulova HF werkekben 262khz, addig itt 8,4mhz. -
-Kukori
újonc
válasz
fagyalllo #205746 üzenetére
Igazából, én egy kicsit sajnálom, hogy a seiko évről évre drágább órákat hoz ki, a kisemberekre, akik nem akarnak, vagy nem tudnak 4000$ kifizetni egy óráért, azokra meg nem gondolnak. Jópár évvel ezelőtt, amikor bejöttek a seiko órák, emlékszem, hogy a monsterek 40-45-ért is cseréltek gazdát.
Most már, lényegében a búvárok közül csak az SKX, meg néhány 5-ös van az olcsóbb árkategóriában. A kisméretű modellek meg szinte teljesen megfogyatkoztak. 37mm-es óráknál alig vannak fejlesztések, a designt illetően, jó ha évente egy-két új modellt belöknek, azoknak is jellemzően ugyanaz a tokja, csak a számlapot meg a mutatókat cserélgetik. Az Snk809-es széria óta nemigen sikerült e téren felmutatni valamit.
Másrészt viszont egy kicsit örülök, hogy a seiko magasabb fokra lépett, lépeget, de jó lenne ha a fejlesztések, lecsúsznának az ilyen 100-150ezres kategóriába. -
Macyke82
tag
válasz
fagyalllo #205746 üzenetére
A természetes áremelkedést ebben az esetben arra értettem, hogy nem rögtön a triplájára emelkedik, hanem mondjuk 20-30%-al. Ehhez nem kell berakni a Porsche motort elég lett volna a VW is. De persze Seiko is azt csinál amit akar. Kiváncsi is vagyok miként fog reagálni a piac hosszú távon.
-
Macyke82
tag
válasz
fagyalllo #205744 üzenetére
Ebben az esetben egyetértek az előző hsz-el, hogy mesterségesen fel akarják nyomni (nem is kevéssel) az alacsonyabb kategória árait. Simán belerakhatnák a tavaly bemutatott 6L35-öt is mint “exkluzív” szerkezetet és akkor nem is kellene akkora drágulást eszközölni.
Egyébként is nagy kuss van erről a szerkezetről pedig azt hittem, hogy idénre már több modellbe fog bekerülni -
Csari93
aktív tag
válasz
fagyalllo #205446 üzenetére
A viccet félretéve továbbra is keresném azt a női órát, aminek talán flower fantázianév alatt 3-4 árnyalatú rózsaszín kövekkel volt kirakva a lünettája. Volt róla szó itt a topikban, aztán több hasonló de nem olyan Citizen is lett linkelve. Sajnos most google-ben nem találom, hátha valaki emlékszik vagy elrakta.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Cipő topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Baldur's Gate 3
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest