- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
válasz
KunEmber #269358 üzenetére
Aliexpress tele van vele, de nem érdemes nagyon olcsót venni, 10-12 ezer körül biztos van már jobb.
-
dzsi23
addikt
válasz
KunEmber #214649 üzenetére
G-Shock esetén nagyon úgy tűnik, hogy "normális", mert már két kezemen sem tudnám megszámolni, hány ilyen esetet olvastam idén ősz óta. Amúgy nem normális.
Elvileg a tömítésnek nem lehetne baja, mert nagyrészt viszonylag új órákról volt szó, vagyis már a vásárlás pillanatában is benne volt a pára... lehet, hogy szaunában rakták össze?Valamennyi pára mindenhol van a levegőben, akárhol is rakják össze, de annyinak nem kellene, hogy egy kis hidegtől egyből az üvegre/plexire csapódjon.
(#214652) Lauda:
Ha már megrendelte, felesleges felhívni. 14 napos elállás úgyis adott.De valszeg tömör, a végeszemen kívül. Bár ettől függetlenül, még lehet rossz... nálam pl. egy Orient és egy Seiko is úgy csörög, hogy egyből le is cseréltem a fémszíjat.
-
fagyalllo
őstag
válasz
KunEmber #210345 üzenetére
Belül van egy gumi tömítés, arra figyelj, hogy a helyén legyen.
Mercutio_: gyak. ugyanaz, de üveg hátlap, nincs koronazár, WR100, azaz tipikus 5 Sports speckók.
Ha pedig valaki búvárt akar belőle faragni, vehet hozzá az SKX mintájára készült komplett tokot, 35 bar nyomással tesztelték: [link]
-
B42 ISS
csendes tag
válasz
KunEmber #205374 üzenetére
Én nagyon szeretem, nekem bejön minden téren. Volt már több Fortisom is, nekem egyikkel sem volt még bajom.
Ez a modell a kinézete miatt fogott meg, a matt acél (én személy szerint nem szeretem a csilli villi tükör polír órákat), meg az éles narancs színű tachymeter skála és a mutatók, nekem mindent vittek)Amikor megvettem tavaly (4 éves volt) elvittem Hantos mesterhez, hogy nézze át, pontosságot állított rajta és azt mondta még 2-3 évig nem igényel szervízelést. Azóta tényleg pontos, szóval kedvencem.
-
Fall-N
veterán
válasz
KunEmber #205260 üzenetére
Engedd ezt el, azt hogy pár ember mit gondol - ahogy írták is előttem - nem jelent semmit.
Amikor még nem foglalkoztatott különösebben az órák világa, akkor is már annyit tudtam, hogy a Seiko minőségi órákat gyárt. Azért nem egy ismeretlen egzotikus márka, amit senki sem ismer. Az Orient igaz, hogy kissé alulértékelt márka, de azt sem hinném, hogy lenézett márka lenne. Már hogy is lehetne az, amikor a sokkal olcsóbb kategóriájú Casio órákat is elismeri egy átlagember?
Az áremelés oka is inkább az, hogy népszerűbb és keresettebb lett a márka, így megengedhetik maguknak. Elég itthon is megnézni, hogy milyen horror áron mennek el az alig használt Seiko órák. Általában találnak is vevőt. Az FB-s Seiko csoportban, amiben benne vagyok ott is szép gyűjteménye van jópár embernek. De aki nem gyűjt több darabot, ott is sok a Turtle vagy Samurai, ami nem az olcsó kategória.
A Steinhart meg szerintem hiába svájci márka, önálló kinézetű órájuk nincsen, egy homage tokozó cég. Azért a Seikonak van jópár egyedi kinézetű modellje, nem beszélve a saját werkekről. Minőségben meg Svájc ide vagy oda, egy Tisell is hozza azt. Persze ez egy szubjektív véleményem, nem nézem le a Steinhartot.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
KunEmber #205226 üzenetére
Igen, ez az új irány. A Forbes is lehozott egy interjút - talán tavaly év vége felé - a Seiko amerikai fejesével. Ő is ugyanezt mondta.
Csak egy baj van az elmélettel. Eddig azért szerettük a Seikot, mert olcsón adott jót. Ha ezentúl Tissot, meg Hamilton árban fogják árulni, mindjárt nem lesz egyértelmű a helyzet. Azért a világban a svájcióra még mindig sokat jelent.
Persze, van sok szép meg jó modell, meg ugye az ETA 2824 sem egy csúcs werk, de azért valami marketing csak kéne mögé.Csak úgy kijelenteni hogy mostantól prémium gyártó leszünk azt' kész, kicsit erős, még ha minden adott is hozzá.
-
moordavid
aktív tag
válasz
KunEmber #204623 üzenetére
Én ezzel az Orient Star-al leptem meg magamat az esküvőnkre
Ugyanúgy a 40N52 szerkezet van benne. Hétvégente veszem fel, hétköznap forgatóban van. Így a járáseltérése kellően kordában van tartva, olyan 6/7 másodperc +/- per nap. Az Orient Star az Orient precízebb és drágább szegmense. Megbízható, jó szerkezetek, egész szép tokokban.
Ha nem befektetésnek veszel órát, akkor azt vedd meg amit felpróbáltál és nem akartad levenni. Egy - egy árkategórián belül hatalmas eltérések nincsenek: mindegyik mutatja az időt, mindegyik mechanikusnak van egy bizonyos járáseltérése, és mindegyik nagyjából ugyanannyiért lesz eladható ha eladod.
-
alphaville
aktív tag
-
dzsi23
addikt
válasz
KunEmber #204513 üzenetére
Oké, hogy a Seiko egy szinttel feljebb áll (természetesen ez nem igaz minden modellre, csak általánosságban a márka), de ha meglátok, valakin egy szép Orientet, akkor azt gondolom, hogy "ez de szép, végre valakin normális órát látok a 'tucat' divatórák után", és nem azt, hogy "ez csak egy Orient, a Seiko jobb". De a lényeg, hogy magadnak veszed, nem másnak, ne azzal foglalkozz, hogy ki mit gondol, hanem azzal, hogy neked melyik tetszik.
-
dzsi23
addikt
válasz
KunEmber #204500 üzenetére
"Abszolút megértem, hogy az Orient az csak egy Orient..."
Én nem. Oké, hogy nem egy Breguet, de szerintem abszolút elfogadott márka, senki sem néz "lenézően" egy Orient órára. És semmivel sem kevesebb, mint bármelyik gyártó hasonló árú órája.
Amúgy nekem jobban bejön a Triton. És nem csak azért, mert a Sumo nem jön be.De ez már csak a szubjektív véleményem.
-
Szulita28
senior tag
válasz
KunEmber #204468 üzenetére
Szerintem nincsen érdemi különbség a két óra között, mindkettő kiváló.
Orient mellett szól a zafír, a járástartalék.kijelző, és jobb minőségű a fémszíja. Ellene, hogy mindig "csak" Orient marad, amit mindenki megvesz az órafanatizmusa elején, azután továbblép.
A Sumo ezzel szemben már most legenda, és mégis csak Seiko. Zavaró lehet a 20 mm-es szíja (nekem kimondottan tetszene), viszont jobban moddolható.
Én Sumo-t vennék, tetetnék bele zafírt, lecserélném a mutatókészletét és a lunettáját kerámiára. De ez én vagyokAzt vedd, amelyik élőben jobban tetszik.Egyikkel sem tudsz mellélőni.
-
_stick_
őstag
válasz
KunEmber #163975 üzenetére
Én karácsony előtt rendeltem (SKX-et), mert akkor dömping van és nincs idő minden egyes tétel átnézésére, szerencsém is volt, átcsúszott. Amúgy itt a fórumon is, meg más hol is olvastam, hogy a sky-os rendelésekre ráálltak az utóbbi időben.
Hamár SKX. A lünetta és a recézett fém rész találkozása nálatok is "élben" végződik? Lehet csak azért érzem így, mert a lünetta picit lejjebb van. Kicsit zavaró...
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
KunEmber #113916 üzenetére
Ne fárasszatok már ennyire. Azt mindenkinek éreznie KELL, hogy rugó ellenében teker valamit az egyik irányba, a másikba meg racsnizik. Nem mindegyik kattan a végén, de nő az ellenállás, esetleg megakad a végén - típusfüggő. Ha nem húzható koronáról, akkor ellenállás nélkül tekergetheted a koronát oda-vissza ameddig akarod.
-
Ra3
őstag
válasz
KunEmber #113348 üzenetére
Mert ott néz ki jól az órán, dizájnelem, funkciója nem sok van.
Régebben írták valahol ebben a témában hogy a víz egy bizonyos mélység (pontosan nem tudom, de nem sok) után kiszűr bizonyos hullámhosszokat a fényből, úgyhogy a piros nem is látszik pirosnak.
szerk.: itt egy kép róla, gondolom nagyjából megfelel a valóságnak, de sok összetevős a dolog, biztos vannak pontosabb infók is erről ha utánanézel: -
squir
aktív tag
válasz
KunEmber #110508 üzenetére
"WR-50-es, 5000 Ft-os decathlonos Geonaute órám a 6 méteres toronyból ugrálástól a szabadtüdös (igaz, csak 2-4 m) merülésen át a hegyikerékpározáson keresztül a futásig mindent bír gond nélkül.
Túl van lihegve itt egy kicsit mind a rázkódásvédelem, mind a vízhatlanság."Na ja, a Trabant is ugyan az, mint az Audi A8. Kasztni, kormány, motor, négy kerék. Még a karbantartásuk is egyezik, meg az élettartam, meg a működés, meg a képességek. Csak az utóbbinál a név miatt vastagabb az árcetli...
-
hdman
őstag
válasz
KunEmber #108447 üzenetére
(Amúgy én az élet más területein biztosítom túl magam. Egész életemre elég lenne 1 zsebkés, mégis 5-6 van. Eddig. És csak zsebkés.
)
És szerinted nekem miért kell 4 dolgozós G Shock óra?
Egy a bal kezemre, egy a jobb kezemre, egy a bal lábamra, egy a jobb lábamra.
Még majd egy kell a kukimra -
-
BAti77
aktív tag
válasz
KunEmber #108435 üzenetére
Nincs itt semmi mánia...
...csak szerintem egy olyan óránál, ami az adott márka egy híres modelljét (Orient King Diver) akarja megidézni, ami történetesen egy búváróra, talán elvárható lenne...szerintem...
Amúgy egy mindennapokban hordott (nem sport) óránál, bőven elég lehet az 5 ATM vízállóság, vizes környezetbe is használva a 10 ATM inkább javallott. Személy szerint a 10 ATM alatti vízállóságú modelleket hanyagolom, vagy max. dress kivitelben, alkalmi viseletként tudom elképzelni. De ez az én elvárásom egy órától, ártól függetlenül... -
BAti77
aktív tag
válasz
KunEmber #95166 üzenetére
Amelyik jobban tetszik, kb. egy kategóriába esnek...Az Orient hordhatóbb (42 mm) méret, de mechanikus (automata) szerkezetű, ezért több odafigyelést igényel és nem lesz olyan pontos, mint a másik quartz. Időnként (5-8 év) szervizeltetni is kell a szerkezetet az alkatrészek karbantartása és a kenőanyagok pótlása miatt. Az Eco-Drive-nál nincs ilyen, az nem követel különösebb karbantartást nagyon hosszú időn át (15-20 év) és pontosabb is...Neked kell eldönteni mire van igényed...
+1 Orient, mert a mechanikusokat pártoljuk...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest