- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribarszki
őstag
válasz
5-ös kezelő #275853 üzenetére
Bennem is felmerült a kérdés. Egy olcsóbb faliórán megoldják, hogy szinte ússzon a mp mutató. A karórák között a Bulován kívül másnál nem láttam. Talán régen volt egy Citizen szerkezet.
Most mi a piacon ami nem 1tik/mp-vel lép és kvarc?
- Bulova
- VH31 és VH65 szerkezetMás is van?
-
ribarszki
őstag
válasz
bigmasterg #275720 üzenetére
Ezen a San Martinon gondolkodok. Meg vagy vele elégedve?
-
ribarszki
őstag
válasz
bajnokpityu #275715 üzenetére
Akkor jó
Csak a kérdésedből úgy jött le, hogy nem egyértelmű. Tőled függetlenül tényleg sokan gondolják, hogy a titán karcálóbb mint az acél.
A kerámia, na az tényleg karcálló. -
ribarszki
őstag
válasz
bajnokpityu #275708 üzenetére
A titán nem karcálóbb az acélnál, hanem könnyebb.
-
ribarszki
őstag
válasz
diegho #275537 üzenetére
Szia! Én ebben tudok segíteni. Ez a Contemporary sorozat. A számlap kidolgozása számomra a navyon szép szinten van. Ahogy az indexek áthidalják azt az árkot. A színjáték, a számlap kidolgozása, mind mind gyönyörű. Én is jobban szeretem a nagy mp mutatót, de itt kis segédszámlapon van.
Van 1 mikroállítás a szíjon, így az jól méretre állítható. A fémszín minősége átlagos, kicsit egyszerűbb.
Viszont az óra zafír, szóval ez hatalmas piros pont ilyen ársávban.
-
ribarszki
őstag
Mai hideg időre
(Ki gondolta, hogy végül egy Orientet veszek...)
-
ribarszki
őstag
válasz
Tsebacsi #274717 üzenetére
Köszi,! Lassan típusszám alapján ismerem a Bulova 262khz órákat. Ha nem váltogatnák pár évente a palettát, és nem 42-48 mm között lennének normális óráik , már vettem volna. De se márkaképvidelet, se kézzel fogható példányok. Remélem.a Citizen összakpja a márkát,mert jelenleg teljesen szét van esve a Bulova. Az óráik kinézete pedig erős versenyt mutat a Police és Fossil órákkal
leszámítva kb 3 típust.
Egyébként az úszó mp mutató megvett kilóra. Azt sem bánom, hogy kvarc. De a mp-ként egyet lépő mutatót nem tudom megszokni. Más miért nem csinál ilyen kvarc szerkezetet?
-
ribarszki
őstag
Sziasztok! Egy noob kérdés....
Most szembesültem vele, hogy az automata kronográfokon a másodperc mutató nem jár folyamatosan, hanem kvázi stopperként szolgál.
Én nem szeretem ha egy óra látszólag áll. Szeretem nézni az mp mutatót, különösen ha magas az óra lengésszáma. (Talán pont ezért álomszép számomra a SpringDrive szerkezet, de ez mellékes) Lehet a kronográfokat úgy is használni, hogy folyamatosan megy a másodperc mutató, tehát kvázi mindig stopper funkcióban van? Vagy ez nem igazán tesz jót szerkezetnek? -
ribarszki
őstag
Tegnap megnéztem élőben az "új" Conquesteket. Tipikusan az az óra, amit élőben kell látni. Egyébként amennyire nem érdekelt képek alapján a bronz, annyira csodálatos élőben! De az össze szín gyönyörű. Nálam fej-fej mellett a kék és a bronz.
Viszont a 41mm-es élőben nem kicsi... Tükörben másképpen mutat, de meglepődtem, hogy mennyire betölti a csuklót. Az órás szerint ez normál férfi méret, ne nézegessem a 38mm-es verziót.... Nem tudom, azért a határon van. Szívesen megnéztem volna 1 38-as verziót is.De akinek érdekes a Conquest, mindenképpen nézze meg élőben, úgy mutatja meg magát.
-
ribarszki
őstag
Köszönöm a sok választ! Elengrdem a sharp edge gmt-t. A Cocktail viszont nagyon adta. Lehet visszamegyek érte. Vékonyságban, méretben is jó volt. Viszont a fém szíjjal nekem nem állt össze. Valahogy a kék ezzel a barna bőrrel volt a telitalálat. De ez nyilván szubjektív. Na meg árban is töredéke..
-
ribarszki
őstag
válasz
lenox #274388 üzenetére
És fagyállo! Nem is a nagysága zavart, hanem a vastagsága... de jobban örültem volna a 41mm-nek 42,5 helyett.
Az új Conquestbe beleszerelmesedtem képek, videók alapján. És ezért volt élőbe nekem csalódás.. Nagyon eltűnt a többi márka órája között. Kicsit olyan jjelgtelen lett. A Hydroconquest élőben mérföldekkel jobban néz ki mellette.
-
ribarszki
őstag
Sziasztok! Még mindig órakeresésben vagyok. Napközben a buisness casual szerint szövetnadrág, ing, zakó van rajtam. Megnéztem ma a Seiko Cocktailt, de ehhez talán túl.elegáns. viszon nagson megtetszett a Presage Gmt, noha utóbbira nincs szükségem, de az óra része.
Viszont részben a Gmt miatt elég vastag az óra. A szímat nem akartam a boltban méretre állítani, de felvetődött bennem, hogy nem túl vastag az inghez? 13.7mm...
Illetve nekem kis 16.5-17cm-es csuklóm van, s nem túl nagy rá ez az óra? Amúgy élőben nem érződött nagynak.
Azért tetszett meg, mert nem kimondott búvár, de nem is egy sima klasszikus mint pl. a Tissot Gentleman. A lünetta, a mutatók kicsit feldobják, a számlap gyönyörű. (A másik esélyes a Longines Hydroconquest, de az már kicsit húzós..)
Köszönöm a segítséget
-
ribarszki
őstag
Hamilton óráknak van hazai forgalmazója? Jazzmastert szeretnék élőben megnézni, de nem találom...
-
ribarszki
őstag
válasz
Tsebacsi #273380 üzenetére
Tényleg gyönyörű! Pláne videókon és nem fotón. Már csak egy bajom van. Ez az szürkés színű csak bőrszíjjal van, s így is annyi az ára mint a fémszíjas társainak. A gyári Buolva fémszíj 50.000Ft-ban állna meg. Pedig ez a szín is igényli a fémszíjat. Csatolok egy képet róla., neten találtam.
De mivel sima 20mm-es fémszíj, így itthon is be tudnék szerezni hasonlót?
Tudtok olyan helyet ahol minőségi fémszíjak közül lehet válogatni?
Ezzel a szíjjal jön gyárilag:
-
ribarszki
őstag
Húú, olyan sokan segítettetek, hogy visszajelzek
Voltam ma óraboltban, megnéztem élőben a PRX-et.. őszintén szólva nem lettünk barátok. Volt Gentleman, az már sokkal jobban nézett ki. (Féltem a Gentleman méretétől, de egyáltalán nem nagy a csuklómon). A mélykéknek a színe csodálatos élőben..
Szóval csak nézegettem, mert nem olyan sürgős... Ugye az volt az elképzelés, hogy zafír üveg, automata, sallangmentes, de mégsem unalmas óra. Megmondom őszintén kicsit meginogtam most az automata kitételben. Szerviz, óraforgató, utánállítás.. Persze tudom, lelke van, s "él" az óra.
A kvarctól az tartott vissza, hogy egyszerűen nem szeretem a másodperces ütemekre ütő másodperc mutatót. Pláne ha a jelzés mellé üt. Engem ez nagyon zavar...
Erre ma szembe jött ez... és azt hiszem ilyet keresek. És a mutató gyönyörű fluidan jár..
Nem tudom, hogy erre van-e ellenérvetek, de így képről és unboxing videókról megvett kilóra. Azért az automata szerkezetért fájna a szívem, de ez nagyon betalált..
Nincs eldöntve semmi, csak elkezdtem kicsit nyitni azon a kitételen, hogy csak automata.
-
ribarszki
őstag
Nagyon köszönöm a sok választ mindenkinek, nagyon kedvesek vagytok!
Tudom, hogy az órát majd nekem kell kiválasztani, s ez is olyan mint a cipővásárlás, fel kell próbálni. Illetve más képről nézni valamit, s más élőben.
Annyi ajánlást azonban szívesen meghallgatok, hogy milyen márkák felé nézelődjek 350k-ig. Automata szerkezet, zafír üveg szempont.Ami fontos, hogy a napok nagyrészét ingben, üzleti stílusú öltözetben töltöm. Persze van amikor farmer, pólóing van rajtam.
Ezért keresgélek olyan órát ami egyensúlyoz azt elegáns, sportos, fiatalos között, mindezt a 16.5cm-es csuklómra.A búvárórák sajnos nem tetszenek. Illetve azok az óra sem amikor a túl nagy lünettán számok is vannak, az sajnos kizárt. Letisztult órát keresek ami mégsem unalmas. Talán pont ezért tetszik a PRX Jégkék verziója, s valószínűleg emiatt tetszett képről a Tiffany Roamer. (Most az árat figyelmen kívül hagyva, mert számomra elérhetetlen, de a Tag Heuer Monza sorozata is egészen különleges. Letisztult, de nem unalmas.)
Ha 1-2 márkát, irányt tudnátok írni ami már próbálja lefedni az igényeimet, azt nagyon megköszönném. Sajnos én magamtól csak annyira ismerem az órákat, hogy felmegyek az egyik nagyobb óraszalon (mondjuk Tutu) oldalára, s leszűkítem a keresést a megfelelő ársávra.Köszönöm a segítséget!
-
ribarszki
őstag
válasz
SOAD19 #273309 üzenetére
Igen, közben kipróbáltam, hogy ha angol címre rendelem, akkor már ráteszi az angol áfát. Szóval a sarcokkal együtt saját számítás, s az általad írtakkal is 250k-ban állna meg Angliából az óra, szemben a hazai 320k árral. Persze ilyenkor jó kérdés a garancia..
Na meg az is, hogy miért nem annyira népszerűek ezek a Roamer órák mint mondjuk amennyire a PRX-ek pörögnek?
-
ribarszki
őstag
Sziasztok!
Szeretnék 40. születésnapomra egy automata órát. Eddig a Tissot PRX 80 iceblue volt a kiszemelt, de nem tudok teljesen megbarátkozni vele.. Pláne, hogy a 40mm-es tok a valóságban hatalmas. A 35mm meg kicsit nőies.
Szembe jött a Roamer Primeline Daydate Tiffany, ami nagyon tetszik. Kérdés, hogy mennyire ajánlható a Roamer? (Mondjuk ez meg 42mm...)Nagyon keveset olvasok a fórumon ezekről a Roamer Primeline órákról.
Illetve van egy angol oldal, ahol a hazai 320k árral szemben 188k az óra. (Nem hamisítványok, eredeti órákat árulnak) Csak nem tudjátok, hogy erre milyen extra sarcok jönnek rá? Áfa és vám?
Köszönöm
-
ribarszki
őstag
Nem akartam ekkora lavinát indítani a Xiaomi órával
Igen, a Ciga csoport dizájnolta, a Xiaomi mellé állt.
Viszont rájöttem a hibára. Ha az óra vízszintesen van, akkor pontosan jár. De ahogy felemelem, egészen pontosan fejjel lefelé néz, akkor megáll a fogaskerék és a mutató.Készítettem videót is a hibáról. Videó
Sajnos tényleg valami mechanikai törés van, kérdés javítható-e...
Előrendelési akcióban 25k-ért jutottam hozzá. Tudom Xiaomi, de én tényleg nagyon szerettem, és nekem nagyon bejött ez a formaterv, de ez most elszomorít..
-
ribarszki
őstag
Sziasztok! Segítséget, véleményt szeretnék kérni, mert kicsit elkeseredtem, és még bennetek bízom.
Van egy ilyen Xiaomi Ciga automata órám.
Sajnos valószínűleg túlhúztam. Amikor a rugó teljesen fel van húzva, akkor a rugó vége körbe forog a húzással együtt a kis házában. (Nem tudom mennyire érthetően írtam le)Viszont! Amikor az óra az asztalon pihen, teljesen pontosan jár. 2 nap alatt egy percet sem késik. Amikor viszont a kezemen van és a billegő tovább húzza a kézmozgásommal, késik 1óra alatt 5-10 percet.
Elvittem óráshoz, aki megnézte és azt írta, hogy járathibás, törött, nem javítható.
Ez igaz lehet? Tényleg nem javítható egy ilyen hiba, vagy csak nincs kedve vele foglalkozni? Megéri más órást keresnem?
Sajnos én nem értek hozzá, de nagyon szeretem ezt az órát.
Mit gondoltok, teljesen reménytelen?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Videós, mozgóképes topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest