Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel Watch 3 - képpontos idő
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
S e t h
nagyúr
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Mert a feltámadás bejött a nézőknek, az original sin meg nem, én például Dexter fanként el sem indítottam.
-
arcitec
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Talán azé, mert már eddig is tömény tömjén szaga volt ...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szó szerint él a mondás, a jóból is megárt sok ....
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Én nem is akarok felszállni erre az Ázsia only vonatra, de épp mostanában találtam rá erre: [link] Nem láttam még 1 részt sem, de a Trailer alapján fogok (legalább 1-et az biztos
). -
paatrick
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Na akkor japán vonalról bedobok pár kedvencet:
1. Kekkon dekinai otoko(2006) - vígjáték, romantikus, csináltak neki 13 évvel később második évadot de nem kell vele foglalkozni, simán jó az első évad magában.
2. Hirugao (2014) - romantikus de nagyon nem vígjáték, csináltak hozzá "lezáró" filmet amit én betiltanék, csak a sorozatot kell nézni magában, nehéz megfogni miért de örökre emlékezni fogok rá
3. Hanzawa Naoki (2013) - nyomozós, bankár, bosszú, ennek is csináltak második évadot 7 évvel később, de ebből is elég az első évad magában.Egy újabb amit többen láttak:
4. Sógun (2024) - történelmi, szamurájos, angol-japán keverve---
+1 must see japán oscar-díjas film: Okuribito (2008) -
ViZo72
tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
A Sorozatjunkie-n IS érdemes olvasgatni, ott több "kibeszélő" van ezekről.
Nem csak magát a kritikát érdemes elolvasni (hiszen az egy ember véleménye/ízlése) hanem a hozzászólásokat is.
Ott látszik csak igazán mennyire megosztó tud sokszor lenni az adott sorozat.
Ezt pont nem láttam még én sem (csak egy példa)):
https://www.sorozatjunkie.hu/2025/10/10/dorama-dallamok-crash-landing-on-you/
Vagy "dorama" szűrővel a lista:
https://www.sorozatjunkie.hu/category/azsia-sorozatozik/dorama/Néhányat írtam #84504 hozzászólásban, az mind különböző téma és stílus is. (Az utolsót - bár én szerettem - nem merném ajánlani másnak, a többi jó volt, de más-más módon.)
Nehéz ajánlani ha valaki csak bepróbálna egyet kezdésképp, de aki már valamennyire "harcedzett" az bátrabban próbálkozhat több félével is.. -
paatrick
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Milyen típusúakat szerettek? Feliratban csak magyar vagy angol is?
-
Ragnar_
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Másrészt az Alien Earth erőssége részemről ezek az új fajok.Szerintem az Ocellus egyelőre két esélyes. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Tyler Durden
üzenetére
6/10
-
futo001
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Szerintem nem baj, hogy lassitottak egy kicsit. Nekem mondjuk a 2. evad is tetszett, erdekes modon a 3. evadra irtak tobb helyen, hogy ujra magukra talaltak a sorozat keszitoi, amivel azert nem egeszen ertek egyet. Nekem sokat ad hozza a kepi vilag meg a karakterek, lehet csak ezert tudom elnezni, ha nem teljesen kerek a sztori, szoval nekem tovabbra is bejovos.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Jaja Andor nem undor.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Igen. Modern Star Warsból csak erre érdemes.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Szerintem is k. jó. Sokáig nem kezdtem neki, J. Renner miatt, azt hittem valami gagyi, tévés sorozat, de szerencsére nem.

Na ehhez képest az itt is nagyon kedvelt Tulsa King kb. egy bogyó és babóca. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Esetleg a kettő sorozatot együtt nézni. Hetente 1 rész az újból, mire jön az köv. rész lemegy 1-2 évad a Dexter-ből.
Húúú, ez a Sakál sorozat, jó is lehetne, de ez a niggá csaj...
+ krva nagy időhúzás, felesleges majomkodás volt a családját ennyire kirakatba tenni...még pisztolya sincs, de persze terepen ő a szuperkommandós
-
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Úgy lesz, de én nem vagyok a láncnézés híve - 1 évadot lezavarok 1-2 hét alatt, de aztán tartok szünetet, hogy újra friss legyen az élmény.
-
válasz
Tyler Durden
üzenetére
"Kis" Dexter először idegesített, de a 3. részre megszerettem. Ahogy mondod Deb idegesítő nagyon, egyedül ő nem tükrözi számomra a fősorozatos Debrát.
Valahol volt egy cikk, hogy simán nézhető a fősori nélkül de én biztos nem ajánlom a fősorozat nélkül. Sok mindent nem értenék. (Pl.
)konténeres utalásokat -
Pro Koryak
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Pedig Jennifer Carpenter alakított benne a legnagyobbat!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Disney + on érhető el, egy tartalmát illetően részben elképzelt világban játszódó, de egyébként egy "elnöki" gyilkossághoz (is) kötödő krimi/dráma sorozat.
Eddig nagyon teszik, 4. rész érhető el, a sok hulladék sorozat után meglehetősen elnyerte a szimpátiámat.Ajánlom!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Jaja szerintem is jó sorozat, már kint van 4 rész belőle. -
Janaboy
Topikgazda
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Első 3 részt megneztem én is.
Adom, ajánlom mindenkinek
-
-FreaK-
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nekem is egy reklám volt FB-n, de nem néztem meg,azóta nem jött elő.
Erről a Hulu sorozatról van szó? [link]
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nekem kb. minden második reklámom ez.
Én is belekezdek sztem, asszem pont úgy lesz vége a D+ előfizumnak ahogy a sorozat is véget ér. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Gondolom NF-en nézitek. Vannak ott még hasonló(an) jó európai sorozatok.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ahogyan írják, jó-elég jó, és mivel angol nem az amcsi hatásvadász szellemiségben készült...
-
-FreaK-
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Igen, mi vegig néztük nejemmel és nagyon tetszett.
-
stoon
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
szerintem a 2. évad pörgősebb, több minden történik de sajnos azt észrevettem maga a történet nem igazán halad, mert több felé ágaztatják a történetet, míg az elsőben csak szinte juliette-ről szólt itt több szálon futnak a dolgok..... persze csak szerintem , de gondolom más IS van így ezzel?.

-
NyalokAA
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Bennem ilyen furcsa kettősség van. Nem tudom elképzelni , hogy 2 ilyen elkényeztetett nyápic akire , ha jól emlékszek 70-90 millió dolláros örökség várt ( mai pénzen az többszáz millió dollár ). Kibírjon 30+ évet a sitten. Sose fogjuk meg tudni valójában mi történt . Az biztos , hogy az apjuk megedzette őket mert már rég felkötötték volna magukat .Aztán , hogy mi igaz a sexuális zaklatásból az jó kérdés . Mindenesetre , ha az autó kereskedők , takarítónő , kertész , medencés ember vallomása igaz volt az is furcsa kérdéseket hoz magával. Mert , ha fent áll a veszélye , hogy hazamentek és fater jól megerőszakol akkor nem fogsz a szüleiddel úgy beszélni mint egy darab lócitrommal mindenki előtt ? 
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ja az kimaradt, apja révén szóba kerül Dominique Dunne halála is, aki többek között a Poltergeist c. filmből lehet ismerős.
-
fecaga21
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Szerintem is jó lesz, belekezdtem. Lehet méltó lesz, hogy kitöltse az űrt a Better Call Saul után

-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Tavaly szeptemberben volt a bejelentés
Kezdetben amúgy szkeptikus voltam vele nagyon mert a nagy titok leleplezése után úgy gondoltam hogy nem tud majd újdonságot mutatni, de közben meg valahogy elkezdett megint érdekelni

-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Abban nincs sziget.
-
fecaga21
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Lehet az lesz,köszi
-
paatrick
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ugye anno a Trónok Harca utolsó évad előtt egyeztettek Martinnal hogy mi legyen a vége. Ők meg azt filmesítették meg amit mondott. Nyilván kicsit összecsapottabban de lényegében a fő események ezek lettek volna a könyvben is.
Látva a reakciókat rá ezt már nem írhatja meg könyvben, újat meg nehéz kitalálni ami illeszkedik.#78094 Lajmund
"Felkészítés volt a következő évadra ahol elkezdődik az ereszd el a hajamat.
Legalábbis nagyon remélem."
Ugyanezt mondtuk az első évad végén is
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nekem is ez a tippem, hogy
vagy Jake vagy a másik védőügyvéd féltékenységből (ugye neki is bejött a csaj) Ha valóban ártatlan Jake az úgy túl sablonos lenne, persze így is van izgalom hogy ártatlanul küzd az életéért úgymond -
arcitec
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Vót ez má: [link]
Amúgy meg az utóbbi rész már tiszta klisé vót, nyújtják már mint a rétest ...
SZVSZ
-
basaharc502
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Szerintem is teljesen kerek lett a végére...
néztem volna még, mert nagyon jól felépített 8 rész volt ez. Esetleges 2. évadra teljesen új irányt kellene vennie a sorozatnak, hiszen a fő történetszál lezárult és ugye ez nem mindig tesz jót. Van pár mellékszereplő, akikkel még lehetne folytatni az eredeti sztorit pl. Ryan, aki másik világba kifejlesztette a szérumot és megkereste Amandát. A sorozat nézése közben többször is a jó öreg Sliders ugrott be, csak ott ugye az új világok felfedezésén (is) volt a hangsúly, itt a világok csak mellékes dolgok voltak. -
Oldman2
nagyúr
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Én nézem... eddig rendesen bejövős.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Dahmerből inkább a doku, az nem olyan cringe.
-
válasz
Tyler Durden
üzenetére
A Silo az nagyon jó. Én is azon gondolkodom, hogy újrázom.
Csak mivel én nem szeretem darálni a sorozatokat, nehéz időt találni rá.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Miben különbözik a könyvben a Trónok Harca? Nagyobb filozófia, vagy komplexebb és cselesebb hatalmi játékok vannak a nemesség berkein belül?
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Igazából már a sorozat előtt olvastam, ami addig megjelent. És persze utána is. A könyvélmény is messze kiemelkedő volt, szemben pl egy dűnével, ami piszok nehéz olvasmány volt.
Csak én bármilyen film/sorozat esetén elvonatkoztatok az alapanyagtól, szerintem csak így van értelme befogadni. Az összehasonlítgatással csak a saját élményünket rontjuk.
-
válasz
Tyler Durden
üzenetére
de szerintem
ő is "benne" van ebben, komoly gondok vannak nála fejben Igen - ami a nagy erőssége a sorozatnak, hogy
nem csak bedobja, hanem azt is bemutatja, hogyanezeket a gondokat éli ezeket meg a karakter, ill. hogy mik lehetnek az okok. Az interjút majd megnézem, viszont az a durva, hogy ma találkoztam vele bevásárlás közben. OK, pár évvel idősebb volt, meg magyarul beszélt, de amúgy annyira hasonlított, hogy egy pillanatra megálltam és néztem ki a fejemből

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Én is megnéztem belőle két részt. Maga a sorozat szerintem nagyon jó, túl jó. De egyszerűen engem is annyira nyomasztott a hangulata, hogy elengedtem. Teljesen kiölt belőlem aznapra minden jókedvet.
-
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nem csak Neked, kicsit kapkodós volt, túl sokat akartak benne, és volt jópár érdektelen jelenet / vonulat. Sztem végignézni azért érdemes.
-
válasz
Tyler Durden
üzenetére
A térség: Szerintem a könyvsorozat jó, érdemes elolvasni (de ez nem garancia arra, hogy neked is tetszeni fog, lásd jelen hozzászólás végét).
A sors magunk ellen való kihívása: Nem nagyon tudnék olyan mozgóképes feldolgozást mondani, ami jobb lenne, mint a forrásául szolgáló (hosszabb) irodalmi alkotás. (Talán a Csillagpor, de azt sem mondanám jobbnak, inkább csak kellemesebb a tündérmese, amit csináltak belőle. És az is elég rövid.) De igazság szerint manapság már nem szoktam megnézni az általam jónak tartott könyvekből készült (rossz
) feldolgozásokat, ami nagy érvágás, mert manapság a "büdzsé" javát ilyenekre költik (mint pl. az Alapítvány, Az idő kereke, a Periféria, vagy az apropóul szolgáló Térség). Ami igazán meglepő, hogy a kimondottan rossz könyvekből készült feldolgozások is még rosszabbak lesznek, lásd pl. Sötét elmék vagy az Útvesztő trilógia.Jó sci-fi sorozatok (mozgóképen): Nincs nagy rálátásom, de én még jót nem láttam. Van pár alkotás, ami tetszik (bár nem igazán jók, mint sci-fi): Időbevándorlók, Feledés, Érkezés, Utazók, stb. (Annó nagyon tetszett az Alfa holdbázis, de nem merném újranézni.
)#76615 Ellia: Szerintem az Az idő gyermekei borzalmas. A végső architektúra egyelőre a könyvespolcomon vár... (Sajnos az író sem garancia mindenre, lásd pl. a háromtest trilógia vs. Hangyák és dinoszauruszok...)
-
Ellia
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Mindenképpen érdemes.
Adrian Tchaikovsky - Idő gyermekei sorozatot ajánlom, meg a Végső architektúrát (ez inkább űropera). Esetleg ott van Kim Stanley Robinson - Aurora regénye is. Ha szereted a háborúsdit akkor John Scalzi - Vének háborúja sorozatát. Kezdésnek
.Szerintem ezek pont olyan történetek amikből remek sorozatokat lehetne csinálni.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
A híddal kezdem, aztán jön a Fallout.
Ha vègeztem ezekkel, akkor jön a Mentalista negyedszer vagy ötödször
.
Kb 2 ève láttam utoljára.
Szóval, az fog jönni. -
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Igen, ő is remek példa. Anno a space force első évadában döbbentem le azon, milyen természetesen öregedett.
De azért...
29:
Majd:
-
agent11
tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Köszi mindenkinek! @radi8tor, @blg és @Tyler Durden
Nekem a legfontosabb, hogy kövesse és jelezze egy új rész érkezését a folyamatban lévő sorozataimnál és lehetőleg a már megnézett és véget ért sorozatokból statisztikát tudjon csinálni. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ahogy haladnak előre, szépen kibontják a karaktereket, főleg a második évadban. Szerintem megéri végignézni.

-
BitRider
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Egy tróger kiabálás az egész, idegbaj, semmi értelme. A hasonló értelmi színvonalú vendéglátósok biztos csípik egy csík kokain után... Engedjétek el! Annyi sokkal jobb sorozat van... Mi a Severance-t meg a Silo-t néztük helyette, mindkettő felüdülés volt (azóta is keresem a hasonló nyomot hagyó szériákat).
-
Major Lion
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nem tudom ennel hova poroghetne jobban a sorozat, emlekeim szerint konstans porges/kiabalas

-
Frod
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Végig ilyen, nagyon rétegcucc, ha már az első rész nem adta (ami az egyik legerősebb pilot az utóbbi évekből) akkor nem a ti sorozatotok.
-
volandy
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
The Son!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Az AMD szerint Radeonokból nem lesz hiány
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Plazma TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- Hardcore café
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Nintendo Switch Oled - The Legend of Zelda Edition
- Xiaomi 15 (12GB/256GB - Zöld, 2028.09.05-ig garanciás, újszerű) + ajándék Nillkin Super Frosted tok
- DJI NEO Fly More Combo drón 3 akkumulátorral +Care Refresh +táska
- Lenovo IdeaPad B50-80, 15,6" HD, i3-5005 CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- HP EliteBook 840 G3, 14" HD, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 128GB M.2 SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( o
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- iPhone 13 256Gb karcmentes akku 100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4201
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Laptop! I5 12450H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512+256 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
).

Jaja szerintem is jó sorozat, már kint van 4 rész belőle.

Janaboy