- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
basaharc502
aktív tag
válasz
Tigerclaw #76509 üzenetére
Az első évad még nekem is tetszett, sőt a vége kifejezetten ok lett. Amit azonban a második évadban leművelnek az valami szörnyű... Spoiler nélkül annyit elmondhatok, hogy azt hinnéd, hogy igen, de mégsem történik semmi... Semmi olyan, amire az első évad végén gondolnál, hogy illő volna folytatni. Egyik párbeszédből ugrunk a másikra érdemi infó nélkül de pont arról, amiről beszélni kellene, arról sosem beszélnek. Válaszok helyett csak újabb kérdések jönnek és még sorolhatnám. Az lesz a legjobn, ha meggyőződsz róla te magad is.
-
válasz
Tigerclaw #76426 üzenetére
Átlagos nem sci-fi-rajongónak lehet, de hardcore sci-fi rajongókat én lebeszélnék róla. A 2. szezon nekem kínszenvedés volt, valami mazochista csillagzat lehetett felettem, hogy nem hagytam abba 4-5 rész után. Ennek már semmi köze nincs ahhoz, hogy hogyan viszonyul a regényekhez - sci-finek nagyon rossz volt, karaktereizációnak szörnyű. A rejtélyeket meg a csavarokat meg a fentiek után nem tudtam értékelni.
-
Frod
addikt
válasz
Tigerclaw #76424 üzenetére
Amiket nem soroltam fel fentebb, azok mindegyike megvolt már vagy végig, vagy kaszálva - csak a fentiek maradtak ki.
Foundation-ről jó szót tényleg nem hallottam, max ezt, hogy ha nem ismeri az ember a könyveket, akkor szódával... Na hát ez nekem nem egy ajánlólevél
De beteszem a saját listába, majd egyszer talán. Pedig Lee Pace-t bírom amúgy. -
Tasunkó
őstag
válasz
Tigerclaw #76384 üzenetére
Már a New Vegas-ban is jelen volt egy még filmekben is ritkán előforduló, nagyon friss és ötletes társadalomkritika. Nemcsak az atomrobbanást megelőző fogyasztói társadalmi vetülete, de szegények gazdagok, drogosok-dílerek stb., különböző életfilozófiák, életutak.A játéknak nagyon is működő világnézeti utalásai voltak, a római birodalom felbukkanása, mint a világégés után újrakeletkező történelemben az emberi pszihé ugyanazokat a válaszokat generálja. Illetve volt egy kiegészítésként egy western-country, illetve a country zene, mint a blues-ra reagáló kovboj-mulatósként a fogyasztói társadalom John Wayne himnuszaként felbukkanó aláfestés jellege is, meg hát rengeteg áthallásos mellékküldetés, az a játék sziporkázott. Szóval a dalbetét sem új, az is a játékból van. Sajnos a Last Of Us-ban ezt a lehetőséget nem vették észre, az egy elmaradott felfogásban készült. Igazából Mad Max-al is ez a helyzet, hogy egy olcsó atomrobbanás narratíva, míg a Fallout játék egyre kidolgozottabb és mélyebb értelmet nyert, és leelőzte a filmeket.
#76386 Vladi Szerintem bizonyos szereplők az író világnézetét tükrözik, így nem feltétlenül a szociopátia áll a háttérben, mivel az író nem él buborékban, látszik hogy nemcsak a kínai de a nyugati irányokkal is tisztában van, úgy teszi meg az állítást a világ őrületéről. Nem beszélve arról hogy elemelkedik a pártállam működésétől és az emberiség narratívában értelmez, így nem mint a sátánt, csak mint egy emberi működést, ami máshogy van jelen a kommunista diktatúrában, és másképp a kapitalizmusban. Nem beszélve arról hogy Kína amennyire távol áll a kommunista eszméktől, és amilyen közel a kapitalizmus-feudalizmushoz, lehet-e egyáltalán kommunista diktatúrának nevezni.
-
WayneGace
őstag
válasz
Tigerclaw #76384 üzenetére
Amit te hibának mondasz, az nálam erény:
"kevés lett benne a rejtély az évad végére" Ez teljesen pozitívom, hogy megválaszoltak kérdéseket. Nem csak a rejtély és vagy kapunk választ egyszer vagy nem.
"nem igazán volt cliffhanger" Ez nálam nagy piros pont. Végre nem arról szól egy évad, hogy nyitva hagyjuk a dolgot és várjunk több évet, ha lesz 2. évad, hogy lássuk mi fog történni. Itt szépen lezárták, persze úgy, hogy folytatásnak is egyértelműen teret hagytak.
"kevés a mellékszál" Ez se baj nyitóévadban, hisz csak 8 rész és játék ismerete nélkül nem kell polipszerűen szétágazódnia, mert akkor felmerül, hogyan zárják le.
Amit írsz az szerintem pont nem lett volna jó, hogy 3+1 összefutó szálon kívül még 4-5-öt bevonnak és 8 rész után csak állnánk, hogy akkor most mi van? Akkor legyen 12 vagy 16 részes az évad és akkor már más lenne a leányzó fekvése.
"a történet főszála eléggé egydimenziós maradt." Ezzel se értek teljesen egyet. Tény, hogy eléggé lineárisan halad a történet, amelyet szépen kiegészít a múltidézés, viszont a főkarakterek nem ugyanazok, mint az első részben, kivételGhoul, de ő Cooperként változott sokat. Valamint lényegében néhány hét az egész történés, ha nem nézzük a múltat. -
Yodamest
veterán
válasz
Tigerclaw #76380 üzenetére
Mármint a Last of Us sorozaté? Mert az azért nem tette magasra a lécet.
Mondjuk én ezekkel a mystery sorozatokkal már nagyon óvatos vagyok, mindegyik kezd egy felütéssel, aztán belassul, jön a személyes/családi dráma, majd nem tudunk meg semmit, majd vége és folyt köv. A Constellation is ugyanez volt, nem szeretem az ilyen elkenegetést már. Szerencsére a bebukott 1899-be a Dark után már bele sem kezdtem éreztem, hogy tré lesz.
Nyilván az emberek zabálják az ezredik ilyet is, mindig kell valami titok, valami rejtély. Részemről én már nagyon várnék valami mást, mondjuk egy jó túlélő sorozatot, ahol semmi misztikum nincsen, szimplán mondjuk a vadonban reked egy társaság és üldözi őket valami vadállat.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Tigerclaw #76360 üzenetére
igen, sajnos rengeteg a kérdés még így első évad végével és az idő múlását se jól prezentálták a nézőnek (mondjuk hiába telik egy pár év, még az is kevés lenne
a helyére küldeni a későbbi meglökő-rakétákat, hiszen nyilván min. 1 évtizeddel korábban kéne ahhoz indítani azokat, amik a legtávolabbra mentek) -
válasz
Tigerclaw #76333 üzenetére
(A háromtest-probléma)
Lépcső projekt:1. Nincsenek "űrhajók", egyszerűen az interkontinentális ballisztikus rakétákat használták, azok definíció szerint olyanok, amik eleve kilépnek az űrbe, és a nagyhatalmak jelenleg is több ezret tartanak belőle raktáron. 2. Az indításokat ki lehet számolni, és nyilván akár évtizedekkel korábban indították azokat, amik a legtávolabbra mentek. 3. A szondán nyilván nincs navigációs fúvóka (meg üzemanyag) - pont az a lényeg. A szükséges finomhangolást a rakéták végzik el, azaz amikor a rakéta látja, hogy jön a szonda, akkor szükség esetén módosítja a saját pályáját, hogy optimális pozícióban történjen a robbanás.
(A könyv alapján (3. kötet).) -
válasz
Tigerclaw #76353 üzenetére
Eléggé mélyre megy a sorozat, szerintem teljesen indokolt a rejtélyek adagolása az első évadban. A szezon második felében jönnek majd válaszok, de jönnek újabb kérdések is. A 3 szezon együtt megoldást ad mindenre, de nagyon kell figyelni, a családfát nem árt valóban papíron lekövetni, úgyhogy nem az a casual kategória. Én az első két szezont imádtam (különösen a 2-est), a 3. kicsit gyengébb.
Őszintén szólva, sztem nem a Te sorozatod. -
basaharc502
aktív tag
válasz
Tigerclaw #76353 üzenetére
A Dark szerintem már a túltolt kategória...az első és második évad még ok, de a 3. már az a kategória, hogy nagyon-nagyon figyelni kell, kb. jegyzetelni, akkor talán érteni lehet. Egyébként rengeteg benne a 3 évad alatt a sehova nem vezető, teljesen értelmetlen zagyválás.
Ma már nem élem az olyan sorikat, amikben kb. tényleg papír+cerka a kézbe kell, hogy követni lehessen ki, hova, miért, mikor, ki kinek az alteregójának a nagyapjának a keresztlánya stb. Ezt a fajta "mesterkélt bonyolultságot" pont a Dark és az 1899 utáltatta meg velem. -
paatrick
őstag
válasz
Tigerclaw #76333 üzenetére
Kicsit úgy érzem az írásodból mintha szerinted az idegenek békével jönnének
közben már a
Ezek után milyen kommunikációt kéne kiépíteni?70-es évekbeli szálon letisztázták a kínai nővel hogy azért jönnek hogy elvegyék a bolygót nekünk meg RIP. A jelenben folyamatosan ölik meg a tudósainkat, majd letisztázzák az egész bolygóval hogy bogarak vagyunk és meg leszünk halva. -
paatrick
őstag
válasz
Tigerclaw #76331 üzenetére
A másik faj pont hogy nem fog semmit fejlődni az eltelő évek alatt, ez az egész lényege.
Egy részük a hajókon jön nyilván összeaszalva és feltekerve minimális legénységgel -ha van egyáltalán-, a bolygón maradtak meg hamarosan meghalnak tehát nekik 400 év nulla fejlődés. Az atombombákról:
Ha 50 éve felmentünk a Holdra és vissza kvázi számítógép nélkül, akkor ma simán ki tudjuk modellezni hogy hova kell rakni a bombákat, az űrben ez még sokkal egyszerűbb is. Gyakorlatilag nincs ismeretlen változó. Ha irányba állítod akkor az arra fog menni. Nem fújja el a szél, nem ázik be az esőtől stb. Eredetileg 1000 bomba kellett volna, de végül nem is volt annyi a világon, szóval sokkal kevesebbet lőttek ki, lehet csak 10-et (igazából nem derül ki). A lényeg hogy elindították az irányba és a másik faj is tud róla, kvázi érte tud menni és fel fogja venni. -
myckey
veterán
válasz
Tigerclaw #75788 üzenetére
Jópofa volt a Reacher első évad. Különösen tetszett hogy nem akart másnak mutatkozni, de a könyvek is ilyen jellegűek.
Topicban is volt ezekről szó, a második évad kapcsán is. ( Másodikban sok dolgot nehezményeznek az emberek, de nem mindegy milyen kontextusba illesztjük ezeket. )űAmit kihagytam, hogy a 3 main karakter eléggé el lett találva, természetesen Reacher viszi a prímet, de a két " fő" társa elég jól illett hozzá.
A másik, az a rendezés...fura volt a kettősség, sokszor minden szép és jó, oh happy day, csiribiri kisváros...majd jött egy olyan kontraszt a képi világban, a jelenetekben, hogy az már teljesen szürreálisba csapott át. Fényképezés, beállítások is ilyen képet adnak az egésznek, megy a komolytalankodás. Ellenben nagyon is véres és brutal dolgok történnek benne. Annak is örültem, hogy egy egész ügyet bonyolítottak fel, nem különböző történeteket.
Egyébként tök jó dialógusok is voltak benne, tanulságos monológokkal. Nem mindig a szög egyszerű ajnározás ment.
Mondjuk a hullahegyeket már kezdtem unni, sztm átestek a másik oldalra, itt túlságosan elvesztette az egész a komolyságát. ( de megint a kettősség ugrik be, mikor ez jár a fejemben. Önellentmondás )
Meg aztán, minden is felfordult, komoly emberek lettek oda, de mintha mi sem történt volna úgy a nagyvilágban...
Szintén pozitív, maga a karakter ábrázolása. Vannak hibái, nem mindig patyolat a módszere, emgvan a saját értékrendje, etikai kódexe és megy mindenen keresztül.
OLD SCHOOL akcióhős, kellemes beütéssel ! -
Tasunkó
őstag
válasz
Tigerclaw #75745 üzenetére
A 22es csapdája szentséges penge mű. Pörgősre van írva, remekül összeáll egy valós világkép belőle, ami kellően szemtelen is, nem mellesleg ügyesen van megírva, nem kicsit emlékeztet a Galaxis Útikalauzra, vagy Monty Phyton-ra. Asimov egy trottyos ahhoz a tempóhoz, es sokkal ügyezlenebb mesélő, nagy türelem kell hozzá, és nem is éri meg mindig kivárni hogy mit akar kinyögni.Hiába mindkettőt régen írták, ma sem írnak olyakat mint a 22-es csapdája. De ettől függetlenül kedvelem Asimovot csak nem egy kaliber a fentebb említettel. A 22 est csak addig zavaró olvasni, amíg azt hiszed hogy az nem a valóság.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Tigerclaw #75740 üzenetére
folytatva… ami scifi bejött nekem és viszonylag friss, az az ST Discovery (a mirror universes részek kivételével), Picard, illetve az Expanse, ami nagyon egyedi és még a rengeteg mellékszál se rontja el, miközben folyamatosan emeli a storyt újabb és újabb szintre. Talán az egyik legjobban kidolgozott scifi sorozat. Ezek mellett a legtöbb Star Wars sorozat is bejött, viszont az egy kicsit másabb genre, mert nem a scifin van a hangsúly, hanem a kalandon. Humor felé elkalandozva szintén zseniális az ST The Lower Deck, amit talán egy rész erejéig beleszőttek nagyon jól a Picard-ba.
Az Orville viszont tiszta hullámvasút. Egyik rész Star Trek utánzat, másik rész meg Star Trek paródia, mintha nem tudnák hogy mit akarnak csinálni.
-
paatrick
őstag
válasz
Tigerclaw #75711 üzenetére
Nem tudom, az Alapítványt kb. a 4. résznél dobtam miután biztossá vált hogy ennek semmi köze a sci-fi alapmű könyvhöz hanem csak - hagy idézzek tőled - lebutították az átlag jellemzően nem sci-fi rajongó néző igényeihez
aki nem ismerte a könyvet annak tetszett és azt mondta a 2. évad jobb mint az első.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Tigerclaw #75655 üzenetére
Helyette amit kapunk valszeg: Közepesnél talán kicsit jobb sorozat amiben ott a potenciál, de kihagyott ziccer az egész. Max kegyelem 2. évadot kap aztán el lesz felejtve teljesen. (De ne legyen igazam)
szerk: Mivel a múltban játszódik túl nagy rejtélyt nem tudnak beleerőszakolni. Ezért kellene az egész időszakot átrakni valahova a Skájvókerek utánra 100-1000 évre. (mármint nem ennek a sorozatnak, hanem egy következőnek)
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- HP 440 G6 Intel i5-8265U laptop (Bekapcsoló gomb hibás)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest