Hirdetés
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
-
-
válasz
üzenetére
Nem csak Te vagy kiéhezve fantasyre, ugyanígy én is.
Évek óta reménykedem, hogy egyszer valaki lát benn rációt és megfilmesíti Caramon Majere és Raistlin Majere krónikáit, Tasslehoff Fúrólábat nem kifelejtve.
Ez is egy elég nagy világ, amiből lehetne egy jó sorozat.
Vagy akár ha már annyira nem jött be a Warcraft múvi, abból is lehetne sorozat.
De én csak álmodozok....
-
Viszlát
addikt
válasz
üzenetére
Ezt meg is teszi, kérdés mire van igényed?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem akarok szenya lenni, csak az első részt láttam. Igaz nem hozta meg a kedvem a másodikhoz. Nem játszottam a játékkal, nem olvastam a könyveket sem (ha voltak egyáltalán), szóval nincs semmilyen kötődésem ami dobna a színvonalon.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
üzenetére
Na akkor eltaláltam

@Janaboy:
nekem egyértelmű volt a Bobbie szál. Bekerül a piszkos munkába akarata ellenére, aztán szép lassan ahogy érik a Mars felől az atrocitások gondolkodik, hogy mi a fenét is csinál, majd aztán amikor az egyedüli kiút a börtönből a simlis csávón keresztül volt, át is állt, engedett a saját gondolatainak. Szerintem teljesen logikus volt, elege volt, hogy segített az univerzum megmentésében, de ezek után leköpik magasról. Próbált a jó úton maradni, de ahogy a magyar mondás tartja: "A lóf...nak is van vége!" 
Az meg, hogy mihez járult hozzá jelentéktelen ebben az esetben, mert ő pont nem volt benne a robbantásban, tudta, hogy valami bűzlik és próbálta figyelmeztetni a többieket is. -
Louro
őstag
válasz
üzenetére
Az SGU-t igen, gyorsan kellett lezárni. Aranyos volt a pufi kocka is. Azért elég beteg, hogy egy játékhoz kötötték a HR-es munkát az elején, de azon át lehetett lendülni.
Azzal, hogy lefagyasztották az embereket és hősi tettet hajtott végre a pufi, szerintem elég jó ending. Így nyitva hagyták a folytatás lehetőségét.
A hajó tényleg jó volt. Jó volt, hogy át akarták venni az uralmat, ahogy próbáltak a "hajóval eggyé válni".De itt is igazából egyik bolygótól a másikig mentek. Csak nem a SG bázis volt a kiindulási pont, hanem az űrhajó.
-
Louro
őstag
válasz
üzenetére
Szerintem az SGU-t egész korrekten zárták le. Nem volt rossz, de tovább nyújtani, mint a rétes tésztát, unalomba fulladt volna. Az SG szerencséje az időzítés volt. Akkor még le lehetett nyomni 8 éven keresztül ugyanazt (az alapok tekintetében).
Ma már az ingerküszöb alacsonyabb. Évről évre valami újat kell tenni a sorozatba, hogy ne fulladjon unalomba.
oricc-kal egyetértek. Az Expanse lényege a politika. Nem a folyamatos ádáz űrharcok. Ettől a sorozattól nem szabad elvárni, hogy mindig pew-pew-pew legyen.
-
bagyulajuve
addikt
válasz
üzenetére
nekem ez a 4. Expanse évad elég nagy csalódás volt...
1-3 évadig nagyon elégedett voltam a történet folyásával, még az idegesítő karaktereket is elviseltem, de most annyira egy helyben toporgott minden esemény sor, hogy a főkarakterek közül háromtól a falat tudtam kaparni, mert rájuk koncentráltam és nem az eseményekre -
S e t h
nagyúr
válasz
üzenetére
A bennünket foglalkoztató egyik legnagyobb kérdés, hogy mi van odakint, van-e élet rajtunk kívül, fogunk-e velük kapcsolatba kerülni és ha igen az milyen lesz, barátságos vagy ellenséges?
Nekem egyik kedvenc sorozatom volt a Mass Effect, mert igen mélyen boncolgatta ezeket a kérdéseket, főleg azon aspektusát, amikor egy mindenek felett álló szupercivilizációval találkozunk.
Nos számomra ezt adta az Expanse az elején, aztán egyre inkább elkerekedett a szemem, amikor csak az emberek gyarlóságait láttam folytatásról folytatásra, a külső fenyegetés, meg a háttérbe szorult.
Viszont ha csak ez marad, akkor űrhajózás ide vagy oda, ez is csak egy sorozat a több tucatból. -
jonnyjoker01
veterán
válasz
üzenetére
Emberi butaság lesz továbbra is, én úgy vettem le, hogy ez is egyfajta mutatója annak, hogy a szűk látómező mennyire meg tudja kavarni a dolgokat a mai világban és az üzenete szvsz, hogy nagyon fejlett emberiség, alien technológia ide vagy oda, emberek vagyunk és ugyanazokat a hibákat elkövetjük, mint az elődeink, csak más kontextusban.
-
S e t h
nagyúr
válasz
üzenetére
Évekkel ezelőtt leírtam mekkora csalódás számomra és nem a sorozat, hanem a könyvek miatt.
Hatalmas potenciál volt a történetben, de hamar kiderült, hogy a szerzők nem tudtak mit kezdeni vele, a könyvek színvonala meredeken zuhant.
Egyfajta csillagközi szappanopera, pedig úgy indult, mint az Űrodüsszeia. -
jonnyjoker01
veterán
válasz
üzenetére
Nem javult meg a minőség, de nem baj, végignéztem az évadot így is
A The Expanse-t vártam idén a legjobban és fantasztikus lett.
Nagyon tetszett, hogy továbbra is különös figyelmet fordítanak a politikára, minden esemény logikusan össze van kötve, következményekkel egyetemben. A karakterek továbbra sem fekete-fehérek, mindenkinek az álláspontját meg tudtam érteni (max a módszerekkel nem értettem egyet), ezáltal átérezhető amikor a karakterek nehéz döntések előtt állnak. Ezek mind (szerintem) hibátlanul vannak megírva. Sok minden tetszett még az évadban, de a többségük már spoileres, úgyhogy arról majd akkor beszélnék ha többen is eljutottatok a végére.
Le a kalappal, nagyon hálás vagyok, hogy az Amazon felvette a kaszált sorozatot
-
bobalazs
nagyúr
válasz
üzenetére
Swamp Thing én erre leszek kiváncsi.
-
-
-
-igu-
veterán
válasz
üzenetére
Nem érzem kötelezőnek, hogy megértsem mások agymenéseinek a mélyebb értelmét.
Ha leülök megnézni valamit, szórakozás céljából teszem azt.
Nem fogok végignézni egy nekem nem tetsző (sőt, visszatetszést keltő jelenetekkel tarkított) sorozatot csak azért, hogy az utolsó 30 perc láttán elégedetten csettintsek, hogy 'ez igen! Ezért megérte végigkínlódni az eddigieket'. -
oriic
HÁZIGAZDA
-
mike1334
veterán
válasz
üzenetére
Tudom, már láttam egy részt belőle köszi
Igazából a filmet szeretem, de sorozatban nekem már nagyon fáj..amúgy van egy régi sorozat is, a Nagyon különleges ügyosztály. Az volt a filmek alapja.Argos
Többsége már megvolt, de a Viperát lehet előveszem újra, régen láttam
Köszi! -
Nordic
Közösségépítő
válasz
üzenetére
Én már tuti nem fogom megnézni így... Nem szeretem látni, ha egy jó sorozat befejezetlenül marad(pl Marco Polo - Itt sajnos jóval később derült ki a kasza). Mondjuk azt nem értem, hogy ha ilyen gyorsan kaszálták(nem volt egy hónapja a premier), akkor valószínűleg már sejtették korábban is, hogy ez lesz a vége. Ilyenkor a francért nem tudnak szólni a készítőknek, hogy ugyan fiúk, nagy eséllyel ez lesz a vége, írjatok egy olyat, ami lezárja a sztorit(mint pl a Defiance/Penny Dreadful esetében is milyen szépen megcsinálták).
-
Argos
őstag
válasz
üzenetére
& (#35479) bok92
Valóban kellemetlen...

Pláne, hogy nálam most jött volna a s2 dara. Csak fél szemmel láttam, hogy ráadásul kapott évadzáróra egy méretes cliffhanger-t is. -.-'Pár perce olvastam junkie-n a cikket, hát lehet valami a szerződéses teóriában, elég sok idő telt el a két évad között.

-
Enton
addikt
válasz
üzenetére
Tte bepótoltad legalább. Ha más nem.
Egész egy poént ígyismeghagytam a végére nem akartam egy sort bemásolni árválkodni.Tha Exspanse:
Utóbbi 2-3 rész lestétek? Mintha befékezett volna egy kicsit még ha fontos infót/eseményt/act-ot ad/adogat de valahogy azt is olyan kicsit erőltetve nyögvenyelősen csak.
Hát ebből a 7. ember és az is szakfander/spacesuit nélkül feltünően kékes szinen világitó arcal rendelkező(k) alaposan feltételezhető hogy valamilyen földön kívüli(ek), mégiscsak a kiváltóok és nem egymásra támadt a föld épp mars telepre vagy vica verza. Különben is miért van egy apró kis laborbázis egy holdon föld/mars térfélre osztva, mikor egymást segítve sokkal hasznosabbak lennének egy ilyen szituban akár ami van a föld mars közt. Habár ott meg pont tipik szikrán álló total warfare van kilátóban és ezért 9-7 ember elmegy ezt megvitatni. Áhh néha annyira ostoba a történetszálvezetése.
Végülis van még 4 epizód csak nehogy mindent uccsó részre hagyjanak.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ragnar95
félisten
válasz
üzenetére
Flash-Arrow crossoverök annyira nem szoktak nagy számok lenni, de a Flash-Supergirl crossover nagyon jól sikerült legutóbb, szóval remélhetőleg utóbbi színvonalát sikerül reprodukálni a 4-es crossoverrel is.
November 28-i Supergirl résszel kezdődik a 4 részes crossover. Utána pedig a sorozatok közvetítési dátumának megfelelően folytatódik a történet, tehát 1. rész hétfő Supergirl, 2. rész kedd Flash, 3. rész Szerda Arrow, 4. rész csütörtök LoT. -
Fandango
veterán
válasz
üzenetére
Az Originals komolyabb hangvételű, keményebb sorozat mint a TVD. Én nem mondanám, hogy az első 3 évad a jobb, nekem egyre jobban tetszett ahogy teltek az évadok, így a 7. évadra már közelebb került hangvételben az Originals-hoz. Nekem bejött összességében.
Nyáladzás szerintem nem olyan vészes, átlagosnak mondanám.A 7. évadnak kimondottan jót tett, hogy Elena már nem szerepel benne. -
spammer
veterán
válasz
üzenetére
Hm, tényleg a jelenet még megvan, csak a szövegre nem emlékeztem már.
(#31671) gerii :
ez oké, akkor engem a "váltás" kavart meg, tehát hogy egyikből hirtelen másik lett. De akkor ezzel a nézőknek akartak magyarázni, ami nálam pont fordítva sült el: inkább "összezavart". 
Azt hiszem, jobb mostantól jobban odafigyelni.
-
spammer
veterán
válasz
üzenetére
Már halvány nekem az első rész, de miből derült ki egyértelműen, hogy ember? És ha ember, akkor miért nem sérül? Miért pattan le róla minden golyó, mintha fémnek csapódna. És akkor mi volt a feka csaj "emlékében", amikor az ablak előtt az indiánból egyszer csak MiB lett? 
-
Enton
addikt
válasz
üzenetére
(#31659) orichalcos:
Akkor megnyugtató, hogy nem én hagytam ki valamit, majd hátha rámennek ezekre a részletekre is amikor szükség lesz rájuk.
Engem pl technikailag jobban érdekel az egész háttere mint, hogy kivel mi történik de elég kevés infót csöpögtettek eddig. Csak ilyen téren is menyjenek bele a részletekbe na csak a legyen aktív mint motiváció, hanem mint plszerelmi szál egy forradalom lehetősége.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- PC konfiguráció összeállítás igény szereint, csak új nem használt alkatrészekkel, garanciácal!
- Lenovo P1 GEN 5/16'WQUXGA 4K TOUCH/i7-12800H vPro/32GB DDR5/4TB SSD/RTX A4500 16GB GDDR6/GARANCIA!!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED Mario Edition 20.5, 512GB MicroSD + Android + Atmosphere, 3 hó garanciával
- Eladó alaplap + processzor + memória + hűtő
- Új, Aktiválatlan iPhone 16e 128GB - (rendelhető)
- HP ProDesk 600 G5 i3-9100 16GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nagyon tetszett, hogy továbbra is különös figyelmet fordítanak a politikára, minden esemény logikusan össze van kötve, következményekkel egyetemben. A karakterek továbbra sem fekete-fehérek, mindenkinek az álláspontját meg tudtam érteni (max a módszerekkel nem értettem egyet), ezáltal átérezhető amikor a karakterek nehéz döntések előtt állnak. Ezek mind (szerintem) hibátlanul vannak megírva.
Ma fejezetem be az első évadot, tényleg remek sorozat. Nekem ami az egész sorozatban a legjobban tetszett az az intro, elképesztően jól néz ki, egyik rész előtt sem tekertem át.

Komolyaaaan?

Janaboy