Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Elindult a One UI 8.5 béta program
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megvan, mikor gyónja meg a Vivo az iPhone-másolást
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Inkább a True Blood, pedig az is megzuhant az évadok során, de még így is mérföldekkel jobb ezeknél.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
spammer
veterán
Már nem emlékszem, mi volt a pilotban, de ha valami durva műtét volt a sok, akkor nem jellemző. Később is vannak műtős jelenetek, de nem minden részben (sőt, inkább kevésben), inkább a karakterekre és a korrajzra koncentrál a sorozat: betegségek tekintetében pl. lázterápia, szifilisz, addikció-kutatás, hipnózis. De szerepet kapnak a faji kérdések, eugenika, és a szokásos korrupciós dolgok is.

-
spammer
veterán
Ha már akcentus, Cleary karakterét nagyon bírtam a The Knick-ben: [link] (mondjuk ebben a videóban nem sokat beszél, de azért....
)Egyébként a sorozatot ajánlom egy próbára, ha valaki nem ismerné. Nem olyan rég pótoltam a második évadot, és elég fasza volt. Folytatás sajnos nem lesz, vagy ha lesz is, akkor amolyan "reboot-féleség".

-
spammer
veterán
válasz
Narxis
üzenetére
Miért, ezeket az animációs sorozatokat megrajzolni és animálni nem pénz- és időigényes? Ráadásul nem fostaliga full-CGI animációról van szó, hanem 2D-s, kézzel rajzoltról (persze némi CGI azokban is van, ahol szükséges, pl. járművek).
Igazából lehetnének jó szuperhősös sorozatok is, ha a megfelelő helyekre/kezekbe kerülnének. A Netflixnek is már csak némi Marvel morzsa jutott, de ha mondjuk az Arrow, Flash és társai kerülhettek volna annak idején a Netflixhez, és akkor talán kicsit magasabban lenne a mérce (bár mostanra már a Netflix is hígul). Vagy ha mondjuk valamelyik prémium csatorna vágott volna bele az ilyen TV-s univerzumépítésbe. A gond ott van, hogy a nézők megelégednek ennyivel, ezért esély sincs a javulásra, mert gyártják a következőt, meg a következőt, meg a következőt... ami ugyanaz a "minőség". Ha annak idején az első próbálkozásoknál elbuktak volna, lehet, hogy utána, vagy valamikor a közeljövőben sokkal jobbat gyártottak volna mások. Most már lehet enni azt, amit főznek.
-
spammer
veterán
válasz
Narxis
üzenetére
Elsősorban nem a célcsoport a probléma forrása. Attól még, hogy a fiatalok a célcsoport, még lehetne jót is gyártani.
De ők olcsón gyártanak, tucatot. Szándékosan viszik lefele az igényszintet, mert így éri meg nekik, így lesz olcsó.Fiataloknak volt szánva elsősorban a Last Airbender és a Legend of Korra is, mégsem hulladékok (hanem kb. top a kategóriában). Pedig a Nickelodeonnak gyártották, ami gyerekcsatorna.
Vagy ott volt a Gilmore Girls, női főszereplőkkel, kapcsolatokkal stb., mégis meg tudták írni normálisan.
-
spammer
veterán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
A CW-s sorozatokra is van igény. Akkor most ezen mi a megdöbbentő?

-
spammer
veterán
válasz
attiati
üzenetére
Amikor elkezdődött a sorozat, pár rész után dobtam. Később újrakezdtem és Top 10-es sorozatommá vált.

Egyébként kell neki kb. fél évad, vagy talán még az egész első évad, mire "beindul", mire a karakterek is elkezdenek épülni rendesen. De szépen ki fognak forrni, több időt kapnak magánéleti dolgok (de nem nyáladzásra kell gondolni) és nem csak annyira a munkahelyi dolgokra fognak koncentrálni. Ahogy haladnak az évadok, úgy telik az idő, változnak majd a ruhák, hajak, berendezések stb. A fikciót összekapcsolják a valós történelmi eseményekkel (pl. JFK). Baromi jó a korrajz.

És a harmadik évad finálé...
A sorozat egyik legjobb része: Shut the Door. Have a Seat.
-
spammer
veterán
válasz
viharhozo
üzenetére
"Az elso sugarzas reklamaibol jelenleg 5-7 millio dollar jon be reszenkent. "
Ez konkrét adat vagy csak tipp? Mert az előbbinek hangzik, akkor viszont kíváncsi lennék egy - megbízható - forrásra.
Ratinget meglátjuk, de ha esik, talán felrázzák majd valamivel a sorozatot. Vagy nem.

-
spammer
veterán
válasz
nubreed
üzenetére
Nem sok. A csatorna gennyesre keresi magát a műsorral, ezért nyilván ők sem fognak aprópénzért dolgozni. Az aprópénz nyilván relatív, nem a kis magyar valósághoz kell mérni. Egyébként úgy tudom, hogy egy epizód kb. egy hétig készül (próbák + felvételek).
(#33830) FoxiestFox: a minőség nem
fontoselsődleges szempont (a csatornának), amíg a nézettségi adatokat és ezáltal a pénzt hozzák. Ha egyszer a nézőknek tetszik, akkor a csatorna nem kockáztat. Amíg meg nem zuhan a nézettség, addig nem piszkálják. Sajnos.Speciel számomra még mindig nem olyan rossz a TBBT, hogy ne nézzem. Nyilván nem olyan már, mint az eleje-közepe, de azért még tud jó részeket szállítani, na meg kedvelem a bandát is, így én simán elnézegetem a részeket. Bár az aktuális évadot még nem láttam, de meg fogom majd nézni.
-
spammer
veterán
A The OA ugye nem hasonlít a Sense8-re?

-
spammer
veterán
Ez a te véleményed, lehet, hogy te nem problémázol az ilyesmin. Egyébként a Chuckból nem sokat láttam, talán egy évadot anno, ezért fogalmam sincs, hogy ott mi volt, de ha ilyesmi, akkor szintúgy gáznak tartom.
Azért egy Star Trek-nél anno meg tudták alkotni a Klingon nyelvet, itt meg még pár mondatot sem képesek kitalálni. Na mindegy, nem akarok ezen pörögni, amúgy sem tartom semmire az egész CW-t.
-
spammer
veterán
válasz
Atomantiii
üzenetére
Csak az probléma, hogy:
1. nem mindenki hülye a usákoknál sem.
2. nem csak az usákok nézik a sorozataikat, hanem világszerte, mint pl. ti is, mi is.
3. még ha nem is szúrná ki senki, akkor is igénytelenség, sőt, egyenesen tiszteletlenség más nemzet nyelvét csak úgy felhasználni "kamuból". -
spammer
veterán
válasz
Janaboy
üzenetére
Szerintem elég igénytelen dolog egy valódi nyelvet kitaláltnak beállítani, csak mert azt gondolják, hogy a bunkó amcsik úgysem tudják, mi az.
Belehaltak volna a munkába, ha legalább valami halandzsát kellett volna kitalálni, ha már nem kérnek fel egy nyelvészt, hogy lapátoljon össze nekik pár kitalált szót meg mondatot a csudálatos sorozatukhoz. 
-
spammer
veterán
Castle Rock: Jön J.J. Abrams és Stephen King közös sorozata
A Hulu a 11.22.63 után most egy antológiasorozatot hoz nekünk István apánk munkásságát alapul véve.
Fuck yeah!

-
spammer
veterán
The Affair 3. évad
Sajnos jóval gyengébb, mint az előző évadok, az írók gyakran nem tudták, merre is tovább. Ugyanakkor voltak erős részek és jelenetek is, és Dominic West (Noah) továbbra is elképesztően jó a szerepben, már miatta megérte végignézni. Azt viszont nem értem, miért kellett totál felesleges dolgokat belevinni a történetbe:
Nagyon össze kell szedniük magukat az íróknak, ha nem akarják elsüllyeszteni a sorozatot a következő évadban.Gunther és a thriller-szál még szódával elment, de a francia csaj olyan totál érdektelen és felesleges volt, hogy az nem igaz. Az pedig, hogy a finálé több, mint a felét elpazarolták rá... ehhh... nem is értem, ezt hogy gondolták. 
-
spammer
veterán
válasz
pvt.peter
üzenetére
Még az 5. évadhoz sincs, úgy látom. Tavaly ősszel ért véget a 4. évad szinkronosan, ez alapján nem sok jót jósolok (lehet, hogy megint nyáron adják majd a 5. évadot). Egyébként a junkie-n tudod követni, ha lesz hivatalos infó, akkor bekerül majd a premiernaptárukba: [link]
-
spammer
veterán
válasz
-secret-
üzenetére
Nem valószínű, hogy a Matthew és Woody visszatérnének, az elsőt is azért vállalták el, mert csak egy évad volt. Szerintem nem is kellene visszahozni őket, az ő történetük úgy volt jó, ahogy volt, kész. Másodszor már nem biztos, hogy ütne egy újabb történet velük, így meg legalább egy szép emlék marad az az évad.
-
spammer
veterán
válasz
Fandango
üzenetére
Ez a sorozat címe. Junkie kritika: Pilot-mustra: APB – 1×01
szerk: a rövidítés egyébként ezt jelenti eredetileg: All-points bulletin
-
spammer
veterán
A 250 csak egy imdb top, azok kívül van még rengeteg. Idézek a junkie-ról (a tavalyi év végéről):
"Amerikában idén 455 szkriptelt sorozat került képernyőre – én meg délután a teljesség igénye nélkül 341 újoncot számoltam (persze más országokból is jöttek)." -- [link]
És ez csak a tavalyi év volt. Oké, nyilván ebben van sok a rossz/középszer/érdektelen, de azért még így is biztos, hogy lehet találni olyat, ami nézhető (ha már nagyon unatkozik valaki). Már önmagukban a kábeles csatornák és stream szolgáltatók is termelnek annyit, hogy mindig legyen utánpótlás.
-
spammer
veterán
Mindig mosolygok az ilyen "nincs mit nézni" hozzászólásokon.
Úgy kb. hány sorozatot láttál eddig, akár csak az utolsó 10-15 évből? Mert még ha mondjuk 150-nél is többet, akkor is van még bőven néznivaló. -
spammer
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Bizony, van második évad, ráadásul elég erős átívelő szállal.
Anno miután befejeztem, még napokig a hatása alatt voltam, annyira megszerettem a sorozatot, illetve a karaktereit.Örülök, hogy manapság is felfedezik még (mint pl. most a geekz blog is), Alex Hirsch és csapata minden dicsértet és figyelmet megérdemel.
-
spammer
veterán
Egy kis ajánló a geekz-ről:
Gravity Falls - A világ egyik legjobb rajzfilmsorozata
Egyetértek az ott írtakkal, egy dolgot kivéve: még véletlenül sem ajánlanám magyar szinkronnal, mert angolul zseniális.
-
spammer
veterán
válasz
Chosen
üzenetére
Rég volt már, de úgy emlékszem, hogy az utolsó két évad elég fasza volt (pl. Narcisse karaktere miatt is). Az utolsó évad ráadásul rövidebb és (apró spoiler, nem cselekményt érint, csak érdekesség):
Ha egyébként tetszik a sorozat, akkor érdemes végignézni.sok flashback lesz Nucky múltjáról, ami elég érdekes volt. -
spammer
veterán
Red Oaks: a harmadik évad lesz az utolsó (forrás: junkie).
Remélem, hogy lesz még ötletük egy méltó utolsó évadra és szép lezárást kap (már amennyire persze le lehet zárni egy ilyet).
-
spammer
veterán
Te meglepődsz azon, hogy egy maffia tagjai bunkók, lelkiismeretlenek és még meg is ölnek embereket? Ezek tényleg hihetetlen dolgok.

Egyébként ahogy már előttem is leírták, jól visszaadja, hogy milyenek ezek a kis "famíliák" a mai (illetve az akkori világban). Ez nem a kalapos-öltönyös 30-as évek (mint pl. a Boardwalk Empire-ben), ahol Tommy Gun-nal lődözik szét az embereket. Meg eleve más típusú maffiáról is szól, kisebb, városi (azaz helyi) család, akik olasz felmenőkkel rendelkeznek.
Ez egy drámasorozat, itt nem kap nagy hangsúlyt a bűnügyek utáni nyomozás (krimi), sem az akció vagy egyéb hasonlók, amik "pörgőssé" tehetnék. Arról szól, hogyan él egy ilyen család, milyen piszkos módszerekkel működik, és viszonylag reálisan mutatja be, nem próbálja nagyobbnak mutatni a dolgokat, mint amilyenek valójában: védelmi pénz, sztriptízklub, mocskos üzleti ügyek, ilyen-olyan módszerek, amik pénzt hoznak. Eközben szerepet kapnak a személyes/magéleti dolgok is (pl. pszichiáterrel való beszélgetés).
Továbbá azt sem kell elfelejteni, hogy ez a sorozat 1999-ben indult, azóta változtak is a sorozatok, pl.: rendezést, fényképezést, tempót tekintve, és ma már jóval nagyobb büdzsével is dolgozhatnak, nem is beszélve arról, hogy nagyobb, mozis neveket is szerepeltetnek már sorozatokban. szerk: és azt se felejtsük el, hogy akkor még alig volt internet, szóval nem volt hype, share, buzz, facebook, twitter, tumblr stb., ami tolhatta volna a szekerét, és mégis sikeres lett.
És ez volt az első igazán nagy siker (kritikailag és a közönség szempontjából is), ami utat tört a minőségi kábeles sorozatoknak (és főleg az HBO-nak), ami megmutatta, hogy a TV sorozatokat nem kell "lenézni" a mozifilmekkel szemben. Ha ez nem lett volna, lehet, hogy ma sok jó sorozattal szegényebbek lennénk.

Top Rated TV #10 | Won 5 Golden Globes. Another 113 wins & 301 nominations
(forrás: IMDb-s adatlap, jelenlegi állapot)Egyébként ha nem tetszik, nem fog meg benne semmi, akkor nem érdemes erőltetned, nem a te sorozatod.
-
spammer
veterán
válasz
nubreed
üzenetére
Az első évad eléggé rohanós-menekülős, de a második évadban jobban fókuszálnak a karakterépítésre illetve a karakterek árnyalására és a történet is jobban "kiszélesedik" (több szálon fut, nagyobb szerepet kap Németország, és a nácik dolgai is). Obergruppenführer Smith amúgy szerintem telitalálat.
-
spammer
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
A hétvégén fejeztem be én is, el is olvastam a triviát az IMDb-n, volt egy-két érdekesség:- Az HBO 2013-ban passzolta a sorozatot, aztán mégis meggondolták magukat.
- Eredetileg James Gandolfini lett volna az ügyvéd (Stone), csak szegény 1 hónappal később elhunyt, ezért Robert De Niro jött volna a helyére, csak közben ő sem ért rá, más forgatás miatt, így kapta a szerepet John Turturro.Akármennyire is kedveltem Gandolfinit, szerintem jobb így, hogy Turturro kapta szerepet. De Niro meg pláne furcsa lett volna.
Na meg további érdekesség, hogy a Trevort játszó srác (J.D. Williams) és Freddy (Michael Kenneth Williams) játszottak a The Wire-ben (Drót), ráadásul Willams a Boardwalk Empire-ben együtt játszott a lány mostohaapját alakító Paul Sparks-szal.
További "cameo" a negyedik, "Art of War" című részből: Aida Turturro (aki egyébként az itt ügyvédet alakító John Turturro húga) és Max Casella pedig együtt szerepeltek a The Sopranos (Maffiózók) című sorozatban, amiben persze a már említett James Gandolfini játszotta annak idején a főszerepet.
Nekem (is), mint a fentebb említett sorozatok (volt) nézőjének, tök jó volt ismerős arcokat látni.

-
spammer
veterán
Na végre pótoltam, hát ez tényleg mocskos jó HBO-s minisorozat lett. Én akár 2 évadon keresztül is néztem volna, de így 8 részes miniben tömény királyság volt. Olyan, mintha a True Detective és a The Wire keresztezése lenne. John Turturro karaktere valami zseniális volt, kicsit House dokit juttatta eszembe (a fizimiskájuk talán, vagy nem is tudom), pedig tök más a kettő... Mindenesetre nagyon jól el lett találva. De a többi színész előtt is le a kalappal, még a kisebb mellékszereplők is teljesen rendben voltak. Szép dedikáció volt ez Gandolfininek.

-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
Sherlock 4x03
Moffat monnyon le! De tényleg. Túl sok volt a Fűrész... Bár mondjuk a Shutter Island/Hannibal/Arkham Asylum beütés még jó is lehetett volna, csak hát amikor a realitástól ennyire elrugaszkodunk egy ilyen sorozatnál, az elég nevetséges.
Ha lesz egyszer új évad, akkor gondolom majd valami intergalaktikus szupergonosz lesz az ellenség, mert hát a téteket emelni kell!És amikor a robbanáskor kiugrottak az ablakon... ehh, mint valami B-akciófilm paródia... 

-
spammer
veterán
Igen, jó, csak
Elég izgalmas és a színészi játék továbbra is rendben van, szóval ha tetszett az első évad, akkor továbbra is ajánlott.kevésbé foglalkozik már a család egyéb dolgaival, illetve a karakterek személyes ügyeivel és nagy részben a bűnügyi szál a hangsúlyos, azaz a "Danny-ügy". -
spammer
veterán
Bloodline 1. és 2. évad
Kezdem azzal, hogy a főcím baromi hangulatos és kilóra megvett, mikor elkezdtem nézni. Aztán a floridai helyszín, a tengerpart, a pálmafák, a sok esti/éjszakai jelenet, ezek mind nagyon tetszenek. A színészek jók, a rendezés is rendben van. A forgatókönyvet már nem tudom ennyire dicsérni, sajnos elég gyakran mesterkélt/erőltetett a konfliktusok generálása, csak hogy még nagyobb legyen a bonyodalom és előrelendüljön a cselekmény. Nem mondom, hogy fájóan rossz, mert a körítés és a színészek megmentik, de ilyen jellegű történetvezetési megoldásokat országos csatornákon futó sorozatokban szoktak művelni. Meg amikor már tudjuk mi lesz a következő jelenet, mit fog művelni a karakter, az már nem az igazi. Viszont mint írtam, egyéb tekintetben elég minőségi sorozat és egyébként a hibákat leszámítva a történet is rendben van, végig lekötött, várom az utolsó évadot.
-
spammer
veterán
válasz
trialboj
üzenetére
A brit egy t-vel írandó.
Nem vagyok stand-up néző (briteket pláne nem ismerem), de amcsik közül Louis C.K.-t nagyon csípem és teljesen jól érthető, nincs akcentusa, nem hadar, semmi zavaró tényező. Youtube-on vannak videói, de van a Louie című sorozata, ami comedy/dramedy vonalon mozog és stand-up betétek is vannak benne. Ha esetleg nem ismered, próbáld be, érdekes/valós/hétköznapi témákba szokott belemászni kicsit elborult/fekete humorral. A műsorában más stand-up komikusok is szoktak szerepelni.
-
spammer
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Jó hír.
Mindegy, hétvégén majd lecsekkolom, azt' ennyi. Ha nem szedik össze magukat a következő évadra (ha lesz egyáltalán), akkor nálam Kasza Tibor lesz belőle. -
spammer
veterán
válasz
trialboj
üzenetére
Úgy tudom, hogy csak az eleje egyezik meg, aztán egy idő után külön utakon járt a két sorozat (ahogy ez általában lenni szokott). Hogy mekkora mértékű az eltérés, azt viszont passzolom. Talán a junkie-n volt róla szó régebben. Egyébként akiktől eddig olvastam, hogy mindkettőt nézik, azok azt írták, hogy az amcsi sokkal jobb.
Én nagyon szeretem az amcsi változatot, egyáltalán nem érzek késztetést rá, hogy a brit változatot nézzem.
-
spammer
veterán
válasz
Peti78
üzenetére
Jó lenne a szinkron, de én nem látok rá sok esélyt, hogy lepasszolja a Netflix a Viasatnak vagy éppen más csatornának. Talán majd egyszer lehet, hogy úgy döntenek, de szerintem nem mostanában lesz.
Kár, hogy a Netflix nem nyilatkozik ezzel kapcsolatban, mert valami hivatalos álláspont jó lenne. -
spammer
veterán
Sherlock 4x02
Eddig elég meh ez az évad. Erőltetett drámázás (megint), unalmas ügyek, miközben szétvariálják magukat az írók (megint), csak hogy legyen még-még cliffhanger meg csavar...
Rohadtul utálom ezt a szellemhez beszélünk klisét is már: ha egyszer kinyírnak egy szereplőt, akkor tűnjön el és kész, nem kell visszahozni "szellemként" meg képzelgésként. Watson felesége rohadt irritáló volt, örültem, hogy megdöglött, erre még mindig itt van... Tanuljanak meg rendesen drámát írni, el tudják játszani a színészek hitelesen anélkül is, hogy halottakkal beszélgetnének. Aztán most jön majd az eltitkolt hugica... 
Lehet, hogy a Doctor Who után/mellett Moffatnek innen is le kellene lépni.

-
spammer
veterán
válasz
brownus
üzenetére
&(#33075) ígyvanferi: Coach Taylor
Itt az ideje a Friday Night Lights pótlásának.

Basszus, tavaly októberben volt 10 éve, hogy indult. És most februárban lesz 6 éve, hogy véget ért. Rohan az idő.

-
spammer
veterán
Igen, az. Egyébként van ph arckép kereső
-
spammer
veterán
válasz
Ragnar95
üzenetére
Kár érte, mert egy elég epic történetekből maradsz ki. Amúgy valóban az animék ihlették a látványvilágot, viszont egyik sem anime, mindkettő amerikai sorozat, az animációt pedig koreai stúdiók készítették.
A Gravity Falls-ról: pár éve, amikor én is animációsokat kerestem, bepróbáltam. Kb. 10 perc múlva kikapcsoltam, mondván, ez nekem túl gyerekes. Aztán tavaly egy ismerősöm ajánlására újra elővettem. Az első 4-5 rész még nem fogott meg igazán, de aztán egyre jobb lett, megkedveltem a karaktereket, meg az egésznek a hangulatát. Továbbá értékesnek is tartom, egyrészt azért, mert fontos témákról is szól, mint pl. a barátság vagy a testvéri szeretet, másrészt mert látszik, hogy szívvel-lélekkel készült. Ráadásul tele van popkult utalásokkal/kifordításokkal is (pl.: 1x10 - Fight Fighers.
).A két évad egy nyarat mesél el, amit a tesók a bácsikájuknál töltenek el: a gyerekek kalandokba keverednek, rejtélyeket oldanak meg stb., így van átívelés és epizodikus dolgok is. A második évadban viszont már nagyon erős az átívelés is, ráadásul a háromrészes finálé is elég epic lett.
Én örülök, hogy hallgattam anno az ismerősöm ajánlásra, hiába dobtam már félre egyszer előtte. Nem a legyek hordták össze neki azt a 8.9-et.
-
spammer
veterán
válasz
Ragnar95
üzenetére
Már sokszor ajánlottam őket: The Last Airbender (9.2), The Legend of Korra (8.6), Gravity Falls (8.9)
Zárójelben a jelenlegi imdb pontszámok. Számomra animációs sorozatban ez a három a top, meg úgy all-time listában is a legjobbak között vannak, minden sorozatot tekintve.
-
spammer
veterán
The Man in the High Castle 2. évad
Egész korrekt volt, de nekem hiányzott belőle a feszültség és az izgalom. Ugyanakkor érthető, hogy most a karakterek építésével és árnyalásával foglalkoztak, mert az az első évadban nem igazán történt meg. A több szálon, több helyszínen futó történet még jobban kinyitotta nekünk ezt a világot, de ennek ellenére időnként kicsit laposnak éreztem, néha kicsit időhúzás szaga is volt. Na meg az továbbra is zavar, amikor a japánok egymással angolul beszélnek. Pl. Kido meg a tábornok, négyszemközt is.

-
spammer
veterán
válasz
perempe
üzenetére
Ez így a 9. évad végén tűnik fel?
Mindig is olyan volt, hogy átívelő szál + filler részek. De legalább az átívelő szál is borzasztó. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy a mostani, 12. évad első részét megnéztem, de azóta sem tudtam rávenni magam, hogy folytassam, és ahogy olvastam a véleményeket, sok jóra nem lehet számítani. Várom már, hogy kaszálják, lezárják és eltemethessem végre.

-
spammer
veterán
válasz
brownus
üzenetére
"oké, de egy mesét és egy black mirrort egy mezőnyben indítani?"
Attól, hogy animációs, még nem muszáj különszedni, simán hozhatja azt a szintet, mint a legjobb élőszereplősök, vagy legalábbis szórakoztathat annyira, hogy a legjobbak közé kerüljön. Ha most menne mondjuk a The Legend of Korra és olyanokkal lenne versenyben, mint a Black Mirror, Westworld, Stranger Things stb., nem kérdés, hogy nálam melyik lenne az élen. Nem az utóbb felsoroltak.

-
spammer
veterán
válasz
bAtt001
üzenetére
Másfél órás minden rész. Amikor indult, Kumberbeccs még nem volt felkapva, csak gondolom a feldolgozáshoz kellett a másfél óra és nem látták értelmét 3x2x45 percben leadni, így lett 3x90, ami maradt azóta is. A Poirot is ilyen hosszúságú epizódokkal ment, meg még anno a Columbo is.

-
spammer
veterán
válasz
rétisün
üzenetére
Hehe.

Amúgy ha valakinek a kép címéből nem esne le, a The Fall 2x06 sorozatepizódról van szó. Valószínűleg az eredeti, brit Shameless-re történő utalás/kikacsintás, nem az amerikai változatra (bár valójában persze lényegtelen).
Mindenesetre érdekes, hogy pont ezt a nevet választották.

-
spammer
veterán
Shameless 7. évad
Ez az évad is nagyon jó volt, hihetetlen, hogy még a hetedik évadra sem csökkent a színvonal, ráadásul úgy, hogy idén két évadot adtak le. Bár a humorát tekintve időként már-már tényleg szatírába hajló, de tele is van remek társadalomkritikával, a drámát tekintve pedig még mindig elképesztően életszagú. A karaktereket továbbra is remekül terelik az életútjaikon, a színészek pedig hibátlanul hozzák a szerepeiket, annyira összeforrtak már a karaktereikkel.
Várjuk a 8. évadot, mindig öröm látni a Gallagher famíliát.

-
-
spammer
veterán
válasz
Atomantiii
üzenetére
Az első évadot láttam anno, végig ilyen lassú volt, de hát karakterdráma.
A folytatást viszont azóta sem néztem meg. -
spammer
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Nincs spoiler a videóban, semmi Westworld nincs benne, csak az abban játszó színészek reklámszerepei vannak összegyűjtve.
-
spammer
veterán
Planet Earth II 6. rész
Városok. Az utolsó rész, ezzel vége ennek a csodálatos minisorozatnak. Az utolsó rész sem okozott csalódást, érdekes volt ennyire közelről látni az indiai piacokon lopkodó majmokat; a városba betelepült mosómedvéket; a sólymokat, melyek a felhőkarcolók tetejéről alászállva indulnak vadászni; a csodálatos madárrajokat, akik szinte egy hatalmas madárformát mintáznak az égben táncolva; az éjszaka sötétjében vadászatra induló leopárdokat; a városok éjszakai kivilágítása által megtévesztett apró teknősöket; vagy éppen a városba betolakodó hiénákat, akiket kézből etet egy bátor afrikai férfi.

Ez a sorozat (is) megmutatja, az emberiség mennyire eltávolodott és távolodik el egyre jobban a természettől, és hogy mennyire fontos lenne, hogy a természetre jobban odafigyeljünk, mielőtt még túl késő lenne.
"Looking down on this great metropolis, the ingenuity with which we continue to reshape the surface of our planet is very striking. But it's also sobering.
It reminds me of just how easy it is for us to lose our connection with the natural world. Yet it's on this connection that the future of both humanity and the natural world will depend.
It's surely our responsibility to do everything within our power to create a planet that provides a home not just for us, but for all life on Earth."
-
spammer
veterán
"Talán Junior az egyetlen olyan idegesítő szereplő benne, akire azt mondom, hogy na őt azért nem bírom, mert jól játszotta a debilt."
Nem (csak) játszotta, a színésznek valóban van ilyen betegsége, még ha nem is annyira súlyos talán, mint a sorozatban: Cerebral palsy, RJ Mitte
Egyébként sem debil, nem értelmi fogyatékos.
-
spammer
veterán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
A Ransom pedig január 1.
Egyébként meg CBS, szóval nem. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
spammer
veterán
válasz
üzenetére
Mármint a Bloodline-ból? Egy részt sem láttam még a sorozatból.
Az első évad is hónapok óta várólistán van. Nem volt időm/erőm belevágni mostanában hosszabb sorozatba, de továbbra is tervben van. Ha jól rémlik, a harmadik évad lesz az utolsó. szerk: igen, közben csekkoltam: 10 részes 3. évad lesz az utolsó.szerk2: vagy a Planet Earth-re vonatkozott a kérdésed? Azt nem fejeztem be, megvárom az utolsó rész TV-s premierjét (jobb minőség).
-
spammer
veterán
Planet Earth II 5. rész
A füves puszták élővilága. Újabb fantasztikus rész, a múlt heti sivatagos mellett talán ez tetszett a legjobban.
Volt benne egy kicsit véresebb jelenet, de nem volt annyira durva. Viszont a vonuló vadállatok csordái csodálatosak. Meg ahogy a hatalmas hótömeg alá temetett növénymaradványokat ássák a túlélésért. Meg a termeszek elképesztő munkái. Meg a kismadarak, ahogy más élőlények hátára felmászva vadásszák a rovarokat... Ez utóbbit széles vigyorral néztem.
Elképesztő felvételeket kaptunk megint, s a videónaplóból kiderült, hogy mennyire veszélyes és körülményes volt ezeket (is) elkészíteni.Már csak egy rész és vége az évadnak (illetve a sorozatnak). Egyébként már a teljes évad/sorozat is elérhető, hivatalosan is megjelent már a DVD és a Blu-ray, mielőtt a TV-ben leadták volna az utolsó részt.
De én megvárom a TV-s verziót, mert a minősége jobbnak tűnik.

-
spammer
veterán
válasz
WayneGace
üzenetére
Westworld spoilerek
Lehet, hogy kicsit "rant" a cikk stílusa, és én sem értek mindennel egyet, de ettől függetlenül szerintem megfogható a mondanivalója. Amiket én is hibának tartok, hogy nincs kellően elmélyítve a történet és a karakterek. Úgy, ahogyan az egy high concept sci-fi sorozattól elvárható lenne. Mert a "concept" és a témák felvetése (robot-ember-lét-tudat-akarat stb.) valóban ott vannak benne, de nincs egész évadon keresztül, folyamatosan elmélyítve, tárgyalva, felépítve, inkább csak helyenként kap bele jobban/mélyebben.
Nem írom le saját szavakkal, inkább idézek az írásból:
"ezek mind csak plot device-ok, nincs mögöttük tényleges társadalmi, filozófiai és morális mélység. " "ahelyett, hogy epizódról-epizódra átélnénk Ford belső utazását, gyászát, hibáinak tragédiáját, döntéseinek súlyát, a forgatókönyv a karakter egy gyors, egyperces monológján keresztül tudja le, mit és miért tett. Mert a csattanó indukálta instant „aha!” és „wow!” reakciók fontosabbak Nolanéknek, mint a karakter fejlődésének mélyebb, drámaibb, ám kevésbé bombasztikus finomságai. " Itt pedig nem arról van szó, hogy nem csattan akkorát, mikor elárulják, hanem arról, hogy annak ellenére csattanósra akarják beállítani, arra hegyezik ki, mikor már idő előtt saját maguk is leleplezik/szájba rágják:
"Arra, hogy a „What door?” már önmagában is egy teljes reveláció, utána mégis percekig úgy tesz a sorozat, mintha a nyúl még mindig a kalapban lenne. Arra, hogy William/a fekete ruhás ember nagy lelepleződésére szintén legkésőbb percekkel azelőtt sor kerül a néző fejében, hogy eljátszanák a nagy kalapfelvevős snittet, pedig teljesen egyértelmű (a beállításból, a zenéből stb.), hogy azt szánták a monumentális „hűha!”-pillanatnak. " -
spammer
veterán
Westworld: Első évad - Rejtélyek kártyavára (spoileres évadértékelő)
Nagyjából ez az, amiket én is gondolok (és tömörebben le is írtam már ezelőtt).
-
spammer
veterán
válasz
bagyulajuve
üzenetére
Westworld
Csak Fordnak volt fotója és nem mondta el (nem mutatta meg) másoknak, hogy ő volt Arnold. A régi infók pedig törölve lettek. Kapcsolódó reddit: Why does no one recognize Bernard as Arnold?? -
spammer
veterán
Westworld 1x10
No igen, sok meglepetést nem tartogatott, de számomra ez most egész korrekt finálé volt, főleg ahhoz képest, hogy 90 perces, sikerült megtölteni cselekménnyel. Persze bizonyos dolgokon azért fenn lehetne akadni megint:
a vezérlőteremben későn/később veszik észre, hogy a robotok már rég legyakták a népet, azért ez vicces... meg csak úgy simán rájuk lehet zárni az ajtót kintről... meg a sok balfék véletlenül sem talál el egy hostot sem gépfegyverrel... Az évad összességében számomra egy erős közepes volt, de ezt nem ragozom, többször leírtam már. A folytatásra kíváncsi leszek, több irányba is mehetnek, de nem hiszem, hogy ezen a szinten meg lehet maradni a továbbiakban, szintet kell lépni, különben félő, hogy belebuknak.
Főleg olyan nevek nélkül, mint Hopkins. Ugyanis nem hiszem, hogy Hopkins karaktere lemásolta magát, szerintem az ő sztorijának ezzel vége, gondolom eleve így is terveztek vele, egy évadra. -
spammer
veterán
válasz
Narxis
üzenetére
és (#32545) gyuromoj
Nyugodtan nézhetitek, ahogy előttem is írták már, nem nagyon mutatnak haláleseteket, sőt, sokszor inkább azt mutatják, hogyan szökik meg az, akire vadásznak.
De ha van is haláleset, akkor sem trancsírozós, véres jelenet.Ha a 4. részhez beszúrt 1. kép eredménye érdekel:
a zsiráf megmenekül.
Sőt, egy jó nagyot oda is rúg az oroszlánnak. Azonban baromi jó a jelenet, ahogyan az oroszlánok elkezdik üldözni és ahogy csapdába akarják ejteni. Főleg, hogy elég hatásos zenét is kevertek alá.Nagyon profi munka, szerintem kár lenne kihagyni annak, akit érdekel a természet, illetve legfőképp a különböző tájegységek élővilága.
-
spammer
veterán
Planet Earth II 4. rész
A sivatagok élővilága, harc a túlélésért. Talán ez volt eddig a legjobban összerakott rész: képileg, zeneileg, narratívában, egészen lenyűgöző.
Oroszlánok vs. zsiráf; mókusra vadászó sólyomraj; az egyik legnagyobb sáskaraj, amit eddig valaha filmre vettek; vaksötétben halálos skorpióra vadászó denevér; fiókáiknak hatalmas távolságokból vizet szállító madarak; vadlovak; bogarak, melyek óriási távokat másznak meg, hogy némi vízhez jussanak...
Csodálatos.

-
spammer
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Pedig még képeket is raktam be mindegyik részről szóló hozzászólásomba.

-
spammer
veterán
Szerintem azok, akik többször megnézik/visszanézik a részeket/jeleneteket, illetve olvasnak is róla cikkeket, kibeszélőket, teóriákat, azok könnyebben követik, megértik. Engem nem fogott meg annyira a sorozat, hogy mindenfélét olvasgassak róla, csak hetiben nézem, de így sajnos nekem sem minden áll össze, mint az látható volt az előbb is. Eléggé meg van kavarva az egész sztori, jobb lett volna ezt darálva nézni.
Ennek ellenére továbbra is tartom, amit nem olyan rég írtam róla, hogy több dologban sem hozza azt, amit elvárnék egy HBO sorozattól, főleg olyantól, ami zászlóshajó akar lenni a GoT után. De talán majd a második évad jobb lesz. Na meg még lesz egy finálé, jó lenne valami olyan, amitől letehetnénk a hajunkat.

-
spammer
veterán
válasz
WayneGace
üzenetére
Máskor írd oda az évad/epizódszámot is, az utókornak és a kereshetőség végett. Továbbá nem mindenki követi naprakészen, és jó tudni, hogy melyik epizódról van szó.
Westworld 1x09
A vége elég jó lett, a múltkorinál is érdekesebb.

William = MiB, ez miből egyértelmű? Dolores és William egy helyen voltak, amíg a csaj el nem rohant. A templomba meg már az öreg MiB lépett be. Igaz, hogy a ruhája nem volt véres, de amikor a csaj a rohanás után felállt, meg is lepődött, hogy nem véres/sebesült. Itt lett volna idősík váltás? És ha William a MiB, miért bántja Dolorest? 
Amúgy a fényképen a fiatalabb MiB akart lenni a harmadik személy? Csak mert eléggé nem hasonlított rá a képen lévő figura. -
spammer
veterán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Balra a kislány a farsangról, középen a comic-con-os Robin Hood jelmez, jobbra Sheldon Cooper kisöccse, mikor megtudta, hogy elfogyott a kukoricapehely.
-
-
spammer
veterán
Planet Earth II 3. rész
Dzsungelek. Ez is jó kis rész volt, viszont ami ennél a résznél kicsit zavart, az a mélységélesség/fókusz több jelenetnél is, kicsit túlzásba vitték a "szűk" fókuszt.
Különösen érdekes, hogy olyan folyamidelfin fajt sikerült lefilmezniük, amelyet azelőtt még soha. Igaz, nem volt könnyű dolguk és csak rövid időre tudták lekapni őket.

Hatalmas esőerdők, csodálatos élővilággal, melyeket az emberi faj mohón pusztít.

Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP ProDesk 600 G5 i3-9100 8GB 256GB 1 év garancia
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Lenovo 14W Gen2 - AMD 3015e I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

Az első évad is hónapok óta várólistán van. Nem volt időm/erőm belevágni mostanában hosszabb sorozatba, de továbbra is tervben van. Ha jól rémlik, a harmadik évad lesz az utolsó. szerk: igen, közben csekkoltam: 10 részes 3. évad lesz az utolsó.