- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
válasz
Maxxy10 #63652 üzenetére
Az időutazó felesége
The Time Traveler's Wife (2022)Nem sajnálom, hogy kaszát kapott 1 évad után, mert ebben ennyi volt... de egy igazán érzelmileg vegyes utazást kínál a nézőnek az első és egyetlen évad. Van benne dráma, szomorúság, izgatottság, érdekesség, trauma, boldogság és szerelem is.
Minden időutazós történet rettentő érdekes szerintem, mert ugyan már számtalanszor fel lett dolgozva a téma, mégis sokszor más és más, mert mindig próbál az adott készítő belevinni egy kis saját elképzelést, hiszen nincsenek rendes logikai szabályok hogyan is lehet, így szinte szabad a gazda a témában: múltba vagy jövőbe utazás, mennyi időtávon, láthatja-e saját magát az utazó, interakcióba léphet-e saját magával vagy másokkal az utazás során, az mennyire befolyásolja a jövőt, stb.. megannyi kérdés.
Ez a sorozat is ezeket a kérdéseket feszegeti egy szerelmi szál történetébe burkolva, viszont a csavar annyi, hogy nem az utazó hanem inkább a felesége szemszögéből bemutatva mindezt. Több infót spoiler nélkül nehéz lenne írni, de annyit még elárulhatok, hogy jó sok idősíkon megy a történet és mindkét főszereplőt látjuk fiatalon és idősen (kimaszkírozva persze) is.
A 2 főszereplő páros, Rose Leslie és Theo James remek duó erre a szerepre, főleg a fiatalos énjükként dominálnak bár ez nyilvánvaló gondolom. A gyerek karakterek (Everleigh McDonell, Jason David) is meglepően jól hozzák a karakterük és Rose húga, akit Taylor Richardson alakít, bár csak kicsit szerepel de akkor ellopja a showt.
Én azt hittem, hogy egy nyálas romantikus valami lesz ez, de higgyétek el, hogy sokkal több van benne és az évad végére már elég komoly témákat, traumákat ismer meg a néző amin még időutazás se segít...
-
volandy
senior tag
válasz
Maxxy10 #46716 üzenetére
Absentia. 3évad.
Csatlakozom!
Nem semmi egy sorozat!
Hááááát! Szuper volt!
Egy FBI ügynöknek, tisztáznia kell a vádak alól.akit halottnak nyilvánítottak, vissza kell szereznie a családját, az identitását, az egész életét. Ráadásul gyilkossággal is vádolják, így önmagát is
Lendületesen indult és ez a sorozat végéig tart, sok-sok rejtéllyel és csavarral. Folyamatosan bontakozott ki a sztori ,ahol nem mindenki az akinek mutatja magát. CsattanóEngem leginkább a férj karaktere idegesített, annyira buta volt, hogy az már nagyon zavaró volt. Kár, hogy a végét eléggé összecsapták. hogy kasza.az hiányzott, talán azért mert még folytatni akarták, de fenn szóltak, -
k-adi
nagyúr
válasz
Maxxy10 #58417 üzenetére
A bosszú nevében
Undercover / My Name (2021)Ez igen. Így kell ezt.
Remek zene (pl. "My name theme" de a harcok alatti zúzda zene is kellően energikus és passzoló), jó cast (nem csak Han So-hee emelném ki itt, a többiek is jók de nyilván ő a lényeg), tényleg(!) brutál verekedések, izgalmas és jól felépített kibontakozó történet. Tehát kb. minden stimmel ami elvárható lenne "pedig csak netflixes" - ugye ugye... de azért néha le tudnak tenni az asztalra jókat is láthatóan.Ritkán nézek koreai sorozatokat, de valamit tudnak. Valamit, ami a nyugatiak nem.
A nyers verekedések, a bárdokkal, kardokkal, késekkel való könyörtelen vágások, vagdalkozások, a húsba metsző mély döfések látvány és hang hatása, mind mind egyre csak realisztikusabb ahogy halad az idő. Eddig is durvák voltak, de egyértelműen látható a fejlődés (??) ezirányban is. (persze nyilván ehhez hozzátesz a fejlett CGI?)A sorozat csak 8 részes és végre nincs töltelék rész. Wow! Persze van 2-3 időhúzós jelenet, meg a megszokott koreai-nézünk a kamerába félpercig némán, de ezeket leszámítva tényleg megy előre a cselekmény, történnek a dolgok.
Nézőként tudod, hogy epizódonként lesz a kötelező verekedés, amit nem sunnyognak el, hanem tényleg odateszik magukat. Nincs kamera rángatás (annyira), vér is fröcsög és ami talán a kiemelendő az a hang hatások. Ha valóban nagy TV-n nézed max hangon, akkor azért rendesen becsokizol 1-1 verekedés után.
Az egyetlen negatívum talán 2 dolog lehet: a főszereplő csajt szétverik, de tényleg úgy istenesen kap az évad során de az arca sokszor sérülés-mentes, smink hiba. A másik meg, hogy azért itt is befigyel a rambó-effektus god mode, ami azért pár jelenetnél eléggé komikus volt sajnos (pl. utolsó epizód fürdőszobás jelenet, stb.)
Ja és persze az is dicséretes, hogy lezárják. Nincs bullshit, 1 évad 1 story.
Egyértelmű ajánlás minden koreai, és/vagy verekedős sorozat kedvelőnek.A másik ilyen hasonló a Warrior.
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Maxxy10 #69673 üzenetére
Szuper, nekem nagyon bejött a Shrinking... először a thumbnail alapján azt hittem szar lesz (főleg Jason Segel miatt), de kellemes feelgood sorozat tényleg, minden héten várom az új részt. De lassan vége egy időre... ki kell élvezni addigis.
És a Liaison is szuper lett (eddig)... az Apple még mindig többnnyire jól választ be. Még ha az utóbbi időben azért több gagyi is becsúszott (Echo3, Tomorrow, Mosquito...) még mindig látszik, hogy érti mit csinál aki a bevásárlási dötéseket hozza.
Az a vicc, hogy eddig az Apple az egyetlen amiért egy petákot se fizettem évek óta, mert mindig volt promociós vagy ajándék lehetőség. De talán az egyetlen amiért tényleg megéri előfizetni.
És a trailerek alapján most tavasszal jöhet még pár ígéretes film meg sorozat majd.Na jó, a Disney+ meg a Netflix is elég erős konstansan. A többi ezeken kívül szerintem nem éri meg a pénzt, főleg tartósan/folyamatosan nem. Max tényleg alkalomszerűen.
-
negyven2
veterán
válasz
Maxxy10 #69510 üzenetére
Ehhez még annyit, hogy 2024-re tolták ela megjelenést (idén jött volna).
Illetve bár itt az ötödik évaddal véget ér majd ez a sorozat, de eközben berendelték a Strange New Words 3. évadát.
Illetve a Star Trek jövője jelenleg úgy tűnik, hogy nem annyira erős lábakon áll mint pár éve:
The Future Of Star Trek TV Remains Unclear As Paramount Announces Streaming Spending Cuts
-
paatrick
őstag
-
válasz
Maxxy10 #67033 üzenetére
Ennek ennyire erős a hátszele? Huszadrangú sorozat nálam, 10/6 ilyen telefonnyomkodós/ágyalós/szobabiciklizős semmi háttérzaj.
Elnézést.
Egy dolgot kiemelnék, a zenék nagyon jók benne, de maga a sztori annyira repetitív, hogy az 2022-ben szinte fáj.
Viszont a Konspirációs Korporáció (Inside Job) az valami zseni, és a poénok...mintha nem is Netflix lenne, 10/9, remélem a 2. évad nem okoz csalódást...
-
-
negyven2
veterán
válasz
Maxxy10 #65551 üzenetére
Elviekben nem, vagy legalábbis a múltkori teaser trailer angol nyelven jött ki (a Dark-é németül), még a német Netflix-re is. Illetve a hajón is több országból származnak az utasok (vagyis lehet többnyelvű lesz).
Viszont ugye ez hivatalosan egy Németországban készült, német sorozat, főként német színészekkel.
-
negyven2
veterán
válasz
Maxxy10 #65370 üzenetére
A harmadik évad most indult el, és két rész alapján szerintem jól lett folytatva (nekem tesztet az egész függetlenül attól, hogy nem lesz belőle klasszikus, és eléggé kiszámíthatók a csavarjai). Kvázi kapott egy reboot-ot folyatást a sorozat. Elvileg Diseny+-ra október 19-én jön majd egybe a harmadik évad. Igaz, hogy be lehetne szerezni máshonnan is, de már ahhoz is "lusta" vagyok, hogy az alternatív forrásokkal járó plusz munkával foglalkozzak
-
nubreed
veterán
válasz
Maxxy10 #65114 üzenetére
Nem tudom, hogy húzhatták eddig ezt a sorozatot. Én az első évadból kb 4 részig bírtam aztán feladtam. Pont a főszereplő nő alakítása kritikán aluli szerintem. És még rengeteg más probléma is volt ezzel a sorozattal szvsz. Sokkal jobb és igényesebb sorozatokat kaszálnak el sokkal hamarabb...
-
-
negyven2
veterán
válasz
Maxxy10 #64367 üzenetére
Amúgy kérdés, hogy ennek most érkezett el az ideje (nem nézek CW-s sorozattokat, ugyhogy nem tudom), vagy ez is a Nexstar-os bevásárlásnak köszönheti.
Ugye a Nexstar Media Group megvette a CW 75%-át annak korábbi kettő tulajdonosától (a Warner Bros. Discovery és Paramount Global-tól, akiknek maradt 12,5% - 12,5%-os tulajdon részük), és az új vezetőség föleg az idősebb korosztály számára szeretne inkább műsorokat készíteni, amik jócskán más csoportot képviselnek mint, mint a mostani "CW" közösség (azért nem tűnnek el teljesen ezek a stílusú műsorok).
-
k-adi
nagyúr
válasz
Maxxy10 #60981 üzenetére
The Blacklist
season 9
Nemrég sikerült csak végigvergődni magam a 9. évadon és már csak azért nézem, hogy milyen új hülyeségeket tudnak még előhúzni a készítők a semmiből. Egyszerűen már önmaga paródiája az egész, karakterek teljesen kifordultak magukból, ott is van dráma ahol nem kéne lennie, és a színészeken is látszik a már a megfáradtság.Úgy tudom a 10. lesz az utolsó évad? remélem
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest