- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz
BITBOYS #68748 üzenetére
mármint az a gomba, ami szépen átnövi a hangya agyát és kihajt belőle?
az vicces... ebben a ruszki horrorban hasonló történik az emberekkel
-
Ragnar_
addikt
válasz
BITBOYS #68748 üzenetére
Na jó, de ugye ami filmet én láttam abban
Az azért elég durva szerintem lehet, hogy egy az egyben onnan vették az ötletet a The Last of Ushoz.a gomba megfertőzte majd átvette a hangya teste fölött az irányítást, fölvitte optimális magasságba, aztán spórazsákot növesztett a testében, és kinőtt belőle egy vagy több gomba. -
itroh
tag
válasz
BITBOYS #68434 üzenetére
Ha szereted a különleges, abszolút a hagyományossal szakító történetmesélést ( Atlanta-ban van olyan "random,filler" epizód, amiben egy főszereplő/fő karakter nincs benne, néhol már-már Black Mirror stílusban imádni fogod. Persze rasszizmus a fő vonal, de nem a képedbe tolva, hanem néhol már-már kiforgatva az egész témakört beszél róla.
-
Tasunkó
őstag
válasz
BITBOYS #68262 üzenetére
Köszi! Nem akarok akadékoskodni, nem játszottam a Half Life-ot, csak a pontosítás miatt mondom hogy ez más mint az ezelőttiek. Nagy lépést tett meg olyan 2010 táján a játék-film fúzió, az előzőekhez képest. Nem a képtelen interaktív film irány, hanem egyedi fordulatot vett. A Heavy Rain működik nagyon jól, ott már látható, az az a szint amiből lehet következtetni a Last Of Us-ra, és a Heavy Rain történetéhez hasonló bestsellerek, emlékezetes thrillerek készültek már filmen, vagy a Telltale WD ahol a Walking Dead dilemmáihoz, történetének, drámájának tálalásához talán jobb formátum is mint a filmsorozat. Ezeknél az a kérdés, miért pazarolták játékra a történetüket, miért nem rögtön filmet csináltak, ugyanakkor rögtön meg is győznek arról hogy náluk jobb formátumba került a történet. Itt már az a kérdés hogy az a dráma amit átélt a játékos, azt egyáltalán a film vissza tudja-e adni, vagy színdarab akár.
-
Tasunkó
őstag
válasz
BITBOYS #68258 üzenetére
Mert ha nem látod előtte, akkor a történet feszültségben tart azt illetően, hogy alakul, mi lesz a szereplők sorsa, közben meg játszol akár órákig bizonyos résszel, amikor a történet nem halad viszont a szereplők sorsának a tétje egyre csak dolgozik, akkor megint elárul valamit a történetből, és így a hatás folyamatosan erősödik a történetileg passzív részekben is dolgozik a történet, ráadásul ott játékosként vagy aktív az meg azért izgalmas meg szórakoztató. Ilyen játék kevés van, pl. a Telltale Walking Dead, de mivel azokkal ellentétben ennek a játszhatósága is, hangulata, vizualitása is 10 pontos, így valójában csak ez az egy van. Jó sorozat meg van néhány.
-
Mik76
senior tag
válasz
BITBOYS #68248 üzenetére
Szerintem is jo.
En az eredeti jatekkal nem jatszottam, csak a remastered verzio akadt a kezeim koze a nyaron. Szoval nem kotodok annyira nyilvan az elso verziohoz. Mivel a hangulat, a sztori, meg ugy majdnem minden tok jo volt, vegigtoltam, elveztem a jatekot azt kesz. Ez a ket dolog a sorozatban is jol mukodik, igy nem ertem a problemat.
Horrort forgatni gyerekekkel amugy is necces. Raadasul itt nem csak futni meg sikitozni kell, hanem
legyilkolni egy rakas embert meg zombit.
Normalis szulo/producer/rendezo ilyesmit nem vallal be. Ilyenkor jon az hogy minimum egy 18 evet betoltott szineszt tesznek be.
Az meg hogy kit.. Aki hajlando ezt elvallalni, eppen raer, van mar tapasztalata, lehet vele egyutt dolgozni, nem lett belole tulsagosan nagy mellu no 18 eves korara, szoval el lehet sozni mint egy tizenket vagy hany evest.
Hja es akivel meg tudnak allapodni a penzrol.Ez azert valoszinuleg elegge leszukiti a kort.
-
nubreed
veterán
válasz
BITBOYS #67903 üzenetére
Bizony. Az Andor a legjobb sci-fi sorozat volt számomra 2022 -ben. És ez nagyon sok mindent elmond, hogy én ilyet mondok, mert amúgy alapból ki nem állhatom az egész SW univerzumot és akkor finoman fogalmaztam. Jót tesz neki a sötét hangulat és az kifejezetten örvendetes, hogy a nyomorult jedik még sehol nincsenek. Ha lennének, már nem néztem volna a sorit, így viszont kifejezetten érdekes.
-
vond
MODERÁTOR
-
Luissimo
veterán
-
BITBOYS
addikt
válasz
BITBOYS #49637 üzenetére
..innen jut eszembe Jesse Plemons is nagyon kinőtte magát, nagyon bírom ezt a srácot
Milyen kis fiatal volt még a BB-bena Fargoban hentesként eszméletlen jót játszott.
Mutert meg kellett szoknom nekem is, érezhetően nagyon irányítják a karakterével a kialakuló szituációkat.
Nem adsz neki egy esélyt (Fargo)? Bár rezeg a léc, hogy lehet ez se fog neked tetszeni.
-
válasz
BITBOYS #49614 üzenetére
Én nagyon szenvedtem az 1. évad alatt, tavaly ledaráltam a maradék 4 éveadot, de továbbra se értem a nagy hype-ot ami körüllengi a sorozatot. Voltak olyan unalmas részek, hogy kb 5 perc alatt áttekertem. (pl. légy kergetése a laborban, orbitális hulladék filler epizód). Ennél sokkal jobb sorozatok voltak és vannak.
-
rétisün
veterán
válasz
BITBOYS #47523 üzenetére
úgy emlékszem, kb. erről volt szó ((#47518) bagyulajuve), mert biztos szóba került annak idején.
-
updog
őstag
válasz
BITBOYS #47276 üzenetére
Van egy nagyon jó alapfílingje, az sokat nyom a latba
(meg Krista Kosonen is ). Illetve a főcímzenéje (Ain't no love...) azóta is az egyik kedvencem
Lehet hogy az elvárásaim nem stimmelnek (ha aktuális problémákat akar feszegetni, akkor feszegesse, ha scifi akar lenne, akkor ideje volna , ha nyomozós sorozat, akkor nyomozzanak, ne csak mindig közöljék hogy megtaláltuk a következő láncszemet), de így hogy csak 6 rész az első évad, szerintem eléggé nem tartanak még sehol, remélem ütős lesz az évadzáró. Eddig minden részben volt(ak) olyan jelenet(ek), amikor utána még percekig csak járt az agyam, ez az 5. rész után elmaradt.
Na jó, most hogy felidéztem, azért eléggé érdekel hogy mit és honnan tud (még) a hittérítő (nem emlékszem hogy mondta volna a nevét, most áttekertem de nem találtam). De komolyan, honnan jön ez az "időlyuk"? Nem a jó értelemben kezdett el érdekelni, hanem a felvezetetlenül bedobunk valamit, majd nem magyarázzuk meg módon...
-
BITBOYS
addikt
-
Mik76
senior tag
-
nyogo83
senior tag
válasz
BITBOYS #45855 üzenetére
Ebben az a szep, hogy onkent allitjak ki a bizonyitvanyt arrol, hogy egy centit nem valtozott azota a helyzet ilyen teren.
Amugy a vicc, hogy ez a 22-es csapdaja: ugye ezt akarjak bizonygatni, hogy az Orosz technologia tokeletes, megbizhato es elo se fordulhat hogy hibazzanak. De ezt a szemleletet ugy minden teruleten eroltetik.
Na most ha Csernobilban CIA ugynok szivargott be es az idezte elo a robbantast, akkor a csucsszuper, vilaghiru, mindenkit ellonerzes es megfigyeles alatt tarto KGB hogyan nem vette ezt eszre?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
BITBOYS #45624 üzenetére
Egyébként, nagyon helyesen, nem mutatnak semmit. Elég a fegyver csattanása is.
A fiatal fiún át azt mutatja nekem ez a rész, amit a katona is mond valahol. Nem lettél más ember a gyilkolástól. Az, hogy felkelsz másnap is és még mindig a Jenő vagy azt mutatja, hogy ez mindig benned volt. A srác végül úgy néz ki, mint az afganisztáni veteránok. Megkeményedett, fásult lett és dohányzik. Ezek a belső történések, túl az akción. Nagyon kevés olyan sorozat) vagy film) van, ami konstansan meg tud tartani egy eltalált hangulatot. Ez ilyen, ilyen volt a GoT első 3-4 évada, a Breaking Bad (bár utálom), az Americans. Szóval a legnagyobbak, és ebbe a körbe most már ez a minisorozat is beletartozik. -
válasz
BITBOYS #45619 üzenetére
Nem, erről van szó, hogy érzéketlenség lenne. Hanem hogy jóval felkavaróbb a (jellemzően cuki) állat halála / szenvedése, mint egy emberé. Nem tudom, hogy te őket gyarapítod-e vagy sem, csak ez jutott eszembe. Még olyasmikre gondolok, hogy nem használ XY terméket mert állatokon tesztelték meg hogy nem tudta végignézni a Szodoma 120 napját, mert hogy állatokat (!!!) kínoztak benne.
-
válasz
BITBOYS #45561 üzenetére
Most így már nekem is úgy tűnik, bár az a zárójeles megoldás nem volt szerencsés szerintem. Gondolatolvasó meg még nem vagyok, de majd beírom a szöveget a Látóasszonyok topikjába.
Elég sok hasonló véleménnyel találkoztam már, talán emiatt akadtam el azon a mondaton.......
-
válasz
BITBOYS #45493 üzenetére
Mondjuk az osztatlan siker szerintem túlzás. Van mindkét oldalon vélemény. Aztán még arra leszek kíváncsi, a maradék két részbe hogyan illesztik be értelmesen a biorobotos részt, a zóna takarítást, a szarkofág építést. Rengeteg dolog van még hátra. Szerintem a harmadik részt elhúzták mint a rétestésztát, alig haladtunk a történetben.
-
válasz
BITBOYS #45382 üzenetére
Az 1973-as film nem lényeges. Maga a Westworld sorozat (főleg a második évad) azoknak való, akik szeretik a komolyabb hangvételű "robotos" scifiket, mint pl az Ex Machina. Vagy az Asimov által kreált világot, bár abból sajnos nem készült igazán jó film. Az Automata meg az I, Robot az jó, de nem kiemelkedők. A Bicentennial Man meg nagyon nyálas lett.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen processzort vegyek?
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Formula-1
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest