Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz
Imifej #50858 üzenetére
Én ma mindennel szórakoztam a D6500-al egészen addig amíg nem írta ki " a biztonságos böngészés érdekében az oldalak betöltését leállítottuk"
de frissíteni nem akart semmit se..youtube app is ment simán tv-ről, mobilról, BD lejátszóról....az ilyen ügyfélszolgálatos meg dobna hátast ha megtudná 1016-os fw van nálam és nem a 1018 amivel eladták és nincs gondom.csak kérdem..az ilyen hibáknál nem esetleg hardver pl. döglődő memória kavarhat be ezzel meghülyítve a tv flash részét?
-
nightshadow
veterán
válasz
Imifej #50126 üzenetére
Itthon egyelőre nem realitás a DVB-T2 bevezetése [link]
"A magyar hatóság, illetve a kormányzat részéről ugyanakkor egyelőre nincs napirendre tűzve a jelenleg 95 százalékos országos lefedettséget kínáló DVB-T hálózat modernizálása - tudta meg a HWSW."
"Az Antenna Hungária jelenlegi beállítások mellett multiplexenként nagyjából 24-25 Mbps sávszélességet tud biztosítani a tévéadások továbbítására, ami átlagosan tíz SD, vagy két-három HD adó átvitelére elegendő. Ebből kiszámolható, hogy az Antenna Hungária mind az öt digitális multiplex beüzemelésével akár 50 csatornát is továbbíthatna, hazánkban tehát egyelőre nincs szó kapacitáshiányról, különösen a jelenleg meglehetősen korlátozott HD-s tartalmi felhozatalt figyelembe véve."
"Emellett a DVB-T2 vevőkészülékek elterjedtsége és jelenlegi árszintje sem teszi lehetővé a technológiai váltást, nem beszélve az adóoldalon a legtöbb helyszínen alig pár éves eszközök cseréjének költségvonzatairól."
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
Imifej #45089 üzenetére
Köszönöm a segítséget, de nem müxik sajnos
Egyébként már régen 2 éve megcsináltam rajta 1024.1 van fent lehet, hogy ez a legfrissebb?
Természetesen futtatam az exet és a linkelt képen is ott a mappa amit csinált.
Esetleg van valaki akinek C seriás 5 sorozatú tvje van mi a legfrissebb firmware? -
BBéci
legenda
válasz
Imifej #44628 üzenetére
Minden esetben a filmhez kell igazodnia a kimeneti frekvenciának. Ezt a jobb médialejátszók (XBMC) maguktól elvégzik.
Gondolj bele, a 24-et hogyan kellene többszörözni, hogy kijöjjön a 60? Normálisan nem lehet megoldani, tehát annyi a folyamatosságnak. Ha nem akad, akkor be van kapcsolva a TV interpolációja, és/vagy háttérvilágítás villogtatása.
Igen, ha a lejátszó (HTPC, Blu-ray, médialejátszó) helyesen van beállítva, és a film 24 fps-es, akkor a TV az Info gomb megnyomásakor 24 Hz-t fog kiírni.
Ha nem így használod, akkor ugyanott vagy mintha a TV beépített lejátszóját használnád. -
mycso
veterán
válasz
Imifej #44624 üzenetére
Közben meg is válaszolták egy részét, bár továbbra is azt állítom, nem vettem észre minőségromlást pc módban. (eredeti BR lemez).
Ha viszont mégis erőltetjük az alapértelmezett módot, ahogy előttem írták, a vga szoftverében beállítható a pontos méret, ATI esetében is. (eddig ATI és Intel vga-val próbáltam, mindkettőnél méretezhető)mod.: egyébként számomra érthetetlen, hogy ez miért így működik
-
tomy0628
aktív tag
válasz
Imifej #44624 üzenetére
Első indításkor nekem is ez volt. Nekem nincs direkt kártyám de az Intel videómegjelenítő programban álítottam a szélességen és a hosszúságon és már jó is volt. Esetleg Catalystban lehet te is betudod állítani. Előttem írták hogy DVI PC-re ne nevezd át, mert akkor nem lesz hang.
-
Jovanny2
őstag
-
Tin
veterán
válasz
Imifej #39490 üzenetére
csak az elmúlt hétben hányadszor kerül elő
aki akar, vegyen drága kábelt, digitálisban a "normál" minőség is bőven elég, de már ez nem tudom hányadik teszt ezzel kapcsolatban.
analóg kábelnél van jelentősége, de itt nem túl sok.
az aranyozott dugókon szoktam röhögni, pár éve bementem egy elektronikai alkatrész boltba, pár jack dugót venni mert a fülesemen cserélni kellett, a sima kínai 70 forint volt, az aranyozott kínai meg 130.
az aranyozott neutrik meg 600... azt viszont nem felvágós kábelekre teszik...
-
WoodooKilla
csendes tag
válasz
Imifej #38856 üzenetére
Speedtest telefonról ment, eddigi tapasztalatok alapján kalkuláltam, lehet, tök hülyeség, de ha semmi netre kötött cucc nem ment, a fix 15 megát hozta minden mérésnél, de amióta megvan a TV, 13-14 között mozog a max. Lehet, hogy tök hülyeség, de végül is, mások is érezték ezt a problémát, ez meg egybevág így..
Mondjuk tegnap lett bővítve, és még machináltam itthon kicsit, most már nem probléma, a lag is végül egy eszköz hibája miatt volt, nem a TV miatt. -
Hooper
őstag
válasz
Imifej #35748 üzenetére
Nem hangzik jól
Sajnos a panel volt már javítva (forrasztva ha jól tudom) akkor ez hozhatta elő az újabb hibát. :/Más:
iOS telefonról történő wifis vezérlés csak akkor működik ha a TV közvetlenül a routerbe van dugva?
Nálam most a routerből a gépbe megy a vezeték, és mivel az alaplapomon 2 lan port van a gépből megy közvetlenül a TVbe. -
Flashget
félisten
válasz
Imifej #35550 üzenetére
nincs semmilyen átkötés nálam.
P5Q a lap benne az asus 6870 vga a DVI kimenetre a gyári DVI-HDMI átalakító (úgy tudom a boltokban kapható mezei átalakító nem alkalmas erre csak a gyári) és vetem egy1.4HDMI kábelt. Legfrissebb driver van fenn, sima klónozás a képnek és go. -
attamero81
senior tag
válasz
Imifej #35550 üzenetére
Részben igazad van,de az Nvidia GTX400-as (gtx200-ban nem vagyok biztos) sorozatától és az ATI HD5000-es szériája már átadja gyárilag a hangokat.Persze amit adnak mellé gyári DVI csatit az nem,mert az általában 14 tűs és az csak a képre elég.Viszont ha ugyanebbe az ajlzatba teszel egy full-os HDMI-DVI kábelt akkor a tv-n már kijön a hang-
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
Imifej #28130 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Mert a képben néhány kockát időnként még elviselek, de amikor a hang akad, olyan, mint, amikor a lemezjátszón ugrik a tű, az marha idegesítő.
Próbáltam már azt is, hogy nem a DVD felvevőn keresztül vezetem az antennát a tévébe, de nem segített
Na, most viszont olyan, mintha rendben lenne. M2HD-n megy valami rettenet, abban 1 kocka sincs. Bezzen az F1 időmérő sokkal rosszabb volt."Adott egy D5500"
Hát, a killa sample még a médialejátszókat is megakasztja, szegény samu viszont egyből kidobja, hogy nem szereti. De szerencsére ilyen tömörítésű videóanyag nemigen létezik a valóságban. Van még 1-2 mkv, amit nem szeret, én is láttam már ilyet, de ritka.inkább a vmw-vel szokott meggyűlni a baja, abból már több ismeretlent láttam.
Sokan nem tudják, hogy a .mov-ot is lejátssza a tévé, ha átnevezzük. Bármire. .mpg, .avi, akármi, csak az a lényeg, hogy olyan kiterjesztése legyen, amit a tévé keres. Utána már játssza.
-
LacBp
tag
válasz
Imifej #27330 üzenetére
köszi.. amúgy a páromnak vettem fel régi filmet. és mivel m1 ről (ugye már hd- legalább is 2x annyi mb lesz 1 film, min máshol) így 6 rész már nem férne el a kis hdd-n
kiírnám neki dvd -re és akkor nézi, amikor akarja... vagy éppen gyerekeknek valami mese... . Tudom neten meg yt -on megvan.. de nekem mobilnettel nincs torrent
-
gyugyo79
addikt
válasz
Imifej #27360 üzenetére
Csak azt ne feledjük, hogy az általad javasolt pip -hez ha valaki különböző adásokat akar nézni ahhoz 2 kártya kell (amit nem ingyen adnak a szolgáltatók) mert különben ha a boxal veszel fel akkor TV-n kártya nélkül max az ingyenesen fogható adásokat lehet nézni a kis ablakban (Ami nem mindenkit érdekel mert pld. nálam a TV2 és az RTL K le sincs keresve) ...
-
sityupityu
veterán
válasz
Imifej #27357 üzenetére
Ami előnye lehet a box-nak azt a PIP-el szerintem ki is merítetted. Én digikábeles vagyok,úgyhogy a conax vonal is kilőve nálam. De aki kártyára van kényszerülve ha van rá lehetősége az is inkább a tévével igyekszik ezt megoldani,mint hogy egy boxot üzemeltessen ez miatt. Szerintem a mérleg nyelve igen csak a boxmentes élet felé billen.
-
sityupityu
veterán
válasz
Imifej #27330 üzenetére
Akkor elnézést,írtam is hogy nem vagyok biztos benne.
Azért jó ha "normális" formátumban rögzíti az adást,mert így az ember szgépen is meg tudja nézni és egyéb más lejátszón is,és oda tudja adni az is merőseinek is ha kell. Ráadásul a gyári formában a felvétel csak az adott tévén nézhető újra,más ugyanolyan típusú készüléken sem játszható már le.
Persze,több megoldás is van a tévéműsor felvételére,de az ember általában arra törekszik,hogy minél kevesebb kacat legyen a tévé körül nem hogy még szaporítsa azokat. Különösen annak tekintetében,hogy a tévé is képes erre,és már van megoldás arra is hogy ne csak azon lehessen visszanézni. -
kori18t
tag
válasz
Imifej #26880 üzenetére
Azt nem értem, miért kell először "hotel módba" tenni.Attamero81 ezt nem említette.
Beléptem egyszerűen a szerviz menübe, hogy megnézzem mi is van ott.Azt nem tudom, milyen firm van rajta, de az első sorban T-VALDEUC-3006.2 van, a második sorban T-VAL8DEUS-1005.
Függ ettől vmi, például, hogy kell-e először hotel módba tenni vagy sem?
Még nem mertem a PVR aktiválást megejteni, nehogy erre a hosszú hétvégére maradjak tv nélkül.Ja, egy 16 gigás Kinston-ra menne a felvétel, remélem elfogadja majd a tv..... -
sityupityu
veterán
válasz
Imifej #25625 üzenetére
Én csak nagyon ritkán kötöm rá a netre a C650-em,nincs is saját kábele.Ami volt már befogtam máshova. De holnap rákötöm és megnézem hogy nálam bejön e. Kíváncsi vagyok. Bár amiket olvastam róla az sem nagy baj ha nem. Legutoljára amikor néztem nagyon elcsodálkoztam rajta hogy mennyi "kacat" van fönn,ahhoz képest hogy 2010-ben alig volt valami.
-
attamero81
senior tag
válasz
Imifej #25251 üzenetére
Ilyen nem garanciába való javítást nem sokan vállalnak.Akik meg vállalják azok kb.25-40 ezer közt.Rá mondják,hogy ez+az volt,mivel te úgy se tudod megmondani,hogy tényleg úgy volt-e.
Én szerintem jelezd a gariba,hogy hogy zajlik ez a folyamat,de ne vidd el.Kíváncsi vagyok,hogy mit mondanak.Ha netán sok idővel akarnak elkedvteleníteni megbeszélhetjük.
Annyit leszögezek,hogy éppen harcban állok a szervizesemmel,mert az is vérszemet kapot a sok pénzre és elszállt és én nem szeretem az ilyet.Egyenlőre szerszám beszerzés van folyamatban,de előtted is megcsinálom,hogy látsd,hogy zajlik. -
attamero81
senior tag
válasz
Imifej #25082 üzenetére
Ez összetett hiba.Előfordulhet,hogy csak a kijelző kábel van megtörve,de lehet valamelyik alkatrész nem megfelelő forrasztása.A C6000-es szériánál rendszerint vannak csíkozodás,piros pozsgás kép,illetve,hogy egyik kimenet se megy csak az USB.Ezek típus hibák amiket nagyon könnyen lehet orvosolni,mármint nekem.Milyen típusú tv?
-
zazahoho
őstag
válasz
Imifej #22943 üzenetére
Remélhetőleg beválik
,de ha már veszel és nem nagyon hosszú a koax kábeled vegyél 3x árnyékolásút (boltban ezt tanácsolták) igaz ez kizárólagosan nem oldotta meg a gondot.Én a leválasztót a tv és az elosztó között kb középre tettem,mivel falon van a tv.
Anyáméknál hétvégén megcsinálom UE-32D5000 tv-nél is
-
fehler
csendes tag
válasz
Imifej #22447 üzenetére
látom Te sem borultál térde és nyomtad le a 40 fekvőtámaszt a tvd előtt... nyugi már ember !.. látod mivel elég inaktív lettél a fórumban (ahogy magad fogalmazol)
miért nem aktivizálod magad ? miért nem válaszolsz egyből mindenre? ..miért nem vagy itt? csak "cseszegetni" jársz ide vissza? . -
roberto211
őstag
válasz
Imifej #22447 üzenetére
Bár én laikus vagyok kissé ez ügyben de szerintem , egy tv-t se szabad lefikázni és túldicsősíteni sem.. Minden tv.-mellet vannak érvek és ellen érvek. Előnyök és hátrányok.. Én speciel ahogy írtam párszor egy ue40d5000pwxxh led-et használok és semmi gondom nincs vele. Nincs olyan hogy "döcögős a kép" blabla, vagy csak lehet nem veszem észre de szerintem az árához képest bestbuy. Nyílván van jobb tv, van rosszab tv, lehet h lg be lehet 2x jobbat találni, de az lg.. És ezért most lehet fikázni, meg dobálózni, hogy "mi az hogy az csak lg, márpedg azééért is,stb,stb" Én elfogult vagyok samu téren mert samsung párti vagyok, szinte minden termékem samu, és nem csalódtam egybe sem.. Volt egy 107es lg ilyen árban (ne kérdezzetek típusszámot már nem tudom" , és ez a samu amit vettem.. Mind a kettőn ugyanaz a samsung demo full hd video volt beállítva.. És bizony a samsungnak márpedig szebb képe volt,.. ÉS ez lehet találgatni, hogy lehet a beállítások,stb, mindegyik szerintem alapbeállításon volt, mert szerintem az áruházakban nem avval fognak bajlódni, hogy a beállításokat b..sz.g..s.sák ... Pedig nehéz döntés volt mert az 107es ez meg 102es, , de még így is a samu mellet döntöttem.. Nem fikázom le lg-t sem, de szerintem akkor a samunak szebb képe volt, és az is ilyen 140körül volt azthiszem.. De ugye ár alapján nem szabad itélni, de az is hasonló árba volt mint ez , és ennek szebb képe volt, pedig ezt néztem ki és a második kiszemelt ő volt.. Tehát életünk végéig lehet vitatkozni, melyik tv jobb és miért, ez azért, az azért, de szerintem mindenki maga válassza ki hogy melyik tv tetszik neki.. Aki vesz tv-t menjen el egy áruházba , ne kényelmeskedjen otthon és a fotelből a király laptopjáról, megrendeli a led/lcd/plazma tv-t és várja a gls-t az ajtón, hanem szépen üljön kocsiba(persze azért először kérdezzen itt ki valakit, aki alábír támasztani még is érveket, és ellen érveket, meg technikai információkat a kiszemelt termék alá) , menjen el az euronicsba, ki lesz rakva 200tv, válasszon ki 5 tetszőlegest, ami jó technikai információk alapján is, és ár/érték arányhoz képest jó, és tegye mérlegre, a tényeket, előnyöket, hátrányokat.. És ami mellet dől a mérleg azt válassza.. ( szépen szól a euronicsos csávónak ad neki 1k-t és kiviszi, tolókocsin, és még a kocsiba is be teszi persze ez részlet kérdése
) .
-
gyugyo79
addikt
válasz
Imifej #14894 üzenetére
A videokártyához el tudsz menteni több beállítást is (24Hz -et is tud).A videó fps -étől függően változik, hogy mi az ideális beállítás (Nálam a lejátszó váltja a képfrissítési frekvenciát a forrás filmnek megfelelőre) . Azt javaslom ezt a cikket olvasd át és tudni fogod, hogy mit hogyan állíts be.
-
Kija
aktív tag
válasz
Imifej #13409 üzenetére
Sajnos DVB-C-s STB-knél amik felvenni is tudnak és HD nem túl nagy a választék. Ennél olcsóbb 22 ezerért van ami darabolja a felvételt és nem ts formátumban rögzít, hanem dvr-ben vagy mpg-ben. Igaz csak az 1080i-t tudja az 1080p-t nem. Ha már veszek akkor jót akarok venni. A Selteka-ról jókat írtak a fórumokon.
Egyértelműen arra akarom használni, hogy TV-ből vegyek fel műsorokat, amelyeknek egy részét később megvágva, átkonvertálva valami más formátumba meg is őrizném.
Ha esetleg van más alternatíva akkor ne kíméljetek, osszátok meg velem is! -
Erzsébeti
tag
válasz
Imifej #12136 üzenetére
"...hanem arról folyik az eszmecsere, hogy az M1 mindig 16:9-ben ad e vagy sem. Szerintem 4:3-ban is ad, hiába mondják sokan, hogy a két fekete csík is része a 16:9-es adásnak. "
Megerősítelek.
Nekem (T-Home digital cabel, Conax modul, C650) van HD-s M1-em is és sima is.
A HD-s en láttam már, hogy automatikusan átállt 4:3 ra, tehát kellett ilyen adást adniuk. -
aag
őstag
válasz
Imifej #12136 üzenetére
Szerintem ugyanaz volt a gondom mint neked. Én kizárólag DVB-T adásokat fogok. Tehát mindegyik digitális adás. Mióta beállítottam a globális 4:3-at és mellé az automata szélességet, minden helyesen jelenik meg a tévém képernyőjén. Nekem ennyi volt a megoldás és ez engem tökéletesen kielégít. Ha te valami mást szeretnél, ahhoz nem tudok hozzászólni. Akkor bocs.
-
nfsu17
veterán
válasz
Imifej #12136 üzenetére
Ismétlem magam még1x.
DVB-T
m1, m2, duna, mind1 melyiket választod.
Ha látsz 4:3-as adást, valami ősrégi filmet, oldalán fekete oszlopokkal, akkor kérlek nézd meg valahogy, valamilyen info gomb segítségével az adás info adatait. Nem hiszem, hogy nincs ilyen gomb a tévén, az LGnken is van.
Ha azt látod, hogy 1080i, 16:9, akkor nekem van igazam. Ha mást, akkor nem nekem, és elkussolok. Ugyanis bármilyen linket, képet, videót betehetek, észre se veszitek, de legalább a szemeteknek higgyetek.Ha az autonómiánál feltudták tünteni, hogy 4:3 vagy 16:9 (és ez így is van), akkor ha az m1 is így menne, akkor miért nem írják oda?
[link] -
aag
őstag
válasz
Imifej #12034 üzenetére
Az MTV1 és 2 is ad 16:9-ben és 4:3-ban is. Dőt a DunaHD is ad 4:3-ban is. Most akkor te úgy nézed ahogy adják és kész? Mert itt jön a bibi. Mondjuk az MTV2-nél automatába teszem, (mert éppen 16:9-es az adás), és rögtön az MTV1 és a retekklub is is 16:9-be kerül. Miért? Ez így marhaság! Már nagyon bosszant a dolog. Állandóan állítgatom a távirányító "P.size" gombjával.
Mi, -mivel van "összedrótozva" és miért? Valaki legyen olyan jó és homályosítson fel már engem erről az összevisszaságról!
Előre is: Please!
-
aag
őstag
válasz
Imifej #12031 üzenetére
Dehát ez pontosan a default állás. És ehhez képest kell nyomkodnom a távirányító méretarány gombját. És akkor van az, hogy átállítom, és ez a változás nem csak arra az egyetlen csatornára lesz hatással, hanem még egy jópár másikra is. De nem mindre. Ez-az amiben a logikát nem lelem. Mi-az ami alapján csoportosítva vannak ezek a csatornák?
-
canniball
nagyúr
válasz
Imifej #12008 üzenetére
"Mondjuk ez a DVB-T-nél igaz csak. Kábelen analóg adásnál nem."
Ha a szolgáltató úgy küldi a jelet ott is működik a dolog.cápaFeri!
"...2 másodpercig csak a benyomott csatorna száma látszik bal felül a kis fekete keretben, ami mondjuk érthető is, hiszen elvileg várhatja a többi számot..."
Ez teljesen normális, nem tudom mi ezzel a problémád. Ha zavar üss a szám(ok) elé nullá(ka)t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Könyvajánló
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Házimozi belépő szinten
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Suzuki topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Parfüm topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest