Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Sziasztok!
Ismerős megkért hogy segítsek neki, de igény híján (nekem buta TV-m van) nem értek a témához így én meg hozzátok fordulnék.
Samsung UE40H6200 TV-hez kéne valami "bazi jó" billentyűzet "minél olcsóbb annál jobb (de a hulladékot kerüljük) alapon", akár külföldi rendeléssel (ebay stb.) max. 10k környékéig.
Tudnátok mondani pár alternatívát, edetleg bestbuy példányt? -
canniball
nagyúr
Úgy lehet-e (újra)hangolni (C530-cal), hogy a digitális csatornákat (DVB-C) ne piszkálja el, csak az analógokat (szintén kábel) keresse újra?
-
canniball
nagyúr
Felhasználói kézikönyv 2010.03.31, 60. oldal:
"Csatlakoztatás
COMMON INTERFACE CSATLAKOZÓK nyílása
Fizetős csatornák megtekintéséhez be kell helyezni a „CI vagy CI+ CARD”
kártyát."Lehet több típushoz ugyanazt a könyvet adják, de nyilván ha valamelyikre nem lenne igaz amit olvasol benne akkor ahhoz nem azt a mánüelt csomagolnák.
-
canniball
nagyúr
válasz
sityupityu #31345 üzenetére
Az lehet, de azért írtam mert lehet Tippmix46 kolléga nem is tudott erről a lehetőségről.
Apaxp!
Nézd meg a mánüelt, ha CI+-os akkor abban benne lesz. -
canniball
nagyúr
Néhány kérdés:
1. Samsung T23B350EW és T24B350EW - tudtok ezekről bármi pozitívat/negatívat?
2. E szerint csak méretbeli különbség van közöttük, tudjátok ezt cáfolni/megerősíteni?
3. A netes kalkulátor szerint az az 1" különbség nem jelent túl nagy eltérést, ez élőben is igaz vagy úgy esetleg láthatóan nagyobbnak tűnik a nagyobb?
4. Jól tudom hogy a Samsung 3 napos pixelhiba garanciája már egy subpixel esetén is cserét garantál? -
canniball
nagyúr
válasz
vajonmilesz #28074 üzenetére
"...minden második ügyfél,aki ilyet kér, szarul jár, mert nem működik a tv-jel a kütyü."
A UPC topikban ha jól emlékszem eddig egy kolléga jelezte hogy így járt, pedig jópáran úgy próbáltuk hogy nincs a TV a listán. -
canniball
nagyúr
válasz
Makosx #27819 üzenetére
Megoldva, köszönöm! Egy dolgot nem találtam: azt meg lehet oldani hogy ha egy csatornát más helyre teszek, akkor ne helycsere legyen az eredmény hanem az alatta lévők lejjebb csússzanak? Párszor előfordult hogy kimaradt egy-egy csatorna és azt a helyére rakva felborult a további rend is, elég időigényes volt újra beállítani a további helyes sorrendet.
(#27817) AttyVin!
Megnéztem ezt is, de nem igazán akar működni, vagy csak én nem tudtam rájönni hogyan. De azért köszönöm! -
canniball
nagyúr
Emlékeim szerint van olyan progi amivel lehet PC-n szerkeszteni a csatornák sorrendjét, majd ezt a TV-n importálni; meg tudja valaki mondani melyik ez a program?
-
canniball
nagyúr
A C530 sorozatban lehet valahogy időzónát állítani? Ma megjött és be lett üzemelve a UPC-s mediacard, de az EPG sajna késik egy órát...
-
canniball
nagyúr
válasz
salapp #26803 üzenetére
Két ilyen fülest.
-
canniball
nagyúr
C530F1WXZG vs. C530F1WXXH - tudja valaki az a két betű eltérés mit takar?
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
LExxC530 tulajokhoz egy kérdés: ha egy HDMI portra kötött eszközt (pl. DVD lejátszó) bekapcsoltok akkor átvált oda a TV?
-
canniball
nagyúr
Az LCD-nek ugye nem árt mágneses tér, mellé tehetem a hangfalakat?
-
canniball
nagyúr
válasz
nightshadow #13364 üzenetére
Én nem vágom a témát, csak annyit látok hogy az aprón 40-50k magasságában kezdődnek a 32"-os LCD-k.
sityupityu!
Azért ne sz@rozzuk le a CRT-t, van annak is előnye...gyugyo79!
Nekem T rémlik, de lehet rosszul. -
canniball
nagyúr
Nem tudom volt-e már: Samsung Remote app Androidra TV (és BD játékos) vezérléséhez.
-
canniball
nagyúr
válasz
nfsu17 #12840 üzenetére
Igen, ezek jönnek digitálisan ajándékba. Gondolom pont azért ezek mert földfelszínin is ezek vannak ingyen. Nehogy már elpártoljon az ügyfél...
BBéci!
Digitális úton nálunk ezek vannak: m1 HD, m2 HD, Duna HD, m1 SD, m2 SD, Duna SD, Duna2 SD, RTL Klub SD és TV2 SD (illetve rádióadások), ezek a "nagyobb" csomag mellé ingyen foghatók, tehát ezeken tudom tesztelni hogy milyen is az a digitális adás.
Korábban én az RTL Klub analóg és digitális SD adását hasonlítgattam össze, erre azt írtad inkább más csatornával kéne próbálkozni mert az "RTL meglehetősen kis digitális sávszélességen nyomja a műsorát". A kérdésem pedig ez alapján az lett volna hogy akkor melyikkel (melyik SD-vel) a felsoroltak közül?
De végül is hajtott a kíváncsiság, megnéztem még egyszer; tényleg mintha jobb lenne valamivel a digitális (igen, az RTL is), talán kevesebb a zaj (bár nem tudom eldönteni hogy tényleg kevesebb vagy csak el van mos(ód)va). Kb. olyasmi amit nfsu17 is írt: "más". De falnak mondjuk nem megyek a minőségtől; manapság igazán kötelezővé tehetnék a HD minőséget...
-
canniball
nagyúr
válasz
nfsu17 #12831 üzenetére
Hát olyan sok különbséget én nem véltem felfedezni. De akkor majd tesztelem este, sötétben talán "többet látok".
BBéci!
"...ráadásul az RTL meglehetősen kis digitális sávszélességen nyomja a műsorát, ezért nem tűnik jobbnak."
Akkor melyiket javasolnád "tesztelésre" ezek közül: m1, m2, Duna, Duna2, RTL Klub, TV2, melyiknél kéne leginkább látni a különbséget? -
canniball
nagyúr
Ha már így belelendültetek a témába... Az analóg adás mellett ingyen ad a szolgáltatóm néhány csatornát digitálisan, így amikor LE46C530-ra váltottam tudtam tesztelni is a dolgot. Nekem olybá tűnik hogy ami HD pl. az m1 HD, az jóval szebb mint az analóg, de ami SD pl. a digitális RTL Klub, az ugyanolyan vacak minőségű mint analógon. A hiba itt keresendő vagy tényleg ez a helyzet?
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
Imifej #12008 üzenetére
"Mondjuk ez a DVB-T-nél igaz csak. Kábelen analóg adásnál nem."
Ha a szolgáltató úgy küldi a jelet ott is működik a dolog.cápaFeri!
"...2 másodpercig csak a benyomott csatorna száma látszik bal felül a kis fekete keretben, ami mondjuk érthető is, hiszen elvileg várhatja a többi számot..."
Ez teljesen normális, nem tudom mi ezzel a problémád. Ha zavar üss a szám(ok) elé nullá(ka)t. -
-
canniball
nagyúr
LE46C530 - hiába küldök rá HDMI-n 5.1 hangot az optikain csak stereo jön ki; én bénázok el valamit vagy soha nem fog ott nekem kijönni az 5.1?
-
canniball
nagyúr
válasz
attamero81 #11704 üzenetére
Persze, de ezt nem lehetett kihagyni.
-
canniball
nagyúr
válasz
attamero81 #11701 üzenetére
"...ANAL+..."
Ez jó! -
canniball
nagyúr
Jól értem mánüelt: ha optikain rákötöm a TV-t az erősítőre, akkor ha be van kapcsolva az erősítő akkor oda küldi a hangot és a TV hangszórói elnémulnak, ha pedig ki van kapcsolva az erősítő akkor a TV hangszórói zörögnek? Avagy ehhez direkte Anynet+-os erősítő kéne?
-
canniball
nagyúr
A teletextből tényleg csak három lépésben lehet kilépni (vagy csak én nem jöttem rá az egyszerűbb megoldásra)?
-
canniball
nagyúr
válasz
sonkamiki #11250 üzenetére
Sajna az új modelleknél megtrükközték a számokat, így leginkább már csak a hátul bevilágítós módszerrel és a szerviz menüből deríthető ki milyen a panel.
DVI-HDMI kábellel össze tudod kötni.
A beégés a plazma technológia "átka", LCD-re nem jellemző.
A pixelek ellenőrzésére nekem itt korábban az EIZO Monitortest progit ajánlották; de TV-knél ritkább jelenség mint monitoroknál.
Kifutó modell, mert már itt vannak az ideiek, a C széria pedig tavalyi. -
canniball
nagyúr
válasz
Kuha87 #11170 üzenetére
"Végülis miért is lehetne tvzni egy tv-n"
A legutóbbi hsz.-d óta sem változott a helyzet..."Diginél is a nyers kábel megy a tvbe és van mniden STB nélkül...."
Mert a Digi a többiektől eltérően kódolatlanul nyomja az adást.ziku!
"...ennél a nagyobb méretnél is van ami nem Samsung paneles?"
Bár az enyém nem C650 (hanem 46C530), de AUO paneles. -
canniball
nagyúr
válasz
Anonymus23 #11160 üzenetére
"Van aki inkább a számítógépet járatja, 100-150W fogyasztással még a TV mellett."
20-30W-ból is megoldható a dolog.daniel2121!
550-en van LAN csati és +1 HDMI, médialejátszó mindegyikben van. -
canniball
nagyúr
Mint láthatod én csak a hw.aprón látottakból indultam ki.
Kuha87!
"Másik, szintén régebbi típusú tv-nkhez nyilván kellett a set top box és bele a fibernet kártya, hogy menjen a digitális adás rajta.. De ezeknek az új tvknek nem pont az lenne a lényege, hogy menjen simán?"
Nem megy "simán", hiába van benne DVB-C tuner ha kódolt a jel, át kell raknod a kártyát a TV-be hogy tudja dekódolni. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Az Üzletszabályzat menüpont alján megtalálod.
-
canniball
nagyúr
válasz
gyugyo79 #10811 üzenetére
Akkor itt van a kutya elásva. Tegnap ugyanis nyomtam egy kábel: digitális+analóg hangolást, talált egy-két digit csatornát köztük az m1HD-t, amire írta is az [info] hogy 1080i; láthatóan jobb volt a minőség mint analógon (ellentétben pl. az SD TV2-vel, az ugyanúgy sz@r) de nem tudtam úgy megszámolni a bemondó hajszálait mint pl. Big Buck Bunny bajszát. Pedig úgy emlékeztem egyszer valamelyik m1-vezér büszkén mesélte hogy ők már HD kamerákkal dolgoznak így az átállás a saját készítésű műsoroknál adott, csak azok a nagy felbontású műsorok kerülnek/kerülnének többe amit úgy kell megvenniük...
-
canniball
nagyúr
válasz
gyugyo79 #10795 üzenetére
Az "1 tuner=3 tuner kérdés" eddig is tiszta volt, most már a hangolás is az. Bár azt még mindig logikátlannak tartom hogy nincs külön "tuner-kapcsoló gomb" avagy miért nem ez van a [ch list] gomb helyett, de ez már egyéni probléma.
bozsozso!
Csak az alacsonyabb fogyasztás nem lehet perdöntő, ha jól tudom csak 1-2W-ról van szó.Treff!
A C530 és a C550 között úgy tudom +1 HDMI (hátul) és a LAN csati a különbség, utóbbival pl. hálóról tudod etetni a médialejátszóját.
A C650 hálómentes párja a C630, ennyiben térnek el.
Hogy az árkülönbség megéri-e a LAN-képességet azt neked kell eldönteni. Én úgy voltam vele hogy mivel nem játszik le mindent a Media Play így nekem mindenképpen kell mellé valami célkütyü, ergo ezen funkcióért nem fizetek és maradtam a C530-nál. -
canniball
nagyúr
válasz
gyugyo79 #10651 üzenetére
"Azzal, hogy átkapcsolsz légi / kábel közt váltod a forrást... Nem mindegy melyik gombbal váltasz ?"
Bocsánat ha értetlennek tűnök, de ez az első TV-m amiben nem csak analóg tuner van és kissé nehezen igazodok ki ezen a részén.A logika alapján kerestem a "tuner-váltó gombot", mivel ilyet nem találtam a [source] gombon kerestem ezt az opciót ott sem volt. Átolvastam még egyszer az útmutató ezen részét, lássuk jól értem-e: ha rákötöm a kábeles analóg és a földfelszíni digitális forrást is, akkor a hangolás során letárolja mindkét forrást és a [ch list] gombbal tudok köztük váltani?
KL!
A beállítások között az automatikus méretet be lehet állítani úgy, hogy ha 4:3 adás van akkor így mutatja, ha 16:9 akkor pedig ennek megfelelően. Így (jó esetben) nem kell nyomkodni a [p.size] gombot.Martintailor!
Ha elégedett vagy vele akkor sz@rni rá hogy milyen panel van benne. -
canniball
nagyúr
válasz
gyugyo79 #10649 üzenetére
Én most nem az összeakadásra gondoltam.
Tegyük fel, hogy van DVB-T, analóg és DVB-C forrásom is (utóbbi kettő egy koaxon jön) és én szeretném mindhármat nézni. Egy közösítővel egyesítem a két koax kábelt és így küldöm be mindhárom jelet, a TV-ben pedig van mindháromhoz tuner (vagy demodulátor vagy ami kell).
Amíg meg nem vettem a TV-t azt hittem hogy lesz egy "TV-forrás választó gomb", ezzel kiválasztom hogy épp az analóg forrás az aktuális, behangolok, aztán átkapcsolok vele a DVB-T forrásra ott is hangolás, majd átlövöm a DVB-C-re és ott is hangolás. Aztán attól függően hogy melyiket akarom nézni ezzel a gombbal tudok kapcsolgatni köztük.
De akkor az általad írtak szerint egyetlen tuner/demodulátor van, ami ki van okosítva mindhárom jelre. Ráadásul ugye a hangolás elején meg kell neki adni amit te is írtál: légi/kábel. Na most akkor hogy fogom én így mindhárom forrást nézni? (Egyelőre jóhiszeműen induljunk ki abból hogy nem akadnak össze a frekvenciák.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest