- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzoley
veterán
válasz
#75912448 #68597 üzenetére
Nincs itt semmilyen tévedés. Esetleg nálad, amikor azt hitted, hogy bárki is állított valamit. Én pc módban használom a tévét, az az egyetlen megjelenítő. Az egész csak arról szólt, hogy pc módban nincs csicsa. Miért akarsz ebbe mást belemagyarázni?
Az egy dolog, hogy tévét, filmet is így nézek, de csak azért, mert korábban végigpróbálgattam mindent 24p-től akármeddig, és arra jutottam, hogy fölösleges kapcsolgatni.
Nagyjából tényleg csak ennyit tudtok, megmagyarázni azt, amit senki sem kérdezett. Értelmezni azt, amit a másik írt, már nem tudjátok. -
gyeniko
őstag
válasz
#75912448 #67244 üzenetére
75-öst tervezek a nappaliba, a Samu 65H8090 helyére, azt pedig beteszem a hálóba. Ágyból max. UPC-t, esetleg kölcsönzött sorozatokat nézünk, illetve internetezek - ez utóbbira a VT60 kifejezetten nem OK -, erre bőségesen megfelel a nagy Samu a 4 magos procijával és nagyon klassz magic remote-jával.
A VT60 - szerintem - azoknak való, akik ezen leginkább csak moziznak és soha nem neteznek. -
gyeniko
őstag
válasz
#75912448 #67242 üzenetére
Nem. Vannak állandó darabok is.
A fluktuáció nem jelentős, 1 évben max. 2 db-tól válok meg és ezeket pótolom. Mára "felkeményedett" a helyzet, mert: TV-k száma = szobák száma + konyhák száma + 1. Ezért egynek mennie kell, mert megül a "Mama"!
A Karácsonyra tervezett merényletet még nem sejti, lehet, hogy el is válna... -
francois
csendes tag
-
Dave567
addikt
válasz
#75912448 #60019 üzenetére
Nem nem, azért ki adnék szívesebben 270000 ft-ot, mint 284000 ft-ot egy 55"f6400-as ért.
(#60018) Tegla80: Hát az a baj, hogy viszonylag tavaly jó input laggal rendelkező tv-k voltak, na most ha idén rosszabb lesz akkor cseszhetem, 6 éve várok már
És egy jó tv már így is kicsúszott a kezeim közül, többet nem szeretném elcseszni.
-
devil-k
nagyúr
-
R3nts
senior tag
válasz
#75912448 #58362 üzenetére
"...Háttérfény, szín, színhőmérséklet, kontraszt, élesség és fényerő (utóbbi kettővel csínján, mert hatalmas károkat okoz néhány egység is)...
Ez valahol azt jelenti hogy a nagyobb vagy maximum élesség vagy fényerő értékekre állitás drasztikusan csökkentené a tv élettartamát, vagy alkatrész meghibásodáshoz/"elfáradáshoz" vezethet...? Vagy mire gondoltál pontosan...?Köszi a választ előre is! -
NyuszyCaster
senior tag
válasz
#75912448 #58362 üzenetére
Szia
azthiszen sikerült beálitanom a készüléket nyuzás után sem akadozik nem igazán nyulkáltam én bele fehéregyensuly meg ilyenek a képet a szineket stb a saját szemünkhöz álitottam egyedül az mp vel játszotunk kicsit el igy most jelenleg 7/5 és nem akadozik meg ilyesmi ha valakinek segit nekem bevált igaz előte volt egy szoft frisités a samu magyarország tanácsára
F6100 on edig most jó minden -
BBéci
legenda
válasz
#75912448 #58351 üzenetére
Erre bizonyíték a tévém mai kalibrálása. A beállított értékek brutális mértékben eltérnek az ugyanilyen típusú készülékétől, amit tavaly nyáron mértünk.
Íme néhány példa!
Részletes fehéregyensúly, 10 IRE: -3, 0, 45 és -7, 0, -21! Tehát plusz 45 szemben a mínusz 21-gyel!
60 IRE: 12, 0, 12 és 0, 0, -16!
Színkezelés zöld értékei: 16, 19, 3 és 4, -4, 0!
A rengeteg beállítási lehetőségből nincs egyetlen egy sem, ami azonos lenne.
Mielőtt valaki belekötne, az IRE értékeket egynek tekintem, tehát 10 és nem 30. -
BBéci
legenda
válasz
#75912448 #57574 üzenetére
Hozzáteszem, én még nem találkoztam olyannal, ezért fenntartásokkal kezelem az "elgékre" vonatkozó állítást.
Ellentmond minden elméletnek, gyakorlatnak, szabványnak.(#57575) csab2
Az összes, általam ismert lejátszó úgy működik, hogy beállítható a kimenő jel felbontása. Azt minden esetben a hozzá csatlakoztatott képmegjelenítőével megegyezőre célszerű állítani. Tehát full HD tévé esetén 1920x1080-ra. Ebben az esetben, minden lejátszott filmet, (avi, DivX, XviD, DVD, 720p, stb.) felskálázva fog kiadni.
Ugyanezt elvégzik a tévék is, de a beépített lejátszók tudása, minősége - ahogy azt már legalább ötvenszer leírtam itt a Fórumon - nagyon szerény, mondhatnám, vacak. Ezért látod jobbnak a külső célhardver képminőségét.
Remélem olvasták a hozzászólásodat azok is, akik egekbe dicsérik a beépített vackokat! -
AirBundy1
tag
válasz
#75912448 #54517 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
1. Hogy tudom ezt a portonkénti mentést megcsinálni? Nem tudsz esetleg vmi leírást linkelni hozzá magyarul vagy angolul?
2. Kísérletezek majd akkor a beállításokkal.
3. Az lehetséges, hogy a SamsungAllShare (vagy hogy hívják) segítségével megosztom a filmes mappákat és a tv lejátszon BD 3D-t, vagy nem képes rá?
4. Mivel a távolság kb 40cm, keresek majd egy rövid és nem túl drága kábelt -
R3nts
senior tag
válasz
#75912448 #54427 üzenetére
Bocsáss meg, ha kissé legyalulva lenne az agyam,de akkor vegyük át mégegyszer : kiterjesztett asztal ( mindkettő 1920X1080 60Hz-en )....PC highspeed HDMI-vel összekötve a TV-vel (VGA 1.4a HDMI) Elindítok egy BD25 ISO-t Power DVD 13-al (alapból úgy van beállitva, hogy teljes képernyőn a TV-n nyíljon meg,ne kelljen "áthúzogatni" az asztalról a TV-re...a TV-n a HDMI1/DVI aljzatban van a kábel,ami a PC-vel van összeköttetésben....a menüben "PC"- van kiválasztva névnek...nem játszom a TV-n,sem konzol,sem PC-ről..... csak full HD filmeket tolok ki rá vagy BD ISO-ban, vagy .mkv-ben...szóval ilyenkor az a jó, ha "PC" a kiválasztott név a lejátszáshoz....?Mert ilyenkor ha BD25 1080p/24 -et érzékel a TV, átvált 24p-re magától...? És ha átvált,akkor elérhetőek a képjavító funkciók a menüben?(Az más kérdés, hogy HDMI-n kellenek-e egyáltalán) Mert "sima" "PC" névnél a HDMI bemeneten szinte alig van elérhető képopció (pl. "normál" és "szórakozás" mód, és ennyi...)
-
BullZeye
veterán
válasz
#75912448 #54427 üzenetére
Szóval ha kiterjesztett asztal-t használok és TVre kidobva megy az XBMC, akkor az automatikusan 24p lesz, és bele se kell nyúlkálnom semmit, és nem fog tearelni sem a kép.
Ha pedig játszom, csak lecsukom XBMC-t, és átdobom a tévére a játék ablakot. Vagy ilyenkor érdemes kiterjesztett asztalról klónra váltani?
Sajnos tesztelni készülék híján nem tudok, ezért próbálom felhozni magam, hogy tudjam mire számítsak. Mert most rákötöttem monitorra tegnapelőtt, és meglepődve tapasztaltam, hogy határozottan tearel a kép HA HDMI-t használok, DVIon semmi baj nincs, viszont HDMI-vel szétesik a kép, és most ettől tartok, hogy tévén dettó ugyanez lesz játékoknál. -
BullZeye
veterán
-
R3nts
senior tag
válasz
#75912448 #53215 üzenetére
Köszi szépen!
Megnéztem, a linken lévő képpel, és sötétebb szürkével is....tök szép, homogénnek tűnt mindkettő, semmi gond....behívtam a családot is "kontroll csoport"-nak...
Minden okés eddig a TV-vel....pedig nem egy brutál kategória az EH6030....én eddig naon szeressem!
-
polar-x
tag
válasz
#75912448 #53210 üzenetére
Tehát magyarán ez jelen van minden 6-os szériás tv-nél és nem csak nálam megjelent "egyedi" esetről van szó , vagyis ha veszek egy másik f6400-ast akkor nagy az esélye hogy ugyan úgy jelen lesz ezen a technológiából adódó jelenség?
Maradt még egy nyitott kérdés számomra ami itt örök kérdés... Az F6400-as modellnél a Samsung EDGE ledes vagy backlight ledes technológiát alkalmaz??
Elnézve a képét a tv-nek nekem gyanús a Local Dimming alkalmazása,Micro Dimming az biztos nincs,az egyértelmű!
-
BullZeye
veterán
válasz
#75912448 #52959 üzenetére
Nem lehet, nem találtam sehol kiállítva mindkettőt, van ahol 40" F6400 és 50" F6500, még megyünk majd egy kört 2-3 hét múlva, de mindenhol mostoha körülmények vannak, ahol 5 oldalról jön a remegő retro neon fény.
Azt hiszem euronicsban van kiállítva mindkettőből, és ott még távirányítót is adtak, mindenhol máshol, ha csak egy 3D szemüveget kértünk már rögtön húzta a száját...(bestbuynál dolgoznak a legtahóbbak btw)
F6500 van betervezve, mert nem sokkal drágább, és ez már prémium kategóriába sorolódik így jobban odafigyelnek garanciális gondokra. F6400 csak amiatt ötlött fel, mert itt írta, hogy az backlit háttérvilágítása van, de ez mint kiderült bullshit, sehol semmi infó nincs róla, és mindenhol Edge-Litként hivatkoznak rá, de még csak említés sincs róla sehol, úgyhogy valaki valamit rettentően benézett.
Amit nem értek, Dimming (local/micro) ugye edge-lit miatt nem játszik, és sehol nem is írják hivatalos oldalon, hogy lenne bene, akkor viszont mivel feketíti az alsó-felső részt, vagy ezek már nem kapcsolják ki a ledeket sehogy? csak ha teljes sötétség van?
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #52574 üzenetére
Egyértelműen át kell rakni 16:9-ről. Kivéve a 60Hz-es PC módot ahol a 16:9 a jó képarány.
Egyébként ezt az eltérést (és az élesség 0 vs 50) eltérést a különböző módokban nem tudom miért nem tudják kinőni a gyártók. Oké, hogy módonként szerencsére elmenti és csak egyszer kell beállítani a kétféle módot a használt frissítésekhez, de akkor is megtévesztő.
Majd ránézek a dejudder-re is, csak nem nagyon volt időm még.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #52197 üzenetére
HTPC-ről HDMI a forrásom, UPC boxról scart. És utóbbi mosódik 1-2 mozgás. Maga a box menüje is pl. látványosan mosódik ahogy egyik felirat a másikra vált.
HDMI-n nincs gond. Természetesen pixelhelyes a megjelenítés:
1. A forrás átnevezve PC-re.
2. 60Hz módban 16:9 a méretezés és 0 az élesség. Így pixelhelyes a kép. (Ilyenkor nincs is csak 16:9 és 4:3 mód, a többi szürke, ebből látszik a PC mód aktivitása... nomeg a többi kiszürkített képopcióból és a kis input lagból)
3. Egyéb módokban (23.976, 24, 50Hz) pedig valami ilyen "levágás nélkül", "teljes kitöltés" vagy hasonló nevű módban van, amit írtál és élesség 50%-on.Ezek LG és Samsung TV-ken is pont ugyanígy működnek. Legalábbis az utóbbi kb. 5 évben egy modellt se láttam ahol másképp lett volna.
Akinél nincs 1:1 mapping vagy élesség gondja van annak howto...Persze 0. pontként driverben az overscan is 0-ra húzva.
-
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #52097 üzenetére
Nálam 300 volt a határ, de 1-2 jó vételről lemaradtam régebben. Elég régóta nézegetem mert szerettem volna nagyobbat, de amúgy meg nem volt sürgős helyügyileg.
Most, hogy 300k körül van 55"-ös már úgy gondoltam belefér +30k-ért a +1 év gari, 1-2 extra amivel többet tud és a dizájnja is jobban tetszett mint a 6400-esnek.
Ami furcsa: Scart-os UPC-s boxon nézem egyelőre és kegyetlenül lassúnak tűnik panel a régi 5 éves A656-omhoz képest is. Először el is szomorodtam, de aztán HDMI-n más forrásból nem volt hasonló élményem, olyan mintha a scarton lenne csak ilyen. Elég fura.
Ami még érdekesség: "Nagyítás" képmódban intelligensen összehúzza a nagyítást 16:9-re, ha olyan a forrás.
Tehát úgy kell elképzelni, hogy ha a film 16:9 akkor így látom, majd jön a 4:3-as reklám akkor belenagyít, visszajön a film, újra 16:9...Na ezt tudja a régi és az új is, de a régi egy pillanat alatt vált módot, az új 2-3mp után követi csak le a formátumváltást. Egyelőre más negatív élményem nincs. A fekete jónak tűnik, felhősödést nem nagyon láttam. De még nem is vizsgáltam meg rendesen.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #51948 üzenetére
Félelmetes mi zajlik.
Nem vagyok otthon fogyasztóvédelemben, de szerintem ezt nem igazán csinálhatják meg. És erre a piaci árak lekövetését sem lehet ráfogni.Árak a közelmúltból:
55F6400, MM:
2013.09.27: 350-360e
2013.10.01: 430e
2013.10.02: 400e
2013.10.03: 370e55F6500, MM:
2013.09.27: 370e
2013.10.01-től: 440eUgyanez az Edigital és digitalko.hu-n is csak kicsit más árakkal.
-
Papa18
tag
válasz
#75912448 #51908 üzenetére
Értem, köszönöm.
A másik alternatíva [ez] lenne. (bocsi, tudom hogy ez samu fórum)
De a smart funkciókra nincs szükségem, és az lg-ről nincs adatom, plusz a többletköltséget el tudom másra is költeni.
De akkor marad a samsung szerintem, infok nélkül félek az lg-től, nehogy mellényúljak.
Bevilágítása mennyire zavaró ennek a samunak? (sötét játékok miatt + filmek) -
ZiD
tag
válasz
#75912448 #51608 üzenetére
Köszönöm. Ha jól értem, akkor azt mondod kiindulási alapnak jó lehet, utána meg egyéni preferencia szerint menjek tovább?
Sajnos technikailag nem mindegyiknél tudom melyik - mit jelent, mit módosít, így max azt tudom nézni, hogy nekem jobban tetszik a kép, avagy nem.Szerk: és még egy, valaki mintha kérdezte volna már, de a választ nem sikerült megérteni. Wifi-vel össze van lőve, a pc-met látja, de csak a "C" mappát. Ahol a filmek vannak(D meghajtó) azt hogy lehet láthatóvá tenni a tv számára? (megosztva természetesen meg van a gépen)
-
-
Burt1793
veterán
válasz
#75912448 #50922 üzenetére
Én is a 6400 és 6500 között vacilláltam, vétel előtt eldöntöttem, hogy szinte ugyanaz a kettő, ezért 55f6400 lett belőle. Utána persze kiderült, hogy rá kellett volna fizetnem azt a 15 ezret, mert egy tunerral kevesebb van a 6400-esben, ami a jövőre nézve szomorú dolog, főleg egy 320 ezres Tv-nél...
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #49369 üzenetére
Igen. Szerintem is jó tippet adtál a 6400-essel.
Mondom, engem egyedül ez a dupla tuner mozgatott meg, mert más eszközzel nehéz (és ugyanúgy drága) összehozni. De lehet, hogy most hagyom. Majd ha valóban hosszú távra szükség lesz rá akkor visszatérek a kérdésre... de talán addig leszivárog a kisebb modellekbe is. -
sb
veterán
válasz
#75912448 #49363 üzenetére
Igen, valóban nagyon jó árra estek a F6400 és F6500. Majdnem vettem már egy ES6100-at, de vártam, hogy meddig megy le az áruk és közben beelőztek az F modellek.
Ráadásul a smart és egyéb hülyeségek helyett inkább a kép érdekel, így biztató a tesztek alapján kisebb felhősödés, a felmerült és valósnak tűnő backlit is.
Az F7000-nél az Ultra Clear panel és főleg a dupla tuner ami megmozgatna. A mostani UPC boxot ki lehetne hajítani viszont a felvételhez hozzászoktam. Külső eszközből meg CI+-os dupla tunerest nehéz szerezni. Főleg ilyen kiszerelésben, ahol S2 is van... most nem, 1-2 éven belül de kötözés miatt valószínűleg azt is használnám. Mondjuk ha nem S2 lesz akkor meg IPTV, ahova meg k* mindegy hány tuner van a TV-ben.
Ami nem tetszik az F7000-ben, hogy nem forgatható... nomeg az ára... a 6400/6500-hoz képest főleg.Egyébként a dupla tunerre, jó lenne ha rászoknának. Ahogy néztem felső kategóriába 2-3 gyártónál is bekerült idén. Filléres megoldás, mehetne az olcsóbb modellekbe is. A nagy digitális átállásban valahogy visszaléptünk a rögzíthetőség terén.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #49356 üzenetére
Ami biztos különbség: a DVB-S2 tuner. Aztán ki tudja még, nem néztem utána pontosan, de S2 tuner nem ártana... bár az igazi a dupla tuner lenne, de az csak F7000-től van. Az F6400/6500 ár/érték aránya viszont sokkal jobbnak tűnik. Már most az ES6100 alá néznek lassan árban.
-
BBéci
legenda
válasz
#75912448 #44685 üzenetére
LG-n át lehet adni a kalibrált beállításokat a többi bemenetre, Samsungon ezt nem tudtam megoldani, egyesével kellett az összes csúszkát állítgatni. Rémesen unalmas meló.
(#44684) Tegla80
OK! De ne teljesen üres képernyőt fényképezz, mert olyankor a TV képes kioltani az összes LED-et. -
Imifej
senior tag
válasz
#75912448 #44667 üzenetére
Végül is sikerült 24Hz-t elővarázsolnom PC-re átnevezett bemeneten, de csak az XBMC volt hajlandó kiadni így a jelet. Viszont nekem az eredmény siralmas volt. 60Hz-n szép folyamatos volt a kép, 24Hz-n nem meg-megakadt, hanem enyhén darabos volt folyamatosan. Moziban tuti nem ilyen.
-
sb
veterán
válasz
"Nem tudom mennyire érthető ez így, remélem igen
Mivel csak mozizom HTPC-vel, ezért ahogy neked is, nekem is Blu-ray címkével lesz beállítva ezután is, de ha PC-nek is használnám, akkor jó a PC mód, mivel az én tévém ezek szerint 24p/PC módban a B-ray címke mozi módját (vagy BR prof1) használja."
Nem csak ilyen esetben lesz jó a PC mód, hiszen ha a két címkéhez (vagyis két bemenethez) kötött mód nem ugyanaz akkor még több az állítási lehetőség, mivel külön tudod állítani a cimke1(hdmi1) és a cimke2(hdmi2) módokat is. Vagyis maximum ugyanarra állítod a két módot.
Az biztos, hogy egy bemeneten a 24/25/60Hz mindhárom külön-külön állítható a fentebb említett 4-5 féle modellcsaládban LG és Samsung oldalon is. Tehát pl. lehet a 60Hz mehet PC módban, a 24Hz mondjuk nagyobb fényerővel, a 25Hz meg kisebb fényerővel és mozgásinterpolációval. Mindez egy bemeneten egyféle (PC) címke alatt.
Este megnézem nálam egyforma vagy külön beállítással fut-e a HDMI1/PC/24Hz és a HDMI2/Blu-ray/24Hz mód.
-
sb
veterán
válasz
A módoknál lemaradtam kicsit. Ezek a játék/mozi/normál stb... módok?
Ez vagy egy újabb dimenzió ami mentén a valós beállításokat tárolja vagy csak egy ugyanolyan menüpont, mint a 100Hz, amit az egyes módokhoz ki/be kapcsolhatsz.
Szerintem az utóbbi lesz és csak a port+képmód (felbontás+freki) határozza meg a beállításhalmazt.A Blu-ray címke+mozi az nálad melyik valós képmód? Mi a forrás (HDMI2? - csak forrást lehet elnevezni, nem?), felbontás, frissítés?
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #44657 üzenetére
A Blu-ray címkét úgy érted, hogy egy másik HDMI porthoz rendelt név?
Erre az a magyarázat, hogy nem portonként hanem képmódonként menti el a beállításokat.Tehát 1080p 25/50/60Hz-re 1-1 beállítást, ha pl rákötöd a HDMI1-re PC-re átnevezve a gépet.
A HDMI2-re kötött és Blu-ray címke alatt futó, de ugyanolyan módhoz (pl 1080p 24Hz) ugyanazt rendeli valószínűleg.Bár itt lehet eltérés, fene se tudja... pl. a 60Hz módhoz kicsit mást beállítást kell tárolnia port szinten is, hiszem a HDMI2/Blu-ray porton aktív minden menüpont, HDMI1/PC porton keresztül meg egy rakás nem az.
Az biztos, hogy amit én eddig próbáltam (Samsung A, C és ES6100 modellek, ill. LG LH és LD modellek) mind úgy működött, hogy legalább módonként, tehát 1080p 25/50/60Hz-re, mindhárom módra 3-féle külön beállítást mentett el, mindet be is kellett állítanom (pl. a 100Hz-et 24 és 25Hz-en is). Több HDMI-t használva már nem néztem, de nagyrészt ugyanazt a képmódot is akarom ilyenkor.
A jelenlegi felállás pl az, hogy a PC a HDMI1-en van csatlakoztatva PC névvel, a HTPC pedig a HDMI2-re van Blu-ray-el.
Így:
- A HTPC desktop 60Hz, de PC mód nélkül: képjavítókkal - nem számít, úgysem használom semmire.
- A PC desktop 60Hz PC módban: képjavítók nélkül, alacsony input laggal - lehet játszani, ha kell.(Tehát ez más, mint a HTPC 60Hz-es módja)
- HTPC film és sorozat alatt 24/25Hz PC mód nélkül: képjavítókkal, 100Hz-el.
- PC film és sorozat alatt 24/25Hz PC mód nélkül: képjavítókkal, 100Hz-el. Talán pontosan ugyanaz a mód, mint a HTCP 24/25... ez az amit nm próbáltam. -
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
#75912448 #35503 üzenetére
még jó, h nem rajtad múlik
én is nagyon sok esetben nagyítok, mert egyszerűen hányingert kapok, h miért nem lehet 16:9be csinálni minden filmet... szégyen és szánalom!!
(tudom, a mozi miatt, de aki moziban akarja megnézni, nézze ott, én otthon szeretem, és szvsz többen nézik otthon, 16:9ben, mint moziban pl 21:9ben)
-
blakey
titán
válasz
#75912448 #35500 üzenetére
Na igen, de minek átkonvertálni egy flmet?
(#35499) utánvétel
Ezt most nem értem, miért ne lenne szükség a topikra, nem erre épül.Ha egy filmet zoomolva akarsz nézni, akkor nem érdemes konvertálgatni egy másik méretre, nem véletlenül lett olyan formátumba forgatva amilyen, a képnél minden részlet számít, tehát lehet, hogy a fő cselekmény középen zajlik, de mőgőtte azért néha történnek érdekes dolgok. Amúgy meg tényleg nem is értem, hogy ez miért zavar, kicsinek látod? Nagyobb megjelenítő kell.
Soha nem használtam a zoom-ot és valószínűleg nem is fogom, az sem zavarna ha nem lenne ilyen funkció, mindig az eredeti a legjobb. Arra a méretre lett tervezve a képi világ.
-
nightshadow
veterán
válasz
#75912448 #33598 üzenetére
What prompted us to qualify our recommendation was the backlight uniformity issues found on our review sample: if you’re able to obtain a clouding-free set, or are going to use the TV mainly in a brighter room during the day, then the ES6800 is worth your consideration.
Emiatt kapott csak "qualified recommendationt". A clouding pedig szerencse kérdése, mindig is az volt. Ismerős ES6100-a pl. mentes tőle. A többi paraméterei meg jobbak a 300 soros LG-nél, úgyhogy nem kérdés, hogy ez jobb vétel nála.
-
BBéci
legenda
válasz
#75912448 #32281 üzenetére
A szokásos 3,8 méterről néztem.
Ha tehetném, betiltanám a divikszet, de az empéhármat is, mert az igénytelenség felé terelik az embereket. Ha a sok tökfej nem abban a formátumban tenné fel azt a filmet, ami engem érdekel, hanem minimum 720p-ben, akkor eszembe nem jutna tömörített, butított vackokat letölteni. A Tropa Elite (Elite Squad) 1-2-t és még néhány másikat nem sikerült normális változatban beszerezni, de feltétlenül meg akartam nézni. -
BBéci
legenda
válasz
#75912448 #31528 üzenetére
Megáll az eszem, amiért ezt valakinek magyarázni kell.
No, meg azt, hogy a kiemelt mód mennyire vacak, totálisan eltúlzott túlszaturált színekkel, szinte nulla árnyékrészletességgel és egyéb borzalmakkal. Pontosan ezekkel csapják be a hozzánemértőket a boltokban, lásd SHOP mód. -
dezz
nagyúr
válasz
#75912448 #30537 üzenetére
Jó, én meg nem hallgatnék zenét, ha csak 128kbites MP3-ban lenne elérhető és hagynám a fenébe az egész számtechet, ha csak TN monitorok léteznének.
De elviselem a 192+ kbites MP3-at és az IPS-t, még ha nem is tökéletes.
Igen, ront az átméretezés a minőségen, de szvsz nem elviselhetetlen mértékben. Közelében sincs annak, minha pl. a PC képét méreteznénk át mondjuk 10%-ban.
(#30538) BBéci: Jó, te a 320 kbites MP3 hallgatást is kerékbetöréssel büntetnéd.
Én a kvázi high-end rendszeremen meg tudom hallgatni a 192 biteset, ha nagyon tetszik valami és nincs jobb forrás.
A tökéletes és a szar között azért van még néhány fokozat.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
#75912448 #17764 üzenetére
Mindegyik az, jó nyilván látszik, de ez picit olyan mint a pixel buzerálás,amikor 100%-on nézel egy képet pc-n, de kinyomtatva papírra nem veszed észre.
Egy tenyérnyi foltom van a képernyő alján, nem tudok mit kezdeni vele.
Az nonszensz hogy kihozatok a raktár ból 5 tvt és a legkevésbé felhős et viszem
Ezt senki nem engedné meg, így maradt a lutri.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest