- Mobil flották
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rocker1
tag
válasz
vlevi #105920 üzenetére
Nekem is hasonló problémám volt 40ES6100 tévével.Szerencsére annó 5 év garival vettem,ezért kihívtam a Samsungot és wifi modult cseréltek rajta.Kettő is volt a szervizesnél amiből az egyik ugyanazt produkálta mint a régi modul.A másik jó volt,azóta semmi baja egyből kapcsolódik a wifihez.
-
Inhouse
őstag
Az analog adasokat valoban lehet fogni egy regi, kepcsoves teven is, de a kartyas megoldashoz olyan tv kell, ami ci+ foglalaltos. Sima ci nemjo!
Ehónap végétől már nem lesz analóg sehol, ne keressétek...lorcsi! 52368
Nem allshare-nek hívják már, hanem valami Link...bár most ahogy nézem én is elbizonytalanodtam, nem tudják ezek, hogy mit akarnak... Allshare letöltés újra...de inkább a Serviio-t szedd le! Sokkal jobb. -
AndrewTdi
addikt
értem, köszönöm.
A F6500 tudja akkor ezt? Eme TV-t figyelembe véve a mostani boxot visszavihetem, és akkor kérhetek egy Media cardot, amihez adják a conax olvasót, ez belemegy a TV-be és nincs 2 távirányító, nicns media box blabla, csak atv. Jól hangzik.
hogy néz ki ez a Conax cucc? -
Rudiman
csendes tag
-
gyurrr
csendes tag
-
BBéci
legenda
Bocsáss meg, de ennél nagyobb böszmeséget régen olvastam: "egy ilyen TV-t illik 16:9 méretben használni, tehát a 4:3 adásba belenagyítani"
A rosszat tegyük még sz@rabbá? Nézzünk széthúzott, kövér embereket?
Inkább full HD csomagra kell előfizetni és csak azokat nézni. Valamint médialejátszót, Blu-ray lejátszót csatlakoztatni hozzá és azokról 1080p filmeket ráküldeni!
Szerintem. -
Treff
aktív tag
Nem kevertél össze, régen váltottunk pár üzit!
Tiszta sor, hogy az SD digitális sokkal jobb minőség, mint az analóg, volt egyszer 1 hónapra próbára kb 1 éve az ősöknél, ott sasoltam meg a különbséget.
Épp amiatt aggodalmaskodom, amit te is írtál, hogy 28" -> 40" esetén nagyobbak lesznek a pixelek, jobban szembe tűnik a gyengébb adás még akkor is, ha eredeti 4:3 méretben nézed, pláne ha kinagyítod.Családi csomag van, vagy mi a túró, nettel együtt. Nat, Discovery, Spektrum kell, szóval mindigtv nem pálya, meg hát minek, ha bent figyel a kábel.
-
AttyVin
aktív tag
-
Imifej
senior tag
-
-
Imifej
senior tag
Nekem is kockásodik antennás vételnél, a megfigyeléseim alapján ez akkor történik, amikor valamilyen elektromos fogyasztót le, illetve felkapcsolunk a lakásban. Valami központi zavarszűrő lehet a megoldás, amit az ember az elektromos elosztóba be tud építeni.Gondolom az antenna kábel hossza is mérvadó lehet, nálam ez kb 20 méter háromszoros árnyékolású coax. Viszont van egy DVB-T boxom, ami kevésbé kockásodik, mint a Samsung.
-
zozi777
csendes tag
Valóban a Motion Plus környékén kellett kutakodni a szaggatás megelőzéséhez. Nem levenni, hanem ráadni kellett. Köszi vlevi! Tudja valaki ez milyen elven működik? Gyanítom, hogy képkockák között átlagol. Lehet hogy az 5000-es széria ezt nem is tudja? Akkor viszont ajánlom megfontolóra a 6000 és fölötti TV-ket, aki vásárlás előtt áll. Ez hasznos dolog, ez most bebizonyosodott.
-
AttyVin
aktív tag
"Meg. Mit mondjak róla? Működik. Egyelőre a hülye ékezetes műsorújság zavar."
Nálam ez akkor jött elő, amikor a szerviz menüben megváltoztattam a TV típusát (D5500-ről másikra).
A visszaállítás után a karakterek is "megjavultak".
Esetleg nem lett átállítva valami a szerviz menüben?
-
WD_crash
csendes tag
Teszteld a TV-n az EPG-t ha nem ékezet helyes próbálkozz más országokkal a magyaron kívül. A TV menüjében kell az országot állítani és csakis a csatornakeresés menüben, minden más helyen maradhat a magyar!
NEM a CI+ kártya menüjében kell az országot átírni!
Általában ezen az országok esetén javul meg az ékezet:
- Szlovákia
- Észt
- Dánia
- Cseh -
Draken
őstag
Wifin keresztül csatlakozik a laptop a routerhez, a tv-hez meg kábellel. Volt amikor megoldotta a gondot, hogy pendrive-ra raktam ki a filmet, de volt amikor ugyanúgy jelentkezett a probléma (azt hittem, hogy a tv médialejátszója a buta vagy pedig az allshare nem egy túl jó program). N-es wifi adapter van pedig a laptophoz, a router is egy tp-link 941
-
voriand
csendes tag
-
Spirit
őstag
Időközben én is rájöttem, kilőttem a cleartype-ot, még így a legjobb. Attól függetlenül zseniális döntés volt a megvétele. Van itthon vetítőnk, de az nappal nem az igazi, meg azt tényleg csak nagy filmezéshez szoktuk beröffenteni, ezen meg mehet orrba szájba minden.
A másik a játékok. 1-1,3m-re vagyok a tv-től, így valami csodálatos élmény. G27-es kormány+F1 2011+40"-os kijelző és lám, önkéntelenül dőlök a kanyarokban a fejemmel. Brutális. Jah, input lag tökéletes, semmi késést nem érzékelek.
A TV-t csak kipróbáltam, de még a mindigTV fullHD adásai is szörnyen festenek rajta 1-2m-ről, az IPTV SD adása meg csapnivaló ilyen közelségről. Hiába, ezek TV-ként nem magyarországra valók.
-
air
nagyúr
MPEG-2-be csak SD (720x576) stream-et lehet kódolni.
A HD stream-ekhez MPEG4 kell. Azért van Magyarországon MPEG4, mert a közszolgálati csatornák DVB-T-n HD felbontásban vannak. Az pedig nem megy MPEG-2-vel.
Egyébként az MPEG-2-es digitális tuner az amit eleinte a TV-kbe raktak. Mivel ez már 94-95 óta létezik. -
aszamóca
aktív tag
-
-
Flashget
félisten
Alfa Holdbázisban a computer minden adatot pénztárgépszalagon köpött ki, képernyő alig volt. Pedig azt a Star Wars után forgatták.
Alfát jóval előbb láttam a tévében mint ahogy a SW-t forgatták. kb. 1974/75 körül adta a királyi először.
A másik az Orion űrhgajó..az még elöbb volt. vagy a szovjetek egyik fergeteges scifi-je úgy 72 környékén:
"Az eltévedt 8 űrhajós" -
Csigger
őstag
Köszönöm a kimerítő választ.
Igen,azzal tisztában voltam, hogy a LED és LCD tulajdonképpen panelra ugyanaz, csak a háttérvilágítás a más, nem is erre hanem inkább kontrasztra, képélességre, színmélységre, fogyasztásbeli különbségekre gondoltam.Akkor pont peches szériában vagyok, nagyjából egy olyan 1-1,5 hónapon belül szeretnék beszerezni egy újat...
Akkor ezekszerint talán a D5000-es LED-es ára még mehet egy picit lejjebb?Vagy érdemesebb lenne szerinted várni az új szériára?
Természetesen más gyártó termékeit is néztem, az LG még a Samsung mellett erős kihívó...
Vélemény róla?Plazma? Azt hittem azok már kiesnek a mezőnyből, a régebbi technológia miatt. Kifejtenéd miért jó választás? Köszönöm a sok segítséget előre is!
-
-
sonye
senior tag
Egy picit a médialejátszóhoz:
Én eladtam a WDTV-m, mert ugyanazt a szintet hozza, mint egy 30ezres lejátszó.
Hát így lassan érthető, hogy miért ilyen drága egy TV.Egyébként tegnap hozzájutottam egy BDP C5300-hoz. Nemsemmi, hogy ugyanúgy mindent lejátszik, mint a TV. Szóval ebben a tekintetben a samsung nagyon élen jár!
Engem az srt feliratos dolog sem zavar. 2 katt és leszedve a felirat a filmhez.
-
torma1981
veterán
A vatera az direkt erre szakosodott. És igen ha ezért van vállalja érte a felelősséget.Van bankszámla stb. De mint sokan szidják nem E-bay ahol érdekes módon jó a Paypal fizetési rendszer. A PH nem igazán ez. De persze itt is kell vigyázni az előre utalásnál. Max utánvét,személyes átvétel. Majd ezek után remélem megcsappannak a használók.
-
rhyme87
csendes tag
-
rhyme87
csendes tag
Áhh köszi. Már ezzel is előrébb vagyok. Gondoltam, hogy itt valami probléma lesz az elképzelésemmel, de akkor így tiszta. Nekem az előbbi vagyis, DLAN-on keresztül osztok meg filmeket. Ezzel kapcsolatban annyi a kérdés, hogy az említett 5500as tévéknél mennyire gyors, vagy probléma mentes ez a technika?
HDMI pedig annyi, hogy a videókártya kimenetemnél kapcsolom össze a géppel és amit a gépen csinálok azt a tv-n látom?
Bocs, ha hülye a kérdés és köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest