- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrzed
senior tag
válasz
Sancza #24754 üzenetére
Sancza:
Próbáld meg kikapcsolt wifi-vel az Oplay-t, hátha úgy jó lesz a hang.
Kezdetben nem is működöt a WPA/WPA2 titkosítással csatlakozás, vagy beérted WEP-el, vagy rásegítettél a biztonságra egy kis mac szűréssel. Később ezt orvosolták az HDP-R3-nál, de eléggé megterhelte a hardverét a wifi titkosítás. Most nem tudom, hogy áll ez a kérdés, mert kapott egy utp kábelt a routertől.Napfénysüti:
Annyira azért nem vágom a témát, de ha jól emlékszem a EEFL/NEFL technológiát nem erőltették, mert túl vastagok lettek volna a készülékek, hiába a dupla akkora élettartam.BBéci:
Sokáig vártam a tényleges LED tv-re, de már pár éve feladtam. RGB LED-ekből ténylegesen csak a több négyzetméteres kijelzőkig jutottak. Megvilágítás terén próbálkoztak led-mátrix elhelyezésével, ezt fűszerezték már RGB ledekkel is. Az előbbi technológiával jobb lett a kontrasztarány, sőt az utóbbinál jobb lett a színhelyesség is, viszont egy kicsit vastagabbak lettek a készülékek, mint az edgeledes társaik. Talán az OLED-ből lesz valami, de kétkedve fogadom egy kicsit, tartok tőle, hogy az élettartalma alul fogja múlni a LED megvilágítású LCD panelekét. A plazmák kezdeti 4-600 Wattos átlagfogyasztásuk már egész barátságosan 200 Watt körüli lett, de még mindig a triplája egy LED LCD-hez képest, mégha meg is oldották, hogy 2 perc után nem ég be a kijelzőbe a kép. -
-
Sancza
tag
válasz
Sancza #24652 üzenetére
Megvan a hangcsúszás oka. Asus O!Play a hibás. Ha a HDMI kimenetet 720i vagy 1080i -re állítom, akkor a hang kép szinkronban van, viszont ha a HDMI módot auto/720p/1080p -re állítom, akkor a hang csúszik. Ez a jelenség több újabb tv-nél jelentkezik, amelyek hdmi 1.4-es bemenettel rendelkeznek. Valami el van cseszve az Asus médialejátszójában.
Állítólag a HD2-es firmware megoldja ezt (de ez nem hivatalos firmware, még nem tudtam kipróbálni, de mindenféleképpen kipróbálom)Szóval aki új típusú tv-t vesz (hdmi 1.4-es bemenettel) és Asus O!Play médialejátszója van, számítson arra, hogy a hang késni fog (hacsak a HDMI kimenetet nem állítja 720i-re vagy 1080i -re, de azért szerintem ez nem az igazi megoldás).
Most van nálam egy HD Dune TV-101 tesztelésre, ezzel szintén tökéletes szinkronban van a hang és kép. Gondolkozom, hogy lecserélem erre az Asus-omat, de sajna ennek a Dune-nek nincs optikai hangkimenete
, ami gáz, mivel a tv az optikai kimeneten csak pcm-et ad ki
(tökmindegy mi megy bele, lekonvertálja)
-
BBéci
legenda
válasz
Sancza #24659 üzenetére
Lejátszókon, némelyik tévébe építetten is lehet állítani a szájszinkront (Lip Sync). Az egyszerűbb szoftverek, mint a BS.player szintén tudják ezt, akárcsak a jobb, újabb erősítők.
Ha nullán áll, azt jelenti, nem avatkozik be. Ha késik, ha siet, másik, ellentétes irányba, pluszba vagy mínuszba kell változtatni a nullát. Kizárt, hogy a 180 alapállás legyen, az annyi milliszekundumos eltolást jelent.
Én is találkoztam az általad említett jelenséggel, addig "tekertem" nulláról, amíg szinkronba került a kép és a hang. -
air76
tag
válasz
Sancza #24659 üzenetére
Ugyan ez a problémám nekem is.Mindíg csúszott a hang.(oplay hdp-r1)Másik firmwarét tettem fel rá a (HD2 1.12.06 rev 5.1) most jó a hang,de 1080-as cuccoknál véletlenszerűen néha meg-meg áll egy pillanatra.Am oplay optikaival megy az erősítőbe(pioneerVSX520),meg hdmi-vel van a tv-kötve.A gyári firmwarével nézhetetlen volt annyira késett a hang,most jó csak most néha fagyogat.A végén veszek egy oplay mini plus-t.
-
BBéci
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest