- Mobil flották
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
KD6-3.7
őstag
válasz
attamero81 #105873 üzenetére
Ajanlom figyelmedbe! Es masnak is aki ilyen TV-t akar venni. Amugy azon az oldalon lehet csinalni side by side osszehasonlitast is. KS7000 vagy nagyobb ajanlott a Samsung-tol vagy, ha az nagyon nem megy, akkor KU6400.
-
gyeniko
őstag
válasz
attamero81 #105873 üzenetére
Te nem vagy "laikus sutyó paraszt", úgy emlékszem, hogy a Samunál dolgozol. Rosszul emlékszem?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
attamero81 #93953 üzenetére
Jah, hát az úgy világos, de azért maga az LCD is sok apró részletben különbözik (pl. pixel domain-ek kialakítása), amit az alkotott képen is észlelhetünk, ha valaki jobban összehasonlítja a két gyártó paneljeit.
Én anno azt figyeltem meg, hogy pontosan szemből nézve a CMO-n a fekete kép sötétebb az AUO-nál, vagyis kevesebb fényt enged át, ám oldalról nézve az AOU sötét marad, míg a CMO kicsit világosodik.
A mostani CMO kijelzőmre is igaz ez, szemből egészen fekete, de oldalról egy kis lilás fény átszűrődik. Ezzel együtt, most se tudnám megmondani, hogy melyik a jobb/rosszabb. -
Batib
őstag
válasz
attamero81 #93948 üzenetére
"Ezt,hogy egyre több minden van egy alaplapon összezsúfolva ez csak több hiba lehetőséget szül."
Az uj modellek egy részénél a T-con is rá lesz integrálva az alaplapra. -
Pancsermeste
őstag
válasz
attamero81 #93894 üzenetére
"Az AUO ès a CMO ugyanaz...."
Ezt hogy kell érteni?
-
törölt tag
válasz
attamero81 #93919 üzenetére
Miért nem kérsz ott a gyárból valamilyen tájékoztató anyagot ezekről?
-
ChrYsler
aktív tag
válasz
Másik oldalon ezt találtam:
8K FUHD - 7680x4320 (A long way off for domestic use, one advantage of shooting in FUHD is you can crop scenes for lesser resolutions such as HDTV)
4K UHD - 4096x2160 (Digital Cinema like the ones you pay to go to)
UHD(TV 4k) - 3840x2160 (Often quoted as 4k for domestic use)
2K HD - 2048x1080
HD 1080 - 1920x1080 (Australian TV HD, lots of content the most popular projectors max out at this resolution)
HD 720 - 1280x720
HD 480 - 854x480
HVGA - 320x240
SVGA - 800x600
SXGA+ - 1400x1050
UXGA - 1600x1200
UXGA - 2048x1536
VGA - 640x480
WUXGA - 1920x1200
WVGA - 960x540
WXGA - 1280x768
WXGA - 1366x768
XGA - 1024x768Forrás: [link]
Illetve itt is leírják: [link]
(#93922) attamero81
Valóban, igazad van. Elcseszték.
De a lényeg: ipari (profi videós) oldalon a 4K nagyobb (4096 x 2160) felbontást jelent, mint a fogyasztói oldalon (3840 X 2160). -
ChrYsler
aktív tag
válasz
Egy kis segítség: [link]
-
RudY
addikt
válasz
attamero81 #93780 üzenetére
Nem terveztem ilyet vásárolni, csak a kíváncsiság.
Nocsak, úgy látszik emag-tól olvassák a ph-t, most jött meg a válasz:Tisztelt Cím!
Innolux a panel gyártoja. Több info:
https://en.wikipedia.org/wiki/InnoLux_Corporation -
Buckey
őstag
válasz
attamero81 #93770 üzenetére
Én eddig frissítettem mindig, hibát eddig nem tapasztaltam.
Akkor jó, hogy 6-os szériát vettem.. Az arany középút.
-
Buckey
őstag
válasz
attamero81 #93768 üzenetére
Minél újabb, annál jobb? Már régóta kételkedem ebben. Én is úgy vettem tv-t, hogy egy szállítmányból, mint a haverjaim. Az elsőnek szép volt a képe, nem találtunk hibát.
-
Buckey
őstag
válasz
attamero81 #93765 üzenetére
Akkor itt a bibi! Gyártani a megadott mennyiséget, mindegy milyen áron.
-
Buckey
őstag
válasz
attamero81 #93762 üzenetére
Értem. De biztos van valami oka, hogy 5xxx-nek bélyegezték és nem 6xxx-nek. Mint a processzoroknál is. Ha nem tudja az elvárt paramétereket, akkor annak számozzák, amit stabilan tud.
Anno 3 magos AMD-ken kapcsolták be a 4. magot. Volt, akinek stabilan ment, volt, akinek terhelésnél fagyott, újraindult a gép. -
Buckey
őstag
válasz
attamero81 #93757 üzenetére
Én ezért nem veszek használtan semmit.
De villanyszerelő létemre ki tudok cserélni egy ellenállást, főleg úgy, hogy nem SMD. Van egy kis képzettségem elektronikából is.
Hogy rakhatnak egy 6-os szériába egy 5-ös szériás panelt? Ez ha gyári, akkor eléggé átb.szás. A kisebb széria általában gyengébb minőségű,vagy butább.
Nem ezért van, hogy egyik tv-n jó, a másik meg nem, pedig ugyan az a szériaszáma? Ha elfogy a jobb, raknak bele gyengébbet? -
Buckey
őstag
válasz
attamero81 #93753 üzenetére
Kb. 10 éve, hivatalos márkaszervíz, garanciaidőn túli javítás. „Egy IC ment tönkre, 25 ezer a javítás.” Mondom, akkor kuka, ezért elkezdtem szétszedni, méricsgélni, nézegetni. Egyszer csak megjavult. Egy 2 Ft-os ellenállás volt gyárihibás, nem érintkezett, elengedte a feje. Csere, és még a mai napig működik a házimozim.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
attamero81 #93742 üzenetére
Ez a vigyori ---->
elég egyértelmű pedig, biztos nem ezt akartad.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
attamero81 #93735 üzenetére
(#93737) sityupityu
Jah örült neki...
Az a kicseszett master- slave szopatott le, igazából nem is értem, mert világít a led, hogy üzemben, mégsincs áram, és emiatt nem is dugtam át másik aljzatba, mert még csak meg sem fordult a fejemben, hogy ez lehet a probléma. Tegnap ebbe dugtam egy lámpát, hogy lássak a tv mögött és egy digitális órát is, tehát ott volt áram, csak amibe a tv volt dugva, a kettes szállt el. De, mint írtam a led világított áram alatt jelzéssel, ezért nem is próbáltam cserélni.
1 órája pipából átdugtam, felkiált a párom, hogy kigyulladt a led, tv bekapcs működik, ilyen nincs B+!
Fázisceruza master slav-be be, csak ott nincs áram, ahova a tv volt dugva. Na, mindegy 2 napig nem ment a tv, holott semmi baja nem volt.Ennyit a minőségi elosztókról...
-
sityupityu
veterán
válasz
attamero81 #93735 üzenetére
Milyen "kellemesen" módon jegyezted ezt meg.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
attamero81 #93647 üzenetére
Én jelenleg is egy 32"-os AOU paneles TV-t használok monitorként már 10. éve.
Úgy gondolom, kijelenthető, hogy ez is megbízható.Addig nem vagyok hajlandó új monitort venni, amíg ez működik. Néha bekapcsolás után előfordul, hogy az egyik CCFL cső, mintha halványabban világítana 1-2 percig, de még bírja.
Én amúgy a CMO panellel is meg vagyok elégedve, tartóssága meg majd kiderül...
Várom már a kijelzős írásodat. Kíváncsi vagyok, lesz-e benne olyan hiba jelenség, amivel még nem találkoztam. Lesz benne PDP is?
Anno a Philips is Samu PDP-t és elektronikát használt, gyakorlatilag csak összeszereltük..#93648: Vagy, ha nem a tuneren, akkor a PCB-re ragasztott barcode-on van gyártási dátum.
-
válasz
attamero81 #93648 üzenetére
Ezt nem tudtam
-
Pancsermeste
őstag
válasz
attamero81 #93644 üzenetére
Igen, a philips-nél is 128 volt az alap, bár volt, hogy a panel gyártó (Elcoteq vagy Jabil, már nem tudom melyik) 255-ös értékekkel küldte az SSB-ket, volt is belőle gubanc, míg nem nem lőtték be az átlagot mérés előtt.
Bár az átlagolásnak is voltak buktatói BOM váltáskor, mikor mondjuk AUO-ról Sharp panelre váltottak ugyan annál a modellnél, sorra estek ki, mert ciklusidő alatt nem végzett a beállítással. -
Pancsermeste
őstag
válasz
attamero81 #93642 üzenetére
OK, de akkor most se vagyok közelebb a megoldáshoz, vagyis fogalmam sincs, hogy mitől lett gyengébb a BT működési hatótávolság, mi az a HW vagy SW összetevő a Main Board-on, ami ezt befolyásolja.
Ööö, én nem is várom el, hogy a szerviz állítsa be a régi képi beállításaimat, azt majd én megteszem. Én csak a White Balance alap beállításra gondoltam.
A Philipsben ez (nagyjából) úgy történt, hogy gyári profilokként volt 'normál', 'hideg' és 'meleg'. A normál profilon végeztek kamerás WB állítást, majd a másik két profilt ehhez képest a megfelelő irányban eltolták (értelem szerűen a Warm esetén pl. a piros volt kicsit kiemelve), majd itt is végeztek ellenőrzést, ha kellett korrekciót. Mivel az alap gyári SSB WB értékek nagyon messze voltak az optimálistól, ezért az itteni folyamatmérnök urak loggoltatták a sikeres beállítások átlag értékét a WB munkahelyen, és a következő beállítandó készülék beérkezésekor egyből belőtték ezeket az átlag értékeket, hogy minél kevesebb lépésben (állítás/mérés/kiértékelés) beálljon az optimális fehéregyensúly. A ~22 mp-es ciklusidőbe bele kellett férjen. No, ha szűz SSB-t cseréltem, akkor ez a művelet nem volt egyszerű manuálisan.
Nyilván, ha a felhasználónak nem tetszettek ezek az alap gyári beállítások, akkor a volt lehetőség finomítani rajta, de ez már egy negyedik, 'personal' profilba mentődött.A Samsungnál is van/volt kamerás fehéregyensúly állítás?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
attamero81 #93634 üzenetére
Aham. Azt mondod, hogy Samu paneles készülékeknél a Main-en van a BT és Wi-Fi modul is? Csak mert mintha láttam volna samu paneles 48H6400-hoz is BT modult az Ebay-en.
Amúgy valóban 50" CMO paneles az enyém, látszik is a képen az Innolux felirat a T-Con panelen.A képminőségen nem látok semmi hibát, ugyan azokat a képbeállításokat használom, mint a régi panellel. Fura, mert a philips "virgin" SSB-k teljesen alap beállításon voltak, és egy csomó dolgot kellett opciózni, fehéregyensúlyt állítani, stb..., ha cserélte az ember, és az NVM tartalmát nem sikerült lementeni, akkor ugyan olyanra nem sikerült belőni, mint a gyári WB beállítás volt.
Szóval, arról nincs tudomásod, hogy valahol lehet esetleg állítani a BT jelerősséget/érzékenységet?
SM-ben nem láttam ilyet, de nincs Factory távszabim, így egy csomó mindent nem érek el. -
sityupityu
veterán
válasz
attamero81 #93634 üzenetére
Nem a 3D-re gondoltam.
50 vs 100Hz? Ilyesmire."Sokkal jobban szeretem a termèszetett ès a friss levegőt."
Na, ezzel én is így vagyok. Motorozás, horgászat, strandolás stb, nem sokat vagyunk otthon napközben tavasztól őszig.
-
sityupityu
veterán
válasz
attamero81 #93627 üzenetére
"Èn a mai napig egy 40D5000-et nèzek ès az èg adta egy világon semmi baja.Nekem a Smart ès a 3D nem kell,mert a kèp felbontásba hiszek."
Érdekes dolog pont tőled, hogy felsoroltad a smart-ot, a 3D-t meg a felbontást is, de egy igen lényeges dolgot kihagytál a tévé kiválasztásával kapcsolatban.
(#93629) emre33 Egyetértek.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
attamero81 #93630 üzenetére
Minden más funkció működik rendesen, de tulképpen a BT is, mert közelről teljesen stabil, tényleg csak a hatótávolsággal van baj, kb. az 1/3-ára csökkent a régi Main-hez képest.
A H6400-hál külön van a BT modul (itt van az én saját TV-m), vagyis maga az adó/vevő, azt nem cserélték, maradt a régi. Ezért gondolom, hogy talán csak az új SSB nincs hozzá 'hangolva', talán több féle BT modullal is szerelik, és elfelejtették hozzá opciózni.
De furi a dolog, mert ugyan ez a BT kütyü veszi a Smart Control jelét is, és azt még kint a konyhából is érzékeli.Tehát, mint említettem, csatlakozik a füles a TV-hez, működik is, csak nagyon kicsi a működési hatótávolsága.
Azt is próbáltam, hogy a Smart távszabiból kivettem az elemeket, hogy biztosan más ne csatlakozzon a BT-hez, de úgy se változik. -
attamero81
senior tag
válasz
attamero81 #93630 üzenetére
Csináld már meg a következőt.Az összes kèszülèket csatlakoztasd le csak a füles maradjon rá csatlakozva.AHa fenn áll a hiba akkor ezt a fülest nèzd meg egy másik tv-n is.Ha ott jó akkor ezen a mainen nem tud cdatlakozni a tv-re.De ne szaladjunk előre ennyire.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
attamero81 #93624 üzenetére
Azzal tisztában vagyok, hogy a Main "okozza" a hibát, hiszen előtte a régivel nem volt ilyen baj, tehát az összefüggés egyértelmű. Azt gondoltam, talán műszakilag meg tudod magyarázni, hogy mitől van ez, vagyis milyen összefüggések vannak a Main és a BT között. Továbbá az még mindig nem világos, hogy miért csak a BT audioval van gond, a BT smart control része prímán működik, tehát maga a BT nem haldoklik, az biztos. Ezért gondoltam, hogy talán csak valami opciózható értéket kell állítani, bár a SM-ben nem találtam ilyen lehetőséget, csak BT Audio Delay-t.
Sajnos jelezni se tudom a szerviznek, hiszen a BT fejhallgató alap funkcióként nem is elérhető ennél a készüléknél.Az előzőt én "rontottam el", vagyis mindent szabályosan csináltam, mégse jött össze egy USB-ről történő SW frissítés, belehalt szegény.
Mit is kellett volna lefényképeznem?
Sajnos nem kaptam semmi munkalapot a javításról, de azt biztosan tudom, hogy a Main lett cserélve, hiszen a gyártási dátuma a készülék vásárlási dátumánál későbbi. -
törölt tag
válasz
attamero81 #93619 üzenetére
A VR felvetése sztem tényleg vakvágány volt itt. Még csak nem is kifogás arra sem, hogy nem gyártanak már jó minőségű közép és felső kategóriás FHD tévéket.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Szerintem több értelmes dologgal hozzá szóltam itt a témához már korábban,mint te!!Arról nem is beszélve,hogy számtalan embernek segítettem helyre állítania készülékét!
Én nem is erre írtam, nem is értem minek hozol fel most ilyesmit, hanem a 3D vs VR teóriádra, amivel nem értettem egyet, mert egyszerűen és egyértelműen semmi köze hozzá. A továbbiakban ez a része nem érdekel, mint ahogy eddig a 3D sem nyűgözött le.
---------------------
(#93621) dethroner
Nem vagyok az, csak lefáradtam. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Hello, mérnök úr!
Erre volna valami ötlete?
-
cech19960320
tag
válasz
Köszönöm, ahogy gondoltam..
-
dethroner
veterán
válasz
attamero81 #93605 üzenetére
Hát a cikk tartalma is egyenlő a nullával, ahogy a cikkíró is. Ha már valaki azt fékezhetetlen vágyat érez magában a cikkírásra és nem tud helyesen írni, legalább valami utólagos ellenőrzőt használhatna, mert így minősíti a felületet is, ami befogadja az írását.
A kedvenc részem a cikkből: Másik ok szintén az árhoz kapcsolódik. Akkor már venni kell 3D-t játszó Blue-ray-t is, hozzá a 2000-3000 /pl.:Gravitáció film 9900/ forintos filmekkel, amiket nem fogunk többször valószínűleg megnézni,
Miért bameg, ha 2D-s filmet akar nézni a paraszt, akkor nem kell BD lejátszó? Ki az az ökör, aki DVD lemezeket vesz a FHD tévéjéhez?
Ja, és miért ne lehetne pont annyiszor megnézni újra és újra egy 3D-s filmet, mint egy 2D-s filmet? Én relatíve pont annyiszor nézem meg mindent, egyszer.
-
sityupityu
veterán
válasz
attamero81 #93605 üzenetére
"Minden 3D tévét át lehet kapcsolni 2D-re, valamint a 2D adásokat is á tudja konvertálni 3D-re!"
Odaírhatta volna, hogy a 2D-ről való átkonvertálásnak köze sincs a valós 3D tartalomhoz.
"Arra a heti 1-2 alkalomra pedig már nem biztos, hogy megéri kiadni plusz súlyos tízezreket."
Idáig, ha pl a Samsungnál jó tévét akartál venni akkor annak eleve a velejárója volt a 3D.
Ez egy feleslegesen megírt cikk. Számomra.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
attamero81 #93576 üzenetére
Ok, engem nem kell meggyőzni.
Ameddig valami bennfentes agytröszt nem nyilatkozik, hogy miért döntöttek így, addig mindenki csak találgat. Nyilván azt fogja mondani: mert a többséget nem érdekli.
A note 5, pl azért nem jelent meg anno Európában (utána aztán mégis), mert a ceruzát alig használták és állítólag igazuk is volt, én viszont sokat használom. Nekem, főleg azért kell a note, mert más a közelébe nem tudja úgy megcsinálni a ceruza használatot, ahogy a samu, elképesztő finoman működik ez a része (is). Tehát, gondolom a felmérő csapatuk, nevezzük így, nem idióták tömkelege, ettől függetlenül hozhatnak elképesztő hülye ötleteket.Érdekes, hogy a PH nem is írt erről, vagy csak én nem láttam...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
attamero81 #93572 üzenetére
Basszus, hagyd már ezt a véerezést!
A Philips, ráadásul "azt sem tudja mi az"...
Egy dolog miatt nyilváníthatták halottnak, ha az is! -
RudY
addikt
válasz
attamero81 #93572 üzenetére
Idén és jövőre több 3D film készül, mint az elmúlt pár évben összesen (itt 2 link). Ehhez képest érthetetlen - nem hihetetlen - egyes tv gyártók kilépése. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok 3D fan, max. moziban.
-
attamero81
senior tag
válasz
attamero81 #93553 üzenetére
A másik meg az,hogy az aktív 3D 4K vagy nagyobb felbontáson nagyon nehéz akadály elé állítja a Samsungot,mert az élvezhető Fps rovására megy valósítása.És a Samsung annál nagyobbra tartja magát,mit,hogy a passzív 3D-t használja nagyobb felbontásoknál.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
attamero81 #93550 üzenetére
Hogyhogy miért?
Mert egy talán 2020-ra elkészülő és egyelőre totálisan kiforratlanan technológiát ajnározol, illetve, hogy emiatt halt ki a mostani 3D.
Ha ez így lenne, akkor meg az első hsz-em lépne érvénybe, elmebeteg barmok ülnek annál az asztalnál.
De hagyjuk ezt, nyilvánvalóan csak egymás idejét pazaroljuk emiatt. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
attamero81 #93547 üzenetére
Remélem, tisztában vagy azzal, hogy ez a válaszod mennyire nincs összhangban a mostani 3D kukázásával!
-
RudY
addikt
válasz
attamero81 #93542 üzenetére
Igen, ez a másképp gondolás sok esetben meglátszik, de valahol mégis piacvesztéssel jár(hat). Mindig is a mozira hagytam a 3D élményt, viszont ahogy lassan beadnám a derekam az új itthoni készülékhez, most már tutira kilőve a Samsung. Nyilván nem vagyok piacvezető vásárló, de sok kicsi sokra megy.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
attamero81 #93542 üzenetére
Most már tudom az okát, igaz csak tőled, de tudom!
Tehát azt mondod, hogy a VR, mint kezdőleges technológia kinyírta (nevezzük így) a kiforrt technológiát?
A folyamatmérnöknek mi a dolga? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
attamero81 #93538 üzenetére
De igy van.
Az ilyen így van, meg úgy van kijelentések, számomra semmit nem jelentenek.
Egyébként sem válasz arra, hogy miért kellett kihagyni a 2016-os modellekből a 3D funkciót (egy kezdőcipőben járó technológia miatt meg nem életszerű sem), hozzáteszem nekem most sem hiányzik, de a VR sem. A VR nem válthat fel egy családi tévézést, de a samsungos fejekbe senki nem lát bele.
-----------------
(#93539) sandró60
Jah , látom. Az LG nem is szándékozik ezt kivenni
-
emin
csendes tag
válasz
attamero81 #93526 üzenetére
Nem, de az átállítás után azonnal nem működött és kb 3 éve nem is volt rá szükség.
Egyébként a Samygo-n fent van az okosság, hogy hogy lehet működésre bírni. -
RudY
addikt
válasz
attamero81 #93515 üzenetére
Szuper, várjuk a "szívnivalót"
-
yvsmad
őstag
válasz
attamero81 #79888 üzenetére
Ezek inkább az érintett típusok régisége miatt nehezen beszerezhetők és nem azért, mert 60 helyett 61"-os képátlójú készülékbe építették be.
-
yvsmad
őstag
válasz
attamero81 #79891 üzenetére
Az is elég érdekes, hogy metrikus (5 és 10 többszörösei) mérőszámokhoz ragaszkodunk collos méretek mellett. 40", 50", 55", 60", 65"...
(Nem hiányzik valakinek egy 45" körüli méret???) -
yvsmad
őstag
válasz
attamero81 #79888 üzenetére
A 48" a 46" és 47" helyett van, hasonló árban araszolnak felfelé a collokkal. De ezzel egyidejűleg meg is szüntették a hasznos közbenső méreteket is. Lehet, hogy a 43" is felkúszik egyszer még 46"-ra?
Angolszász mértékrendben számolva a 48 a kerek szám (6 és 12 többszöröse), míg metrikusban az 5 és 10 többszöröseit szeretjük. -
yvsmad
őstag
válasz
attamero81 #79882 üzenetére
Milyen "értelmes" alkatrész az, ami a képernyő méretétől függ?
-
yvsmad
őstag
válasz
A 37"-osok már 6-7 éve kimúltak. Az akkori széles kávával a 37"-osok fértek el a 90 cm széles hagyományos tévéállványokon. Ahogy csökkent a kávák szélessége, úgy fér el ugyanakkora szélességben 40", ill. ma már a 42" képátló is.
Más márkákat is belevéve ma ilyen a választék: 40", 42", 43", utána egy 13 cm-es lyuk, aztán jön: 48", 49", 50".
Ennek mi értelme van??? -
Flashget
félisten
válasz
Tudom.
-
yvsmad
őstag
válasz
attamero81 #79877 üzenetére
A J szériába van 43"-os is.
Igen, 1 db 5-ös sorozatú (43J5500). Ez aztán a választék!
Nálam a 6-os s minimum szint, de az is legfeljebb a gyerekszobába vagy a hálóba.
A nappaliba szerettem volna egy 46"-os 8-ast, de olyat már 2 éve nem gyártanak.
Nagyobb nem fér el a hangtechnika miatt, be van bútorozva a szoba a nagy csupasz falak állóhullámai ellen, meg ugye nem árt a tárolóhely sem. Szóval cipőskanállal max. 48" fér el, a Samunál a választék meg 55"-nál kezdődik. -
yvsmad
őstag
válasz
A J szériába van 43"-os is.
Igen, 1 db 5-ös sorozatú. Ez aztán a választék!
-
Flashget
félisten
válasz
zseniálisak az ilyen méretű képátlók..3-4 év eltelik és nem is lehet ilyet beszerezni.
van még D szériához 37"-os nálatok, elfekvőben? -
blakey
titán
válasz
21:9-es elég régi dolog, Philips náha előjött ilyen tv-kkel, igaz, nem hajlítottakkal.
-
válasz
attamero81 #78830 üzenetére
Köszönöm, végül 75-ért lett egy ilyen TV, szeptemberig garival.
-
PuMbA
titán
válasz
attamero81 #78735 üzenetére
"VAgyis azért a 720p és a 1080p átszámítása biztos okoz némio képi torziót."
Na ez a kulcs, most már érted
Ha egy 1080p TV-re küldesz egy 720p jelet, akkor a TV-nek a 720p-t fel kell skáláznia 1080p-re, de ettől még a minősége nem lesz 1080p, hanem marad 720p, hiszen a TV nem tud előállítani a semmiből ott nem levő részleteket
Ha ez igaz lenne, akkor mindenki ráküldené a TV-jére a VHS kazettát és sose kéne DVD-t vagy Blu-ray-t vennie. Ugyanígy van a 4K-nál
nismoka: Mi nem érthető? Tök alap dolgokról beszélünk
Ha a FullHD monitorodon VHS kazettát nézel, az nem lesz FullHD minőség, csak egy rossz VHS 356x288-as felbontással, de a TV elektronikájának ki kell "számolnia" a FullHD összes pixelét egy egyszerű algoritmussal, ez a felskálázás
-
PuMbA
titán
válasz
attamero81 #78731 üzenetére
"Viszont a kép megjelenítéshez amit a tv maga állít elő "belül" az agyában ott mindegy,hogy kintről mi jön be."
Most megint hülyeséget írtál
Ezek szerint, ha egy VHS kazettát játszol le a JS szérián, az pont ugyanúgy fog kinézni, mint egy FullHD Blu-ray, hiszen mindegy, hogy kintről mi jön be
A TV egy megjelenítő eszköz és semmilyen képet nem állít elő önmagában, ezt kell megértened....mint egy monitor
A legfontosabb tényező a TV képminőségében a videóanyag minősége
-
Flashget
félisten
válasz
attamero81 #78726 üzenetére
Amúgy a HU6900 is átb.ás volt,mert az sem 4k-s volt mégis úgy árulták(ják).
hú de sokszor leírtuk ezt, mégis vették elhitték a pr maszlagot.
A második,hogy megjelent a PQI ami elméletileg a készülékeket képminőségi rangsorba helyezi a mezei felhasználonak
néztük is már az 5xxx-nél 400-at ír a honlap.
Most akkor az 50Hz-es tv az 400 PQI az eddigi CMR 100 helyett? vagy alapból az 5xxx mindig is 50Hz-es marad? -
PuMbA
titán
válasz
attamero81 #78728 üzenetére
Tévedés, ha a JS szériára egy Blu-ray lejátszó kiküld egy FullHD képet, akkor az nem 4K, akárhogy csűröd, csavarod
Ugyanígy, ha a TV adás 720x576-as (még a HD felbontást sem éri el), az nem lesz 4K egy JS TV-n se. De ez az előbbi hsz-emben is benne van
-
PuMbA
titán
válasz
attamero81 #78726 üzenetére
"Nem a jel küldésről van szó hanem arról,hogy a 4k-t csak megfelelő jel forrásról tudja megjeleníteni."
Ez minden megjelenítőnél így van
Ha a FullHD monitoromra 800x600-at állítok be, az nem lesz FullHD, de a monitor attól még FullHD
Ugyanígy a TV is 4K lesz, ha képes 4K-t megjeleníteni
HU6900-re is lehetett 4K jelet küldeni, szóval ebben éppen nem volt átbaszás
A 8-as és 9-es sorozatra is küldhetsz 800x600-as felbontású képet
-
PuMbA
titán
válasz
attamero81 #78724 üzenetére
Én biztos, mert a HDTVTest is biztos
És nem teszterről van szó, hanem egy PC-ről, amit a TV-re rákötöttek és a Windowsban beállították a felbontást 4K-ra
Másrészt semmi értelme 4K TV-t kiadni, ha az nem 4K. Sose láttam még olyan megjelenítőt, aminek a panelja egy bizonyos felbontást tudott (mondjuk 1920x1080), de nem lehetett rá ilyen jelet küldeni
Ebben nincs logika, ráadásul 2 fillérbe kerül megoldani...te sem láttál ilyet, gondolom
-
PuMbA
titán
válasz
attamero81 #78718 üzenetére
"A 4K továbbra sem NATÍV.Vagyis még mindig csak felkonvertálás esetén jelenik meg a 4K-s kép.Ez alól kivétel a 8-as és 9-es széria.Ott valójában 4K van."
Ez az infó rossz. HDTVTest-en a 7-es széria tesztjén megvan a natív 4K: "Full 4:4:4 reproduction (PC) Yes for both 1920×1080 and 3840×2160@60Hz"
-
nightshadow
veterán
válasz
a J széria egyenes a JU széria pedig hajlított kijelzőjű
Mind a két szériába van hajlított meg egyenes képernyő. A két széria csak a felbontásra utal, a J Full HD, a JU pedig 4K.
-
nismoka
addikt
válasz
A JU7000 az nem hajlított!
-
havri1
félisten
válasz
attamero81 #78562 üzenetére
+ (#78560) Dave567
~10 éve van meg a monitorom, és nem látom beégésnek jelét. Viszont a Samsung 6400 használatiban benne van, kerüljem a logos adásokat, mert beég
Köszi az infót -
allein
addikt
válasz
attamero81 #78513 üzenetére
Ott van a PIP, bekapcsolom és nem található egy csatorna sem. Írtam Samsungnak is.
-
allein
addikt
válasz
attamero81 #78504 üzenetére
Szia. Erről van szó, samsung javaslatára csináltam:
A szoftverfrissítés után egy teljes visszaállítást is érdemes végrehajtani a Menü-Terméktámogatás-Öndiagnosztika-Visszaállítás útvonalon (a PIN kód, amennyiben Ön nem választott sajátot: 0000), mivel ezáltal a tévékészülék a frissített szoftverrel teljesen gyári állapotba kerül.
TV készülékem kikapcsolás után visszakapcsolt és a leírtakat javasolták. Most a gond az, hogy PIP funkció nem elérhető
-
LittleSami
csendes tag
válasz
attamero81 #78478 üzenetére
Hát csak laptopra akarom köttni monitorként használnám!
-
Flashget
félisten
válasz
attamero81 #77205 üzenetére
50"-os méretben?
-
blakey
titán
válasz
attamero81 #77075 üzenetére
külföldi régiókban nem előírás az,hogy csak egy fajta előfizetésed lehet.
Tudtommal itthon sem, nekem volt 2 előfizetésem. -
Flashget
félisten
válasz
attamero81 #76871 üzenetére
Nekem van biztosításom törés kár ellen.
MM üfsz-es: Hát ezzel mi történt?
Semmi komoly csak kikapott a kedvenc csapatom, fél tégla meg kéznél volt.(valójában nekem meg álnokul 4 magos processzoros tv kellett)
-
sandró60
addikt
válasz
attamero81 #76873 üzenetére
Elnézést "szakikám"én meg vettem a lapot.Talán lesz még ilyen kérdés(biztos)akkor egy tám pont lehet a Te-meg az én hozzászólásom
-
sandró60
addikt
válasz
attamero81 #76871 üzenetére
Kb a hozzászólásod előtt volt téma."sehogy"
A megoldás is ott van leirva.Egy külső csatorna rendezővel megoldható.A keresőbe ird be a "bűvös"szót és kapsz megoldást -
PuMbA
titán
válasz
attamero81 #76827 üzenetére
7000-res széria alatt biztos nem tesztelnek firmware-t
-
BBéci
legenda
válasz
attamero81 #76747 üzenetére
Csak részben értek egyet a szubjektív megjegyzéseddel.
Saját tévém 50 colos, szinte kizárólag ketten nézzük és mozizáshoz kicsi. Volt nálam több 55 colos tesztkészülék, az a méret, 4 méterről még mindig lófütty. 64 colossal már kaptunk némi mozihatást, de egy akkora TV, kikapcsolt állapotban durván uralta a 22 négyzetméteres szobát. Éppen ezért, mozizásnak azt nevezem, amikor vászon ereszkedik le a falra szerelt TV elé.(#76748) agyhalal
Dehogy van olyan jó!Sem egy napon, sem egy lapon nem lehet említeni a kettőt.
Semmiféle olyan adatbázist nem használnak a tévék, amire célzol. -
PuMbA
titán
válasz
attamero81 #76660 üzenetére
Értem, kösz
Ennyit szerettem volna tudni, tehát a HU7500 egy ajánlható kiváló képű 7000-res szériás 4K TV amely jövőálló a HDMI 2.0 miatt, mint ahogy a tesztben írták
Én is így gondoltam, amiben eltér a most érkező új TV-ktől az a HDR és a széles színtér támogatása, de az amúgy sem lesz, csak a felső kvantumpontos kategóriában, mint amilyen a JS9500
-
Flashget
félisten
válasz
attamero81 #76645 üzenetére
Ugyis mondhatjuk,hogy a nep be lett csapva,mert mire ra jon hogy a 4k-s tv-je nem az
Én már többször írtam a H széria 4K-s tévéi átbaszás kategória...nem hittek nekem.
-
PuMbA
titán
válasz
attamero81 #76645 üzenetére
Értem
És mi az a megfelelő jelformátum, amit nem bír kiadni egy HDMI 2.0-ás PC vagy egy év végén érkező szintén HDMI 2.0-át támogató 4K BD lejátszó?
-
PuMbA
titán
válasz
attamero81 #76643 üzenetére
Értem, hát ilyenről említést sem tesznek egy cikkben sem
Viszont firmware frissítés után általában újra szoktak tesztelni. Nem lehet, hogy a HU7500-hoz jött egy firmware amivel működik a felskálázás nélküli 4K? Ugyanis hardverileg elvileg semmilyen gátja nincs ennek (HDMI 2.0) vagy mit tudsz ez ügyben
"[HDMI UHD Color] has to be enabled manually for each HDMI port where 4K res with 4:2:2 or 4:4:4 reproduction is required, because the chroma information is not auto-detected by the chip Samsung is using."
Enélkül az opció nélkül például alapból nem jó a 4K a TV-n, erre is ki jön rá otthon...szerintem senki
-
PuMbA
titán
válasz
attamero81 #76612 üzenetére
Mi az a HDMI jelgenerátor?
Ennél az oldalnál tesztlemezekkel és PC-vel tesztelnek. Azért nem tudják lemérni a Motion Plus hatását 4K anyagon, mert nincs még erre tesztvideó
-
Pityupoeta
csendes tag
válasz
attamero81 #76628 üzenetére
Műszaki boltban vettük 1 év üzleti garival. Ki is próbáltuk, de akkor még nem vettük észre a dolgot, nem arra figyeltünk. Csak azt néztük, hogy lejátssza USB-ről a HD-s filmet és hogy gyönyörű a képe.
Szerencsére minden működik rajta és gyönyörű a kép, csak ezek a hibák zavaróak. -
HofiZoli
senior tag
válasz
attamero81 #76631 üzenetére
Majd megnézem, ez még egy régebbi 40 collos E széria.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
attamero81 #76628 üzenetére
Magyarországi Metro áruházak árultak ilyet.. Egyik rokon vett, totál szívás. Mondtam vigye vissza, nem tette.
-
Flashget
félisten
válasz
attamero81 #76610 üzenetére
Szia.
Poli27-t alig tudtuk lebeszélni, hogy ne adjon ki ennyi pénzt ezekért a szarokért az 55H6500 nem is érdekelte.
Idei már más tészta, de az meg horror áron lesz őszig.
Eddig legjobban a HU6900 volt kivesézve és a nem ajánlott kategória jelölést kapta. -
PuMbA
titán
válasz
attamero81 #76610 üzenetére
HU7500 tesztből: "Overscanning on HDMI: Defeatable with 1080p and 2160p (UHD) content" Hogyhogy náluk működött a 4K 1:1 pixel mappinggal? Firmware frissítés volt, hogy felskálázás nélkül tudja?
-
Bull Boss
őstag
válasz
attamero81 #76590 üzenetére
Köszi szépen a választ! A TV igaz 4 éves, de összesen nem ment 300 üzemórát ezidáig...
-
Flashget
félisten
válasz
attamero81 #76548 üzenetére
Üdv Samsung szaki!
Tudsz mondani pár újdonságot az idei modellekről a H szériához képest, középkategóriában?
Milyen ez a Tizen történet? -
BBéci
legenda
válasz
attamero81 #67369 üzenetére
Milyen 1 millióról beszélsz? Már 306000 forintért lehet kapni UHD tévét: [link]. 55 colos 465000: [link].
55 colosban már UHD kell? Mi a bánatos nyavalyának? Az akkora full HD-t kb. 220 centiről ajánlott nézni, ugyanaz 4K-ban legfeljebb másfél méter. Pontosan tudom, mert már két 55 colos UHD tévét teszteltem.
Itt a példa, hogy 46 colost néznek 3 méterről, amin a 1080p előnyeiből sem észlelhető az ég világon semmi. Akkor minek 4K/UHD?
Szerintem csak vetítőben és grafikai monitorokban van értelme.(#67374) devil-k
Amióta VT60 tévéje van, mintha kicserélték volna. Pontosan úgy lát és gondolkozik, mint az igazi videofilek. -
Flashget
félisten
válasz
attamero81 #67364 üzenetére
A samu sokszor váltott már és nem vagy csak minimálisan jött be.Ha netán tényleg megtartják a 48-as méretet akkor aláírom,hogy tévedtem,de nem így látom így a másik oldalról.
Én valahol olvastam ezzel kapcsolatban, hogy lassan a gyártók így a samsung is egyre nagyobb méretben gyárt le tv-ket, hogy így vezesse át (persze marketinggel is alátámasztva) a 4K világába az embereket.
-
szilacus
tag
válasz
attamero81 #67330 üzenetére
A 48"-os méret miért neccesebb mint a 46" vagy 50" vagy 55"?
Miért gondolod hogy később probléma lesz az alkatrész ellátás? -
BBéci
legenda
válasz
attamero81 #67334 üzenetére
Hogy sajnálom a szerencsétleneket, akik 3 méterről 2,5-2,7 méter széles vásznon nézik a filmeket, ami a falra szerelt 50 colos TV elé ereszkedik le. Természetesen töksötétben, mert mozizni úgy az igazi.
Az a lényeg, hogy ne vezessük félre az embereket! 46 colos tévén, 3 méterről szinte lehetetlen megkülönböztetni a 720p filmeket a 1080p-től. Akkor meg minek a full HD TV? -
szilacus
tag
válasz
attamero81 #67332 üzenetére
Kb. 3 m. Távolság
lenne a tv néző szem távolsága és a képernyő közt.
Találtam ilyet is
Samsung UE-50H6200De nem derül ki hogy a 3D aktív vagy passzív, és nem tartozék a szemüveg.
-
szilacus
tag
válasz
attamero81 #67330 üzenetére
És melyik az ajánlott méret?
-
szilacus
tag
válasz
attamero81 #67326 üzenetére
A 6400-as és a 6410- es között tudásban mi a külömbség?
-
BBéci
legenda
válasz
attamero81 #67292 üzenetére
Az F9000 nem mutatott semmi különöset, a nagyobb felbontáson kívül. A HU7500 mozgásmegjelenítése eltér a korábbi Samsungokétól, alighanem lekoppintották a Sony tavalyi megoldását. Ezektől eltekintve semmi különös, ami indokolná a full HD modellekhez viszonyított, sokkal magasabb vételárat. Néznivaló nincs hozzá, de ha lenne, akkor sem lennék hajlandó 1,5-1,6 méterről nézni egy 55 colos tévét. Ugyanis vizsgálódásaim alapján, nagyjából onnan igazán ütős a 4K vagy UHD.
-
Rollee
aktív tag
válasz
attamero81 #67133 üzenetére
Szóval akkor otthon házilag ez nem megoldható?
Vagy be lehet ilyet szerezni valahonnan? -
tirpabeat
csendes tag
válasz
attamero81 #66908 üzenetére
A csíkos kép jelenség FR előtt is megvolt, csak ez a sötét kép dolog jött most elő, mit lehet csinálni ezzel?
-
Anonymus23
veterán
válasz
attamero81 #66870 üzenetére
Ugyan már
Ennyiből lefizetni a brazilokat? Ez kb borravaló kategória nekik.
Mondjuk egy UH9000-es azért kitelik belőle...
~10,6 MFt a nyeremény.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest