- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferlito
tag
válasz
gyugyo79 #28517 üzenetére
Értem, köszönöm a választ sokat segített. Nem tudom milyen megoldás lesz a digi, de az ember azt mondta, hogy csak lehúz egy kábelt a tetőről a tv-be és megnézhetem, tetszik-e a minősége. Majd megnézem és ha tényleg olyan rossz, akkor upc.
UE 40d 6100 SW a tv egyébként pontos megnevezéssel. -
Mate
nagyúr
válasz
gyugyo79 #28519 üzenetére
Most néztem a honlapjukat, ott már ezek szerint az új csatornakiosztás van. Remélem kábelen is elérhető lesz hd-ban az eurosport, meg remélem a sport1-is. Azért látszik, hogy külön cég a kábeles, meg a műholdas. Kábelen szerintem jó ideig várhatjuk, hogy bármit is kisebb csomagba rakjanak
Én sok focit nézek, ami csak digisporton megy, így nem más szolgáltatók adásaihoz viszonyítom őket, hanem internetes stream-ekhez. Azokhoz képest sokkal jobb a műholdas digi
-
Mate
nagyúr
válasz
gyugyo79 #28517 üzenetére
Sajnos tényleg igazad van és a digi műholdas minősége elég rossz, de olcsó. Bár ue32d5000pw-n még élvezhető a képe, de 47-es lcd-n már borzalmas. UPC műholdasához még nem volt szerencsém, de nagy pozitívumként ér, hogy simán kártyát is adnak, nem kell a boxukkal szenvedni.
Van náluk Eurosport 1-2 HD? Kábelen csak az 1 van hd-ben, amivel az a gondom, hogy német bajnokság a 2-n megy, így csak tour de franc van amit tudok nézni hd-ben (más nem igazán érdekel ott)
-
PLaci58
addikt
válasz
gyugyo79 #27025 üzenetére
Lehetni lehetne Mpeg-2-ben is HD stream, de éppen ezért fejlesztették tovább a szabványt mpeg-3 és mpeg-4-re, hogy a HD és 3D műsorok is átvihetők legyenek.
Itt elég sok országot felsorolnak, de én nem látom, hogy bárhol is mpeg-2ben menne a HD a DVB-T-n. Esetleg tudnál példát mutatni?
Alapvetően elmondható, hogy amelyik országok régebben kezdtek átállni a digitális műsorsugárzásra, azok az akkor elérhető mpeg-2-őt választották, amelyek később, azok már az mpeg-4 AVC-t. Talán mert ez terjedt el a gyakorlatban. Ezekben a dolgokban nem érdemes eltérni a nemzetközileg elfogadott szabványoktól.
Persze ez csak az én véleményem. A neten biztos megtalálható ennek az ellenkezője is -
attamero81
senior tag
válasz
gyugyo79 #26863 üzenetére
magyarázat
1-es a tuner.Az megkapja a bemenő jelet és továbbítja a az SDP94-nek.Viszont az sdp94 felel az összes bementért és a tuner hangolási sávjaiért(analóg,digitális részért is,4 hdmi,av, scart, comp és pc).Na most minden jelinformációt azonnal küld a 3-as számúnak a (nagy -- BGA) ami a megfelelő formátumként az sdp91-es képvideo IC-nek küldi tovább és az adj ki a kejlző csatlakozóra.A tuner mellett bekarikázott rész az egyetlen ami a tuner segítségére van mivel minden tuneres áramkörben elő kell állítani a 33 V-ot (hangolófeszt) ezért az megmaradt.Ezek után az SDP94 feladata a megfelelő moduláció amit utána már ő állítgat.Régebben erre olt egy AGC kör,de ez is elmaradt mostanra.(sajna most nincs tuner a közelembe,de igérem,hogy lefényképezem neked a belsejét és vakarhatod a buksit)A felső részen található 1,2-es IC-k azok a hangvégfokok a lenti 3-as kis IC pedig a hangnormáért felel.A tuner mellett jobbra a picike IC az USB kimenetekért és a mac addresss vagyis a LAN kapcsolatért. -
attamero81
senior tag
válasz
gyugyo79 #26836 üzenetére
Egy picit kijavítalak.A tuner maga nem dekódol hanem előtte van egy mpeg dekóder bga.
Ez általában SDP feliratú IC.Az mpeg2 esetében a legjobb dekódoló IC az SDP84-es számú volt az újakba már SDP94-et raktak.Ez annyiban különbözik a régebbitől,hogy a régi csak a dekódolásért felelt,addig az újabb generációs IC már több mindenért felel.Maga a tunerek semmiféle okos dologgal nem rendelkeznek.A régi CRT-s tv-nek a tunerébe volt még oszcillátor,hangoló rész ami tudta a hang és kép normát addig az új tunerben annyi van,hogy egy fojtó tekercs ami nem engedi 40 MHz alá és egy IC ami közvetlen SDA és SCL vonalon kommunikál az SDP94-el.Ezt ha megmutatnám egy régi CRT-s javítóműszerésznek egyszerűen nem tudja megérteni.hogy működik. -
attamero81
senior tag
válasz
gyugyo79 #26827 üzenetére
Az az igazság,hogy én ms szemszögből nézek dolgokat és ez félre érthető lehet.A Más sáv alatt én az mpeg2 és mpeg4-es részt értem.Azért,mert itt sokunknak már C és D szériája van attól még vannak akik a M,N,A,B széria digitális tunerest használják és ott bizony a digitális behangolás más frekvencia tartományban van.
A leírásaimat sokan félre értik mivel nem hétköznapi szemmel nézek rá egy tv-re hanem a hiba alapján rögtön rosszra gondolok,de ez a szakmai ártalom.Ha netán valami nem világos vagy nem úgy mondom el ahogy ti egymás közt beszélitek akkor nyugodtan javítsatok ki. -
attamero81
senior tag
válasz
gyugyo79 #26824 üzenetére
Hát most tévedsz,mert a Tuner és a wifi régió is él és nem hülyeség.Azért írtam,hogy elállítás,mert ha a tuner mellé van párosítva a CI+ akkor már nem engedi pl. valamelyik országban ahol ez még nem kell.Ez pedig pont a szoftver tartalmazza.
PL:
Ha egy angliából behozott tuneres C6000-est akarsz behangolni semmit nem fog,mert a tuner sáv nem azon a frekin van,mint az EU_ALL vagy az EU regio.Kicsi elírás,de ha az adott országban még nincs szolgáltatás akkor lehetséges,hogy nem megy a CI+ annak ellenére,hogy a tv tudja.És az biztos,hogy a C650 tudja.Sőt még a régebbi B650 is. -
istvanszucs
tag
válasz
gyugyo79 #26343 üzenetére
Szia gyugyo!
Bocs ha nehéz felfogású vagyok, de a következőt nem értem.
Az egész célja, hogy az NFS sharet (a share szimbólikus neve mondjuk c650 az elérési útvonala //192.168.1.101/c650) felmountoljam a TV-n valamilyen elérési útvonalra (tipikusan valamilyen usb eszköz helyére).
Valójában nem tiszta, hogy ezt a létrehozott image-et hova és miért akarom felmountolni, ha én az NFS-re szeretnék streamelni.Most a pendriveon létrehoztam egy image-t, és ezt mountolom fel valahova. Tehát az itt általam megadandó mount point a pendriveon egy útvonal? vagy a TV-n egy létező útvonal (pl /dtv/usb/sda1)? vagy a NAS-on ahova streamelni szeretnék egy útvonal //192.168.1.101/c650 ? vagy a share "szimbolikus neve" c650?
Köszi szépen a segítséget!
Üdv:
István -
tibike8
őstag
válasz
gyugyo79 #26333 üzenetére
Nyugi, nem akarok védeni senkit. Magyarázkodni meg bizonygatni végképp nem. Személyes sértésnek meg azt venném, ha szidnád az anyámat
Én csak logikailag közelítettem meg a kérdést. Legalábbis próbáltam, de az igaz, hogy alapesetben a STB felé kellene DLNA-val küldeni az adatot, itt meg ugye arról lenne szó, hogy a tv-re közvetlenül. Így akkor vélhetőleg másról van szó és nem akartam bolygatni a kedélyeket. Az csak most jutott az eszembe. Amúgy én pl. Digis vagyok koaxon és így a saját routerrel nincs is gondom.
-
tibike8
őstag
válasz
gyugyo79 #26330 üzenetére
És gondolod, hogy megkérik a Ciscot, hogy tiltsa le? A rezes HGW-k gyártóját meg, hogy ne? A firmwaret nem a MT csinálja. Ha valami bug van, megy a gyártóhoz akik majd megcsinálják a javított firmware-t. Nem a MT szeretné, hogy ne menjen. Az ED3-as HGW-be max egy koaxot köthetsz és eleve más technológiát használ mint egy hagyományos modem/router amibe általában egy telefonzsinórt dugsz.
-
vlevi
nagyúr
válasz
gyugyo79 #26329 üzenetére
Easus Partition Partition Master Home Edition is tökéletes ilyen célokra. És a Home Edition ingyenes. Ráadásul ezzel nem csak ntfs partíciókat lehet létrehozni.
Azt hiszem, a Windows beépített lemezkezelőjével partíciót méretezni lehet, de a partíciókat mozgatni nem. Erre kell az Easus. -
vmaxter
tag
válasz
gyugyo79 #26318 üzenetére
Nem sajnos nem oldodott meg, ha az UTP-s megoldásra gondolsz. A kábelt a STB-ból húztam ki ideiglenesen, tesztelés céljából. Az új TV másik helyiségben van, nem akarok kábelezni.
Amúgy nem meglepő ez a hozzáállás a T-től és a "rugalmasság" az ügyfélszolgálattól. Hajmeresztő történeteim vannak velük, de az már nagyon off.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
gyugyo79 #26245 üzenetére
A védelem érthető törekvés a szolgáltató oldaláról. Bár azvanalógot , ha még van általában sokfelé lehet osztani.
Csak ne legyen újabb költsége, például azzal, hogy a boxért is kellene fizetni!
Ez nem nyugat meg amerika, ahol normálisabban mennek a szolgáltatások! Aki itt valahol pénzbeszedési lehetőséget lát, az igyekszik is rögtön kihasználni, főleg, ha kvázi-monopol szolgáltató...
-
InfiniteReality
őstag
válasz
gyugyo79 #17345 üzenetére
Ha a HDCP jel hiánya vagy a hang a probléma, D sorozatnál a PC bemenetnek kinevezett (nálam D5000-en a HDMI1) csatiba kell dugni és úgy megnézni.
Mivel DVI->HDMI átalakitásnál nincs hangjel, így a TV az ilyen jelet csak ezen a bemeneten képes fogadni. Lehet ezen a bemeneten "megeszi" a DSUB->HDMI konverter jelét is...
-
-
sandró60
addikt
válasz
gyugyo79 #15873 üzenetére
A HBO-mostanában adott egy hétvégét ingyen.Akkor kipróbáltam, hogy 5.1-ben szólal meg az a a film. Amikor kezdte akkor kiirta,"hogy a következő film 5.1-ben lessz hallható"
A film nemszólt 5.1-ben, hiába irták ki! Mivel szerintem a Samsung tv-ből kijövő optikán csak sztereóban megy az erősitő felé -
Vedike69
csendes tag
válasz
gyugyo79 #15824 üzenetére
Köszi a tippet, már néztem én is...Passzív antennával próbáltam, de semmit nem fogott...
Az aktív antenna az ablak előtt van egy polcon, ott be tudom dugni a tápot konnektorba.
3 m-es antennakábel pedig megy a TV-be... Ha lekapcsolom az antenna tápellátását el is megy a kép, szóval az mindenképp kell. Ez gondolom nem teszi tönkre a TV-t, nem okoz túlfeszültséget??? (Csak addig csavarom az erősítést (gain) amíg stabil a jel..Sajna ez majdnem 100-nál van..) Bocsi nem vagyok elektronikai szaki.. -
törölt tag
válasz
gyugyo79 #15777 üzenetére
Sok LCD (köztük a C650) kiadja,söt DVB-T után megkérdezi hogy kiadja-e?
A Kérdező tévéjét nem ismerem,azt ő maga tudná megmondani.. HA nem akkor kézi átkapcsolós vagy távirányitós kell. Ezt a boltban ahol veszi ott megmondják neki ugyis.
Lényeg: van olyan és meg tudja oldani. -
sinead
tag
válasz
gyugyo79 #9287 üzenetére
"Ezeknél a digitális eszközöknél a kép minőségét szerinted mennyiben befolyásolja a tuner?"
Valami nekem itt nem stimmel:
"Ehhez képest a C6000 igazi felüdülést okozott. Úgy tűnik, okultak az előd hibáiból, és teljesen élvezhető képet produkáló tunert sikerült a készülékbe építeniük a koreai mérnököknek. Az elődnél tapasztalt hibákkal egyáltalán nem találkoztunk. Tiszta, stabil a kép, még közelről is, épkézláb beállítások mellett akár egyméteres távolságból is teljesen élvezhető."
http://prohardver.hu/teszt/samsung_b6000_es_c6000_teve_tesztje/nyomtatobarat/teljes.htmlSegítsetek légyszi! Előre is köszönöm.
-
sanyaboy
csendes tag
válasz
gyugyo79 #15542 üzenetére
Köszönöm, ez segített!
Akinek esetleg szintén probléma ez:
Csatorna/ Ország menü/Digitális csatrorna: Cseh-re állítani.
Antenna: műholdra visszaállítani, mert magától átáll Légi-re.
Rendszer/Nyelv/Beállítás: Hang, feliratok, teletext elsődleges nyelve: magyarra állítani.
Így a Samsung műsorújság és az INFO gomb rövid leírása is helyesen jeleníti meg az ékezetes karaktereket.
szerk: cseh mellett működik Szlovákia és Észtországra állítva is. Kinek mi szimpatikus -
sityupityu
veterán
válasz
gyugyo79 #14692 üzenetére
Hát,én nem vagyok egy vájtszemű,lehet hogy te érzékenyebb vagy olyan dolgokra amit én észre sem vettem.
Viszont amiben biztos vagyok,hogy csak a Kiemelt módnál van max-on a háttérvilágítás,Normálon meg ha jól emlékszem 14-en van gyárilag. Én nappal 10,este 5-ös értéket használok.(c650) -
canniball
nagyúr
válasz
gyugyo79 #10811 üzenetére
Akkor itt van a kutya elásva. Tegnap ugyanis nyomtam egy kábel: digitális+analóg hangolást, talált egy-két digit csatornát köztük az m1HD-t, amire írta is az [info] hogy 1080i; láthatóan jobb volt a minőség mint analógon (ellentétben pl. az SD TV2-vel, az ugyanúgy sz@r) de nem tudtam úgy megszámolni a bemondó hajszálait mint pl. Big Buck Bunny bajszát. Pedig úgy emlékeztem egyszer valamelyik m1-vezér büszkén mesélte hogy ők már HD kamerákkal dolgoznak így az átállás a saját készítésű műsoroknál adott, csak azok a nagy felbontású műsorok kerülnek/kerülnének többe amit úgy kell megvenniük...
-
canniball
nagyúr
válasz
gyugyo79 #10795 üzenetére
Az "1 tuner=3 tuner kérdés" eddig is tiszta volt, most már a hangolás is az. Bár azt még mindig logikátlannak tartom hogy nincs külön "tuner-kapcsoló gomb" avagy miért nem ez van a [ch list] gomb helyett, de ez már egyéni probléma.
bozsozso!
Csak az alacsonyabb fogyasztás nem lehet perdöntő, ha jól tudom csak 1-2W-ról van szó.Treff!
A C530 és a C550 között úgy tudom +1 HDMI (hátul) és a LAN csati a különbség, utóbbival pl. hálóról tudod etetni a médialejátszóját.
A C650 hálómentes párja a C630, ennyiben térnek el.
Hogy az árkülönbség megéri-e a LAN-képességet azt neked kell eldönteni. Én úgy voltam vele hogy mivel nem játszik le mindent a Media Play így nekem mindenképpen kell mellé valami célkütyü, ergo ezen funkcióért nem fizetek és maradtam a C530-nál. -
canniball
nagyúr
válasz
gyugyo79 #10651 üzenetére
"Azzal, hogy átkapcsolsz légi / kábel közt váltod a forrást... Nem mindegy melyik gombbal váltasz ?"
Bocsánat ha értetlennek tűnök, de ez az első TV-m amiben nem csak analóg tuner van és kissé nehezen igazodok ki ezen a részén.A logika alapján kerestem a "tuner-váltó gombot", mivel ilyet nem találtam a [source] gombon kerestem ezt az opciót ott sem volt. Átolvastam még egyszer az útmutató ezen részét, lássuk jól értem-e: ha rákötöm a kábeles analóg és a földfelszíni digitális forrást is, akkor a hangolás során letárolja mindkét forrást és a [ch list] gombbal tudok köztük váltani?
KL!
A beállítások között az automatikus méretet be lehet állítani úgy, hogy ha 4:3 adás van akkor így mutatja, ha 16:9 akkor pedig ennek megfelelően. Így (jó esetben) nem kell nyomkodni a [p.size] gombot.Martintailor!
Ha elégedett vagy vele akkor sz@rni rá hogy milyen panel van benne. -
istvanszucs
tag
válasz
gyugyo79 #10660 üzenetére
Nem lehet ilyet állítani rajta, de nem hiszem, hogy bármit átméretezne. Van egy synology NAS-om és bár teljesen meg vagyok vele elégedve, mint DLNA szerver elég limitált a tudása, különösen az "extrákkal" kapcsolatban, mint tekerés, feliratkezelés, formátumok, transzkódolás.
Íme egy link a felhasználói kézikönyvhöz.
http://download.synology.com/download/ds/userguide/x11-Series/Syno_UsersGuide_NAServer_hun.pdf
-
canniball
nagyúr
válasz
gyugyo79 #10649 üzenetére
Én most nem az összeakadásra gondoltam.
Tegyük fel, hogy van DVB-T, analóg és DVB-C forrásom is (utóbbi kettő egy koaxon jön) és én szeretném mindhármat nézni. Egy közösítővel egyesítem a két koax kábelt és így küldöm be mindhárom jelet, a TV-ben pedig van mindháromhoz tuner (vagy demodulátor vagy ami kell).
Amíg meg nem vettem a TV-t azt hittem hogy lesz egy "TV-forrás választó gomb", ezzel kiválasztom hogy épp az analóg forrás az aktuális, behangolok, aztán átkapcsolok vele a DVB-T forrásra ott is hangolás, majd átlövöm a DVB-C-re és ott is hangolás. Aztán attól függően hogy melyiket akarom nézni ezzel a gombbal tudok kapcsolgatni köztük.
De akkor az általad írtak szerint egyetlen tuner/demodulátor van, ami ki van okosítva mindhárom jelre. Ráadásul ugye a hangolás elején meg kell neki adni amit te is írtál: légi/kábel. Na most akkor hogy fogom én így mindhárom forrást nézni? (Egyelőre jóhiszeműen induljunk ki abból hogy nem akadnak össze a frekvenciák.) -
Zoli-206
senior tag
válasz
gyugyo79 #10590 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy lehet 1000 féle módon időzítve kikapcsolni a gépet és a TV-t. A lényeg itt az volt, hogy DVD lejátszót szeretnék venni és szerettem volna találni olyat akinek a 2 típusról van tapasztalata. Ha akarnám, akkor az autót is rákötném a TV-re, de nekem DVD lejátszó kell, asztali, akkor is ha elavult
Zenét ilyen alibi kütyükkel amúgy sem hallgatok (arra ott van az Onkyo és a Mission)
Azért köszönöm, hogy próbáltatok segíteni
-
h65535
tag
válasz
gyugyo79 #10492 üzenetére
...törölve...
...úgy látom ezen a fórumon kevés normális ember létezik... bocs azoktól akik azok és nem a másik basztatását vagy mások technikáját fikázzák...
...nem is tudom miért idegelem magam fel olyanokon, akik az orruknál tovább se látnak...
asszem ez volt az utolsó perc ezen a topicon.... -
atesss
addikt
válasz
gyugyo79 #10227 üzenetére
Ahogy itt olvasom, a 3000.2-es verzióba beraktak valami védelmet, hogy ne lehessen a SamyGO-s cuccokat felrakni + a FW downgrade is csak nagyon körülményesen megoldható, ha egyáltalán megy.
És ahogy látom a főbb hiányosságokat nem is javították...Arról pl. tudtok valamit, hogy javítva lett-e az, hogy DLNA-n lejátszott filmeknél is lehessen hangsávot választani ?
Sőt, nekem bizonyos filmekbe ha DLNA-ról játszom le, nem lehet beletekerni.Amúgy elképesztő dolgokat tud ez a SamyGO !
Böngésző, egér, bill, stb. -
istvanszucs
tag
válasz
gyugyo79 #10211 üzenetére
Biztos az én hibám, hogy nem értem, de mibe is kötsz bele tulképp? Abba hogy a 3008 és a 3009 még nincs törve? És?? Skypehoz sincs még driver a gyárilag ajánlott modellen kívül más kamerához.
Ma a 3008-on pont olyan vígan tudom fogadni a skype-ot mint a 3005 vagy 3006-on, és pont úgy nem tudok gyári kamera nélkül hang vagy videó hívást indítani.
Hogy a jövőben feltörik-e a 3008-at azt épp annyira nem tudjuk, mint azt, hogy csinálnak-e drivert másik kamerához.
-
hunpyro
csendes tag
válasz
gyugyo79 #10155 üzenetére
Köszönöm a választ!
Nézegettem a plazmákat is, de szinte az összes plazmatv "villog". Nem tudom miért, sok ismerősöm ezt nem is látja, de én látom - főleg ha a tv fölött elnézek a távolba - hogy iszonyatosan villognak, kb. a régi CRT tv-khez tudnám őket hasonlítani. Nekem meg ettől megfájdul a fejem. Elég sokat ülök (jó minőségű) monitor előtt naponta - lehet, hogy érzékenyebb a szemem az ilyesmire.
Persze nem biztos, hogy az összes gyártó összes modelljénél megvan ez a villogás, mert ennyire valóban nem ismerem a plazmákat, de gyakorlatilag én eddig főleg emiatt tartottam magam távol a plazmatévéktől.
-
vlevi
nagyúr
válasz
gyugyo79 #10108 üzenetére
Hát igen, a flash memóriák (pendrive, memóriakártya) nagyon gyengén muzsikálnak ha több dolgot akarsz vele csinálni. Próbáld ki a gépedben, hogy mennyi idő alatt szedsz le róla egy 100megás filet, miközben másolsz rá egy másik 100megásat. Megőszülsz.
Nem is érdemes sokat kísérletezni vele, mert a legolcsóbb 2.5"-s külső vinyók alig drágábbak, mint egy csúcsszuper memóriakártya, viszont százszor akkora kapacitásúak.
Pl. samsung s2 portable 250-320Gigás, már megvan 12ezer körül. Az 500Gigás pedig 1-2ezerrel több. De a többi márka is ugyanitt van árban. Ha pedig 3.5"-s vinyót nézel, akkor mégolcsóbb a mégtöbb gigabájtEdenyke: Azt nem tudom, hogy elfogadja-e, én nem próbáltam.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
gyugyo79 #10103 üzenetére
Na igen, kb 3-4000kb/s körül írnak az itthoni pendrive-ok, az gondolom nem elég neki, bár a fényképezőgépemben van egy class 4es kártya, ami pont a minimummal tud írni, és azzal tudok szépen folyamatosan felvenni 720p videókat, pedig annak se kicsi a bitrátája..
Megoldás lehetne esetleg egy Patriot Xporter XT Boost (11200kb/s átlagos írási sebesség
), vagy egy usb-s kártyaolvasó+class 10es memóriakártya.
Hdd-t nem igazán szeretnék.
Szerinted?
-
Imifej
senior tag
válasz
gyugyo79 #10029 üzenetére
A digitális vételről (lepke antenna) annyit, hogy ha az asszony bekapcsolja a mikrót, addig nem igazán lehet tévézni! Ha habverőzik akkor még rosszabb. De a csúcs az amikor a szomszéd beindítja ősrégi Simsonját! Iszonyat zavar érzékeny. Nem tudom ezen hogy lehetne segíteni, de az analóg azért nem volt ekkora gáz!
-
randras83
csendes tag
válasz
gyugyo79 #9978 üzenetére
Nálam külső táp nélküli 320Gb-os Samu van kettéosztva, a hdd-s usb-be van bedugva, hiba nélkül teszi a dolgát. Van rajta egy másik 1,5Tb Samu is az természetesen külső tápos, szerintem nem fog menni, hogy az egyik vinyóra rögzítesz a másikról nézel valamit, de holnap megnézem.
Bár úgy rémlik, hogy ha a felvétel elindítása után be akartam lépni a mediaplayerbe, akkor olyasmit írt ki, hogy a kért funkcióhoz le kell állítani a felvételt.Mondjuk az megint érdekes kérdés, hogy mi van ha be van állítva egy időzített felvétel, és a rögzítés időpontjában pont nézek egy másik filmet a másik vinyóról....
Az enyémen 3006.06-os firm van. -
-
BBéci
legenda
válasz
gyugyo79 #9380 üzenetére
A Samsung tévék DVB-S antennacsatlakozója ad áramot, vezérelni kell a fejet, azt nem szokás közösíteni.
(#9381) toniboy
Ezek szerint figyelmetlenül olvastál, ugyanis számtalan hozzászólásban leírtuk, hogy a 650 minden szempontból fejlettebb, jobb tévé, mint az 530-as. Elegendő csak az Ultra Clear panelt említeni. -
daniel2121
őstag
-
ORCA58
addikt
válasz
gyugyo79 #9281 üzenetére
Azt nem kétlem , hogy a SAMU tunerje nagyon jó tud lenne, ha véletlenül jó.
Hiába élesebb talán egy picit az SD adás 2-m távolságban a SAMUN, ha állandóan kockás és nyekereg a hang, nem tud belelelkesíteni. Ráadásul az SD adásokat közel 4 méterről nézem , akkor már nem látszik semmi különbség. -
zofo
csendes tag
válasz
gyugyo79 #8529 üzenetére
Mint említettem az én esetemben mindig felhívtak (pedig én is próbáltam erőltetni hogy a szervíz jöjjön ki) és ők az ilyen "remote" hibaelhárítást preferálták.
Te mire hivatkozva tudtad rávenni hogy kijöjjön a szervíz?
Vagy mondjam azt hogy nagyon zümmög még most is ?
A Samsungot megkérdeztem, hogy nem lesz-e negatív következménye a maximális háttérvilágításnak, az ő válaszuk az volt, hogy az élettertamát nem csökkenti a készüléknek, de a fogyasztás nőhet kb.10-20% közötti mértékben. -
iMPeRi0R
aktív tag
válasz
gyugyo79 #8120 üzenetére
Veszek egy ilyet én is. Tudom, hogy egyszerűnek kéne lennie, a 2.5 colos tápnélküli rackek mégsem mind kompatibilisek a TV-vel sajnos...
De ebbe 14 000 HUF körül már 1.5 terrás Samsung vinyót veszek, arra meg még 1080p-ben is fér olyan 60-70 film. Ha megjött a dokkoló, leírom majd a tapasztalatokat
-
iMPeRi0R
aktív tag
válasz
gyugyo79 #8114 üzenetére
Na ezek már szuperül néznek ki.
Egész pontosan ez nagyon jónak tűnik.Ugye jól gondolom, hogy ez tápra megy, és csak egy USB-vel rákötöm a TV-re, és szépen fogja látni. A vinyókat meg cserélhetem benne, tökmindegy h 2.5-es vagy 3.5-es. Hangos egy ilyen? Hűtés elvileg nincs benne, szóval gondolom max a vinyó zajol. Illetve van ezeknek felső korlátja? (pl. másfél terrás 3.5 colos vinyót megeszik-e?)
Köszi! Neked is ilyesmid van?
Illetve még egy, de ez mondjuk annyira nem fontos, csak király lenne
Miközben esatával másolok rá, tud játszani usb-ről a tv-n? (vagysokat akar a szarka...)
-
BBéci
legenda
válasz
gyugyo79 #7639 üzenetére
Mi a bánatos nyavalyáért kell folyton mindennek az okát keresni???
Kipróbálom, megnézem, meghallgatom, a többit letojom.
Részt vettem bemutatókon, előadásokon, fejtágítókon, próbálták magyarázni, de a felhasználók számára igazából a végeredmény a lényeg. Tőlem cukorspárgával is összeköthetitek a készülékeket, magasról teszek rá. Halálra idegesítenek az olyan emberek kételkedései, vitatkozása, akik még életükben nem láttak közelről egyetlen komolyabb lejátszót, erősítőt, hangdobozt, vetítőt, kábelt. 50000 forintos PC és 100-150000 forintos tévé közé, divix és agyontömörített mkv lejátszásához valóban tök mindegy, milyen kábeleket illesztünk.
Nem rátok vonatkoznak a fentiek, általánosságban beszélek. -
Davebowman
senior tag
-
ronson88
aktív tag
válasz
gyugyo79 #6710 üzenetére
A javaslatok közt volt a minidlna is.Ez egy NAS -okon, routereken is futó dlna szerver.
Igen láttam, köszönöm. Csak egyenlőre ott tartok, hogy próbálok utána olvasni ennek az egész szoftver telepítésnek, hogy mit és hogyan (mint írtam, nagyon kezdő vagyok e kérdésben) és ott tartok, hogy előbb mintha fel kéne tennem egy openwrt, ill. dd-wrt szoftvert. És itt elakadtam.
A minap mintha olvastam volna egy egész használható leírást, talán az mpeg4-players fórumon (bár lehet rosszul emlékszem), de sajna nem találom.
De azért kössz a segítséget.
-
dono18
csendes tag
válasz
gyugyo79 #6711 üzenetére
nekem ugy van h a tv-n nincs scart csatlakozo mert led! és van egy kábel amit bedugok és a másik fele scart. Abba a scartba beledugok egy átalakitot és azon az átalakiton van egy piros meg egy fehér abba bele dugom! és akkor a tv adás házimozin szol! de ahogy mediplayeren nézek filmet vagy zenét hallgatok megse nyikkan csak ha visza állitoma tv-t h a tv hangzsorok sszoljanak!
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Formula-1
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest