- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zοltta
senior tag
válasz
syler123 #117781 üzenetére
Fejből, ennyit tudok.
♦ 40-50" Va panel e fölött 43-49-55 tuti IPS , de akadhat PLS (VA +IPs , szerelem gyereke, de úgy tudom Samu panel, úgy mint ,hogy IPS az LG-é) panel is.
♦ Bluetooth nincs benne alapból, csak szerviz menüből , lehet elővarázsolni.
♦ 6102 olcsóbbított változata. -
apszi
őstag
válasz
syler123 #85549 üzenetére
Akkor nem kizárt, hogy ezt H szériánál kifilézték. Sőt azt vettem észre, hogy míg a menü képe kint van a képernyőn addig folyamatosabb a mozgás is, konkrétan látszik a Led funkció hatása, el is sötétedik valamelyest a kép, de amint kilépek a menüből visszaáll a korábbi mozgáskezelésre, mintha nem lenne semmi beállítva, de a kép sötétebb marad. Egyszóval ez a funkció valahogy nem tudom, hogyan is kéne működjön
-
Ciccuka
veterán
válasz
syler123 #84217 üzenetére
Megvan a helyes technikája:
How to Clean an LCD Television or Plasma TVIlyet is lehet kapni olcsón:
-
superg
senior tag
válasz
syler123 #65104 üzenetére
Nálam a háttévilágítás egyenletessége inkább a fekete háttér egyenletességét jelenti.F6500-am abban tök jó.
A fehéren 4 sarok sötétebb gondot én nem találom annyira problémának,de tény hogy látszik.
Javítsanak ki hozzáértőbbek de direkt ledeseknél ez a fehéren sötét sarkok jellemzőbbek.Míg edgelit-nél meg feketén látszik a bevilágítás jobban a sarkokban. -
Gicz
addikt
válasz
syler123 #63042 üzenetére
ha külső forrásból jön a 24p, akkor kadenciahelyes lesz akkor is ha 24, 48, 72, 96, 120 stb hz-en játsza le.
de ha bekapcsolod a mozgás javítót, akkor már fog közé képkockákat számolni, és az már nem a rendes, érintetlen 24p.
a 24p mozifilmeket amúgy is olyan zársebességgel lövik, hogy mosott lesz a kockán a mozgás, merevíts csak ki egyet amin fut valaki, látni fogod h tiszta mosott a képkocka, oda felesleges nagyobb mozgóképfelbontás.
filmet amúgy plazmán nézek, ott megvan az 1080 soros mozgóképfelbontás mogásjavítók nélkül is, és még a 24p-ről sem kell lemondanom
-
Bálint306
tag
-
BBéci
legenda
válasz
syler123 #61755 üzenetére
Kezdünk közös nevezőre jutni, bár nem mindenben. Mert az említett egydobozos szetteken tutira nem jön ki a HD hangsávok előnye. Bögreszettből is van kevésbé szörnyű, de azokat sem javaslom senkinek. Ugyanannyi pénzből inkább egy jó sztereó, mint vacak 5.1.
Az említett plazma teljesítményfelvétele kb. 170 W, egy hasonló méretű LCD-hez képest 90-100 wattal több, ami szerintem nem ver földhöz senkit. Ha mégis, akkor ott baj van. -
Gicz
addikt
válasz
syler123 #61747 üzenetére
az elméletben egyébként ott a hiba (csak h reális legyen a "kép" ) hogy az emberek 99.9%-a úgy mondja rá a "bögreszettre" hogy baromi jó, hogy nem volt neki mondjuk 5-6-700 ezres. lehet hogyha megnézne olyanon egy két filmet, a 99.9%-nak monjduk a 30%-a úgy gondolná, hogy tényleg nem éri meg megvenni a 80 ezrest.
nem kötekedek, nem állok senki pártján, de szerintem ez így reálisabb kép.
én is addig hittem hogy az IPS panel az istenkirály TV amíg a fórum segítségével nem vettem egy pana plazmát. Így az addig 5 csillagos LCD-m átértékelődött 2,5 csillagra. Pedig ugyanolyan a képe mint mielőtt megvettem a plazmát
-
BBéci
legenda
válasz
syler123 #61747 üzenetére
Úgy látszik, nincs semmiféle szakmai érved, ezért kicsavarod, félremagyarázod, amiket írtam.
Kit és mikor akartam rábeszélni 1 M forintos kiadásra? Képzelődsz és rágalmazol.
Viszont a pocsék hangú, gagyi megvásárlásáról megpróbálom lebeszélni az értelmes, logikusan gondolkozó fórumtársakat.
Mellesleg nem látsz bele senki pénztárcájába, nem tudhatod, kinek, mennyi pénze van.
Olyan ember tapasztalata a nullával egyenlő, akinek nincs összehasonlítási alapja. Tölts el 15-20 évet a hifis és házimozis szakmában, utána talán mérvadó lesz a véleményed! -
BBéci
legenda
válasz
syler123 #61740 üzenetére
A közösség tapasztalata?
Mint a mondásban: 1000000000 légy nem tévedhet.
Kérdezd meg a házimozi erősítő topikban, milyen rendszert javasolnak HD hangsávokhoz, mennyit kell rákölteni, hogy nem csak hallható, de élvezhető is legyen a különbség. De a keresőt is használhatod, többször volt erről szó.
Volt, aki 1,2 milliót írt, ami szerintem túlzás.
Attól tartok, fogalmad sincs arról, milyen a jó házimozi hangzás, ami nem baj, nem szégyen, de jobb lenne, ha nem vitatkozál a tapasztaltabbakkal.
Ha olvasnád az AVO-t, tudnád, hogy minden teszt végén pontozzuk az ár/érték arányt. A bögreszettek 2-3 pontnál többet biztosan nem kapnának. -
devil-k
nagyúr
válasz
syler123 #61735 üzenetére
" Rush-t néztem meg és nagyon jól szólt, ritka is amikor ilyen 4-5 mbites magyar hangot tesznek a Bluray korongra"
Ez valóban ritkaság. 10 esetből 9x (ezért sem) nem nézek magyar szinkronos filmeket, pont a lebutított "hangminőség" miatt, ami felkerül a korongra.
Pl.:
Walter Mitty titkos élete
DTS-HD Master Audio English 4456 kbps
Dolby Digital Audio Hungarian 448 kbpsRitka olyan, amikor magyar DTS-HD MA kerül rá. Pl.: A Vérmesék az ilyen.
Számomra nem csak az érintetlen kép a fontos, hanem a hang is. Sokan elfelejtik ezt a tényezőt.
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #61735 üzenetére
Meg jön ezzel hogy ő még a budiba is 50"-tesz, nem hiszem el hogy ezzel mást nem idegel. Jelentkezzen egy ember, aki a 32"-os tv-jét 1m-ről nézi és nem monitornak használja. Senki? Gondolom a jelenleg még használatos 19"-os monitoromat úgy kellene néznem hogy a szempillám érinti a panelt...
Jó befejeztem az offot, csak a 42" alatti hsz-ét még nem olvastam, sorry.
-
Gicz
addikt
válasz
syler123 #61731 üzenetére
nem kell kiadni 600k-t, de az tény hogy mondjuk 200-ból egy összeválogatott rendszer jobb minőségre képes mint egy 200 ezres gyári.
az egybeszettekkel (nekem) az a bajom főként, hogy a mélyhangok 90%-át a mélyláda adja. mert a front, center, sorround dobozok méretüknél fogva képtelenek kiadni mélyebb frekiket, sőt, a legtöbb rendszer gyárilag korlátozva van, és ezekről eleve le van vágva a mélytartomány. (ha kihuzod a mélynyomót te is tapasztalhatod)
nekem is volt sony egybeszettem 8-10 éve, de most inkább egy sztereó erősítőt használok rendes fa hangfalakkal, amíg nem tudok összeállítani valami kezdő cuccot 200-250 körül (akár használt komponensekből).
béke!!
-
-
trebon
csendes tag
válasz
syler123 #61150 üzenetére
1117.et én kihagytam, de a 1118.2-ről elég jókat olvastam, miszerint élesség és a mozgás folyamatossága javult a felrakás után, ezért felraktam. A SMART rész menüje egyértelműen gyorsabb lett, a PC mód képe is jobb lett. Sharpness fene se tudja, rosszabb nem lett. A mozgással pedig eddig sem volt gondom: F6400=100Hz.
Amit várok, az a fehér képernyőnél 4 sarok fekete bevilágítás korrigálása, de hát az edge led miatt ezt valszeg hiába várom -
Tegla80
addikt
válasz
syler123 #61150 üzenetére
Sztem ha nincs gondod a 1116 al és műxik a smart meg azok a dolgok amiket használsz akkor nem.
Ha viszont bevállalod a 1117 et akkor a tapasztalatok alapján valszeg mindened utána is működne és esetleg gyorsabb lenne a menü. Ezt említették többen itt és megjavuló,működő yt ot.
(keresőzz picit és utána eldöntöd,h mi légyen. Én csak akkor szoktam ajánlani,ha gondok vannak az aktuálissal ami fent van,majd javulás után többet sosem.droidon is 4.0.4 el élek és tök jól elvok,mert itt még pl tilthatom a gyári gugli alkalmazásokat,amit 4.1.1 től már nem.
)
-
Ispy
nagyúr
válasz
syler123 #60639 üzenetére
Nem az a baj, hogy valaki nem akarja kalibráltatni a tévéjét, monitorját stb., de legalább ne mondja azt, hogy hülyeség (ezzel kvázi lehülyézi azt is, akinek ez fontos).
Nekem a laptopom is kalibrálva van, és igen, egészen más a kép a gyári beállításokkal és a kalibrált értékekkel. Persze elfogadom, hogy valakinek ez nem fontos dolog, de ne csináljunk már úgy, mintha ez valami kuruzslás lenne.
Én személy szerint ha már vettem egy tévét 260k-ért, egy lejátszót 50k-ért és BD filmeket szeretek nézni, akkor nem fogok sajnálni 8k a kalibrálásra.
Egyébként nekem a beállítás 16 érték beállítását takarja, nem szeretném ezeket szemmel beállítani (nem is tudnám).
-
devil-k
nagyúr
válasz
syler123 #60471 üzenetére
Ebben igazad van, mindenkinek joga van a saját véleményéhez, amit tiszteletben is kell tartani.
De engem meg pont az érdekel, ahogy a rendező álmodta meg a filmjének a képvilágát, nem pedig ahogy én látom "jónak".
300, Avatar, Acélember, Matrix, Gyűrűk ura... stb. Itt igen nehezen tudnád szemmértékre beállítani azt, amire valójában gondolt a rendező.
-
BullZeye
veterán
válasz
syler123 #60466 üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy józsi máshogy lát mint pista, ezért nem írhatja hogy ez így tökéletes, ha csak neki tökéletes, de közben meg színtévesztő (mint apósom, aki beállította a TVjét, és a család meg csak röhögött a "tökéletes" képen).
És amúgy hülyeséget írsz, mert mindenkit érdekel mit mond a gép, mert az nem szokott semmihez, az megmondja mi milyen színű. Milyen lenne már, ha profi grafikusok egy elállított monitor mellett dolgoznának, aztán néznének nagyot mikor 50x10 méteres plakáton az otthon piros szín plakáton barna.Ne vicceljünk már...
Amúgy a tökéletes ott bukott meg, hogy contrast csak 90, és 15-s a háttérvilágítás.
-
w333
félisten
válasz
syler123 #60114 üzenetére
Miért lenne már idegesítő ...
Csak ha full fekete képernyő van (pl. ha nincs adás) de én még nem találkoztam soha olyan film -el hogy fekete képernyőnél kikapcsolja a képernyőt
Szerk.
Valaki találkozott már olyasmivel hogy pl. egy filmél sötétebb jeleneteknél néha (nagyon ritkán) mint ha egy kicsit villogna a kép
-
Sly189
senior tag
válasz
syler123 #60114 üzenetére
Na, megtaláltam a megoldást.
Kiemelt módban ha teljesen fekete a kép, akkor kikapcsolja a világítást egyből.
Normál, természetes, film üzemmódban pedig bekapcsolva hagyja.
Gondolom azért van így, mert a 3D-s filmeknél valamiért Kiemelt üzemmódra lép. ( viszonylag kevés fény jut át a sötített szemüvegen és ezért kell az emelt fényerő )
-
BBéci
legenda
válasz
syler123 #59621 üzenetére
Mert erős leginkább négymagos processzort igényel a frame packed 3D, ez mindennapos téma a 3D HD filmek lejátszása topikban. Onnan származik az információm, mert még soha eszembe sem jutott más eszközről 3D-t lejátszani, kizárólag asztali média- és Blu-ray lejátszóról.
-
BBéci
legenda
válasz
syler123 #58256 üzenetére
Lejátszókat, jelforrásokat mindig a TV fizikai felbontására állítjuk, különben kétszeri átalakítás (le és felskálázás) történhet. Előfordulhat, hogy a box skálázója vacak, akkor viszont külön át kellene állítani mindegyik felbontású adáshoz. Hacsak nincs rajta automatika, de azt kétlem.
-
egil
csendes tag
válasz
syler123 #58086 üzenetére
A legtöbb adón nekem sincs, a HD adások rendben vannak, gyönyörűek, a 4:3 is normálisan jelenik meg, csak 1-2 ilyen van.
Az energiatakarékos funkciót használom, mert este teljesen jól sötétít, pont eleget. Az aut. frissítést kikapcsolom és az aut. lekapcsolást is. Végülis nem nagyon szoktuk bekapcsolva felejteni, sokkal többször akar kikapcsolni magától.
Megnézem, lefotózom. Nekem nem tűnt fel, de nem is kerestem kifejezetten a hibákat. Úgy voltam, ha normál TV/Film nézés közben nem tűnik fel, akkor nem érdekel:-) -
egil
csendes tag
válasz
syler123 #58078 üzenetére
mkv a kiterjesztése. A kártya egy 'spéci' Gainward 4850, 512MB GDDR5 rammal. Eddig csak a 'minta' 3D-s filmeket, illetve Youtube-on talált 3D-ket néztem, ez azokhoz képest nagyon gyenge volt. De működött.
Úgy emlékszem neked is ilyen TV-d van, a problémáimmal te nem találkoztál? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
syler123 #57229 üzenetére
A kijelzők gyártása során ilyen jellegű úgymond "hibákkal" nem nagyon foglalkoznak, mert mondhatni szinte minden egyes legyártott kijelzőt ki lehetne dobni. Vele járó hiányossága ezen kijelzőknek. A drágább modellek kijelzője sem egy remek kézművesmunka eredménye hanem az is a tömegtermelés szülötte. Sokan panaszkodnak az F7000 és F8000 készülékek kijelzőjére is.
Az volna a legjobb ha azon emberek közé tartoznánk akik nem veszik észre az ilyen jellegű hibát, mert sok ember van aki nem veszi észre csak ha megmutatod neki hogy mire is figyeljen.
Külföldi fórumokat is olvasgattam a napokban ezen ügyben és ott több olyan tag írását is találtam akik már több készüléket is visszavittek, de mindnél tapasztalják ezen hibákat, bármi márkára és bármi modellre váltanak is. Akkor jár szerencsésen az ember ha az álltala megvásárolt készüléken minimálisan látszódik csak, de azon is ott lesz lényegében.
Nekem voltak Samsung plazmáim is és ott is van hasonló effekt, több féle is, sajnosaz ilyen "dirty screen" effekt is szépen megfigyelhető volt focimeccs nézése közben azokon is csak ott ügye más idézi ezt elő.
Nincs tökéletes tévé az biztos. Embere válogatja hogy ki mivel tud megbarátkozni. Nálam a LED-nél a kijelzők háttérvilágításából eredő hibajelenségek, plazmáknál a képi vibrálásuk és a foszforlag ami idegesít, de ezek mind olyan hibák amiket valaki észre sem vesz.
Valóban elég nagy probléma hogy kiadja az ember a nagy pénzt a TVre, aztán az helyett hogy kényelmesen ülve élvezhetné a TV nyújtotta szórakozást, helyette elkapja az ideg. -
Flashget
félisten
válasz
syler123 #57134 üzenetére
serviio jobb az online stream tartalmak miatt és az m2ts fájlokat kezeli.
de ha azokra nincs szükséged akkor igen.
viszont nálam az allshare nem látja az m2ts fájlokat (letíltotta benne a samsung) meg nézhetnéd a D-s szériáés tévéden és az újon is ugyanazzal a progival. [link] -
sandró60
addikt
-
BBéci
legenda
válasz
syler123 #56451 üzenetére
Pár napja írta, de nem lényeges.
Az l betű inkább a lang rövidítése lehet.
Egyetértünk abban, hogy 1 M forintért érdemesebb vetítőt venni, mint tévét. De ahhoz legalább 200000 forintos vászon is kell, ha ki akarjuk használni a képminőségét. Aztán a falakat és a plafont - nem feltétlenül feketére - sötétre kell festeni, különben a kontraszt háromnegyede elveszhet a visszaverődő fény miatt.
10 éve tesztelek vetítőket is, nem csak tévéket, most is van nálam egy munkadarab. -
devil-k
nagyúr
válasz
syler123 #56434 üzenetére
Rendben, vetítő (1-0), viszont nem biztos, hogy mindenkinek megfelel. Pl.: Család miatt, gyerekek, napközben stb....
Ízlések és pofonok, viszont már értem, hogy miért nem érdemes ekkora TV-t venni. Ne aggódj, az LG-nél is belefuthatsz hasonló finomságokba, s akkor pedig a Samsungra vágynál. -
Flashget
félisten
-
a8l
aktív tag
válasz
syler123 #56267 üzenetére
Megnézhetnéd a welcome to smart tv video-t kb 9secnél meg kell állítani full fehér képernyő, utána meg full világos kék. A fehéret lefotóztam de nehéz lefényképezni nincs elég jó fényképezőm hozzá, de azért látszik.
Én kihívtam a szervizest, és mondtam hogy ez elfogadhatatlan ennyi pénzért ne legyen ilyen egy tv, ráadásul a többi ugyanilyenen nem láttam hasonló foltokat mint az enyémen.
Pont nem voltam itthon, asszonynak próbált okoskodni hogy ő nem lát semmit. Telefonon mondtam neki hogy mit nézzen meg hogy ez így szar. Erre azt mondja akkor rendel bele egy kijelzőt kb 1 hét és csere. -
bandigno
senior tag
válasz
syler123 #56267 üzenetére
én ilyet nem vettem észre, pedig jó pár meccset megnéztem rajta az elmúlt másfél hétben, illetve rengeteg természetfilmet és filmet is! thx!
BullZeye: akár honnan nézem, szerencsére ilyet én nem látok, azaz számomra nem létezik egyelőre! megnyugodtam!
Sőt, nem is állok neki keresgélni a hibát, mert aztán ha mégis meglátom, az óriási illúzió romboló lenne! most a tuti, így!
Insolent: előtte a tv-n kell vmi menübe belépni vagy állítani? nekem nem találja a teló a tvt!
-
BBéci
legenda
válasz
syler123 #56188 üzenetére
Valamit félreértettél, mert nem ajánlottam semmilyen lejátszót. Azt próbáltam elmagyarázni, hogy a tévékben lévő médialejátszónak rendkívül korlátozottak a képességei.
Azt pedig itt, ebben a topikban nem írom le, mit érnek az egydobozos bögreszettek, amiket házimozinak merészelnek nevezni.
Böngészőről egy szót sem ejtettem, totál felesleges mókusvakításnak tartom. -
garf78
csendes tag
válasz
syler123 #55877 üzenetére
Csak az oldalirányú mozgásnál vettem észre, pl a tegnapi dokfilmnél egy irányba mutatta a kamera a tájat (a kép több mint felén csak az ég volt látható tehát nem kis felület) nem láttam semmi ilyesmit, csak mikor hirtelen x fokban oldalt változtatott.
(#55878) a8l
Álló képnél én még nem vettem észre semmit, még a Smart funkcióknál sem de megnézem amit mondtál mert most aztán kíváncsi lettem! -
garf78
csendes tag
válasz
syler123 #55863 üzenetére
Kafa (nesze neked 200k)! Gondolom semmilyen beállítási trükkel nem lehet rajta segíteni, mert azért ez már a zavaró kategória, főleg ha egy HD természetfilmet nézel! Mondjuk az érdekes, hogy pl 1080p-s Avatárnál nem tapasztaltam, de még 720p-s filmnél se. Vagy csak nem tűnt fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest