- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz
Jovanny2 #105283 üzenetére
színtévesztő nem kaphat PÁV II-t
nem igazán értem miért nem, mert semmi gondom a lámpával vagy a jelzőtáblák színeivel B kategóriánál, de C-t már nem engedik.
Vicces helyzet mert B kategóriával vezethetünk ugye 9 üléses kisbuszt, de nem vezethetek taxit 1 fő utassal.
csak annál a nyomorult tesztkönyvvel van gondom aminél nem jött ki, hogy 2-es van benne a sok világos zöld,narancs,rózsaszín meg a fene tudja milyen karikák között -
Rp526
aktív tag
válasz
Jovanny2 #105186 üzenetére
KS7000 PC-vel detto... néha használhatatlan. Külföldön ismert a jelenség, itthon azt sem tudják mi ez. Most tettem fel a legújabb szoftvert, még tesztelem. Úgy tudjátok kiszűrni, hogy olyankor mikor elmegy a kép, megnyomjátok gyorsan a menü gombot. Ha bejön a menü akk ez a probléma.
Itt foglalkoznak vele, de még nincs megoldás: -
galaxys80
veterán
válasz
Jovanny2 #103861 üzenetére
sandró60
Köszönöm, de mint írtam nálam már zavaróan mű képet ad a focin kívül a Tiszta beállítás. Értem én, hogy ez az ajánlott, de nekem már zavaró.
Akkor vagy marad az állítgatás (ami azért elég vicces) vagy elkezdem szépen egyesével állítgatni az értékeket.
Ezért érdekelt volna, hogy a tiszta vajon milyen értékekkel bír.(#103866) PuMbA
Nekem egy F6500 van. Nem mai TV már.De mégis zavaró a Tiszta beállítás.
De erre az 5/0-ra rápróbálok. -
Rp526
aktív tag
válasz
Jovanny2 #103734 üzenetére
A 360-nál pont azt emeltem ki h milyen király volt, hogy majd 10 évig tartott. A One, + S vátozata már csak 5 év, és jön is a Scorpio ami ha képes lesz valós 4Kra (márpedig más cél nem lehet, már csak az FPS kérdéses), akk a One-nak kapufa. Az a HW képtelen lesz az új játékokat úgy futtatni ahogy azt kellene és ugyan az lesz mint a nextgen vs sima volt pár éve..
A One felbontása játékokban pedig elég karcsú volt:
[link]
Én is sok éven át 360-nal toltam, de így már, hogy a felbontás is szar + ugyebár a tört játékok sem opció, így csináltam egy gépet ONE helyett.
Remélem am az XBOX ezzel a Scorpióval megint tud olyan maradandót alkotni mint a 360-nál. -
Batib
őstag
válasz
Jovanny2 #103720 üzenetére
Nem valószínű, hogy ez segít, hisz ez a SmartHub regióját állítja át.
A megoldás a kiterjesztett szrvízmenüben a local set átállítása EU, pan_eu vagy ilyesmire. (a pontos megnevezést ennél a modellnél nem tudom)
Ehhez sajna factory távszabályzó kell. (az info-menü-mute-power nem elég) -
HagaNRG
őstag
válasz
Jovanny2 #102592 üzenetére
Mondjuk ez nekem is jó lenne. Jó nagy hülye voltam, mert tegnapelőttig volt egy Samsung TV-m gyárilag ezzel az okos távval adva és volt egy 6000-esem is, amihez csak a sima, kis táv járt.
Nem próbáltam meg soha, hogy jó-e a kisebb szériához is. (lényegében itt a levegőben hadonászós dolog kellene nagyon...)Tegnap vettem is egy Logitech K400-at jó drágán.
Ez megy tökéletesen a TV-vel, lényegében csak be kell dugni a mini usb jeladót a TV-be és megy a billentyűzet.
De ezzel én nem vagyok előrébb, mert a gyorsabb vezérlés érdekében kifejezetten a kis, hadonászós-kurzoros távirányító hiányzik nekem, a billentyűvel egyelőre TV-n marha lassan üzemelek.Ha valakit esetleg érdekel, viheti a billentyűzetet...
Más téma:
Ez a kis jeladó mire szolgál? Mert találtam a fiókban ilyet is, de soha nem dugtam rá a TV-kre sem. (ki tudja már, melyikről maradt meg...) -
-
HoTaZo
addikt
válasz
Jovanny2 #100994 üzenetére
Nem keserítesz el. Amúgy is csak próbálkozom rajta. A fura az, hogy pendrive-ról lejátsza, HDD-ől nem. Ez van, semmi elkeseredés részemről.
Az androidos tv-box (smart box) már régóta tervben van. Tv most lett, ezután már a box is hamarabb kerül a vásárlási listára.
A HUB-ba csatlakoztatott különböző eszközök nem zavarják be a tévét?
-
Puma K
nagyúr
válasz
Jovanny2 #100902 üzenetére
Jól van te is kezdj el egy másik témát
Feltettem egy sima kérdést, amire megkapom a baromira lényegtelen miért ilyen drágát választasz kérdés-választ. Azért ilyet
választoknézek, mert neten keresve ezeket találtam amik ennyibe kerülnekEz amit írsz egy mikrofonos gamer cucc. +50 éves ismerősnek (látom nem megy a szövegértelmezés?: jobb TV-m van, mint amit kinéztél.) nem biztos, hogy ilyenre lenne szüksége.
Mindenki megnyugtatására leírom: nem nekem lesz-van a tévé mint ahogy az eredeti a témát elindító hozzászólásomban is leírtam, és ha ismerős megkérdezett volna mit vegyen akkor biztos nem javasoltam volna neki ezt a típust
Igen azért gondoltam, hogy ha már tudja a tévé a BT-t akkor hátha egyszerűbb és használhatóbb a mindennapokban.
Amit írsz korlátozás-beállítás meg nem tudtam, hogy van.
Így 2016-ban azt gondoltam nincsenek ilyen korlátozások mint anno az IrDA mobiltelefonos adatküldés idejében.Az USB csatlakozós problémát, meg esélyes hibaforrásnak tekinteném csak így elvi szinten, de igazad van a telefont is sokszor rakja töltőre az ember és húzza le.
Tudod linkelni azt a szóban forgó fejest?
Kerestem itt a topikban a keresővel, de nem találtam rá.Koma te nem ismersz és össze tévesztesz valakivel, mert hogy az általad vizionált "jó nagy alufelni meg neon szar az aljára" baromságok köszönő viszonyban sincsenek a valósággal
-
Flashget
félisten
válasz
Jovanny2 #100046 üzenetére
úgy 2011 körül a D széria megjelenésével mindennapossá vált az olyan kérdés, hogy pen vagy HDD? Meg az olyan kérdések is, hogy kihúztam a HDD-t azóta nem jó az USB port meg mozog vagy fityeg...
Azóta jó néhányunk használ valamilyen 0-50cm hosszú USB hosszabbítót, hogy az állandó ki-be huzigálások miatt ne a tv alaplapra forrasztott USB port bánja. Bár én már nem használok így HDD-t, de még mindig be van dugva egy 30cm-es USB kábel. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Jovanny2 #100044 üzenetére
Erre gyanakodtam én is. Akkor meg megint jó hosszú kábel kell hozzá, hogy elérjen a faltól az elosztóig.
Van ezeken egyáltalán külön kapcsoló, mert ha folyton dugdosni kell, akkor úgy no go?!
A feketék miatt gondoltam rá én is, ahogy olvastam itt róla, de arra se lenne rossz, hogy ne keljen folyton a lámpát kapcsolgatni ha az ember keresgél valamit mozizás közben. Persze csak ha nem valami giccsparádé lesz a végeredmény...
Szerk.: Vegyél inkább egy 9K-s Android Box-ot, abba lehet dugdosni...
-
Gaben360
senior tag
válasz
Jovanny2 #99868 üzenetére
Nemcsak fehér van,hanem színes is létezik és tudom hogy nem fog úgy működni mint az ambilight.
Arra vagyok kiváncsi,hogy egyszerre csak egy színt tud,vagy többet is.A képeken csak egy színben világít kék,zöld stb....Ha tudna több színt az jó lenne.Jár hozzá egy táv is amivel a színeket változtatod,meg ki tudja még mit,csak erről semmit nem ír az oldal. -
frovery
senior tag
válasz
Jovanny2 #99637 üzenetére
Valami zűr van a dologban.
Az a kis fekete műanyag, amit linkeltek, az egy CI Interfész. Azaz, modul fogadó és nem kártya olvasó. Magyarul, abba kell még egy Modul, amibe a kártyát tudod tenni.
Soha, semmelyik gyártó nem adott modult, vagy nem rakott a készülékébe kártya olvasót.De ha rosszul értelmeztem, vagy rosszul tudom, akkor én kérek előre is elnézést.
-
sityupityu
veterán
válasz
Jovanny2 #99482 üzenetére
"Bár az ES6400-nál mintha pont úgy működne, hogy csak kikapcsolt állapotban világít, távirányításkor meg villog, de lehet, hogy hülyeség."
Ez most is így van szerintem kb az összes tévénél. De nem gondoltam volna, hogy létezik olyan funkció, hogy készenléti állapotban ne világítson a készenléti led. Elvégre arra van. Látja az ember, hogy áram alatt van a tévé. nekem ez még mindig fura.
-
Tegla80
addikt
válasz
Jovanny2 #99099 üzenetére
Morgen
Fat32 az a pen es ki is csomagoltad a fw-t?
(alap kerdes,de jobb tisztazni....)
Gyari beallitasok visszaalitasat is megprobalhatnad ,hatha osszeakadt benne valami es ujrainditas utan mar frissitheto....
Ha sikerul frissiteni ,utana mindenkepp ajanlott a gyari beall.visszaalitasat is elvegezni..... -
BullZeye
veterán
válasz
Jovanny2 #52936 üzenetére
Erről neten az égvilágon semmi infót nem találtam, és itt spec az UE (európai) F6400 ugyanúgy edge-lednek van titulálva.
"Screen uniformity Very good for edge LED; very mild “dirty screen” effect"
F5000-re írja, hogy backlit.
Úgyhogy tényleg dobj egy linket, ahol hozzáértő emberek szétszedték, megnézték, és bizonyítani tudják, hogy ez nem edge led, hisz méretéből adódóan se nagyon lehetne full ledes.
-
BullZeye
veterán
válasz
Ezek szerint az F6500 is lehetséges, hogy nem Edge Ledes, vagy túl sokat kívánok?
Mert emiatt akkor lemondom az F6500ról...és veszek inkább F6400-atDe most komolyan, emiatt stresszelek egy ideje, hogy plazma erősen vibrál, led meg felhős CRT már nincs, oled meg drága
de ezzel picit boldog lennék, ha F6500 se edge ledes lenne
-
nightshadow
veterán
válasz
(más régiókban szerelik Edge LED-del is, de a miénkben nem az).
Szerintem ez egy legenda, nem tudom, hogy aki kitalálta ezt a Samsung topikban, mire alapozza ezt a véleményét, de ha megnézed a nyugati országok samsung oldalait, mindenhol 49,6 mm széles az F6400. Folyamatosan ismételve van ez az állítás, de linket még nem találtam, ami igazolná.
-
BBéci
legenda
válasz
Jovanny2 #52741 üzenetére
Ha közelebb vinném a kanapét, akkor a vászonhoz nem stimmelne a távolság és a szoba közepén ülnék.
Nálam sosem volt 24 colos TV, CRT-ből 72 centist vettem már 1995-ben.
A béke így is megvan, évente egyszer fordul elő, hogy 50 colosnál kisebb tévét tesztelek.(#52739) biker
Szó nincs arról, hogy a pixeleket egyenként kellene megkülönböztetni. Az zavaró lenne, a fene akarja azokat látni.
Viszont egy arcon a pihéket, az apró ráncokat is látni akarom, ha már rajta vannak a filmen.
Tévedésben vagy, mert például az UPC kábeltévé HD adása és a MinDig TV is 1080i. Utóbbi csak 1440x1080 felbontású, ami szintén HDTV szabvány.
Az, hogy újabban a közszolgálati csatornák állandóra kitették a HD logót, egy hatalmas átverés, mert az adások java csak felkonvertált 1080i. -
BBéci
legenda
válasz
Jovanny2 #52737 üzenetére
Mit jelent az átlagos nappali? Az enyém 22 négyzetméteres, a kanapé és a TV közti távolság kb. 3,8 méter. Onnan egy 40 colos tévén a filmek feliratait is nehéz elolvasni, apró részleteket lehetetlen felfedezni, moziélmény nulla. Feleségem piszkosul ki van akadva, amikor olyan pici tévét kell néznie.
Éppen ma vittek el egy 39 colost, kivételesen nem melegváltás történt, csak hétfőn érkezik egy 55-ös F8000. Utána azt egy 64 colos váltja, méghozzá Samsung F8500 plazma. Na, azt már nagyon várom, júliusra ígérték, de nem érkezett be az országba tesztpéldány. Szerencsére elfér a hifiállványon. -
biker
nagyúr
válasz
Jovanny2 #52725 üzenetére
nem haragszom én senkire
Most megnéztem, tényleg van 60W környékén 40"-es TV, series 6 perse, az 5 vagy 4 már többet eszik, a series 3 24" 28W elvilegCsak az a baj, csupa félvak ember ír TV-ről, meg láthatóságról.
Amíg én a 4" iPhone-on legkisebb betűmérettel is tökéletesen olvasok könyveket is akár, egy A/4 egy kijelző, más ehhez 5,5" Galaxy-t is kicsinek tartja
Amíg én a 13" retina Macbook pro-n 1680x1050-ben 80cm-ről (kartávolság ölben) röhögve programozok, írok olvasok 10-es betűmérettel, mikor erre ránéz valaki, 10-ből 9-nek kifolyik a szeme, és ráhasal a képernyőre hogy lásson, és szerintük az 1280x800 talán elmegy, de azt is közelről néziNa addig nekem a 24" 2m-ről is tökéletesen olvasható, másnak ehhez 40" kell
-
eax1650
aktív tag
válasz
Jovanny2 #52304 üzenetére
Úgy, ahogyan mondtad!
A szerelő végighallgatott, majd azt mondta, hogy eszembe ne jusson elvitetni, mert a központi utasítás szerin ez nem hiba! A sajátja is ilyen! Ezért a technológia okolható! Higgyem el, ő magának mindent kipróbált! Lehet - ha durva a hiba - panelt cserélni, nem lesz tökéletes soha. Máshol látszik majd a folt. Ne rázassam feleslegesen! Talán a sokkal drágábbaknál kevesebb az ilyen panasz. -
eax1650
aktív tag
válasz
Jovanny2 #52304 üzenetére
Hajlok felé, hogy nem vitetem el! Beszéltem a Samuval az imént, hogy miért nem tudom regisztrálni a készülékemet a korábbiakhoz képest? Mert ugye EU vagyunk mi is! Ha Németországban venném senki semmit nem kérdezne! Nyilván szürke import mondta az amúgy készséges kisasszony. Na és, ellopták, vagy éjszakai műszak Szlovákiában, lajstrom nélkül! Neem! De nem a Mo. Samotól vásárolta(m)!
Na de adott egy Pesti szervizt, ahol mindjárt beszélhetek egy szerelővel, aki jobban megérti a jelenséget és tanácsot adhat. 4200-pézé kijön megnézni, esetleg helyszíni jav. Plusz pézé! Vihetem a Samuhoz, persze nincs gari, fizetős! De van gari! De nincs! mondja. Hajrá EU Hajrá Magyarország! Rugdossuk csak még őket!
-
Flashget
félisten
válasz
Jovanny2 #50383 üzenetére
kezdőlap nálam is bejön hamar ha elvan mentve mert betölti memóriából a probléma akkor jelentkezik mielött összeomlana a böngésző, hogy elkezdenék szörfölni és "fél óra" mire betölt egy oldalt amin futnak flash meg egyébb lassító dolgok majd a böngésző megadja magát. D6500 is egy magos processzor van viszont az ES több memoriát kapott már. Nálam ultra clear panel van ES6xxx már nem kapta meg. Inkább legyen szép a kép netezni meg ott fogok ahol eddig is.
gyorsabb böngészés miatt az F7000 és F8000-be pedig megduplázták a processzort 2db 2 magos és 8GB DDR3 ram került az ES7000/8000-hez képest, írta valamikor július elején a volt samsung szervízes srác.
Lehet számolni megér ennyit a netezés ha tudjuk mennyibe kerül 2x4GB DDR3 memória és egy jó izmos pl. 3570K processzor pc-be és mennyibe fáj egy F7000/8000? De írhattam volna laptopot is... -
DieHard
senior tag
válasz
Jovanny2 #50100 üzenetére
Köszönöm! Megnézni sajnos nem tudom a képminőségét. Szóval itt interneten kell választanom. Mit jelent hogy nem sokkal rosszabb? Igazából évek óta nincs TV-m. A projetor izzóm akarom azzal kimélni hogy 10 perc után ha elalszok, nem melegiti szét a szobám, és nem megy hasztalan az izzó!
Ha már van olyan minősége mint egy Runco RS-900-nak, akkor tökéletesen megfelel! -
torzsa3
csendes tag
válasz
Jovanny2 #49876 üzenetére
igen meg vagyok elégedve vele,amúgy meg tök vétellenű tűnt fel hogy melegszik az egyik oldala miközben töröltem a port róla lefele.És az hitem hogy ez nem normális ,ezelőtt egy hagyományos Slim tv volt de az egyenletesen melegedet,azért nem tudtam erőöl és nem is olvastam még sehol ilyet.
-
Flashget
félisten
válasz
Jovanny2 #49028 üzenetére
Már megint beszaladtál az erdőbe, pedig tisztáztuk már.
F6400 már edge ledes -
metal01
őstag
válasz
Jovanny2 #48776 üzenetére
Köszi a választ!
Hmm... Na ezt nem vettem észre
Így már világos.
Egyenlőre maradok a "parasztos" megoldásnál, de beszerzek majd egy DAC-ot.
Egyébként minőségileg mennyivel jobb a digitálisról analóggá alakított hang? Mert egyenlőre nem tűnik nekem vészesnek a dolog jack-rca-val sem. Szól rendesen, semmi zaj.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Jovanny2 #48728 üzenetére
3. kerületben lakom, anno nem volt Rubicommal sem gond, de Digivel még szebb lett a kép. Nálunk elég problémamentes SD-n, bár most még CRT tv-n nézzük.
Annak mondjuk feleségem nem örülne, ha most a 30"-os CRT helyett lesz egy 46"-os lapos és élvezhetetlen lesz a kábeltv. Nálunk AXN, Viasat3, Viasat6 és HBO max pack megy. Egyelőre csak SD boxunk van, de tudtommal diginél nem is kell külön HD box, mert nélküle is jönni fognak az adások.
Most elvonatkoztatva a full HD-tól tényleg annyira nézhetetlen lenne a sima digitális adás? Segíthet valamit ha 46" helyett csak 40" van?
Új hozzászólás Aktív témák
- Need for Speed: Rivals
- Filmvilág
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vicces képek
- Synology NAS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...