Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
sandró60 #105921 üzenetére
Szia!
Nem volt semmi átrendezés.
Amikor áramtalanítom, és bekapcsolas utan megtalálja a wifit, akkor teljes jelerősséget jelez, de aztán hamar kilép a wifi menüből.
Holnap annyit még kipróbálok, hogy átviszem a tv-t a másik szobába, ahol van kábel, és megnézem azzal. De a vezetékkel sajnos tényleg nem érek semmit, mert nagyon vacak lenne kihúzni huszonvalahány méter kábelt. Légvonalban nincs ilyen messze, egy szoba van csak közte, de pont egymással átellenes sarkokban van, ezért a vezetékkel körbe kellene menni, azért lenne ilyen sok. Meg persze, valahogy a falon is at kellene menni a vezetékkel, és nagyonnincs kedvem fúrni, ha egyszer van wifi. -
vlevi
nagyúr
Sziasztok!
Samsung UE32ES6100 TV wifi bajjal kapcsolatban kérnék egy kis tanácsot.
Az a probléma, hogy néhány hete valamikor a TV már nem csatlakozik az otthoni wifi hálózathoz. Tudtommal semmilyen hálózati változtatás nem történt, új eszköz nincs, és a környéken sincs új wifi.
Az a kórtünet, hogy, ha hosszabb időre áramtalanítom (10-15 percre kihúzom a konnektorból) a TV-t, akkor bekapcsolás után szinte rögtön megtalálja a wifit, és tudna is rá csatlakozni. Ez azonban csak 1-2 percig tart, mert mire beírnám a jelszót, már el is veszti a jelet, és kilép a wifi beállításokból.
Később már egyáltalán nem működik a wifi, olyan, mintha vevő se lenne már a TV-ben.
Csak újabb áramtalanítás után hajlandó működni egy nagyon rövid időre.A router jelerősségével, csatornával nincs gond, mert a 2.4GHz-en csak én vagyok a 11-es csatornán, és ennek a csatornának a legerősebb a jele, az 5Ghz-en pedig egyáltalán senki nincs, csak én.
Telefonos wifi analizátorral néztem meg a wifivel kapcsolatos adatokat.Firmware frissítés megvolt, az eredeti 1032-es verziójú fw-t cseréltem 2007-es fw verzióra, de semmi hatása. Volt valaki, aki azt írta, hogy a google dns-t kell beállítani (8.8.8.8), ennek sincs sajnos köze a problémához (ui. nem az a baj, hogy a wifi után nincs net, hanem, hogy nincs wifi).
Sajnos messze van a tévé a routertől, de ha nem lesz más, akkor megpróbálok kábelt fektetni, de azt nagyon nemszívesen tenném, mert csak összerondítanám vele a szobát. -
vlevi
nagyúr
válasz
AndrewTdi #52347 üzenetére
Szerintem a mediaboxban kicsit masfajta kartya van, de amugy sem lehetne, mert nem a kartyat kell a tv-be dugni, hanem a kartyat egy conax kartyaolvasoba, es a kartyaolvsot a tv-be. De haigenyelsz a upcnelmediacardot, a box helyett, akkor adjak hozza a conax olvasot is. Erdemes valtani, mert megsporol vele az ember tizegynehany wattnyi fogyasztast, ennyit ker enni a mediabox. A normal, nem hd-s kartya tudtommal ingyene, a hd-s kartyaert kernek pluszpenzt, de azzal egyutt jon nehany uj hd ado is, olyan is, aminek nincs sd verzioja, pl natgeohd.
Az analog adasokat valoban lehet fogni egy regi, kepcsoves teven is, de a kartyas megoldashoz olyan tv kell, ami ci+ foglalaltos. Sima ci nemjo!
-
vlevi
nagyúr
válasz
sandró60 #52321 üzenetére
Ez alátámasztom. Én is kaptam olyan pü-t valakitől, hogy samu vinyója volt (mármint gyárilag samu külső házas vinyó), és USB3-as, és nem ismerte fel a samu tévé. Nekem WD Mybook Essential winchesterem van, 2TB méretű és USB3-as, de tökéletesen működik a Samu tévével, ezt add össze.
De próbáltam már sharkoon USB3-as rackbe belerakott 2TB méretű WD20EZEX winyóval is, és azzal is ment. Természetesen NTFS-re formázva, mert különben a 4G-nál nagyobb fileok nem férnek rá. az exFat filerendszert nem ismeri. A tévém egy Samsung LE40C650. Nagyobb winchestert én sem mertem venni, mert bár a win7 kezeli a 3TB-os, vagy nagyobb lemezeket, de nem volttam biztos benne, hogy a tévém, vagy az androidos herkentyűim is tudják-e kezelni.
A különbség ugyanis az, hogy 2TB kapacitásig jó a hagyományos, még a DOS-os időből ismert MBR-es FAT tábla, de 2TB méret fölött már csak a GPT típusú partíciókkal lehet kihasználni a teljes (3-4TB lemezkapacitást). És nem tudom, hogy mi és hogyan képes a GPT használatára. Win7 az biztosan, de pl. XP, és egyebek nem tudom. -
vlevi
nagyúr
válasz
Ákinard #44958 üzenetére
Pont ez a lényege a PC módban. Normál üzemben a zajszűrés, képélesség, satöbbi, renegeteg vacak fut a tévén, képjavító algoritmus címen. De ha számítógépre kötött monitorként használod a tévét, akkor ezekre semmi szükség. Tudják ezt a Samsungnál is, ezért állítható be a PC mód. Más kérdés, amikor a számítógépről nézel filmet, és a lejátszó szoftver semmilyen kép optimalizálást nem végez, olyankor érdemes lehet kikapcsolni a PC módot.
-
vlevi
nagyúr
válasz
gyurrr #44779 üzenetére
"olyan könyvtárakat lát (picture, video, .."
A TV-d nem fileszerverként látja a NAS-t, hanem DLNA szerverként. Az pedig egy streamelt médiamegosztási protokoll. Ahhoz, hogy a NAS-on lévő videókat a tévén lásd, be kellene állítani, hogy DLNA-n mely könyvtárakat ossza meg.
Nem tudom, az mkv fileok megosztásával hogyan áll a NAS, mert én eddig csak a PC-s serviio-val tudtam mkv fileokat megosztani. A többi csak mutatja, de lejátszáskor nem támogatott formátummal kiszáll. -
vlevi
nagyúr
válasz
tomy0628 #44583 üzenetére
A bemenetek elnevezésénél érdemes PC-re átnevezni, és emelett természetesen az első HDMI-be dugni a gépet. Ha átnevezed PC-re, akkor rögtön lekapcsol rengeteg képjavító algoritmust a rendszer. A másik lehetőség, legalábbis a C sorozatú tévén még volt ilyen, hogy játék módra állítani azt a bemenetet.
DVI PC-re viszont ne nevezd át, mert akkor nincs hang. -
vlevi
nagyúr
"Tudom, hogy rosszabb lesz az SD adás CRT-hez képest"
Azért ez nem teljesen igaz így. Egyrészt a tévé képfelülete jóval nagyobb (én egy 28"-os CRT-ről váltottam 40" LCD-re), ezért nagyobbak az SD adás pixelei. Főleg akkor, ha azt is beleszámoljuk, hogy egy ilyen TV-t illik 16:9 méretben használni, tehát a 4:3 adásba belenagyítani. Ami meg 16:9 még SD-ben is, az a CRT is sokkal kisebb volt. Tehát persze, hogy szarabb, mert nagyobb a kép, jobban észrevenni a hibákat.
Amúgy nagyon műsorfüggő a dolog, egy adón belül is óriási szórások vannak, főként amikor valami régi filmet szednek elő, hát azt tényleg jobb, ha 5-6 méterről nézi az ember.
Azonban az átlag az, hogy ha digitálisan fogod az adást, akkor alapvetően egy jobb képminőséget kapsz. Ordít a különbség, ha a tévémen az analóg kábeltévén nézem mondjuk az RTL-t, vagy digitálisan (de szintén SD-ben), UPC-s médiakártyával. Vagy az analóg földi tévét, és a mindigtv-s digitális adást hasonlítom.
Amúgy mennyi adót akarsz nézni? Ha csak azért kell, hogy zúgjon valami a háttérben, arra ingyen a mindigtv is jó. Ott van az adó a víztorony tetején, vasalózsinórral is bejön az adás. -
vlevi
nagyúr
válasz
UltraViola #40076 üzenetére
Képcsöves tévén játszottál?
Mert annak elvileg nulla az input lagja. Az input lag ugyanis abból adódik, hogy az LCD tévék különböző képjavító algoritmusai megjelenítés előtt feldolgozzák a képet, és ez időbe telik. Képcsöves tévén semmi ilyen feldolgozás nincs, azért ott ez a lag nem létezik. -
vlevi
nagyúr
" laptop kijelzőhöz képest 0-10ms volt csak a lag"
Laptopnak mennyi az input lagja? Ne mondd azt, hogy nulla, mert nem fogom elhinni.
Igazándiból ehhez a teszthez egy CRT monitor kellene, összehasonlítási alapnak, mert annak tényleg 0 input lagja van, de hát kinek van már olyan? -
vlevi
nagyúr
válasz
Balumackoo #39330 üzenetére
Általában támogatják a külön táp nélküli 2.5"-s vinyókat a samu tévék.
Az enyém már pár éves, 40C650 típus, ezen is van egy olyan USB port, amire az van írva, hogy HDD. Eddig csak tippeltem rá, hogy itt nagyobb áramfelvételre van lehetőség, de amióta láttam az ES6100-at, amira az van írva, hogy 5V 1A, már biztos vagyok benne. A szabvány ugyanis csak 5V 500mA lenne. És még ezzel a fél amperrel is el szoktak menni a külső vinyók.
Tehát no para, menni fog. 500 Gigás WD Caviar Blue mindenképpen. Ez volt a legnagyobb 2.5"-os, táp nélküli, amit próbáltam.
Hogy pontosak legyünk, nem a tárolókapacitás számít, hogy elbírja-e, vagy sem, hanem az áramfelvétel. A régebbi, többlemezes 2.5-es vinyók több áramot igényelnek, de az újabbakban ilyen gondok nem nagyon vannak. Főleg azoknál, amiket gyárilag külső vinyónak árulnak táp nélkül, hiszen ott alapkövetelmény, hogy működnie kell 500mA áramfelvétellel. Többet nem vehet fel, mert a számítógépre kötve nem pörög fel.3.5"-os méretűből, aminek saját tápja is van, a 2TB-ost is kezeli.
Természetesen lehet NTFS-re formázni a vinyót, a tévé ezt is megemészti, ellenkező esetben nem mennének rá a 4GB-nál nagyobb filmek. -
vlevi
nagyúr
válasz
PITYU// #39325 üzenetére
Igazából már csak amolyan háttérinformáció szintjére süllyedt le a képfrissítése frekvencia. Mert sok jelentőssége nincs, változtatni túlságosan sokat nem lehet rajta. Az én DVD játékosom pl. nem tud 1080i-nél többet kipréselni magából.
Azért írtam, hogy csak "háttérinformáció", mert a valóságos képfrissítése frekvencia, amit a tévé is megjelenít, ennek a többszöröse is lehet. A 100Hz, 200Hz, 400Hz nem azt jelenti, hogy ennyi a bejövő jel frekvenciája, hanem azt, hogy a bejövő jelet többféle képjavító algoritmusokon keresztül megtöbbszörözi (interpolációval köztes képkockák, vagy más módszerek), és így lesz az 50Hz-es adásból 100Hz-es kép.
Aki viszont mélyen beleássa magát a házimozizás rejtelmeibe, az már nem is foglalkozik ezzelAz én tévém pl. 100Hz-es. Namármost, hogyan értelmezzük a 100Hz-et akkor, amikor számítógépről nézek rajta filmet, és 1920x1080@60Hz formátumban jön a kép? Sehogysem lesz belőle 100. Főleg, ha a lejátszóprogi átvált 24Hz-es megjelenítésre, mert akkor még az interpolálással is csak 48Hz lenne, szóval hosszú történet
Ha pedig játszok, akkor minden ilyen vacak ki van kapcsolva, és fixen 60Hz-en megy a kép. -
vlevi
nagyúr
válasz
WalterODim #39300 üzenetére
"A nagyobb 6030 felé húz a szívem, de nem tudom mennyire van rá szükségem. "
Ég és föld a különbség a 32-es és a 40-es között. Nekem egy 40C650 van, és most vettem egy 32es6100-t édesanyámnak. Egérmozi40"-st vettem volna neki, de olyan béna a szoba kialakítása, hogy a 32"-s is csak épphogy elfér el a falon a két ablak között.
Amúgy pedig 1-2 nap és megszokod, azután azon fogsz gondolkodni, hogy az 55-ös is elférne. Tévéből nem lehet elég nagyot venni -
vlevi
nagyúr
válasz
kazso76 #39062 üzenetére
ES6100 működik az UPC Mediacarddal.
A 6300-nak is mennie kell, mert abban mindhárom féle tuner benne van. Tehát DVB-T (földi), C (kábel) és S2 (műholdas) is. A tévék többségében a műholdas tuner nincs benne.
A CI Slot még nem lenne elég, CI+ Slot kell, de természetesen az is megvan. Tehát nyugodtan mehet bele a UPC Mediacard.
Ráadásul az idei samu tévékkel mindenféle hókmókolás nélkül rendben lesz az óra és az ékezet is. Ezt azért írom, mert a 2010-es tévékben is van CI+ és DVB-C tuner, de az ékezetek szarul jelennek meg. Vagy, ha jó az ékezet, nem jó az óra. -
vlevi
nagyúr
válasz
turbobusa #39015 üzenetére
"3d-s résznél mennyire nyomasztó ha kisebb a kijelző mérete?"
Gyakorlatilag élvezhetetlen. Van a családban Samu 32ES6100, amihez adtak ajándék szemüveget, találtam néhány 3D-s videó sample-t, hát marhára nem jött be. A Mediamarktban az 50"-os tévéken még csak-csak azt mondom, hogy néhány effekt erejéig látványos a 3D, de itthon, 32-es méretben alig akart elő-előtűnni a kép térbeli keterjedése. Amúgy pedig az egész 3D-ről többféle ellenvéleményem van. Az egyik a szemüveg. A másik, hogy sokszor nem nézem aktívan a tévét, a filmet, csak háttérzajnak van. Akkor meg akár lehet 0D is, minek 3? Ja, hogy azt rádiónak hívják?A másik, hogy tényleg azt láttam, hogy "rágyúrnak" néhány effekte, ami látványos, de nagyrészt semmi.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Gézengúz #38969 üzenetére
Nincs véletlenül bekapcsolva valami, ami miatt állandóan megy?
Időzített felvételre gondolok, vagy esetleg a készenléti frissítésre.
Ez utóbbi tud olyan viccet csinálni, hogy este 11-kor lefekszel, kikapcsolod a tévét, majd hajnal 1-2 körül bekapcsol, felpörgeti a rádugott külső vinyót, végigdarálja, nem talál frissítést és kikapcsol. -
vlevi
nagyúr
válasz
AttyVin #38964 üzenetére
"Ma már azt mutatja a lemezellenőrzés, hogy a kondíciója csak 26 %-os "
Az én 160Gigás SAMU külső vinyóm konkrétan 0%-os. De egyetlen hibás bit nincs rajta, soha semmilyen problémát nem tapasztaltam nála.
Pedig az utóbbi 1-2 évben, amióta lapostévém van, elég intenzíven használom, kihúzom a tévéből, bedugom a gépbe, rámásolok 10 gigát, visszadugom a tévébe, megnézem, satöbbi.Kábel tekintetében nekem is keresgnélni kellett, mire találtam egy hosszabbat, mert a gyári kábel a TV USB csatijától nem ért le az asztalig
De aztán a fényképezőhöz kapott kábel bevált. Viszont láttam, hogy az újabb samu tévéken az egyik USB csatira az van írva, hogy 5V 1A, gondolom pontosan az ilyen problémák kiküszöbölésére.
-
vlevi
nagyúr
válasz
sixer66 #38595 üzenetére
Itt állítólag van raktáron :
[link]
Ha 40"-os kell, az is van. [link]Házhoz viszik, gyári (nem bolti!) garanciát adnak, beüzemelik, jó cég.
Annyival több a 6100, hogy 3USB, és van benne wifi, meg ugye kicsit más a dizájn. A beépített wifi nem rossz.Viszont lenne egy kérdésem. Olyan csatorna rendezőt tudtok, amivel a kedvenceket is be lehet állítani, és meg tudja nyitni a 2012-es tévék csatorna fileját? Konkrétan egy ES6100-ról lenne szó. Sajnos az itt talált két progi közül az egyik nem tudja a kedvenceket állítani, a másik pedig (amivel annakidején a C650 tévémet megszerkesztettem), az pedig nem tudja megnyitni a filet
"40ES6100 a bemutatásakor 260e Ft "
Ez így volt 2010-ben a 40C650-el, és ugyanennyi volt az ára a hasonló tudású D6xxx tévének is, és szintén ugyanerre az árszintre süllyedt le karácsony környékére. -
vlevi
nagyúr
válasz
Daffchy #31000 üzenetére
Ez érthető, hogy ennyi a keret. Csak azzal is számolni kell, hogy tévét nem 1-2 hónapra vesz az ember. Azt pedig nem kívánom neked, hogy 5-10 évig úgy nézd azt a tévét, hogy hát,izé,szar a képe, de legalább olcsó volt
Akkor már inkább húzd ki valahogy őszig, hátha lesz a mediamarktban, euronicben, vagy hasonló helyen elfogadható áron 0%THM-es hitelakció. Vagy, a múltkor, májusban ez edigitalnál volt hasonló, mindent 15 havi részletre adtak. Olyankor már inkább belefér havi néhány forint magasabb törlesztőrészletért cserébe egy magasabb kategóriás tévé. -
vlevi
nagyúr
válasz
Daffchy #30995 üzenetére
Az a baj, hogy ezek a másod-harmad tévé gyártók, ki tudja mit raknak a tévéikbe. Lehet, hogy több éves elektronikákat, és paneleket, amiknek a gyártósora még megy, de a nagyobb gyártók a saját készülékeikbe már nem használják. Tévénél pedig 1-2 év, és teljesen elavul. Sokat fogyaszt, látványosabb gyengébb a képe, a képjavító algoritmusok sem állnak a helyzet magaslatán, satöbbi.
És azt sem lehet tudni, hogy milyen műszaki paraméterei vannak. 100Hz-es megjelenítés? LCD panel típusa? Vajon valami ősrégi, nulla kontrasztos rettenet? Akkor már sokkal inkább valami használt Samu, Sony, LG, akármelyik.
Egyébként nem olyan olcsó, mint gondolnád. LG LK530 tavaly 120-130 körüli áron volt elérhető, és arról legalább pontosan tudja mindenki, mit tud. Áruházakban meg lehetett nézni, ki lehet próbálni.Egyébként itt van : [link]
-
vlevi
nagyúr
"majd ha a 100hz smart amyámtyúkja lesz 150 körül"
Na, pont ilyen volt a Samu LE40C650. Ez egy 2010-es modell, megjelenésekor, 2010 első felében 250 körül volt az ára, de 2011 elején, amikor már kifutó modell volt, akkor 150 körül volt az ára. Hasonló volt a 2011-es samu tévék árának alakulása is, és reménykedj, hogy az idei modellek ára is esni fog végéig annyit, hogy megérje egy mostani 32"-os, 5-ös sorozatú helyett megvárni egy 40" méretű, 6-os sorozatút. -
vlevi
nagyúr
válasz
liquivent #29232 üzenetére
"mit jelent ez? "Személyi videofelvevő előkészítés"
- mit jelent ez? "Időeltolás előkészítés ""
Ha van USB-s winchestered, vagy eléggé gyors pendriveod, jó nagy méretben, akkor a digitális sugárzású műsorokat fel tudod venni, megállítani. De csak azt, amit a DVB tuner vesz. Tehát settopboxból scarton, hdmi-n átküldött anyagot nem. Mindig TV-t, digi kábelt, médiacardos UPC-t, meg hasonlókat. Analóg tévé adást sem tudod felvenni.
Viszont lejátszani kizárólag azon a tévén tudod az adást, amin felvetted. Másolásvédelmi, szerzői jogi okok miatt -
vlevi
nagyúr
válasz
Tippmix46 #29138 üzenetére
Nagyon sok adásnál kilóg a lóláb. Az M1HD felirat sokkal élesebb, mint maga a műsor egésze. A legérdekesebb az volt, amikor M1HD felirat kinn volt, és 60 évekbeli Kennedy dokumentum filmet adtak. Persze a beszélgetések HD-ban voltak, de a műsör túlnyomó része fekete fehér dokumentumfilm, super8-as kézikamerával felvéve. Olyan minőségben, mint a mi reggelente a filmmúzeumon szokott menni
-
vlevi
nagyúr
válasz
Gigabyga #29049 üzenetére
Valahogy úgy. Nagy rá az esély, hogy ha találsz még valahol D sorozatú Samu tévét, az vagy kiállított darab lehetett, ami 1 éve megy 100% fényerőn, vagy valami garanciából visszaradt darabot próbálnak meg rádsózni.
Sajnos a nyár a legrosszabb időpont a tévé vásárlásra, kb 2 hónapja jöttek ki a 2012 évi modellek, és az áruk még irreálisan magas. Az a D65... is bőven 200eFt fölötti áron volt még 1 évvel ezelőtt, november, december környékére kb 30%-ot szoktak esni az árak, várható, hogy idén is így lesz. -
vlevi
nagyúr
válasz
ngyjns #29030 üzenetére
"Mindhárom HDMi bemenetre kapcsolva a pc"
Azthiszem az első HDMI bemenet, amit számítógéphez érdemes használni. De ez még nem elég. A forráslistában el kell nevezni PC-nek, ilyenkor a tévé erről a HDMI-ről kikapcsol minden képjavítót, és jelentősen megjavul a számítógépes kép.
A kép szélek lemaradása is változni fog, ha PC-nek nevezed el, legfeljebb a P.SIZE gombot egyszerkétszer meg kell nyomni, hogy beálljon. -
vlevi
nagyúr
válasz
Flashget #28992 üzenetére
"4-5-6 év alatt ipari veszélyes hulladékokká válnak"
Csak akkor, ha jön valami olyan techtechnológia a tévézésben, ami használhatatlanná teszi ezeket a készülékeket. De szerintem még 10 év múlva is jól elleszünk a legfeljebb 1080p-t tudó tévékkel. A gyártók persze nyomják ki évente az új készülékeket, apránként csepegtetve a technológiai újdonságokat, de nem hinném, hogy mindíg cserélni kellene. Itt van pl. a Samu C650. Idén lesz harmadik éves, de marhára nem érzem, hogy ki kellene dobni. Oké, háromdét nem tudja, nem olyan okos, mint egy ES6100, de még ez is bőven túlteljesíti azt, ami a tévézéshez kell, gondolok itt arra, hogy a tévéadások túlnyomó része még most is 4:3-as SD adás, HD-ban sugárzott műsort, ami valóban HD, és nem felkonvertált 50-es évekbeli dokumentumfilm, úgy kell vadászni. -
vlevi
nagyúr
Az ATI kiadja a DVI-on a hangot is. És adnak az ATI kártyákhoz olyan DVI-HDMI átalakítót, ami kiviszi a hangot a DVI csatlakozóról a HDMI-re. Így kerülhet ki a hang a tévére. De szerintem az NVIDIA is tudja, csak mivel nincs ilyen kártyám, erről nem tudok érdemben nyilatkozni.
-
vlevi
nagyúr
válasz
bubimaci #28345 üzenetére
Múltkor nekem is volt ilyen megszakadás. De sajnos kockásodás és hang akadozás gyakrabban előfordul. Van úgy, hogy viszonylag hosszú ideig semmi, tehát tökéletesen jön a HD adás, ahogy kell, de aztán elkezdi. Van, amikor a 4:3-as SD adásban is megjelennek a kockák
Samu C650 tévével. -
vlevi
nagyúr
válasz
Imifej #28130 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Mert a képben néhány kockát időnként még elviselek, de amikor a hang akad, olyan, mint, amikor a lemezjátszón ugrik a tű, az marha idegesítő.
Próbáltam már azt is, hogy nem a DVD felvevőn keresztül vezetem az antennát a tévébe, de nem segített
Na, most viszont olyan, mintha rendben lenne. M2HD-n megy valami rettenet, abban 1 kocka sincs. Bezzen az F1 időmérő sokkal rosszabb volt."Adott egy D5500"
Hát, a killa sample még a médialejátszókat is megakasztja, szegény samu viszont egyből kidobja, hogy nem szereti. De szerencsére ilyen tömörítésű videóanyag nemigen létezik a valóságban. Van még 1-2 mkv, amit nem szeret, én is láttam már ilyet, de ritka.inkább a vmw-vel szokott meggyűlni a baja, abból már több ismeretlent láttam.
Sokan nem tudják, hogy a .mov-ot is lejátssza a tévé, ha átnevezzük. Bármire. .mpg, .avi, akármi, csak az a lényeg, hogy olyan kiterjesztése legyen, amit a tévé keres. Utána már játssza.
-
vlevi
nagyúr
válasz
putu33 #28117 üzenetére
Budapest melyik kerület?
Néhánnyal lejjeb belinkeltem, hogy honnan tudod elérni a csatornalistát. Néhány adó nekem sem jött be, de kézzel rákeresve a frekvenciára, már megtalálta.
Én hiába menteném el a csatornalistámat, mert Budapesten teljesen más frekvenciák vannak, mint nálam. -
-
vlevi
nagyúr
válasz
bubimaci #28095 üzenetére
Ha kézit indítok, és megadok egy frekvenciát, pl. 522kHz, akkor csak azokat dobja ki és hangolja újra, ami ott volt.
De érdekes ez a kézi hangolás, automatával megtalálja az HBO, Cinemax, ... csatornákat a 346kHz-en, de ha kézzel indítom a 346kHz keresését, akkor 0 csatornát talál.
Viszont az automata nem találja a 134kHz-es Sport1, TV paprika,... adókat, azt meg csak kézzel lehet megtalálni...Az előbb beraktam egy linket a UPC oldalára, ott nézd meg, hogy nálatok hol jön az M2, és csak azt a frekit keresd kézzel.
-
vlevi
nagyúr
"STB-t jól tudod. Mediacardot a UPC adja (pénzért persze "
Igen, pénzbe kerül, plusz egy ezres. De ugyanennyibe kerül az is, ha a sima SD előfizetés mellé HD-s médiaboxot kérsz. És adnak mindent, kártyát, ci+ modult, satöbbit.
Nekem eddig Digital bronze előfizu volt, csak SD csatornákkal, most lett néhány HD is. nem az SD helyett, hanem mellé, mert pl. a natgeo hd-n más adás megy, mint a normál natgeo-n. Szóval kaptam is valamit a plusz kiadásért. Ráadásul pár forintot biztosan spórolok azzal, hogy nem megy napi 24 órában a 15-20W fogyasztású settop box.A ci+ modul azért érdekes, mert pl. a mindig tv extránál azt valahogy elfelejtik mondani, hogy a tévé előfizetés csak x száz forint, de ahhoz kell még a conax modul, az sincs ingyen, sok helyen a kis antenna sem elég, szóval szépen kúszik felfelé az ingyen tévé ára
"40c650-el használom már egy hete!"
Én is 40C650-el használom.
Viszont egy kérdés. Neked nem kockásodik be a kép? Nem folyamatosan, csak 1-1 másodpercre, néha.
Sport1, SportM, Comedi Central van? Esetleg CNN? -
vlevi
nagyúr
válasz
Flashget #28010 üzenetére
"sak 2012-es tipusok szerepelnek...nem volt már 2011-es tesztpéldány?"
Azt nem tudom, de 2010-es tesztpéldány, egy LE40C650 már van. De mintha a UPC topicban lett volna, aki D5000-el próbálta, és működik.
Ami egyelőre nálam gond:
- EPG Ékezetek. Ha átállítom más országra, akkor jó, de olyankor meg az óra késik. Tudom, át lehet állítani kézire, de akkor meg az idők nem érnek össze az EPG-vel, szóval ez sem az igazi
- Van néhány csatorna (Comedy, Sport1, ... ) amit nem talált meg az automata keresés. Még nem nagyon jártam utána, hogy mit kellene tenni, hogy meglegyen.
- Időnként bekockásodik a gép, és nagyritkán a hang is beszaggat. Nem tudom, jelszint, vagy kábel gond lenne? Majd utánajárok ennek is.Viszont van pozitívum is. Van néhány csatorna, amivel bővült, a korábbi nem HD-s médiaboxos digital bronze csomaghoz képest. Pl. Nat. Geo HD. Nem ugyanaz megy rajta, mint a sima Nat Geo-n, így ez tulajdonképpen új csatorna. Ugyanilyen a Discovery és a Discovery HD. Az EPSN Amerikát viszont nem tudom hova tenni. Véletlenül maradt benne, vagy tényleg jár a csomaghoz? Szóval ez is egy új adó.
-
vlevi
nagyúr
válasz
syler123 #27979 üzenetére
"van egy 100Hz-es tv-m, meg egy Samsung d5500"
Szóval nincs, mert az sajnos nem az a 100Hz, amit korábban a Samu 100Hz-nek hívott. A 2010-es modellekben az 5-ös sorozat még csak 50Hz-esként szerepelt a katalógusokban, igaz LED villogtatás sem volt benne. A 6-os sorozat volt a 100Hz-es, és ott az valódi, interpolációs technikával kiszámolt köztes képkockát jelentett. Látványos a különbség. Viszont 2011-ben ezeket a tévéket már 200Hz-esnek reklámozzák, amiből az egyik 100Hz az interpoláció, a másik pedig ott is a villogtatás. -
vlevi
nagyúr
válasz
zozi777 #27965 üzenetére
"CSAK az olyan jeleneteknél, ahol folyamatos, és bizonyos sebességű mozgás van. Például egy adott sebességgel mozog a kamera balról jobbra."
Ez nem a médialejátszó hibája, sokkal inkább a 100Hz hiánya miatt van. Próbáld ki, hogy a 6100-as tévén teljesen kikapcsolod a Motion plust. Vagy kipróbálod a tiszta, vagy szemkímélő, satöbbi beálllításokat. Mindegyik beállításnál más-más jelenetnél fogod látni, hogy darabos a kép. -
vlevi
nagyúr
Az Allshare szerintem csak arra jó, hogy a telefonon lévő képeket mutogassam a családnak a nagytévén. Filmek lejátszására kipróbáltam, de sokkal egyszerűbb volt kimásolni a filmet vinyóra, és a samu tévével lejátszani. Ráadásul közben a számítógépet is kikapcsolhattam, nem zúgott összevissza.
Más kérdés, ha valakinek van több alshare-t tudó készüléke a házban, és egy olyan NAS, amiről bármelyik le tudja játszani a filmeket. Viszont ahhoz, hogy 1080p-s filmek ne akadjanak, marhagyors hálózat kell, mert a 8-10Mbit/s-re belassult wifin már nem fog átmenni. -
vlevi
nagyúr
válasz
WD_crash #27740 üzenetére
Állítólag ne aggódj, mert ezen a listán csak a 2012-es Samu tévék vannak.
De már néhányan próbálták 2010-es évjáratú samu tévével (pl. C650) és azzal is megy, akkor a D-vel, azaz 2011-es modelleknek is mennie kell.
Hétfő este majd pontosabban tudok mondani, nekem akkorr ahozzák a kátyát, C650 tévébe.CI+ foglalatot garantáltan tudja a tévéd, mert már a 2010-es modellek is tudták.
-
-
vlevi
nagyúr
Hát igen, érthető.
De ilyen pl. az iPhone, iPad is. A normál használatból adódó értékcsökkenésnél jóval többet levesz az értékéből az utódjának a megjelenése. Főleg, hogy az ipad2-t nem adták drágábban, mint megjelenésekor az ipad1-et. Aztán, mire észbekapsz, már ipad3-at lehet kapi. -
vlevi
nagyúr
Hát egyrészt az árak is csökkengetnek, másrészt a használt termék kapásból sokkal kevesebbet ér, mint az új. Már akkor is pár tízezret buksz rajta, ha felcipeled a lakásba, pedig még ki sem bontottad. És akkor még arról nem beszéltünk, hogy a 2-3 évvel későbbi modellek azért apránként csak fejlődnek. Tudásban is, képminőségben is, és szerencsére energiafelhasználsban is.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Spett14 #27096 üzenetére
A tévével nem lehet. A TV-ben lévő DLNA csak fogadásra jó, küldésre nem.
Ahhoz, hogy ilyet tudj csinálni, olyan router kellene, ami meg tudja osztani a fileokat a hálón. Vagy egy olyan médialejátszó, ami USB-n ráköthető a gépre. De ezekben általában van belső merevlemez beépítési lehetőség, és ezt a belső merevlemezt lehet USB-n a számítógépre kötni. -
vlevi
nagyúr
válasz
Spirit #27048 üzenetére
Windows Cleartype beállításán érdemes végigmenni, mert úgy vettem észre, a tévéhez más cleartype beállítás kell, mint egy monitornak. A másik pedig igen, az a baj, hogy túl közelről nézed, és látod a subpixeleket. A monitoron is ilyen, csak apró, és összefolyik. Mondjuk ez a cleartype lényege, de én néha a 22", 1680x1050 felbontásban úgy érzem, látom ezeket. De 1920-ban már nem.
u.i.: De jó, hogy a PH összerántotta a képet. Mindegy, kattints rá, nagyítva látni fogod miről beszélek.
-
vlevi
nagyúr
válasz
spiderjoe111 #27040 üzenetére
Én ezt találtam, régebben, nem tudom, mennyire valós.
[link]
Egyébként szerintem itt is csak a 6-os sorozatúak a rendszer 100Hz-esek. Az, amire 200 van írva. Nemnormálisak... -
vlevi
nagyúr
válasz
Mr.Foreigner #27016 üzenetére
"Vajon nálunk miért nem?"
Rendszerint...
És nem mellékes, hogy a Wiki szerint Németország az MPEG2 sugárzásra állt át, nem pedig az MPEG4-re, ahogy nálunk van.
Persze ott írnak olyat is, hogy a németek 2008-ban lekapcsolták az analóg szolgáltatást, ami azért nem biztos, hogy igaz...De az angol verzió is MPEG2-t ír, és olyat is, hogy SD only.
-
vlevi
nagyúr
válasz
moncsicsi640 #26970 üzenetére
Mindig TV vételére már nagyon kevés kivételtől eltekintve mindegyik képes. Beépített merevlemez viszont csak elvétve 1-2 példányban van, de azok inkább csak érdekességek, jó drágán. Sokkal jobb megoldás egy "PVR ready" tévét keresni, ami USB-n csatlakoztatott külső merevlemezre tud felvenni. Pl. Samu D6100.
-
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz
syler123 #26650 üzenetére
"A game mód nálam kilőve, attól minden tv képe ocsmány lesz..."
Nem lesz attól ocsmány, csak kikapcsolja a tévé a képjavító algoritmusokat. Cserébe nincs 1-2 tized másodperc késlekedése a képernyőnek.Viszont, ha filmet nézel rajta ebben az állapotban, akkor tényleg nem olyan jó. De pont azért nem jó, mert kikapcsolódtak a film képminőségét javító dolgok, hogy gyorsabb legyen a megjelenítés.
De ha a Game mód helyett elnevezed a HDMI bemenetet PC-nek, akkor a hatás tulajdonképpen ugyanaz. Nézd meg, hogy ilyenkor nincs motionplus, képélesség, satöbbi állítási lehetőség.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Csigger #26606 üzenetére
Ezért a legjobb megoldás, ha nincs is káva. Se fehér, se fekete. Vagy leglábbis a lehető legkeskenyebb. Egy baja van, mégpedig, hogy nem az én szobámban van
Mondjuk, ez a talp, hát megosztja a közvéleményt...Közben találtam két táblázatot a samu 2012-es tévékről, nem tudom, volt-e már itt róla szó, vagy, hogy egyáltalán valóságot tükrözi-e?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Flashget #26584 üzenetére
"miközben fekete fehér orionunk volt :p"
De ha színes lett volna az a hologram, akkor azt mondtad volna, hogy márpedig ilyen nincs, hogy valami nem fekete-fehér, és képet vetítJó dolog visszanézni a régi scifiket, rengeteget röhög az ember a földhözragadt gondolkodáson. Pl. Alfa Holdbázisban a computer minden adatot pénztárgépszalagon köpött ki, képernyő alig volt. Pedig azt a Star Wars után forgatták.
-
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz
Csigger #26346 üzenetére
"Akkor ezekszerint talán a D5000-es LED-es ára még mehet egy picit lejjebb?"
Nem valószínű, mert az 2011-es modell, ennek az ára már nem igazán csökken. Inkább az fordulhat elő, hogy egyszercsak nem lehet majd kapni, csak helyette az E sorozatúakat, de nem 120 körüli áron, hanem 170 környékén. Annak az ára majd év végére csökken le -
vlevi
nagyúr
válasz
Csigger #26337 üzenetére
"Mennyire lenne érdemes LED TV-t venni LCD helyett?"
A kettő tulajdonképpen ugyanaz, és csak a háttérvilágítás technolgóiája tér el. Lassan már nem is lesz hagyományos CCFL (fénycsöves) háttérvilágítású tévé, csak LED. De az is LCD."ha mostanság jön vmi új széria vagy leárazás, "
Pont a legrosszabbkor nézelődsz, sajnos.
Folyamatosan jön ki új, és folyamatosan esik az ár. Samsungnál pont most van a váltás. A "D" jelű tévék 2011-es évjáratúak, idén jön ki az "E" sorozat, a 2012-es. A 2011-eseket lassan már nem lehet kapni, mert már nem gyártanak, és csak a raktáron maradt darabokat tudják értékesíteni, ezeknek az ára már nem fog változni. Az új modellek viszont kb 30%-al drágábbak, mint a tavalyiak. Az év folyamán folyamatosan csökken az áruk, kb november-december környékére sokkal olcsóbbak lesznek a 2012-es évjáratú tévék.
Nem csak a Samsungra igaz ez, hanem minden gyártónál.
Ha más márka is érdekel, akkor ide nézz be : [link]
Esetleg plazmán is el lehet gondolkodni. -
vlevi
nagyúr
válasz
gyugyo79 #26329 üzenetére
Easus Partition Partition Master Home Edition is tökéletes ilyen célokra. És a Home Edition ingyenes. Ráadásul ezzel nem csak ntfs partíciókat lehet létrehozni.
Azt hiszem, a Windows beépített lemezkezelőjével partíciót méretezni lehet, de a partíciókat mozgatni nem. Erre kell az Easus. -
vlevi
nagyúr
válasz
vinikorn #26302 üzenetére
Elvileg igen, gyakorlatilag is, de van kivétel. Én használom 2.5"-os USB2-es vinyóval, és 3.5"-os USB3-assal is a C650 tévémet. Ez utóbbi egy WD MyBook, 2TB.
Ebben az az érdekes, hogy volt errefelé olyan topictársunk, akinek a samu tévé nem szerette az usb3-as samu vinyót. Kicserélte WD-re (nem a tévét),és azzal meg megy.
Amúgy a film lejátszásához, PVR funkcióhoz bőven elegendő az USB2 is, mert az USB átviteli sebessége is kábé 8-10x gyorsabb, mint a lejátszanó filmek. 480Mbit/sec kódolású film, ami kiakasztaná az USB2-t, egyelőre nem létezik. Majd ha jönnek a 4K felbontású mkv-k, majd akkor talán. -
vlevi
nagyúr
válasz
mrhitoshi #26289 üzenetére
PC mód lesz az egyik megoldás, mert olyankor a tévé lekapcsol egy halom képjavítást. Ettől az input lag is lecsökken, de főleg a kép élesítés is megszűnik.
A másik a cleartype beállítás. Érdemes úgy megcsinálni, hogy be van kapcsolva a monitor és a tévé is. A tévének máshogy kell beállítani, mint a monitort, ezt már az első próba ábránál látni fogod. -
vlevi
nagyúr
válasz
szelidorzo #26281 üzenetére
C650 tévé manualja is említi a CI+-t.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Flashget #26275 üzenetére
"bár lehet benevezek egy mindigtvextra csomagra a sportklub miatt.."
Pont ebben a percben olvastam, hogy az IndyCar után a Nascart is közvetíti a Sportklub. És ott van a DTM is.
Erre a UPC pont most kapcsolta le tőlem az ajándék gold csomagot
Mondjuk emiatt nem valószínű, hogy előfizetek rá... -
vlevi
nagyúr
válasz
attamero81 #26215 üzenetére
"Szerintem egyszeri díjat kell majd fizetni érte a"
Azzal még én is kiegyeznék, mert egy conax kártyaolvasót (vagy mi a rák a neve) úgyis venni kellene. És még az is beleférne, ha kérnének pár ft-ot azért, hogy HD-s adók megjelenjenek a képen.
De persze, akinek már van olasvója, annak ez is felesleges, csak a kártya kell.
Mert már az mérhető megtakarítás, hogy nem megy a lakásban napi 24 órát, évi 365 napot egy 15W-ot fogyasztó készülék, teljesen feleslegesen. Mert ha meg kihúzom, akkor újra kell konfigolni, az se jó... -
-
vlevi
nagyúr
válasz
Bodzsi #26085 üzenetére
"amit a beltéri dekódol"
Fordítva. Elvileg azért van benne DVB-S tuner, hogy ne legyen szükség a dekóderre. Azthiszem. De azért nézz utána, mert ebben nem vagyok teljesen biztos.
Pont úgy, mint a digi kábel előfizetők, akinen DVB-C tuneres tévéjük van, azok a digi settopbox nélkül tudják nézni az adást. -
vlevi
nagyúr
A valódi 100Hz, az a 100Hz.
A samsung D5xxx tévéinél vezette be a led villogtatós 100Hz-et. Azaz nem csinál olyan harmadik interpolált képkockát, mint a 6-os sorozatú tévék, ehelyett azzal próbálja meg látszólag folyamatosabbá tenni a képet, hogy a két képkocka között van egy fekete is. A gyakorlatban ezt pedig úgy oldják meg, hogy a kép vetítésének idejének a felére lekapcsolják a háttérvilágítást. Ez persze azzal a következménnyel jár, hogy jelentősen leesik a fényerő. Én pl. a mediamarktban néztem, és ezzel a módszerrel még 20-as fényerőn is túl sötét, élettelen volt a kép. Tudom, hogy a mediamarkt egy erősen túlvilágított helyiség, de akkor is az volt a helyzet, hogy sötét a kép. -
vlevi
nagyúr
Kell neki. Ha szabványos kártyát adnak, akkor mindenképpen. A Samu C650 ugyanis képes a DVB-C adás vételére. Most is veszi, sőt a műsorújságot is megjeleníti, csak a csatornánál kiírja, hogy kódolt jel.
u.i.: Én is jó néven venném, ha kidobhatnám ezt a 15-20W-t napi 24 órában zabáló vackot. (A boxra gondoltam). Szintén C650 tévém van.
-
vlevi
nagyúr
válasz
nightshadow #25935 üzenetére
Pontosan. A 2010-es sorozatú tévék (pl. 40C650) ára is esett vagy százezret az áprilisi megjelenése (270ezer) és november-december (175-180) között.
Ugyanígy a tavalyi, 40D6100 is. -
vlevi
nagyúr
2TB méretű vinyókat is kezeli.
Természetesen a 4G-nál nagyobb méretű filmek lejátszásának alapfeltétele, hogy NTFS-re legyen formázva a winchester. Az ennél nagyobb fileokat ugyanis az általában használt FAT32 file rendszer nem képes kezelni, tehát már a vinyóra sem tudod felmásolni, mert az lesz a hibaüzenet, hogy nincs elég hely.
Szerencsére a Samu tévé az NTFS-t is tudja gond nélkül olvasni.
Huszonegynéhány giga méretű .ts állományt gond nélkül végigjátszott, nagyobb file még nem volt nálam. -
vlevi
nagyúr
"Érdekes, számos LED háttérvilágítású tévé tesztelése,"
Te is tudod hogy érti. A műszaki boltban, ahol üzlet módban, kiemelt beállítással mennek a tévék, ott a LED világítás miatt a 20-as értéken nagyon fényerőt produkáló tévék jobban néznek ki a CCFL-esnél. Még túlszaturáltabb, még pirosabb a piros, satöbbi. A plazmára pedig már rá se néz, mert annak még kisebb a fényereje. Addíg sajnos csak kevesen jutnak el, hogy legalább átállítsák mozi módba a tévét, és megnézzék, átlagos beállításon milyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest